AnasayfaBlogSatış Alanında Çalışacaklara Uzaktan Eğitim Programları
Uzaktan Eğitim

Satış Alanında Çalışacaklara Uzaktan Eğitim Programları

14 Nisan 2021
Bir el sıkışma çizimini tutan bir elin yakın çekimi. Çizim tebeşirle yapılmış ve solu işaret eden beyaz bir okla kenetlenmiş bir eli gösteriyor. Çizimde kişinin bileği görülebiliyor ve ön planda bir dolar işareti var. Çizimde bir yapbozun parçası da yer alıyor ve arka planda mavi gömlekli bir kontrol listesi var. Çizimi kendinden emin bir şekilde tutan el bir selamlama ya da dostluk jestine benziyor.
Eğitim ProgramıEğitim AlanıEğitim Hedefi
Telefonda Satış EğitimleriTele Satışİletişim becerilerinin üst düzey kullanabilme, telefon aracılığıyla ikna ve tanıtım faaliyetlerini etkinleştirebilme
Telefonda Etkili İletişimTele SatışKurum ya da markayı telefonda nasıl tanıtabileceğine ve müşteri ile nasıl etkin iletişim kurabileceğine dair bilgiler ve taktikler sunma
Çağrı Merkezi UzmanlığıÇağrı MerkeziMüşteri temsilcisinin nasıl müşteri ile iletişime geçebileceğini aktaran mesleki bilgileri aktarma ve gerekli bilgi ve yetkinlikleri sunma
Çağrı Merkezi Telefonda İletişim TeknikleriÇağrı MerkeziÇağrı merkezinde çalışırken telefonda iletişim kurma tekniklerini aktarma
İkna Teknikleri EğitimiSatış ve Pazarlamaİkna kabiliyetinin geliştirmek ve iletişimde iknayı doğru yöntemlerle uygulamak
Müşteri Odaklı Satış TeknikleriSatış ve Müşteri İlişkileriMüşteriyi satışa yönlendirebilmek için gerekli tekniklerin öğretilmesi
Internet Pazarlama EğitimleriDijital PazarlamaDijital pazarlama için gerekli olan bilgi ve yetkinlikleri sunma
Satış Koçluğu EğitimleriSatış YönetimiBireylerin ve ekiplerin satış hedeflerine ulaşmalarını sağlamak için gerekli bilgi ve becerilerin geliştirilmesi
Sosyal Medya Üzerinden Satış EğitimleriDijital PazarlamaSosyal medya üzerinden etkili satış stratejileri oluşturma ve uygulama
Kişisel Satış EğitimleriSatış ve PazarlamaKişisel satış becerilerini geliştirme ve müşteri ilişkilerini yönetme

Satış, pazarlama ve iletişim sektörünün olmazsa olmaz hedeflerinden biridir. Öyle ki satışın önemliliği, kendine ait bir alana sahip olmasıyla da görülebiliyor. Satış alanı, pazarlama ve ilgili pazarlama alanlarını da kapsayan kendi içinde de ayrılan bir iş sektörüdür. Bugün pazarlama-satış alanı, yalnızca tek bir yönde ilerlemiyor. Dolayısıyla satış alanında çalışmak isteyen birinin de farklı iş olanaklarını değerlendirebileceğini rahatlıkla söyleyebiliriz. Peki satış alanında çalışmak için neler yapılabilir?

Bugünkü yazımızda satış alanında çalışmanın tercih edilen bir yolundan, kurs programlarından bahsedeceğiz. Satış sektörünün farklı alanlarla olan ilişkisi gibi önereceğimiz uzaktan eğitim programları da sizi farklı yönlerden geliştirme amacı taşımaktadır. 

Satış Alanında Çalışmak İsteyenlere Kurs Tavsiyeleri

Günümüzün satış alanı, tek bir yöntem ya da geleneksel alanlar ile sınırlı değildir. bugün satış dediğimiz kavram içine tele satış, internet pazarlama-satış, kişisel satış, satış koçluğu ve Sosyal Medya üzerinden satış gibi birbirinden ayrı kategorilenmiş işleri de alıyor. dolasıyla satış alanında çalışmanın da tek bir yolu ya da önerisi yoktur.

