AnasayfaBlogSosyal Medya Bir Fırsat
Sosyal Medya

Sosyal Medya Bir Fırsat

18 Temmuz 2019
Üzerine çok sayıda renkli harf iliştirilmiş bir mantar pano görüntünün odak noktasını oluşturuyor. Ortada mavi zemin üzerinde beyaz bir harf ve sağ alt köşede yeşil beyaz bir 'E' harfi var. Harfin solunda kırmızı başlıklı kırmızı bir nesne, sağında ise mor bir kağıdın üzerinde sarı bir raptiye yer alıyor. Daha sağda beyaz bir yüzey üzerinde pembe bir harf ve onun yanında beyaz bir kağıt üzerinde yeşil bir raptiye bulunmaktadır. Sol altta yuvarlak tepeli sarı bir nesne, sağ altta ise üzerinde siyah bir harf bulunan beyaz bir kağıt yer alıyor. Görüntü canlı renklerle doludur ve mantar pano, üzerine yapıştırılmış çeşitli harfler için benzersiz bir zemin sağlar.
KonuBilgiDaha Fazla Bilgi
Sosyal Medyanın Hayatımıza GirişiSosyal medya, 2004 yılında Facebook'un kurulmasıyla hayatımıza girdi.Artık sosyal medya hayatımızın vazgeçilmezlerinden biri ve günde ortalama 2 saat 48 dakikamızı sosyal medyada geçiriyoruz.
Sosyal Medya KullanımıHem bireyler hem de firmalar sosyal medyayı aktif olarak kullanıyor.Sosyal medya kullanımı, marka ile hedef kitle arasında daha rahat bir iletişim olanağı sağlarken, aynı zamanda firmalar için ekonomik anlamda avantaj getiriyor.
Sosyal Medyanın AvantajlarıSosyal medya, hedef kitleye daha kolay ve düşük maliyetle ulaşmayı sağlar.Kişisel bilgiler ve ilgi alanlarına yönelik paylaşımlar, firmaların hedef kitlesini daha iyi tespit etmelerine olanak sağlar.
Geleneksel Medya ve Sosyal MedyaSosyal medya, geleneksel medyanın aksine anlık düzeltmeler ve güncellemeler yapma imkanı sunar.Dünyada olan biteni anında paylaşma ve öğrenme olanağı sağlar.
Firmalar ve Müşterilerin EtkileşimiFirmalar ve markalar, sosyal medya sayesinde müşterilerle sürekli etkileşim içinde olabiliyor.Potansiyel müşteriler, marka ve ürün hakkında bilgi edinirken, mevcut müşteriler de geri bildirimlerini rahatça iletebiliyor.
Profesyonel Meslek Olarak Sosyal MedyaSosyal medya kullanımı artık profesyonel bir meslek haline geldi.Firmalar ve markalar artık bünyelerinde sosyal medya uzmanlarına ihtiyaç duyuyor.
Sosyal Medya Eğitimiİstanbul İşletme Enstitüsü, sosyal medya uzmanlığı konusunda ücretsiz online eğitimler vermektedir.Sosyal Medya Uzmanlığı Eğitimi, kariyerinize katkı sağlar.
Sosyal Medyanın Geleneksel Medyaya EtkisiGeleneksel medya, sosyal medya karşısında gerilemekte.Sosyal medyanın geniş erişimi ve düşük maliyeti nedeniyle, geleneksel medya kullanımı azalmaktadır.
Sosyal Medyanın Kişisel Kullanımında ArtışKişisel bloglar veya küçük işletmeler sosyal medya üzerinden para kazanabilir.Bireyler de sosyal medya üzerinden kendi markalarını tanıtabilir veya fenomen olabilir.
Müşteri Araştırmalarında Sosyal Medyanın ÖnemiPotansiyel müşteriler, bir ürün almadan önce sosyal medyada araştırma yapmaktadır.Müşteriler, diğer müşterilerin yorumlarından etkilenmektedir.

İçinde bulunduğumuz zamanda sosyal medya kullanımı oldukça önemli. Gerek kişisel yaşantımızda gerekse kurumsal anlamda herkes ve her firma veya marka sosyal medyayı aktif bir şekilde kullanıyor. Elinde veya evinde akıllı telefonu, bilgisayarı veya tableti olan herkes sosyal medyayı devamlı olarak kullanıyor.

Hayatımızın Bir Parçası

Sosyal medya hayatımıza tam anlamıyla 2004 yılında Facebook’un kurulmasıyla girip hızlıca yerini aldı. Artık sosyal medya her yerde. We Are Social verilerine göre insanlar günde ortalama 7 saatini internette geçiriyor. Ve yine insanlar günde ortalama zamanının 2 saat 48 dakikasını sosyal medya da geçiriyor. Sosyal medya son yıllarda hızla büyüyen bir platform.

