AnasayfaBlogHipnotik Dil Kalıpları
İş Hayatı

Hipnotik Dil Kalıpları

17 Ağustos 2016
Görüntüde uzun ince parmaklı ve açık ten rengi bir elin yakın çekimi görülüyor. El çerçevenin ortasına yerleştirilmiş, parmaklar hafifçe ayrılmış ve avuç içi kameraya bakıyor. Arka plan soluk gri renktedir ve ışık düşük ve eşittir, bu da görüntüye yumuşak, doğal bir görünüm verir. Parmak eklemlerinin yanı sıra avuç içinin karmaşık çizgileri ve kıvrımları da açıkça görülebiliyor. Derinin dokusu pürüzsüz ve hafif bir parlaklığa sahip. Genel olarak, bir elin bu yakın çekim fotoğrafı huzur ve hassasiyet hissi veriyor.
Terim/KavramAçıklamaKullanım Örneği
Hipnotik Dil KalıplarıKişinin düşüncelerini ve eylemlerini yönlendirebilen gizli emir kipleri içeren dil kalıplarıdır.Size %100 katılıyorum, dilerseniz birer fincan çayımızı içerken size bu sorunu nasıl çözdüğümüzü anlatabilirim.
Kodlanmış ‘’yap’’ emriHipnotik dil kalıplarında bulunan ve karşı tarafın kendi fikri ve kanaatiymişcesine hareket etmesini sağlayan emirlerdir.Haftaya yapacağımız görüşmemizde lütfen bu enerjinizin ve motivasyonunuzun kaynağını benimle de uzun uzun paylaşın, olur mu?
Sihirli emir cümlesiHipnotik dil kalıpları kullanılarak kurulan ve belirli bir amaca hizmet eden cümlelerdir.Bu yeni akıllı telefona sahip olmayı bir düşün istersen.
Bilinç altı onayıHipnotik dil kalıplarının yarattığı, bilinçaltında olumlu bir izlenim yaratma ve kabul görme durumudur.Size 10 kilo daha zayıf görünmenin sırrını versem uygular mıydınız?
Gizli yaptırım gücüHipnotik dil kalıplarının, kişi üzerinde etkisi olan ve davranış değişimini tetikleyebilen özelliği.Bilmek isteyeceğinizi düşündüm, bu fiyat sadece bu ay için geçerli.
Emir ve dikkat çekme butonlarıHipnotik dil kalıplarında kullanılan, karşı tarafın ilgisini çeken ve belirli bir eyleme yönlendiren kelimeler veya ifadeler.Bu yeni otomobile herkesten önce sahip olduğunuzu bir hayal edin.
Bilinç Düzeyinde HatırlamaHipnotik dil kalıpları kullanıldığında kişinin bilinç düzeyinde hatırladığı son şey genellikle pozitif bir bilgi veya hatıradır.Antrenmanınızın içerisinde işine sizin kadar sadık ve gelişmeye sizin kadar açık birini daha tanımıyorum.
Bilinçaltı MesajlarHipnotik dil kalıpları kullanılarak gönderilen, kişinin farkında olmadan algıladığı ve davranışlarını etkileyen mesajlardır.Seçmeniz gerekseydi hangi rengi tercih ederdiniz?
Kuruluş CümlesiHipnotik dilin final aşamasında kullanılan ve hedeflenen tepkiye ulaşmayı sağlayan etkili cümledir.1 yıllık üyelik çok daha kârlı oluyor, sizce de öyle değil mi?
Özdeşleştirme TekniğiHipnotik dil kalıplarında kullanılan ve karşı tarafın kendini özel hissetmesini sağlayan bir yöntem.Kimi insanlar nedense ürünün büyük boyunu almanın avantajını kavrayamıyor.

Kelimelerin gücünü hepimiz iyi biliriz. Seçtiğiniz kelimelerin oluşturduğu cümleler sizin hayatınızı yönlendirir. İstediğiniz herhangi bir şeyi birine yaptırmak için, sorduğunuz soruya ‘’evet’’ yanıtını alabilmek için, satmaya çalıştığınız ürün veya hizmeti müşteriye kabul ettirebilmek için ve daha pek çok şeye ulaşmak için kurduğunuz cümlelere sarılırsınız. Yani, aslında diliniz sizin sihirli değneğinizdir.

Hipnotik dil kalıpları nedir?

