AnasayfaBlogKişisel Gelişimin Faydaları Nelerdir?
Kişisel Gelişim

Kişisel Gelişimin Faydaları Nelerdir?

24 Ekim 2018
Siyah takım elbise giyen genç bir kadın bir masada oturmuş, dizüstü bilgisayarına bakıyor. Omuz hizasında kahverengi saçları var ve gözlük takıyor. Dizüstü bilgisayar beyaz renkte ve kadın onu göğsüne doğru tutuyor. Dizüstü bilgisayar ekranı yakın plandadır ve kadın görevine odaklanmış görünmektedir. Masanın üzerinde birkaç kitap ve kâğıt bulunan profesyonel bir ortamdadır. Odadaki ışık parlak ve kadın bu ışıkla aydınlanıyor. Önündeki işe konsantre olan kadının yüz ifadesi ciddidir.
Kişisel Gelişim EğitimleriFaydalarıNeden Alınmalı
Etkili Konuşma EğitimiEtkili bir konuşma stili kazandırır, kendine güven duygusunu artırır.Kişinin sosyal ve iş hayatındaki başarısını artırmak için.
Zaman Yönetimi EğitimiGündelik rutinlerin daha kaliteli bir hale gelmesini sağlar.Verimli bir yaşam sürdürebilmek için.
Stresle Başa Çıkma EğitimiStres yönetim becerisi kazandırır, ruh halini iyileştirir.Daha mutlu ve sağlıklı bir yaşam sürdürmek için.
Vücut Dili EğitimiDış görüntü ve duruş açısından çekicilik kazandırır.Dışsal görünüşün ve duruşun önemli olduğu durumlarda.
Etkili İletişim EğitimiEtkili ve sonuç odaklı iletişim becerileri kazandırır.Hem sosyal, hem de iş hayatında başarılı iletişim için.
Motivasyon EğitimiKendine motivasyon sağlama yeteneği geliştirir.Hedeflere ulaşmayı kolaylaştırmak için.
Liderlik EğitimiLiderlik ve takım yönetme becerisi kazandırır.İş hayatındaki liderlik pozisyonları için.
Özgüven EğitimiKendine güven duygusunu geliştirir, kişinin kendine inanmasını sağlar.Hayata daha pozitif bakmak ve başarıya ulaşmak için.
Yaratıcılık EğitimiYenilikçi fikirler üretebilme ve problemlere yaratıcı çözümler bulabilme yeteneği kazandırır.Daha yaratıcı ve yenilikçi bir düşünce yapısı için.
Öz-disiplin EğitimiKendini yönetme ve disiplinli çalışma becerisi kazandırır.Hedeflere ulaşmayı kolaylaştırır, hayatı düzene sokar.

Kişinin toplumda belli bir duruşa sahip olmasına ve saygın biri olarak görülmesine yardımcı olan eğitimlerden bir tanesi kişisel gelişim eğitimidir. Bu eğitimi online eğitim olarak almak mümkündür. İzlenecek olan videolar ve yapılması gerekenleri uygulamak, kişinin kendine olan güvenini arttıracak ve eski halinden çok daha ileri bir seviyeye ulaşacaktır. Kişisel gelişim eğitimleri, kişinin kendine güvenerek hareket etmesine ve bilinçli biri olmasına yardımcı olmaktadır.

Kişisel gelişimini tamamlayamamış kişilerin başarı oranının düşük olduğunu görmemek mümkün değildir. Bu gelişimi tamamlayabilmek, kişinin etkili bir konuşma stiline sahip olmasını sağlar. Online eğitim derslerinde görülen etkili konuşmanın temelleri sayesinde çekici ve etkileyici bir duruşu oluşur. Kişisel gelişim eğitimlerinin içerisinde bulunan en önemli derslerden birisi zaman yönetimi eğitimi almaktır. Bu eğitim kişinin gündelik hayatta gerçekleştirdiği rutinlerin daha kaliteli bir hal almasını sağlar. Örneğin kişi zaman ayırdığı şeylerin farkında değilse ve zaman ayırdığı şeyler kişiye bir verim sağlamıyorsa kişinin mutlaka zaman yönetimi eğitimi alması gerekmektedir. Online eğitim sayesinde bu dersi herhangi bir teknolojik cihazdan alabilmek mümkündür. Online olarak bu dersin alınması, kişinin bu eğitimi almaktan çekinmesine de yardımcı olmaktadır.

