AnasayfaBlogİş Bulamıyorum Diyenlere 5 Eğitim Tavsiyesi
İş Bulmak

İş Bulamıyorum Diyenlere 5 Eğitim Tavsiyesi

03 Aralık 2019
Bir kadın önünde dizüstü bilgisayarıyla masada oturuyor. Siyah bir gözlük ve yeşil terlikler giyiyor. Başı ellerinin arasında ve derin düşüncelere dalmış gibi görünüyor. Saçlarına yakından bakıldığında koyu ve açık kahverengi saç telleri görülüyor. Yanındaki masada ekranı açık bir dizüstü bilgisayar var. Ayrıca bir defter, kalem ve bir bileziğin yakın çekimi de vardır. Oda iyi aydınlatılmış ve kadın işine odaklanmış görünüyor.
Eğitim Tavsiyeleriİş Bulma TavsiyeleriEkstra Bilgiler
Online eğitimler sayesinde nitelikli beceriler edinilerek kişisel gelişim sağlanmalıdır.Etkili bir CV hazırlanmalı ve başvurular belirli bir strateji ile yapılmalıdır.CV, kişinin iş hayatındaki kimliği olarak görülmelidir.
Online eğitimlerle çeşitli alanlarda eğitim alınmalı ve beceriler genişletilmelidir.Potansiyel işverenlere doğrudan gidilerek fırsatlar keşfedilmelidir.İş arama sürecinde aktif olmak ve alanınızla ilgili etkinlikleri takip etmek faydalıdır.
Günümüzde iş bulmak için yalnızca diploma sahibi olmak yeterli olmamakta, bu yüzden ekstra eğitimlerle yetenekler geliştirilmelidir.Her iş görüşmesi yeni bir fırsat olarak görülmeli ve moral yüksek tutulmalıdır.Fark oluşturabilme yeteneği, iş görüşmelerinde önemli bir rol oynar.
İçerik Editörlüğü eğitimi sayesinde dijital platformlarda içerik üretme yeteneği kazanılabilir.İngilizce, iş görüşmelerinde önemli bir rol oynar. Yeterli seviyede İngilizce bilgiye sahip olmak gereklidir.İş arama sürecinde olumsuz bir tavır yerine pozitif ve ısrarcı bir tutum sergilenmelidir.
Yeni beceriler ve yetenekler edinmek için online eğitimlerden faydalanılmalıdır.İş arayan kişi sayısının fazla olması nedeniyle, işe alım sürecinde fark yaratabilmek için ekstra çaba gösterilmelidir.Kişinin işe alınmasında, tecrübe önemli bir faktördür.

İş Bulamıyorum, ne yaparsam yapayım olmayacak…” gibi cümleleri iş başvurularından olumsuz dönüşler aldığımızda sıklıkla düşünmüş olabiliriz. Olumsuz dönüş almaktan daha kötü bir durum varsa o da hiç dönüş alamamış olmaktır. Ancak, kendinizi işsiz olarak tanımlamak ve tanımlanmak yerine “doğru işi” aradığınızın farkına varın. Üniversiteden mezun olmaya yakın başlayan iş bulamıyorum kaygısı, eğitim hayatımız son bulduğunda da sürer. Bu süreci en kısa ve sağlıklı şekilde atlatmak için bazı çözüm önerilerim var.

Online eğitimler sayesinde iş bulmanıza yardımcı olabilecek nitelikli beceriler edinebilir ve belki de kendi işinizin patronu dahi olabilirsiniz. Doğru işi bulmak isteyenler için birazdan vereceğim 5 eğitim tavsiyesinden önce, iş arama sürecinde dikkat etmeniz gereken bazı püf noktaları hatırlamakta fayda var. Hazırsanız, başlayalım.

İş Bulamıyorum Diyenlere İş Bulma Tavsiyeleri

Eğer hala öğrenim gören bir öğrenciyseniz ve şimdiden bu kaygıları yaşıyorsanız çok daha şanslı sayılırsınız. Çünkü kendinize yatırım yapmak ve yeni şeyler öğrenmek, deneyimler edinmek için hala şansınız var demektir. Gönüllü stajlarla, eğitimlerle kendinizi geliştirmeye ve yeni kişiler tanımaya önem verin. Ancak eğitim hayatı sona ermiş ve iş arayan, iş bulamıyorum diye umutsuzluğa kapılmak üzere olan biriyseniz de henüz hiçbir şey bitmiş değil.

