AnasayfaBlogFransızca Öğrenmek Zor Mu?
Yabancı Dil Eğitimi

Fransızca Öğrenmek Zor Mu?

15 Eylül 2021
Gözlüklü bir kadının yakın çekimi bir bilgisayar ekranında görüntülenir. Kadının üzerinde pembe bir gömlek vardır ve gözlükleri burnunun üzerinde durmaktadır. Kadın başını hafifçe sola eğmiştir ve ciddi bir ifadeyle doğrudan kameraya bakmaktadır. Bilgisayar ekranında siyah ve kırmızı çizgiler olan küçük beyaz bir kare ve sağ alt köşede siyah bir kuş ve beyaz bir kare görülüyor. Kadının boynu odakta ve yüzü gözlükleri tarafından kısmen gizlenmiş gibi görünüyor. Görüntü detay ve duygu dolu, kadına ve çevresine büyüleyici bir bakış sağlıyor.
Öğrenme YöntemiNasıl Yapılır?Olumlu Etkileri
Müzik DinlemekFransızca şarkılar dinlemek.Sık kullanılan ifade ve kalıpları öğrenme, dilin ritmini anlama.
Film İzlemekFransız filmleri orijinal dilinde izlemek.Dil bilgisinin pratiğe dökülmesi, aksanın kavranması.
Kitap, Dergi OkumakKolaylık seviyesinde Fransızca kitapları ve dergileri okumak.Sözcük dağarcığını genişletme, dil bilgisinin pratiğe dökülmesi.
Fransız Arkadaş EdinmekFransız arkadaşlar edinerek onlarla Fransızca konuşmak.Yazılı ve konuşma dilini geliştirme, günlük dil becerisini artırma.
Çevre İle Sohbet EtmekFransızca bilen kişilerle sürekli Fransızca konuşmak.Pratik yapma, dilin akıcılığını geliştirmek.
Online EğitimlerOnline Fransızca kurslarına katılmak.Yabancı dil öğrenme imkânı sağlar, dil öğrenme sürecini kolaylaştırır.
Intensive ReadingFransızca makalelerin veya kitapların okunması.Dil becerisinin geliştirilmesi ve sözcük dağarcığının genişletilmesi.
Flash CardsGramer yapılarını, fiil çekimlerini veya yeni kelimeleri not alarak çalışmak.Bellek yoluyla öğrenmeyi hızlandırır ve kelime dağarcığını genişletir.
Language ExchangeFransızca konuşan biriyle dil değişimi yapmak.Günlük dil becerisini geliştirme ve pratik yapma.
UygulamalarFransızca dil eğitimi veren uygulamaları kullanmak.Dil bilgisini pekiştirme, dinleme ve okuma becerilerini geliştirme.

Yabancı dil öğrenmek yeni ufuklara yelken açmak gibi düşünülebilir. Bazı insanlar dil konusunda yeterliliğinin ya da yeteneğinin olmadığını düşünerek çıktığı yolu yarıda bırakabilir. Bazı insanlar ise İngilizceyi öğrenmekte zorlandığını için Fransızca öğrenmekte de çok zorlanacağını düşünebilir. Bu sebeple Fransızca öğrenmek zor mu? Sorusu çok fazla araştırılır. Her dil gibi Fransızcayı öğrenmek de emek gerektirir. Fransızca dilbilgisi açısından diğer dillere göre farklılıklara sahiptir. Nerdeyse her bir gramer kuralının kendi içinde farklı uygulamaları vardır. Duyduğu hiçbir bahaneye kendini kaptırmayıp bu aşamayı geçen kişiler bu yolculuktan büyük keyif almaktadır. Dil öğrenme aşamasında motivasyon çok önemlidir. İnsanların yeni tanıştığı dilin kültürünü de öğrenmek oldukça fazla ilgi çeker. Fransız dilini ve kültürünü öğrenmenin size getireceği faydaları öğrenmek de motive edici bir unsurdur. Yazımızda Fransızca nasıl öğrenilir? Fransızca öğrenmek için nedenler nelerdir? Gibi sorular üzerinde durduk. Sizin yaptığımız araştırmayı birlikte inceleyelim.

