AnasayfaBlogPopüler İş Bulma Siteleri
İş Bulmak

Popüler İş Bulma Siteleri

26 Şubat 2020
Bu görsel, merkezinde insanların bulunduğu labirent benzeri bir desende düzenlenmiş farklı logolardan oluşan bir kolajdır. Sağ üst köşede beyaz arka planlı mavi bir figür var. Sağ alt köşede, üzerinde mavi bir nesne bulunan bir kağıt parçası yer almaktadır. Kağıdın yanındaki beyaz yüzeyin üzerinde mavi bir silindir duruyor. Son olarak, sol üst köşede beyaz harflerle mavi ve beyaz bir işaret yer almaktadır. Tüm logolar ve nesneler parlak, canlı renklere sahip ve arka plan düz beyaz.
İş Bulma SitesiGenel BilgilerÖzellikler
Kariyer.netTürkiye’deki en eski ve en fazla içeriğe sahip kariyer sitesi.Her alanda birçok farklı iş ilanları bulunmaktadır.
Yenibiris.comÖnemli kariyer platformlarından biri olan ve uzun zamandır hizmet veren site.Çok geniş bir çevrede hizmet veren site yaptığı yeniliklerle de adını duyuruyor.
Toptalent.coSadece üniversite öğrencisi ve üniversite mezunlarına hizmet veren bir kariyer platformudur.Networking programları, işe alım ilanları, Dünya ve Türkiye‘nin önde gelen şirketlerinin iş fırsatlarını iş arayanların ayağına getiriyor.
XingKariyer için önemli adımlar atıldığı bir platform.Çalışmak istediğiniz şirketteki kişileri ekleyip bu kişilerin size referans olmasını talep edebilme olanağı.
Eleman.netÖzellikle mavi yaka çalışanlar ve eleman arayanların tercih ettiği bir site.Eleman arayan şirketlerle, mavi yakalı garson, işçi vs. arayanları buluşturan bir platform.
Startupjobs.istanbulGirişimcilik alanında düşünceleri olanlar için ilanlar sunan bir site.Kariyerini girişimcilik üzerine hedefleyenlerin yön bulacağı bir platform.
Secretcv.comCiddi bir platform olarak iş arayanları bir araya getiriyor.Eleman arayanlarla, iş arayanları online ortamda buluşturan insan kaynakları yönetimi sitesi.
Eleman OnlineTürkiye’de geliştirilmiş bir platform.En alt pozisyondan, en üst pozisyona kadar her alanda birçok ilan mevcuttur.
İşkurDevlet tarafından desteklenen bir kurum.İşverenlerle, iş arayanları kendi sisteminde eşleştirerek en uygun personeli bulmayı hedefler.
StepStoneEn iyi adayları, en iyi şirketleri eşleştirmeyi hedefleyen bir site.Tüm dünyada yerel şirketlerden, küresel şirketlere kadar her kesime en iyi hizmeti sunmayı hedefler.

Eğitimini tamamladın, gerekli sertifikalarını aldın, artık kendini çalışmaya hazır hissediyorsun. Gerçi kendini hazır hissetmesen ne olacak hayatını devam ettirebilmek için, iyi yaşamak için çalışmak zorundasın. Bir yerden başlaman gerek. Herkesin hayalinde kurumsal bir firmada, iyi bir pozisyonda, yüksek maaşla ve bütün sosyal imkanlara sahip bir işte çalışmak vardır. Bu hayalini ve hedefini hep canlı tut. Buna ulaşmak için elinden gelen bütün özveriyi göster. İyi bir işte çalışmak kendin için ve ailen için iyi bir gelecek demektir.