Yazımızda da satış alanında çalışmak isteyen birinin değerlendirebileceği alanları ve bu alanlarda çalışmak için gerekli bilgileri ve yetkinlikleri sunan eğitim programlarından bahsedeceğiz. 

Telefonda Satış Eğitimleri

Satış alanında çalışmak isteyen birinin iletişim becerilerini üst düzey kullanabilmesi gerekir. Yani sözlü iletişimi etkili kullanmayı bilen bir satış görevlisi, ikna yoluyla satış gerçekleştirir ve kâr elde eder. Sözlü iletişimi kullanarak satış yapmanın yöntemlerinden biri, telefon aracılığıyla ikna ve tanıtım faaliyetlerini etkinleştirmektedir.

Hangi satış alanında çalışırsanız çalışın, telefon hep işin önemli bir kısmını oluşturacaktır. Özellikle yüz yüze iletişimin sınırlı olduğu durum ve koşullarda online iletişim ve telefonda iletişim, bir satış görevlisinin aşina olması gereken satış yöntemleridir. Bu doğrultu da önereceğimiz ilk eğitimler de telefonda satış eğitimleridir.

Enstitü bünyesinde yer alan telefonda etkili iletişim, çağrı merkezi telefonda iletişim teknikleri ve çağrı merkezi uzmanlığı eğitimleri, telefon aracılığıyla satış yapmanın ve iletişim kurabilmenin önemli detaylarını kursiyerle paylaşmaktadır. İşin hep bir ucunda olan telefonda iletişim kurma, satış, pazarlama ve halka ilişkiler alanının vazgeçilmez kullanımlarındandır. 

Telefonda iletişim kurmaya ve satış gerçekleştirmeye dair ilk önerdiğimiz eğitim olan telefonda etkili iletişim; çalıştığınız kurum ya da markayı nasıl tanıtabileceğinize ile müşteri ile nasıl etkin iletişim kurabileceğinize dair geniş bilgiler ve taktikler sunmaktadır. 

Bir başka telefonda iletişim ile ilgili meslek ve alanı barındıran eğitim, çağrı merkezi uzmanlığıdır. Çağrı merkezi uzmanlığı eğitimi, bir müşteri temsilcisinin nasıl müşteri ile iletişime geçebileceğini aktaran mesleki bilgileri aktarmaktadır. Ayrıca çağrı merkezinde müşteri temsilcisi olarak çalışmak için gerekli olan bilgi ve yetkinlikleri de eğitim sürecinde görebileceksiniz. 

Telefonda iletişim ile ilgili son önereceğimiz bir başka çağrı merkezi ile ilgili eğitim ise çağrı merkezi telefonda iletişim teknikleri kursudur. Çağrı merkezi telefonda iletişim teknikleri, kurumsal nitelikte bir eğitim sunmaktadır. Yani eğitime kayıt yaptırmak için kurum desteği ya da en az 10 kişi gereklidir. Özellikle müşteri temsilcilerinin birleşerek eğitime katılmalarını öneririz.

İkna Teknikleri Eğitimi

Bir satış personelinin temel olarak yaptığı iş, karşısındaki hedef kitleyi ikna etmektir. Potansiyel bir müşteri adayı ikna yoluyla satış alma aşamasına gider ve zamanla bu satış için kendi ihtiyacını yaratır. İşte satış alanında çalışmak isteyen birinin de tüketici zihnine girmeyi başarması gerekir. Bir başka eğitim önerimizde de yer vereceğimiz tüketici davranışları, birbirinden ayrı ihtiyaç ve isteklerin tüketiciyi etkilediğini söylemektedir.

İşte ikna tekniklerini uygulayan bir müşteri ya da satış temsilcisi de iknanın tüketicideki karşılığına bakarak işini yerine getirir. İkna teknikleri eğitimi, daha önce uygulamadığınız yahut doğru uygulamayarak sonuç alamadığınız uygulamalı bilgileri, ilginize sunmaktadır. İkna kabiliyetinin geliştirmek isteyen ve iletişimde iknayı doğru yöntemlerle uygulamak isteyenlere mutlaka ikna teknikleri eğitiminin detaylarına göz atmalarını öneririz. 

