AnasayfaBlogBankacılık ve Sigortacılık Bölümü
Bölümler

Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü

09 Temmuz 2020
Bir grup insan kalabalık bir odada bir tezgâhın etrafında duruyor. Ön planda, takım elbiseli ve kravatlı bir adam bir podyumda dururken, pembe gömlekli bir kişi onun sağında durmaktadır. Solda, sarı gömlek giyen bir kişi kolunu tezgâha dayamış. Orta planda, beyaz gömlek giyen bir kişi odakta. Daha geride, bir kişinin elinin bulanık görüntüsü ahşap bir yüzeyde görülüyor. Bir kişinin yüzünün yakın çekimi de arka planda, siyah arka planlı beyaz bir direkle birlikte gösteriliyor. Tüm insanlar sohbet ediyor gibi görünüyor.
BölümAçıklamaİş İmkanları
Bankacılık ve SigortacılıkParanın yönetilmesi ve korunması, sigorta çeşitlerine ait bilgilerin verildiği, uluslararası bankacılık kavramlarının öğretildiği bir eğitim programıdır. Hem özel hem de devlet üniversitelerinde eğitim verilmektedir.Banka veya sigorta acentesi çalışanı, yöneticilik, muhasebe bölümlerinde görev alma, kamu kurumlarında iş bulabilme.
Banka Ürün ve İşlemlerBankacılık ürünleri, bankaların birim ve bölümlerine ilişkin temel bilgileri içermekte.Bu alanda uzmanlık kazanarak bankaların operasyon bölümlerinde iş bulabilme, banka temel işlemleri yönetimi gibi görevlerde bulunabilme imkanı.
SigortacılıkSigorta çeşitleri, acente olma ve müşterilerine güvence sağlama konusunda eğitim verilmektedir.Sigorta acentesi olarak görev yapabilme, sigorta şirketlerinde iş bulabilme.
Uluslararası BankacılıkUluslararası bankacılık işlemleri ve uygulamalarına yönelik eğitimlerin verildiği bir dal.Uluslararası sermayeli bankalarda iş bulabilme imkanı
Hukuk, matematik, ekonomi bilgisine sahip olmaBankacılık ve sigortacılık bölümünde hukuk, matematik, ekonomi üzerine genel bilgiler verilmektedir.Bu alanlardaki bilgiler doğrultusunda, danışmanlık hizmetleri sunabilme veya muhasebe gibi farklı departmanlarda iş bulabilme olanağı.
Finansman sağlamaBanka ve sigorta acenteleri, kurumların finansman ihtiyacını sağlama noktasında önemli bir role sahip.Herhangi bir kurumun finans departmanında veya bankaların işlem merkezlerinde görev yapabilme.
Eşit Ağırlık BölümüBankacılık ve Sigortacılık bölümü adaylarının eşit ağırlıklı puan türünden tercih yapmaları gerekmektedir.Eşit ağırlık puan türünün değerlendirildiği sektörlerde iş bulabilme imkanı.
PazarlamaBanka ve sigorta ürünlerinin pazarlanması konusunda eğitimler verilmektedir.Pazarlama departmanlarında, satış danışmanı veya satış yöneticisi olarak iş bulabilme imkanı.
Risk yönetimiRisk yönetimine ilişkin eğitimler verilerek, sorun çözme ve risk yönetimi becerileri kazandırılıyor.Bankaların risk yönetimi bölümlerinde, sigorta şirketlerinde risk değerlendirme pozisyonlarında iş bulabilme.
StajBölümün öğrencileri, eğitim süreci boyunca staj yapma olanağına sahip oluyor.Staj yapılan şirketlerde iş bulabilme imkanı veya iş deneyimi kazanarak, sektörde daha kolay iş bulabilme imkanı.

Bankacılık ve sigortacılık, alanlarında, sektörün ihtiyaçlarına uygun alt yapıya,  gerekli  bilgi ve donanıma sahip uzmanlık alanıdır.Sektörde görev alabilecek, güncel işlenen uygulamaları takip ederek, yöntemleri en iyi şekilde kullanabilecek ve ihtiyaç duyulan kişileri yetiştirmektir.

Bir çok farklı alanlarda hizmet veren sigortacılık, bankacılıkla yakından ilişkisi olan bir meslektir. Sigorta konusunda kendinizi geliştirmek ve iyi bir kariyer elde etmek isteyenlerin, Bankacılık ve Sigortacılık alanında eğitim alınması gerekmektedir.Bu eğitim hem özel hem de devlet üniversitelerinde verilmektedir.

Bankacılık ve Sigortacılık, çok geniş bir alan olup, alınan eğitim fazlasıyla kapsamlıdır. Hukuk, matematik, ekonomi, muhasebe, sigorta çeşitleri ve  uluslararası bankacılık gibi, pek çok alanda eğitim alınır. Bankacılık ve Sigortacılık mesleği, eğitim sonrasında, bir banka veya sigorta acentesi olarak, birçok kuruluşun ihtiyacına yönelik finansmanı da sağlayan meslek dalıdır.

Bankacılık, para hareketleri ve yönetilmesi ile ilgilenir. Parayı yönetmek ve korumak beraberinde bazı riskleri de taşır. Bu risklere karşı emniyette olmak ve müşterinin güvenini sağlamak amacıyla sigortacılık mesleği ortaya çıkmıştır. Sigortacılık, bankacılığın altında bir dal olarak görülse de her geçen gün kendi içinde farklılaşan ve büyüyen bir meslek dalı olarak karşımıza çıkmıştır. Para piyasalarının işleyiş şekli, finansal göstergeler ve sigortacılık alanında ihtiyaç duyulacak tüm bilgileri edinen bireylerin yetiştirildiği bir alandır.

Üniversitelerde, bankacılık ve sigortacılık alanına hakim, donanımlı, mevzuatı iyi bilen, yenilikleri yakından takip eden banka ve sigortacılığa ait temel kavramları özümsemiş, denetim, danışmanlık ve pazarlama alanında başarılar kaydeden, meslek uzmanları yetiştirilmeye çalışılır. Küresel yaşam anlayışı, teknoloji yaşamımızda birçok unsuru geliştirmeye ve değiştirmeye devam ediyor. Bu değişimlerden en çok etkilenen sektörlerden biri de bankacılık ve sigortacılık sektörüdür.

İlgili: Eşit Ağırlık Bölümü Meslekleri ve Maaşları

Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü Nedir?

2 yıllık ön lisans bölümü olarak bilinse de, bankacılık ve sigortacılık bazı üniversitelerde 4 yıllık lisans bölümü olarak da yer alır. Eğitim sonrasında staj da alınmaktadır. Stajda başarılı olunduğunda, sektöre uygunluğu, hazır olup olmadığı gibi unsurlara bakılarak, şirketler kendi bünyelerinde çalışma imkanı sağlamaktadırlar. Stajyerler, staj süresince, şirketin bir parçası olarak kendilerini görüp, verilen tüm görevleri başarı ile tamamlarlar.