Kabul edelim ki sosyal medya hayatımızın vazgeçilmezlerinden biri. Hayatımızda gerçekleşen mutluluklarımızı, hüzünlerimizi ve tepkilerimizi sosyal medya sayesinde dile getiriyoruz. Artık insanlar sosyal medya da sadece marka satışı için değil kişisel bloglar açarak kendi paylaşımlarından da para kazanmaya başladı. 

Sosyal Medyanın Avantajları

Sosyal medya birçok kişi ve kurum tarafından aktif olarak kullanılıyor. Bir firma markasını tanıtmak, daha çok kişiye ulaşmak ve hedef kitlesini hep canlı tutmak için sosyal medyayı kullanır. Sosyal medya hedef kitleyle daha rahat bir iletişim olanağı sağladığı gibi bir de bütçe açısından firma için daha çok avantaj sağlıyor.

İnsanlar artık sosyal medyada yaşını, eğitim durumunu, hobilerini hatta konumunu bile paylaşır oldu. Tabi bu durum firmalar için hedef kitlelerine ulaşımı geleneksek medyaya göre daha kolay ve daha düşük maliyete mal oluyor. Sonuçta geleneksel yolların maliyeti yüksek. Ne yazık ki geleneksel medyaya sosyal medya darbesi gelmiş durumda. Sosyal medya da eğitim şartı yok. Herkes bir sosyal medya hesabını ücretsiz açarak yayın ve paylaşım yapabiliyor. Hatta çoğu kişi kendi küçük markasını tanıtıp büyütüyor ya da fenomen oluyor. 

Geleneksek Medya Ve Sosyal Medya

En önemli sosyal medya ve geleneksel medya arasındaki fark sürekli güncelleniyor olması. Örneğin geleneksel medyada bir yazı ya da reklam yayımlandı. Ancak bunu yanlış olduğu fark edildi. Bunun düzeltilmesi hemen gerçekleşmiyor maalesef. Ama sosyal medyada oluşan böyle bir sorun çabucak düzeltilebiliyor. Ayrıca dünya da olan haberleri anında öğrenmek mümkün. Firmalar ve markalar sosyal medya sayesinde düzenledikleri kampanya ve tanıtımlarla mevcut veya potansiyel müşterileriyle sürekli etkileşim içinde olabiliyor. 

Sosyal medya firma ve müşterilere tam zamanlı etkileşim olanağı sağlamak gibi büyük bir fırsat sunuyor. Firmalar ve markalar sosyal medyada müşterileri veya potansiyel müşterileri tarafından inceleniyor, takip ediliyor ve çekinmeden eleştirilebiliyor. Müşteriler sevdikleri markalara sosyal medya üzerinden daha kolay ulaşıp diğer müşterilerin yorumlarından etkilenip fikir sahibi olabiliyor.

Büyük Kolaylık

Sosyal medya gerçekten faydalı mı? İçinde bulunduğumuz zamanda internette var olmak çok önemli ancak sosyal medyada var olmak firmalar ve markalar için çok daha önemli hale geldi. Artık sosyal medya da olmayan firma veya marka kalmadı diyebiliriz. Öyle ki potansiyel bir müşteri bir ürün alacaksa bunu önce sosyal medya da araştırıp diğer müşterilerin olumlu veya olumsuz yorumlarını dikkate alabiliyor.

Sosyal medya müşterilerle sürekli iletişim halinde olabilmek için çok faydalı ve artık içinde bulunduğumuz zamandan dolayı çok gerekli bir etkileşim aracı oldu. Sosyal medya üzerinden gündemi takip eden insan sayısı çok ciddi oranda arttı ve her geçen gün artmaya da devam ediyor.  Sosyal medya artık profesyonel bir meslek oldu.

2000 yılı ve sonrasında doğan nesil sosyal medyayı hayatlarının her anında aktif bir şekilde kullanıyor. Hayatımızda öyle bir yer aldı ki televizyonda yayımlanan reklamlar veya siyasi propagandalarda hep sosyal medyayı kullanılıyor. Firmalar veya markalar artık çalışma ekiplerine bir de sosyal medya uzmanı arıyor. Sosyal medya uzmanlığı geleceğin hatta şu an içinde bulunduğumuz zamanın bile en parlak mesleklerinden birisi. İstanbul İşletme Enstitüsü bu konuda ücretsiz online eğitimler veriyor. Alacağınız bir Sosyal Medya Uzmanlığı Eğitimi kariyeriniz için size mutlaka fayda sağlar.

