AnasayfaBlogTelc Nedir? Telc Sınavı Neden Önemli?
Yurt Dışında Eğitim

Telc Nedir? Telc Sınavı Neden Önemli?

22 Mart 2021
Beyaz bir klavyenin üzerinde, farklı renklerde tuşlarla çevrili renkli bir top oturuyor. Küre şeklindeki topun yüzeyinde kırmızı, sarı ve mavi tonların en belirgin olduğu çeşitli ulusların bayrakları basılı. Topa yakından bakıldığında farklı bayrakların karmaşık detayları görülürken, klavyenin beyaz tuşları topun renkli görüntüsüyle kontrast oluşturuyor. Görüntü, topun canlı renkleri ile tuşların tek renkli tonlarının güzel bir birleşimidir.
Telc Sınavı UnsurlarıAçıklamaNeden Önemli
Sınav MerkezleriDünya çapında 3000'den fazla sınav merkezi bulunmaktadır.Sınavın geniş erişim alanı nedeniyle daha fazla kişiye ulaşması ve sınava giriş imkanı sunabilmesi mümkündür.
Dil SeçenekleriYaklaşık 10 dilde sınav içeriğine sahip olması. Farklı dillerde sınav yapabilme özelliği, farklı dil bilgisine sahip kişilere hitap eder.
AOÖÇ Seviyelerine UygunlukAOÖC seviyelerine uygun olmasıSeviye belirleme konusundaki uluslararası standardın sınavda kullanılması yurtdışı kabul süreçlerinde geçerlilik ve kabul görme oranını arttırır.
TanınırlıkBirçok uluslararası kurum bu sınavı kabul eder.Üniversiteler, şirketler ve devlet kurumlarının kabul ettiği bir sınav olduğu için geçerliliği ve kabulü daha yüksektir.
Türkiye'deki DurumuYÖK ve ÖSYM kurumları tarafından kabul edilir ve YDS Almanca Eşdeğerlik Listesine almıştır.Türkiye’deki yükseköğretim kurumları tarafından da kabul edilir, bu yüzden Türkiye'de eğitim alacak öğrenciler için de geçerlidir.
Sınav TarihleriSınav tarihlerinin esnek olmasıÖğrencilerin ve çalışanların sınav tarihlerini daha rahat planlamalarına olanak sağlar.
Dil SertifikasıElde edilen belge süresiz olarak geçerlidir.Sınavın süresiz geçerliliği, uzun süreli dil yeterlilik belgesi ihtiyacını karşılar.
Deneme SınavlarıÜcretsiz indirilebilir deneme sınavları vardır.Sınava girecek kişilere sınav formatı ve içeriği hakkında önceden bilgi sahibi olma fırsatı sunar.
Sınav DeğerlendirmeSınav sonuçları hızlı bir şekilde değerlendirilir.Sonuçların hızlı bir şekilde açıklanması, öğrencilere ve başvuruda bulunan kişilere zaman kazandırır.
Sınav YenilemeSınavda bir alandan başarısız olduğunuzda tüm sınavı tekrarlamanız gerekmez, sınavı istediğiniz kadar tekrar girebilirsiniz.Bu özellik, eksikliklerin belirlenmesi ve üzerinde çalışılması için öğrencilere ve sınava giren kişilere daha fazla esneklik sunar.

Telc açılımı "The European Language Certificates" olan uluslararası akredite bir dil yeterlilik sınavıdır. Almanya’da kurulan Frankfurt merkezli ve sürekli olarak dil sınavları geliştirmiş Telc; Avrupa ortak dil kriterlerine uygun resmi bir sınav olarak kabul görülmektedir. Telc toplam 10 dilde sınav yapan ve 3000’den fazla sınav merkezi bulunan Avrupa Ortak Çerçevesi (AOÖÇ) kuruluşunun tüm seviyelerine uygun, aynı zamanda önemli Avrupa dillerinin sınavlarını yapan ve akredite sertifikalar veren bir sınav merkezi diyebiliriz.

