AnasayfaBlogİş Dünyasında En Çok İşe Yarayan Sertifikalar
Sertifika

İş Dünyasında En Çok İşe Yarayan Sertifikalar

07 Nisan 2022
Bu, kameraya gülümseyen bir kadının yer aldığı bir bilgisayar ekranının ekran görüntüsüdür. Beyaz yakalı açık mor bir gömlek giymiş ve saçlarını topuz yapmış. Solunda simgelerden oluşan bir ızgara ve ekranın altında siyah ve pembe bir metin ile siyah ve mor bir metin var. Görüntünün ortasında, kadının göğsünün yakın çekimi görülebiliyor. Gözleri kapalı bir şekilde ışıl ışıl gülümsüyor ve yüzünde memnuniyet ifadesi var. Doğrudan kameraya bakıyor ve bakışları davetkâr. Görüntünün arka planı odak dışıdır ve renkler beyaz ve mavilerin yumuşak bir karışımıdır. Bu görüntü bir mutluluk ve neşe anını yakalıyor.
Sertifika Türüİşe Yararlılık SeviyesiDil/Konu
Yabancı Dil SertifikalarıÇok Yüksekİngilizce B1-B2, İngilizce C1-C2, İş İngilizcesi, Almanca B1-B2, Fransızca B1-B2, Arapça B1-B2
Satış ve Pazarlama SertifikalarıYüksekDijital Pazarlama
Bilgi Teknolojisi SertifikalarıYüksekBilgisayar Programlama, Web Tasarım
İnsan Kaynakları SertifikalarıYüksekÇalışan İlişkileri
Eğitim ve Öğretim SertifikalarıOrtaEğitim Metotları
Muhasebe SertifikalarıYüksekFinansal Muhasebe
Sağlık SertifikalarıYüksekAcil Durum Yönetimi, Hasta Bakımı
Tasarım SertifikalarıOrtaİç Tasarım, Grafik Tasarım
Yazılım Geliştirme SertifikalarıYüksekProgramlama Dilleri
Projekt Yönetimi SertifikalarıÇok YüksekProje Planlama ve Uygulama

İş dünyası denildiği zaman, kafamızda oldukça karmaşık ve kapsamlı bir imge beliriveriyor. Birbirinden farklı iş alanları ve bu alanlar için birtakım yetkinlikler... Özellikle günümüzde farklılaşarak öne çıkmak adına iş dünyasında en işe yarayan niteliklere sahip olma gereksinimi, kendini iyiden iyiye hissettiriyor. Böyle olunca da başta eğitim olmak üzere eğitim ile ilgili diğer nitelikleri de geliştirmeye çabalıyoruz. Fakat burada konuşmamızı gerektiren önemli bir nokta var. Eğitim almak veya diploma sahibi olmak, günümüzde yeterli bir işe alım önceliği sayılmıyor. Bunun yerine iş dünyasında geçerliliği olan yetkinliklere sahip olmak ve bunları devamlı geliştirmek, daha bir önemli hâle gelir oldu.

Nitekim bugün sözünü edeceğimiz en çok işe yarayan sertifikalar konusu da bu yetkinlikleri göstermek için tatmin edici bir yol gibi görünüyor. Peki sertifikalar gerçekten işe yarar mı ve işe yarayan sertifikalar tanımı, kime, neye göre değişir? İşte tüm bu sorulara yanıt almak için yazımızın ilgili bölümlerini de okumanızı tavsiye ederiz. 