Öncelikle etkili bir CV hazırlayarak başlamak gerekir. Güzel ve temiz bir fotoğrafınızı ekleyerek alanınız ile ilgili yeteneklerinizi, eğitiminizi sıralayın. CV hazırlama eğitimi ile etkili bir özgeçmişin nasıl hazırlanabileceğini öğrenin ve iş görüşmesine hazırlıklı gidin. Unutmayın, CV sizin iş hayatındaki kimliğinizdir. Sizi en iyi şekilde yansıtmasına izin verin.

İnternet üzerinden başvurulara başlayın. Özgeçmişinizi ilgilendiğiniz şirketlere gönderin. Yalnızca internetteki ya da gazetedeki ilanlara bağlı kalmayın. Evden çıkmakta ve biraz çevrenize bakmakta fayda var. Hedeflediğiniz alandaki kurumların listesini yapın ve kapılarına gitmekten çekinmeyin. Giyiminize ve temiz olmaya özen gösterin. Diyelim ki CV’nizi oluşturdunuz ve iş görüşmesi için davet aldınız. Giyiminiz kurum kültürüne uygun ve özenli olsun. Ütüsünü, temiz olmasını ihmal etmeyin. İş görüşmesine hazırlık yapmanız son derece elzemdir. 

Başvurduğunuz şirketler arasında uluslararası şirketler olabilir. Hatta genel manada büyük şirketlerin çoğu, İngilizce mülakat yapmaktadır. Orta seviyede İngilizce bilginiz varsa, İngilizce Mülakata Hazırlık eğitimi, sizin işe alımınızda önemli rol üstlenecektir. LinkedIn gibi platformlarda “iş bulamıyorum, iş arıyorum” gibi ilgili kurum ve kişilere sıklıkla mesaj atmayın. Bu son derece olumsuz bir algı yaratır. İş bulamıyorum dediğiniz iş arama sürecinde işi bulacağınız yer kesinlikle eviniz değil. Bu dönemde özellikle aktif olun. Alanınız ile ilgili seminerleri, ücretsiz eğitimleri takip edin. Kiminle nerede nasıl tanışacağınız ve hangi kapıları açacağınızı bilemezsiniz.

Her iş görüşmesi yeni bir fırsattır. 19 görüşme yaptıysanız 20. görüşmeyi de bir fırsat olarak görün. Umudunuzu ve inancınızı yitirdiğiniz anda hiçbir şey yoluna girmiyor. Çaba gösterin ve sabredin. Bugün olmasa da elbet birgün…İş bulma tTavsiyelerne değindikten sonra sıra geldi en güzel ve heyecanlı bölüme. İş bulamıyorum diyenlere bu kez eğitim tavsiyelerim var. İş bulma için eğitim tavsiyeleri nelerdir? Eğitimleri nereden ve nasıl alabilirsiniz?

İş Bulamıyorum Diyenlere Eğitim Tavsiyeleri

Günümüzde iş bulmak için yalnızca diploma sahibi olmak maalesef ki yeterli görülmemekte. Çünkü iş arayan kişi sayısı çok, ancak işe alınan kişi sayısı az. Bu sınırlı alanda yer edinebilmek hiç şüphesiz fark yaratmaktan geçiyor. Fark yaratmaktan kastettiğim nedir? Artık hemen hemen herkesin bir şekilde üniversite okuyabildiği su götürmez bir gerçek. Bunun yanında ekstra çaba göstermemiz, iş görüşmelerinde farkımızı ortaya koymada belirleyicidir. Bunun için de bilgi birikimimizi arttıracak yeni şeyler öğrenmek gerekir. Yeni beceriler, yeni yetenekler işe alınmamız konusunda destekleyicidir. 

Oturduğunuz yerden bilgi edinmek, yeni alanlarda ya da kendi alanınızda yeteneklerinizi ve bilgilerinizi geliştirmek online eğitimler sayesinde mümkün. Online eğitimler ile çeşitli alanlarda eğitim alabilir, yeni beceriler edinebilir ve iş bulma sürecinizi daha sağlıklı değerlendirerek şansınızı artırabilirsiniz.

