AnasayfaBlogHayatın Olmazsa Olmazı: Yabancı Dil
Yabancı Dil Eğitimi

Hayatın Olmazsa Olmazı: Yabancı Dil

10 Aralık 2018
Sarı saçlı bir kadın, önünde dizüstü bilgisayarıyla bir masada oturuyor. Gri bir gömlek giymiş ve ellerini dizüstü bilgisayarın üzerine koymuş. Dizüstü bilgisayarın yanındaki masada ahşap bir yüzey üzerinde siyah kare bir nesne var. Arkasında, arka planda kapağına yakından bakılan bir kitap var. Dizüstü bilgisayarın sol tarafında bir tablet var ve kadın ona dikkatle bakıyor. Ön planda bir pipetin yakın çekimi görülüyor.
Yabancı Dil Eğitimine Başlama YaşıYabancı Dil Eğitiminin Çocuklara FaydalarıÇocukların Yabancı Dil Öğrenme Teknikleri
Çocukluk dönemiZekâ gelişimi, iletişim yeteneklerini ve yaratıcılığı artırmaTelevizyon ve çizgi film izleyerek
Okul öncesiFarklı kültürleri anlama ve küresel bir vatandaş olmaEbeveynlerle yabancı dilde konuşma ve diyaloglar kurma
İlkokul dönemiKariyer olanakları ve uluslararası fırsatları artırmaYabancı dilde kitap okuyarak ve yazarak
Lise dönemiÜniversite ve kariyer için dil bilgisi gerekliliğiDil eğitim kursları ve online dil öğrenme platformları kullanma
Yetişkin dönemiKişisel ve profesyonel gelişimYurtdışında dil eğitimi ve özel dersler
Çocukluk - Yetişkinlik süreciKültürlerarası anlayış ve empati geliştirmeYabancı dilde müzik dinlemek ve şarkılar öğrenmek
Hep düşünülmüş, ama ilerleyen yaş sorun olmuştur.İlerleyen yaşlarda alınan dil eğitimleri ile dile olan ilgi artırılabilir.Dil öğrenme uygulamaları ve çevrimiçi kurslar kullanma
Çocuklukta erken yaşta başlamaBilişsel yetenekler ve problem çözme becerilerinin gelişimiÇizgi filmler, şarkılar, hikayeler ve oyunlar kullanma
Genç yetişkinlerUluslararası seyahatler, iş görüşmeleri ve sosyal etkinliklerde rahatlıkDil değişim programları ve yabancı arkadaşlar edinmek
Emeklilik dönemiBeyin sağlığı için yeni bir dil öğrenmeDil öğrenme faaliyetlerine katılmak ve yabancı dilde okuma

Herkesin çocukluk yıllarında en çok maruz kaldığı konulardan biridir yabancı dil eğitimi. Anne ve babanın televizyonda sürekli açtığı ancak asla anlamadığınız çizgi filmler, hatta yeri geldiğinde onları duyduğunuz şekliyle ezberleyip evin içinde bağıra bağıra söyleyip dört döndüğünüz günler olmuştur. 

Yabancı Dil Olmazsa Olmaz

Eğer bunların ne olduğunu daha o yaşlarda merak edip irdelemeye başlamışsanız hayata da bir adım önde başlamışsınız demektir. Hayatın ilk anlarından itibaren bile maruz kaldığımız yabancı diller gerek günlük hayatta gerekse iş hayatında mutlaka karşımıza çıkmaktadır. Bu sebeple yabancı dil eğitimi hayatın olmazsa olmazları arasında ilk sıralarda yer almaktadır. 

Yabancı dil öğrenmek için neler gerekli? 

İstek, motivasyon ve özveri yabancı dil öğrenmek için gerekli olan en önemli 3 unsurdur.

İstek

Eğer dil öğrenmenin size sağlayacağı getirisinin farkına varmışsanız, istek çoğunlukla kendiliğinden gelecektir.

Motivasyon

Kendinizi hazırladınız, öğrenmeye isteklisiniz. Ancak gerekli motivasyonu kendinizde bir türlü bulamıyorsunuz. Bu durumu çözecek tek kişi maalesef yine kendinizsiniz. Ancak çevrenizdeki insanlara danışıp onlardan size destek olmalarını isterseniz bu sorunu da mutlaka aşabilirsiniz. Fakat unutmayın, iş yine sizde bitiyor.