En Çok İşe Yarayan Sertifikalar 

Sertifikalar hakkında gerekli bilgileri vermeden önce gelin bir iş dünyası kapılarını aralayalım. Öncelikle iş dünyasının birbir türlü alanı var ve hangi alanda uğraş vermek istediğinize bağlı olarak kendinize katmanız gereken nitelikler var. Bu nitelikler; eğitim, iletişim ağı, yetkinlikler ve istek. Evet, istek. Günümüzde bir işi neden o kişinin almak istediği yanıtlaması zorunlu bir soru. Gerçekten işe ihtiyaç duymanın yanında, o işin sürekliliği için çalışan performansının verimliliği önemli bir konudur. Tabii ki çalışan verimliliği işletmenin sorumlu davranışları dışında, çalışan isteğine de bağlıdır. Peki sertifikalar meselenin neresinde bulunuyor?

Yetkinlik ve becerileri kanıtlayacak en önemli unsurlardan biri sertifikalardır. Fakat rakamlarla ve tebrik cümleleriyle dolu bir belge, niteliği göstermek için yeterli olmayacaktır. İşin aslı, alınan eğitimin kalitesi ve niteliğidir. Sonuçta sertifika, bir süre zarfında verilen eğitimin belgelenmesidir. Fakat eğitim sürecinde yalnızca ilgili sınavlardan geçerek ya da boş gözlerle eğitim sürecine katılmış gibi yapmak, o konuda bir nitelik kazandığınızı göstermeyecektir. İster yüz yüze eğitim ister uzaktan eğitim olsun, eğitim sürecinde gerçekten bir şeyler öğrenmek, size katkı sunacaktır. Bundan dolayı en çok işe yarayan sertifikalar edinmek için en işe yarayan eğitim içeriklerine göz atmak gerekir. Yazımızda da buradan yola çıkarak alanlar dahilinde en işe yarayan sertifikalar ve sertifika eğitimlerinden bahsedeceğiz.

Yabancı Dil Sertifikaları

Evet, her yerde karşımıza çıkan ve hâlâ öğrenemediğimiz için başımızın belası olan yabancı diller. Artık uluslararası bağlantıları olmayan bir işletme dahi çoğunlukla İngilizce diline ihtiyaç duyuyor. Ülkemizde en çok İngilizce dili önemseniyor ve İngilizce dili yanında bir başka yabancı dil yetkinliği daha istenebiliyor. Yabancı dil sertifikaları, yalnızca bir belge olarak gösterilecekse bu hiçbir işe yaramayacaktır. İş hayatında etkin bir şekilde dili kullanamayacaksanız belgenin de size bir yararı olmayacaktır ve sertifikanın işletme nezdinde de değeri gözükmeyecektir. Kısacası günümüzün en gerekli yetkinliklerinden birini geliştirmek için eğitim ve sertifika şart ama sertifikanın işe yaraması için eğitimin uzun süreli ve nitelikli olmasında fayda var. Sizin için en çok talep edilen ve iş dünyasında en çok işe yarayan yabancı dil sertifikalarını derledik, bazı programların eğitimini de Enstitü bünyesinde bulabilirsiniz. 

Satış ve pazarlama sektörü, oldukça geniş bir yayılıma sahip ve işletmeler açısından da en çok önemsenen alanlardan biri. Kendi başına bir sektör hâline de gelen satış-pazarlama, bir alan yetkinliği dahilinde önemseniyor. Bilhassa reklamcılık ve iletişim odaklı bir meslek yerine getirecekseniz satış ve pazarlamaya dahil bilmenizi gerektiren konularla da ilgilenmelisiniz. Günümüzün eğitim olanakları, bu konuda sizden taraf. Artık üniversite eğitimi dışında da pazarlama ve satış odaklı dersler alabilmek mümkün.

Özellikle uzaktan eğitim kursları, farklı pazarlama konularına ulaşmak için geniş kurs içerikleriyle kursiyere katkı sunuyor. Peki almanızda yarar olan ve en işe yarayan pazarlama sertifikaları nelerdir? Öncelikle iş dünyasında geçerliliği en fazla olan pazarlama sertifikasının dijitalleşme odaklı olduğunu bilmelisiniz. Yani dijital pazarlama sertifikası, pazarlama alanı da dahil, en çok işe yarayan sertifikalar arasında ilk 5'e girer. Bundan dolayı uzun süreli bir dijital pazarlama eğitimi ve sertifikası, iş için pazarlamayı dijitalde nasıl kullanabileceğinizi gösterecek ve işiniz bu yönde olmasa bile dijital pazarlama ile ilgili iş ilanlarına başvurmak için tereddüt yaşamayacaksınız. 