Uluslararası öğrencilerin yurtdışındaki üniversitelere başvuru yaparken akademik yeterlilik gerektiren belgeler sunması gerekiyor. Başvuru yapılan ülke, üniversite ve bölüme bağlı olarak her öğrenci eğitim alabilmek için akademik geçerliliği olan bir dil yeterlilik belgesi sunmalıdır. Bunun için de Avrupa’da kabul görülen bir sınava girmiş olmak önemlidir. Bu sınavların sonucunda o dile ne kadar hâkim olduğunuz ve dil seviyeniz anlaşılır. Bugün Telc Sınavı nedir? Telc sınavının içeriği nasıldır? Kimler Telc sınavına girebilir? Bunları inceleyelim.

Telc Sınavı Neden Önemli?

Küreselleşen dünyada artık yabancı dil bilmek herkes için çok önemli. Günümüzde farklı ülkede eğitim almak ya da yaşamak için yurtdışına başvuru yapanların sayısı oldukça fazla. Buna bağlı olarak da her ülkenin ve üniversitenin sistemi, kabul koşulları ve uluslararası öğrenci kontenjanı farklıdır. Bu kabul kriterlerinde her yıl bazı değişiklikler görülebiliyor.

Üniversiteler başvuru yoğunluğuna veya öğrenci profillerine göre başvuru şartlarında değişiklikler yapabilmektedir. Bu sebeple öğrenciler başvuru yapacağı döneme bakarak üniversitelerden güncel bilgileri almaları gerekmektedir. Telc sınavını diğer akademik sınavlardan ayıran bazı özellikler bulunuyor. Bunları sıralamak gerekirse;

  • Dünya çapında 3000’den fazla sınav merkezi olması

  • Yaklaşık 10 dilde sınav içeriğine sahip olması

  • Yine dünya çapında bilinen AOÖÇ seviyelerine uygun olması

  • Üniversiteler, şirketler ve devlet kurumlarının kabul ettiği uluslararası çapta tanınan bir sınav olması

  • Türkiye’de YÖK ve ÖSYM kurumlarının kabul etmesi

  • YDS Almanca Eşdeğerlik Listesine alınmış olması

  • Sınav tarihlerinin esnek olması

  • Sınavların hızlı değerlendirilebilir olması

  • Ücretsiz indirilebilir deneme sınavlarının olması

  • Sınav içeriğinin genel kültür ve gerçek hayattan da alınan güncel bir sınav olması

  • Sınav tarihlerinin fazla olması

  • Sınavda bir alandan başarısız olduğunuzda tüm sınavı tekrarlamanız gerekmez

  • Sınava istediğiniz kadar girebilirsiniz

  • Belgenin süresiz geçerliliğe sahip olması

bu kriterlere sahip olan telc sınavı, genellikle karşınıza almanca öğrenmek isteyenlerin girdiği bir sınav olarak çıkacaktır. bunun en büyük nedenlerinden biri de uzun yıllardır köklü bir sisteme sahip olan akademik ingilizce sınavlarının varolmasıdır. bunlar; IELTS, TOEFL gibi sınavlardır. Almanya’da eğitim almak isteyen öğrenciler içinse; TESTDAF, TELC, GOETHE, DSH gibi sınav sistemleri mevcuttur.

Bu noktada Telc sınavı da Almanca dil yeterlilik sınavları arasında çok sık kullanılmaktadır. Almanya’da üniversite eğitimi almak isteyen, oraya yaşamayı düşünen veya Almanya’da çalışmak için başvuru yapan herkes, yukarıda belirttiğim akredite sınavlardan en az birine girmesi gerekmektedir. Özellikle son yıllarda oldukça populeritesini arttıran alman üniversiteleri, birçok ülkeden talep gösteren öğrenciler gibi Türk öğrencilerinde oldukça fazla talep ettiği bir ülke haline geldi.

Almanya’da üniversite eğitimi alacak öğrenciler lisans veya master eğitimi için olsun, mutlaka Almanca dil seviyesi göstermesi gerekir. Almanya’da tercih ettiğiniz üniversitenin İngilizce programına başlayacak olsanız dahi, Türkiye’den vize başvurularında temel seviyede bir Almanca bilgisi göstermek oldukça faydalı olacaktır. Bazı İngilizce programlarda seçmeli derslerin Almanca dilinde eğitim verildiği veya özellikle konsoloslukların Almanca dil seviyesi istemesi gibi bazı durumlarla sıkça karşılaştım. Bu nedenle Almanya’da eğitim almak isteyen her öğrenciye tavsiyem, mutlaka temel düzeyde Almanca öğrenmenizde yarar var. Almanya’da uzun süreli kalacaksanız gündelik yaşamda zorluk çekmemeniz için Almanca konuşabilmek önemli. Almanlar genellikle kendi dillerini konuşan kişilere karşı daha sıcaktır. Tabii her zaman her konuda işe yarayan bir durum olarak değerlendirmemek gerekiyor.