Fransızca Nasıl Öğrenilir?

Her yeni dili öğrenme aşamasında olduğu gibi sıfırdan Fransızcayı öğrenmek zor olsa da imkansız değildir. Kendinize biraz zaman vererek ve öğrendiğiniz bilgileri günlük hayatta sık sık kullanılmaya çalışarak, bu dilin üstesinden gelebilirsiniz. Öğrenme sırasında bazı kurslara gidip altyapıyı oluşturabilirsiniz. Ardından başka yollar kullanarak, Fransızcayı eğlenceli bir şekilde pekiştirme ortamı yaratabilirsiniz.

Fransızca öğrenmenize yardımcı olacak yolları sizler için hazırladık. Hem eğleneceğiniz hem de yeni bir dil öğreneceğiniz bu yolları birlikte inceleyelim.

  • Müzik dinleyin; müzik dinlemeyi seviyorsanız diğerlerine göre daha şanslı sayılırsınız. Günün belirli bir kısmında yalnız Türkçe ve İngilizce şarkılar yerine Fransızca şarkılar da dinlemelisiniz. Bazı sanatçılara ait şarkılar da size Fransızcayı sevdirmekte yardımcı olacaktır. Özellikle şarkı sözleri ile birlikte olan müzik videolarını izlemenizi öneriyoruz.

  • Film izleyin; Fransız filmleri izlemeyi denemeniz oldukça yararlı olur. Dünya sinema piyasasında önemli bir yeri olan Fransa sinemaları güzel ve kaliteli filmler ile buluşmamızı sağlıyor. Filmleri izlerken Türkçe dublajlı olarak değil altyazılı izlemeye dikkat edin. Bir süre geçtikten sonra alt yazıya bile gerek kalmadığını fark edeceksiniz.

  • Kitap, dergi okuyun; Fransızca gramer yapısını öğrenmekten ya da Fransızca dil kitapları okumaktan sıkıldıysanız bu durumu eğlenceli hale getirmek için sayfa bakımında daha küçük olan Fransızca masal kitapları ve dergilerini okuyabilirsiniz. Fransızca öğrenmek için izlenmesi gereken dizileri de araştırabilirsiniz.

  • Fransız arkadaşlar edinin; özellikle Fransızca yazma ve günlük konuşmanızı geliştirmeniz için, okul ya da iş yerindeki Fransız arkadaşlar ile iletişim kurabilirsiniz. Hatta internet aracılığı ile arkadaş edinebilir mail ile görüşebilir ya da mektup da yazabilirsiniz.

  • Çevrenizdekilerle sohbet edin; dil öğrenme aşamasındayken daha çok sosyalleşme imkanı da yakalayabilirsiniz. Çevrenizdeki insanlarla Fransızca konuşarak ve sorular sorarak pratik yapabilirsiniz. Böylece dilinizi konuşmaya yatkın bir hale getirebilirsiniz.

  • Online eğitimlerden yararlanın; teknolojinin gelişmesi ile birlikte uzaktan eğitim fırsatları ortaya çıkmaya başladı. Online eğitimler sayesinde yabancı dil öğrenmeye zaman ayıramayan insanlar, bir yere gitmeye gerek kalmadan yeni bir dil öğrenme şansına sahip oluyor. Enstitü tarafından sunulan Fransızca kursu da buna iyi bir örnektir. Enstitü, Fransızca olarak kendinizi günlük dilde tanıtabilecek bir temel eğitim vermeyi hedeflemektedir. Böylece uzun süredir öğrenmek istediğiniz ancak bir türlü zaman bulamadığınız dile ilk adımı atabileceksiniz. Eğitim sırasında; Fransızca sözler, alfabe ve aksanlar, selamlaşmalar ve vedalaşmalar, Fransızca sayılar, Fransızca renkler, günler, aylar, mevsimler, kişisel şahıs zamirleri ve kişi zamirleri, kendini ya da bir başkasını tanıtma gibi temel bilgiler verilmektedir.