Ayrıca online satış ve reklamcılık ile ilgili sosyal medya kullanımına da aşina olmak gerekiyor. Bu bakımdan sosyal medya uzmanlığı gibi sertifikalar, sosyal medyayı da yeri geldiğinde iş için kullanabileceğinizi gösterir. Bunun dışında satış yönetimi ve teknikleri ile ilgili sertifikalar da edinmenizi tavsiye ederiz. Satış ve pazarlama alanında, iletişim ve iknanın özel bir yeri vardır. Bundan dolayı eğitimlere göz atarken iletişim, ikna ve alan bilgisi çeşitli olan içeriklere de bakmanızı öneririz. Genel olarak ise Enstitü bünyesinde yer alan satış ve pazarlama eğitimleri sayfasına göz atabilirsiniz.

Bilgisayar ve Bilişim Sertifikaları

İş dünyası için en çok işe yarayan sertifikalar arasında belki de en öne çıkan yetkinlik bilgisayar kullanımıdır. Temel düzeyde bile olsa bunu belgeleyerek eğitim aldığınızı kanıtlamak, işi ve mesleği önemsediğinizi gösterir. Hemen hemen her iş için kullanılan bilgisayar, çeşitli programlar ve kullanım tekniği ile işleri yerine getirir. İş dünyası açısından ise en işe yarayan sertifikalar; ofis programları, siber güvenlik, bilgi işlem ve tasarım programları oluyor. Öncelikle bilgisayar odaklı bir iş için muhakkak ofis programlarını bilmelisiniz. Özellikle Excel bu konuda en çok öne çıkan program. Ofis programları ile ilgili bir bilgi kullanımına sahip olsanız dahi sertifika alarak bunu doğrudan kanıtlayabilirsiniz. 

Ofis programları dışında ise bilgisayar işletmenliği kapsamına giren sertifikalar ile tasarım programlarını içeren sertifikalar en çok aranan niteliklerden biri olarak görülüyor. Elbette sizden bir sertifika istenmiyor ama eğitim neticesinde bunu belgelemeniz, aranan mesleki nitelikler bağlamında sizi bir adım öne çıkarıyor. Tasarım programları içinde ise en çok Photoshop ve Indesign programları isteniyor. Bilişim odaklı sertifikalarda ise Wordpress ve bilgisayar işletmenliği daha ön planda. Eğitim alarak iş dünyasında öne çıkmak adına yazılım ve bilişim eğitimlerine göz atabilir ve bahsettiğimiz sertifikalar için eğitimlere katılabilirsiniz. 

Ekonomi, Finans ve Muhasebe Sertifikaları

İş dünyasında en çok kullanılan ve önemli görülen departmanlardan biri muhasebe ve finans departmanıdır. Küçük ölçekli işletmelerde dahi muhasebe işlemleri için yetkinlik sahibi personellerden yararlanılıyor. Ayrıca finansal işlem ve okuryazarlık konuları için de çalışanın kendine katması gereken ekonomi alan yeterliliklerine ihtiyaç vardır. Özellikle sanayi, kurum işletmeciliği, bankacılık, ticaret, satış ve girişimcilik işleri için finansal okuryazarlık kavramına ve muhasebe işlemlerine vâkıf olmak gerekiyor. İş dünyası ve işletmeler nezdinde ise en çok ileri seviye Excel, ön muhasebe ve genel muhasebe sertifikaları öne çıkıyor. İlgili sertifikalar alarak hem muhasebe alanı hakkında temel ve ileri düzey uygulama bilgisine hem de yetkinliğinize kanıtlama yetkisine sahip olabilirsiniz. Tavsiye edeceğimiz sertifikalar, iş dünyası içinde en çok kullanılan muhasebe işlemleri ve ekonomik göstergeler ile ilgilidir. 