Alman eğitimi zor bir sistem olarak bilinir. Düzenli ve değişmeyen kuralların olduğu bir ülke olması sebebiyle uluslararası öğrencilerin bir kısmı Almanya’da yaşamakta zorlandığı görülüyor. Ancak yaklaşık 3 ay gibi bir süre sonunda birçok öğrenci alışma sürecini atlatıyor. Almanya’da eğitim almayı düşünen öğrencilerin mutlaka öncesinde ciddi bir araştırma yapması veya mümkünse Almanya’ya kısa bir süreliğine gitmesi tavsiye edilir.

Bu süreç öğrencilerin Almanya’da eğitim alabilir durumda olup olmadıklarını ve oradaki yaşama alışıp alışamayacaklarını belirleyecek önemli bir süreçtir. Almancası olan öğrencilerin dil pratiği açısından da oldukça önemlidir. Öğrenciler herhangi bir akademik dil sınavına girmeden veya Almanya’da bir üniversiteye başvuru yapmadan önce kısa süreliğine bile olsa orada bulunmayı tercih ediyor. Geleceğinizi şekillendirmeden önce ön araştırma safhasını uzun tutmak, kararlarınızı doğru alabilmeniz için gereklidir.

Telc Sınavı Almanya'da Geçerli mi?

Alman üniversitelerinin tamamında TestDaf sınavı geçerlidir. TestDaf sınavı nedir adlı yazımda sınavın içeriğini detaylıca anlattım.

İlgili yazı: TestDaf Nedir? TestDaf Sınavı Neden Önemli?

Telc sınavı ise Almanya’daki birçok üniversitede geçerlidir. Ancak bazıları hala Testdaf gibi daha köklü ve sistemini bildikleri sınavlardan tercihlerini yapmaktadır. Bir de üniversitelerin kendi hazırlık eğitimleri sonrasında girilen DSH gibi Almanca dili yeterlilik sınavları mevcuttur. Bu sınavlara dışarıdan da kayıt olunabiliyor. Sınavların her birinin kendi içerisinde zorlukları var elbette.

Telc Sınavı Soruları Nasıldır?

Telc sınavının içerik yapısını IELTS sınavına benzetmek daha doğru olacaktır. Telc sınavı tamamen yazılı ve sözlü sınav sistemine dayanmaktadır. Aynı zamanda YÖK ve ÖSYM tarafından tanınmakta, YDS Almanca Eşdeğerlik Listesinde de yerini almış bir sınavdır. Telc sınavının süresiz geçerliliği vardır. Ancak burada dikkat edilmesi gereken konu, süresiz geçerliliği olan belgeleri üniversitelerin veya resmî kurumların belgeyi aldığınız tarihten birkaç yıl sonra kabul etme zorunlulukları yoktur. Yani sizden yeni bir dil belgesi talep edilebilir. Bunun yanında Telc sınavının ücretleri hakkındaki bilgileri, sınava girmek istediğiniz bir Telc merkezini arayarak öğrenebilirsiniz.

Telc sınavının tercih edilme sebeplerinden en önemlisi de tüm bu belirtilen akreditasyonlara ve uluslararası uygunluklara sahip bir sınav merkezi olmasıdır. Çünkü yurtdışında eğitim almak veya çalışmak gibi birçok sebepten başvuru yapan kişiler, dil yeterlilik seviyelerini gerçekçi sonuçlara dayandırmak ve konsolosluklara sunmak zorundadır. Ancak bu şekilde ülke girişi ya da bir üniversite kabulü elde edilebilir.

Ana dili Almanca, Fransızca ya da İtalyanca olan ülkelerde yaşamak veya eğitim almak zordur. Bazı ülkelerde üniversiteler İngilizce programa katılacak öğrencilerden bile kendi resmi dilini kanıtlayacağı dil yeterlilik belgesi isteyebilmektedir. Bu ülkelerde İngilizce konuşulsa da uzun vadede ana dillerini öğrenmek orada yaşamak için çok önemli bir hale geliyor. Bu nedenle başvuru yapmadan önce akademik bir dil yeterlilik sınavına girerek eksiklerinizi tespit edip, bu yönde kendinizi geliştirerek başvuru sürecini kolaylaştırabilirsiniz. Aynı zamanda gittiğiniz ülkeye adapte olma sürecinizde bu sayede hızlanacaktır.

