AnasayfaBlogEn İyi E-Ticaret Siteleri
Satış - Pazarlama

En İyi E-Ticaret Siteleri

01 Eylül 2021
Beyaz bir arka planın önünde duran bir kadın, önünde Kanada bayrağı basılı bir gömlek giyiyor. Bayrak, beyaz bir alanın ortasında kırmızı bir akçaağaç yaprağı ve sol üst köşede siyah bir x işaretinden oluşuyor. Gülümsüyor, uzun kahverengi saçları omuzlarına dökülüyor. Gömlek yakından çekilmiş, böylece bayrağın detayları açıkça görülebiliyor. Gömleğin kumaşı açık mavi renktedir ve alt kısmında siyah ve mavi bir logo basılıdır. Kadının elleri ceplerinde ve arka planda güneş pırıl pırıl parlıyor.
E-Ticaret SitesiAna ÖzelliklerEk Bilgi
Amazon20 milyondan fazla ürün, kullanıcı dostu platform, farklı ödeme seçenekleri.Dünya çapında geniş bir pazar payına sahip, üçüncü parti satıcılarına da izin veriyor.
ZapposKendi özel markalarına ek olarak 500'den fazla marka, ücretsiz standart kargo, hızlandırılmış gece teslimatı, 7/24 yardım.Amazon tarafından satın alındı ve günde yaklaşık 1 milyon sipariş alıyor.
Overstock3 milyon+ ürün, rekabetçi fiyatlar, hızlandırılmış kargo, sadakat programı.Reklam giderleri düşük tutuluyor, müşteriler her dolar harcamada puan ve indirim kazanıyor.
Saks Fifth AvenueLüks moda ve aksesuarlar, özel dikim ve tasarım ürünler, ücretsiz kargo, 30 günlük iade süresi.E-ticaret platformu yanı sıra New York'ta 50'den fazla şubesi var.
Bloomingdale'sÖzel tasarım giyim ve ev ürünleri, ücretsiz kargo, hızlı teslimat.ABD genelinde birden fazla şubesi ve outlet mağazaları var.
Walmart11.000'den fazla mağaza, çevrimiçi sipariş ve teslimat, ürün karşılaştırma, ücretsiz kargo.Müşteriler istedikleri zaman siparişlerini mağazadan alabilirler.
AppleTeknoloji ürünleri, iTunes mağazası, 50 dolar ve üzeri alışverişlerde ücretsiz kargo.Dünya çapında bilinen ve tanımlanabilir bir marka.

Dünya çapında önemli bir yere sahip, en iyi 7 e-ticaret sitesini bu içerikte ele alıyor olacağız. Bu e-ticaret sitelerinin müşterilerini nasıl elde tuttuklarını, müşteri memnuniyeti, strateji ve sunduğu ürünlerle birlikte kurdukları sitelerinin özellikleri hakkında da bilgiler veriyor olacağız.

En İyi E-Ticaret Siteleri

Aralarında ismini muhakkak duymuş olduklarınız da vardır. İşte o e-ticaret siteleri ve kendilerine has özellikleri;

1 - Amazon:

Amazon Marketplace programı aracılığı ile 20 milyondan daha fazla ürünü satışa sunan bir e-ticaret sitesidir. Birçok ödeme seçeneği mevcuttur. Amazon kullanıcıların aradıklarını kolaylıkla bulmalarını sağlaması ile birlikte ürün portföyü de geniştir. Tasarruf ve abonelik programlarıyla müşterilerinin düzenli olarak satın almalarını sağlıyor. Dilek listesi, son görüntülenen ürün, istek listeleri, arkadaşlarla paylaşma, hediye etme gibi seçenekleriyle online müşteri incelemeleri de yer alıyor.

Amazon ayrıca web sitelerinin üzerinden ürün satılmasına izin veren bir teknoloji platformudur. Amazon 2010 yılında üçüncü kişi konumunda olan kişiler için de bir web mağazası açtı. Kuzey Amerika’daki Marketplace programını genişletti. Bu genişletme ile birlikte dünya çapında pazara hakimiyet sağladı.

2 - Zappos

Zappos kendi özel markalı ürünlerine ek olarak 500’den fazla markaya ev sahipliği yapan en büyük online ayakkabı ve giyim e-ticaret sitesidir. Müşteriler Zappos’tan bir ürün sipariş ettiğinde ücretsiz standart kargo ve ek bir ücret karşılığında hızlandırılmış gece teslimatı sağlıyor. Diğer özellikleri arasında telefon ve e-posta ile 7/24 yardım sunuyor. Kolay iade ve promosyon ürünleri de bulunuyor. Müşteri memnuniyetine oldukça önem veriyor.