Yukarıdaki eğitimlerden alacağınız sertifikaların gerçekten fayda sağlaması için eğitim sürecini ciddiye almanızı tavsiye ederiz. Bilinen bir durum olan ekonominin karmaşıklığı ve muhasebenin sıkıcılığı düşüncesinden dolayı eğitime yalnızca katılmak yetmeyecektir Süreç boyunca ödevleri yapmak, notları takip etmek ve eğitim videolarını sırasıyla izlemeniz yararınıza olacaktır.

İletişim Sertifikaları

İletişim, iş dünyası için oldukça geniş bir anlam ifade eden bir kavram. Hemen hemen her iş alanında, iletişim bir biçimiyle kendini gösterir. Dijital iletişim, kitle iletişim araçları ya da doğrudan iletişim kaynakları... Hangi alanda çalışmayı hedeflerseniz hedefleyin, iletişim ile ilgili eğitim ve sertifikalar, dili ve sözcükleri nasıl kullanabileceğinize dair size bilgi ve yetkinlik kazandıracaktır. Tabii ki nitelikli bir eğitim olduğu sürece. Bu konuda ise Enstitünün eğitimlerine güvenebilirsiniz. İletişim dilinin nasıl kullanılması gerektiği ve etkili iletişimin püf noktalarını Enstitü iletişim eğitimleri sayfasından ilgili eğitimlere katılarak öğrenebilirsiniz. İletişim eğitimleri arasında en çok tercih edilen ve iş dünyasında da bir geçerliliği olan sertifikalı eğitimler ise şunlardır: İkna teknikleri, etkili iletişim ve beden dili, diksiyon ve telefonda etkili iletişim. Satış, tele pazarlama, halkla ilişkiler ve işletme yönetimi için ilgili sertifikalar, emin olun işinize yarayacak bilgi ve yetkinlikleri kazandıracaktır. 

İlgili eğitim: Diksiyon Sertifikası

İlgili eğitim kategorisi: İletişim Eğitimleri

Dijitalleşme Odaklı Sertifikalar

Dijitalleşme, yaşadığımız çağın en belirgin unsurlarından biri olarak öne çıkıyor. Artık belirli iş alanları, dijitalleşme odaklı uygulamalardan yararlanıyor. Özellikle pazarlama, insan kaynakları, şirket yönetimi ve iletişim-medya işleri için dijitalleşmeden bahsetmek mümkün. Böylesine gelişimi ifade eden bir kavramı ve kavramın getirdiği uygulamaları, peki tabii iş dünyası da hafife almıyor. Bugün 21. yüzyıl yetkinlikleri, dijitalleşmeyi kapsayacak şekilde düşünülüyor. Özellikle yönünüzü yurt dışı ya da büyük ölçekli şirketlere çevirecekseniz dijitalleşme odaklı yetkinliklere de aşina olmanız gerekecektir. Peki sertifikalar söz konusu olduğunda, dijitalleşme kendini nasıl gösteriyor?

Dijitalleşme, internet ve bilgisayar teknoloji açısından iş dünyasında kullanılıyor. Dijital bankacılık, internet haberciliği, sosyal medya reklamcılığı gibi örneklerini gördüğümüz dijitalleşme, bir yetkinlik de ifade ediyor. Günümüzde bir işte çalışmak ya da iş kurmak için dijitalleşmeden yararlanılıyor. Dolayısıyla işinizi kolaylıkla yürütmek ve en önemlisi etkin yürütmek için dijitalleşmeden yararlanmak gerekiyor. En çok işe yarayan sertifikalar konusunda ise dijitalleşmenin epey geniş ele alındığını belirtebiliriz ve dijitalleşme ile ilgili bir yetkinlik göstergesinin de işe yaradığını söyleyebiliriz. Sertifikalar arasında en çok öne çıkan alanlar ise pazarlama, internet, insan kaynakları ve finans. 

