AnasayfaBlogKurum Kültürü Nasıl Geliştirilir?
İşletme Yönetimi

Kurum Kültürü Nasıl Geliştirilir?

30 Ocak 2020
Bu resim çeşitli pozisyonlardaki farklı insanlardan oluşan bir kolaj içermektedir. Sol üstte ayakta duran bir kadın silueti, sağ altta ise zıplayan bir erkek silueti yer almaktadır. Sağ tarafta sunum yapan takım elbiseli bir adam ve ortada takım elbiseli bir adam silueti yer alıyor. Sağ üstte elma logolu bir adam silueti ve sağ ortada kahverengi kenarlıklı bir saat var. Kolajdaki tüm insanlar yüz hatları görünmeyen siluetlerdir. Görüntü sıcak bir tona sahip ve renklerin hepsi uyum içinde birbirine karışmış gibi görünüyor.
KonuAçıklamaÖnemli Notlar
Kurum KültürüKurum kültürü, bir şirketin çalışma şeklini ve dış dünya ile olan etkileşimini belirler.Açıkça tanımlanmayabilir ve genellikle çalışanların toplu özellikleri üzerine kurulur.
Kurumsal KimlikKurumsal kimlik, kurum kültürü ile doğrudan ilişkilidir ve marka değerini oluşturur.Bir şirketin çalışanlarının ve yönetiminin nasıl etkileşime girdiği bu kimliği şekillendirir.
Kurum Kültürü AnaliziKurumlar, gerçek bir değerlendirme yapabilmek için kurum kültürü analizi yapabilirler.Kültür, ulusal gelenekler, ekonomi eğilimler, uluslararası ticaret, şirket büyüklüğü ve ürünlerden etkilenir.
Kurum Kültürünün ÖnemiKurum kültürü, Fortune dergisinin Çalışmak için En İyi 100 Şirket listesinde sürekli olarak yüksek bir sıralama elde etmeye yardımcı olmuştur.Güçlü bir kurum kültürü, bir şirketin marka değerini artırabilir.
Kurum Kültürü ve Marka DeğeriKurum kültürü, bir işletmenin marka değeri ve sonuçtaki başarısında veya başarısızlığında önemli bir bileşendir.Kurumsal imaj, oluşturulan bu kültürden olumlu ya da olumsuz etkilenir.
Kurum Kültürü OluşturmaKendinize has bir değer seti oluşturmak, vizyonunuzu paylaşmak ve birlikte çalışma yetisine odaklanmak, güçlü bir kurum kültürü oluşturmanın anahtarlarıdır.İyi çalışan bir kurum kültürü, çalışan sadakatini ve verimliliğini artırabilir.
Çalışanların İşe AlımıSadece doğru tutum ve iyi iş ahlakına sahip bireyler işe alınmalıdır.Çalışanların şirkete bağlılıkları, başarının sürdürülmesinde önemlidir.
Adil Çalışma OrtamıYönetim, herkese adil ve saygılı davranmalı, çalışanların kendilerini rahat hissetmelerine izin vermelidir.Çalışanlarınızın sizi izlediği unutulmamalı ve diğer çalışanlara karşı örnek olunmalıdır.
Çalışan Performansının TakibiHer zaman iyileştirme fırsatları araştırılmalı, çalışanların performansı izlenmeli ve gerekli durumlarda eğitim veya yeni stratejiler uygulanmalıdır.Çalışan performansının takibi, iş yerindeki genel üretkenlik ve huzur için çok önemlidir.
Vizyon Sahibi OlmakVizyonu olmayan bir şirket doğada reaktiftir ve yönetimi rekabetçi tehditleri ele alıp geleceğe adım atmada zorluk çeker.Amacınızı bilmek, başarıya ulaşma şansınızı büyük ölçüde artırır.