Kişisel Gelişim Eğitimleri Nelerdir?

Kişisel gelişim eğitimleri kişinin kendi içerisinde yaşadığı problemlerin giderilmesine ve daha iyi bir konuma ulaşmasını sağlamaktadır. Dolayısıyla birçok kişisel gelişim eğitimi bulunur ve bu eğitimler online eğitim olarak kolaylıkla alınabilmektedir. Stresle başa çıkamayan ve sürekli stresli bir hayat yaşayan kişilerin stres yönetimi ve stresle başa çıkma eğitimi almaları, kişinin gün içerisindeki ruh halinin iyileşmesine yardımcı olmaktadır. Online eğitim alarak, stresten kurtulmanın yolları öğrenilebilir ve kişinin gün içerisinde daha sabırlı olması sağlanır. Aynı zamanda bu eğitimlerin içerisinde vücut dili ve etkili konuşma eğitimleri de yer almaktadır. Bu sayede kişinin hem içsel, hem de dışsal olarak çekici bir görünüme ulaşması ve herkes tarafından örnek biri olarak gösterilmesi mümkündür. Eğitimlerin sonunda sertifika sahibi olarak aldığınız eğitimleri belgeleme imkanı kazanıyorsunuz.

İlgili eğitim: Stres Yönetimi Eğitimi

Neden Kişisel Gelişim Eğitim Alınmalı?

Gelişim asla son bulmayan ve sürekli devam eden bir döngü gibidir. Kişinin sürekli kendini geliştirmeye çalışması ve sürekli gelişime aç olması, kendi hayatındaki başarı oranını yükseltmektedir. Online eğitim alarak, kişisel gelişimini en üst düzeye çıkaran birçok insan bulunmaktadır. Online eğitim alıp, saygın biri olmayı hedefleyen ve kendi hedeflerine ulaşabilmek için çalışmalar sürdüren kişilerin daha kısa süreler içerisinde başarıya ulaşması sağlanmıştır. Olgunluk, dürüstlük ve etkileyici bir yapıya sahip olmak için kişisel gelişim eğitiminin alınması etkiyi büyük oranda gösterecektir.