Günümüzdeki pazarlama ve satış anlayışı, daha çok dijital uygulamalarla kendini hedef kitleye ulaştırmayı amaçlıyor. Buna bağlı olarak da en çok SEO, dijital pazarlama, sosyal medya reklamcılığı ve kullanıcı deneyim tasarımı kullanılıyor. Bu alanları kapsayan eğitim sertifikaları da iş dünyasında epey olumlu karşılanıyor. Günümüzün en etkin bazı alanları sürekli dijitalleşmeden besleniyor ve bundan dolayı da bünyelerine katacakları personelin kendileriyle eş değerde ya da daha bilgili olmalarını önemsiyorlar. Peki iş dünyası ve kariyer için fayda sağlayan ve öne çıkan sertifika programları nelerdir?

Bu konuda en çok sosyal medya reklamcılığı, dijital pazarlama ve içerik pazarlaması bağlamında SEO öne çıkıyor. SEO sertifikası; dijital pazarlama, reklamcılık ve içerik yazarlığı gibi alanlar dahilinde size olumlu katkı sunar. Bunun yanında sosyal medya reklamcılığına yönelik sertifikalar da oldukça işinize yarayacaktır. Hem alan bilgisini artırmak hem de bu alanda bir eğitim aldığınızı belgelemek, işe alım için bir adım önde olmanızı da sağlayacaktır. 

Dijitalleşme ile ilgili bir başka önemli alan ise E- ticaret. Günümüzün e-ticaret dünyası, farklılaşmak ve belli bir kazanç elde etmek için kendine özgü kuralları olan bir alan yarattı. Bu alanda yer almak için ise E-ticaret dünyasının mevcut ve gelecekteki uygulamalarını bilmek gerekiyor. Günümüzde e-ticaret alanına yönelik iş ilanları da artma durumunda. İş ilanlarında istenen mesleki niteliklere sahip olmak için ise eğitim ve workshoplar doğru bir seçenek. Eğer dijitalleşmenin en kârlı alanlarından birinde çalışmak ve ilerlemek istiyorsanız E-ticaret sertifikalı eğitim programı sizi bekler.

Kişisel Yeterlilik Odaklı Sertifikalar

Kişisel gelişim ile ilgili sertifikalar, kişinin kendi gelişimi adına olumlu kazanımlar sunar. Sonuçta bir eğitim ya da sertifika, kişide bir gelişim durumu yaratırsa asıl faydayı sağlamış olacaktır. Kişisel gelişim sertifikaları da mesleki niteliklerinizi daha iyi yansıtmak ve geliştirmek için kendi yeterliliğinizi geliştirmeye yarar. Örneğin iş ilanlarında en çok stres ve zaman yönetimi ile ilgili nitelikler adaylardan beklenmektedir. Bu durumda, söz konusu kavramları henüz duymadıysanız iş için gerçekten yeterli olup olmadığınız bile bilemezsiniz. Oysa kendinizi geliştirme imkânları, eğitim aracılığıyla verildiğinde gerçekten mesleki yeterlilik anlamında da size katkı sunacaktır. Kişisel gelişim odaklı olan ama iş dünyasındaki işler için gerekli nitelikleri içeren sertifikalı programlar şunlardır: Zaman yönetimi, stratejik düşünme, risk tabanlı düşünme, kurumsal yaşam - iletişim yönetimi, sunum teknikleri ve stres yönetimi. 