Hayallerindeki çalışma hayatı ve kariyer hedefi için öncelikle iyi bir CV hazırlaman gerek. Öyle ki hazırlayacağın CV seni rakiplerinin önüne geçirmeli ve işverene seni en doğru bir şekilde anlatmalı. Bunun için Enstitü tarafından verilen CV hazırlama ve iş görüşmesine hazırlık eğitimi alabilirsin. Bu eğitimle profesyonel ve etkili bir CV de olması gerekenleri bir araya getirince binlerce adayın önüne geçebilirsin. Böylece hayalindeki işe ulaşmak için hiçbir engel kalmaz.

Artık profesyonel CV’ni tamamladıktan sonra istediğin işe başvurmak için hazırsın. Teknoloji çağının verdiği nimetlerden yararlanıp işverenle işçiyi buluşturan birçok popüler iş bulma siteleri kurulmuştur. İş bulma sitelerinden senin için uygun ilanları listelemekle işe başlayabilirsin. Senin için popüler iş bulma sitelerini araştırmak benden, profesyonel CV ile başvurmak senden.

İlgili Eğitim: CV Hazırlama Eğitimi

İş Arama Siteleri

Kariyer.net

Yıllardır iş arayanların ilk tercihi olmuş, Türkiye’deki en eski ve en fazla içeriğe sahip kariyer sitesidir. Her alandan birçok farklı iş ilanları bulunmaktadır. Bu faydalı sitenin tek sorunu çok fazla iş ilanı ve iş talebi bulunmasından dolayı geriye dönüşlerin az olmasıdır.

Yenibiris.com

Önemli kariyer platformlarından biri olan ve uzun zamandır hizmet veren yenibiris çok fazla firmadan ilan almaktadır. Çok geniş bir çevrede hizmet veren site yaptığı yeniliklerle de adını duyuruyor. Her alanda iş başvurusu yapabileceğiniz profesyonel bir sitedir.



Toptalent.co

Sadece üniversite öğrencisi ve üniversite mezunlarına hizmet veren bir kariyer platformudur. Site kendini en iyi yeteneklerin kariyer platformu olarak nitelendiriyor. Networking programları, işe alım ilanları, Dünya ve Türkiye‘nin önde gelen şirketlerinin iş fırsatlarını iş arayanların ayağına getiriyor. Bu anlamda ayrıcalıklı ve seçkin bir platform olduğunu söyleyebiliriz. Aynı zamanda genç yeteneklerin gelişimine katkıda sunmaktadır.

Xing

Bu siteye üye olarak kariyeriniz için önemli adımlar atmaya karar vermişsiniz demektir. Yeni çevre kazanmanıza yardımcı bir site. Çalışmak istediğiniz şirketteki kişileri ekleyip bu kişilerin size referans olmasını talep edebiliyorsunuz. Sosyal ağ platformlarının sık kullanılmasından etkilenerek oluşturulmuştur. Neredeyse iş dünyasının Facebook’u gibidir.

Eleman.net

Özellikle mavi yaka çalışanlar ve eleman arayanların ilk tercih ettiği adrestir. Eleman arayan şirketlerle, mavi yakalı garson, işçi vs. arayanları buluşturan bir sitedir. Bu alanlarda çalışmak isteyenler bu sitenin ilanlarını takip etmeli.

Startupjobs.istanbul

İş bulma siteleri içerisinde girişimcilik alanında düşünceleri olanlar için ilanlar sunan bir sitedir. Kariyerini girişimcilik üzerine hedefleyenlerin yön bulacağı bir site. Startup dünyasına girmek isteyenlerin fikir sahibi olabileceği bir site.

Secretcv.com

İş bulma siteleri içerisindeki ciddi platformlardan biridir. Eleman arayanlarla, iş arayanları online ortamda buluşturan insan kaynakları yönetimi  sitesidir. Sitede oluşturulan CV ile iş arayanlar kariyer hedefleri doğrultusunda iş başvurusunda bulunabilirler.