Kişisel gelişim, NLP veya hipnozla ilgilenenleriniz varsa, Hipnotik Dil Kalıpları terimine aşinadır. Hipnotik dil kalıpları olgusu uzun yıllardır, özellikle iş yaşamında kullanılıyor ve başarısı da göz ardı edilemeyecek kadar fazla.  Hipnotik dil kalıplarının özelliği, içerisinde karşınızdakinde bilinçaltı onayı yaratacak gizli emir kipleri barındırmasıdır. Yani bu kalıpların açıklaması, karşınızdakinin düşüncelerini ve dolayısıyla eylemlerini sizin istediğiniz şekilde yönlendirme tekniğidir. Örneğin, müşterinizin ofisinde yoğun ve uzun süren bir toplantıdasınız, diliniz damağınız kurudu ama müşteriniz derdini öyle iştahla ve nefes almadan size anlatıyor ki, konuyu bölmek ve içecek isteğinizi dile getirip karşınızdakine saygısızlık yapmak da istemiyorsunuz. Bu durumda şöyle bir cümle kalıbı ile hem müşterinizi can kulağı ile dinliyor olduğunuzu ifade eder, hem de damağınızı ıslatmak için nefis bir sipariş vermiş olursunuz: ‘’Size %100 katılıyorum, hatta aynı sorunu sektörünüzden bir başka müşterimiz de bizimle çalışmaya başlamadan evvel yaşıyordu, dilerseniz birer fincan çayımızı içerken size bu sorunu nasıl çözümlediğimizi ve müşterimizin kârlılığını nasıl ikiye katladığını anlatabilirim.’’ Bakın, gördünüz mü? Hem müşteriye derdi için bir çözümünüz olduğunu, hatta bu konuda reel bir örneğiniz olduğunu çıtlattınız ve ilgiyi çektiniz, hem de arada çay siparişi verdiniz. Son derece naif ve bir o kadar da bilgece. Hipnotik dil kalıplarında kodlanmış olan ‘’yap’’ emri, karşınızdakini zorlamadan ve adeta kendi fikri ve kanaatiymişcesine işler. Bir başka örnek verecek olursak, diyelim ki bir ofisiniz var ve danışanlarınız ile bire bir görüşmeler yapıyorsunuz. Fakat yoğun bir temponuz olduğundan danışanlarınızın her birine belirli bir zaman dilimi ayırabiliyorsunuz. Görüşmekte olduğunuz kişi ile toplantınızı artık sonlandırıp sıradaki danışanı bekletmeden kabul etmeniz gerekiyor, ancak sözün birini bırakıp diğerini alan ve konuyu noktalayamayan danışanınıza bunu lappadanak söyleyip hevesini kursağında bırakmak da istemiyorsunuz.

Sihirli emir cümlesini nasıl kullanabiliriz?

i̇şte size güzel bir sihirli emir cümlesi: ‘’kemal bey, sıradaki randevumu almadan evvel şunu söylemeliyim ki, danışanlarımın içerisinde işine sizin kadar sadık ve gelişmeye sizin kadar açık birini daha tanımıyorum. haftaya yapacağımız görüşmemizde lütfen bu enerjinizin ve motivasyonunuzun kaynağı her ne ise, benimle de uzun uzun paylaşın, olur mu?’’ kemal bey’in bilinç altı, sürenin dolduğunu ve sırada bir başka danışanın bekliyor olduğunu kavradı, ancak bilinç düzeyinde hatırlayacağı son şey, sizin övgü dolu sözleriniz ve nasıl olsa haftaya yeniden görüşebileceğiniz düşünceleri oldu. ayrıca, bu sözlerinizin sonuna yaklaşırken elinizi kemal bey’e uzatarak el sıkışıyor ve aynı anda yavaşça koltuğunuzdan kalkıyor ve uğurlama moduna geçiyorsanız, kemal bey size istemsizce eşlik edecek ve kapıya doğru yönelecektir. dolayısıyla, istediğiniz şeyi karşınızdakine kolayca yaptırmış olacaksınız ve karşınızdaki de bunu doğal olarak yapacak.

Örnek dil kalıpları.