İlgili eğitim: Etkili Sunum Teknikleri Eğitimi

İlgili eğitim: Stres Yönetimi

İlgili eğitim: Zaman Yönetimi Eğitimi Ücretsiz

Kişisel gelişim eğitim sertifikaları, iş ilanlarında karşılaşabileceğiniz iş tanımı ve nitelikleri için yeterliliğinizi belirtir. Örneğin, stresi yönetebilmek, zamanında işi bitirebilmek, takım çalışmasına yatkın olmak, iletişim becerilerine sahip olmak ve odaklanma sorununu çözebilmek, iş yaşamında önemsenen konulardır. Bu gibi durumlarda nasıl davranacağınızı öğrenmek , deneyim ve bilgi gerektirir. Bilgiyi ise en kolay şekilde eğitimler aracılığıyla öğrenebilirsiniz. Kişisel gelişim eğitimleri sayfasını inceleyerek daha başka eğitim içeriklerine de göz atabilir ve işiniz için hangi niteliğinizi daha da geliştirmeniz gerektiğini eğitim içeriklerine bakarak öğrenebilirsiniz.

İlgili eğitim kategorisi: Kişisel Gelişim Eğitimleri 

Yabancı Dil Sertifikaları, Çok Yüksek, İngilizce B1-B2, İngilizce C1-C2, İş İngilizcesi, Almanca B1-B2, Fransızca B1-B2, Arapça B1-B2, Satış ve Pazarlama Sertifikaları, Yüksek, Dijital Pazarlama, Bilgi Teknolojisi Sertifikaları, Yüksek, Bilgisayar Programlama, Web Tasarım, İnsan Kaynakları Sertifikaları, Yüksek, Çalışan İlişkileri, Eğitim ve Öğretim Sertifikaları, Orta, Eğitim Metotları, Muhasebe Sertifikaları, Yüksek, Finansal Muhasebe, Sağlık Sertifikaları, Yüksek, Acil Durum Yönetimi, Hasta Bakımı, Tasarım Sertifikaları, Orta, İç Tasarım, Grafik Tasarım, Yazılım Geliştirme Sertifikaları, Yüksek, Programlama Dilleri, Projekt Yönetimi Sertifikaları, Çok Yüksek, Proje Planlama ve Uygulama
İş Dünyasında En Çok İşe Yarayan Sertifikalar En Çok İşe Yarayan Sertifikalar Yabancı Dil Sertifikaları Satış ve Pazarlama Sertifikaları
Resimde uzun, siyah saçlı, gözleri kapalı ve yüzünde geniş, içten bir gülümseme olan bir kadın görülüyor. Sırtını dik tutmuş, kolları iki yanında, saçları omuzlarından ve sırtından aşağı dökülüyor. Yirmili yaşlarında görünüyor ve ten rengini tamamlayan beyaz bir bluz giyiyor. Memnun ve neşeli görünüyor, bir güven ve duruş havası yayıyor. İfadesi ve duruşu huzur ve dinginlik hissi veriyor. Uzun saçları güzelliğine ve kadınsılığına katkıda bulunarak mutlu ve kaygısız bir kadın resmini tamamlıyor.
Emine Büşra Kanat
Blog Yazarı

Ankara Üniversitesi Halkla ilişkiler ve tanıtım bölümünden mezun oldu. Lisans öğreniminde sosyal farkındalık kampanyalarında görev aldı. İstanbul İşletme Enstitüsü’nde fotoğrafçılık, iletişim, kişisel gelişim ve diğer farklı konularında yazmaya başladı.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Resimde muhtemelen bir CV görüşmesine hazırlanan takım elbiseli bir adam görülüyor. Gözlüklü, sakallı ve düğmeli gömleğiyle kendinden emin ve iyi giyimli görünüyor. Arka planda metal bir kutunun yakın çekimi, bir saat ve bir kol görülebiliyor. Bu görüntü, bir CV görüşmesine nasıl hazırlanılması gerektiğine dair mükemmel bir örnektir.
4.6
(50)

