AnasayfaBlogİngilizce Öğrenmek Nasıl Eğlenceli Hale Getirilir?
Yabancı Dil Eğitimi

İngilizce Öğrenmek Nasıl Eğlenceli Hale Getirilir?

25 Temmuz 2019
Bir kadın sağ kolunu uzatmış bir şeyi işaret ediyor. Beyaz bir tişört giyiyor ve göğsünde bir kitap resmi var. Gülümsüyor ve yüzü neşe ve heyecanla aydınlanıyor. Diğer kolu hafifçe bükülmüş ve elinde bir yıldız resmi tutuyor. Beyaz bir arka plan üzerinde, ayaklarını hafifçe açarak duruyor. Saçları uzun ve koyu renk, gözleri sıcak ve davetkâr. Sanki izleyiciye önemli bir şey göstermeye çalışıyormuş gibi odaklanmış ve kararlı görünüyor. Başı hafifçe yana eğik ve ağzı beklenti içinde hafifçe açık. Sahne enerji ve beklenti dolu ve kadın bir hikaye anlatmaya hazır görünüyor.
YÖNTEMAÇIKLAMAFAYDA
İngilizce Altyazılı Dizi/Film İzlemekİngilizce dil becerilerini geliştirmek ve kelime bilgisini artırmak için.İngilizce dil becerileri artar, yeni kelimeler öğrenilir.
Podcast DinlemekDil aşinalığını kazanmak ve konuşma becerilerini geliştirmek için İngilizce sohbetler dinlemek.Dil aşinalığı artar ve konuşma becerileri gelişir.
İngilizce Hikaye ve İçerik OkumakOkuma anlama becerilerini ve gramer bilgisini geliştirmek için İngilizce hikayeler okumak.Okuma becerileri ve gramer bilgisi artar.
İngilizce-İngilizce Sözlük KullanımıKelime anlamlarını öğrenmek ve kelime hazinesini genişletmek için.Kelime hazinesi genişler ve anlama yeteneği gelişir.
İngilizce Müzikler Dinlemekİngilizce dil becerilerini geliştirmek ve eğlenceli bir şekilde öğrenmek için.Dil becerileri gelişir, yeni kelimeler ve ifadeler öğrenilir.
Ücretsiz Online Eğitimler AlmakDil yeteneklerini artırmak ve genel dil bilgisini geliştirmek için.Dil becerileri ve genel dil bilgisi gelişir.
Pinterest KullanımıGünlük İngilizce ifadeler, deyimler ve alıntılar öğrenmek için.Pratik İngilizce ifadeler öğrenilir.
Karaoke YapmakDil aşinalığını kazanmak ve aksanı geliştirmek için İngilizce şarkıları takip etme ve söyleme.Aksan gelişir ve dil aşinalığı artar.
İngilizce Eğitimi ProgramıKapsamlı ve düzenli bir eğitimle dil becerilerini geliştirmek için.Kapsamlı dil becerileri gelişir, düzenli öğrenme sağlanır.
VoScreen ve Duolingo KullanımıInteraktif ve eğlenceli olarak dil pratiği yapmak ve dil becerilerini geliştirmek için.Dil pratiği yapılır, interaktif ve eğlenceli bir şekilde öğrenilir.

Yabancı dil eğitimi sürekli gelişen ve değişen dünya düzeninin olmazsa olmaz bir parçası haline gelmektedir. Özellikle İngilizce öğrenmenin yararları bireyin yaşam kalitesini arttırmakla birlikte yeni ufuklara yelken açmaya da olanak sağlamaktadır. Fakat ne yazık ki İngilizce öğrenmek, Türk toplumu için biraz zahmetli bir iş olarak görülmekte. Çağdaş ve eğlenceli yöntemlerle İngilizce öğrenmek istemez misiniz? Elbette istersiniz. En zahmetli görülen işler bile istenirse eğlenerek öğrenmeye dönüştürülebilir. Bu fikirlerle boş zamanlarınızı kendinize yatırım yapmak için değerlendirebilirsiniz.

İngilizce Altyazılı Dizi/Film İzlemek Nasıl Etki Eder?

Durun hemen korkmayın. Aklınıza aniden “izlediğim şeyi nasıl anlayacağım?” gibi düşünceler dolmuş olabilir. Cevap veriyorum: “Anlamayın”. Bir bebeğin dil öğrenme sürecini düşünün. Öğrenmeye dil bilgisiyle mi başladı? Ya da yazı yazarak mı? Kesinlikle hayır önce dinleyerek ve duyarak. Olayları gözlemleyip duyduklarınızla altyazıyı birleştirmeye başladığınız anda isteseniz de istemeseniz de İngilizce öğrenmek sizin için kaçınılmaz olacaktır. 