Eleman Online

Türkiye’de geliştirilmiş bir platformdur. En alt pozisyondan, en üst pozisyona kadar her alanda birçok ilan mevcut. Sitede farklı birçok iş ilanı ve firma girişi mevcut. Site içerisinden oluşturulan CV ile iş arama yapabilirsiniz.

İşkur

İş bulma siteleri içerisinde, devlet tarafından desteklenen bir kurumdur. İşverenlerle, iş arayanları kendi sisteminde eşleştirerek en uygun personeli bulmayı hedefler. İl ve ilçe bazında arama yapılabilir. Önceleri İşkur istihdam bürolarından yapılan bu işlem şimdilerde web sitesi üzerinden yapılabiliyor. Başvuru yapacak adayın iş arama durumunun açık olarak görünmesi gerekiyor. Devlet daireleri ve özel sektörlerde iş başvurusu yapma imkanı veriliyor.

StepStone

En iyi adaylarla, en iyi şirketleri eşleştirmeyi hedefleyen bir site. Tüm dünyada küçük yerel şirketlerden, küresel şirketlere kadar her kesime en iyi hizmet sunmayı hedefliyor. Avrupa’nın en başarılı çevrimiçi iş platformlarından biridir.

Fussion People

Uluslararası iş bulma sitelerindendir. Özellikle çevre ve mühendislik alanlarında uzmanlaşmıştır. Doğru insanların, doğru işe yerleştirmesi esas alınır.

İndeed

İş ilanlarının listelendiği arama motoru tarzında hizmet vermektedir. Dünyada en önemli iş arama siteleri içerisindeki yerini ön sıralardan almıştır. Türkiye’de de hizmet vermektedir. CV ekleyebilir ve şirketler hakkında arama yapabilirsiniz. İstediğiniz bölgede ve pozisyonda iş alarmı girebilirsiniz. İstediğiniz özelliklere uygun iş ilanları olduğunda e-postanıza mesaj gelecektir. İndeed’i kullanarak milyonlarca iş içerisinden arama yapabilirsiniz.

Glassdoor

Glassdoor sizin için, doğru işi bulur, şirketleri inceler, maaşları karşılaştırır ve sevdiğiniz, uygun işi bulmanıza yardım eder. İstediğiniz kriterleri girdiğinizde iş alarmı oluşturur. Misyonu insanlara sevdiği işi ve şirketi bulmalarında yardımcı olmaktır. Dünyanın en büyük popüler İş arama sitelerinden biridir.

LinkUp

İş arayan ve iş verenlerin doğrudan bağlantı kurmasını sağlayan sitedir. Hızla büyüyen bir iş arama platformudur. Milyonlarca işi günlük olarak işveren web sitelerinden indeksler. Doğru işi bulunca direk işveren sitesine yönlendirme yapar.

Monster

Dünyadaki sayılı kariyer platformlarından biridir. Türkiye’ye hizmet vermemektedir. İş arama siteleri içerisinde yurt dışı kariyer hedefi olanların tercih etmesi gereken bir platformdur. Global kariyer fırsatlarından haberdar olmak için ideal bir sitedir. Küresel olarak istihdam gerçekleştirir. İnsanların daha iyi işlerde çalışabilmesi, işverenlerinde en iyi iş yapan yetenekleri bulması için çalışır.

Linkedin.com

Dünyanın en büyük kariyer odaklı sosyal ağıdır. Microsoft satın almıştır. Linkedin profilinizi oluşturup detaylı bir özgeçmiş olarak başvurular yapabilirsiniz. Profesyoneller tarafından kullanılan iş arama sitelerindendir. Kariyer yapmak isteyen kişilerin tercihidir. Kişinin kendini tanıtması için önemli bir kaynaktır. Gerçekten iş arayanların ve kariyer hedefi olan herkesin Linkedin hesabı olması önerilir. Ancak ülkemizde yeni tanınmakla birlikte çok sık tercih edilen bir platform değildir.

