AnasayfaBlogEğitim, Hayatımızı Nasıl Etkiler?
Eğitim

Eğitim, Hayatımızı Nasıl Etkiler?

28 Ekim 2019
Genç bir kız masada oturmuş, dikkatini önündeki kitaplara ve yeşil elmaya vermiş. Kızın üzerinde kapüşonlu bir tişört var ve elleri kitaplardan birinin açık sayfaları üzerinde dururken görülüyor. Arka planda bulanık bir klavye görüntüsü ve yeşil bir elmanın yakın çekiminin yanı sıra bir kişinin elinin, kolunun, başının ve bir masanın bulanık bir resmi var. Kızın etrafı kitaplarla çevrili ve dikkati elindeki işe odaklanmış görünüyor. Konsantre oluyor ve kitaplar ve elma çalışması için teşvik edici bir ortam sağlıyor.
Eğitimin EtmenleriNeden ÖnemliEğitimin Katkıları
İnançları şekillendirmeDünyayı değiştirmek için en güçlü araçBireylerin mutlu ve rahat yaşaması
İletişimi kuvvetlendirmeBir şeyin köklerine kadar düşünme ve niyetleri anlama yeteneği kazandırırEkonomik büyüme ve gelişme
Toplumsal normları öğretmeÜlkelerin dünyadaki konumunu belirlerÜretimde insan gücüne katkı
Değerleri aşılarHayatta en köklü değişimleri ve yenilikleri getirirSiyasal ve demokratik toplum bilincini geliştirir
Bilgi sağlarGelişmiş ülkelerde en iyi eğitim sistemine sahip olma trendiTeknolojik gelişmelere olanak sağlar
Kişisel gelişimi desteklerİyi bir kariyer ve meslek kazanmak için gereklidirHayatın idamesi için gereken temel ihtiyaçların karşılanması
Hayata farklı bakabilme yeteneğiDaha iyi bir hayat kalitesi elde etmek için gereklidirYeni hobiler ve ilgi alanları kazanma
Yeni bakış açıları kazandırmaToplumda saygınlık kazanmada büyük rol oynarKişisel ve profesyonel gelişim
Hayata değer katmaPara kazanma ve temel ihtiyaçları karşılama yeteneği kazandırırİyi bir iş ve kariyer elde etme
Online eğitimlerle erişilebilirlikHerkes için eşit eğitim fırsatı sağlarKendini sürekli eğitme ve geliştirme yeteneği

Hayat en büyük eğitimdir. Doğduğumuz andan bugüne kadar her gün hayattan yeni şeyler öğrenir, bazılarını yaşamımıza geçiririz. Yani yalnızca okulda öğrendiklerimizden ibaret değildir eğitim. Eğitim, pek çok konuda insana bilgi sağlar. Değerleri, toplumsal normları öğretir, inançları şekillendirir, iletişimimizi kuvvetlendirir. Hayata daha farklı bakabilmek, yeni bakış açıları kazanabilmek, kişisel gelişim noktasında kendimizi daha iyi geliştirebilmek için eğitim hayati bir gerekliliktir. 

Eğitimin amacı, doğuştan insanda var olan cevheri işlemek, özü geliştirmektir.

Ferdinando Galiani

Robot bile okuyup yazabilir. Ancak bilgiyi akıllıca anlayıp hayata geçirmek insana özgü bir yetenektir. Eğitim yalnızca kendimiz için değil, diğer insanların hayatını da iyileştirip kolaylaştırmak için de kullanılır.

Eğitim Neden Önemli?

”Dünyayı değiştirmek için kullanabileceğiniz en güçlü silah eğitimdir.” - Nelson Mandela

Dünyayı kazanmanın tek yolu eğitimden geçer. Bir şeyin köklerine kadar düşünmek ve ardında yatan niyetleri, sebepleri anlamaktır.

Hayatta en köklü değişimlerin de yeniliklerin de temelinde yatan eğitimdir. Dünyada en iyi eğitim sistemine sahip ülkelere bakıldığında bu ülkelerin en gelişmiş ülkeler olduğu görülmektedir. Ülkelerin dünyadaki konumu, eğitim ile belirlenir. 

Eğitimin katkıları neler? Bir ülkedeki bireylerin rahat yaşaması ve mutlu olması, o ülkedeki insanların nitelikli gelişmelere hazır eğitim almalarına bağlıdır. Bunun yanı sıra, eğitim ile kazandıkları bilgi ve beceri, ekonomik büyümeye yapacakları katkı ile doğru orantıya sahiptir. Eğitim, ekonominin gelişmesi, ilerlemesi için gereken insan gücünü yetiştirerek üretime katkı sağlar.

Eğitim; siyasal, demokratik toplum bilincini geliştirme, sorunların anlaşılabilmesini sağlama, teknolojik gelişmelere olanak sağlama gibi pek hayatın her kulvarında katkı sağlar.

Ancak eğitimin olmadığı yerde sahip olunan zenginlikler de fayda getirmez. Dünyada gelişmiş teknoloji, eğitim, sağlık gibi imkanlara sahip ülkelere bakıldığında eğitim açısından da gelişmişliklerini görürüz. Örneğin Çin, ülkesinde eğitim ve yatırım imkanlarını en iyi şekilde sağlamasının yanı sıra yurt dışına gönderdiği eğitimli genç nüfusunu, ülkelerine hizmet etmeleri için geri çağırır. 