Telc Sınav İçeriği Nasıldır?

Telc sınavı yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamadan oluşmaktadır. Telc sınavı için kaydınızı bulunduğunuz bölgeye yakın bir Telc sınav merkezini arayarak veya mail atarak yaptırabilirsiniz. Sınav merkezlerinin web sitelerinden de güncel Telc sınav tarihlerini öğrenebilirsiniz. Sınavın yazılı bölümü yaklaşık 2 saat 20dk sürmektedir. Sözlü sınavlar yazılı sınavın olduğu gün veya başka bir günde yapılabilmektedir. Bu noktada yazılı sınavdan aldığınız puan ve sözlü sınavdan alacağınız puana göre tamamından başarılı olduysanız Telc-b2 veya c1 gibi skorlar elde edebilirsiniz. Sonuçlar Frankfurt Telc genel merkezinden yaklaşık 8 hafta sonunda gelmektedir. Başarılı olamadığınız bir alan var ise belgenin üzerinde başarısız olarak belirtilecektir. Sadece o alandan tekrar sınava girme hakkınızı kullanabilirsiniz. Türkiye’de bulunan Telc sınav merkezleri şöyle;

İlEğitim Merkezi
İstanbulAvrupa Dil Kültür Merkezi
İstanbulDeutschmitspring Verlag
İstanbulİstanbul Kadıköy Halk Eğitim Merkezi
İstanbulİstanbul Köy Hizmetleri Anadolu Lisesi
İstanbulUni Nachhilfe SSN Eğitim
AnkaraANKA Sprachschule
AnkaraAnkara Çankaya Halk Eğitim Merkezi
AnkaraÇankaya Başkent Halk Eğitim Merkezi
AnkaraTOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi
AntalyaMuratpaşa Azize Kahraman Halk Eğitim Merkezi
İzmirDAS Akademie-Deutsche Akademie für Sprachen
TrabzonTrabzon Merkez Halk Eğitim Merkezi

Detaylı bilgileri telc web sitesinden de mutlaka incelemenizi tavsiye ederim. Telc web sitesinden deneme sınavı ve sınav içeriği hakkında bilgilere ulaşabiliyorsunuz. Aynı zamanda sınav konuları hakkında kitapçıklar ve bilgi dosyaları da bulabilirsiniz. Telc deneme sınavları asıl sınav hakkında size oldukça bilgiler verecektir. Birçok uluslararası akreditasyona sahip sınavda olduğu gibi Telc sınavında da içerik olarak karşımıza farklı konular çıkacaktır.

Telc Sınavında Ne Tür Sorular Çıkıyor?

Sınavda genel kültüre dayalı yazılı ve sözlü sorular olacaktır. Gündelik konularda sınav içerisinde bulunabiliyor. Kitap bilgisinin dışında tamamen dil bilgisini ölçmeye dayalı sorularda sorulmaktadır. Dil seviyesine güvenen öğrenciler dahil herkes mutlaka bu sınavlara girmeden önce deneme sınavlarına girmeli veya mutlaka bir hazırlık eğitimi almalıdır. Bu süreçte sınav içeriğine hâkim olabilmek ve daha önceden çıkmış soruları tekrar tekrar incelemek oldukça önemli. Öğrencilerin bu noktada bilgilerini pekiştirmeleri ya da mevcut bilgilerine ekleme yapmaları gerekir. Daha sonra seviyenizi anlamak ve belgelendirebilmek için rahatlıkla Telc sınavına girebilirsiniz.

Yurtdışında bir okula başvuru yapacak öğrenciler mutlaka başvuru yapılan okulun kabul şartlarını güncel olarak kontrol etmeleri gerekiyor. Çünkü her üniversite Telc sınav belgesi ile kabul etmeyebilir. Bu nedenle önceden kontrol etmenizde yarar var. Alman üniversitelerin web sitelerinde çoğunlukla başvuru şartları belirtilir. Ancak bazı okullarda güncel bilgiler bulunmayabiliyor. Bu duruma karşın öğrencilere tavsiyem, mutlaka üniversitelerin ‘international office’ arayarak da bilgileri teyit etmeleri olacak.