Özveri

Kendi rahatlık alanınızın dışına çıkmak istemediğinizin farkındayız. Zaten kim ister ki? Lakin burada sizi diğerlerinden ayıracak nokta, harekete geçmeyi isteyip istememenizle alakalıdır. Sıkılsanız, bıksanız da bol bol araştırma yapın, kafanızda soru işaretleri arttıkça siz daha da araştırın.

Kendiniz Öğrenmeye Gayret Edin

Yabancı dil öğrenmek için yapabileceğiniz en pratik tercih kendi başınıza öğrenmek olacaktır. Kendi öğrenme şeklinize uygun kitaplar ve eğitimlerle kendinize uygun bir program hazırlayabilir, en kısa sürede dil öğrenme yolunda emin adımlarla ilerler hale gelebilirsiniz. 
Ayrıca karşınıza tüm dünyayı getirebileceğiniz internet sayesinde günümüzde öğrenmek için bütün engeller ortadan kalktığı için cep telefonunuzdan bile çeşitli uygulamalar aracılığıyla dil öğrenmek ve bilgisayarınızdan çeşitli online eğitimlere katılmak mümkün hale gelmiştir.

Yabancı Dil Eğitimi Almanız Şart

Bir diğer önemli husus ise sadece bu konuda uzmanlaşmış yerlerden online eğitim almak. Çünkü dil öğrenmek için en etkili yollardan biri pratik yapmaktır. Birebir ders alıp sadece size özel hazırlanacak bir eğitimi de seçebilirsiniz elbette, ancak birebir eğitim doğası gereği maliyet açısından grup eğitimine kıyasla biraz daha tuzlu olacaktır. 

Bununla birlikte özel eğitim veren her yer doğru eğitimi uygular diye bir kural olmadığından ders seçmeden önce ayrıntılı bir araştırma yapmanız hatta etrafınızda yabancı dil eğitimi almış kişiler varsa onlara sormanız sizin yararınıza olacaktır. Böylelikle verimsiz öğrenme metotları uygulayan yerlerden kaçınarak vakit kazanmış olursunuz.

Nereden ücretsiz yabancı dil eğitimi alabilirim?

İstanbul İşletme Enstitüsü kapsamındaki ücretsiz sertifika programları arasından uzman eğitmenler eşliğinde etkileşimli bir şekilde alacağınız yabancı dil eğitimleri size hem pratik yapmanız konusunda hem de dil hakimiyeti oluşturmanız açısından yardımcı olacaktır. 

Yeni Ufuklara Yelken Açın

Artık yabancı dil öğrenimi hakkında biraz bilgi sahibi olduğunuza göre kendinize nasıl bir yol belirlemek istediğinize karar verebilirsiniz. Öğrenmek istediğiniz dili belirledikten sonra hayatınızı o dilde yaşamaya başlayın. Etrafınızda pratik yapabileceğiniz kişiler olmasa dahi seçtiğiniz dilde diziler izleyin. 

Türkçe altyazı eşliğinde izlediklerinizi karşılaştırmaktan çekinmeyin. Gün içinde kendi kendinize konuşun, içinizden yabancı dilde düşünün. Reklamlar, haberler, dergiler, gazeteler okuyun. Kendinizi o dilin kültürüne aktarın. Kendiniz gibi düşünmeyin, başka bir insan olun. Kendi kendinize o dilde sahneler canlandırın. 

İlk aşamalarda hiçbir şey yolunda gitmiyor diye kesinlikle düşünmeyin. Hiçbir şey anlayamadığınızı düşünseniz bile gördüğünüz her şey sizin için bir tecrübe olacaktır ve aklınızın bir köşesinde mutlaka yer edecektir. Merak etmeyin zamanla her şeyin rayına oturduğunu fark edeceksiniz. Ayrıca bütün bunlardan en önemlisi hedefinize ulaşana kadar asla pes etmeyin.

