AnasayfaBlogEk İş Bulmak İçin İpuçları
İş Bulmak

Ek İş Bulmak İçin İpuçları

23 Ağustos 2017
Bir kadın dizüstü bilgisayarı açık bir şekilde masada oturuyor. Dizüstü bilgisayarın ekranına dikkatle bakarken yüzünde kocaman bir gülümseme var. Mavi bir bluz giyiyor ve elleri dizüstü bilgisayarın klavyesinin üzerinde duruyor. Arka planda, bir adamın bulanık bir görüntüsü ve bir sandalyenin yakın çekimi var. Dizüstü bilgisayarın kendisi, klavyesi ve ekranı tam olarak görülecek şekilde yakın plandadır. Kadın dizüstü bilgisayarda her ne iş yapıyorsa ona odaklanmış ve eğleniyor gibi görünüyor.
Ek İş Bulma YöntemiAçıklamaÖneriler
İş Arama MotorlarıOnline iş ilanlarına ulaşabileceğiniz platformlar.‘’online’’, ‘’evden çalış’’, ‘’homeoffice, ’’, ‘’part-time’’, ‘’akşam’’, ‘’hafta sonu’’, ‘’freelance, ’’ anahtar kelimelerini kullanın.
Online İşlerEvden yapılabilecek işler.Konum eklemeye gerek yoktur, düzgün bir iş bulmak geliri artırabilir.
Part-Time İşlerTam gün çalışmayı gerektirmeyen işler. İki tam zamanlı iş arasında sıçramak yerine part time iş seçimi yapılabilir.
Bizzat İş Bulmaİşverenlerle birebir görüşerek içeride iş bulma.Kibar ve neşeli bir tutumla işvereni ziyaret edin, yöneticiyle tanışın ve işler hakkında sorular sorun.
Ağ KurmaBağlantılarını kullanarak iş bulma.Arkadaşlar, aile ve komşular aracılığıyla kurumların yardıma ihtiyacı olup olmadığını sorgulayın.
Serbest İşlerÖzgür çalışma saatleri ve yer seçimi imkanı sunan işler.Freelancer gibi websitelerde serbest işler içerisinde arama yapabilirsiniz.
Küçük İşletmelerKendi işini kurma ve yönetme hakkı sunan iş türleri.Esneklik isteyenler için kendi işini kurmak iyi bir seçenek olabilir.
Hizmet SektörüGenel olarak esnek çalışma saatleri sunan sektör.Restoran, otel ve resort gibi işyerleri hedeflenebilir.
Geleneksel Part-Time İstihdamBelli saatler içerisinde yapılan yarı zamanlı işler.İkinci işinizi ilk işinize olabildiğince yakın bir yerde arayın.
Bağlantıları KullanmaKişisel ağınızdaki bağlantıları kullanarak iş bulma.İş arkadaşlarınızdan birinin yardıma ihtiyacı olup olmadığını sormak faydalı olabilir.

Son zamanlarda neredeyse birçok tanıdığımdan ek iş konusunda sorular alıyorum. "Ek iş bulmam gerek yardımcı olur musun?" Başlıklı epostaların sayısı da bir hayli fazla. Bende bu konuda iki satır birşeyler yazmak istiyorum. Ek iş nasıl bulunur? Bir maaş faturaları ödemek için yeterli olmadığında, ikinci bir işte çalışmak mantıklı olabilir. İkinci bir iş size sadece ek para getirmez, aynı zamanda özgeçmişinize de çok olumlu bir şekilde yansır ve yeni kariyerinize geçiş için size bir araç olur.

Ek iş bulmanın en kolay yolu nedir?

Bu, aradığınız iş tipine, nerede çalışmak istediğinize, gelirinize nasıl bir artış getirmek istediğinize bağlıdır. Bu aynı zamanda çalışabileceğiniz saatlerin esnekliğine bağlı olduğu gibi ve işvereninizin de esnekliğine bağlıdır.

İkinci bir iş mi serbest meslek mi?

Küçük bir iş kurmanın her zaman bir seçenek olduğunu ve eğer esneklik istiyorsanız ve serbest meslek olarak esneklik garantileyebildiğiniz ve ticaret için gerekli becerilere sahip iseniz gelecek işvereniniz siz bile olabilirsiniz.

Ek iş bulma yolları.