Kurum kültürü, bir şirket çalışanlarının ve yönetiminin dışarıdaki ticari işlemlerle nasıl etkileşime girdiğini ve bunları nasıl ele aldığını belirleyen inanç ve davranışları ifade eder. Çoğu zaman şirket kültürü, ima edilir, açıkça tanımlanmaz ve şirketin işe aldığı kişilerin kümülatif özelliklerinden zamanla organik olarak gelişir. Bir kurumun kültürü kıyafet kurallarına, çalışma saatlerine, ofis kurulumuna, çalışanlara sağlanan faydalara, ciroya, işe alma kararlarına, müşteri muamelesine, müşteri memnuniyetine ve operasyonların diğer tüm yönlerine yansıtılır.  Kurumsal kimlik, kurumsal imaj, kurum kültürü ile doğrudan ilişkilidir.

Bunlar da bir bütün olarak marka değeri oluşturur. Kurum kültürü, bir şirketin çalışanları ve yönetiminin nasıl etkileşime girdiğini belirleyen inanç ve davranışları ifade eder. Aynı zamanda ulusal kültür ve gelenekler, ekonomik eğilimler, uluslararası ticaret, şirket büyüklüğü ve ürünlerden de etkilenir. Kurumlar kurum kültürü analizi ile gerçek bir değerlendirme yapabilirler.

Google'ın ebeveyni olan Alphabet, çalışan dostu kurum kültürüyle tanınır. Kendisini açıkça alışılmadık olarak tanımlar ve uzaktan çalışma, esnek çalışma süresi, öğrenim ücretinin iadesi, ücretsiz çalışan öğle yemekleri ve tesis doktorları gibi avantajlar sunar. Bu sayede güçlü bir marka değeri yaratmayı başarmıştır. Şirket, Mountain View, California'daki şirket merkezinde yağ değişimi, araba yıkama, masaj, fitness dersleri ve saç stilisti gibi yerinde hizmetler sunmaktadır. Kurum kültürü, Fortune dergisinin Çalışmak için En İyi 100 Şirket listesinde sürekli olarak yüksek bir sıralama elde etmesine yardımcı oldu.

Kurum Kültürü Nedir?

Kurum kültürü, bir örgütün üyelerini karakterize eden ve doğasını tanımlayan paylaşılan değerleri, tutumları, standartları ve inançları ifade eder. Kurum kültürü, bir kuruluşun emeğe, müşterilere, yatırımcılara ve topluma yönelik daha büyük hedefleri, stratejileri, yapısı ve yaklaşımlarına dayanır. Bu nedenle, herhangi bir işletmenin marka değeri ve nihai başarısında veya başarısızlığında önemli bir bileşendir. Kurumsal imaj bu kültürün oluşturulmasından olumlu ya da olumsuz etkilenir. Şirket sayısı kadar çok kurum kültürü vardır. Bazıları iyi çalışan performansı ortamları yaratırken, bazıları çalışanlarının ve şirketlerinin gerçek potansiyellerine ulaşma becerilerini boğmalarına neden olmaktadır. Etkili kurum kültürü analizi ile kurumsal kültür geliştirilebilir ve iyileştirilebilir.

kurum kültürü, yönetimin ve tüm çalışanların bildiği ve altında çalıştığı doğrudan veya dolaylı olarak iletişim kurduğu, yazılı olmayan bir değer kümesidir. bir örgüt içinde marka değeri, fikir birliği veya çalışan sadakati yaratan temel ruh ve yol gösterici güçtür. başarılı bir kurum kültürü, çalışan memnuniyetini, müşteri sadakatini ve karlılığını en üst düzeyde tutmanın çevresel temelidir.

Kurum Kültürü Oluşturma ve Geliştirme

Bu nedenle, şirket kültürünüzün gençleştirilmesi, marka değeri oluşturulması gerekiyorsa, başarılı bir kültür oluşturmak için kurum kültürü analizi de yaparak, aşağıdaki yedi adımı göz önünde bulundurmak faydalı olacaktır.

  • Kişisel değer setinizi oluşturun ve hayatınızı buna göre yaşamaya başlayın. Şüpheli bir yaşam tarzı yaşıyorsanız veya kabul edilemez bir değer kümesi gösterirseniz, çalışanlarınız hızla fark eder ve muhtemelen şirkete olan bağlılıklarını yitirirler. Zamanla iyi çalışanlarınız ayrılır ve yüksek bakım gerektiren, düşük performanslı çalışanlarınız artış gösterir.