Müşteri Odaklı Satış Teknikleri Eğitimi

Satış tekniklerini tek bir başlık altında öğrenmek isterseniz müşteri odaklı satış teknikleri, tam olarak ihtiyacınız olan eğitimi sunacaktır. Satış için en önemli hedef olan müşteriyi satışa yönlendirebilmek, çeşitli teknikler ışığında gerçekleşir. Müşteri odaklı satış teknikleri eğitimi de satışa ve müşteri gruplarına dair ilgi çekici konu başlıklarını ve gerekli bilgileri, kursiyerle paylaşma amacındadır.

Eğitim sürecinde; satış, ikna, satışı ilgilendiren teknikler, kişilerarası iletişim, müşteri tipleri, iletişimde Sihirli Sözcükler ve müşteri ile iletişimde uyarılar gibi başlıklarla karşılaşacaksınız. Alacağınız eğitim ve sertifikayla hem kendinizi iş başvurularında kanıtlayabilir hem de kendinize yepyeni bir bilgi birikimi kazandırabilirsiniz. Eğitim ile ilgili daha fazla detayı müşteri odaklı satış teknikleri eğitim sayfasında bulabilirsiniz. 

Satış Yönetimi Eğitimi

Satış ve pazarlama alanı, iletişim ve yönetim odaklı bir sektördür. Yani müşteri ile iletişim ve satışın yönetimini sürdürebilmek, devamlılık açısından çok önemlidir. Buna bağlı olarak da son yıllarda üst düzey kurum ve şirketler dışında kalan işletmelerin de satış yönetiminden faydalandığını görebiliyoruz. Satış yönetimi, satışın yalnızca tek bir faktör ya da aşamaya bağlı olmadan geliştirebileceğine dair bir yönetimsel hareketliliğini ifade eder.

Satış yalnızca iletişim kurma değildir, iletişimi yönetmek, planlama oluşturmak, hedefleri belirlemek ve buna bağlı satış teknikleri uygulamak, satış yönetimi ile ilgilidir. Satış yönetimi eğitimi de satışa yönelik yönetimsel aşama ve önemli bilgileri, sizinle paylaşmayı hedeflemektedir. Satış yönetimi eğitiminde; satışçılık, müşteri satın alma süreçleri, müşteri algılaması, satış temsilcisinin rolü, stratejik satış planlanması ve müşteri ile iletişimde satış teknikleri gibi konuları öğrenebileceksiniz. 

E-Ticaret Eğitimi

Belki de son yılların en gözde ve kârlı alanlarında biri, e-ticaret alanıdır. Hem satış hem dijital odaklı bir alan olan e-ticaret, satış alanında çalışmanın da en güvenli yollarından biridir. Fakat e-ticaret, başlı başına karmaşık ve birbirinden farklı kullanımlara da ev sahipliği yapan bütünleşik bir alan. Bundan dolayı e-ticaret alanında bir uğraş çabasında bulunmadan önce e-ticaret ve e-ticaret kullanımlarını iyi bilmek ve hesaplamak gerekiyor. Neyse ki alabileceğiniz eğitimlerle bilgi birikiminizi oluşturmak kolay.

E-ticaret eğitimi, evinizin konfor alanında uzman bilgilerle nasıl e-ticaret alanında hizmet sağlayabileceğinizin ipuçlarını aktaracaktır. Üstelik e-ticaret eğitimi, uzun dönemli eğitimlerden de biridir. Uzun süreli eğitim sonrası, e-ticaret site ve alanlarında profesyonel satış nasıl yapılır ve kâr nasıl kazanılır gibi mühim sorulara yanıt alabileceksiniz.