İş Bulmak İçin Eğitimler

İş bulmak, özellikle yeni mezunlar için süreç ister. Bu süreçte gönüllü çalışmalara katılarak istediğiniz ya da hedeflediğiniz alanda tecrübe edinin. Çünkü iş başvurularında her şeyden önce aranan, tecrübedir. İş bulamıyorum diyenler için 5 eğitim tavsiyesi…

İçerik Editörlüğü

Teknolojinin hayatımızda yaygınlaşması ve geniş yer kaplamaya başlaması ile birlikte, meslekler de dönüşüme uğramıştır. İçerik üretimi; ajanslar, markalar, kurumsal web siteleri, e-ticaret siteleri gibi dijital kimliği olan her kurum için önemli ve gereklidir. Yani içerik editörlüğü, iş alanı en geniş mesleklerden biridir.

İçerik editörlüğü öğrenerek online içerik yazarlığına dair bilinmesi gereken temel konuları ve SEO uyumlu metin hazırlamak için uygulanması gereken teknik konuları öğrenebilirsiniz. Bunun için de nitelikli bir eğitim almanız gerekmektedir. Online İçerik Editörlüğü Eğitimi sayesinde, dijital dünyanın kilit mesleğini öğrenebilir, iş bulma olanaklarınızı genişletebilirsiniz.

İçerik editörlüğü bonusu: SEO, içerik editörlüğünün ayrılmaz bir parçasıdır. SEO Eğitimi de alarak içerik editörlüğünü en iyi biçimde öğrenin.

Sosyal Medya Uzmanlığı Eğitimi

Artık mahallenizdeki kafenin bile bir Sosyal Medyada profili olduğunu göz önünde bulundurursanız, sosyal medya eğitiminin öneminden ve iş alanlarından bahsetmeme gerek kalmayacaktır sanırım. Ancak yine de kısaca değinmekte fayda var. Sosyal medya; kurumların, şirketlerin, işletmelerin dijital dünyadaki kimliğidir. Sosyal medyası başarılı olan bir kurumun da başarıya ulaşması kolaylaşır. Öte yandan e-ticaret, ürün satışlarının duyurulması için de sosyal  medya önemli bir role sahip.

Kızıl saçlı, sakallı ve beyaz gömlekli bir adam başparmağını kaldırıyor. Yüzü görüntünün odak noktasıdır, arka planda bulanık bir bilezik vardır. Sağında beyaz zemin üzerinde siyah bir yazı ve üstünde içinde beyaz bir tik olan yeşil bir daire var. Adamın geniş bir gülümsemesi var ve yaptığı işten çok memnun görünüyor. Sanki neşesini vurgulamak istercesine etrafı güneşli bir atmosferle çevrili. Gözleri kapalı ve başparmağıyla onay ve pozitiflik ifade eden bir işaret yapıyor. Coşkusu bulaşıcı ve bu resme bakarken iyimserlik hissetmemek mümkün değil.

Sosyal medya uzmanlığı eğitimi ile markanın, hizmetin ya da kişilerin iletişim dili, söylemleri, strateji geliştirmesinden sayfaların takip edilerek daha kolay yönetilecek bir biçimde araçların öğrenilmesi hedeflenmektedir. Gerek iş ararken gerek hizmet ararken veya tam tersi bir hizmet veya ürünü satarken doğru network ağında beslenip geliştirmeye ve çalışma prensiplerini öğrenerek daha başarılı düşünme biçimleri ve kararları alabileceksiniz. Reklam modellerine değinilerek işinize en uygun reklam modellerini karar verebileceksiniz. Böylesine yetkin ve önemli bir alanda gereken bilgi ve donanıma sahip olmak, iş bulmanızda faydalı olabilir. 

Facebook ve Instagram Reklamcılığı

Facebook ve Instagram reklamcılığı, sosyal medya uzmanlığını da destekleyen bir eğitim aslında. Facebook ve Instagram Reklamcılığı Eğitimi sayesinde Facebook ve Instagram reklamcılığına dair neredeyse her şeyi öğrenebileceğiniz bu program, öğrenmeyi temel alarak hazırlanmıştır. Dijital pazarlama açısından önemli bir eğitimdir.

