AnasayfaBlogİletişim Alanında Çalışacaklara Uzaktan Eğitim Programları
Uzaktan Eğitim

İletişim Alanında Çalışacaklara Uzaktan Eğitim Programları

21 Mart 2021
Bir kişi iki elinde siyah bir tablet tutmaktadır. Tablet kameraya doğru bakmakta ve ekranının yakın çekimini göstermektedir. Kişinin elleri ve kolları görünüyor ve siyah bir takım elbise giyiyor. Yüzünün bulanık bir görüntüsü de görülebiliyor. Arkalarında bir ışık görünür ve arka planda beyaz bornoz giyen bir kadın vardır. Görüntü kişiye ve tablete odaklanmıştır ve cihazı tutan kişinin eline ayrıntılı bir bakış sağlar.
Eğitim ProgramıAmaçFaydaları
İkna Teknikleri EğitimiSektör ve alan fark etmeksizin ikna yeteneğini geliştirmek.İletişim sektöründe etkin bir rol oynamak, müşteriyi, çalışanları ve paydaşları ikna edebilmek.
Empati ve İletişim Eğitimiİletişim değişimini sağlamak ve çatışma ve krizleri önlemek için empati yeteneğini geliştirmek.İki yönlü iletişimi sürdürebilir hâle getirir ve sağlıklı bir iletişim sağlar.
Telefonda Etkili İletişim EğitimiTelefon ile iletişimde becerileri geliştirmek ve etkili hale getirmek.Etkili ve kolay iletişim kurmayı mümkün kılar, konuşmayı ilerletebiliyor.
Doğru ve Etkili Konuşma EğitimiSağlıklı ve etkili bir konuşma düzeni oluşturmak.Kullanılan dili gerçekten kullanışlı hale getirir, iletişim yetkinliklerini geliştirir.
Çağrı Merkezi Uzmanlığı EğitimiÇağrı merkezi alanındaki becerileri geliştirmek ve uzmanlaştırmak.İletişim alanında önemli bir rol oynar ve iş olanaklarını genişletir.
Halkla İlişkiler EğitimiHalkla ilişkiler alanındaki becerileri geliştirmek ve uzmanlaştırmak.İletişim stratejilerini geliştirir ve etkili bir halkla ilişkiler politikası belirlemeyi sağlar.
Reklamcılık EğitimiReklamcılık alanındaki becerileri geliştirmek ve uzmanlaştırmak.Yaratıcı ve etkili reklam stratejileri oluşturmayı sağlar.
Pazarlama-Satış EğitimiPazarlama ve satış alanındaki becerileri geliştirmek ve uzmanlaştırmak.İşletmenin ürün ve hizmetlerini daha etkili bir şekilde pazarlamayı sağlar.
Müşteri Hizmetleri EğitimiMüşteri hizmetleri alanındaki becerileri geliştirmek ve uzmanlaştırmak.Müşterilerle etkili ve verimli iletişim kurmayı sağlar.
İnsan Kaynakları Eğitimiİnsan kaynakları yönetimindeki becerileri geliştirmek ve uzmanlaştırmak.Çalışan motivasyonunu artırır ve işyeri çatışmalarını yönetmeyi sağlar.

İletişim alanı, birbiri ile iç içe geçen dallardan oluşan geniş bir sektördür. İletişim alanında çalışan ve bir nevi işin mutfağına bilenlere iletişimci denir. İletişim alanında çalışmak ve deneyim elde etmek, birtakım beceriler ve bilgi birikimi ister. Aslında her iş sektörü için geçerli olan iletişim becerileri dışında, iletişimci olabilmek için gerekli diğer yetkinliklerden de haberdar olmak gerekir. Yazımızın konusunu da iletişim alanında çalışmak isteyenlere özel uzaktan eğitim programlarından söz edeceğiz. 

İletişim alanında çalışmak isteyenler için uzaktan eğitim programları

İletişim, birbirini etkileyen disiplinleri içine alabilen ve bir sektör hâline getirebilen en gerekli iş alanlarından biridir. Bir sektör olarak geniş bir alana yayılmasından dolayı da iletişimi tek bir alanla anlatamayız. Reklamcılık, halkla ilişkiler, yeni medya, gazetecilik, pazarlama-satış, müşteri hizmetleri ve insan kaynakları gibi alanlar, iletişiminin asıl kaynağını oluşturan dallardır.

İletişim alanında çalışmak ve deneyim elde etmek için de ilgili dalları iyi tanıyarak fikir sahibi olmak gerekir. İşin mutfağını öğrenmenin yollarından biri, uzaktan eğitim yoluyla iletişim eğitimleri almaktır. Yazımızın ilerleyen bölümlerinde Enstitü uzaktan eğitim programlarını tavsiye edeceğiz.