Bu bölüm sonunda, bankacılık mesleğini seçenler, bankacılık ürünleri, işlemleri, bankaların birim ve bölümleri gibi temel bankacılık bilgisine sahip olurlar. Sigortacılık mesleğinde ilerlemek isteyenler ise, acente olarak müşterilerine; sağlık, hayat, trafik, doğal afet, tarım, kaza, deprem gibi  sigorta güvencesi verirler.



Bankacılık ve Sigortacılık günümüz piyasasına ait ekonomilerin incelenmesi ve yönetilebilmesi için en önemli alanlardandır. Banka ve sigorta acenteleri ise en önemli finansal kuruluşlar olarak adlandırılır.  Öyle ki bu kurumlar kendi sektörlerinde çok geniş bir alana hizmet veriyor olmalarının yanında çok sayıda kurum ve kuruluşların gereksinimleri olan finansmanı sağlamak gibi önemli bir yükü sırtlanıyorlar. Bankacılık ve sigortacılık bölümü üniversitelerde 4 yıllık lisans eğitimi olarak karşımıza çıkıyor. Bölümü tercih etmek isteyen adayların eşit ağırlıklı puan türünden tercih yapmaları gerekiyor.

Bankacılık ve sigortacılık bölümünü tamamlamak, gelecek yıllarda bir banka veya sigorta acentesi çalışanı, yöneticisi olmak gibi bir kariyer yolu çiziyor. Bölüm bu sektörde bilgi açısından donanımlı hale gelmenizi amaçlıyor. Bankacılık ve sigortacılık mezunları; ürünler, işlemler, bankaların birim ve bölümleri, teminatlar, mevzuatlar gibi temel bankacılık ve sigortacılık bilgisine sahip birer mezun olarak gönül rahatlığı ile kurumlara başvuru yapma olanağı buluyor.

Sigorta kurumları müşterilere çok çeşitli alanlarda sigorta güvencesi sağlıyor. Böylece müşterilerine Günlük yaşamları için sağlık, hayat, trafik, doğal afet, tarım, kaza, deprem gibi alanlarda sigorta garantisi sunuyor. Bölümü tercih edecek adayların bazı özelliklere sahip olması beklenir. Bunlar;  iletişim becerileri gelişmiş, ekip çalışmalarına yatkın, araştırmayı seven, analitik düşünebilen, hızlı karar verme yeteneğine sahip, sosyal becerilerini geliştirmiş, sayısal derslere ilgisi olan,  lider olma becerilerine sahip, sorumluluk alabilen, disiplinli bireyler olmasıdır.

Bankacılık ve Sigortacılık İş İmkanları Nelerdir?

Bankacılık ve sigortacılık bölümünden mezun olanlar, bankalarda ve diğer finans kuruluşlarında, sigorta şirketlerinde, kurumların sigorta bölümlerinde, muhasebe bölümünde veya kamu kurumlarında görev alabilir.  İş imkanı oldukça fazla olan bu bölümünden mezun olduğunuzda, masa başı çalışma seçebilir veya eksperlik yaparak çalışmaya devam edebilirsiniz.

Özel ve kamu kuruluşlarında çeşitli alanlarda çalışacak mezunlar, kamu sektöründe yer alabilmek için Kamu Personeli Seçme Sınavı'ndan (KPSS) geçerli puan ile başvuru yapması gerekir. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi bünyesinde hazırlanan UNI-VERİ raporunda bankacılık ve sigortacılık bölümünden mezun olanların  %35.9’u aşağıdaki sektörlerde çalışmaktadır.

  • Üretim

  • Mesleki, bilimsel ve teknik faaliyetler,

  • Hizmet ve konaklama sektörü,

  • Eğitim,

  • Emlak faaliyetleri,

  • Ulaştırma ve depolama,

  • İnşaat,

  • Bilgi ve iletişim,

  • Sosyal hizmetler,

  • Kamu hizmetleri

  • Kültür, sanat ve eğlence,

Bankacılık ve Sigortacılık Mezunları Ne İş Yapar?

Bankacılık ve Sigortacılık bölümünü tamamlayan mezunlar, aldıkları eğitimin en önemli kazançlarından iki mesleğe birden hakim olma şansı elde eder. Bu nedenle iş başvuruları aşamasında karşınıza oldukça çeşitli fırsatlar çıkacaktır. İster bankacı olarak, ister sigortacı olarak kariyer planınızı oluşturabilirsiniz. Bunun yanı sıra üniversiteden mezun olduktan sonra Sermaye Piyasası Kurulu’nun yaptığı uzmanlık sınavlarına katılarak lisansınızı alma hakkı elde edebilir ve profesyonel olarak çalışma hayatına geçebilirsiniz.

Bankacılık ve sigortacılık bölümü sadece son teorik ve mesleki bilgileri öğretmeye çalışmakla kalmaz, aynı zamanda büyük finansal kuruluşlarda çalışarak, pratik yapma, deneyim kazanma şansı elde eder. Bölüm çalışmalarının olmazsa olmazı bilimsel araştırma faaliyeti aşağıdaki önemli başlıklara odaklanır. Dolayısı ile mezunların yaptıkları işlerde aynı başlıklar altında toplanır.

  • Ticari bankaların risk yönetimi,

  • Yatırım bankaları ve sigorta şirketleri,

  • Bankacılığın değerlemesi,

  • Yatırım ve sigorta ürünleri.

Bankacılık ve Sigortacılık Dersleri Nelerdir?

Bankacılık ve sigortacılık bölümünü tercih etmeyi düşünen adaylar, eğitim yaşamları boyunca karşılaşacakları dersleri araştırır. 4 yıllık eğitim yaşamları boyunca teorik ve mesleki olarak pek çok dersler karşı karşıya kalırlar. Aynı zamanda mesleki gelişimleri için ve teorik olan dersleri uygulamada görmeleri için zorunlu staj süreleri de olur.

Tüm bu dersleri ve zorunlu stajını başarı ile tamamlayan ve bölümün beklentilerini yerine getiren öğrenciler Bankacılık ve Sigortacılık Lisans Diploması almaya hak kazanır. Lisans diplomasını elde eden mezunlar kariyerlerini oluşturmak için çalışma yaşamlarına başlayabilir. Bankacılık ve sigortacılık bölümü mezunları 4 yıllık lisans eğitimi boyunca alacakları temel dersler aşağıdaki gibidir.