  • Vizyonunuzu tanımlayın ve aynı şeyi tüm çalışanlara iletin. Onlara vizyon sahibi olma fırsatı verin, vizyonunuzun şirket vizyonu haline gelmesine izin verin. Vizyonu olmayan bir şirket doğada reaktiftir ve yönetimi nadiren rekabetçi tehditleri ele alıp geleceğe adım atar. Amacınızı bilmek, ona ulaşma şansınızı büyük ölçüde artırır. Bu da güçlü bir marka değeri oluşturmak için önemli bir başlıktır.

  • Lider olma konusundaki tüm şeyleri unutun ve koç olmaya konsantre olun. Hepimiz aynı anda liderlik yapamayız, ama hepimiz başkalarına her gün mükemmeliyet sağlayabiliriz. Çalışanlarında, tedarikçilerinde ve müşterilerinde en iyiyi ortaya çıkarmada başarılı olan bir koçluk ortamı yaratmaya odaklanan bir şirket, yalnızca endüstrisine liderlik etmekle kalmayacak, aynı zamanda onu yönetecektir.

  • İşe alım ve işten çıkarmadaki tutum, doğru insanlarla başlamak için altın kuraldır. Sadece diğer insanlara karşı doğru tutumu, iyi iş ahlakını ve kaliteli müşteri hizmetini gösteren kişileri işe alın. Çalışanların yönetime, şirkete, iş arkadaşlarına ve müşterilere bağlılık göstermelerini sağlamak önemlidir.

  • Çalışanların sizi izleyip izlemediğine bakılmaksızın, her düşünce, söz ve eyleminizde örneği doğrudan ve dolaylı olarak belirleyerek ırkçı ve cinsiyetçi olmayan bir çevreye bağlı kalın. Çalışanlarınızın yönetimin herkese adil ve saygılı davrandığını bilmesini sağlayın. Kendilerini rahat hissetmelerine izin verin.

  • Asla kayırmacılık yapmayın. Başarılı aile işletmesi, istihdam ettikleri aile üyelerinden sürekli olarak farklı değilsiniz beklentilerini ortaya koyar. Aile özeldir, ancak şirkette çalışan aile üyelerine ve arkadaşlarına yabancıymış gibi davranmak en iyi yoldur. Takım performansı ve verimlilik, kan bağına değil, şirket ailesi anlayışına bağlıdır. İşyerinde kayırmacılık göstermek köpekbalıklarıyla yüzmek gibidir.

  • En iyi performansı şirket genelinde bir ödül programı ile değerlendirin. Çalışanlarınıza saygı gösterin ve eşit davranın, istediğinizi en iyi yapanları ödüllendirin. Yönetim kurulu genelinde ücret düzenlemesi modası geçmiş bir düşüncedir. İstediğiniz beklentilere en iyi performans gösterenleri mükafatlandırın. Bir çalışan iş tanımındaki her şeyi yaparsa ve iyi yaparsa, eforunu mükemmel veya olağanüstü değil, tatmin edici bir performans olarak değerlendirin. Sonuçta, işini ilk etapta iyi yapmak için para alıyor.

İlgili eğitim: Liderlik Sertifikası

Enstitü bünyesinde sunulan online eğitimler sayesinde kişisel gelişim, girişimcilik gibi pek çok harika eğitim kaynağına ulaşabilirsiniz. İşletme Yönetimi Eğitimi ile pazarlama, yönetim, halkla ilişkiler, bilgi sistemleri ve karar teknikleri gibi girişimcilerin ihtiyaç duyacağı bir çok konuya hakim olabilirsiniz.

