AnasayfaBlogBlog Yazmak Bilgi Birikimi İster
Blog Yazmak

Blog Yazmak Bilgi Birikimi İster

02 Ekim 2019
Bir kadın dizüstü bilgisayarının önünde oturmuş, dikkatle bir şeyler yazıyor. Üzerinde beyaz bir tişört var ve saçlarını at kuyruğu şeklinde arkaya toplamış. Elleri klavyeye odaklanmış, hızlı ve doğru bir şekilde yazıyor gibi görünüyor. Dizüstü bilgisayarın sağ tarafında içinde çay poşeti olan bir fincan var. Arka planda masanın üzerinde bir saat, bir kalem ve kağıt ve bulanık kare bir nesne var. Kadın görüntünün odağında, dikkati dizüstü bilgisayarda ve yazıyor.
KonuAçıklamaÖneri
Blog'un AnlamıBlog, insanların paylaşmak istedikleri bilgileri veya deneyimlerini web sitesi aracılığıyla aktarmasıdır.Blogger bu terimlerle aşina olmalıdır.
Blog Yazmanın AmacıBlog yazar olmak istiyorsanız nedenini belirlemelisiniz.Blog yazmanın amacınızı belirleyin ve bu hedefe ulaşmak için yazmaya başlayın.
Blog Yazma AşamalarıKonunuzu belirlemek ve web sitesini kurmaktır.Konunuza göre domain satın alın ve tasarım yapın.
Web Sitesi KurmakWeb sitesini blogspot ve wordpress gibi platformlardan oluşturabilirsiniz.Kod bilginiz varsa özgün bir site oluşturmayı tercih edin.
EğitimlerBlog yazarlığı, wordpress eğitimi, içerik editörlüğü eğitimlerini alabilirsiniz.Bu eğitimler blog yazma sürecinizi kolaylaştırabilir.
PlanlamaYazmadan önce plan yapmalısınız.Konunuzu belirleyin, kurgunuzu yapın ve ardından yazmaya başlayın.
Blog İçeriğiBlog yazmak bilgi birikimi ister.Hobileriniz, işiniz, ilgi alanlarınız hakkında yazabilirsiniz.
Popüler KonularYemek tarifi, makyaj, seyahat, teknoloji en çok okunan yazılardan bazılarıdır.Takipçilerinizi arttırmak için popüler konulara yer verin.
Para KazanmakBlog yazarak para kazanmayı amaçlıyorsanız, disiplinli ve azimli olmalısınız.Sadece para için değil, içeriği değerli ve bilgilendirici olan bir blog oluşturun.
Özgün İçerikÖzgün içerikler oluşturmalısınız.Kendinize ait deneyimlerinizi ve bilgilerinizi paylaşmayı tercih edin.

Blog web login kelimesinin günümüzde kısaltılmış hali olup insanların paylaşmak istedikleri bilgileri veya hayat deneyimlerini web sitesi aracılığıyla aktarmalarıdır. Bu aktarma takipçilerin içinde olduğu bir web sitesi yardımıyla olur. Blog yazanlara da blogger denir. Her şeyden önce neden blog yazarlığı istiyorsunuz? Bunu belirlemeniz gerek.

Nasıl Blog Yazılır?

blog yazmak için ilk yapmanız gereken konunuzu belirlemektir.” Nereye gideceğini bilmiyorsan hangi yoldan gittiğinin bir önemi yoktur “. Bu yüzden blog yazılarınız için bir konu seçin. Seçtiğiniz konuya göre domain satın alabilir ve tasarımınızı yapabilirsiniz. Böylelikle blog yazmak sizin için da kolay olacaktır.

Blog yazmak için ikinci yapmanız gereken ise bir web sitesi kurmaktır. Arama motorundan aratacağınız web sitesi kurmanızı kolaylaştıracak platformlardan yardım alabilir ya da kod bilginizle tamamen kendinize özgü bir site oluşturabilirsiniz. Blogspot ve Wordpress gibi platformlardan hem ücretli hem de ücretsiz web sitenizi oluşturabilirsiniz. Blog yazmak için konunuzu belirledikten ve blok yazılarınızı yayımlayabileceğiniz bir site oluşturduktan sonra tek yapmanız gereken blog yazmak.

Blog yazmak için gerekli eğitimler neler?

Blog yazarlığı eğitiminin yanı sıra Wordpress eğitimi ve içerik editörlüğü programları da bu işi yapmayı düşünenler için doğru seçenekler arasındadır.