Bigumigu

Reklam ve iletişim alanında kaliteli içeriklerle ön planda olan bir site. İletişim fakülteleri çıkışlı olan ve bu alanda kariyer hedefi belirleyenler, bu sitedeki ilanları inceleyip başvuruda bulunabilirler.

Careerjet

Tek tek site dolaşmak yerine bütün iş arama siteleri içerisinde yer alan tüm ilanları birleştiren bir site.Türkiye’de çok fazla bilinmese bile iş alanlarına kolay ulaşım sağlamaktadır. Careerjet br iş arama motorudur. Tek bir arama ile dünya üzerinde bulunan birçok web sitesindeki eleman, iş ilanları ve kariyer fırsatlarına ulaşmanızı sağlar.

Jooble

Türkiye ve dünyadaki iş arama siteleri içerisinde yerini almıştır. Pozisyon ve konum bilgisi girilerek uygun işler için arama gerçekleştirir.

Randstad

Türkiye ve Uluslararası organizasyonda farklı endüstrilerden iş fırsatlarına ulaşılmasını sağlar. Çok çeşitli iş alanı olmasa da büyük firmalarla çalışıyor olması olumlu bir özelliktir.

Kariyernet, Türkiye’deki en eski ve en fazla içeriğe sahip kariyer sitesi, Her alanda birçok farklı iş ilanları bulunmaktadır, Yenibiriscom, Önemli kariyer platformlarından biri olan ve uzun zamandır hizmet veren site, Çok geniş bir çevrede hizmet veren site yaptığı yeniliklerle de adını duyuruyor, Toptalentco, Sadece üniversite öğrencisi ve üniversite mezunlarına hizmet veren bir kariyer platformudur, Networking programları, işe alım ilanları, Dünya ve Türkiye‘nin önde gelen şirketlerinin iş fırsatlarını iş arayanların ayağına getiriyor, Xing, Kariyer için önemli adımlar atıldığı bir platform, Çalışmak istediğiniz şirketteki kişileri ekleyip bu kişilerin size referans olmasını talep edebilme olanağı, Elemannet, Özellikle mavi yaka çalışanlar ve eleman arayanların tercih ettiği bir site, Eleman arayan şirketlerle, mavi yakalı garson, işçi vs arayanları buluşturan bir platform, Startupjobsistanbul, Girişimcilik alanında düşünceleri olanlar için ilanlar sunan bir site, Kariyerini girişimcilik üzerine hedefleyenlerin yön bulacağı bir platform, Secretcvcom, Ciddi bir platform olarak iş arayanları bir araya getiriyor, Eleman arayanlarla, iş arayanları online ortamda buluşturan insan kaynakları yönetimi sitesi, Eleman Online, Türkiye’de geliştirilmiş bir platform, En alt pozisyondan, en üst pozisyona kadar her alanda birçok ilan mevcuttur, İşkur, Devlet tarafından desteklenen bir kurum, İşverenlerle, iş arayanları kendi sisteminde eşleştirerek en uygun personeli bulmayı hedefler, StepStone, En iyi adayları, en iyi şirketleri eşleştirmeyi hedefleyen bir site, Tüm dünyada yerel şirketlerden, küresel şirketlere kadar her kesime en iyi hizmeti sunmayı hedefler
popüler iş bulma siteleri popüler iş arama siteleri iş bulma siteleri iş arama siteleri iş arama
Uzun, siyah saçlı genç bir kadın mavi ve beyaz çizgili bir gömleğin önünde duruyor. Açık mavi renkteki gömleğin üzerinde hem yatay hem de dikey olarak uzanan beyaz çizgiler var. Saçları başının arkasında topuz yapılmış ve yüzü sol taraftan gelen sıcak bir ışıkla aydınlatılmış. Yüzünde sıcak ve huzurlu bir ifadeyle yana doğru bakıyor. Kollarını göğsünün önünde kavuşturmuş, kendinden emin ve güçlü bir duruş sergiliyor. Yirmili yaşlarının başında gibi görünüyor.
Şule Mikdan
Blog Yazarı