İkna teknikleri eğitimimizde fikirleri değiştirme becerilerini öğrenin

İletişim ile ilgili uzaktan eğitim programları listemizin ilk sırasını ikna teknikleri eğitimine ayırdık. Malumunuz ikna, sektör ve alan fark etmeksizin her yerde uygulanan bir yöntem. Manipülasyondan ayrı olarak kişinin gönüllü olarak kabul edebilmesini ifade eden ikna, çeşitli kullanımlarla etkili bir araca dönüşebiliyor.

İş hayatında da ikna en güçlü iletişim tekniklerinden biri olarak karşımıza çıkıyor. İletişim sektörünün kalbinde ise iknanın özel bir yeri olduğunu söyleyebiliriz. Müşteriyi ikna etmek, çalışanlarını ikna etmek ve paydaşları ikna etmek, üretebilmek ve verimliliği sağlamak açısından çok önemlidir. Enstitü ikna teknikleri eğitimi de iknanın doğasında yer alan karşılıklı iletişime göz atıyor. Daha fazla detaya ulaşmak için ikna teknikleri eğitimi sayfasına bakabilirsiniz.

Daha iyi bir iletişimci ve dinleyici olmayı öğrenin.

Empatinin sağlıklı bir iletişim için ne kadar gerekli olduğunu dair bilgileri herhâlde çoktan duymuşsunuzdur. İletişim söz konusu olduğunda, iletişim alanında çalışan bir personelin karşılıklı iletişimi sürdürebilir hâle getirmesi gereklidir. İki yönlü iletişimi sürdürülebilir kılan en değerli iletişim haznelerinden biri de empatidir.

Empati, bazı insanlarda, içgüdü gibi kalıcı ve alışılmış bir durum olmasına rağmen her insanda kullanmaya ve düşünmeye bağlı olarak gelişen bir niteliğe de sahiptir. Bir iletişimcinin de iş alanında ve mesleki niteliklerinde empatiye açık olması, çatışmaları ve olası krizleri önlemek adına önemsenen yetkinlikden biridir. Bu önemli yetkinliği geliştirmek ve gerçek anlamda kullanmak için empati ve iletişim eğitimi sayfasına göz atabilirsiniz.

Birini ararken asla hata yapmayın. Telefonda etkin iletişim kurun.

İletişim becerilerinizi pratik olarak gösterebileceğiniz iş görevlerinden biri, telefon aracılığıyla konuşabilmektir. Aslında günlük hayattaki deneyimleriniz, telefonda iletişim kurma becerilerinizi geliştirmiş olabilir. Fakat iş hayatında görevler icabı belli bir heyecan ve kendini ifade edememe sorunları baş gösterebiliyor.

Yüz yüze iletişimden farklı olarak telefonda konuşurken dikkat etmeniz gereken noktalar olabilir. Özellikle iletişim alanında çalışma, telefonda da etkili konuşabilmeyi gerektirebiliyor.

Bir de iletişim fakültesi mezunuysanız sizden beklentiler her zaman daha çok olacaktır. Fakat mükemmel değiliz ve daha önemlisi iletişim en çok deneyime bağlı olarak gelişerek kişide bir konuşma tecrübesi oluşturabilir. Dolayısıyla telefonda ya da yüz yüze iletişimde süreci yönetmek istiyorsanız kendinizi geliştirebileceğiniz eğitim ve deneyimlerden haberdar olmalısınız. Biz eğitim tarafında kalarak size telefonda etkili iletişim kursundan bahsedeceğiz. 

Telefonda etkili iletişim eğitimi, konuşma esnasında tutukluk yaşamamaya ve konuşmayı ilerletebilmeye yönelik en ideal iletişim eğitimlerinden biridir. Eğitim konularını detaylı incelemek için telefonda etkili iletişim eğitimi sayfasına geçiş yapabilirsiniz.

Bu sadece konuşmakla ilgili değil, aynı zamanda dinlemekle de ilgili.

İletişim hakkında ne kadar fikir ve bilgi sahibi olursanız olun, pratikte bunu yansıtamıyorsanız bir yetkinlik sahibi olmanız da zordur. Sağlıklı ve etkili bir konuşma düzeni oluşturmak, iletişim alanında çalışanların ilk etkinleştirmesi gereken yetkinliklerden biri. Doğru ve etkili konuşma eğitimi, kullandığımız dili gerçekten kullanışlı hâle getirmek için önemli bilgiler sunan uzaktan eğitim programlarından biri. 

Çağrı merkezi alanında uzmanlaşın.