Bankacılık ve Sigortacılık bölümünde, eğitim süresince alınan dersler;

  • Hukukun Temel Kavramları

  • Genel Muhasebe

  • Genel İşletme

  • Finans Matematiği

  • İşletme Hukuku

  • Finansal Kurumlar

  • Hayat Dışı Sigortalar

  • Menkul Kıymet Yatırımları

  • Bankalarda Kredi Yönetimi

  • Hayat Sigortaları ve Bireysel Emeklilik Sistemi

  • Banka ve Sigorta Muhasebesi

  • Finansal Yönetim

  • Müşteri İlişkileri Yönetimi

  • Ekonomi

  • Ekonomi Politikaları

  • İstatistik

  • Banka İşlemleri ve Uygulaması

  • Kıymetli Evrak ve Takip Hukuku Bilgisi

  • Finansal Hizmetlerin Pazarlanması

  • Sermaye ve Para Piyasaları

  • Mali Analiz

  • Bireysel ve Kurumsal Bankacılık

  • Sigorta Branşları ve Teknikleri

  • Katılım Bankacılığı

  • Para, Banka, Kredi

  • Uluslararası Bankacılık

  • Finansal Tablolar Analizi

  • Dış Ticaret ve Kambiyo

  • Portföy Yönetimi

  • Ticari Bankacılık,

  • Finansal piyasalar ve borsalar,

  • Yatırım analizi,

  • Türevleri,

  • Risk yönetimi,

  • Hayat ve mal sigortası ve finansal ekonomide kullanılan matematiksel yöntemler.

Bu bölümden başarı  ile mezun olmak isteyenlerin sayısal ve sözel yetenek ile ilgili derslere ilgisi ve yeteneği olması gerekmektedir. Bu derslerin çoğu ekonomi ile yakından ilgilidir. Ekonomi de finans sektörünün gelişmesinde çok etkilidir. Ekonomi üzerine daha gelişmiş ve farklılaşmış bölümlerde eğitim alındığında, finans sektöründe de kariyer sahibi olunabilir. Bu bölümlerden biri de, yine Bankacılık ve Sigortacılıktır.

2 yıllık Bankacılık ve Sigortacılık Ön Lisans Programları

Bir çok üniversite tarafından da eğitim verilen 2 yıllık ön lisans programlarında başarılı olunduğunda, dikey geçiş sınavı ile 4 yıllık lisans programı bitirilebilir. Ama ön lisans mezunu olarak da sektörde iş fırsatı bulunabilinir. İster bankacı, ister sigortacı olunsun kamu veya özel kurumlarında çalışabilinir.

2 Yıllık Ön Lisans Programını Uygulayan Üniversiteler

Column ANew Column
Marmara ÜniversitesiDevlet Üniversitesi
İstanbul ÜniversitesiDevlet Üniversitesi
Uludağ ÜniversitesiDevlet Üniversitesi
Akdeniz ÜniversitesiDevlet Üniversitesi
Ankara ÜniversitesiDevlet Üniversitesi
Sıtkı Koçman ÜniversitesiDevlet Üniversitesi
Gaziantep ÜniversitesiDevlet Üniversitesi
Trakya ÜniversitesiDevlet Üniversitesi
Selçuk ÜniversitesiDevlet Üniversitesi
Mersin ÜniversitesiDevlet Üniversitesi
Abant İzzet Baysal ÜniversitesiDevlet Üniversitesi
On Dokuz Mayıs ÜniversitesiDevlet Üniversitesi
Adnan Menderes ÜniversitesiDevlet Üniversitesi
Fırat ÜniversitesiDevlet Üniversitesi
Alaaddin Keykubat ÜniversitesiDevlet Üniversitesi
Çukurova ÜniversitesiDevlet Üniversitesi
Kocaeli ÜniversitesiDevlet Üniversitesi
Cumhuriyet ÜniversitesiDevlet Üniversitesi
On Sekiz Mart ÜniversitesiDevlet Üniversitesi
Sütçü İmam ÜniversitesiDevlet Üniversitesi
Ömer Halisdemir ÜniversitesiDevlet Üniversitesi
Afyon Kocatepe ÜniversitesiDevlet Üniversitesi
Anadolu ÜniversitesiDevlet Üniversitesi
Pamukkale ÜniversitesiDevlet Üniversitesi
Batman ÜniversitesiDevlet Üniversitesi
Hitit ÜniversitesiDevlet Üniversitesi
Giresun ÜniversitesiDevlet Üniversitesi
Celal Bayar ÜniversitesiDevlet Üniversitesi
Ahi Evran ÜniversitesiDevlet Üniversitesi
Namık Kemal ÜniversitesiDevlet Üniversitesi
Kırklareli ÜniversitesiDevlet Üniversitesi
Atatürk ÜniversitesiDevlet Üniversitesi
Bozok ÜniversitesiDevlet Üniversitesi
Ordu ÜniversitesiDevlet Üniversitesi
Uludağ ÜniversitesiDevlet Üniversitesi
Antalya Akev ÜniversitesiVakıf Üniversitesi
Beykent ÜniversitesiVakıf Üniversitesi
Çağ ÜniversitesiVakıf Üniversitesi
Çankaya ÜniversitesiVakıf Üniversitesi
Doğuş ÜniversitesiVakıf Üniversitesi
Haliç ÜniversitesiVakıf Üniversitesi
İstanbul Arel ÜniversitesiVakıf Üniversitesi
Okan ÜniversitesiVakıf Üniversitesi
İstanbul Medipol ÜniversitesiVakıf Üniversitesi
Maltepe ÜniversitesiVakıf Üniversitesi
Nişantaşı ÜniversitesiVakıf Üniversitesi
Yaşar ÜniversitesiVakıf Üniversitesi

4 Yıllık Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü Lisans Programları

lisans eğitimi, özel ve devlet üniversitelerinde verilir. günümüzde finans sektörünün gelişmesi ile bu meslek daha çok tercih edilmektedir. akademik kariyer yapmak için ilk adım olan, lisans eğitiminin mutlaka alınması gerekmektedir. daha sonra yüksek lisans ve doktora yapılarak akademik kariyere sahip olunabilinir.

4 Yıllık Lisans Programı Uygulayan Üniversiteler

Trakya Üniversitesi, Afyon Kocatepe Üniversitesi, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi gibi devlet üniversiteleri ve  İstanbul Medipol Üniversitesi ve İstanbul Gelişim Üniversitesi  gibi özel üniversitelerdir.

Bankacılık ve Sigortacılık Dikey Geçiş Sınavı (DGS)

Finans dünyası, her geçen gün büyüyen bir iş alanı haline gelmiştir. Bankalar, sigorta şirketleri, yatırım ve danışmanlık firmaları gibi pek çok  farklı kurum ekonomiye ilgi duyan kişiler tarafından kariyer hedefinde tercih edilmektedir. İki farklı alanda uzmanlaşmanızı sağlayan Bankacılık ve Sigortacılık bölümü, finans alanında da kariyer hedefleyen kişilerin eğitim alması gereken bölümler arasında yer almaktadır.