Satış Koçluğu Eğitimi

Satış alanında yeni ve farklı meslek grupları da vardır. Satış koçluğu mesleği de söz konusu mesleklerden biri. Satış koçluğu eğitimi profesyonel olarak icra edilen koçluk türlerinden biridir. Satış alanında yükselebileceğiniz ve kendinizi geliştirebileceğiniz satış koçluğu, bazı koçluk becerileri ve bilgileri gerektirir. Satış koçluğu eğitimi, ihtiyacınızın olan satış koçluğu mesleki becerileri ile bilgilerini size aktarma amacındadır. Eğitimin konu başlıkları şunlardır:

  • Koçluk ve yönlendirme

  • Durumluk liderlik modeli

  • Satış koçunun nitelikleri

  • Satışta koçluk durum yönetimi

  • Satışçılarda bilinen güdülenme unsurları

  • Satış koçunun sorumlulukları

  • Satış koçunun bilgi edinmesi

  • İkili saha çalışması öncesi koçluk becerileri

  • Satış koçluğu hareket alanları

İlgili eğitim: Liderlik Sertifikası

Eğitim sonrası koçluk becerilerini öğrenerek kendinizi yeni bir meslek içinde bulabilirsiniz. Satış koçu, satış alanında hizmet veren kurum ve markalara koçluk hizmeti sunarak nasıl daha etkin ve kârlı satış yapılır gibi yönlendirici bilgileri veren kişidir. Bu mesleği tanımak ve doğru uygulamalarla yerine getirmek için satış koçluğu eğitimi ilk göz atmanız gereken eğitimlerdendir. 

Instagram'da Etkili Satış Yapma Teknikleri Eğitimi

Instagram en çok kullanılan sosyal medya mecralarından biri. Instagram'ın popüler ve bazı kullanımlara açık olması nedeniyle bu mecrada yapılan pazarlama-satış faaliyetleri de oldukça popüler hâle geldi. Bugün giyimden, sanat eserlerinin satışına kadar uzanan geniş bir pazarlama alanından bahsediyoruz. Özellikle giyim, kozmetik, süs eşyası ve besin ürünleri konusunda Instagram üzerinden satış yapmak, ciddi bir gelir kaynağı da oluşturuyor. Peki böylesini bir alanı doğru değerlendirerek kârlı çıkmak nasıl mümkündür?

Instagram'da etkili satış teknikleri eğitimi, tam da bu mecrada satış-tanıtım ve pazarlama faaliyetleri yürütmek isteyenlere uygun bir kurs. İster bireysel olarak ister kuruma bağlı olarak çalışın, hedef kitlenize uygun nasıl bir strateji izlemeniz gerektiğinin detaylarını eğitim sonrası öğrenebileceksiniz. 

Tüketici Davranışları ve Satın Alma Eğitimi

Tüketici davranışlarını anlayabilmek, fazla satış yapabilmenin de öncelikli koşullarından biridir. Tüketicinin ihtiyaç ve istekleri ne, neden müşteri satın alır, satın alma aşamasında neler etken gibi sorular, uzun yıllardır pazarlama alanında yanıtlanmaya çalışılan konuları oluşturuyor. İşinde yetkin ve becerikli bir satışçının tüketici ve müşteriyi tanıyarak iş yapması beklenir. Çünkü satın almaya teşvik etmek, satış temsilcinin başlıca görevidir. Peki satış alanında çalışan biri bu konuda kendini nasıl geliştirebilir?

Listedeki diğer satış eğitimleri gibi müşteri ve tüketiciye odaklanan tüketici davranışları ve satın alma, saydığımız eğitimlerdeki bilgilerin daha genişletilmiş bilgilerini kursiyerle paylaşmaktadır. Tüketici davranışları ve satın alma eğitimi; müşteri sadakati, müşteri memnuniyeti, tüketici davranış grupları ve tüketici davranışını etkileyen unsurlar gibi konulara değinmektedir.

İlgili eğitim: Tüketici Davranışları ve Satın Alma Eğitimi

Eğitimin diğer konu başlıkları ise şunlardır:

  • Tüketici Davranışları ve Kavramları

  • Tüketici Davranış Modelleri 

  • Tüketici Davranışını Etkileyen Unsurlar

  • Tüketicinin Satın Almada Algıladığı Riskler

  • Tüketiciden Müşteriye Dönüşüm

  • Müşteri Tipleri ve Renkleri

  • Müşteri Taleplerini Belirleme

  • Müşteriyi Elde Tutma Yöntemleri

Eğitimi başarıyla tamamlandıktan sonra müşteri ve tüketici grubuna nasıl yaklaşacağınızı öğrenecek ve müşteri tatmini açısından nelerin öncelikli olduğunu gözden geçirebileceksiniz. Ayrıca eğitim sonrası alacağınız sertifikayla da ilgili kurumlarda kendi bilgilerinizi gösterme imkânını bulabileceksiniz.