Eğitim sayesinde hayata olan bakışımız şekillenir. okullarda öğrendiklerimizi günlük hayatın her yerinde kullanamayız belki ancak iyi bir meslek ve kariyer için okul eğitimimizi de en iyi şekilde almaya gayret etmeliyiz. toplumda saygınlık kazanmada eğitimin rolü büyüktür. mutlu ve refah seviyemiz yüksek bir hayat istiyorsak, başarının anahtarı iyi bir eğitim.

Maslow’un ihtiyaçlar hiyerarşisine göre insanın en temel ihtiyaçları arasında yeme-içme, ardından da güvenlik ihtiyaçları yer alır. Bu kapsamda hayatımızı idame ettirebilmek için yeme-içme, barınma, sağlık gibi hayati ihtiyaçların karşılanması gerekir. Bunun için de hiç şüphesiz para gerekir. Para kazanmak, yaşamımızdaki temel ihtiyaçlarımızı karşılamamıza yardımcı olur. Bunun da yolu yine iyi bir eğitim ve kariyer elde etmekten geçer.

Eğitimin Kolay ve Keyifli Hali: Online Eğitimler

Teknolojinin sağladığı kolaylıklar hiç şüphesiz eğitim alanında da kendini gösterdi. Artık eğitim alamama gibi bir durum söz konusu değil. Örgün eğitimde; ikinci öğretim, ön lisans, yüksek lisans gibi sistemlerin yanı sıra online eğitimler sayesinde her haneye ve herkese eğitim fırsatı sunulmakta.

İnternet erişiminin olduğu bilgisayar ya da tabletler aracılığı ile online eğitime ulaşmak mümkün. Online eğitimler sayesinde ücretsiz eğitimin tadını çıkarabilirsiniz. Üstelik dilediğiniz yerden dilediğiniz zamanda eğitim almanız mümkün. İlgi alanlarınıza göre eğitimler bulabilmenizin yanı sıra, yeni hobiler de edinebilirsiniz. 

İyi bir kariyer elde etmek ya da mevcut işinizde daha iyi yerlere gelebilmek için de kendinizi daima eğitmeniz gerekir. İş Hayatı Eğitimleri sayesinde hedeflediğiniz kariyer yalnızca bir tık uzağınızda. İstanbul İşletme Enstitüsü tarafından verilen online eğitimler, size hayat boyu gerekli olan nitelikli bilgileri ve tecrübeleri kazandırır. Üstelik eğitimler sonrasında uygulanan sınavdan başarı elde etmeniz durumunda özel ve resmi kurumlarda geçerliliğe sahip sertifika kazanabilirsiniz.

İnançları şekillendirme, Dünyayı değiştirmek için en güçlü araç, Bireylerin mutlu ve rahat yaşaması, İletişimi kuvvetlendirme, Bir şeyin köklerine kadar düşünme ve niyetleri anlama yeteneği kazandırır, Ekonomik büyüme ve gelişme, Toplumsal normları öğretme, Ülkelerin dünyadaki konumunu belirler, Üretimde insan gücüne katkı, Değerleri aşılar, Hayatta en köklü değişimleri ve yenilikleri getirir, Siyasal ve demokratik toplum bilincini geliştirir, Bilgi sağlar, Gelişmiş ülkelerde en iyi eğitim sistemine sahip olma trendi, Teknolojik gelişmelere olanak sağlar, Kişisel gelişimi destekler, İyi bir kariyer ve meslek kazanmak için gereklidir, Hayatın idamesi için gereken temel ihtiyaçların karşılanması, Hayata farklı bakabilme yeteneği, Daha iyi bir hayat kalitesi elde etmek için gereklidir, Yeni hobiler ve ilgi alanları kazanma, Yeni bakış açıları kazandırma, Toplumda saygınlık kazanmada büyük rol oynar, Kişisel ve profesyonel gelişim, Hayata değer katma, Para kazanma ve temel ihtiyaçları karşılama yeteneği kazandırır, İyi bir iş ve kariyer elde etme, Online eğitimlerle erişilebilirlik, Herkes için eşit eğitim fırsatı sağlar, Kendini sürekli eğitme ve geliştirme yeteneği
eğitim eğitim hayatı online eğitimler sertifika iş hayatı kariyer kişisel gelişim
Koyu kıvırcık saçlı, olgun bir kadın aydınlık bir odada duruyor. Karmaşık beyaz işlemeleri olan kırmızı bir başörtüsü takıyor. Başörtüsü başının etrafına sarılmış ve çenesinin altına sıkıştırılarak yüzünü çerçeveliyor. Hafif bir gülümsemeyle önüne bakıyor, ifadesi nazik ve düşünceli. Elleri önünde kenetlenmiş, krem rengi bir üst ve uzun, desenli bir etek giyiyor. Otuzlu yaşlarının sonunda ya da kırklı yaşlarının başında gibi görünüyor.
Merve Nur Cengiz
İçerik Editörü

Kişisel gelişimle ilgili blog içerikleri ve tanıtım yazıları yazıyor.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.