AnasayfaBlogİngilizce Öğrenmek Şart
Yabancı Dil Eğitimi

İngilizce Öğrenmek Şart

02 Ekim 2019
Bu görüntü ekranı olan bir dizüstü bilgisayarı tasvir etmektedir. Ekranda kameraya gülümseyerek bakan bir kadın var. Dizüstü bilgisayarın üzerinde turuncu bir klasör ve içinde beyaz bir kalem bulunan siyah bir kalemlik var. Dizüstü bilgisayarın yanındaki masada bir kitap ve içinde kalem olan bir fincan var. Dizüstü bilgisayarın sağında yakın çekim bir saat var. Dizüstü bilgisayar koyu renk, masa ise açık renktir. Resimdeki kadın açık renkli bir gömlek giymektedir ve saçları kahverengidir. Klasör ve fincan turuncu, kitap ise mavidir. Saat gümüş rengindedir.
Alanlarİngilizcenin ÖnemiEk Bilgiler
EğitimDünya çapında cultural exchange'ın yanı sıra bilimsel, teknolojik ve sosyal bilimlerdeki gelişmeleri takip etmenin en yaygın yolu.Çoğu yüksek kaliteli eğitim materyali ve platformları İngilizce olarak sunulmaktadır.
İş HayatıKüresel iş piyasasında rekabet edebilmek, uluslararası anlaşmalar ve ortaklıklar kurmak için gereklidir.İngilizce bilmek iş arayanların özgeçmişlerini güçlendirir ve daha geniş iş olanaklarına erişim sağlar.
Sosyal MedyaSosyal medya platformlarının çoğu İngilizce tabanlıdır ve geniş kitlelere ulaşmak için İngilizce bilmek önemlidir.İngilizce, sosyal medyada en çok kullanılan ilk dildir.
Gündelik Hayatİngilizce, alışveriş, seyahat, eğlence ve genel iletişim için gereklidir.İnternetteki çoğu içerik İngilizce'dir ve genellikle İngilizce bilenler daha fazla bilgiye erişebilir.
Eğitimde Yurtdışı FırsatlarYurtdışında eğitim görmek ve burslara başvurmak için genellikle İngilizce bilmeniz gerekmektedir.Yurtdışında eğitim görmek, uluslararası deneyim ve kültürel anlayış elde etme potansiyeli sunar.
Bilimsel AraştırmaBirçok bilimsel literatür ve araştırmalar İngilizce olarak yayınlanır.Benzer alanlarda çalışan bilim insanları arasında iletişim kurmanın en iyi yoludur.
TurizmTurizm sektöründe, uluslararası turistlerle iletişim kurmayı ve etkileşimde bulunmayı sağlar.Dünya genelinde en yaygın anlaşılan dil İngilizce'dir.
TeknolojiTeknoloji ve yazılım sektörü, kullanıcı arayüzleri ve dökümantasyonlar genellikle İngilizce dilindedir.Tüm dünyada, kodlama ve programlama dilleri genellikle İngilizce temelli.
Kültürel AnlayışDünya çapındaki kültürleri ve toplumları daha iyi anlamak için İngilizce bilinmesi avantaj sağlar.Hollywood filmleri, müzik ve edebiyat gibi küresel eğlence sektörleri büyük ölçüde İngilizceye dayanır.
Haberler ve MedyaUluslararası haberler ve mevcut olaylar genellikle İngilizce olarak yayınlanır.Dünya çapında gerçekleşen olaylar hakkında bilgi almak için İngilizce önemlidir.

Tüm dünyada kullanımı en yaygın dil olan İngilizce ülkemiz için de vazgeçilmez bir özellik olma yolunda hızla ilerliyor. Özellikle eğitim, iş hayatı, artık hayatımızın her alanına girmiş sosyal medya ve hatta gündelik hayatta kullanılan bir ihtiyaç haline geliyor. 

İş Hayatında İngilizce 

İngilizcenin en çok kullanıldığı yerlerin başında gelen şirketler, elbette iş koluna göre farklılık göstermekle birlikte, pek çok şirket İngilizce bilen çalışanlarını ödüllendirmek, teşvik etmek ve diğerlerinden ayırt edebilmek için İngilizce ile farklılıklar yaratmaya çalışıyor. Prim ve bonus gibi uygulamalarla çalışan, İngilizce öğrenmek için teşvik ediliyor ve ödüllendiriliyor. 

Tüm bunların yanında ülkemizin turizm, ihracat-ithalat gibi sektörlerde adından fazla söz ettirmeye başlaması yabancı dil bilen çalışan ihtiyacının artmasına neden oluyor. Ayrıca ileri seviye bir İngilizce ile yurtdışında alanında öncü pek çok şirkette çalışma imkanına sahip olabilirsiniz. İngilizce öğrenmek tüm bu sebeplerden iş hayatının vazgeçilmez parçası olmaya aday. Artık İngilizce öğrenme ve İş İngilizcesi bilme günümüzde kaçınılmaz bir durumda.

İş İngilizcesi Nedir?