Perakende Yönetimi Eğitimi

Satış yönteminin canlı olduğu alanlardan biri, perakende sektörüdür. Perakende sektörü, geniş bir kullanım alanına sahiptir. Marketler, mağazalar ve alışveriş merkezleri, perakendenin odak alanlarındır. Ayrıca perakende sektörü, satışın da en önemli yeridir. Özellikle perakende alanında çalışmak isteyenler ile mağazalarda iş yapmak isteyenler için perakende sektörünün gerekli bilgilerine vâkıf olmak önemlidir. Sizi perakende ve mağaza sektörüne hazırlayacak eğitim ise perakende yönetimi kursudur. Perakende yönetimi eğitimi, mağaza hizmeti ve satışı hakkında genel bilgileri aktarma amacını taşımaktadır. Eğitimin konu başlıkları ise şunlardır:

  • Perakendecilik kavramı

  • Mağaza atmosferi, ekibi ve yerleşimi

  • Görsel ürün yönetimi

  • Perakende matematiği

  • Mağaza yöneticileri için kilit bilgiler

  • Hizmet ve satış yönetimi

Perakende sektöründe satışı nasıl yönetip kâr sağlayabileceğiniz geniş çaplı bilgilerini perakende yönetimi eğitimden öğrenebileceksiniz. Ayrıca mağaza yönetimi içinde, müşteriyi nasıl elde tutabileceğinizi de eğitim sürecinde kavrayabileceksiniz. 

Dijital Pazarlama ve Sosyal Medya Eğitimleri

Öneri listesindeki en önemli satış eğitimlerinden biri dijital pazarlama eğitimidir. Dijital pazarlama, artık pazarlama alanında en aktif kullanılan yöntemlerden biri. Satış ve pazarlamanın dijital ortamlarda nasıl yapılabileceğini gösteren dijital pazarlama, satışçıların da aşina olması gereken pazarlama türlerinden.

Dijital pazarlama eğitimi ise ihtiyacınız olan bilgilere nasıl ulaşabileceğinizi ve kullanabileceğinizi öğretmektedir.Dijital pazarlama eğitimi dışında ise SEO kavramını içeren SEO eğitimi almanız gerekir. SEO kavramı, internet aracılığıyla tanıtım ve satış faaliyetlerini artırmaya yönelik bir yöntemdir. SEO eğitimi ise web sitesi üzerinden trafiği nasıl yönetebileceğinizi ve Google arama motorunun SEO üzerindeki etkisinin ne olduğunu ve SEO kullanımına uygun nasıl satış içerikleri hazırlayabileceğinizi öğreneceksiniz.

Öneri listesindeki bir başka satış eğitimi ise sosyal medya uzmanlığıdır. Aslında sosyal medya uzmanlığı, doğrudan satış alanı ile ilgili değildir. Fakat sosyal medya mecralarının bu kadar yoğun kullanıldığı bir dönemde, doğru stratejilerle hedef kitleye ulaşmak, satış ve müşteri temsilcisinin görevlerinden biridir. Sosyal medya uzmanlığı eğitimi alarak hedef kitleye yönelik doğru tanıtım içeriklerini hazırlayabilecek, reklam modellerini tanıyarak uyun reklam yöntemini seçebilecek ve hedef kitle takibi yaparak data oluşturabileceksiniz.

Dijital pazarlama ve sosyal medya odaklı eğitimleri, özellikle hedef kitle oluşturmak ve hedef kitleye sosyal medya üzerinden tanıtım yapmak isteyen müşteri temsilcilerine öneririz.

Satışta Lider Yöneticilik Eğitimi

Satış alanında yükselmek ve yöneticilik pozisyonuna erişmek için bilmeniz gereken bilgiler ve edinmeniz gereken deneyimler vardır. Deneyimden önce kendinize katabileceğiniz bilgilerle de yöneticiliğe hak kazanabilirsiniz. Satış alanında yönetici olmak ve bir satış ekibini yönetmek, liderlik ve yöneticilik motivasyonu isteyen bir durumdur. Satışta lider yöneticilik eğitiminin temel amacı da satış yönetimini etkinleştirecek olan yönetici ve satış ekibinin nasıl sorumluluk ve yetkinliklere sahip olduğunu öğretmektir. Eğitim, satış yöneticisi olmak isteyenlerin ilk tercih etmesi gereken eğitimlerin başında gelmektedir.