Üniversite başvuru sürecinde durumunuzu sıkı bir şekilde takip etmeniz çok önemli. Çünkü yoğun olan başvuru dönemlerinde belgelerin incelenmesi ve sonuçların açıklanması gecikebiliyor. Yaşanan gecikmeler vize işlemlerini ve dolayısıyla okula başlama tarihinizi etkileyecektir. Bu noktada belge takibi ve durum kontrolü yapmak çok önemli. Almanya akademik başvurularda üniversite başvuru süreci ve vize işlemleri dahil birçok işlem normalinden daha uzun sürebilmektedir. Bu durumları göz önünde bulundurarak başvurularınızı başlatmanızı tavsiye ederim.

Telc Sınavına Kimler Başvurabilir?

12 yaşını geçmiş, Almanya’da eğitim almak isteyen, orada yaşamak isteyen, iş başvurusunda bulunan veya yabancı dil seviyesini öğrenmek isteyen herkes sınava katılabilir. Telc sınavı özellikle Almanya’da eğitim alacak öğrenciler tarafından sıkça tercih edilmektedir. Almanya’da üniversite eğitimi veya master eğitimi alacak öğrencilerin gitmeden önce mutlaka Almanca bilgilerini temel seviyeye getirmeleri tavsiye edilir. Bunun için enstitüde bulunan Almanca eğitim online derslerine katılabilir ve eğitiminizi belgelendirebilirsiniz.

İlgili eğitimler: Almanca Kursları

Eğitimleri belgelendirmenin, sertifika almanın en önemli kısmı Almanya’ya başvuru yaparken vize işlemleri esnasında eğitim aldığınızı gösterebilmektir. Konsolosluğun özellikle istediği bir belge değildir. Ancak tabii başvurunuzun şekline göre bu durum değişecektir. Öğrenci olarak başvuru yapıyorsanız ve herhangi bir direkt üniversite kabulünüz olmadan yalnızca ön bir onayla başvuruyorsanız, dil belgesi sunmak ek bir belge olarak oldukça önemli olacaktır. Başvurunuzu, Almanya’da çalışma olarak veya oraya yerleşme olarak yapıyorsanız mutlaka sizden dil sertifikası istenecektir. Bunun dışındaki dil eğitimi veya turistik başvurularda dil belgesi gerekmemektedir.

Telc sınavına giren öğrencilerin her biri farklı deneyimler yaşıyor. Bazılarına zor gelen Telc sınavı bazıları için kolay olabiliyor. Aslında bu durum her dil sınavı için geçerli diyebiliriz. Sınav sistemlerini ne kadar iyi bilsenizde o sınava girip deneyimlemeden net bir bilgiye sahip olmak pek mümkün olamıyor.

Telc Sınavına Kaç Kez Girebilirsiniz?

Telc sınavına giren öğrenciler genellikle Testdaf sınavına da girmiş veya girecek olan öğrenciler oluyor. Bunun nedeni iki sınavında alman üniversiteleri tarafından kabul görmesidir. Bir diğer nedeni ise iki sınavın sistemleri birbirinden farklı olduğu için öğrenciler ikisinde de kendilerini denemek istiyor. Bu oldukça mantıklı bir yöntem diyebiliriz. Hiç akademik bir sınava girmemiş bir öğrencinin her ne kadar sınav sistemini biliyor olsa da yazılı, sözlü veya dijital ortamda gireceği sınavları deneyimlemesi gerekir. Bu sayede her öğrenci anlayabildiği ve daha az zorlanacağı bir sınavı seçmesi daha kolay olacaktır.

Öğrenciler Telc sınavına istediği kadar girebilirler. Ancak beklenen, öğrencilerin sınavlara sıkı bir şekilde hazırlanıp en az iki seferde sınavdan istediği sonucu almasıdır. Bunun nedeni, öğrencinin kendisine olan güvenini kaybetmemesi ve sınav sistemini ilk seferde anlayacağı için ikinci girişinde daha iyi hazırlanacak olmasıdır. İki kez sınava giren bir öğrenci istediği sonucu henüz alamadıysa ya başka bir sınava girmeli ya da henüz hazır olmadığı için takviye eğitimler alarak kendini geliştirmeye devam etmelidir.