Planlama Yapmak 

Konunuz belli değilse blog yazamazsınız. Yazınızda nelerden bahsedeceğinizi bilin. Bilgisayarın başına geçip rastgele yazmayın. Bir plan dahilinde yazınızı yazmaya başlayabilirsiniz. Önce konunuzu belirler sonra kurgunuzu yapar ardından yazarsınız. Para kazanmak amaçlı açılmış birçok site şu anda kullanılmıyor. Site açıp zorla yazı yazarak çok az ilerleyebilirsiniz sonrasında sitenize bir daha girmemek üzere çıkarsınız.

Blog İçeriği Nasıl Olmalı?

Blog yazmak bilgi birikimi ister. Yaptığınız bir hobiden içinde olduğunuz bir işten, ilgilendiğiniz bir konudan, hayat tecrübeleriniz veya seyahatlerinizden yazılarınızda bahsedebilirsiniz. Yemek tarifi, makyaj, seyahat, teknoloji en çok okunan yazılardan bazılarıdır. 
İlginize göre konu seçimini en çok okunanlardan yapabilirsiniz. Bu bloğunuzun daha çok okunmasına yardımcı olacaktır. Blog yazmak için sadece bilgi birikimi de yeterli olmayacaktır. 

Araştırma Yapmak

Aynı zamanda araştırma yapmayı sevmelisiniz. Okuyucularınızdan geri dönüşler alacaksınız. Onların isteklerine cevap verebilmek ve doyurucu içerik oluşturabilmek için araştırma yapmayı, okumayı sevmelisiniz. Bir yazı okurken beni çileden çıkaran iki şey vardır. Birincisi başlıkla alakasız ve boş yere yazılmış bir yazı. Başlığınız dikkat çekici olduğu kadar içerikle de ilişkili olmalıdır.

Yazınızı okuduktan sonra hiçbir şey öğrenememiş bir okuyucu bir daha sitenize girmez ki bu da sizin için büyük bir kayıp olur. Bir şeyler anlatacak, okuyucuya bir şeyler verebilecekseniz yazın. İkincisi ise hatalı yazılar. Anlatım bozuklukları, yazım ve noktalama işareti hataları yapmamaya özen gösterin. Bloğunuzda fotoğraflarınızı da sergileyebilirsiniz. Yazı yazmak istemiyor ve fotoğraflarınızla takipçilerinize ulaşmak istiyorsanız fotoğraf bloğu açabilirsiniz.

Bloğunuzu Nasıl Büyültebilirsiniz?

Blog yazmak biraz zaman ister. Yazı yazdıkça ve okudukça tecrübeleriniz artar. Bloğunuzun büyümesi de zaman alır. Bunun için sabretmelisiniz. Sabretmenin yanında elbette yapmanız gerekenlerde var. Yazınızı kolay okunur hale getirin. Yalın bir dil, aralara serpiştirilmiş kısa cümleler okunması kolay kelimeler okuyucunuzu zorlamayacaktır. Ayrıca Google yazım ve noktalama yanlışı olmayan yazıları sever. Yazılarınıza resim ekleyerek okuyucu çekebilirsiniz. Görseller saf yazıya hoşluk katar.

Seo uyumlu yazı yazmak diğer sitelerin önüne geçmenizde size büyük avantaj sağlar. Blog sayfanızı sosyal medya araçlarıyla duyurmanız okunmanızı hızla arttıracaktır. Bloğunuza resim, yazı, video ekledikçe site hızınız yavaşlayacaktır. Resim ve videolarınızı çeşitli uygulamalarla küçülterek site hızınızı arttırabilirsiniz. Son olarak da sitenizde reklam verebilirsiniz. Bunun için markalarla ve Google ile anlaşabilirsiniz. Kaliteli ve düzgün bir blog yazmak için eğitim almanız yararınıza olur. Ayrıca kurs sonunda sertifika sahibi de olabilirsiniz.

Blog yazarlığı için eğitim nereden alınır?

İstanbul İşletme Enstitüsü online eğitimler programları arasındaki Blog Yazarlığı eğitimi ile blog yazmak için ilk adımı atabilirsiniz. 