Üstelik bunun için ekstra bir çaba harcamanıza da gerek yok. Siz sadece arkanıza yaslanın ve işi beyninize bırakın o ne yapması gerektiğini bilir. Zamanla bir bakmışsınız ki izlediklerinizi anlıyorsunuz. İsterseniz videoda sık sık duyduğunuz kelimelerin anlamlarını araştırın. Ama sürekli videoyu durdurup kelimelerin anlamlarına bakmak bir süre sonra sıkıcı hale gelebilir. Unutmayın, amacımız eğlenmek.

Podcast Dinlemek

İngilizce öğrenmek için en önemli şeyin dinlemek olduğunu söylemiştik. Peki nedir bu podcast? Podcast internette mp3 formatında bulabileceğiniz İngilizce sohbetlerdir. Bu sayede kulak aşinalığı kazanır ve dinleyip algıladıkça zamanla konuşmaya başlarsınız. Boş vakitler İngilizce öğrenmek için harika zamanlardır. 

Otobüste, yürürken, ev işi yaparken veya boş derslerde seçtiğiniz podcastleri kolaylıkla dinleyebilirsiniz. Bu tarihten itibaren her gün yarım saat kulaklıklarınızı takıp dinleyeceğiniz podcastler zamanla size büyük bir servet olarak geri dönecektir. Dilerseniz bu yarım saati sabah15 dk, akşam 15 dk şeklinde paylaştırabilirsiniz. Orası size kalmış.

İngilizce Hikaye ve İçerik Okumak

İngilizce öğrenmek adına yapabileceğiniz en verimli fikirlerden biri de yazı diline hakim olarak gramer öğrenmeyi kolaylaştırmak. İngilizce kitap okumak başlarda biraz zorlayıcı ve sıkıcı gelebilir. Bu oldukça normaldir. Ancak seviyelere göre belirlenmiş İngilizce hikayeler okumak hem eğlenceli hem de İngilizce öğrenmek için atacağınız en güzel adımlardan biri olacaktır. 

Bununla birlikte Pinterest gibi sosyal medya platformlarından çeşitli aramalar yapabilirsiniz. Örneğin arama kısmına “Quotes” yazdığınızda karşınıza oldukça fazla İngilizce güzel sözler çıkacaktır. Bunlardan hem ilham alabilir hem de bilmediğiniz kelimeleri öğrenebilirsiniz.

İngilizce-İngilizce Sözlük Kullanın

İngilizce öğrenmek devamlılık gerektiren ve emek bekleyen bir süreçtir. Bu süreçte kendinizi alıştırmanızı gerektiren en önemli süreç bir sözlük kullanmak. Elbette çevirilerinizi internet aracılığıyla da yapabilirsiniz ancak elinizin altında olan bir sözlük sayesinde bir kelimeye bakarken bir başka kelimeyi de öğrenme şansınız artacaktır. Bu noktada sözlüğünüzün İngilizce – İngilizce sözlük olması büyük önem taşımakta. Çünkü bu sayede kelimenin açıklamasını da kendi dilinde öğrenmiş olacaksınız.

İngilizce Müzikler Dinleyin

İngilizce müzikler dinlerken eş zamanlı olarak şarkı sözlerini takip etmek size oldukça yarar sağlayacaktır. Dilerseniz karaoke bile yapabilirsiniz.

Ücretsiz Online Eğitimler Alabilir miyim?

Akıcı bir dil konuşmak için yabancı dil eğitimi şart. İnternetteki İngilizce içerikli platformlardan yararlanmayı unutmayın. VoScreen ve Duolingo gibi siteler sayesinde İngilizce öğrenmek artık çok daha kolay. Bu tür siteler sayesinde tek yapmanız gereken akıllı cihazınızı alarak istediğiniz yerde istediğiniz zaman İngilizce öğrenmek. 

Siz de İngilizce öğrenmek ve geleceğinize büyük bir katkıda bulunmak istiyorsanız İstanbul İşletme Enstitüsü’nün sunduğu ücretsiz online eğitimler kapsamındaki İngilizce Eğitimi programına hemen katılabilirsiniz.