Fransızca Öğrenmek İçin Geçerli 6 Neden


Fransızca geçmişte olduğu gibi günümüzde de dünyanın en geçerli dillerinden biri. Özellikle sanat alanında mimaride ve siyasette Fransızca bilmek kişiye yenidünyaların kapısını aralamak için bir fırsattır. Günümüzde milyonlarca kişi tarafından konuşulan Fransızca, dünyanın en çok konuşulan 6. dili durumundadır.

Fransızcayı öğrenmek size hem Fransa’da hem Avrupa’nın çoğu yerinde hem de Afrika’daki pek çok ülkede rahat bir şekilde yaşananlardan haberdar olma imkanı sağlayacaktır. 

  • Bir dünya dili; hem 220 milyon kişinin hem de 5 kıtada Fransızca konuştuğundan haberdar mıydınız? Bunun dışında “Organisation internationale de la Francophonie” Fransızca Konuşan Ülkeler Birliği adlı uluslararası örgüte 77 ülkenin üye olduğundan haberdar mıydınız? Fransızca İngilizceden sonra en çok tercih edilen yabancı dildir arasında gelir ve dünyanın en çok kullanılan 6. dilidir. Bu dili öğrenmek için Fransa’ya gitmek zorunda değilsiniz. Fransa dünyanın hemen hemen her ülkesinde kendi kültür enstitülerini kurmuş ve Fransa kültürünün, dilinin tanıtımını yapmaya devam etmektedir.

  • Bir kültür dili; Fransızca genelde kültür dili olarak anılır. Fransızca öğrenmeye karar verdiğinizde modadan, sanata, gastronomiye, sinemadan, bilime kadar pek çok konu hakkında makale okuyabilirsiniz. Victor Hugo, Marcel Proust, Edith Piaf, Charles Aznavour, Charles Baudelaire, Albert Camus ve daha sayamayacağımız kadar çok ünlü sanatçı Fransızca eser üretmiştir. Bu dili öğrenmek, sizi düşünce, sanat ve kültür alanında donanımlı bir birey olmaya yönlendirecektir. Fransızca analitik bir dildir. Bu durum eleştirel düşünceyi de geliştirmektedir. Descartes, Sartre, Foucault, Derrida gibi birçok filozof, Fransızca eserler vermiştir. Tüm bunlar göz önünde bulundurulduğunda bu dili öğrenmenin önemi de daha net anlayabiliriz.

  • Fransızca sadece Fransa demek değildir; Fransızca bilmek sadece Fransa’da yararlı olacaktır kesinlikle denemez. Bu dili öğrenmek; Kanada, İsviçre, Belçika, Lüksemburg gibi Fransızcanın resmi dil olarak kabul edildiği pek çok ülkenin de kapılarını aralamanızı sağlar. İtalya, Almanya gibi ülkelerde de Fransızca yoğun olarak kullanılmaktadır. Ek olarak Fas, Tunus gibi pek çok çeşitli ülkede Fransızca yaygın olarak kullanılan dillerden biridir.

  • Diplomasi dili; Fransızca Avrupa Birliği, Birleşmiş Milletler, UNESCO, NATO, UNICEF, Uluslararası Olimpiyat Komitesi ve daha sayamadığımız birçok uluslararası örgütün resmi dillerinden biri olarak bilinmektedir. Bu durum da uluslararası ticaret ve uluslararası ilişkiler alanında bir kariyer planlaması yapanlar için bu planın ilk sırasına Fransızca öğrenmeyi eklemek anlamına da gelir. Özellikle uluslararası ilişkiler okuyan her öğrencinin İngilizcenin yanı sıra Fransızca öğrenmesini de kesinlikle öneriyoruz.