Düşük Ölçekli İşletmeler İçin Kurum Kültürü Oluşturma

Kurum kültürü, küçük işletmeler için özellikle önemli bir husus olabilir. Sağlıklı bir kurum kültürü, çalışanların bağlılığını artırabilirken, sağlıksız bir kültür bir şirketin büyümesini engelleyebilir ve hatta iş başarısızlığına katkıda bulunabilir. Bu noktada kurum kültürü analizi ve iyileştirmesi çalışmaları yapılmalıdır. Marka değeri oluşturma açısından da büyük bir fırsattır. Birçok girişimci, yeni bir işe ilk başladığında, doğal olarak büyük sorumluluk üstlenme eğilimindedir. Ancak şirket büyüdükçe ve çalışanlar ekledikçe, işletme sahibinin çok küçük bir şirkette başarıyla kullandığı otoriter yönetim tarzı zararlı olabilir.

Küçük işletme sahibi, işin tüm yönleri üzerinde kontrol sahibi olmaya çalışmak yerine, kuruluştaki diğer herkesin, işletme sahibinin yaptığı işi yapabilmeleri için ortam oluşturmalıdır. Kurum kültürü analizi yapılmış ve sağlıklı bir şekilde geliştirilmiş bir kültürde, çalışanlar kendilerini bir ekibin parçası olarak görür. Şirketin geneline yardımcı olmaktan memnuniyet duyarlar. Çalışanlar başarılı bir grup çalışmasına katkıda bulunduklarını düşündüklerinde, taahhüt ve verimlilik düzeyleri ve dolayısıyla şirketin ürün veya hizmetlerinin kalitesi artacaktır. Buna karşılık, sağlıksız bir kültürdeki çalışanlar kendilerini şirketten farklı bireyler olarak görme ve kendi ihtiyaçlarına odaklanma eğilimindedir. Sadece işlerinin en temel gereksinimlerini yerine getirirler. Ana ve belki de tek motivasyonları maaş çekleri olacaktır.

Küçük işletme sahipleri kendi davranışlarının ve tutumlarının tüm işgücü için standart ve marka değeri oluşturmak için bir başlangıç noktası oluşturduğunun farkında olmalıdır. Yaşam tarzı, kaliteye adanmışlık, kişisel ya da iş ahlakı gibi alanlarda ve müşteriler, satıcılar ve çalışanlar ile ilişkilerde kötü örnekler sergileyen küçük işletme sahipleri, şirketlerini bu tür özelliklerle tanımlanmış halde bulacaklardır.

Kurumsal İmaj

Kurumsal imaj ya da itibar, bir şirketin, faaliyetlerinin ve ürün ya da hizmetlerinin halk tarafından nasıl algılandığını tanımlar. Nitelikli kurum kültürü analizi ile oluşturulmuş kurum kültürü ile paralel olarak çalışır. Rekabetçi bir iş ortamında, birçok işletme müşterileri, hissedarları, finans topluluğu ve genel halk için olumlu bir imaj oluşturmak ve onlarla iletişim kurmak için aktif olarak çalışır. İmajını yanlış yöneten veya görmezden gelen bir şirketin çeşitli sorunlarla karşılaşması muhtemeldir. İtibar sorunları bir bahçedeki yabani otlar gibi büyür. Doğrudan ve dolaylı maliyetler geometrik olarak artar.

Bir işletmenin imaj sorunu yaşayabileceğine dair bazı uyarı işaretleri arasında, yüksek çalışan devir hızı, büyük müşterilerin ortadan kaybolması, hisse senedi değerinde bir düşüş ve satıcılar veya hükümet yetkilileri ile zayıf ilişkiler bulunmaktadır. Bir işletmenin, kurumsal imaj problemi ile ilgilenmemesi, ürün geliştirme, satış desteği, çalışan ücretleri ve hissedar temettü maliyetleri de dahil olmak üzere, iş yapma maliyetlerinin çoğunu önemli ölçüde artırabilir. Buna ek olarak, tüketicilerin çoğunluğunun satın alma kararları kısmen de olsa güvene dayandığından, mevcut ve gelecekteki satış seviyelerinin de etkilenmesi muhtemeldir.

