AnasayfaBlogİngilizce Öğrenmenin Yararları
Yabancı Dil Eğitimi

İngilizce Öğrenmenin Yararları

22 Temmuz 2019
Genç bir kadın bir bilgisayar ekranını işaret ediyor, gülümsüyor ve heyecanlı görünüyor. Ekranda mavi ve sarı renkli bir oynat düğmesinin yanı sıra bir ampul çizimi ve bir ağ çizimi görülüyor. Arka planda, elinde bir çıkartma olan bir kişinin bulanık bir görüntüsü var. Kadın beyaz bir gömlek giymiş ve saçlarını arkadan bağlamıştır. Ekrana odaklanmıştır ve sağ eliyle işaret etmektedir. Sol eli klavyenin yanındaki masanın üzerinde durmaktadır. Kadının sağında mavi bir nesnenin yakın çekimi vardır. Görüntü kadının göz hizasının biraz üzerindeki bir açıdan çekilmiştir.
Önemli BilgiAçıklamaFaydaları
En yaygın diller arasındaİngilizce, Mandarin Çincesi ve İspanyolcadan sonra en çok konuşulan ana dil.Geniş bir kitlenin ana dili olarak konuştuğu bir dil olduğu için, dünya genelinde iletişim kurma olanağı sağlar.
Resmi dil olduğu ülkelerABD, Birleşik Krallık, Kanada, Avustralya, İrlanda ve Yeni Zelanda gibi 53 ülkenin resmi dili.Bu ülkelerle olan sosyal, kültürel ve iş ilişkilerini kolaylaştırır.
Anglofon topluluklarABD, en büyük Anglofon topluluğa sahip ülke.Küresel iş ve ekonomi dünyasında önemli bir konuma sahip olan ABD ile iletişim kurmayı kolaylaştırır.
Yabancı dil olarak öğrenme sayısıYabancı dil olarak öğrenenlerin sayısının önümüzdeki yıllarda 2 milyarı aşacağı bekleniyor.Gelişen trendleri takip etme ve küresel iş pazarında rekabet etme olanağı sağlar.
İkinci veya üçüncü dil olarak kullanım2003 yılından itibaren ikinci veya üçüncü dili olarak İngilizce konuşanların sayısı, ana dili olarak konuşanları üçe katlıyor.Küresel multikültürel topluluklarda ve iş ortamlarında iletişim kurmayı kolaylaştırır.
İngilizce bilen nüfus oranlarıHollanda'da %90, Malta'da %89, İsveç ve Danimarka'da %86 nüfus İngilizce konuşabiliyor.Avrupa'da yaygın bir şekilde kabul gören bir dil olduğu için, buradaki ülkelerle kolayca iletişim kurmayı sağlar.
Öğrenme SüreciFarklı bir dilde kendinizi ifade edebilme dünya genelinde en tatminkâr duygulardan biri.Kişisel memnuniyet ve özgüven artışı sağlar.
Öğrenilmesi Kolayİngilizce, öğrenilmesi kolay dillerden biridir.Hızlı ve etkili bir şekilde dil öğrenme imkanı sağlar.

İngilizce günümüzde en yaygın olarak konuşulan dildir. Mandarin Çincesi ve İspanyolcadan sonra 400 milyon kişiyle ana dil olarak en çok konuşulan üçüncü dildir. 53 ülkenin ise resmî dilidir. Bu ülkelerden bazıları; Amerikan Birleşik Devletleri, Birleşik Krallık, Kanada, Avustralya, İrlanda ve Yeni Zelenda. ABD, 258 milyonla en büyük Anglofon topluluğu olarak kabul edilir. Amerika’yı sırasıyla 125 milyonla (nüfusunun %10’u) Hindistan, 60 milyonla Birleşik Krallık ve 25 milyonla Avustralya takip ediyor. 

Yabancı dil olarak öğrenenlerin sayısının ise önümüzdeki yıllarda 2 milyarı aşacağı düşünülüyor. 2003 yılı itibariyle İngilizceyi ikinci veya üçüncü dili olarak konuşanların sayısı, ana dili olarak konuşanları üçe katlıyor. 2012 yılında yapılan bir araştırmaya göre ise Hollanda nüfusunun %90’ı, Malta nüfusunun %89’u, İsveç ve Danimarka nüfusunun %86’sı kendini İngilizce ifade edebiliyor. 