Satışta lider yöneticilik eğitimi, satış iş hedefleri doğrultusunda satış yöneticisinin nasıl sorumluluklar edindiğini aktarmaktadır. Satış alanında üst düzey kariyer hedeflemek ve bu alanda kendinizi kanıtlamak istiyorsanız satış yönetimi eğitimi ile beraber satışta lider yöneticilik eğitimi de almanız gerekiyor.

Saydığımız satış eğitimleri, satış alanında hakim olan yöntemleri ve kariyer alanlarını kapsar. Pazarlama ve satış sektöründe kendinizi kanıtlamak için deneyim ve eğitim şart. Deneyim aşamasından önce ise önerdiğimiz satış ve pazarlama eğitimlerine göz atarak eksikliklerinizi ve hangi alanlarda kendinizi geliştirmeniz gerektiğini öğrenebileceksiniz. Ek olarak işletme ve iletişim eğitimlerine de bakarak iletişim becerilerinizi geliştirebilir, çalıştığınız kurumun nasıl daha başarılı olması gerektiğini kavrayabilirsiniz. 

Telefonda Satış Eğitimleri, Tele Satış, İletişim becerilerinin üst düzey kullanabilme, telefon aracılığıyla ikna ve tanıtım faaliyetlerini etkinleştirebilme, Telefonda Etkili İletişim, Tele Satış, Kurum ya da markayı telefonda nasıl tanıtabileceğine ve müşteri ile nasıl etkin iletişim kurabileceğine dair bilgiler ve taktikler sunma, Çağrı Merkezi Uzmanlığı, Çağrı Merkezi, Müşteri temsilcisinin nasıl müşteri ile iletişime geçebileceğini aktaran mesleki bilgileri aktarma ve gerekli bilgi ve yetkinlikleri sunma, Çağrı Merkezi Telefonda İletişim Teknikleri, Çağrı Merkezi, Çağrı merkezinde çalışırken telefonda iletişim kurma tekniklerini aktarma, İkna Teknikleri Eğitimi, Satış ve Pazarlama, İkna kabiliyetinin geliştirmek ve iletişimde iknayı doğru yöntemlerle uygulamak, Müşteri Odaklı Satış Teknikleri, Satış ve Müşteri İlişkileri, Müşteriyi satışa yönlendirebilmek için gerekli tekniklerin öğretilmesi, Internet Pazarlama Eğitimleri, Dijital Pazarlama, Dijital pazarlama için gerekli olan bilgi ve yetkinlikleri sunma, Satış Koçluğu Eğitimleri, Satış Yönetimi, Bireylerin ve ekiplerin satış hedeflerine ulaşmalarını sağlamak için gerekli bilgi ve becerilerin geliştirilmesi, Sosyal Medya Üzerinden Satış Eğitimleri, Dijital Pazarlama, Sosyal medya üzerinden etkili satış stratejileri oluşturma ve uygulama, Kişisel Satış Eğitimleri, Satış ve Pazarlama, Kişisel satış becerilerini geliştirme ve müşteri ilişkilerini yönetme
Satış Alanında Çalışmak İsteyenler İçin Uzaktan Eğitim Programları Uzaktan Eğitim Programları Satış Alanında Çalışmak İsteyenlere Kurs Tavsiyeleri Müşteri Odaklı Satış Teknikleri Eğitimi Satış Yönetimi Eğitimi Satış Koçluğu Eğitimi Satışta Lider Yöneticilik Eğitimi satış alanında çalışmak
Resimde uzun, siyah saçlı, gözleri kapalı ve yüzünde geniş, içten bir gülümseme olan bir kadın görülüyor. Sırtını dik tutmuş, kolları iki yanında, saçları omuzlarından ve sırtından aşağı dökülüyor. Yirmili yaşlarında görünüyor ve ten rengini tamamlayan beyaz bir bluz giyiyor. Memnun ve neşeli görünüyor, bir güven ve duruş havası yayıyor. İfadesi ve duruşu huzur ve dinginlik hissi veriyor. Uzun saçları güzelliğine ve kadınsılığına katkıda bulunarak mutlu ve kaygısız bir kadın resmini tamamlıyor.
Emine Büşra Kanat
Blog Yazarı