Yazar: Tolunay Uzun

Çocukluk dönemi, Zekâ gelişimi, iletişim yeteneklerini ve yaratıcılığı artırma, Televizyon ve çizgi film izleyerek, Okul öncesi, Farklı kültürleri anlama ve küresel bir vatandaş olma, Ebeveynlerle yabancı dilde konuşma ve diyaloglar kurma, İlkokul dönemi, Kariyer olanakları ve uluslararası fırsatları artırma, Yabancı dilde kitap okuyarak ve yazarak, Lise dönemi, Üniversite ve kariyer için dil bilgisi gerekliliği, Dil eğitim kursları ve online dil öğrenme platformları kullanma, Yetişkin dönemi, Kişisel ve profesyonel gelişim, Yurtdışında dil eğitimi ve özel dersler, Çocukluk - Yetişkinlik süreci, Kültürlerarası anlayış ve empati geliştirme, Yabancı dilde müzik dinlemek ve şarkılar öğrenmek, Hep düşünülmüş, ama ilerleyen yaş sorun olmuştur, İlerleyen yaşlarda alınan dil eğitimleri ile dile olan ilgi artırılabilir, Dil öğrenme uygulamaları ve çevrimiçi kurslar kullanma, Çocuklukta erken yaşta başlama, Bilişsel yetenekler ve problem çözme becerilerinin gelişimi, Çizgi filmler, şarkılar, hikayeler ve oyunlar kullanma, Genç yetişkinler, Uluslararası seyahatler, iş görüşmeleri ve sosyal etkinliklerde rahatlık, Dil değişim programları ve yabancı arkadaşlar edinmek, Emeklilik dönemi, Beyin sağlığı için yeni bir dil öğrenme, Dil öğrenme faaliyetlerine katılmak ve yabancı dilde okuma
dil dil eğitimi eğitim yabancı dil yabancı dil eğitimi
Bu resimde ikisi de gözlük takan bir erkek ve kadın görülüyor. Adam mavi bir gömlek ve siyah bir pantolon giyerken, kadın beyaz bir gömlek ve mavi bir kot pantolon giymektedir. Her ikisinin de gözlükleri takılı ve dümdüz ileriye bakıyorlar. Adamın kolu kadının beline dolanmış ve yüzleri birbirine yakın göründüğü için birlikte bir anı paylaşıyor gibi görünüyorlar. Arka plan yumuşak, kirli beyaz bir renktedir. Işık hafif loş, görüntüye yumuşak ve sıcak bir his veriyor. Gözlüklerine rağmen, gözleri hala bir duygu belirtisi gösteriyor. Birbirlerinin varlığından memnun ve mutlu görünüyorlar.
Konuk Yazar
Blog Yazarı

İstanbul İşletme Enstitüsünde yazılarının yayınlanmasını isteyen konuk yazarlarımız için oluşturulan bilgi kartıdır. Birçok alanda ve disiplindeki yazıları bu hesap üzerinde bulabilirsiniz.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Genç bir kadın bir bilgisayar ekranını işaret ediyor, gülümsüyor ve heyecanlı görünüyor. Ekranda mavi ve sarı renkli bir oynat düğmesinin yanı sıra bir ampul çizimi ve bir ağ çizimi görülüyor. Arka planda, elinde bir çıkartma olan bir kişinin bulanık bir görüntüsü var. Kadın beyaz bir gömlek giymiş ve saçlarını arkadan bağlamıştır. Ekrana odaklanmıştır ve sağ eliyle işaret etmektedir. Sol eli klavyenin yanındaki masanın üzerinde durmaktadır. Kadının sağında mavi bir nesnenin yakın çekimi vardır. Görüntü kadının göz hizasının biraz üzerindeki bir açıdan çekilmiştir.
Yabancı Dil Eğitimi

İngilizce Öğrenmenin Yararları

22 Temmuz 2019
Genç bir kadın yüzünün önünde siyah bir akıllı telefon tutuyor. Cihaza bakarken yüzünde ciddi bir ifade var. Uzun kahverengi saçları yüzünden geriye doğru toplanmış. Telefonun arkasında mavi ve beyaz bir logo var. Resmin sol tarafında pembe beyaz logolu bir tabelanın yakın çekimi var. Arka plan siyahtır. Kadın loş bir odada görünüyor. Telefonu önünde tutarken kolları hafifçe bükülmüştür.
Yabancı Dil Eğitimi

Yabancı Dil Öğrenmenin Faydaları

26 Aralık 2020
Kulaklık ve siyah beyaz gömlek giyen bir kadın portakal suyu dolu plastik bir bardak tutuyor. Sol elinde mavi bir telefon var ve hafif bir gülümsemeyle kameradan uzağa bakıyor. Saçları uzun ve kıvırcık, kulaklıkları ise beyaz ve biraz pembe. Arka plan yeşil ve siyahtan oluşan bir bulanıklık. Rahatlamış bir halde, anın tadını çıkarıyor gibi görünüyor.
Yabancı Dil Eğitimi

Yabancı Dili Online Öğrenmek Mümkün Mü?

02 Kasım 2021