Zappos 2019 yılında Amazon tarafından 1,2 milyar dolar karşılığında satın alındı. Sitede günde yaklaşık 1 milyon sipariş var.

3 - Overstock:

Overstock indirimli ürünler sunan online perakendecidir. Müşteriler takı, mobilya, giyim dahil olmak üzere 3 milyondan fazla ürün arasından seçim yapabilme imkanına sahip. Şirket ayrıca yeni ürünlerin yanı sıra sınırlı stoklara sahip ürünleri de bünyesinde satışa sunuyor. Overstock geniş ürün yelpazesine sahip olmakla birlikte reklam giderlerine fazla harcama yapmadığı için ürünlerinin çoğunda rekabetçi fiyatlara sahip. Oldukça uygun fiyata satışa sunuyor. Hızlandırılmış kargo teslimatları da cabası. 

Overstock'un özelliklerinden biri, üyelere her ay geniş bir ürün yelpazesinde tasarruf sağlayan sadakat programını da içeriyor. Müşteriler, sitede harcadıkları her dolar için bir puan ve bazı alışverişlerde %5 nakit para kazanırlar. Puan kazanmanın yanı sıra, alışveriş yapanlar ayrıca özel indirimler ve satışlarla ilgili özel bildirim alıyorlar.

4 - Saks Fifth Avenue

Bu firma erkekler ve kadınlar için moda tasarımı, aksesuar, parfümler sunan lüks bir perakendecidir. Mağazanın New York genelinde 50’den fazla şubesi var ve ayrıca e-ticaret sitesi üzerinden de ürünlerini satışa sunuyor. Müşteriler markaya ve kategorilere göre tercihte bulunabiliyor. Ayrıca özel dikim ve tasarım ürünler de sipariş edebiliyorlar. Özel bir müşteri deneyimi sunuyor. Ücretsiz kargo gönderimi ve giyilmemiş ürünler için de 30 günlük bir iade süresi tanımlıyor.

5 - Bloomingdale's

Bloomingdale's, lüks bir mağazadır. Şirket, ABD genelinde onlarca şubeye sahip olmanın yanı sıra ek olarak web sitesi aracılığıyla da müşterilerine özel tasarım giyim, mücevher, güzellik ve kişisel bakım ürünleri ve ev eşyaları da satıyor. 

Aynı zamanda 19 tane outlet mağazası bulunuyor. Web sitesi üzerinden müşterilerine moda ve ev dekorasyonu hakkında yorum ve bloglar da paylaşıyor. 150 dolar satışın üzerindeki siparişlerinde ücretsiz gönderim ve hızlı teslimatla gönderi sağlıyor.

6 - Walmart

Walmart, dünya çapında 11.000'den fazla mağaza işleten çok uluslu bir Amerikan perakende şirketidir. Müşteriler çevrimiçi sipariş verebilir ve ürünlerini mağazadan teslim alabilir veya dünyanın herhangi bir yerine ürün sipariş etmek için Walmart web sitesini kullanabilir. Şirket, sipariş üzerine ücretsiz kargo sunuyor. Aynı gün teslimat gibi özel hizmetleri de mevcut. Ev aletleri, elektronik aletlerde ürün karşılaştırması imkanı da sağlıyor. Tamamen müşteri memnuniyeti odakli bir Amerikan şirketi.

7 -  Apple

Dünya çapında oldukça bilindik bir teknoloji şirketidir. Apple kendi ürünlerini satmanın yanı sıra müşterilerine film, müzik, TV programı ve çeşitli uygulamaları satın alabileceği bir iTunes mağazasını da kullanıma sunuyor. 50 doların üzerindeki alışverişlerde ücretsiz kargo imkanı sunuyor.