Fotoğrafçılık Eğitimi

İş bulamıyorum diyenler için kendi işinin sahibi olma şansı verecek bir eğitimden bahsetmek istiyorum. Fotoğrafçılık eğitimi alarak kendinizi en iyi şekilde geliştirebilirsiniz. İleri seviye fotoğrafçılık eğitimi alarak teknik bilgileri en kapsamlı şekilde öğrenebilir, freelance fotoğrafçılık yaparak özel gün çekimleri gibi çeşitli günlerde kişisel markanızla var olup iş alabilirsiniz.

Yabancı Dil Eğitimleri

Hemen hemen nitelikli her iş ilanında karşımıza çıkan “İngilizce bilgisi olan” kriterinden ziyade, farklı dillerde yetkin olmamız da bekleniyor. Yabancı dil eğitimleri arasından size en uygun dili öğrenebilir, iş bulma sürecinde avantaj elde edebilirsiniz.

Online eğitimler sayesinde nitelikli beceriler edinilerek kişisel gelişim sağlanmalıdır, Etkili bir CV hazırlanmalı ve başvurular belirli bir strateji ile yapılmalıdır, CV, kişinin iş hayatındaki kimliği olarak görülmelidir, Online eğitimlerle çeşitli alanlarda eğitim alınmalı ve beceriler genişletilmelidir, Potansiyel işverenlere doğrudan gidilerek fırsatlar keşfedilmelidir, İş arama sürecinde aktif olmak ve alanınızla ilgili etkinlikleri takip etmek faydalıdır, Günümüzde iş bulmak için yalnızca diploma sahibi olmak yeterli olmamakta, bu yüzden ekstra eğitimlerle yetenekler geliştirilmelidir, Her iş görüşmesi yeni bir fırsat olarak görülmeli ve moral yüksek tutulmalıdır, Fark oluşturabilme yeteneği, iş görüşmelerinde önemli bir rol oynar, İçerik Editörlüğü eğitimi sayesinde dijital platformlarda içerik üretme yeteneği kazanılabilir, İngilizce, iş görüşmelerinde önemli bir rol oynar Yeterli seviyede İngilizce bilgiye sahip olmak gereklidir, İş arama sürecinde olumsuz bir tavır yerine pozitif ve ısrarcı bir tutum sergilenmelidir, Yeni beceriler ve yetenekler edinmek için online eğitimlerden faydalanılmalıdır, İş arayan kişi sayısının fazla olması nedeniyle, işe alım sürecinde fark yaratabilmek için ekstra çaba gösterilmelidir, Kişinin işe alınmasında, tecrübe önemli bir faktördür
iş garantili eğitimler iş bulmak için online eğitimler İş Bulamıyorum Diyenlere 5 Eğitim Tavsiyesi
Koyu kıvırcık saçlı, olgun bir kadın aydınlık bir odada duruyor. Karmaşık beyaz işlemeleri olan kırmızı bir başörtüsü takıyor. Başörtüsü başının etrafına sarılmış ve çenesinin altına sıkıştırılarak yüzünü çerçeveliyor. Hafif bir gülümsemeyle önüne bakıyor, ifadesi nazik ve düşünceli. Elleri önünde kenetlenmiş, krem rengi bir üst ve uzun, desenli bir etek giyiyor. Otuzlu yaşlarının sonunda ya da kırklı yaşlarının başında gibi görünüyor.
Merve Nur Cengiz
İçerik Editörü

Kişisel gelişimle ilgili blog içerikleri ve tanıtım yazıları yazıyor.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Bu görüntü beyaz bir kutunun önünde duran iki kişiyi gösteriyor. Adam takım elbise giymiş, kravat takmış ve elinde bir yığın kağıt tutuyor. Kravatına yakından bakıldığında mavi ve beyaz çizgilerden oluşan bir desen görülüyor. Arkada, kutunun üst kısmını tutan bir kişinin elinin bulanık bir görüntüsü görülüyor. Kutunun daha ayrıntılı bir görüntüsü, ortasında beyaz bir arka plana sahip bulanık bir kare ortaya çıkarıyor. Bilgisayar ekranının önünde oturan kişinin beyaz bir ceket giydiği görülüyor.
İşten Ayrılma