Her büyüklükteki işletmede, yöneticilerin güçlü bir kurumsal imaj yaratmanın ve sürdürmenin önemini bilmesi ve çalışanların da bu konuda farkındalık sahibi olmaları hayati önem taşımaktadır. Kurumsal imaj, Kurum kültürü analizi bağlamında bir şirketin yöneticilerinin ofislerinde başlar. Kötü şirket politikalarının neden olduğu zararı kontrol etmek yerine iyi şirket politikalarının geliştirilmesine dayanmalıdır. İşletme sahiplerinin ve yöneticilerinin kurumsal imaj geliştirmek ve iyileştirmek için aşağıdaki adımları atmaları faydalı olacaktır.

  • Firmanın uzun vadeli itibarına odaklanma;

  • Eylemleri maddi politikalara dayandırmak;

  • Tüm iş ilişkilerinde samimiyette ısrar etmek;

  • Paydaşların bilme hakkını desteklemek.

Kurum Kültürü, Kurum kültürü, bir şirketin çalışma şeklini ve dış dünya ile olan etkileşimini belirler, Açıkça tanımlanmayabilir ve genellikle çalışanların toplu özellikleri üzerine kurulur, Kurumsal Kimlik, Kurumsal kimlik, kurum kültürü ile doğrudan ilişkilidir ve marka değerini oluşturur, Bir şirketin çalışanlarının ve yönetiminin nasıl etkileşime girdiği bu kimliği şekillendirir, Kurum Kültürü Analizi, Kurumlar, gerçek bir değerlendirme yapabilmek için kurum kültürü analizi yapabilirler, Kültür, ulusal gelenekler, ekonomi eğilimler, uluslararası ticaret, şirket büyüklüğü ve ürünlerden etkilenir, Kurum Kültürünün Önemi, Kurum kültürü, Fortune dergisinin Çalışmak için En İyi 100 Şirket listesinde sürekli olarak yüksek bir sıralama elde etmeye yardımcı olmuştur, Güçlü bir kurum kültürü, bir şirketin marka değerini artırabilir, Kurum Kültürü ve Marka Değeri, Kurum kültürü, bir işletmenin marka değeri ve sonuçtaki başarısında veya başarısızlığında önemli bir bileşendir, Kurumsal imaj, oluşturulan bu kültürden olumlu ya da olumsuz etkilenir, Kurum Kültürü Oluşturma, Kendinize has bir değer seti oluşturmak, vizyonunuzu paylaşmak ve birlikte çalışma yetisine odaklanmak, güçlü bir kurum kültürü oluşturmanın anahtarlarıdır, İyi çalışan bir kurum kültürü, çalışan sadakatini ve verimliliğini artırabilir, Çalışanların İşe Alımı, Sadece doğru tutum ve iyi iş ahlakına sahip bireyler işe alınmalıdır, Çalışanların şirkete bağlılıkları, başarının sürdürülmesinde önemlidir, Adil Çalışma Ortamı, Yönetim, herkese adil ve saygılı davranmalı, çalışanların kendilerini rahat hissetmelerine izin vermelidir, Çalışanlarınızın sizi izlediği unutulmamalı ve diğer çalışanlara karşı örnek olunmalıdır, Çalışan Performansının Takibi, Her zaman iyileştirme fırsatları araştırılmalı, çalışanların performansı izlenmeli ve gerekli durumlarda eğitim veya yeni stratejiler uygulanmalıdır, Çalışan performansının takibi, iş yerindeki genel üretkenlik ve huzur için çok önemlidir, Vizyon Sahibi Olmak, Vizyonu olmayan bir şirket doğada reaktiftir ve yönetimi rekabetçi tehditleri ele alıp geleceğe adım atmada zorluk çeker, Amacınızı bilmek, başarıya ulaşma şansınızı büyük ölçüde artırır
kurum kültürü analizi kurumsal imaj kurum kültürü marka değeri vizyon lider kurum imaj
Koyu renk sakallı genç bir adam beyaz duvarlı bir odada durmaktadır. Yüzünde ciddi bir ifade var ve siyah bir tişört ile mavi bir kot pantolon giyiyor. Elleri yanında ve ayakları biraz açık. Kısa, koyu renk saçları ve güçlü bir çene çizgisi vardır. Sakalları kalın ve bakımlıdır. Gözleri derine dikilmiştir ve bakışları yoğundur. Uzun boylu ve gururludur, bir güç ve güven imajı çizer.
Gökşah Taşyürek
Blog Yazarı

