AnasayfaBlogKariyer Yaşamı ve Değişimin Etkisi
Kariyer Değişimi

Kariyer Yaşamı ve Değişimin Etkisi

09 Mart 2018
Bir kadın cep telefonuyla konuşuyor, konuşurken başı hafifçe eğik. Bakışları elindeki cihaza odaklanmıştır. Kadının sol kolu ön planda görülüyor, gömleğinin kolunu hafifçe yukarı çekmiş ve bileğine takılı bir saati ortaya çıkarmış. Arka planda, masanın üzerinde duran bir kahve fincanı görülüyor, içindekilerin ayrıntıları bulanık. Daha geride, sayfaları hafifçe buruşturulmuş bir gazete ve onun arkasında da ekranı ön plandaki figür tarafından gizlenmiş bir dizüstü bilgisayar görülüyor. Sağda iki parmağın arasında tutulan bir kart görülüyor. Konuşmasını sürdüren kadının yüz ifadesi konsantrasyon ve dikkatten oluşuyor.
KonuAçıklamaÖnemli Notlar
Çizgi Roman ve Grafik Roman TartışmasıAmerika’daki araştırma şirketi bu konu hakkında evet ve hayır olarak birçok ekstrem görüşe sahip.Bu tartışma siyah veya beyazdan ziyade çok daha derin bir konuya giriyor.
Çizgi Romanların Eğitimsel YönüÇizgi romanlar bizi yeni bir düşünce ve öğrenme yoluna götürüyor.Hikaye anlatımının orijinal formunun ilgi çekicilik ve anlaşılabilirlik kullanarak, öğrencilere edebiyatı öğretme kapasitesi vardır.
Çizgi Romanlar ve Gerçek Dünya ProblemleriÇizgi romanlar, bizim gerçek hayattaki korkularımızı ve mücadelelerimizi kahramanlarla ve onların aştığı şeylerle bağlantı kurma kapasitesine sahip.Çizgi romanlar ayrıca fakirlik, popülizm, işsizlik, zihinsel rahatsızlık, sosyal yabancılaşma ve diğer günlük sorunları ele alıyor.
Çizgi Romanların PopülaritesiÇizgi romanların estetik ve kaçış unsurları, Avengers filmlerinin 1.3 milyar dolar hasılat yapmasında büyük bir rol oynuyor.Çizgi romanlar kendi alanlarında büyük bir ekonomik etkiye sahip ve dünya genelinde popüler bir kültürel deneyim sunuyor.
Eski ve Yeni Edebiyatın KarşılaştırılmasıShakespeare, Steinbeck, Hemingway ve F. Scott Fitzgerald gibi yazarlara ihtiyaç duyarken, çizgi romanlar gibi yeni edebiyat formları da benzersiz ve değerli bir görüş sunuyor.Yaratıcılık, endişe, sıkıntı, ve hissizlikle dolu yeni bir jenerasyonun İngilizce öğrenme kapasitesi değerlendiriliyor.
Kariyer Yaşamı ve Değişimin EtkisiProfesyonel kariyerimizde internetin doğumuna, başvuru takip sistemlerine, otomasyona, sosyal ağlara, video mülakatlarına ve veri grafiklerine tanıklık ettik.Değişim kaçınılmaz ve bu değişiklikleri benimsemememiz ve yeni beceriler geliştirmemiz gerekiyor.
Özgeçmişler ve İş Başvurularının EvrimiBaşvurular için bütün iş ilanlarını bir kasede kaydettim, bütün özgeçmişler bir dolapta saklanıyordu ve her başvuran matematik ve İngilizce testine tabii oluyordu.İş başvurularının ve özgeçmişlerin nasıl saklandığı ve değerlendirildiği konusunda büyük bir değişiklik oldu.
Öğrenme Açlığının Önemiİşverenler becerilerinizi geliştirmeniz için birçok dahili ve harici kaynak sunuyor ve bunları hızla kullanmalı ve öğrenmeye devam etmeliyiz.Öğrenme bir profesyonelin hayatında anahtardır ve öğrenmeye olan açlığı hiç kaybetmemeliyiz.
Kariyer Hedeflerinizi BelirlemeNerede olduğunuzu ve nereye gittiğinizi bilin, kariyer hedeflerinizi belirleyin ve gerekli becerileri geliştirmek için bir plan yapın.Herhangi bir kişisel sınırlama veya önyargıya sahip olmadan, hedeflerinize ulaşmak için çaba göstermelisiniz.
Başarının AnahtarıZihninizi genişletmeyi hiçbir zaman durdurmayın, her beceri öğrenilebilir ve her dönüm noktasında kendinizi ödüllendirin.Başarının sırrı sürekli öğrenme ve kişisel gelişimdedir.