Yazar: Merve Sinem Özturan

İngilizce Altyazılı Dizi/Film İzlemek, İngilizce dil becerilerini geliştirmek ve kelime bilgisini artırmak için, İngilizce dil becerileri artar, yeni kelimeler öğrenilir, Podcast Dinlemek, Dil aşinalığını kazanmak ve konuşma becerilerini geliştirmek için İngilizce sohbetler dinlemek, Dil aşinalığı artar ve konuşma becerileri gelişir, İngilizce Hikaye ve İçerik Okumak, Okuma anlama becerilerini ve gramer bilgisini geliştirmek için İngilizce hikayeler okumak, Okuma becerileri ve gramer bilgisi artar, İngilizce-İngilizce Sözlük Kullanımı, Kelime anlamlarını öğrenmek ve kelime hazinesini genişletmek için, Kelime hazinesi genişler ve anlama yeteneği gelişir, İngilizce Müzikler Dinlemek, İngilizce dil becerilerini geliştirmek ve eğlenceli bir şekilde öğrenmek için, Dil becerileri gelişir, yeni kelimeler ve ifadeler öğrenilir, Ücretsiz Online Eğitimler Almak, Dil yeteneklerini artırmak ve genel dil bilgisini geliştirmek için, Dil becerileri ve genel dil bilgisi gelişir, Pinterest Kullanımı, Günlük İngilizce ifadeler, deyimler ve alıntılar öğrenmek için, Pratik İngilizce ifadeler öğrenilir, Karaoke Yapmak, Dil aşinalığını kazanmak ve aksanı geliştirmek için İngilizce şarkıları takip etme ve söyleme, Aksan gelişir ve dil aşinalığı artar, İngilizce Eğitimi Programı, Kapsamlı ve düzenli bir eğitimle dil becerilerini geliştirmek için, Kapsamlı dil becerileri gelişir, düzenli öğrenme sağlanır, VoScreen ve Duolingo Kullanımı, Interaktif ve eğlenceli olarak dil pratiği yapmak ve dil becerilerini geliştirmek için, Dil pratiği yapılır, interaktif ve eğlenceli bir şekilde öğrenilir
ingilizce öğrenmek ingilizce yabancı dil yabancı dil eğitimi online eğitimler
Bu resimde ikisi de gözlük takan bir erkek ve kadın görülüyor. Adam mavi bir gömlek ve siyah bir pantolon giyerken, kadın beyaz bir gömlek ve mavi bir kot pantolon giymektedir. Her ikisinin de gözlükleri takılı ve dümdüz ileriye bakıyorlar. Adamın kolu kadının beline dolanmış ve yüzleri birbirine yakın göründüğü için birlikte bir anı paylaşıyor gibi görünüyorlar. Arka plan yumuşak, kirli beyaz bir renktedir. Işık hafif loş, görüntüye yumuşak ve sıcak bir his veriyor. Gözlüklerine rağmen, gözleri hala bir duygu belirtisi gösteriyor. Birbirlerinin varlığından memnun ve mutlu görünüyorlar.
Konuk Yazar
Blog Yazarı

İstanbul İşletme Enstitüsünde yazılarının yayınlanmasını isteyen konuk yazarlarımız için oluşturulan bilgi kartıdır. Birçok alanda ve disiplindeki yazıları bu hesap üzerinde bulabilirsiniz.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Resimde bir oyunun yakın çekimi görülmektedir. Görüntünün ana odağı, üzerinde N harfi bulunan ahşap bir bloktur ve bu blok, üzerinde harfler bulunan iki küçük ahşap blokla çevrilidir. Tahta blokların solunda kırmızı ve beyaz bir yüzey üzerinde siyah bir yıldız, sağında ise beyaz bir yüzey üzerinde siyah bir daire görülüyor. Ayrıca, görüntünün arka planında üzerinde harfler bulunan daha büyük bir ahşap blok var. Ahşap harflerin hepsi kahverenginin farklı tonlarında ve bir oyunun parçası gibi görünüyor.
Yabancı Dil Eğitimi

İngilizce Öğrenme Oyunları

18 Aralık 2019
Bir kişi sarı bir kalemle bir kağıda yazı yazıyor ve görevine odaklanmış durumda. Sol elinde ekranı yukarı bakacak şekilde bir cep telefonu ve sağ elinde de siyah bir keçeli kalem tutuyor. Arka planda açık renk ahşap bir masa, üzerinde beyaz bir bilgisayar faresi ve beyaz bir kalem duruyor. Arkalarında kalem dolu bir kap ve yanında siyah yazılı sarı bir daire görülüyor. Kişinin etrafı çeşitli kâğıt ve belgelerle çevrilidir.
Yabancı Dil Eğitimi

İngilizce Öğrenme Yöntemi

09 Ekim 2019
İngilizce Öğrenme Teknikleri
Yabancı Dil Eğitimi

İngilizce Öğrenme Teknikleri

23 Aralık 2019
Sarı arka planda bir tablet ve bir çift kulaklık görülüyor. Tabletin solunda bir not defteri, üzerinde bir kalem ve gözlük yer alıyor. Tabletin sağında deri kayışlı bir saat var. Arka planda, karo bir duvarın üzerinde metal bir çubuk var. Görüntünün ortasında bir kadının yakın çekimi ve bir kağıt parçasının yakın çekimi görülüyor. Tabletin aydınlatılmış bir ekranı vardır ve kağıt üzerinde metin ve görüntüler görülebilmektedir. Görüntüdeki öğelerin renkleri canlıdır ve sarı arka plan büyük bir kontrast sağlamaktadır. Genel olarak, bu ilginç bir bağlam sağlayan ilginç bir görüntüdür.
Yabancı Dil Eğitimi

İngilizce Öğrenme Programı Nedir?

29 Kasım 2019