İletişim alanındaki önemli mesleklerden biri, çağrı merkezi uzmanlığıdır. Çağrı merkezi uzmanlığında, sözlü iletişim becerileri en önemli yetkinliklerdendir ve pozisyona yükselmek için de belli başlı uzmanlık göstergelerine sahip olmak gerekir. Özellikle müşteri temsilcisi ya da çağrı merkezi çalışanı olarak bir üst kademeye yükselme hedefiniz varsa çağrı merkezi uzmanlığı eğitimini alabilirsiniz.

Bunun dışında ise müşteri hizmetlerinde, iletişim sürecini nasıl yönetebileceğinizi uzmanlık eğitimiyle pekiştirebilirsiniz. Çağrı merkezlerindeki stres ve zaman yönetimini nasıl etkinleştirebileceğinizi dair bilgileri de çatışma yönetimi eğitimi ve çağrı merkezi telefonda iletişim teknikleri eğitiminde bulabilirsiniz.

İlgili eğitim: Zaman Yönetimi Eğitimi Ücretsiz

İş Hayatında Yazışma Teknikleri Eğitimi

i̇letişim yalnızca sözlü ya da beden dili üzerinden yürütülemez. yazma becerileri de iletişim alanında çalışmak isteyenlerin geliştirmesi gereken özelliklerdendir. i̇ş hayatındaki resmi ve kurum içi yazışmaları bilerek uygulamak, iletişim alanındaki ilgili departmanın görevlerinden biridir. İş hayatında yazışma teknikleri eğitimi de basın-yayın ve halkla ilişkiler alanında çalışmak isteyenlerin alması gereken kurslardan biri.

Diksiyonunuzu geliştirin.

Diksiyon, iletişimin etkililiği için ilk akla gelen özelliklerden biri. İletişim sektöründe diksiyon, iletişimi daha etkili hâle getirmek ve konuşma gerektiren alanlarda bir adım öne çıkabilmek adına gereklidir. Telefonda, yüz yüze iletişimde ya da bir sunum aşamasında, ses tonunun akıcı ve güven verici olması önemli bir unsurdur.

Diksiyon eğitiminin temel faydası da ses tonunuzu nasıl daha etkili ve kullanışlı hâle getirebileceğinizi size uygulamalı olarak öğretmesidir. Kendinizi ifade etme noktasında kullandığınız sesin tonuna ve sözcüklere dikkat ederek etkili bir konuşmanın da baş mimarı olabilirsiniz. Diksiyon kullanımınızı daha da ilerletmek adına diksiyon özel ders kursuna da göz atabilirsiniz.

Etkili sunum yapmayı öğrenin.

İletişim alanında çalışan hemen hemen herkes sunum yapmayı bir yerde deneyimlemiş oluyor. İster üst düzey bir şirketin toplantısı için olsun, ister reklam kampanyası için olsun sunum iletişim sektörünün vazgeçilmez kullanımlardan biri. İletişim ile ilgili iş ilanlarına baktığınızda da sunum becerilerine sahip olmak ibaresi karşınıza sürekli çıkar. Bu kadar önemli ve beklenen bir yetkinliği geliştirmek de deneyim ve eğitimle mümkün. Etkili sunum teknikleri eğitimi; sunum aşamasında stresi ve heyecanı nasıl yönetebileceğinizden tutun etkili bir sunum sürecinin nasıl hazırlanabileceğine yönelik geniş bilgiler sunmaktadır.

Kurumsal İletişim Eğitimleri

Kurumsal iletişim eğitimleri, iş hayatında yer almak için gerekli bilgi ve uygulamaları barındıran içerikleri konu ediniyor. Kurumsal iletişim içinde yer alan iletişim uygulamaları özellikle halkla ilişkiler ve reklamcılık sektöründe kullanılıyor. İmaj ve algı yönetimi, marka yönetimi, itibar yönetimi ve kurumsal yaşam ve iletişim yönetimi, kurumsal hayata geçiş için önemli alanlardan bazılarıdır. İleride reklam, marka ya da halkla ilişkiler alanında çalışmayı hedeflerseniz söz konusu uzaktan eğitim programları size aşinalık ve bilgi kazandıracaktır. 