Grafik roman edebiyatı mı yoksa çizgi roman mı olduğuna dair ilginç bir tartışmaya tanık oldum. Amerika’daki araştırma şirketi bu konu hakkında evet ve hayır olarak birçok ekstrem görüşe sahip. Bu aslında siyah veya beyazdan ziyade çok daha derin bir konuya giren tartışmaya yol açıyor. Çizgi romanların gelenekçi görüşü iyi ve kötünün, kahramanların ve zalimlerin; doğru ve yanlışın arasında doğal bir mücadele olduğu yönünde. Düşünme metodolojisi grinin daha derin bir tonunu ortaya çıkardı. Çizgi romanların filme uyarlanmasıyla Batman ve Superman’in birbirine kenetlendiğine tanık olacağız. İkisi de geçmişlerinde kendi iç şeytanlarıyla savaştı ama iyiliği temsil ediyorlar. Peki neden birbirlerine karşı savaşsınlar? Çizgi romanlar bizi yeni bir düşünce ve öğrenme yoluna götürüyor. Bir zamanlar okullarda kabul edilmeyen hikaye anlatımının formu şimdi edebiyatın bir parçası haline geldi.

Çizgi romanlar öğrencilere edebiyatı nasıl öğretebiliyor?

  1. Çizgi Romanlar/ mizah dergileri günün genci (Y kuşağı) tarafından anlaşılıyor ve ilgi çekiyor.

  2. Bizim gerçek hayattaki korkularımızı ve mücadelelerimizi kahramanlarla ve onların aştığı şeylerle bağlantı kurarak aşmamızı sağlıyorlar.

  3. Savaşa karşı bir sadakat hissi var. Kahramanlar ve zalimlerin birbiriyle olan mücadelesinin etkisini derinleştiren bir geçmişleri var.

  4. Bugünün toplumunda yanlışın ve doğrunun açık tanımları yok. Her gün fakirlik, popülizm, işsizlik, zihinsel rahatsızlık, sosyal yabancılaşma, ilişki engelleri ve çok daha fazlasıyla mücadele ediyoruz.

  5. Çizgi romanlar düz bir çizgide ilerlemiyor. Karakterlerin yaşamlarında saklanan sır ve gerçekleri ortaya çıkarmak için resimlere, diyaloglara ve hikayeye yakından bakmalıyız. Hikayelerde gerçek bir zorluk var.

  6. Böylece birçoğu dünyadan kaçış için harika. Bu önemli soru olsa da olmasa da. Bizim neden bu geçici kaçışa ihtiyacımız var. Eğer bu doğru olmasaydı Marvel filmleri her Avengers filminde 1.3 milyar dolar gelir elde ediyor olmazdı.

  7. Akademi dünyasında her zaman Shakespeare, Steinbeck, Hemingway ve F. Scott Fitzgerald’a ihtiyaç duyacağız. Ama aynı zamanda yaratıcılık, endişe, sıkıntı, ve hissizlikle süslenmiş jenerasyona da ihtiyacımız var.

Şimdi bunun sizin kariyerinize olan uyumunuzla ne ilgisi var?

İlgisi olmasa bu yazının hiçbir değeri olmazdı. Değişim kaçınılmaz. Profesyonel kariyerimde internetin doğumuna, başvuru takip sistemlerine, otomasyona, sosyal ağlara, video mülakatlarına ve veri grafiklerine şahit oldum. Ama şimdi bütün oyun alanı değişti.