Özel bir şirkette, finans sektöründe 14 yıl boyunca Kıdemli Şef olarak çalıştım. Sermaye Piyasaları ile ilgili her türlü takas ve operasyon işlemleri yaptım. Kendimi geliştirmek adına İstanbul İşletme Enstitüsü tarafından aldığım "İçerik Editörlüğü" eğitimi ile hobi olarak başladığım yazma tutkumu geliştirdim. Ardından Enstitü bünyesinde İçerik Yazarı olarak çalışmaya başladım.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Bu görsel, Amazon Dropshipping'e odaklanan bir çevrimiçi kursu tasvir ediyor. Muhtemelen eğitmen olan bir kişi onaylamak veya teşvik etmek için baş parmağını kaldırıyor. Arka planda, kursun belirli bir marka veya kuruluşla ilişkili olabileceğini düşündüren siyah ve turuncu bir logo var. Ayrıca, görselde ilginç bir kompozisyon oluşturmak için her biri farklı renklere sahip birkaç turuncu kare var. Genel olarak bu görsel, bir Amazon Dropshipping kursunun mükemmel bir görsel temsilidir. Potansiyel öğrencilere kesinlikle hitap edecek bir onay, teşvik ve güvenilirlik mesajı iletiyor. Eğitmenin onaylayan başparmak işareti ile siyah ve turuncu logonun birleşiminden oluşan bu kursun, Amazon Dropshipping hakkında daha fazla bilgi edinmek isteyen herkes için başarılı olacağı kesin.
5
(11)

Amazon Eğitimi

6 Konu15 Saat
Resimdeki adam ışıl ışıl gülümsüyor, gözleri neşe ve sevinçle kırışıyor. Dişleri tamamen düzgün ve beyaz, yanakları mutlulukla parlıyor. Açık mavi bir gömlek giymiş ve koyu renk saçları düzgünce taranmış. Ellerini önünde kavuşturmuş, yüzünde memnuniyet ve tatmin ifadesi var. Rahat bir duruşu var, rahatlık ve konfor hissi veriyor. Resmin arka planı açık gri, bu da onun parlak gülümsemesini daha da öne çıkarıyor. Görüntü mükemmel bir şekilde yakalanmış, neşe ve memnuniyet hissi yayıyor.Sedat Ateş
2573901
Kızıl saçlı, sakallı ve beyaz gömlekli bir adam başparmağını kaldırıyor. Yüzü görüntünün odak noktasıdır, arka planda bulanık bir bilezik vardır. Sağında beyaz zemin üzerinde siyah bir yazı ve üstünde içinde beyaz bir tik olan yeşil bir daire var. Adamın geniş bir gülümsemesi var ve yaptığı işten çok memnun görünüyor. Sanki neşesini vurgulamak istercesine etrafı güneşli bir atmosferle çevrili. Gözleri kapalı ve başparmağıyla onay ve pozitiflik ifade eden bir işaret yapıyor. Coşkusu bulaşıcı ve bu resme bakarken iyimserlik hissetmemek mümkün değil.
Resimdeki adam ışıl ışıl gülümsüyor, gözleri neşe ve sevinçle kırışıyor. Dişleri tamamen düzgün ve beyaz, yanakları mutlulukla parlıyor. Açık mavi bir gömlek giymiş ve koyu renk saçları düzgünce taranmış. Ellerini önünde kavuşturmuş, yüzünde memnuniyet ve tatmin ifadesi var. Rahat bir duruşu var, rahatlık ve konfor hissi veriyor. Resmin arka planı açık gri, bu da onun parlak gülümsemesini daha da öne çıkarıyor. Görüntü mükemmel bir şekilde yakalanmış, neşe ve memnuniyet hissi yayıyor.Sedat Ateş
1287524