Kuracağınız amaç dolu ve hedefe uzanacak cümlelerde kullanmanızı önereceğim birkaç kalıbı aşağıda paylaşmak isterim. Bu kalıpların karşıdaki kişi üzerinde gizli bir yaptırım gücü vardır. Büyük harflerle yazılı olan kısım, kurulan cümledeki emir ve dikkat çekme butonlarıdır. ‘’Hemen ŞİMDİ KARAR VERmek zorunda değilsiniz.’’ (Şimdi ya alırsın, ya da fırsat kaçabilir) ‘’Size 10 KİLO DAHA ZAYIF GÖRÜNmenin sırrını versem UYGULAR mıydınız?’’ (Kim uygulamaz ki? O halde bu ürünü merak edeceksiniz.) ‘’BİLMEK İSTEYECEĞİNİZİ DÜŞÜNDÜM,  bu fiyat SADECE BU AY için geçerli.’’ (Herkese söylemem, sen özelsin ve bu avantajdan yararlanmanı isterim, bu ay sonuna kadar şansın var) ‘’İnsanlar ÇOK KALİTELİ BİR SES SİSTEMİNE SAHİP OLmanın önemini nasıl anlayamaz ki?’’ (Oysa sen öyle misin? Sen kalitenin ne olduğunu çok iyi bilirsin ve bu ürün tam sana göre.) ‘’Bu YENİ AKILLI TELEFONA SAHİP OLmayı bir düşün istersen.’’ (Almak zorunda değilsin, ama sen yine de düşün) ‘’SEÇMENİZ GEREKseydi hangi rengi tercih ederdiniz?’’ (Almaya karar verdin, şimdi bana rengini söyle) ‘’Bu yeni otomobile HERKESTEN ÖNCE SAHİP OLduğunuzu bir hayal edin.’’ (Kimsede yokken sende olacak, bir hayal et, ilk olacaksın ve herkes sana bakacak) ‘’1 yıllık üyelik çok daha KÂRLI oluyor, SİZCE DE ÖYLE DEĞİL Mİ?’’ (Basit bir ödeme tablosunda bu avantajı göremiyor olamazsın) ‘’KİMİ İNSANLAR NEDENSE ürünün BÜYÜK BOYUNU Almanın avantajını kavrayamıyor.’’ (Sen o insanlardan değilsin, değil mi?)

Vuruş cümleleri

Vuruş cümleleri önemlidir. Karşınızdakini eyleme geçirecek o sihirli cümleler dudaklarınızdan döküldüğünde, potansiyel enerji kinetik enerjiye dönüşür.  Bu kalıplar, karşınızdaki kişiye yaptırmak istediğiniz eylemi gizlice aşılar. Beyin bu algıyı değerlendirmeye alır ve süreç başlar. Süreç boyunca ivme kazandıracak olan cümleler yine sizin iki dudağınız arasında olacaktır. Unutmayın, bu kalıplar her evreyi anında lehinize dönüştürmeyebilir. Ancak, başarısı %60’ın üzerindedir ve anlık olmasa da yakın gelecekte değişen sonuçlar doğurma konusunda da oldukça başarılıdırlar. Hedefinizin büyüklüğü de bu kalıpların işleyişinde ve başarılı sonuç doğuruşunda muhakkak etkilidir. Neticede insanlar her gün araba almazlar, ama her gün ekmek alabilirler. Ne sattığınız ya da ne amaçladığınız da en az kalıpların doğru kullanımı kadar önemlidir ve sonucu etkiler. Sihirli bir hafta olması dileklerimle…