Bankacılık ve Sigortacılık sektöründe, günümüzde üniversite ve bölüm sayısı arttığından,  mezun olan öğrencilerin çoğunun iş bulamamasından dolayı işsizlik ortanı artmıştır. Fazla olan mezun sayısı, şirketlerin personel seçiminde daha titiz davranmalarına sebep olmaktadır. En donanımlı personeli işe almak isteyen şirketler, lisans mezunlarını daha çok tercih etmektedirler. Ön lisans mezunu olan bir kişinin tekrar üniversite sınavına girmesine gerek yoktur. Dikey Geçiş Sınavı ile ön lisanstan lisansa geçerek eğitimini tamamlayabilir.

Dikey Geçiş Sınavı, ön lisans mezunlarına, lisans mezunu olmalarına geçiş yapmalarını sağlayan bir sınavdır. Her sene tekrar edilen DGS’ye Bankacılık ve Sigortacılık ön lisans mezunu olarak girebilinir. DGS ile ön lisans eğitiminin  tamamlanabileceği lisans programları şunlardır:

  • Aktüerya

  • Aktüerya Bilimleri

  • Aktüerya ve Risk Yönetimi

  • Bankacılık

  • Bankacılık ve Finans

  • Bankacılık ve Sigortacılık

  • Ekonometri

  • Ekonomi

  • Ekonomi ve Finans

  • İktisat

  • İşletme

  • İşletme Enformatiği

  • İşletme Yönetimi

  • Lojistik Yönetimi

  • Sermaye Piyasası

  • Sermaye Piyasaları ve Portföy Yönetimi

  • Sigortacılık

  • Sigortacılık ve Risk Yönetimi

  • Sigortacılık ve Sosyal Güvenlik

  • Uluslararası Finans

  • Uluslararası Finans ve Bankacılık

  • Uluslararası İşletmecilik

  • Uluslararası İşletmecilik ve Ticaret

  • Uluslararası Ticaret

  • Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik

  • Uluslararası Ticaret ve Lojistik

  • Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yönetimi

Bankacılık ve Sigortacılık KPSS Atamaları

Özel sektörde çalışmak istemeyenler , kamu kurumlarında çalışmak için KPSS sınavında başarılı olmalıdırlar. Maliye Bakanlığı gibi kamu kurumlarına girebilmenin yolu olan Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS), genel yetenek, genel kültür ve uzmanlık alan derslerinden oluşan bir sınavdır.

İstenen puan, başvurulan kadroya göre değişir. Her puan türü farklı olup, bazısında sadece genel yetenek, bazısında da ilave olarak iktisat ve hukuk soruları çözülmesi gerekir. Bu yüzden hangi kadro isteniyorsa, puan türü daha  dikkatli incelenmelidir.

Bankacılık ve sigortacılık eğitiminde alınan mesleki uzmanlık dersleri dışında, muhasebe, iktisat ve hukuk gibi geniş kapsamlı dersler olduğundan, eğitimi alan kişi, birçok farklı alanda nitelikli olur. Bu yüzden bu bölümde KPSS atamaları, çok çeşitli kadrolar için gerçekleşir.

KPSS sınavından 85 ve üzeri puan alındığında kamu kurumlarına girebilme ihtimali mevcuttur. Eğer ön lisans mezunu ve KPSS B grubundan sınava girildiyse, merkezi atamalar sayesinde memur kadrolarına rahatlıkla geçilebilinir. Aynı kadrolarda iş ilanlarına başvuru, lisans mezunları tarafından da yapılabilinir. Ayrıca lisans mezunları, KPSS A grubu uzmanlık derslerinden sınava girip daha üst düzeydeki kadrolara başvuru yapabilirler. Bankacılık ve sigortacılık sektöründe iş imkanları çeşitlidir. Kamu sektörüne de atama yapıldığından, bankacılık ve sigortacılık bölümüne talep artmaktadır.

Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü Mezunu İş Olanakları Nelerdir?

Son araştırmalara göre bankacılık ve sigortacılık mezunlarının  % 35.9’u şu sektörlerde görev alıyorlar.

  • Üretim

  • Mesleki, bilimsel ve teknik faaliyetler,

  • Hizmet ve konaklama sektörü,

  • Eğitim,

  • Emlak faaliyetleri,

  • Ulaştırma ve depolama,

  • İnşaat,

  • Bilgi ve iletişim,

  • Sosyal hizmetler,

  • Kamu hizmetleri

  • Kültür, sanat ve eğlence,

Bankacılık ve sigortacılık bölümü mezunları, bilgileri öğrenmenin yanı sıra, aynı zamanda büyük finansal kurumlarla çalışarak  pratik deneyimlere de sahip olurlar.

Kamu Kurum ve Kuruluşlarındaki İş İmkanları

Bankacılık ve Sigortacılık eğitimindeki dersler bankacılık, hukuk, iktisat, ekonomi ve sigortacılık dışında ekonomi içerikli derslerden de oluşmaktadır. Bölüm eğitimini tamamlandığında, başta  bankalar ve sigorta şirketleri  olmak üzere finans sektöründe faaliyet gösteren pek çok kurumda çalışabilinir. Sigorta şirketlerinin satış departmanında veya  bankaların ve sigorta şirketlerinin çağrı merkezlerinde telefon ile sigorta satışı görevi alınabilinir. Ayrıca bölüm mezunu olarak firmaların muhasebe departmanlarında çalışma fırsatı olabilir.

Bölüm mezunları, bankaların ve diğer finans kuruluşlarının, sigorta şirketlerinin, firmaların sigorta departmanlarının ve muhasebe departmanlarının iş başvurularına rahatlıkla başvurabilirler. Kamu kurumlarının yanı sıra, masa başı bir işte çalışmak istemeyenler eksperlik yapabilir.

Özel Sektördeki İş İmkanları

Bankacılık ve sigortacılık eğitimi alıp özel sektörde çalışmak isteyenler için iş imkanları çeşitlidir.Bunun için yeteneğinize göre seçim yapmalısınız. Görüldüğü üzere bu bölümün mezunları, hem özel sektörde hem kamu kurumlarında iş imkanı bulabilmektedir.  Özel sektörde çalışmak  ve iyi bir kariyer elde etmek için Sermaya Piyasası Kurulu’nun lisanslama sınavlarına girilebilinir ve uzmanlık belgesi alınabilir.Sermaye Piyasası Kurulu’ndan alınan lisanslar ile, işe giriş de şans artacaktır.