Yazar: Berna Özdemir

Blog'un Anlamı, Blog, insanların paylaşmak istedikleri bilgileri veya deneyimlerini web sitesi aracılığıyla aktarmasıdır, Blogger bu terimlerle aşina olmalıdır, Blog Yazmanın Amacı, Blog yazar olmak istiyorsanız nedenini belirlemelisiniz, Blog yazmanın amacınızı belirleyin ve bu hedefe ulaşmak için yazmaya başlayın, Blog Yazma Aşamaları, Konunuzu belirlemek ve web sitesini kurmaktır, Konunuza göre domain satın alın ve tasarım yapın, Web Sitesi Kurmak, Web sitesini blogspot ve wordpress gibi platformlardan oluşturabilirsiniz, Kod bilginiz varsa özgün bir site oluşturmayı tercih edin, Eğitimler, Blog yazarlığı, wordpress eğitimi, içerik editörlüğü eğitimlerini alabilirsiniz, Bu eğitimler blog yazma sürecinizi kolaylaştırabilir, Planlama, Yazmadan önce plan yapmalısınız, Konunuzu belirleyin, kurgunuzu yapın ve ardından yazmaya başlayın, Blog İçeriği, Blog yazmak bilgi birikimi ister, Hobileriniz, işiniz, ilgi alanlarınız hakkında yazabilirsiniz, Popüler Konular, Yemek tarifi, makyaj, seyahat, teknoloji en çok okunan yazılardan bazılarıdır, Takipçilerinizi arttırmak için popüler konulara yer verin, Para Kazanmak, Blog yazarak para kazanmayı amaçlıyorsanız, disiplinli ve azimli olmalısınız, Sadece para için değil, içeriği değerli ve bilgilendirici olan bir blog oluşturun, Özgün İçerik, Özgün içerikler oluşturmalısınız, Kendinize ait deneyimlerinizi ve bilgilerinizi paylaşmayı tercih edin
blog yazmak blog yazarlığı içerik editörlüğü wordpress eğitimi online eğitim
Bu resimde ikisi de gözlük takan bir erkek ve kadın görülüyor. Adam mavi bir gömlek ve siyah bir pantolon giyerken, kadın beyaz bir gömlek ve mavi bir kot pantolon giymektedir. Her ikisinin de gözlükleri takılı ve dümdüz ileriye bakıyorlar. Adamın kolu kadının beline dolanmış ve yüzleri birbirine yakın göründüğü için birlikte bir anı paylaşıyor gibi görünüyorlar. Arka plan yumuşak, kirli beyaz bir renktedir. Işık hafif loş, görüntüye yumuşak ve sıcak bir his veriyor. Gözlüklerine rağmen, gözleri hala bir duygu belirtisi gösteriyor. Birbirlerinin varlığından memnun ve mutlu görünüyorlar.
Konuk Yazar
Blog Yazarı

İstanbul İşletme Enstitüsünde yazılarının yayınlanmasını isteyen konuk yazarlarımız için oluşturulan bilgi kartıdır. Birçok alanda ve disiplindeki yazıları bu hesap üzerinde bulabilirsiniz.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Bir kadın dizüstü bilgisayarının önünde oturmuş, dikkatle bir şeyler yazıyor. Üzerinde beyaz bir tişört var ve saçlarını at kuyruğu şeklinde arkaya toplamış. Elleri klavyeye odaklanmış, hızlı ve doğru bir şekilde yazıyor gibi görünüyor. Dizüstü bilgisayarın sağ tarafında içinde çay poşeti olan bir fincan var. Arka planda masanın üzerinde bir saat, bir kalem ve kağıt ve bulanık kare bir nesne var. Kadın görüntünün odağında, dikkati dizüstü bilgisayarda ve yazıyor.
Blog Yazmak

Blog Yazmak Bilgi Birikimi İster

02 Ekim 2019
Bir kadın beyaz bir zeminde bacak bacak üstüne atmış oturuyor ve önünde dizüstü bilgisayarı var. Sağ bileğinde bir saat takılıdır ve sağ işaret parmağı klavyenin üzerindedir. Solunda pembe bir defter ve pembe bir kâğıt var. Görüntünün köşesinde yakın çekim bir telefon da var. Arka plan bulanık ve uzakta beyaz bir nesne var. Kadının ayakları odakta, ayakkabıları açık ve parmakları sivri.
Blog Yazmak

Blog Yazmak İçin Gerekenler

30 Ağustos 2019
Bir kişi iyi aydınlatılmış bir odada masa başında oturmuş dizüstü bilgisayar kullanıyor. Önündeki masanın üzerinde bir fincan kahve duruyor. Dizüstü bilgisayarda yazı yazıyor gibi görünüyorlar ve parmakları tuşlara odaklanmış durumda. Dizüstü bilgisayara yakından bakıldığında sağ üst köşede mavi beyaz bir logo görülüyor. Ayrıca, sağ alt köşede beyaz logolu mavi bir daire var. Dizüstü bilgisayar ekranındaki web sitesi ön planda kısmen görülebiliyor. Görüntü, sıcak ve davetkar bir atmosfer veren ince bir sarı tonla çerçevelenmiştir.
Blog Yazmak

Blog Yazmak Gelir Kapınız Olsun!

08 Mayıs 2021