Hipnotik Dil Kalıpları, Kişinin düşüncelerini ve eylemlerini yönlendirebilen gizli emir kipleri içeren dil kalıplarıdır, Size %100 katılıyorum, dilerseniz birer fincan çayımızı içerken size bu sorunu nasıl çözdüğümüzü anlatabilirim, Kodlanmış ‘’yap’’ emri, Hipnotik dil kalıplarında bulunan ve karşı tarafın kendi fikri ve kanaatiymişcesine hareket etmesini sağlayan emirlerdir, Haftaya yapacağımız görüşmemizde lütfen bu enerjinizin ve motivasyonunuzun kaynağını benimle de uzun uzun paylaşın, olur mu?, Sihirli emir cümlesi, Hipnotik dil kalıpları kullanılarak kurulan ve belirli bir amaca hizmet eden cümlelerdir, Bu yeni akıllı telefona sahip olmayı bir düşün istersen, Bilinç altı onayı, Hipnotik dil kalıplarının yarattığı, bilinçaltında olumlu bir izlenim yaratma ve kabul görme durumudur, Size 10 kilo daha zayıf görünmenin sırrını versem uygular mıydınız?, Gizli yaptırım gücü, Hipnotik dil kalıplarının, kişi üzerinde etkisi olan ve davranış değişimini tetikleyebilen özelliği, Bilmek isteyeceğinizi düşündüm, bu fiyat sadece bu ay için geçerli, Emir ve dikkat çekme butonları, Hipnotik dil kalıplarında kullanılan, karşı tarafın ilgisini çeken ve belirli bir eyleme yönlendiren kelimeler veya ifadeler, Bu yeni otomobile herkesten önce sahip olduğunuzu bir hayal edin, Bilinç Düzeyinde Hatırlama, Hipnotik dil kalıpları kullanıldığında kişinin bilinç düzeyinde hatırladığı son şey genellikle pozitif bir bilgi veya hatıradır, Antrenmanınızın içerisinde işine sizin kadar sadık ve gelişmeye sizin kadar açık birini daha tanımıyorum, Bilinçaltı Mesajlar, Hipnotik dil kalıpları kullanılarak gönderilen, kişinin farkında olmadan algıladığı ve davranışlarını etkileyen mesajlardır, Seçmeniz gerekseydi hangi rengi tercih ederdiniz?, Kuruluş Cümlesi, Hipnotik dilin final aşamasında kullanılan ve hedeflenen tepkiye ulaşmayı sağlayan etkili cümledir, 1 yıllık üyelik çok daha kârlı oluyor, sizce de öyle değil mi?, Özdeşleştirme Tekniği, Hipnotik dil kalıplarında kullanılan ve karşı tarafın kendini özel hissetmesini sağlayan bir yöntem, Kimi insanlar nedense ürünün büyük boyunu almanın avantajını kavrayamıyor
Hipnotik Dil Kalıplarıgizli ikna teknikleri hipnotik dil kalıbı nedirsatışta hipnotik dil kalıpları
Bu fotoğrafta yüzü doğrudan kameraya bakacak şekilde selfie çeken bir kadın görülüyor. Mavi beyaz çizgili bir tişört ve mavi kot pantolon ile gündelik kıyafetler giyiyor. Saçları koyu kahverengi ve gözlük takıyor. Sol eli ileriye dönük olan akıllı telefonu tutuyor ve sağ eliyle barış işareti yapıyor. Arka plan açık renkli bir duvar ve çerçevede saksı ve raf gibi birkaç başka nesne var. Yüzünde hafif bir gülümsemeyle rahat ve neşeli bir ruh hali içinde görünüyor. Kendinden emin ve selfie çektiği için mutlu görünüyor.
Gaye Candan
Dijital Pazarlama Uzmanı, Blog Yazarı

Yıldız Teknik Üniversitesi'nde Jeodezi ve Fotogramerti Mühendisliği bölümünden mezun olmuştur. Sonrasında Akademi İstanbul'da İşletme İletişimi ve Halkla İlişkiler eğitimi almıştır.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Bu resimde kanepede oturan bir kadın görülüyor. Uzun siyah saçları var ve açık mavi renkli bir gömlek giyiyor. Kadın görüntünün ortasında bacak bacak üstüne atmış ve kollarını kanepenin kolçağına dayamış şekilde oturuyor. Arkasında hafifçe odak dışında kalan bir tel çit var. Kadının solunda biraz yeşillik olan bir bitki var. Görüntünün sağ tarafında kırmızı bir kutunun yakın çekimi var. Görüntünün sağ alt köşesinde ise bir kişinin parmağının bulanık bir yakın çekimi yer alıyor. Sonuç olarak bu resim, evinde bulunan ve bir hikaye anlatmaya yardımcı olan çeşitli nesnelerle çevrili bir kadının ayrıntılı bir portresidir.
İkna Teknikleri

Hipnozla İkna Etmenin 5 Yolu

26 Ağustos 2021
Çerçevenin ortasındaki beyaz masanın üzerinde bir dizüstü bilgisayar ve bir not defteri duruyor. Dizüstü bilgisayarın siyah bir klavyesi ve gümüş bir fare altlığı var. Not defterinde siyah mürekkeple yazılmış notlar bulunan beyaz bir kağıt var. Çerçevenin sağ tarafında, duvarda bir rulo boya görülüyor. Çerçevenin sol tarafında saksı içinde yeşil bir bitki görülüyor. Çerçevenin sol üst köşesinde, üzerlerinde bazı yazılar bulunan birkaç kağıt görülebiliyor. Çerçevenin sol alt köşesinde, tuşları ayrıntılı bir şekilde görülebilen bir klavyenin yakın çekimi görülüyor.
Yabancı Dil Eğitimi

İngilizce Konuşma Kalıpları

18 Aralık 2019
Bir grup kadın bir arada durmuş, gülümsüyor ve içkilerini yudumluyor. Uzun saçlı ve kot ceket giyen ilk kadın sol elinde bir bardak bira tutuyor. İkinci kadın iki bardak bira, üçüncü kadın ise sağ elinde bir bardak bira tutmaktadır. Dördüncü kadın sol elinde bir bardak sarı sıvı ve sağ elinde bir bardak turuncu sıvı tutmaktadır. Tüm kadınlar harika vakit geçiriyor, içkilerinin ve birbirlerinin arkadaşlığının tadını çıkarıyor gibi görünüyor.
Yabancı Dil Eğitimi