İşsizlik Türleri ve Sebepleri

05 Eylül 2019
Bir grup insan uzun bir direğe monte edilmiş sarı bir trafik lambasının etrafında toplanmıştır. Işık kırmızı, sarı ve yeşil sinyallerle aydınlatılıyor. Ön planda, yeşil ve mavi arka planı olan ve üzerinde rakamlar bulunan bir tabela var. İşaretin solunda beyaz zemin üzerine kırmızı bir yazı bulunmaktadır. Sağda ise üzerinde adres ve rakamlar olan başka bir işaret var. Görüntünün ortasında mavi bir nesnenin yakın çekimi ve beyaz arka planlı mavi bir elbise var. Resmin sağ kenarında mavi bir nesnenin yakın çekimi var. Arka planda iki sokak tabelası ile sarı bir sokak lambası var. Bu görüntü işlek bir sokak köşesinden bir sahne yakalıyor.
İşe Alım

İstihdam ve İşsizlik İlişkisi

29 Ocak 2020
Bir kişi küçük altın paraları dikkatlice üst üste diziyor. Her bir madeni para dikkatlice yığının üzerine yerleştirilirken, kişi madeni paraların düzgün bir şekilde istiflendiğinden emin olmak için konsantre olmuş gibi görünüyor. Sikkelerin altın sikkeler olduğu ve bazılarının farklı bir tasarıma sahip olduğu görülüyor. Kişi madeni paraları yerleştirmek için ellerini kullanıyor, parmakları her birini özenle alıp yığının üzerine yerleştiriyor. Bozuk para yığını ahşap bir masanın üzerinde duruyor, pencereden gelen ışık bozuk paraların yansımasını yakalıyor. Sahne son derece ayrıntılı, mükemmel bir bozuk para yığını oluştururken kişinin yüzü konsantrasyonla dolu.
İşten Ayrılma

İşsizlik Maaşı Alma Şartları

31 Aralık 2019
Bu görüntü Sosyal Güvenlik üzerine çevrimiçi bir kursu tasvir etmektedir. Bir kişi elinde bir tablet tutarken görülüyor ve cihazın yakın çekimi görülebiliyor. Ekranda, muhtemelen interaktif bir öğrenme modülü olan Sosyal Güvenlik kursuyla ilgili bilgiler yer almaktadır. Kurs, Sosyal Güvenlik ile ilgili olarak yardım almaya uygunluk, yardım başvurusunda bulunma ve Sosyal Güvenlik tarihini anlama gibi önemli konuları kapsamaktadır. Kurs, kullanıcılarına Sosyal Güvenlik sistemi ve bu sistemden en iyi şekilde nasıl yararlanabilecekleri hakkında kapsamlı bir anlayış kazandırmak için tasarlanmıştır. Kullanıcılar bu kursa katılarak sistemi daha iyi anlayabilir ve kendi yararlarına nasıl kullanabileceklerini öğrenebilirler. Bu online kurs, Sosyal Güvenlik hakkında bilgi edinmenin kolay bir yolunu sunarak kullanıcıların bu önemli kaynaktan en iyi şekilde yararlanmaları için ihtiyaç duydukları bilgileri edinmelerine yardımcı olmaktadır.
5
(11)