Yazar: Özde Şengül

Sosyal Medyanın Hayatımıza Girişi, Sosyal medya, 2004 yılında Facebook'un kurulmasıyla hayatımıza girdi, Artık sosyal medya hayatımızın vazgeçilmezlerinden biri ve günde ortalama 2 saat 48 dakikamızı sosyal medyada geçiriyoruz, Sosyal Medya Kullanımı, Hem bireyler hem de firmalar sosyal medyayı aktif olarak kullanıyor, Sosyal medya kullanımı, marka ile hedef kitle arasında daha rahat bir iletişim olanağı sağlarken, aynı zamanda firmalar için ekonomik anlamda avantaj getiriyor, Sosyal Medyanın Avantajları, Sosyal medya, hedef kitleye daha kolay ve düşük maliyetle ulaşmayı sağlar, Kişisel bilgiler ve ilgi alanlarına yönelik paylaşımlar, firmaların hedef kitlesini daha iyi tespit etmelerine olanak sağlar, Geleneksel Medya ve Sosyal Medya, Sosyal medya, geleneksel medyanın aksine anlık düzeltmeler ve güncellemeler yapma imkanı sunar, Dünyada olan biteni anında paylaşma ve öğrenme olanağı sağlar, Firmalar ve Müşterilerin Etkileşimi, Firmalar ve markalar, sosyal medya sayesinde müşterilerle sürekli etkileşim içinde olabiliyor, Potansiyel müşteriler, marka ve ürün hakkında bilgi edinirken, mevcut müşteriler de geri bildirimlerini rahatça iletebiliyor, Profesyonel Meslek Olarak Sosyal Medya, Sosyal medya kullanımı artık profesyonel bir meslek haline geldi, Firmalar ve markalar artık bünyelerinde sosyal medya uzmanlarına ihtiyaç duyuyor, Sosyal Medya Eğitimi, İstanbul İşletme Enstitüsü, sosyal medya uzmanlığı konusunda ücretsiz online eğitimler vermektedir, Sosyal Medya Uzmanlığı Eğitimi, kariyerinize katkı sağlar, Sosyal Medyanın Geleneksel Medyaya Etkisi, Geleneksel medya, sosyal medya karşısında gerilemekte, Sosyal medyanın geniş erişimi ve düşük maliyeti nedeniyle, geleneksel medya kullanımı azalmaktadır, Sosyal Medyanın Kişisel Kullanımında Artış, Kişisel bloglar veya küçük işletmeler sosyal medya üzerinden para kazanabilir, Bireyler de sosyal medya üzerinden kendi markalarını tanıtabilir veya fenomen olabilir, Müşteri Araştırmalarında Sosyal Medyanın Önemi, Potansiyel müşteriler, bir ürün almadan önce sosyal medyada araştırma yapmaktadır, Müşteriler, diğer müşterilerin yorumlarından etkilenmektedir
sosyal medya blog sosyal medya uzmanı geleneksel medya online eğitimler
Bu resimde ikisi de gözlük takan bir erkek ve kadın görülüyor. Adam mavi bir gömlek ve siyah bir pantolon giyerken, kadın beyaz bir gömlek ve mavi bir kot pantolon giymektedir. Her ikisinin de gözlükleri takılı ve dümdüz ileriye bakıyorlar. Adamın kolu kadının beline dolanmış ve yüzleri birbirine yakın göründüğü için birlikte bir anı paylaşıyor gibi görünüyorlar. Arka plan yumuşak, kirli beyaz bir renktedir. Işık hafif loş, görüntüye yumuşak ve sıcak bir his veriyor. Gözlüklerine rağmen, gözleri hala bir duygu belirtisi gösteriyor. Birbirlerinin varlığından memnun ve mutlu görünüyorlar.
Konuk Yazar
Blog Yazarı

İstanbul İşletme Enstitüsünde yazılarının yayınlanmasını isteyen konuk yazarlarımız için oluşturulan bilgi kartıdır. Birçok alanda ve disiplindeki yazıları bu hesap üzerinde bulabilirsiniz.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Bu görüntü kırmızı ve siyah ekose pazen gömlekli bir adamı gösteriyor. Tam sakallı ve saçları yüzünün yanlarından görünüyor. Gömlek yakasına kadar düğmeli ve kırmızı renk gömleğe hakim. Gömleğin kumaşı dokulu ve küçük siyah ve beyaz karelerle dokunmuş. Adam düz beyaz bir arka plan üzerinde durmaktadır. Hafifçe sola bakıyor ve ifadesi nötr. Kolları yanında dik durmaktadır ve elleri görüntüde görünmemektedir.
4.7
(26)