İlgili: İngilizce Kadın İsimleri

İngilizce Zor Bir Dil Midir? 

Yabancı dil öğrenmek ilk başta zor ve ürkütücü bir süreç olarak görünse de farklı bir dilde kendini ifade edebilme dünyadaki en tatminkâr duygulardan biridir. İngilizce sanılanın aksine öğrenilmesi en kolay dillerden biridir. Niye mi? İşte cevabı; 
Almanca, Fransızca ve Yunanca gibi karmaşık dillerin aksine isimlerde eril, dişi ve nötr gibi cinsiyet ayrımı yok 

  • Fiil çekimleri oldukça kolay 

  • Çoğu kelime hem isim hem fiil olarak kullanılabilir 

  • Charles Kay Ogden’a göre sadece 850 kelimeyle temel seviyede iletişim kurulabilir 

  • Türkçeden alınmış “yoğurt”, “köşk” ve “şiş kebap” gibi birçok kelime de mevcut 

Bu nedenle kısa bir sürede İngilizceyi kolayca öğrenebilirsiniz. Peki, bu dili öğrenince hayatınıza ne gibi kapılar açılacak? 

Bilimin ve Edebiyatın Dili 

Şimdilerde tüm dünyadan erişilebilen çoğu dergi, gazete, kitap ve benzeri yazılı kaynak İngilizce olarak yayımlanıyor. Charles Dickens’ın Kasvetli Ev, George Orwell’in 1984 ve Virginia Woolf’un Dalgalar gibi önemli edebi eserlerinden oluşan İngiliz Edebiyatı, tüm dünyada basılan kitapların %28’ini oluşturuyor. 
Öte yandan en ünlü fen bilimleri indekslerinden Science Citation Index’in 1997 yılında açıkladığı verilere göre bilim dünyasındaki makalelerin yarısından azının Anglofon ülkelerden gelmesine rağmen yayınlanan makalelerin %95’inin dili İngilizce oluyor. 

İş Dünyasının Olmazsa Olmazı 

İş Dünyasında başarı iletişime bağlıdır ve bu iletişim çoğu zaman İngilizce gerçekleşir. Eğer bir işletme daha geniş bir pazara hitap etmek istiyorsa yabancı dilde iletişim şarttır. E-posta, telefon konuşmaları ve yüz yüze görüşmelerde dili akıcı ve ifade tarzına uygun bir şekilde kullanma şirketinizi dünya pazarında bir adım öne çıkarır ve kâr etme şansınızı yükseltir. 

Küreselleşen dünyaya ayak uydurmak için uluslararası birçok şirket coğrafyalar arası iş birliğinde verimliliği sağlamak amaçlı İngilizce iletişim kurmayı tercih ediyor. Genel merkezi Japonya’da bulunan Nissan, Tokyo temelli Honda ve Alman elektronik devi Siemens bu şirketlerden sadece birkaçı. 

Dolayısıyla terfi almak veya iş bulmak için bile yabancı dil bilgisi büyük bir etken. Tek dil bilen adayların iki veya daha çok dil konuşabilen adaylara göre işe alınma ihtimalleri daha düşük. Günümüzde yayınlanan iş ilanlarının çoğunda, pozisyon yabancı dil bilmeyi gerektirmese bile, orta seviyede bir ikinci dil bilgisi isteniyor. 

Beyin Gelişimine Katkıda Bulunuyor 

Yapılan araştırmalara göre yabancı dil öğrenenlerin beyninde olumlu değişiklikler meydana geliyor. Başta kısa süreli bellek olmak üzere hafızayı güçlendiriyor, zihinsel esneklik sağlıyor ve problem çözme becerilerini arttırıyor. Yaşla ilişkili bilişsel zayıflama ise çok dillilerde tek dillilere kıyasla 2 ila 4 yıl sonra gerçekleşiyor. 

Akıcı bir dil konuşmak için yabancı dil eğitimi şart. Siz de İngilizce öğrenerek geleceğinize büyük bir katkıda bulunmak istiyorsanız İstanbul İşletme Enstitüsü’nün sunduğu ücretsiz online eğitimler kapsamındaki İngilizce Eğitimi programına hemen katılın.