İkna Teknikleri Eğitimi, Sektör ve alan fark etmeksizin ikna yeteneğini geliştirmek, İletişim sektöründe etkin bir rol oynamak, müşteriyi, çalışanları ve paydaşları ikna edebilmek, Empati ve İletişim Eğitimi, İletişim değişimini sağlamak ve çatışma ve krizleri önlemek için empati yeteneğini geliştirmek, İki yönlü iletişimi sürdürebilir hâle getirir ve sağlıklı bir iletişim sağlar, Telefonda Etkili İletişim Eğitimi, Telefon ile iletişimde becerileri geliştirmek ve etkili hale getirmek, Etkili ve kolay iletişim kurmayı mümkün kılar, konuşmayı ilerletebiliyor, Doğru ve Etkili Konuşma Eğitimi, Sağlıklı ve etkili bir konuşma düzeni oluşturmak, Kullanılan dili gerçekten kullanışlı hale getirir, iletişim yetkinliklerini geliştirir, Çağrı Merkezi Uzmanlığı Eğitimi, Çağrı merkezi alanındaki becerileri geliştirmek ve uzmanlaştırmak, İletişim alanında önemli bir rol oynar ve iş olanaklarını genişletir, Halkla İlişkiler Eğitimi, Halkla ilişkiler alanındaki becerileri geliştirmek ve uzmanlaştırmak, İletişim stratejilerini geliştirir ve etkili bir halkla ilişkiler politikası belirlemeyi sağlar, Reklamcılık Eğitimi, Reklamcılık alanındaki becerileri geliştirmek ve uzmanlaştırmak, Yaratıcı ve etkili reklam stratejileri oluşturmayı sağlar, Pazarlama-Satış Eğitimi, Pazarlama ve satış alanındaki becerileri geliştirmek ve uzmanlaştırmak, İşletmenin ürün ve hizmetlerini daha etkili bir şekilde pazarlamayı sağlar, Müşteri Hizmetleri Eğitimi, Müşteri hizmetleri alanındaki becerileri geliştirmek ve uzmanlaştırmak, Müşterilerle etkili ve verimli iletişim kurmayı sağlar, İnsan Kaynakları Eğitimi, İnsan kaynakları yönetimindeki becerileri geliştirmek ve uzmanlaştırmak, Çalışan motivasyonunu artırır ve işyeri çatışmalarını yönetmeyi sağlar
İletişim Alanında Çalışmak İsteyenler İçin Uzaktan Eğitim Programları İkna Teknikleri Eğitimi Empati ve İletişim Eğitimi Telefonda Etkili İletişim Eğitimi İş Alanında Fayda Sağlayan İletişim Eğitimleri Kurumsal İletişim Eğitimleri uzaktan eğitim programları
Resimde uzun, siyah saçlı, gözleri kapalı ve yüzünde geniş, içten bir gülümseme olan bir kadın görülüyor. Sırtını dik tutmuş, kolları iki yanında, saçları omuzlarından ve sırtından aşağı dökülüyor. Yirmili yaşlarında görünüyor ve ten rengini tamamlayan beyaz bir bluz giyiyor. Memnun ve neşeli görünüyor, bir güven ve duruş havası yayıyor. İfadesi ve duruşu huzur ve dinginlik hissi veriyor. Uzun saçları güzelliğine ve kadınsılığına katkıda bulunarak mutlu ve kaygısız bir kadın resmini tamamlıyor.
Emine Büşra Kanat
Blog Yazarı

Ankara Üniversitesi Halkla ilişkiler ve tanıtım bölümünden mezun oldu. Lisans öğreniminde sosyal farkındalık kampanyalarında görev aldı. İstanbul İşletme Enstitüsü’nde fotoğrafçılık, iletişim, kişisel gelişim ve diğer farklı konularında yazmaya başladı.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Siyah takım elbiseli ve gözlüklü bir kadın bulanık bir arka planın önünde duruyor. Saçlarını topuz yapmış ve gözlüklerini burnuna dayamış. Takım elbisesinin düğmeleri iliklenmiş ve elleri birbirine kenetlenmiş. Bakışları ileriye dönük ve ifadesi ciddi. Kendinden emin ve profesyonel görünüyor, sanki dünyayı ele geçirmeye hazır gibi. Kıyafeti ve tavırları onun başarılı bir iş kadını olduğunu gösteriyor.
Satış - Pazarlama

Dijital PR Nedir? Nasıl Yapılır?

04 Şubat 2021
Bu resim, siyah ve sarı zemin üzerine beyaz metinli bir tabelayı göstermektedir. Metin beyaz renkte yazılmıştır ve resmin üst kısmında yer almaktadır. Resmin ortasında ortalanmıştır ve birkaç kelimeden oluşmaktadır. Metin sarı bir kenarlıkla çevrilidir ve kavisli bir şekle sahiptir. Harfler eşit aralıklarla yerleştirilmiş ve tek tip bir boyuta sahip olduğundan okunmaları kolay. Arka plan, metinden uzanan birkaç beyaz ve sarı çizgi ile sarı ve siyah bir gradyandır. Tüm görsel beyaz bir kenarlıkla çevrelenmiştir.
Yabancı Dil Eğitimi

İngilizce Basit Diyaloglar

19 Aralık 2019