Ads (Adwords) Eğitimi

27 Konu5 Saat
Genç bir adam, parlak kırmızı ve siyah ekose bir gömlek giymiş, düz bir arka planın önünde duruyor. Kısa siyah saçları var ve kollarını kavuşturmuş hafifçe gülümsüyor. Siyah kot pantolon ve siyah ayakkabı giyiyor. Duruşu kendinden emin ve rahat. Yirmili yaşlarının sonunda ya da otuzlu yaşlarının başında, genç ve sağlıklı bir ten rengine sahip gibi görünüyor. Dörtte üçlük bir pozda duruyor ve doğrudan kameraya bakıyor. Yüzünde dostça bir ifadeyle anın tadını çıkarıyor gibi görünüyor.Oğuzhan Yılmaz
1286464
Bu görüntü SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) hakkında bir çevrimiçi kursu yansıtıyor. Bir ekranın önünde konuşan takım elbiseli bir adam görülüyor. Adam gözlük ve kahverengi bir gömlek giyiyor ve sağ eliyle bir şeyi işaret ediyor. Arka planda, beyaz metinli bir tabelanın yakın çekimi ve beyaz zemin üzerinde sarı bir sayı var. SEO eğitimi ve kursları, işletmelerin web sitelerini ve içeriklerini arama motorları için nasıl optimize edeceklerini daha iyi anlamalarına yardımcı olabilir. Doğru SEO teknikleri sayesinde işletmeler arama motoru sonuç sayfalarında daha üst sıralarda yer alarak web sitelerine daha fazla trafik çekebilir ve daha fazla müşteri kazanabilirler. SEO kurslarının yardımıyla işletmeler, anahtar kelimeleri stratejik olarak nasıl kullanacaklarını, arama motoru algoritmalarına hitap eden içerikleri nasıl oluşturacaklarını ve çevrimiçi pazarlamanın nüanslarını nasıl anlayacaklarını öğrenebilirler.
4.9
(28)

SEO Eğitimi

11 Konu5 Saat
Gözlüklü ve kırmızı ceketli beyaz bir adam mavi bir duvarın önünde durmaktadır. Yüzünde ciddi bir ifadeyle dosdoğru ileriye bakıyor. Saçları kısa ve kahverengidir ve gözleri gözlüklerin arkasında gizlidir. Kırmızı ceketinin altında açık mavi bir gömlek, siyah pantolon ve siyah ayakkabılar giyiyor. Kollarını önde kavuşturmuş ve ayaklarını hafifçe açarak ayakta duruyor. Yirmili yaşlarının sonunda ya da otuzlu yaşlarının başında gibi görünüyor.Yemliha Toker
550419
Bu çevrimiçi kurs görselinde elinde bir mektupla gülümseyen takım elbiseli bir adam görülüyor. Bu muhtemelen bir içerik yazma kursu almanın başarısını temsil ediyor ve öğrenilen becerilerin değerini gösteriyor. Adamın etrafı saksıda bir bitki, bir logo ve bir sprey kutusu gibi diğer nesnelerle çevrilidir. Bu unsurlar muhtemelen adamın başarıya ulaşmak için çeşitli içerik yazma stillerini öğrenmesi ve bunlarda ustalaşması gerektiğini ifade ediyor. Bu görsel, içerik yazma kursu almak isteyen herkes için harika bir motivasyon kaynağıdır ve elde edebilecekleri başarıyı hatırlatır.
5
(1377)

İçerik Editörlüğü

10 Konu5 Saat
Şık, koyu renk bir takım elbise giymiş bir adam bir konferans salonunun ortasında durmaktadır. Gözlük takmış ve ciddi bir ifadeyle dosdoğru önüne bakıyor. Elleri iki yanındadır. Görüntünün odağında o var ve arka plan hafifçe bulanık. Bir iş adamı gibi görünüyor ve arkasındaki siyah yazılı dikdörtgen beyaz tabela bunu gösteriyor olabilir. Sağ üst köşede bir sandalye ve sol alt köşede bir masa var, her ikisi de odak dışı.
5
(3)

SEO Uzmanlığı

5 Konu15 Saat
Gözlüklü ve kırmızı ceketli beyaz bir adam mavi bir duvarın önünde durmaktadır. Yüzünde ciddi bir ifadeyle dosdoğru ileriye bakıyor. Saçları kısa ve kahverengidir ve gözleri gözlüklerin arkasında gizlidir. Kırmızı ceketinin altında açık mavi bir gömlek, siyah pantolon ve siyah ayakkabılar giyiyor. Kollarını önde kavuşturmuş ve ayaklarını hafifçe açarak ayakta duruyor. Yirmili yaşlarının sonunda ya da otuzlu yaşlarının başında gibi görünüyor.Yemliha Toker
1403867