Ankara Üniversitesi Halkla ilişkiler ve tanıtım bölümünden mezun oldu. Lisans öğreniminde sosyal farkındalık kampanyalarında görev aldı. İstanbul İşletme Enstitüsü’nde fotoğrafçılık, iletişim, kişisel gelişim ve diğer farklı konularında yazmaya başladı.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Sarı gömlekli bir kadın kara tahtanın önünde duruyor. Yüzünde bir gülümsemeyle ileriye bakıyor. Tahtanın üzerinde beyaz bir yazı var ve en üstte beyaz bir 'E' harfi bulunuyor. Ayrıca tahtanın ortasından aşağıya doğru uzanan beyaz bir çizgi var. Kadın çerçevenin ortasında, boynu ön planda olacak şekilde konumlandırılmış. Etrafı canlı ve davetkâr bir ortamla çevrilidir. Çerçeve sarı, mavi, kırmızı ve yeşil dahil olmak üzere çeşitli renklerle doludur.
Yabancı Dil Eğitimi

Kısa Sürede İngilizce Nasıl Öğrenilir?

14 Ekim 2019
Bir grup kadın bir odada bir masanın etrafında oturmuş, dikkatleri ortada duran dizüstü bilgisayara odaklanmıştır. Diğerleri dikkatle izlerken, kadınlardan birine ait bir el dizüstü bilgisayarın ekranına dokunuyor. Dizüstü bilgisayara en yakın olan kadın bir masada oturmuş, parmaklarıyla klavyede hızla bir şeyler yazıyor. Gruptaki bir başka kadın başını öne eğmiş, uzun saçları yüzünü gizliyor. Arka planda bir elin yakın çekimi, beyaz bir tabak ve bir sandalye görülüyor. Her kadın elindeki görevi tamamlamak için birlikte çalışırken, atmosfer odaklanma ve işbirliğine dayalı.
İnsan Kaynakları Yönetimi

İK Dönüşümü İçin Dijital Yol Haritası

15 Kasım 2019
Bu çevrimiçi kurs görselinde elinde bir mektupla gülümseyen takım elbiseli bir adam görülüyor. Bu muhtemelen bir içerik yazma kursu almanın başarısını temsil ediyor ve öğrenilen becerilerin değerini gösteriyor. Adamın etrafı saksıda bir bitki, bir logo ve bir sprey kutusu gibi diğer nesnelerle çevrilidir. Bu unsurlar muhtemelen adamın başarıya ulaşmak için çeşitli içerik yazma stillerini öğrenmesi ve bunlarda ustalaşması gerektiğini ifade ediyor. Bu görsel, içerik yazma kursu almak isteyen herkes için harika bir motivasyon kaynağıdır ve elde edebilecekleri başarıyı hatırlatır.
5
(1377)

İçerik Editörlüğü

10 Konu5 Saat
Bu görüntü kırmızı ve siyah ekose pazen gömlekli bir adamı gösteriyor. Tam sakallı ve saçları yüzünün yanlarından görünüyor. Gömlek yakasına kadar düğmeli ve kırmızı renk gömleğe hakim. Gömleğin kumaşı dokulu ve küçük siyah ve beyaz karelerle dokunmuş. Adam düz beyaz bir arka plan üzerinde durmaktadır. Hafifçe sola bakıyor ve ifadesi nötr. Kolları yanında dik durmaktadır ve elleri görüntüde görünmemektedir.
4.7
(26)