İşe alım alanındaki ilk stajım:

  1. Dinlemek ve aramak için bütün iş ilanlarını bir kasede kaydettim.

  2. Bütün özgeçmişler bir dolapta tutuluyordu.

  3. Bütün başvuranların lobide basit bir matematik ve İngilizce testine tabii olması gerekiyordu.

Büyük değişiklikler. Profesyoneller olarak bu değişikliği benimsememiz gerek. Demiyorum ki bütün eski profesyoneller klasik müziği bırakıp bir Instagram hesabı açmalı. Ya da demiyorum ki HTML kodlamayı öğrenin. Diyorum ki öğrenmeye olan açlığınızı hiç kaybetmeyin. İşverenler becerilerinizi geliştirmeniz için birçok dahili ve harici kaynak sunuyor.

Aslında ben yeterli kaynağım olmadığında HTML web sayfası düzenlemeyi öğrenmeye zorlandım ve hepsini YouTube videolarından öğrendim.

Kariyer yaşamımızda değişime nasıl uyum sağlayabiliriz?

  1. Nerede olduğunuza ve nereye gittiğinize bakın. Uzun dönemli kariyer tutkunuz nedir? Nerede olmak istediğinize dair yeterli becerilere sahip misiniz, değilseniz oraya gitmek için ne yapmalısınız?

  2. Eylem planınız nedir? Amaçlarınıza ulaşmak istediğinize dair bir plan yarattınız mı? Plan?

  3. Herhangi bir kişisel sınırlama ile yola çıkmayın. Eğer bir beceriyi öğrenemeyeceğinizi hissediyorsanız öğrenemezsiniz. Bu kadar basit.

  4. Her bir dönüm noktasında kendinizi ödüllendirin.

İşte bu kadar. Zihninizi genişletmeyi hiçbir zaman durdurmayın. Bu başarının basit bir kuralı. Süpermen ve Batman’e günün dersi için teşekkür ederiz.

Çizgi Roman ve Grafik Roman Tartışması, Amerika’daki araştırma şirketi bu konu hakkında evet ve hayır olarak birçok ekstrem görüşe sahip, Bu tartışma siyah veya beyazdan ziyade çok daha derin bir konuya giriyor, Çizgi Romanların Eğitimsel Yönü, Çizgi romanlar bizi yeni bir düşünce ve öğrenme yoluna götürüyor, Hikaye anlatımının orijinal formunun ilgi çekicilik ve anlaşılabilirlik kullanarak, öğrencilere edebiyatı öğretme kapasitesi vardır, Çizgi Romanlar ve Gerçek Dünya Problemleri, Çizgi romanlar, bizim gerçek hayattaki korkularımızı ve mücadelelerimizi kahramanlarla ve onların aştığı şeylerle bağlantı kurma kapasitesine sahip, Çizgi romanlar ayrıca fakirlik, popülizm, işsizlik, zihinsel rahatsızlık, sosyal yabancılaşma ve diğer günlük sorunları ele alıyor, Çizgi Romanların Popülaritesi, Çizgi romanların estetik ve kaçış unsurları, Avengers filmlerinin 13 milyar dolar hasılat yapmasında büyük bir rol oynuyor, Çizgi romanlar kendi alanlarında büyük bir ekonomik etkiye sahip ve dünya genelinde popüler bir kültürel deneyim sunuyor, Eski ve Yeni Edebiyatın Karşılaştırılması, Shakespeare, Steinbeck, Hemingway ve F Scott Fitzgerald gibi yazarlara ihtiyaç duyarken, çizgi romanlar gibi yeni edebiyat formları da benzersiz ve değerli bir görüş sunuyor, Yaratıcılık, endişe, sıkıntı, ve hissizlikle dolu yeni bir jenerasyonun İngilizce öğrenme kapasitesi değerlendiriliyor, Kariyer Yaşamı ve Değişimin Etkisi, Profesyonel kariyerimizde internetin doğumuna, başvuru takip sistemlerine, otomasyona, sosyal ağlara, video mülakatlarına ve veri grafiklerine tanıklık ettik, Değişim kaçınılmaz ve bu değişiklikleri benimsemememiz ve yeni beceriler geliştirmemiz gerekiyor, Özgeçmişler ve İş Başvurularının Evrimi, Başvurular için bütün iş ilanlarını bir kasede kaydettim, bütün özgeçmişler bir dolapta saklanıyordu ve her başvuran matematik ve İngilizce testine tabii oluyordu, İş başvurularının ve özgeçmişlerin nasıl saklandığı ve değerlendirildiği konusunda büyük bir değişiklik oldu, Öğrenme Açlığının Önemi, İşverenler becerilerinizi geliştirmeniz için birçok dahili ve harici kaynak sunuyor ve bunları hızla kullanmalı ve öğrenmeye devam etmeliyiz, Öğrenme bir profesyonelin hayatında anahtardır ve öğrenmeye olan açlığı hiç kaybetmemeliyiz, Kariyer Hedeflerinizi Belirleme, Nerede olduğunuzu ve nereye gittiğinizi bilin, kariyer hedeflerinizi belirleyin ve gerekli becerileri geliştirmek için bir plan yapın, Herhangi bir kişisel sınırlama veya önyargıya sahip olmadan, hedeflerinize ulaşmak için çaba göstermelisiniz, Başarının Anahtarı, Zihninizi genişletmeyi hiçbir zaman durdurmayın, her beceri öğrenilebilir ve her dönüm noktasında kendinizi ödüllendirin, Başarının sırrı sürekli öğrenme ve kişisel gelişimdedir
Kariyer Yaşamı ve Değişimin Etkisi kariyer değişimi kariyer değiştirme kariyer hayatı kariyer ve değişim kariyer yaşamı kariyer yaşamını değiştirmek
Genç bir kadın yakın plan bir portrede görülüyor. Açık tenli, yüksek elmacık kemikli ve belirgin bir çene hattına sahip. Gözleri parlak ve büyüleyici, uzun kirpikleri ve kapakların etrafındaki hafif gölgesi var. Dudakları dolgun ve açık pembe bir renge boyanmış. Saçları koyu kahverengi ve yüzünün etrafına yumuşak dalgalar halinde dökülüyor. Güzelliği yayan kendinden emin ama nazik bir ifadesi var.
Meryem Winstead
Blog Yazarı