Bankacılık ve Sigortacılık Maaş İmkanları

Bankacılık ve Sigortacılık mesleğinde deneyim ve bilgine kadar çok ise,  alınacak  maaş da o kadar yüksek olacaktır.Maaş oranları da, kadrolara göre değişir.Bölüm mezunları için maaş imkanları kadrodan kadroya farklılık göstermektedir.

Bankacı Maaşları Nedir?

Bir bankada  çalışanlar, kadroya göre farklılık gösterse de 3000-4000 TL aralığında maaş alır. Bankacılık ve Sigortacılık mezunu olarak bankalar da dahil olmak üzere özel sektörde orta düzey bir kadroda çalışıyorsa, maaş, yaklaşık 5000-7000 TL’dır.Ancak üst düzey bir kadroda çalışıyorsa  10000 TL’i geçebilmektedir. 3000-3500 TL maaş ile kamu kurumlarında memur kadrosunda yer alınabilinir.

Ön Lisans Bankacılık ve Sigortacılık Maaşları Nedir?

Mesleğe yeni başlayanlar çoğunlukla asgari ücret alırlar. Kişinin kendini geliştirmesi, deneyim kazanması ile maaş de değişecektir.SPK’dan alınan lisanslar mutlaka maaşın artmasına sebep olur.

Bankacılık ve Sigortacılık Bölümünün Sosyal Yaşam Üzerindeki Etkisi

 Bankacılık ve Sigortacılık mesleğinde çalışanların, insanlarla sürekli iletişimde olacağından bu yönde iyi olmaları gerekmektedir.Meslek gereği özellikle sahada çalışılıyorsa, müşterinin güvendiği, tanıdığı kişiler olacağından iletişimleri kuvvetli olmalıdır. Ayrıca dış görünümüne dikkat eden ve enerjisi yüksek kişiler işe alımda tercih edilecektir. Ayrıca alınan eğitim ve eğitim yanında sürekli kendini geliştirmek de çok önemlidir. Üniversite sınavı sonrasında tercih zamanı geldiğinde, birçok uzman, öğrencilere bu bölümü önermektedir.Sebebi, bu bölümün iş imkanlarının artış  gösterdiğinden ve maaş durumunun da  gittikçe arttığındandır.

Sigortacılık Mesleğine İlgi Gittikçe Artıyor

Sigortacılık mesleği, tüm dünyada devamlı olarak ihtiyaç duyulan ve yenilenen bir meslektir. Gittikçe de gelişme gösterdiğinden yurt içi ve yurt dışı imkanlar rahatlıkla değerlendirebilinir.Bazı çok uluslu sigorta şirketlerine başvurulduğunda staj imkanı da olmaktadır.Artık günümüzde birçok sigortacılık şirketinin faaliyet alanları geniş olduğundan, yurt dışında da bayilikler açmaktadırlar. Bu da, bu mesleğe ilgi duyanların yurt dışı çalışma olanaklarına fayda sağlamaktadır.Sektöre duyulan ilginin bir diğer sebebi de, özellikle günümüzde sigortacılık sektöründeki şirketlerin, çalışanlarının daha verimli olmaları adına farklı sistemler uygulamalarıdır.Haftada birkaç gün ofis dışından çalışmalarına olanak sağlayarak, motivasyonu yüksek tutma amacındadırlar.Ayrıca çalışanlar arasındaki iletişimi ve motivasyonu sağlamak için seminerler, eğitimler, oyun günleri düzenleyerek, eğlenceli ve yaratıcı çalışma ortamı oluşturulmaktadır.

Bankacılık Mesleğini Seçmek İsteyenlerde Hangi Özellikler Olmalı?

Bölüm mezunları bankacı olarak iş başvurusu yapacakları zaman, ilanlarda adaylar için aranan özellikler kısmını görürler. Bu özelliklerden en önemlisi, etkili iletişim ve ikna kabiliyetlerinin olmasıdır. Ayrıca; düzenli, sistemli ve prensipli çalışmaları, dikkatli olmaları, ekonomik ve finansal alanda güncel olayları takip etmeleri, kendilerini geliştiren, yeniliklere açık olmaları da özellikler arasındadır. Giyimine ve dış görünümüne dikkat eden adaylar, kendine güvenen kişiler tercih sebebidir. Adayların, Sabırlı olması, müşteri odaklı çalışması, müşterinin memnuniyetini ön planda tutması ve ilgili kurumun kurumsal yapısına uygun davranması gerekir.

Bankacılık ve Sigortacılık Taban puan ve Sıralama

2020 YKS’ye katılan üniversite adayları aşağıda yer alan tablodan Bankacılık ve Sigortacılık 2020 taban puanları ve 2020 Bankacılık ve Sigortacılık başarı sıralamalar hakkında bilgi edinebilir. Aşağıda paylaştığımız sıralama ilk 4 eğitim kurumunu kapsamaktadır. Sayfamızda paylaştığımız puanlar bu sene yerleşen adayların puanları ve sıralamaları olup verilerin tamamı ÖSYM-YÖK tarafından açıklanmış olan en son güncel puanlardır.

  • İstanbul Medipol Üniversitesi - İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi - Bankacılık ve Sigortacılık (Burslu) - 305,95518 - 214727

  • İstanbul Gelişim Üniversitesi - Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu - Bankacılık ve Sigortacılık (Burslu) - 287,18454 - 297991

  • Doğu Akdeniz Üniversitesi (KKTC) - İşletme ve Finans Yüksekokulu - Bankacılık ve Sigortacılık (İng.Bur.) - 236,23109 - 654282

  • Trakya Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu - Bankacılık ve Sigortacılık - 217,5166 - 775670

Bankacılık ve sigortacılık bölümü, bir lisans programı olmakla beraber ön lisans karşılığı da bulunan bir bölümdür. Ülkemizde finans ve sigortacılık alanlarının geliştiği bir ortamda, eğitim sunan bölüm, üniversitelerin meslek yüksekokullarında bulunmaktadır. Bölüm, en önemli hizmet sektörlerinden biri olan bankacılık ve finans alanlarına yönelik mesleki yetkinlik kazandırmaktadır. 

Bankacılık ve sigortacılık bölümü, devlet ve özel üniversitelerde eğitimi bulunan ön lisans programlarından biridir. Bölüm tercihlerinde fazla öne çıkmamasına rağmen bankacılık ve sigortacılık bölümü, tercih edilebilir finans bölümlerinden biridir. Eğitim süresi boyunca; sigortacılık, finans, iktisat ve muhasebe gibi alan derslerinin olduğu bölüm, eşit ağırlık ön lisans programları arasında diyebiliriz. Bölüm, her ne kadar TYT ile alım yapsa da sayısal ve eşit ağırlık bilgisi gerektiren derslere sahiptir. Bölümü tercih etmek isteyenlerin de öncesinde, bölümü ve alanı inceleyerek karar vermeleri gerek. Karar verme aşamasında da yazımızı okuyarak bölüm hakkında bir fikre varabilirsiniz.

Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü MYO Nedir?

Bankacılık ve sigortacılık bölümü; bankacılık ve sigorta alanında, aktif çalışan ve mesleki yetkinliğini geliştiren mezunlar yetiştirmektedir. Hizmet sektörü içinde en gelişmiş alanlardan olan bankacılık ve sigortacılık; finansal durumları takip etme, riskleri belirleme ve önleme gibi görevleri kapsamaktadır. Ekonomik analizleri ve sayısal verileri değerlendirme ile ilgili olan bölüm, sayısal derslerle de bu durumu destekleyecek eğitim vermektedir. Bölümü tercih etme noktasında da matematik, muhasebe, para piyasaları gibi derslerle muhatap olacağınızı bilerek karar vermelisiniz. Ayrıca bölümde; sigortacılık, bankacılık işlemleri ve risk yönetimi konulu eğitim içerikleri de bulunmaktadır. 

2 yıllık bankacılık ve sigortacılık bölümünün 4 yıllık karşılığı olmakla beraber bölümün 2 yıllığını okumak da bir dezavantaj değildir. Özellikle iş bulma aşamasına daha erken başlayarak iş alanlarını ve mesleği tanıyabilirsiniz. Yine 2 yıllık süreç içinde, mesleki yetkinlik kazandıracak beceri ve deneyimler elde ederek mesleğe hızlı bir başlangıç yapabilirsiniz. Ayrıca bölümün 2 üniversitede açıköğretim seçeneği de bulunmaktadır. 

Bankacılık ve sigortacılık bölümü 2 yıllık bir program olduğundan, ÖSYM'nin belirlediği ilgili lisans bölümlerine de geçiş hakkı sunmaktadır. 2020 yılındaki DGS kılavuzuna göre ilgili bölümden, bankacılık ve sigortacılık bölümü dışında pek çok bölüme geçiş hakkı da vardır. İlgili bölümleri aşağıdaki başlıktan takip edebilirsiniz. 

Bankacılık ve Sigortacılık Bölümünden DGS ile Geçilebilen Bölümler

  • Aktüerya Bilimleri

  • Bankacılık

  • Bankacılık ve Sigortacılık

  • Ekonomi

  • Ekonometri

  • Finans ve Bankacılık

  • Ekonomi ve Finans

  • İşletme

  • İktisat

  • Lojistik Yönetimi

  • Sermaye Piyasası

  • Sigortacılık

  • Sigortacılık ve Risk Yönetimi

  • Uluslararası Finans

  • Uluslararası Finans ve Bankacılık

  • Uluslararası İşletme Yönetimi

  • Uluslararası Ticaret

  • Uluslararası Ticaret ve Finansman

  • Uluslararası Ticaret ve Lojistik

  • Yönetim Bilişim Sistemleri

Yukarıdaki tüm lisans bölümleri, ön lisans diploma notu ile DGS puanınıza bağlı olarak alım yapmaktadır. Eğer ön lisans bölümü lisans olarak tamamlamak isterseniz yıllık eğitim boyunca hem alan hem de eşit ağırlık derslerine sıkı çalışmanız gerekir. 

Bankacılık ve Sigorta Bölümü İş İmkânları Nelerdir?

Bankacılık ve sigortacılık, özel ve kamu sektöründe iş olanakları bulunan bir bölümdür. Yalnız hem 2 yıllık bölüm mezunlarının olması hem de 4 yıllık bölüm mezunlarının olması, zaten yetersiz olan istihdamı daha da daralmaktadır. Yine de bölüm mezunlarının çalışabileceği alanlar da yok değildir. Kamu sektöründeki alımların oldukça düşük olduğu bilinmekle beraber özel sektördeki durum daha geniş iş olanaklarının olduğunu göstermektedir. 

Özel sektör dahilinde bölüm mezunları; bankalarda ve sigortacılık şirketlerinde çalışabilmektedirler. Çeşitli bankalarda çalışmak isteyen bölüm mezununun, ilgili bankanın sınavlarına girip başarılı olması gerekiyor. Ayrıca sigortacılık alanında çalışma olanağına da sahip olan mezunlar; sigorta acentalarının; satış ve müşteri hizmetleri bölümünde işlerini yapabilmektedirler. 

Bankacılık ve Sigortacılık Bölümünü Kimler Tercih Etmeli?

Açık söylemek gerekirse iş olanakları açısından bölüm, kişinin kendini geliştirmesine ve iş alanlarını keşfetmesine bağlı olarak genişlemektedir. Tercih döneminde de  iş olanakları kriteri, önemli görüldüğü için bölümü tercih etmede tereddüt yaşayabilirsiniz. Ayrıca bölüm; ekonomi, muhasebe, matematik, istatistik odaklı bir müfredata sahiptir. Eğer sayısal derslere ilginiz yoksa ve bankacılık işlemleri gibi uygulama isteyen analiz yetkinliğini geliştiremeyecekseniz bölümü okumanız da size katkı sunmayacaktır. Bunun dışında ise sayısal dersleriniz iyi ve bankacılık ile sigortacılık alanında ilerlemek istiyorsanız bölümü de tercih edebilirsiniz. 

Bankacılık ve Sigorta Bölümü Dersleri Nelerdir?

Bankacılık ve sigortacılık bölümü dersleri, uygulamalı ve teorik müfredata sahiptir. Bölüm derslerinin çoğu finans ve ekonomi ağırlıklıdır. Ayrıca pek çok üniversitede zorunlu staj uygulaması da bulunmaktadır. Bir ön lisans bölümü olarak bankacılık ve sigortacılık eğitiminden mezun olabilmek için 120 AKTS değerini dolduracak dersleri almak gerekir. Zorunlu dersler arasında ticaret ve bankacılık hukuku dersleri de bulunmaktadır. Bununla birlikte bilgisayar uygulamalı, iletişim dersleri ve genel İngilizce dersleri de vardır. Bankacılık ve sigortacılık bölüm derslerinin bazılarını aşağıdan inceleyebilirsiniz. 