Telc Sınavını Geçemezseniz Ne Olur?

Telc sınavının en güzel özelliklerinden biri de girdiğiniz bir sınavda herhangi bir alandan geçemediyseniz, sınava en baştan tekrar girmeniz gerekmiyor. Eksiğiniz olan alana çalışarak tekrar o bölüm için sınava girebiliyorsunuz. Bu sayede hangi alanda eksikleriniz olduğunu anlayabilir ve daha yüksek puanlar almak için takviye eğitimler alabilirsiniz. Sınavlara girmeden önce bol bol çıkmış sorulara çalışmak ve deneme sınavlarına katılmak faydalı olacaktır.

Sınav Merkezleri, Dünya çapında 3000'den fazla sınav merkezi bulunmaktadır, Sınavın geniş erişim alanı nedeniyle daha fazla kişiye ulaşması ve sınava giriş imkanı sunabilmesi mümkündür, Dil Seçenekleri, Yaklaşık 10 dilde sınav içeriğine sahip olması , Farklı dillerde sınav yapabilme özelliği, farklı dil bilgisine sahip kişilere hitap eder, AOÖÇ Seviyelerine Uygunluk, AOÖC seviyelerine uygun olması, Seviye belirleme konusundaki uluslararası standardın sınavda kullanılması  yurtdışı kabul süreçlerinde geçerlilik ve kabul görme oranını arttırır, Tanınırlık, Birçok uluslararası kurum bu sınavı kabul eder, Üniversiteler, şirketler ve devlet kurumlarının kabul ettiği bir sınav olduğu için geçerliliği ve kabulü daha yüksektir, Türkiye'deki Durumu, YÖK ve ÖSYM kurumları tarafından kabul edilir ve YDS Almanca Eşdeğerlik Listesine almıştır, Türkiye’deki yükseköğretim kurumları tarafından da kabul edilir, bu yüzden Türkiye'de eğitim alacak öğrenciler için de geçerlidir, Sınav Tarihleri, Sınav tarihlerinin esnek olması, Öğrencilerin ve çalışanların sınav tarihlerini daha rahat planlamalarına olanak sağlar, Dil Sertifikası, Elde edilen belge süresiz olarak geçerlidir, Sınavın süresiz geçerliliği, uzun süreli dil yeterlilik belgesi ihtiyacını karşılar, Deneme Sınavları, Ücretsiz indirilebilir deneme sınavları vardır, Sınava girecek kişilere sınav formatı ve içeriği hakkında önceden bilgi sahibi olma fırsatı sunar, Sınav Değerlendirme, Sınav sonuçları hızlı bir şekilde değerlendirilir, Sonuçların hızlı bir şekilde açıklanması, öğrencilere ve başvuruda bulunan kişilere zaman kazandırır, Sınav Yenileme, Sınavda bir alandan başarısız olduğunuzda tüm sınavı tekrarlamanız gerekmez, sınavı istediğiniz kadar tekrar girebilirsiniz, Bu özellik, eksikliklerin belirlenmesi ve üzerinde çalışılması için öğrencilere ve sınava giren kişilere daha fazla esneklik sunar
Telc Nedir Kimler Telc Sınavına Girebilir Telc Sınav İçeriği Telc Sınavı Telc sınavı neden önemi Telc Sınavı geçerliliği
Parlak bir gülümsemeye sahip genç bir kadın doğrudan kameraya bakıyor. Omuz hizasında, koyu kahverengi saçları ve açık bir teni var. Gözleri kapalı, dudakları hafifçe ayrık ve yanakları sevinçten yuvarlak. Beyaz bir tişört ve mavi bir kot pantolon giyiyor ve elleri kalçalarının üzerinde duruyor. Mutluluk ve memnuniyet hissi yayıyor ve ifadesi davetkâr ve davetkâr. Yirmili yaşlarının ortalarında görünüyor ve neşeli, kaygısız bir tavır yayıyor.
Burcu Ayan
Blog Yazarı