Amazon, 20 milyondan fazla ürün, kullanıcı dostu platform, farklı ödeme seçenekleri, Dünya çapında geniş bir pazar payına sahip, üçüncü parti satıcılarına da izin veriyor, Zappos, Kendi özel markalarına ek olarak 500'den fazla marka, ücretsiz standart kargo, hızlandırılmış gece teslimatı, 7/24 yardım, Amazon tarafından satın alındı ve günde yaklaşık 1 milyon sipariş alıyor, Overstock, 3 milyon+ ürün, rekabetçi fiyatlar, hızlandırılmış kargo, sadakat programı, Reklam giderleri düşük tutuluyor, müşteriler her dolar harcamada puan ve indirim kazanıyor, Saks Fifth Avenue, Lüks moda ve aksesuarlar, özel dikim ve tasarım ürünler, ücretsiz kargo, 30 günlük iade süresi, E-ticaret platformu yanı sıra New York'ta 50'den fazla şubesi var, Bloomingdale's, Özel tasarım giyim ve ev ürünleri, ücretsiz kargo, hızlı teslimat, ABD genelinde birden fazla şubesi ve outlet mağazaları var, Walmart, 11000'den fazla mağaza, çevrimiçi sipariş ve teslimat, ürün karşılaştırma, ücretsiz kargo, Müşteriler istedikleri zaman siparişlerini mağazadan alabilirler, Apple, Teknoloji ürünleri, iTunes mağazası, 50 dolar ve üzeri alışverişlerde ücretsiz kargo, Dünya çapında bilinen ve tanımlanabilir bir marka
e-ticaret en iyi e-ticaret siteleri
Resimdeki kadının omuzlarına dökülen uzun, siyah saçları var. Kısa kollu, bol kesim siyah bir gömlek giyiyor. Yüzü hafifçe sola dönük ve kendinden emin bir ifadesi var. Gözleri badem şeklindedir ve yüksek elmacık kemiklerine sahiptir. Dudakları hafifçe ayrık ve kaşları kavisli. Küçük bir burnu vardır ve çene çizgisi görülebilir. Arka planında beyaz bir duvar olan ışık dolu bir odada durmaktadır. Duruşu rahattır ve kolları iki yanındadır. Meraklı bir ifadeyle doğrudan kameraya bakıyor.
Sezin Gök
Blog Yazarı

Akdeniz Üniversitesi İşletme bölümü mezunudur. Üniversiteden fakülte derecesi ile mezun olmuştur. Gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projesi ile çevresine katkıda bulunmuştur. Gönüllü olarak sosyal sorumluluk projesini devam ettirmektedir. İşletme ve alanları ile ilgili yazılar yazmaktadır.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Çeşitli renklerde sıvılarla dolu bir alışveriş arabasının yakın çekim görüntüsü ve sağında kırmızı bir at sembolü görülüyor. Sembol ışıklandırılmış ve metalden yapılmış gibi görünüyor. Arabanın solunda beyaz bir küp ve arka planda mavi bir fon görülüyor. Daha solda bir kişinin kolu ve hemen üzerinde beyaz bir yüzey üzerinde duran sarı bir silgi var. Son olarak, uzak köşede odak dışı gibi görünen bir kişinin başı görülüyor. Görüntü, sıvıların canlı renklerinden at sembolünün karmaşık tasarımına kadar geniş bir ayrıntı yelpazesini yakalıyor.
Satış - Pazarlama

En İyi E-Ticaret Paketleri

10 Nisan 2020
Uzun açık kahverengi saçlı bir kadın kameraya gülümsüyor. Mavi bir kazak giymiş ve boynunda sarı bir eşarp var. Yanakları pembe ve gözleri parlak. Yüzünde sıcak ve misafirperver bir ifade var. Arka planda mavi metinli beyaz bir tabela var. Tabelada Evimize Hoş Geldiniz yazıyor. Kadın büyük bir pencerenin önünde durmakta ve ışığın içeri girmesini sağlayarak sahneye sıcak, davetkâr bir atmosfer kazandırmaktadır. Kadının gülümseyen yüzü ve arka plandaki tabela bu anı mükemmel bir fotoğraf haline getiriyor.
Satış - Pazarlama

E-Ticarette En Çok Satılan Ürünler

03 Aralık 2019
Pembe gömlek giyen genç bir kişi, iki elinde gümüş bir tablet tutarak bir masada oturuyor. Kişinin gözleri tablet ekranına odaklanmış ve dudakları konsantrasyon içinde hafifçe ayrılmış. Tablet, kişinin soluna yerleştirilmiş bir dizüstü bilgisayara bağlı. Kişinin sağında, üzerinde beyaz bir fiyonk bulunan kırmızı altıgen şekilli bir hediye kutusu vardır. Kişinin önündeki masada beyaz ve pembe bir telefon ve bir rafta duran bir güneş gözlüğü vardır. Arka planda ise parlak kırmızı bir fiyonk bulunan daha küçük beyaz ve kırmızı bir hediye kutusu yer alıyor. Kişi tamamen işine dalmış, tablet ve dizüstü bilgisayar dışında görünürde hiçbir şey yok.
Satış - Pazarlama

E-Ticaret ile Hayatımız Nasıl Kolaylaştı?