  • Sigortacılığa Giriş

  • Ekonomi

  • Genel Muhasebe

  • Ticaret Hukuku

  • Temel Hukuk Kavramları

  • Risk Yönetimi

  • Banka Muhasebesi

  • Genel İşletme

  • Dış Ticaret İşlemleri

  • Mali Tablolar Analizi

  • Müşteri İlişkileri Yönetimi

  • Banka ve Sigorta Hukuku

  • Ticari Yazışma

  • Sigortacılık İşlemleri

  • Finansal Yönetimi

  • İngilizce

  • Uluslararası Bankacılık

  • Bireysel Emeklilik Sistemi

  • Borç Yönetimi

  • Yönetim ve Organizasyon

Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü MYO Taban Puanları ve Sıralama

Bankacılık ve sigortacılık myo bölümünü tercih edebilmek için bir ön şart yoktur. Yalnızca TYT'den 150 barajını aşabilmeniz gerekir. 2019 yılındaki verilere göre, bankacılık ve sigortacılık myo bölümünün en yüksek taban puanı 323, 06340'dır. ilk 5 içinde yer alan üniversitelerin en düşük taban puanı ise 283'dür. Hem devlet hem de özel üniversitelerde yer alan bölümün en yüksek kontenjanı ise 110 ile Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesindedir. 

Bankacılık ve sigortacılık taban puanları açısından ilk 5'te yer alan üniversitelere aşağıdan göz atabilirsiniz. 

Üniversite Bölüm  Sıralama 

  • Çankaya Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık (Burslu)  286.500

  • İzmir Ekonomi Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık (Burslu) 405.761

  • İstanbul Bilgi Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık (Burslu) 485.042

  • İstanbul Bilgi Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık (Burslu-İÖ) 506.480

  • İstanbul Medipol Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık (Burslu) 529.518

İlk 5 içindeki üniversitelerin tamamı özel üniversite olduğundan, devlet üniversiteleri açısından ilk 5'te yer alan üniversitelere de aşağıdan takip edebilirsiniz. 

  • Marmara Üniversitesi

  • İstanbul Üniversitesi

  • Akdeniz Üniversitesi

  • Bursa Uludağ Üniversitesi

  • Gaziantep Üniversitesi

Bankacılık ve Sigortacılık, Paranın yönetilmesi ve korunması, sigorta çeşitlerine ait bilgilerin verildiği, uluslararası bankacılık kavramlarının öğretildiği bir eğitim programıdır Hem özel hem de devlet üniversitelerinde eğitim verilmektedir, Banka veya sigorta acentesi çalışanı, yöneticilik, muhasebe bölümlerinde görev alma, kamu kurumlarında iş bulabilme, Banka Ürün ve İşlemler, Bankacılık ürünleri, bankaların birim ve bölümlerine ilişkin temel bilgileri içermekte, Bu alanda uzmanlık kazanarak bankaların operasyon bölümlerinde iş bulabilme, banka temel işlemleri yönetimi gibi görevlerde bulunabilme imkanı, Sigortacılık, Sigorta çeşitleri, acente olma ve müşterilerine güvence sağlama konusunda eğitim verilmektedir, Sigorta acentesi olarak görev yapabilme, sigorta şirketlerinde iş bulabilme, Uluslararası Bankacılık, Uluslararası bankacılık işlemleri ve uygulamalarına yönelik eğitimlerin verildiği bir dal, Uluslararası sermayeli bankalarda iş bulabilme imkanı, Hukuk, matematik, ekonomi bilgisine sahip olma, Bankacılık ve sigortacılık bölümünde hukuk, matematik, ekonomi üzerine genel bilgiler verilmektedir, Bu alanlardaki bilgiler doğrultusunda, danışmanlık hizmetleri sunabilme veya muhasebe gibi farklı departmanlarda iş bulabilme olanağı, Finansman sağlama, Banka ve sigorta acenteleri, kurumların finansman ihtiyacını sağlama noktasında önemli bir role sahip, Herhangi bir kurumun finans departmanında veya bankaların işlem merkezlerinde görev yapabilme, Eşit Ağırlık Bölümü, Bankacılık ve Sigortacılık bölümü adaylarının eşit ağırlıklı puan türünden tercih yapmaları gerekmektedir, Eşit ağırlık puan türünün değerlendirildiği sektörlerde iş bulabilme imkanı, Pazarlama, Banka ve sigorta ürünlerinin pazarlanması konusunda eğitimler verilmektedir, Pazarlama departmanlarında, satış danışmanı veya satış yöneticisi olarak iş bulabilme imkanı, Risk yönetimi, Risk yönetimine ilişkin eğitimler verilerek, sorun çözme ve risk yönetimi becerileri kazandırılıyor, Bankaların risk yönetimi bölümlerinde, sigorta şirketlerinde risk değerlendirme pozisyonlarında iş bulabilme, Staj, Bölümün öğrencileri, eğitim süreci boyunca staj yapma olanağına sahip oluyor, Staj yapılan şirketlerde iş bulabilme imkanı veya iş deneyimi kazanarak, sektörde daha kolay iş bulabilme imkanı
bankacılık ve sigortacılık bölümü bankacılık ve sigortacılık bölüm dersleri bankacılık ve sigortacılık taban puanları bankacılık ve sigortacılık bölümü 2 yıllık bankacılık ve sigortacılık bölümü 4 yıllık
Bu, canlı mavi gömlek giymiş bir kadının görüntüsüdür. Yüzünü çerçeveleyen uzun, koyu renk saçları var. Ten rengi açık ve yüz ifadesi kararlı. Beyaz duvarlı ve aydınlık pencereli bir odada duruyor. Gömleğinin mavisi beyaza karşı öne çıkıyor ve güçlü bir kontrast hissi veriyor. Kadın kollarını vücudunun önünde kavuşturmuş, kendinden emin bir havaya sahip. Gözleri ileriye odaklanmış ve kararlılığını gösteriyor. Önüne ne çıkarsa çıksın üstesinden gelmeye hazır görünüyor.
Esra Girgin

İşletme Eğitimimi tamamladıktan sonra uzun yıllar eğitim sektöründe hizmet verdim. Eğitim alanında çalışmalara devam ederek, her alanda içerik üreterek, kendimi geliştirmeye devam ediyorum.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Görüntünün ortasında, duvarları beyaza boyanmış, kırmızı çatılı küçük bir ev yer alıyor. Evin etrafı yemyeşil çimen ve ağaçlarla çevrili ve üzerinde kıvrık saplı siyah bir şemsiye bulunuyor. Evin solunda kalın yapraklı dalları olan büyük bir ağaç var. Evin sağında ise çeşitli çiçek ve bitkilerle dolu bir bahçe var. Yukarıdaki gökyüzü açık ve mavidir ve güneş pırıl pırıl parlamaktadır. Ev küçük ve şirin, etrafını çevreleyen beyaz bir çit var. Panjurları ve pencerelerinin yanı sıra çatıdaki baca da dahil olmak üzere evin ayrıntıları görülebiliyor.
Bölümler

Sigortacılık Bölümü Nedir?