Halkla İlişkiler mezunu. Uzun yıllar yurt dışı eğitim sektöründe eğitim danışmanı olarak çalıştı. Özellikle Lisans ve Master öğrencilerinin yurt dışı başvuru süreçleri, dil okulu ve üniversite yerleşimi, vize işlemleri gibi konularla ilgili tecrübe sahibi. Eğitim danışmanlığı dışında içerik üretiyor ve blog yazarlığı yapıyor.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Bir el, gezegen şeklindeki bir küreyi tutmaktadır. Kürenin üzerinde bir mezuniyet kepi vardır ve el kepin etrafına sıkıca sarılmıştır. Küre, eli tutan kişinin vücuduna yakın tutulmakta ve mezuniyet kepi görülebilmektedir. Kürenin renkleri değişmektedir ve mezuniyet kepi parlak ve canlı bir sarıdır. Arka planda açık mavi bir gökyüzü ve uzaklara dağılmış birkaç bulut var. Genel sahne bir başarı ve neşe hissi uyandırıyor. Bu resim, mezun olmanın ve başarıya ulaşmanın sevincini göstermek için bir resim başlığı veri kümesinde kullanmak için mükemmeldir.
Yurt Dışında Eğitim

Yurt Dışı Sertifika Programı ve Yeni Bir Kariyer

03 Mayıs 2019
Bir kişi elinde bir kalem tutuyor ve üzerinde kalem bulunan bir kağıdın tam üzerinde duruyor. Kişi dikkatle kağıda bakıyor, eli yazmak ya da çizmek için hazır bekliyor. Ön plan keskin odakta, arka plan hafifçe odak dışında. El kalemi güçlü bir şekilde tutuyor ve kalem hafifçe aşağıya doğru bakıyor. Kağıt bembeyaz, kalem ise açık pembe renkte. Kâğıdın dokusu görülebiliyor, küçük soluk çizgiler kâğıdı çaprazlama kesiyor.
Yurt Dışında Eğitim

TestDaf Nedir? TestDaf Sınavı Neden Önemli?

19 Şubat 2021
Bir kadın yerde bağdaş kurmuş, ellerini çenesine dayamış oturuyor. Önünde bir yığın kitap var. Görüntünün odağı hafifçe bulanıklaştırılmış ve kadının altındaki pembe ve sarı bir yüzey ortaya çıkarılmıştır. Ayrıca sağında beyaz bir nesne ve daha aşağıda beyaz arka planlı mavi bir ekran da görülebiliyor. Kadının üzerinde beyaz ve turuncu bulutlardan oluşan bir gökyüzü var. Mavi ekranın yakın çekiminde daha fazla ayrıntı görülürken, pembe beyaz nesnenin yakın çekiminde yeşil beyaz çizgili bir desen ortaya çıkıyor. Yeşil ve beyaz nesne yakın çekimde de görülebiliyor ve belirgin bir desen gösteriyor. Kadın kitaplara odaklanmış gibi görünüyor, yüz ifadesi düşünceli.
Yabancı Dil Eğitimi

TOEFL Nedir? TOEFL Sınavına Kimler Katılır?

10 Haziran 2020
Bir adam sınıfta bir grup insanın önünde duruyor ve ellerini kaldırarak onlara hitap ediyor. Bir gömlek ve koyu renk bir pantolon giymiştir. Arkasında, iki beyaz duvarla çevrili beyaz bir projeksiyon perdesi görünür. İzleyiciler uzun bir masada oturmakta ve bazıları adama bakmaktadır. Masanın ön tarafında parlak mavi gömlekli bir kadın oturmaktadır. Daha geride, beyaz gömlekli bir adam bir sandalyede oturmakta ve bir ekrana bakmaktadır. Tavan beyazdır ve odayı aydınlatan ışıklar vardır.
Yurt Dışında Eğitim

Almanya'da Okumak Zor mu? Eğitim ve Yüksek Lisans

01 Mart 2022
Bu online kurs, IELTS sınavına hazırlanmak isteyenler için idealdir. Öğrencilerin IELTS sınavında başarılı olmak için gerekli bilgi ve becerileri kazanmalarına yardımcı olacak kapsamlı dersler ve materyaller içerir. Kurs, dört dil ve iletişim becerisinin tümünü kapsayan modüllere ayrılmıştır: okuma, yazma, dinleme ve konuşma. Sınav konuları, stratejileri ve ipuçları hakkında ayrıntılı açıklamalar sağlar. Öğrenciler ayrıca çeşitli uygulama etkinlikleri ve alıştırmalarla becerilerini pratik edebilirler. Bu tam kurs, öğrencilerin istedikleri IELTS puanına eğlenceli ve etkileşimli bir şekilde ulaşmalarına yardımcı olmak için tasarlanmıştır.
5
(4)