  • Diğer dillere açılan önemli bir kapı; yeni bir dil öğrenmenin en enteresan taraflarından biri de kendi ana dilinize taze de farklı bir perspektifle bakmanızı sağlar. Bunun yanında diğer dillerde Fransızca kökenli pek çok sözcük bulunmaktadır. Fransızca öğrenen bir kişi aynı zamanda Portekizce, Rumence, İspanyolca ve İtalyanca gibi Roman dil ailesine üye dilleri öğrenmesini de kolaylaştırır. Özellikle İngilizcedeki sözcükleri büyük bir kısmı da Fransızca orijine sahiptir.

  • Aslında öğrenmek zor değil; Yaygın olarak düşünülenin aksine Fransızca öğrenmesi zor bir dil değildir. Fransızca ince farklara sahip olan bir dildir. Kişinin kendini ifade edebilmesi için bazı püf noktalarını öğrenmesi işini kolaylaştırır. Fransızca öğrenmeye istekli ve çalışmaktan keyif alan bir insanın bu dili konuşmaya başlaması uzun sürmez. Tabi ki her dilin kendine has bazı zorlukları da vardır. Dil bilgisi açısından farklılıklara sahip olsa da Fransızca düşünüldüğü kadar zor bir dil değildir.

Müzik Dinlemek, Fransızca şarkılar dinlemek, Sık kullanılan ifade ve kalıpları öğrenme, dilin ritmini anlama, Film İzlemek, Fransız filmleri orijinal dilinde izlemek, Dil bilgisinin pratiğe dökülmesi, aksanın kavranması, Kitap, Dergi Okumak, Kolaylık seviyesinde Fransızca kitapları ve dergileri okumak, Sözcük dağarcığını genişletme, dil bilgisinin pratiğe dökülmesi, Fransız Arkadaş Edinmek, Fransız arkadaşlar edinerek onlarla Fransızca konuşmak, Yazılı ve konuşma dilini geliştirme, günlük dil becerisini artırma, Çevre İle Sohbet Etmek, Fransızca bilen kişilerle sürekli Fransızca konuşmak, Pratik yapma, dilin akıcılığını geliştirmek, Online Eğitimler, Online Fransızca kurslarına katılmak, Yabancı dil öğrenme imkânı sağlar, dil öğrenme sürecini kolaylaştırır, Intensive Reading, Fransızca makalelerin veya kitapların okunması, Dil becerisinin geliştirilmesi ve sözcük dağarcığının genişletilmesi, Flash Cards, Gramer yapılarını, fiil çekimlerini veya yeni kelimeleri not alarak çalışmak, Bellek yoluyla öğrenmeyi hızlandırır ve kelime dağarcığını genişletir, Language Exchange, Fransızca konuşan biriyle dil değişimi yapmak, Günlük dil becerisini geliştirme ve pratik yapma, Uygulamalar, Fransızca dil eğitimi veren uygulamaları kullanmak, Dil bilgisini pekiştirme, dinleme ve okuma becerilerini geliştirme
fransızca kursu fransızca eğitimi fransızca öğrenmek zor mu
Bu, canlı mavi gömlek giymiş bir kadının görüntüsüdür. Yüzünü çerçeveleyen uzun, koyu renk saçları var. Ten rengi açık ve yüz ifadesi kararlı. Beyaz duvarlı ve aydınlık pencereli bir odada duruyor. Gömleğinin mavisi beyaza karşı öne çıkıyor ve güçlü bir kontrast hissi veriyor. Kadın kollarını vücudunun önünde kavuşturmuş, kendinden emin bir havaya sahip. Gözleri ileriye odaklanmış ve kararlılığını gösteriyor. Önüne ne çıkarsa çıksın üstesinden gelmeye hazır görünüyor.
Esra Girgin