09 Nisan 2020
Bir grup yüksek bina, parlak güneşin aydınlattığı mavi bir gökyüzüne karşı duruyor. Binalar çeşitli renklerde olup en yüksek olanı parlak mavidir. Soldaki bina koyu yeşil ve daha açık yeşil bir balkona sahipken, sağdaki bina açık mavi ve daha koyu mavi bir balkona sahip. Arka planda, bir dizi başka yüksek bina da dahil olmak üzere şehrin silueti görülüyor. Ön planda, renkli bir üçgenin yakın çekimi ve bir telefonun ekran görüntüsü görülebiliyor. Görüntünün sol tarafında, bir binanın yakın çekimi ve bir binanın bulanık görüntüsü görülebiliyor. Sağ tarafta ise bir binanın yakın çekimi ile mavi ve yeşil bir bina görülüyor. Genel olarak görüntü, bir grup yüksek binanın bulunduğu bir şehir manzarasının net bir görüntüsünü vermektedir.
Bölümler

Bankacılık Bölümü Nedir?

09 Temmuz 2020
Bir kişi masa başında hesap makinesinin önünde oturuyor. Bir elinde kalem vardır ve bir kağıt parçasına bakmaktadır. Kalemler, kurşun kalemler ve keçeli kalemler gibi bir dizi renkli nesne önlerinde sıralanmıştır. Çerçevenin köşesinde, yana doğru bakan bir kedinin yakın çekimi görülmektedir. Kişinin diğer eli kağıdın üzerindedir ve bir şeyler yazmaya niyetli olduğunu göstermektedir. Sahne arka plandaki parlak bir ışıkla aydınlatılmıştır.
Bölümler

Maliye Bölümü (MYO) Nedir?

12 Ekim 2020
Bu görüntü kırmızı ve siyah ekose pazen gömlekli bir adamı gösteriyor. Tam sakallı ve saçları yüzünün yanlarından görünüyor. Gömlek yakasına kadar düğmeli ve kırmızı renk gömleğe hakim. Gömleğin kumaşı dokulu ve küçük siyah ve beyaz karelerle dokunmuş. Adam düz beyaz bir arka plan üzerinde durmaktadır. Hafifçe sola bakıyor ve ifadesi nötr. Kolları yanında dik durmaktadır ve elleri görüntüde görünmemektedir.
4.7
(26)

Ads (Adwords) Eğitimi

27 Konu5 Saat
Genç bir adam, parlak kırmızı ve siyah ekose bir gömlek giymiş, düz bir arka planın önünde duruyor. Kısa siyah saçları var ve kollarını kavuşturmuş hafifçe gülümsüyor. Siyah kot pantolon ve siyah ayakkabı giyiyor. Duruşu kendinden emin ve rahat. Yirmili yaşlarının sonunda ya da otuzlu yaşlarının başında, genç ve sağlıklı bir ten rengine sahip gibi görünüyor. Dörtte üçlük bir pozda duruyor ve doğrudan kameraya bakıyor. Yüzünde dostça bir ifadeyle anın tadını çıkarıyor gibi görünüyor.Oğuzhan Yılmaz
1286464
Bu görüntü SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) hakkında bir çevrimiçi kursu yansıtıyor. Bir ekranın önünde konuşan takım elbiseli bir adam görülüyor. Adam gözlük ve kahverengi bir gömlek giyiyor ve sağ eliyle bir şeyi işaret ediyor. Arka planda, beyaz metinli bir tabelanın yakın çekimi ve beyaz zemin üzerinde sarı bir sayı var. SEO eğitimi ve kursları, işletmelerin web sitelerini ve içeriklerini arama motorları için nasıl optimize edeceklerini daha iyi anlamalarına yardımcı olabilir. Doğru SEO teknikleri sayesinde işletmeler arama motoru sonuç sayfalarında daha üst sıralarda yer alarak web sitelerine daha fazla trafik çekebilir ve daha fazla müşteri kazanabilirler. SEO kurslarının yardımıyla işletmeler, anahtar kelimeleri stratejik olarak nasıl kullanacaklarını, arama motoru algoritmalarına hitap eden içerikleri nasıl oluşturacaklarını ve çevrimiçi pazarlamanın nüanslarını nasıl anlayacaklarını öğrenebilirler.
4.9
(28)

SEO Eğitimi

11 Konu5 Saat
Gözlüklü ve kırmızı ceketli beyaz bir adam mavi bir duvarın önünde durmaktadır. Yüzünde ciddi bir ifadeyle dosdoğru ileriye bakıyor. Saçları kısa ve kahverengidir ve gözleri gözlüklerin arkasında gizlidir. Kırmızı ceketinin altında açık mavi bir gömlek, siyah pantolon ve siyah ayakkabılar giyiyor. Kollarını önde kavuşturmuş ve ayaklarını hafifçe açarak ayakta duruyor. Yirmili yaşlarının sonunda ya da otuzlu yaşlarının başında gibi görünüyor.Yemliha Toker
550419
Bu çevrimiçi kurs görselinde elinde bir mektupla gülümseyen takım elbiseli bir adam görülüyor. Bu muhtemelen bir içerik yazma kursu almanın başarısını temsil ediyor ve öğrenilen becerilerin değerini gösteriyor. Adamın etrafı saksıda bir bitki, bir logo ve bir sprey kutusu gibi diğer nesnelerle çevrilidir. Bu unsurlar muhtemelen adamın başarıya ulaşmak için çeşitli içerik yazma stillerini öğrenmesi ve bunlarda ustalaşması gerektiğini ifade ediyor. Bu görsel, içerik yazma kursu almak isteyen herkes için harika bir motivasyon kaynağıdır ve elde edebilecekleri başarıyı hatırlatır.
5
(1377)

İçerik Editörlüğü

10 Konu5 Saat
Şık, koyu renk bir takım elbise giymiş bir adam bir konferans salonunun ortasında durmaktadır. Gözlük takmış ve ciddi bir ifadeyle dosdoğru önüne bakıyor. Elleri iki yanındadır. Görüntünün odağında o var ve arka plan hafifçe bulanık. Bir iş adamı gibi görünüyor ve arkasındaki siyah yazılı dikdörtgen beyaz tabela bunu gösteriyor olabilir. Sağ üst köşede bir sandalye ve sol alt köşede bir masa var, her ikisi de odak dışı.
5
(3)

SEO Uzmanlığı

5 Konu15 Saat
Gözlüklü ve kırmızı ceketli beyaz bir adam mavi bir duvarın önünde durmaktadır. Yüzünde ciddi bir ifadeyle dosdoğru ileriye bakıyor. Saçları kısa ve kahverengidir ve gözleri gözlüklerin arkasında gizlidir. Kırmızı ceketinin altında açık mavi bir gömlek, siyah pantolon ve siyah ayakkabılar giyiyor. Kollarını önde kavuşturmuş ve ayaklarını hafifçe açarak ayakta duruyor. Yirmili yaşlarının sonunda ya da otuzlu yaşlarının başında gibi görünüyor.Yemliha Toker
1403867