IELTS Kursu

5 Konu20 Saat
Kısa, siyah saçlı ve sıcak bir gülümsemeye sahip güzel bir kadın kameranın önünde duruyor. Üzerinde pembe çiçek desenli beyaz, bol bir gömlek ve bir çift açık renk kot pantolon var. Dudakları yanaklarına kadar uzanan geniş bir gülümsemeye dönüşürken gözleri sevinçle kapalıdır. Kolları dirseklerinden hafifçe bükülmüş ve elleri gevşek bir şekilde kot pantolonunun ceplerine sokulmuş. Güneş yakındaki bir pencereden parlıyor ve yüzünü yumuşak, doğal bir ışıkla aydınlatıyor. Neşenin resmidir, sıcaklık ve memnuniyet yayar.Magdalini Timou
40002117
Bu, insanların TOEFL sınavını öğrenmelerine yardımcı olmak için tasarlanmış çevrimiçi bir kursun görüntüsüdür. Görselde uzun saçlı, elinde bayrak tutan ve kameraya gülümseyen bir kadın yer almaktadır. Bu, kursun sunduğu motive edici ve destekleyici ortamın harika bir görsel temsilidir. Kapsamlı ve interaktif bir öğrenme deneyimi sunmak üzere tasarlanan kurs, insanların İngilizce dil yeterliliklerini yeni zirvelere taşımalarına yardımcı olmak için tasarlanmıştır. Kurs, öğrencilere güven kazanmaları ve sınavda başarılı olmaları için ihtiyaç duydukları araçları sağlayacaktır. Uygulama testleri, video dersler ve sesli materyaller gibi kaynakların kullanımı sayesinde öğrenciler TOEFL sınavını geçmek için gereken bilgi ve becerileri kazanabileceklerdir. Ayrıca kurs, öğretmenler, mentorlar ve diğer öğrencilerden oluşan özel bir ağ aracılığıyla rehberlik ve destek de sağlayacaktır. Bu kapsamlı çevrimiçi kurs ile herkes TOEFL sınavında uzman olabilir.
5
(3)

TOEFL Kursu

5 Konu20 Saat
Kısa, siyah saçlı ve sıcak bir gülümsemeye sahip güzel bir kadın kameranın önünde duruyor. Üzerinde pembe çiçek desenli beyaz, bol bir gömlek ve bir çift açık renk kot pantolon var. Dudakları yanaklarına kadar uzanan geniş bir gülümsemeye dönüşürken gözleri sevinçle kapalıdır. Kolları dirseklerinden hafifçe bükülmüş ve elleri gevşek bir şekilde kot pantolonunun ceplerine sokulmuş. Güneş yakındaki bir pencereden parlıyor ve yüzünü yumuşak, doğal bir ışıkla aydınlatıyor. Neşenin resmidir, sıcaklık ve memnuniyet yayar.Magdalini Timou
1102464
Bu, beyaz metinli mor bir kare içeren bir After Effects kursu görüntüsüdür. Metin, mor ve siyahın birleşiminden oluşan, mor bir 'A' ve mor bir 'E' harfi içeren bir logodur. Görselde ayrıca logonun yakın çekiminin yanı sıra mavi ve siyah bir arka plan da yer alıyor. Bu görsel After Effects üzerine odaklanan bir kursun konusunu belirtmek için mükemmeldir. Net, görsel olarak çekici ve göze hitap ediyor. Görsel, profesyonellik hissi yaratmaya yardımcı olur ve insanları kursla daha fazla ilgilenmeye teşvik eder. Bu görsel sayesinde insanlar kursun konusunu kolayca tanıyacak ve After Effects hakkında daha fazla bilgi edinmeye başlayacaktır.
Bu fotoğrafta koyu renk, omuz hizasında saçları olan bir kadın görülüyor. Kameradan uzağa bakıyor ve yüzünde hafif ciddi bir ifade var. Düz beyaz bir gömlek giymiş ve ellerini önünde kavuşturmuş. Arka plan açık gri renktedir ve kadrajda başka hiçbir nesne yoktur. Ayaklarını hafifçe açmış ve kollarını aşağı sarkıtmış bir şekilde nötr bir pozda duruyor. Fotoğrafın genel atmosferi sakin ve huzurlu.Esmanur Bayar
1245464