İngilizce Konuşma Diyalogları

24 Aralık 2019
Günlük hayatta kullanılan İngilizce konuşma kalıpları içerinde karşımıza selamlaşma, tanışma, yardımlaşma, genel ifadeler ve mesleki İş İngilizcesi çıkıyor.
Yabancı Dil Eğitimi

İngilizce Günlük Konuşmalar ve Anlamları

24 Aralık 2019
Bu resim online bir NLP kursunu ve sertifikasını tasvir etmektedir. Resimdeki kadın gülümseyerek kursun eğlenceli ve ödüllendirici olduğunu ima ediyor. Boynunun, saçının ve ağzının yakın çekimi, kursun doğal dil işlemenin tüm yönlerini kapsadığını göstermektedir. Siyah arka plan ve merdiven, kursun kapsamlı ve ilgi çekici olduğunu gösteriyor. Arka plandaki kişinin elleri bulanıklaştırılarak kadına ve kurs materyaline odaklanıldığı vurgulanıyor. Kısacası, bu görsel NLP kursunun ve sertifikasyonunun ilgi çekici, kapsamlı ve ödüllendirici bir deneyim sunduğunu anlatmaktadır.
5
(40)

NLP Eğitimi

26 Konu10 Saat
Buket GüngenBuket Güngen
1350790
Bu, siyah ve yeşil metinli bir bayrağın önünde gülümseyen takım elbiseli bir adamın görüntüsüdür. Bu görsel bir Japon online eğitim kursunun parçasıdır. Resimdeki adam, kursun öğrencileri hazırlayacağı profesyonel tipine bir örnektir. Bu kursun yardımıyla öğrenciler profesyonel dünyaya girmek için ihtiyaç duydukları bilgi ve becerileri kazanabilirler. Arka plandaki bayrak, kursun Japon kültürü ve değerlerine odaklandığını göstermektedir. Siyah ve yeşil metin muhtemelen çevrimiçi kursun logosudur. Kursun güvenilir ve iyi bir üne sahip olduğunu gösterir. Bu kursu almak, öğrencilerin başarılı olmak için gerekli becerileri kazanmalarını sağlayacaktır. Onlara herhangi bir işyeri için bir varlık haline getirecek bilgiyi verecektir.
5
(35)

Japonca Eğitimi

16 Konu5 Saat
Parlak bir gülümsemeye sahip genç bir adam doğrudan kameraya bakıyor. Açık ten rengine sahip ve kahverengi gözleri mutlulukla parlıyor. Koyu renk saçları düzgünce kesilmiş ve yüzü rahat ve memnun. Beyaz arka planla güzel bir tezat oluşturan mavi bir tişört giyiyor. Yüz ifadesi neşeli ve olumlu tavrı bulaşıcı. Gerçekten mutlu ve o andan memnun görünüyor. Bu görüntü bir neşe anını yakalıyor ve öznenin duygusunu aktarıyor.Bahadır Atmaca
1245464
Bu çevrimiçi kurs görüntüsünde bir kadın beyaz tahtaya yazı yazıyor. Sarı saçları var ve odaklanmış ve kararlı görünüyor. Bu, öğretilen bir ders ya da bir beyin fırtınası oturumu olabilir. Arka planda kırmızı, beyaz ve mavi bir bayrak olması muhtemeldir, bu da konunun vatanseverlik veya ulusal gururla ilgili olduğunu düşündürebilir. Resimde ayrıca bir miktar bulanıklık var, bu da kişinin hareket halinde olduğunu gösteriyor olabilir. Genel olarak resim bir öğrenme ve faaliyet hissi uyandırıyor.
Bu görüntü, içinde bir insan olan siyah bir daireden oluşuyor. Kişi kollarını iki yana açmış, kameraya dönük bir şekilde durmaktadır. Kişi beyaz bir gömlek ve mavi bir kot pantolon giymektedir. Arka plan gri tonda. Kişinin açık kahverengi gözleri ve kısa siyah saçları var. Daire pürüzsüz, kavisli bir dokuya ve parlak bir yüzeye sahip. Kişi kendinden emin ve güçlü görünüyor. Çemberin ortasında dururken kararlı bir ifadesi var. Resmin atmosferi davetkâr ve sıcak.Ders Eğitmeni
913464