Sosyal Güvenlik Eğitimi

7 Konu5 Saat
Bu görüntü, içinde bir insan olan siyah bir daireden oluşuyor. Kişi kollarını iki yana açmış, kameraya dönük bir şekilde durmaktadır. Kişi beyaz bir gömlek ve mavi bir kot pantolon giymektedir. Arka plan gri tonda. Kişinin açık kahverengi gözleri ve kısa siyah saçları var. Daire pürüzsüz, kavisli bir dokuya ve parlak bir yüzeye sahip. Kişi kendinden emin ve güçlü görünüyor. Çemberin ortasında dururken kararlı bir ifadesi var. Resmin atmosferi davetkâr ve sıcak.Ders Eğitmeni
1139464
Bu görselde ileri Excel eğitimi için dizüstü bilgisayar kullanan bir kişi yer almaktadır. Dizüstü bilgisayar açık ve kullanıcı klavyede yazıyor, bu da kursa aktif olarak katıldığını gösteriyor. Arka planda, öğrenme atmosferine katkıda bulunan siyah metinli bir tabela ve ahşap bir yüzey üzerinde bir tabak antep fıstığı görülebiliyor. Ayrıca, muhtemelen kurs sırasında içilen bir fincan kahvenin yakın çekimi ve rahatlatıcı ve konforlu bir ortam yaratan bir bitkinin yakın çekimi de bulunmaktadır. Dizüstü bilgisayar ekranında, kullanıcının aktif olarak verileri analiz ettiğini gösteren bir grafik görülebiliyor. Tüm bunlar bir araya gelerek bu ileri düzey Excel eğitim kursu için ideal bir öğrenme ortamı oluşturuyor.
4.9
(302)

İleri Excel Eğitimi

25 Konu4 Saat
Bu online kurs, öğrencileri dış ticaret alanında eğitmek için tasarlanmıştır. İthalat ve ihracat ilkelerinin yanı sıra ilgili yönetmelik ve prosedürlerin anlaşılmasını sağlamaya odaklanmaktadır. Kurs, küresel ekonomi ve uluslararası ticaret topluluğuna genel bir bakış sağlamakta ve uluslararası ticaretin zorluklarını ve fırsatlarını araştırmaktadır. Ayrıca tarifeler, vergiler ve ticaret anlaşmaları gibi konuların yanı sıra dış ticarette lojistiğin önemini de kapsamaktadır. Devlet destekli ticaret gibi çeşitli uluslararası ticaret türlerinin yanı sıra belgelerin, formların ve elektronik sistemlerin kullanımı hakkında derinlemesine bilgi sağlar. Ayrıca, öğrenciler dış ticaretin işletmeler, çevre ve toplum üzerindeki etkilerini anlayacaklardır. Son olarak, kurs öğrencileri dış ticaret sektöründe başarılı olmak için gereken becerilerle donatmaktadır.
4.7
(82)

Dış Ticaret Eğitimi

11 Konu5 Saat
Bu görüntü, içinde bir insan olan siyah bir daireden oluşuyor. Kişi kollarını iki yana açmış, kameraya dönük bir şekilde durmaktadır. Kişi beyaz bir gömlek ve mavi bir kot pantolon giymektedir. Arka plan gri tonda. Kişinin açık kahverengi gözleri ve kısa siyah saçları var. Daire pürüzsüz, kavisli bir dokuya ve parlak bir yüzeye sahip. Kişi kendinden emin ve güçlü görünüyor. Çemberin ortasında dururken kararlı bir ifadesi var. Resmin atmosferi davetkâr ve sıcak.Ders Eğitmeni
16611661
Bu görüntü stres yönetimi üzerine çevrimiçi bir kursa ait. Bir yığın siyah beyaz tabelanın önünde gülümseyen bir kadın. Kadın bir kolye takıyor ve görüntüde ağzının yakın çekimi yer alıyor. Ayrıca bazı beyaz metinlerin yakın çekimi de var. Arka plandaki işaretler bunun stresle başa çıkma konusunda bir online kurs olduğunu düşündürüyor. Kadının ifadesi ve tabelalardaki metin, bunun insanların stresi azaltmayı ve daha mutlu olmayı öğrenmelerine yardımcı olacak bir kurs olduğunu ima ediyor. Bu kurs muhtemelen stresle sağlıklı bir şekilde nasıl başa çıkılacağı ve yaşamda daha fazla denge yaratılacağı konusunda ipuçları ve stratejiler sağlayacaktır. İşaretler ayrıca kursun insanların strese karşı daha dirençli olmalarına ve daha olumlu bir bakış açısı oluşturmalarına yardımcı olacağını göstermektedir. Bu online kurs, insanların stresi nasıl azaltacaklarını ve genel sağlık durumlarını nasıl iyileştireceklerini öğrenmeleri için mükemmel bir yol gibi görünüyor.
4.5
(21)

Stres Yönetimi Eğitimi

6 Konu5 Saat