Ads (Adwords) Eğitimi

27 Konu5 Saat
Genç bir adam, parlak kırmızı ve siyah ekose bir gömlek giymiş, düz bir arka planın önünde duruyor. Kısa siyah saçları var ve kollarını kavuşturmuş hafifçe gülümsüyor. Siyah kot pantolon ve siyah ayakkabı giyiyor. Duruşu kendinden emin ve rahat. Yirmili yaşlarının sonunda ya da otuzlu yaşlarının başında, genç ve sağlıklı bir ten rengine sahip gibi görünüyor. Dörtte üçlük bir pozda duruyor ve doğrudan kameraya bakıyor. Yüzünde dostça bir ifadeyle anın tadını çıkarıyor gibi görünüyor.Oğuzhan Yılmaz
1286464
Bu online eğitim, zihin haritaları konusunda kapsamlı bir eğitim sunmaktadır. Bu eğitim size fikirlerin, kavramların ve görevlerin görsel temsillerini nasıl oluşturacağınızı öğretecektir. Düşüncelerinizi yapılandırmak ve düzenlemek için diyagramları ve grafik öğeleri nasıl kullanacağınızı ve fikirlerinizi hayata geçirmek için renkleri, sembolleri ve görüntüleri nasıl kullanacağınızı öğreneceksiniz. Ayrıca verilerinizdeki kalıpları nasıl belirleyeceğinizi ve fikirleriniz arasındaki ilişkileri nasıl tanıyıp kullanacağınızı da öğreneceksiniz. Bu eğitimle, düşüncelerinizi ve fikirlerinizi daha iyi organize etmenize ve iletmenize yardımcı olacak etkili zihin haritaları oluşturma becerilerine sahip olacaksınız. Bu eğitim size zihin haritalarınızdan en iyi şekilde yararlanmanızı sağlayacak bilgi ve becerileri kazandırmak ve potansiyellerini en üst düzeye çıkarmanıza yardımcı olmak için tasarlanmıştır.
Dolgun sakallı ve yuvarlak gözlüklü olgun bir adam doğrudan kameraya bakmaktadır. Üzerinde gri, uzun kollu bir gömlek ve koyu renkli bir kot pantolon var. Saçları alnından geriye doğru taranmış ve birkaç tutam alnına düşmüş. Gözleri tetikte ve ağzı düşünceli bir ifadeyle hafifçe kıvrılmış. Adam otuzlu yaşlarında görünüyor ve yüz hatları belirgin. Sakalı düzgünce kesilmiş ve gözlükleri yüzünü gurur verici bir şekilde çerçeveliyor. Kendinden emin ve dünyayı ele geçirmeye hazır görünüyor.Salim Akkök
735464
Bu görüntü SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) hakkında bir çevrimiçi kursu yansıtıyor. Bir ekranın önünde konuşan takım elbiseli bir adam görülüyor. Adam gözlük ve kahverengi bir gömlek giyiyor ve sağ eliyle bir şeyi işaret ediyor. Arka planda, beyaz metinli bir tabelanın yakın çekimi ve beyaz zemin üzerinde sarı bir sayı var. SEO eğitimi ve kursları, işletmelerin web sitelerini ve içeriklerini arama motorları için nasıl optimize edeceklerini daha iyi anlamalarına yardımcı olabilir. Doğru SEO teknikleri sayesinde işletmeler arama motoru sonuç sayfalarında daha üst sıralarda yer alarak web sitelerine daha fazla trafik çekebilir ve daha fazla müşteri kazanabilirler. SEO kurslarının yardımıyla işletmeler, anahtar kelimeleri stratejik olarak nasıl kullanacaklarını, arama motoru algoritmalarına hitap eden içerikleri nasıl oluşturacaklarını ve çevrimiçi pazarlamanın nüanslarını nasıl anlayacaklarını öğrenebilirler.
4.9
(28)

SEO Eğitimi

11 Konu5 Saat
Gözlüklü ve kırmızı ceketli beyaz bir adam mavi bir duvarın önünde durmaktadır. Yüzünde ciddi bir ifadeyle dosdoğru ileriye bakıyor. Saçları kısa ve kahverengidir ve gözleri gözlüklerin arkasında gizlidir. Kırmızı ceketinin altında açık mavi bir gömlek, siyah pantolon ve siyah ayakkabılar giyiyor. Kollarını önde kavuşturmuş ve ayaklarını hafifçe açarak ayakta duruyor. Yirmili yaşlarının sonunda ya da otuzlu yaşlarının başında gibi görünüyor.Yemliha Toker
550419