İngilizce Zor Mu?

İngilizce sanılanın aksine öğrenilmesi en kolay dillerden biridir. Niye mi? Fiil çekimleri oldukça kolay. Çoğu kelime hem isim hem fiil olarak kullanılabilir. 

İngilizce Öğrenmek Neden Önemli?

Şimdilerde tüm dünyadan erişilebilen çoğu dergi, gazete, kitap ve benzeri yazılı kaynak İngilizce olarak yayımlanıyor. İş Dünyasında başarı iletişime bağlıdır ve bu iletişim çoğu zaman İngilizce gerçekleşir.

İngilizce Nerelerde Kullanılıyor? 

İngilizce günümüzde en yaygın olarak konuşulan dildir. Mandarin Çincesi ve İspanyolcadan sonra 400 milyon kişiyle ana dil olarak en çok konuşulan üçüncü dildir. 53 ülkenin ise resmî dilidir. 

Yazar: Ziya Mert

En yaygın diller arasında, İngilizce, Mandarin Çincesi ve İspanyolcadan sonra en çok konuşulan ana dil, Geniş bir kitlenin ana dili olarak konuştuğu bir dil olduğu için, dünya genelinde iletişim kurma olanağı sağlar, Resmi dil olduğu ülkeler, ABD, Birleşik Krallık, Kanada, Avustralya, İrlanda ve Yeni Zelanda gibi 53 ülkenin resmi dili, Bu ülkelerle olan sosyal, kültürel ve iş ilişkilerini kolaylaştırır, Anglofon topluluklar, ABD, en büyük Anglofon topluluğa sahip ülke, Küresel iş ve ekonomi dünyasında önemli bir konuma sahip olan ABD ile iletişim kurmayı kolaylaştırır, Yabancı dil olarak öğrenme sayısı, Yabancı dil olarak öğrenenlerin sayısının önümüzdeki yıllarda 2 milyarı aşacağı bekleniyor, Gelişen trendleri takip etme ve küresel iş pazarında rekabet etme olanağı sağlar, İkinci veya üçüncü dil olarak kullanım, 2003 yılından itibaren ikinci veya üçüncü dili olarak İngilizce konuşanların sayısı, ana dili olarak konuşanları üçe katlıyor, Küresel multikültürel topluluklarda ve iş ortamlarında iletişim kurmayı kolaylaştırır, İngilizce bilen nüfus oranları, Hollanda'da %90, Malta'da %89, İsveç ve Danimarka'da %86 nüfus İngilizce konuşabiliyor, Avrupa'da yaygın bir şekilde kabul gören bir dil olduğu için, buradaki ülkelerle kolayca iletişim kurmayı sağlar, Öğrenme Süreci, Farklı bir dilde kendinizi ifade edebilme dünya genelinde en tatminkâr duygulardan biri, Kişisel memnuniyet ve özgüven artışı sağlar, Öğrenilmesi Kolay, İngilizce, öğrenilmesi kolay dillerden biridir, Hızlı ve etkili bir şekilde dil öğrenme imkanı sağlar
ingilizce online eğitimler yabancı dil İngilizce eğitimi iş dünyası
Bu resimde ikisi de gözlük takan bir erkek ve kadın görülüyor. Adam mavi bir gömlek ve siyah bir pantolon giyerken, kadın beyaz bir gömlek ve mavi bir kot pantolon giymektedir. Her ikisinin de gözlükleri takılı ve dümdüz ileriye bakıyorlar. Adamın kolu kadının beline dolanmış ve yüzleri birbirine yakın göründüğü için birlikte bir anı paylaşıyor gibi görünüyorlar. Arka plan yumuşak, kirli beyaz bir renktedir. Işık hafif loş, görüntüye yumuşak ve sıcak bir his veriyor. Gözlüklerine rağmen, gözleri hala bir duygu belirtisi gösteriyor. Birbirlerinin varlığından memnun ve mutlu görünüyorlar.
Konuk Yazar
Blog Yazarı

İstanbul İşletme Enstitüsünde yazılarının yayınlanmasını isteyen konuk yazarlarımız için oluşturulan bilgi kartıdır. Birçok alanda ve disiplindeki yazıları bu hesap üzerinde bulabilirsiniz.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.