Etkili Konuşma Eğitimi, Etkili bir konuşma stili kazandırır, kendine güven duygusunu artırır, Kişinin sosyal ve iş hayatındaki başarısını artırmak için, Zaman Yönetimi Eğitimi, Gündelik rutinlerin daha kaliteli bir hale gelmesini sağlar, Verimli bir yaşam sürdürebilmek için, Stresle Başa Çıkma Eğitimi, Stres yönetim becerisi kazandırır, ruh halini iyileştirir, Daha mutlu ve sağlıklı bir yaşam sürdürmek için, Vücut Dili Eğitimi, Dış görüntü ve duruş açısından çekicilik kazandırır, Dışsal görünüşün ve duruşun önemli olduğu durumlarda, Etkili İletişim Eğitimi, Etkili ve sonuç odaklı iletişim becerileri kazandırır, Hem sosyal, hem de iş hayatında başarılı iletişim için, Motivasyon Eğitimi, Kendine motivasyon sağlama yeteneği geliştirir, Hedeflere ulaşmayı kolaylaştırmak için, Liderlik Eğitimi, Liderlik ve takım yönetme becerisi kazandırır, İş hayatındaki liderlik pozisyonları için, Özgüven Eğitimi, Kendine güven duygusunu geliştirir, kişinin kendine inanmasını sağlar, Hayata daha pozitif bakmak ve başarıya ulaşmak için, Yaratıcılık Eğitimi, Yenilikçi fikirler üretebilme ve problemlere yaratıcı çözümler bulabilme yeteneği kazandırır, Daha yaratıcı ve yenilikçi bir düşünce yapısı için, Öz-disiplin Eğitimi, Kendini yönetme ve disiplinli çalışma becerisi kazandırır, Hedeflere ulaşmayı kolaylaştırır, hayatı düzene sokar
Kişisel Gelişimin Faydaları Nelerdir?etkili konuşma kişisel gelişim online eğitim sertifika
Bu, siyah gömlek giymiş bir kadının fotoğrafıdır. Beyaz bir duvarın önünde, kolları iki yanında duruyor. Yüz ifadesi nötrdür. Saçları yüzünden uzakta toplanmış ve siyah renkte. Üzerinde bol kesim, yakalı ve önden düğmeli siyah bir gömlek var. Gömlek açık mavi kot pantolonunun içine sokulmuştur. Siyah ayakkabılar giyiyor ve omzuna siyah bir çanta asmış. Işık doğal, yüzünde ve giysilerinde gölgeler yaratıyor. Kendinden emin ve bulunduğu ortamda rahat görünüyor.
Deniz Hacıoğlu
İçerik Editörü, Blog Yazarı

Beykent Üniversitesi Yeni Medya bölümünden mezundur. İstanbul İşletme Enstitüsünde içerik editörü olarak görev almaktadır.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Gri gömlekli bir kadın sağ kolunu uzatmış, parmağıyla gökyüzünü işaret ediyor. Sırtından aşağı dökülen uzun siyah saçları var ve gözleri yukarı bakıyor. Yüzünde ciddi bir ifade var ve ağzı hafifçe açık. Üstündeki göklerden süzülen parlak güneş ışığıyla aydınlanıyor. Sol kolu bükülmüş ve eli dinlenme pozunda kalçasına dayanmış. Kıyafeti rahat, duruşu güçlü ve kendinden emin.
Kişisel Gelişim

Kişisel Gelişim Neleri Kapsar?

23 Ekim 2018
Görüntünün ortasında duran ahşap bir tabela, okuyla yan tarafı işaret ediyor. Tabela açık kahverengi renkte ve ok parlak kırmızıya boyanmış. Ön planda, üzerinde kırmızı bir 'E' harfi bulunan beyaz bir yüzey var. Bunun sağında bulanık bir yol görüntüsü, solunda ise bir insan yüzünün yakın çekimi yer alıyor. Arka planda bir tabelanın yakın çekimi, ön planda ise ortasında bir ağaç kütüğü bulunan bir ağaç gövdesinin yakın çekimi yer alıyor. Ağaç gövdesi koyu kahverengi, ağaç kütüğü ise açık kahverengidir. Sağ üst köşede beyaz bir yüzey üzerinde tek bir 'E' harfinin yakın çekimi yer alıyor.
Kişisel Gelişim

Kişisel mi Gelişmeliyiz?

07 Eylül 2018
Parlak sarı kazaklı bir kadın yumrukları havada duruyor. Yüzü kameraya dönük, doğrudan kameraya bakıyor. Kolları dirseklerinden bükülmüş, yumrukları kararlı bir duruşla sıkılmış. Yüz ifadesi sert ve duruşu kendinden emin. Saçları kısa ve koyu renktir ve siyah pantolon giymektedir. Beton bir zemin üzerinde, loş bir alanda duruyor gibi görünüyor. Sarı kazağı karanlık arka planla keskin bir kontrast oluşturuyor ve varlığı hükmedici ve güçlü. Güçlü ve kararlı görünüyor, önündeki her türlü zorluğun üstesinden gelmeye hazır.
Kişisel Gelişim

Kişisel Gelişim ve Blog

01 Mayıs 2018