Bazı işlere başvurabilir ve online çalışabilirsiniz. Diğerleri için fiziksel olarak bir yerde çalışacağınızda, online olarak başvurabilirsiniz veya yüz yüze başvurmanız gerekebilir veya ekstra yardıma ihtiyacı olan bir şirket bulmak için bağlantılarınızı kullanın. İkinci bir iş çeşidi için evinize veya ilk işinizin yerine olabildiğince yakın bir yerlerde iş aramak daha iyi bir fikirdir. Bu sizin iki iş arasında koşuşturmanızı kolaylaştırır. İkinci işler genel olarak üç ana kategoriye ayrılır: geleneksel part-time istihdam, hizmet sektörü, küçük iş girişimleri ve serbest iş. Bu sektörlerin her birinde bir iş ayarlamanın stratejileri birbirinden farklıdır. Ek iş arayışında size yardımcı olacak ipuçları.

Bir İş Arama Motoruyla Başlayın

İş arama motorlarında ‘’online’’, ‘’evden çalış’’, ‘’homeoffice’’, ‘’part-time’’, ‘’akşam’’, ‘’hafta sonu’’, ‘’freelance’’ ve benzeri gibi anahtar kelimelerle ikinci bir iş arayışı yapabilirsiniz. Online iş ararken konum eklemenize gerek yok ama saha üzerinde çalışacağınız işler için ilçenizi veya mahallenizi ekleyin. İşte en iyi iş arama motorları ve onları nasıl kullanmak gerektiği hakkında biraz bilgi.

Online Bir İş Bulun

Eğer evden yapılabilecek düzgün bir iş bulursanız, bu sizin gelirinize takviye için harika bir yol olacaktır.

Part Time Bir İş Bulun

Bazı insanlar iki tane tam zamanlı iş arasında sıçrayıp dururlar ama bu zordur. İkinci bir işte part time olarak çalışmak her zaman daha iyi bir seçenektir.

Bizzat İkinci Bir İş Bulun

İkinci işler genellikle mesai saatlerinde esnek olanlar için uygundur. Yani siz sabah 07:00 - 16:00 çalışıyorsanız ikinci işinizi saat 17:00 de başlayacak şekilde arayabilirsiniz. Restoran, otel, resort ve kulüp gibi yerlerde işverenleri bizzat ziyaret etmek bu sektörlerde ikinci bir iş bulabilmek adına iyi bir iştir. Yöneticiye kendinizi tanıtın ve işler hakkında sorular sorun. Kibar bir görünüm ve neşeli bir kişilik çok önemlidir. Meşgul olunmayan zamanlarda ziyaret etmeye çalışın.

Bağlantılarınızı kullanın

Arkadaşlar, aile, komşular ve diğer bağlantılar aracılığıyla ağ kurmak ve kurumlarının yardıma ihtiyacı olup olmadığını sorgulamak veya iş arkadaşlarından birinin yardıma ihtiyaç duyup duymadığını sormak iş bulmak için her zaman iyi bir yoldur. Bu teknik özellikle çalışanları referans yoluyla işe almayı tercih eden küçük organizasyonlar için uygundur.

Serbest Bir İş Bulun

Makale yazmak ve grafik tasarımı gibi serbest işler küçük işletmeler için kullanılan stratejiler ile güvence altına alınabilir ama bunun yanında Freelancer gibi websitelerde serbest işler içerisinde arama yapabilirsiniz.