Hacettepe Üniversitesi Aile ve Tüketim Bilimleri Bölümü mezunuyum. Blog yazarlığı ve insan kaynakları yönetimi sertifikalarım var. İngilizce dilinde yüksek lisans derecem var ve 3 yıl ABD'de yaşadım.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Beyaz gömlek, gözlük ve kolye takan bir kadının yakın çekimi. Gözleri kapalı ve başı hafifçe eğik, rahatlamış görünüyor. Saçları kahverengi ve çenesine kadar kesilmiş ve gümüş bir küpe takıyor. Kolları iki yanında ve arka plan odak dışı. Görüntü orta kadrajda çerçevelenmiş ve görüntünün sağ alt köşesinde beyaz zemin üzerinde siyah bir Y harfi var. Sol üst köşede siyah metinli beyaz bir işaret ve görüntünün sağ tarafında bir kişinin elinin gölgesi var. Görüntünün ortasında mavi ve siyah bir metin ve daha uzakta beyaz gömlekli başka bir kadın var.
Kariyer Yönetimi

Potansiyel Kariyer Yolları Nelerdir?

10 Ocak 2020
Kısa saçlı ve sakallı bir adam, masada oturan bir kadının önünde kalem tutmaktadır. Kadın beyaz bir bluz giymiş ve ellerini birleştirmiş. Adam gri bir gömlek giymiş ve yüzünde ciddi bir ifade var. Önlerindeki masada içinde bir kağıt parçası olan bir telefon var. Görüntünün arka planında, damarları yakından çekilmiş bir ahşap var. Kadının at kuyruğu var ve tüm dikkatini adama veriyor. Dikkatle bir şey tartışıyor gibi görünüyorlar.
Kariyer Planlama

Kariyer Koçluğu Nasıl Yapılır?

17 Şubat 2020
Kariyer planlama nedir? Nasıl yapılır? Kariyer planlama iş yaşamında bir yol haritasına sahip olmaktır. Bu harita sayesinde hedeflerinizi, isteklerinizi ve amaçlarınızı görürsünüz.
Kariyer Planlama

Kariyer Planlama Nedir? Nasıl Yapılır?

15 Ağustos 2021