İşletme Eğitimimi tamamladıktan sonra uzun yıllar eğitim sektöründe hizmet verdim. Eğitim alanında çalışmalara devam ederek, her alanda içerik üreterek, kendimi geliştirmeye devam ediyorum.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Bu resimde bir kadın kırmızı bir kazak giyerken kameraya gülümsüyor. Arka planda siyah metinli mavi beyaz bir işaret var, bu da kadının A1 seviyesinde bir Fransızca dil kursuna katıldığını gösteriyor. Buna ek olarak, beyaz metinli siyah ve kırmızı bir dikdörtgen var ki bu bir logo ya da kursla ilgili bir mesaj olabilir. Genel olarak bu görüntü, yeni bir dil öğrenmek için harika bir motivasyon olan neşe ve başarı duygusunu yansıtıyor.
5
(12)

Fransızca Kursu (A1)

14 Konu5 Saat
Omuz hizasında, siyah saçlı genç bir kadın kameraya genişçe gülümsüyor. Gözleri parlak ve ağzı geniş bir gülümseme şeklinde kıvrılmış. Yüzünde arkadaş canlısı ve davetkâr bir ifade var. Siyah, uzun kollu bir gömlek ve bir kot pantolon giyiyor. Rahat ve mutlu görünüyor. Arka plan bulanık ve odak dışı, bu da ona ilgi odağı olduğu hissini veriyor. Genel tavrı sıcaklık ve neşe dolu. Hayattan keyif alan ve anı yaşayan birinin mükemmel bir örneği.Jenya İçliyürek
1175464
Bu görselde kollarını kavuşturmuş, kendinden emin ve özgüvenli bir tavır sergileyen bir kadın tasvir edilmiştir. İspanyolca Kursu A2, dili orta seviyede öğrenmek için harika bir yoldur. İspanyolca gramer, telaffuz ve kelime bilgisinin tüm temellerini açık ve anlaşılması kolay bir şekilde öğretir. Kursun ses ve video dosyaları, öğrencilerin pratik yapmalarına ve İspanyolca konuşma becerilerinde güven kazanmalarına olanak tanır. Ayrıca, kurs öğretilen kavramları pekiştirmeye yardımcı olan interaktif alıştırmalar da içermektedir. Bu kurs sayesinde öğrenciler, İspanyolca konuşan kişilerle etkili bir şekilde iletişim kurmalarına yardımcı olacak güçlü bir İspanyolca temeli oluşturabilirler. Ayrıca, kursun çevrimiçi eğitmeni öğrencilere kişiselleştirilmiş tavsiye ve geri bildirim sağlamak için hazırdır. Bu kurs, orta seviyede İspanyolca öğrenmek için ideal bir yoldur.
5
(3)

İspanyolca Kursu (A2)

12 Konu5 Saat
Çağla AlperÇağla Alper
1257524
Arkasında kırmızı ve sarı bir bayrak bulunan oyuncak bir uçak, siyah ve kırmızı kumaş bir yüzey üzerinde durmaktadır. Oyuncak uçak beyazdır, kanatlarında ve kuyruğunda kırmızı bir şerit vardır ve gövdenin ortasında bir logo bulunmaktadır. Ön planda, sol üst köşede bir numara görülüyor. Güneş parlak bir şekilde parlıyor, sahneyi aydınlatıyor ve uçağa canlı bir parlaklık veriyor. Uçağın arkasında, üzerinde beyaz yazılar bulunan parlak sarı ve kırmızı bir bayrak vardır. Sahne arka planda mavi bir gökyüzü ile çerçevelenmiş ve tüm görüntü neşe ve macera duygusu ile doludur.
4.8
(189)

Almanca Kursu (A1-A2)

4 Konu5 Saat
Bu görüntü, içinde bir insan olan siyah bir daireden oluşuyor. Kişi kollarını iki yana açmış, kameraya dönük bir şekilde durmaktadır. Kişi beyaz bir gömlek ve mavi bir kot pantolon giymektedir. Arka plan gri tonda. Kişinin açık kahverengi gözleri ve kısa siyah saçları var. Daire pürüzsüz, kavisli bir dokuya ve parlak bir yüzeye sahip. Kişi kendinden emin ve güçlü görünüyor. Çemberin ortasında dururken kararlı bir ifadesi var. Resmin atmosferi davetkâr ve sıcak.Ders Eğitmeni
1102606