02 Ekim 2019
Bir kişi masada oturmuş, sol elinde bir cep telefonu, sağ elinde bir tablet kullanmaktadır. Önlerinde bir kahve fincanı ve yanlarında bir dizüstü bilgisayar var. Masanın üzerinde, ortasında beyaz bir ok bulunan beyaz ve siyah bir ekran vardır. Arka planda, üzerinde daire şeklinde bir telefon logosu bulunan ahşap bir yüzey var. Kişi odaklanmış ve dikkatle cihazları kullanıyor. Yüzü kısmen görünmekte ve sağ kolu tablete doğru uzanmaktadır.
Satış - Pazarlama

E-Ticaret Hedef Kitle Analizi

20 Aralık 2020
Kafasında kare bir kutu olan bir robot görülüyor, kutunun yüzeyi sarı. Kutu bir tabağın üzerinde durmakta ve arka planda bir araba yakından görülmektedir. Bir odada bulanık bir insan görüntüsü ve ön planda bir kamyonun arkasında bir kutu var. Sol üst köşede de bir grup yiyecek kutusu var. Robotun üzerindeki kutu siyah bir yüzey üzerinde sarı bir şeride sahiptir.
Satış - Pazarlama

Amazondan Para Kazanma Yöntemleri

12 Ekim 2018
Açık mavi gömlek giyen bir adam başparmağıyla onaylıyor. Yüzünde kocaman bir gülümsemeyle sevinçli bir ifade var. Gözleri kapalı ve sakalları düzgünce kesilmiş. Ağzı hafifçe açık ve beyaz dişleri görünüyor. Sağ elini kaldırmış, başparmağını ve işaret parmağını uzatarak başparmak işareti yapıyor. Sol eli yanında, rahat bir şekilde duruyor. Duruşu rahat ve kendinden emin. Arka planda beyaz bir duvarın olduğu aydınlık bir odada duruyor. Odanın ışığı yüzünden yansıyarak sıcak bir parıltı veriyor.
5
(29)

E-Ticaret Eğitimi

25 Konu15 Saat
Resimdeki adam ışıl ışıl gülümsüyor, gözleri neşe ve sevinçle kırışıyor. Dişleri tamamen düzgün ve beyaz, yanakları mutlulukla parlıyor. Açık mavi bir gömlek giymiş ve koyu renk saçları düzgünce taranmış. Ellerini önünde kavuşturmuş, yüzünde memnuniyet ve tatmin ifadesi var. Rahat bir duruşu var, rahatlık ve konfor hissi veriyor. Resmin arka planı açık gri, bu da onun parlak gülümsemesini daha da öne çıkarıyor. Görüntü mükemmel bir şekilde yakalanmış, neşe ve memnuniyet hissi yayıyor.Sedat Ateş
22771322
Bu görsel, Amazon Dropshipping'e odaklanan bir çevrimiçi kursu tasvir ediyor. Muhtemelen eğitmen olan bir kişi onaylamak veya teşvik etmek için baş parmağını kaldırıyor. Arka planda, kursun belirli bir marka veya kuruluşla ilişkili olabileceğini düşündüren siyah ve turuncu bir logo var. Ayrıca, görselde ilginç bir kompozisyon oluşturmak için her biri farklı renklere sahip birkaç turuncu kare var. Genel olarak bu görsel, bir Amazon Dropshipping kursunun mükemmel bir görsel temsilidir. Potansiyel öğrencilere kesinlikle hitap edecek bir onay, teşvik ve güvenilirlik mesajı iletiyor. Eğitmenin onaylayan başparmak işareti ile siyah ve turuncu logonun birleşiminden oluşan bu kursun, Amazon Dropshipping hakkında daha fazla bilgi edinmek isteyen herkes için başarılı olacağı kesin.
5
(11)

Amazon Eğitimi

6 Konu15 Saat
Resimdeki adam ışıl ışıl gülümsüyor, gözleri neşe ve sevinçle kırışıyor. Dişleri tamamen düzgün ve beyaz, yanakları mutlulukla parlıyor. Açık mavi bir gömlek giymiş ve koyu renk saçları düzgünce taranmış. Ellerini önünde kavuşturmuş, yüzünde memnuniyet ve tatmin ifadesi var. Rahat bir duruşu var, rahatlık ve konfor hissi veriyor. Resmin arka planı açık gri, bu da onun parlak gülümsemesini daha da öne çıkarıyor. Görüntü mükemmel bir şekilde yakalanmış, neşe ve memnuniyet hissi yayıyor.Sedat Ateş
2573901