İzmir Namık Kemal Lisesi mezunuyum. Girişimcilik, Bilgisayar Programcılığı ve Seo eğitimleri aldım. Anahtar kelime çalışması, short-tail ve long-tail keyword kullanımı, anahtar kelime gruplandırması, SEO’yu destekleyen site yapısı, teknik seo, site içi SEO konularında bilgi sahibiyim. 20 yıllık süreç içinde bu konular ile yakından ilgilendim. Pek çok okumalarım oldu. Bu alanlarda içerik üretmekte zorlanmıyorum.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Üzerinde siyah yazılar olan beyaz bir kupa tutan bir kişinin yakın çekimi. Kupa, parmakları ve başparmağı kulpun etrafına sarılmış şekilde elinde sıkıca kavranıyor. Kişinin sol elinde, görüntüde de görülebilen siyah bir yüzük var. Kupa açık gri bir arka plana sahip ve metin siyah renkte basılmış. Kupa kişinin önünde, kolları dirseklerinden hafifçe bükülmüş şekilde durmaktadır. Kişi yüzünde hafif bir gülümsemeyle aşağıya, kupaya doğru bakmaktadır.
Kurum - Şirket Kültürü

Kurum Kültürü Ve Lider Etkisi

01 Ocak 2020
Bir grup insan, ortasında takım elbiseli bir adamın bulunduğu bir dünya haritasının önünde durmaktadır. Harita mavi ve beyaz renklidir ve sağ üst köşesinde mavi ve beyaz bir işaret vardır. Resmin alt kısmında beyaz zemin üzerine mavi bir metin görülüyor. Arka planda bulanık bir kule ve gökyüzünde bir grup insan görülebiliyor. Resmin sol tarafında da mavi beyaz dikdörtgen bir işaret var. Tüm unsurlar bir araya gelerek dünyayı keşfeden bir grup insanın büyüleyici görüntüsünü oluşturuyor.
Kurum - Şirket Kültürü

Kurum Kültürü ve Tüketici Davranışları

09 Mart 2018
Bu resim çeşitli pozisyonlardaki farklı insanlardan oluşan bir kolaj içermektedir. Sol üstte ayakta duran bir kadın silueti, sağ altta ise zıplayan bir erkek silueti yer almaktadır. Sağ tarafta sunum yapan takım elbiseli bir adam ve ortada takım elbiseli bir adam silueti yer alıyor. Sağ üstte elma logolu bir adam silueti ve sağ ortada kahverengi kenarlıklı bir saat var. Kolajdaki tüm insanlar yüz hatları görünmeyen siluetlerdir. Görüntü sıcak bir tona sahip ve renklerin hepsi uyum içinde birbirine karışmış gibi görünüyor.
İşletme Yönetimi

Kurum Kültürü Nasıl Geliştirilir?

30 Ocak 2020
Takım elbiseli ve kravatlı bir adam masa başında oturmuş satranç oynamaktadır. Beyaz bir gömlek giymiş ve siyah bir kravat takmıştır. Önündeki masada bir dizüstü bilgisayar ve yan tarafta bir yığın beyaz tüp var. Oyuna odaklanmış ve derin düşüncelere dalmış gibi görünüyor. Sağ eliyle boynundaki kravatı ayarlamaktadır. Arka planda mavi klasörlerin bulunduğu bir raf vardır. Rafın üzerinde bir saatin yakın çekimi ve gözlerinin yakın çekimi vardır. Kararlı görünüyor ve dikkatle oyuna konsantre oluyor.
Stratejik Yönetim

Stratejik Yönetim ve Kurum Kültürü

02 Eylül 2018