İş Arama Motorları, Online iş ilanlarına ulaşabileceğiniz platformlar, ‘’online’’, ‘’evden çalış’’, ‘’homeoffice, ’’, ‘’part-time’’, ‘’akşam’’, ‘’hafta sonu’’, ‘’freelance, ’’ anahtar kelimelerini kullanın, Online İşler, Evden yapılabilecek işler, Konum eklemeye gerek yoktur, düzgün bir iş bulmak geliri artırabilir, Part-Time İşler, Tam gün çalışmayı gerektirmeyen işler,  İki tam zamanlı iş arasında sıçramak yerine part time iş seçimi yapılabilir, Bizzat İş Bulma, İşverenlerle birebir görüşerek içeride iş bulma, Kibar ve neşeli bir tutumla işvereni ziyaret edin, yöneticiyle tanışın ve işler hakkında sorular sorun, Ağ Kurma, Bağlantılarını kullanarak iş bulma, Arkadaşlar, aile ve komşular aracılığıyla kurumların yardıma ihtiyacı olup olmadığını sorgulayın, Serbest İşler, Özgür çalışma saatleri ve yer seçimi imkanı sunan işler, Freelancer gibi websitelerde serbest işler içerisinde arama yapabilirsiniz, Küçük İşletmeler, Kendi işini kurma ve yönetme hakkı sunan iş türleri, Esneklik isteyenler için kendi işini kurmak iyi bir seçenek olabilir, Hizmet Sektörü, Genel olarak esnek çalışma saatleri sunan sektör, Restoran, otel ve resort gibi işyerleri hedeflenebilir, Geleneksel Part-Time İstihdam, Belli saatler içerisinde yapılan yarı zamanlı işler, İkinci işinizi ilk işinize olabildiğince yakın bir yerde arayın, Bağlantıları Kullanma, Kişisel ağınızdaki bağlantıları kullanarak iş bulma, İş arkadaşlarınızdan birinin yardıma ihtiyacı olup olmadığını sormak faydalı olabilir
Ek İş Bulmak İçin İpuçlarıek iş bulmak güzel bir iş bulmakhemen iş bulmak hızlı iş bulmakiş bulmak yapılan hataları kurumsal şirketlerde iş bulmak
Genç bir kadın yakın plan bir portrede görülüyor. Açık tenli, yüksek elmacık kemikli ve belirgin bir çene hattına sahip. Gözleri parlak ve büyüleyici, uzun kirpikleri ve kapakların etrafındaki hafif gölgesi var. Dudakları dolgun ve açık pembe bir renge boyanmış. Saçları koyu kahverengi ve yüzünün etrafına yumuşak dalgalar halinde dökülüyor. Güzelliği yayan kendinden emin ama nazik bir ifadesi var.
Meryem Winstead
Blog Yazarı

Hacettepe Üniversitesi Aile ve Tüketim Bilimleri Bölümü mezunuyum. Blog yazarlığı ve insan kaynakları yönetimi sertifikalarım var. İngilizce dilinde yüksek lisans derecem var ve 3 yıl ABD'de yaşadım.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Bir adam, siyah beyaz gömlek giymiş ve elinde kırmızı bir gül tutan bir kadına gülümsüyor. Kadın adama bakarken yüzünde nazik bir ifade var. Adamın sakalı var ve halinden memnun görünüyor. Arka planda bulanık bir insan başı görüntüsü, siyah zemin üzerinde beyaz bir S harfi ve siyah beyaz bir logo var. Yan tarafta, bir adam masada oturuyor ve üzerinde beyaz bir metinle gülümsüyor. Son olarak, parmakları hafifçe açılmış bir elin yakın çekimi yer alıyor. Görüntü huzurlu ve duygu dolu.
İş Arama

İş Aramak Flört Etmeye Benzer

21 Ağustos 2022
Beyaz gömlekli bir kadın elinde mavi bir dosya klasörü tutmaktadır. Elleri, dosyayı tutmaya özen gösterdiğini belli edecek şekilde konumlandırılmıştır. Yüzünde kararlı bir ifade var ve gözleri dosyaya odaklanmış durumda. Saçları orta uzunlukta ve koyu kahverengidir ve küçük, gümüş halka küpeler takmaktadır. Klasör mavi renkli ve parlak bir yüzeye sahip. Açık ve birkaç belge görülebiliyor. Arka plan nötr bir renktedir.
İş Arama Teknikleri

İş Arama Süreci İçin İpuçları

18 Mart 2016
Bir kişi elinde bir not defteriyle masada oturuyor. Kalemle yazıyor ve dikkatle elindeki işe konsantre oluyor. Masanın üzerinde bir cep telefonu, bir fincan kahve, üzerinde bir kağıt bulunan bir pano ve bir şişe var. Kişinin solunda renkli bir nesnenin bulanık bir görüntüsü var. Sağ üst köşede bir fotoğraf makinesinin yakın çekimi var. Sağ alt köşede ise siyah beyaz bir karenin yakın çekimi yer alıyor. Son olarak, görüntünün ortasında bir soru işaretinin yakın çekimi yer alıyor. Tüm bu nesneler huzurlu ve davetkâr bir atmosferle çevrelenmiştir. Kişi yazdıklarına odaklanmış ve dalmış, neredeyse görüntüde kayboluyor.
Blog Yazmak

Blogger Nedir? Ne İş Yapar?

26 Temmuz 2020