CV Hazırlama Eğitimi

6 Konu3 Saat
Bu, koyu mavi takım elbise giyen bir adamın fotoğrafı. Arkasında beyaz bir duvar olan parlak ışıklı bir odada durmaktadır. Adamın kısa siyah saçları var ve yüzünde ciddi bir ifadeyle önüne bakıyor. Beyaz bir elbise gömleği, mavi çizgili bir kravat ve koyu mavi bir takım elbise ceketi giymektedir. Ayrıca siyah elbise pantolonu ve siyah elbise ayakkabıları giymektedir. Elleri yanındadır ve sol bileğinde bir saat takılıdır. Adam kendinden emin ve sakin görünüyor.Dr. Bilal Şentürk
1162464
Bu online kurs, iç denetim eğitimi vermekte ve bu alanda mükemmelleşmenize yardımcı olacak içgörü ve anlayış sunmaktadır. Görsel, konunun önemine atıfta bulunarak takım elbise giyen ve kravat takan bir adamı tasvir etmektedir. Eğitim, kalite güvencesi, risk analizi ve yönetimi, süreç iyileştirmeleri ve mevzuata uygunluk gibi konularda detaylı bilgi ve rehberlik sağlamaktadır. Ayrıca iç denetimleri etkin bir şekilde planlamak ve yürütmek, riskleri belirlemek ve ele almak ve düzeltici eylem planları geliştirmek için stratejiler sunmaktadır. Bu eğitim sayesinde, iç denetim sürecini kapsamlı bir şekilde anlayacak ve bu süreci çeşitli bağlamlarda nasıl uygulayacağınızı öğreneceksiniz. Kurumların verimliliğini ve etkinliğini değerlendirmek ve geliştirmek için gerekli becerileri öğrenecek ve bu alanda başarılı olmanıza yardımcı olacak gerekli bilgilerle donatılacaksınız.
5
(26)

İç Denetim Eğitimi

8 Konu5 Saat
Yakışıklı, iyi giyimli bir adam profesyonel bir pozda duruyor. İki parçalı siyah bir takım elbise ve bembeyaz bir gömlek giymiş, desenli koyu renk bir kravatla tamamlamış. Siyah ayakkabıları mükemmel bir şekilde parlatılmış ve saçları düzgünce şekillendirilmiş. Duruşu kendinden emin ve doğrudan kameraya bakıyor. Yirmili yaşlarının sonunda ya da otuzlu yaşlarının başında görünüyor.Serhat Can
1245464
Şık, siyah takım elbiseli ve kravatlı bir adamın yakın plan görüntüsü. Gözlük takıyor ve gülümseyerek alnını ve çenesini ortaya çıkarıyor. Gömleği beyaz, kravatı siyah ve kravat çok detaylı bir şekilde görülebiliyor. Takım elbisesi iyi dikilmiş ve üzerine tam oturmuş. Profesyonel bir işadamı, muhtemelen beyaz yakalı bir işçi. Rolünde kendinden emin ve başarılı görünüyor. Bir CEO, yönetici veya başka bir kurumsal rolde olabilir. Kıyafetleri iş için iyi giyindiğini gösteriyor. Resmin arka planı koyu renktir ve sağ altta beyaz bir harf görünür.
5
(29)

İleri Muhasebe Eğitimi

10 Konu16 Saat
Özel dikim siyah takım elbise giyen ve kravat takan yakışıklı, iyi giyimli bir adam uzun boylu ve kendinden emin bir şekilde duruyor. Takım elbisesinin altında açık renkli düğmeli bir gömlek vardır ve güçlü çene hattı özenle bakımlı yüz saçlarıyla vurgulanmıştır. Duruşu rahattır ve elleri cebinde durur, bu da ona kendine güvenen bir hava verir. Koyu renk saçları taranarak şekillendirilmiş ve gözleri kararlı bir bakışla doğrudan ileriye bakıyor.Dr. Mustafa Kalafat
1175808