İş İngilizcesi günlük kullanılan dilden biraz daha farklı. Özellikle uluslararası bir firmada çalışıyor ya da çalışmak istiyorsanız iş hayatındaki İngilizceyi öğrenmek şart. İş hayatında profesyonel şekilde yer alanlar için çok gerekli bir içeriktir. 

İş İngilizcesi için kurs var mı?

İstanbul İşletme Enstitüsü tarafından verilen sertifika destekli online eğitimler iyi bir fırsat. İş İngilizcesi Kursu dilediğiniz yerden ders dinlemenize olanak sağlar. İhtiyacınız olan yalnızca internet erişimi olan bir tablet, laptop/pc ya da telefon. 

Eğitimde İngilizce

Günümüzde okul öncesi eğitim müfredatında bile kendine yer bulmuş olan ingilizce eğitimi, eğitim hayatımızın neredeyse tamamında bulunuyor. Sadece müfredat olarak değil, günümüz üniversitelerinde en fazla tercih edilen bölümler mevcut bölümlerin İngilizce olan bölümleri oluyor ve bu bölümlerin sayısı her akademik yılda artıyor. 

Ebeveynler elbette ki çocuklarının iyi bir eğitime sahip olması için İngilizce eğitimin zorunluluğunun farkında. Bu sebeple tüm müfredatın dışında çocuklarını kurslara hatta yurt dışına dil eğitimine göndermek için canla başla uğraşıyorlar. Ancak internetin gücü sayesinde öğretmenler size bir tık uzaklıkta. 

Online Eğitim Farkı

Uzaktan online eğitim programlarına üye olduğunuzda bilgisayarınızda uzman eğitmenler ile bire bir ders yapma imkanı sunuluyor. Tüm bu imkanlarla günümüzde İngilizce öğrenmek artık herkes için daha kolay. Ucundan da olsa İngilizce ile ilgilenmiş her insanın bilebileceği gibi İngilizce öğrenmek için dört aşama gereklidir.

Bunlar; dinleme, konuşma, okuma ve yazmadır. Bu aşamaların belli bir sırayla ya da tümümün beraber şekilde yabancı dil eğitimleri alınması ile daha kolay İngilizce öğrenilebileceği konusunda farklı yaklaşımlar mevcut. Ancak bilinenleri tekrar etmek yerine birkaç püf noktayı sizinle paylaşacağız. 

İngilizce eğitimi nereden alabilirim?

İstanbul İşletme Enstitüsü tarafından online eğitimler kapsamında farklı seviyelerde ücretsiz İngilizce Eğitimi veriyor.

İngilizce Öğrenmek için Püf Noktaları

En önemli nokta kendinize güvenin. Kim ne der, yanlış konuşur yazarsam rezil olurum gibi düşünceleri aklınızdan uzaklaştırın. Yanlış bile olsa, sonrasında düzeltirken yeni bir şey öğrenmiş olmanın zevkine varın.
Kendinizin farkına varın. Bulunduğunuz yeri görüp ona göre ilerleyin. Bilginizi sınayın, ne şekilde devam edeceğinize ona göre karar verin. Planlar oluşturun. Günlük, haftalık ya da aylık şekilde, eğitimizi kendinize göre bölün ve ona göre ilerleyin. 

Arkadaş Edinmek

sadece ingilizce konuşabileceğiniz arkadaşlar edinin. imkânınız varsa yüz yüze, yok ise online şekilde ingilizce dışında başka bir dille anlaşamayacağınız ilişkiler edinin. böylece ingilizce konuşurken anadilinizden yardım alma imkânınız olmayacak. 

Hayatınızın merkezine İngilizceyi koyun. İngilizce kitap okuyun. İngilizce film ve diziler izleyerek daha çok anlamaya çalışın. Notlarınızı İngilizce almaya başlayın. Kim bilir belki İngilizce günlük tutmayı bile isteyebilirsiniz. Bu sayede İngilizce öğrenmek ders olmaktan çıkacak ve kendi kendinize de öğrenmeye başladığınızı fark edeceksiniz. 

Eğitimizi Kişiselleştirin 

Kendinizi hangi konuda iyi hissediyorsanız, diğerlerini öğrenirken o konudan yardım alın. Yazma konusunda iyi iseniz, kelime çalışırken yazarak çalışmayı deneyin. Girişken olun, yolda gördüğünüz turistle sohbet edin. Emin olun hiçbir şey kaybetmeyecek, aksine keyif alacaksınız. Böylece çağdaş ve eğlenceli yöntemlerle İngilizce öğrenmek zamanla bir ders değil keyif aracı haline gelecek. Son olarak ve her şeyden önemlisi İngilizce öğrenmek isteyin. 

Yazar: Zeynep Deniz Aksoy

Eğitim, Dünya çapında cultural exchange'ın yanı sıra bilimsel, teknolojik ve sosyal bilimlerdeki gelişmeleri takip etmenin en yaygın yolu, Çoğu yüksek kaliteli eğitim materyali ve platformları İngilizce olarak sunulmaktadır, İş Hayatı, Küresel iş piyasasında rekabet edebilmek, uluslararası anlaşmalar ve ortaklıklar kurmak için gereklidir, İngilizce bilmek iş arayanların özgeçmişlerini güçlendirir ve daha geniş iş olanaklarına erişim sağlar, Sosyal Medya, Sosyal medya platformlarının çoğu İngilizce tabanlıdır ve geniş kitlelere ulaşmak için İngilizce bilmek önemlidir, İngilizce, sosyal medyada en çok kullanılan ilk dildir, Gündelik Hayat, İngilizce, alışveriş, seyahat, eğlence ve genel iletişim için gereklidir, İnternetteki çoğu içerik İngilizce'dir ve genellikle İngilizce bilenler daha fazla bilgiye erişebilir, Eğitimde Yurtdışı Fırsatlar, Yurtdışında eğitim görmek ve burslara başvurmak için genellikle İngilizce bilmeniz gerekmektedir, Yurtdışında eğitim görmek, uluslararası deneyim ve kültürel anlayış elde etme potansiyeli sunar, Bilimsel Araştırma, Birçok bilimsel literatür ve araştırmalar İngilizce olarak yayınlanır, Benzer alanlarda çalışan bilim insanları arasında iletişim kurmanın en iyi yoludur, Turizm, Turizm sektöründe, uluslararası turistlerle iletişim kurmayı ve etkileşimde bulunmayı sağlar, Dünya genelinde en yaygın anlaşılan dil İngilizce'dir, Teknoloji, Teknoloji ve yazılım sektörü, kullanıcı arayüzleri ve dökümantasyonlar genellikle İngilizce dilindedir, Tüm dünyada, kodlama ve programlama dilleri genellikle İngilizce temelli, Kültürel Anlayış, Dünya çapındaki kültürleri ve toplumları daha iyi anlamak için İngilizce bilinmesi avantaj sağlar, Hollywood filmleri, müzik ve edebiyat gibi küresel eğlence sektörleri büyük ölçüde İngilizceye dayanır, Haberler ve Medya, Uluslararası haberler ve mevcut olaylar genellikle İngilizce olarak yayınlanır, Dünya çapında gerçekleşen olaylar hakkında bilgi almak için İngilizce önemlidir
ingilizce öğrenmek ingilizce yabancı dil eğitimleri online eğitimler sertifika
Bu resimde ikisi de gözlük takan bir erkek ve kadın görülüyor. Adam mavi bir gömlek ve siyah bir pantolon giyerken, kadın beyaz bir gömlek ve mavi bir kot pantolon giymektedir. Her ikisinin de gözlükleri takılı ve dümdüz ileriye bakıyorlar. Adamın kolu kadının beline dolanmış ve yüzleri birbirine yakın göründüğü için birlikte bir anı paylaşıyor gibi görünüyorlar. Arka plan yumuşak, kirli beyaz bir renktedir. Işık hafif loş, görüntüye yumuşak ve sıcak bir his veriyor. Gözlüklerine rağmen, gözleri hala bir duygu belirtisi gösteriyor. Birbirlerinin varlığından memnun ve mutlu görünüyorlar.
Konuk Yazar
Blog Yazarı

İstanbul İşletme Enstitüsünde yazılarının yayınlanmasını isteyen konuk yazarlarımız için oluşturulan bilgi kartıdır. Birçok alanda ve disiplindeki yazıları bu hesap üzerinde bulabilirsiniz.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Bu, üzerinde bir taç bulunan kırmızı bir telefon kulübesinin görüntüsüdür. Telefon kulübesinin parlak kırmızı bir dış yüzeyi ve üzerinde bir taç bulunan krem rengi bir çatısı vardır. Taç, küçük mücevherler ve desenli bir tasarım da dahil olmak üzere karmaşık detaylara sahiptir. Kulübenin yan tarafında 'Telefon' yazan bir tabela vardır. Kulübenin sağında saat kadranı olan bir saat kulesi vardır ve saat kadranı hafifçe bulanıktır. Kulübenin tepesindeki taç ve saat kulesi resmin önemli özelliklerindendir.
Kişisel Gelişim

İngilizce Öğrenmek Neden Önemli

17 Eylül 2019
Resimde bir erkek ve bir kadın kameraya poz verirken görülüyor, erkek kadının arkasında duruyor. Kadın ellerini göğsünün önünde kavuşturmuş ve kameraya gülümserken, erkek ellerini iki yana açmış ve hoş bir ifadeyle kadına bakıyor. Her ikisi de gündelik kıyafetler giymektedir; kadının üzerinde beyaz bir tişört ve mavi bir kot pantolon, erkeğin üzerinde ise siyah bir gömlek ve lacivert bir kot pantolon vardır. Arkalarında renkli bir arka plana ve geometrik bir desene sahip bir poster var. Ortam iyi aydınlatılmış, yandan bir miktar güneş ışığı geliyor. Genel olarak, resim iki kişi arasındaki samimi ve sevgi dolu bir anı tasvir ediyor.
Yabancı Dil Eğitimi

İngilizce Öğrenmek İçin En İyi Film Önerileri

24 Şubat 2020