AnasayfaBlogBurçlara Göre Yöneticiler
İş Hayatı

Burçlara Göre Yöneticiler

05 Şubat 2016
Bir el, beyaz bir kâğıt üzerindeki burç çizimine işaret ediyor. Çizim siyah, beyaz ve mavi tonlarında farklı şekil ve sembollerden oluşuyor. Kağıdın sağ tarafında mavi çerçeveli bir gözlük ve pembe beyaz bir klavye yer alıyor. Sol tarafta ise yeşil yapraklı ve kahverengi gövdeli bir bitkinin yakın çekimi yer alıyor. El, çizimdeki bir şeyi işaret ederek onu resmin odağı haline getiriyor.
BurçKarateristik ÖzelliklerNasıl Yönetilir
KoçAni sinir atakları geçirir, pohpohlanmayı sever, sağ kolu bulduğunda bırakmaz.Ters gitmemeli, aranızı iyi tutmalı, makul gerekçelerle mazeret sunmalısınız.
BoğaIlk etapta 'mümkün değil' der, kâra ve kazanca önem verir.Kâr, kazanç gibi kelimelerle açıklama yapmalısınız.
İkizlerÇok çalışıyor gibi görünmez, aklını ve zekasını kullanmayı sever.Şirketi kâra geçirecek planlar yapmalısınız.
Yengeçİnsan ilişkilerine ihtiyaç duyar, mükemmeliyetçidir.Laubalilikten kaçınmalı, işinizi iyi yapmalısınız.
AslanDağınık gibi gözükür ama kendi düzenine önem verir, katı kuralları vardır.Düzenli ve disiplinli olmalısınız, kurallara uymalısınız.
BaşakZekaya önem verir, çalışanının zekasını ister, esprilidir.Zekanızı ve hızınızı kullanmalısınız, neşeli ve espirili olmalısınız.
TeraziGörselliğe ve kaliteye önem verir, organizasyon şemasına önem verir.Prezantabl olmalı, kaliteli işler çıkarmalı, saygı göstermeli ve planlı çalışmalısınız.
AkrepTek bir muhatap ister, kontrolcü ve düşündürücidir.İyi bir dinleyici olmalı ve kontrolünü anlamalısınız.
YayOptimisttir, her şeyin olumlu tarafını görür.Problemleri olumlu bir şekilde yaklaşmalı ve çözüm odaklı olmalısınız.
OğlakHırslıdır ve başarı odaklıdır.Hedeflerinize yönlendirilmeli ve hırsınızı göstermelisiniz.

Astrolojiye ne kadar inandığınızı ya da güvendiğinizi bilmiyorum ama insanları belli başlı özelliklerine göre sınıflandırdığımız bir gerçek. Bunu yaparken ister istemez kişilik özelliklerine etki eden gezegen ve evren enerjilerine yer vermeden geçemiyoruz. Günlük burç yorumlarını kadın - erkek farketmeksizin birçoğumuz takip ediyoruz. Bazen tutuyor - bazen tutmuyor ama genel olarak özelliklerimize göre karşılaştığımız önemli hadiseler karşısında tavırlarımız aynı burçta olduğumuz diğer kişilerinkiyle örtüşüyor.

Demek ki bu astrolojide bir hikmet var. İş yerinde gözündeki yerimizi en çok merak ettiğimiz kişi tabi ki yöneticimizdir. Zam isterken, terfi beklerken, geleceğe yönelik harcamalarımızı planlarken yöneticimizin hakkımızdaki düşünceleri ve taleplerimize verebileceği yanıtlar dönem dönem kafamızı kurcalar.

İşte tam da bu noktada belki size bir ipucu olur diyerek yöneticilerin burçlarına göre saptayıp derlediğim belli başlı karakteristik özelliklerini aşağıda açıklamak istedim.

Yöneticilerin Burçlara Göre Özellikleri Nelerdir?

Bir göz atın bakalım, sizin yöneticiniz hangisine dahil.

KOÇ: Koç burcu insanının en belirgin özelliği ani sinir atakları geçirme potansiyelidir. Koç yöneticisi çok çabuk parlayıp, bir o kadar da hızla yumuşar. Pohpohlanmayı sever. Her daim bir sağ kol arayışı vardır. O sağ kolu bulduğu vakit de kolay kolay bırakmaz. Ödüllendirdiği çalışanından muhakkak absürt beklentileri olur. Verdiğinin karşılığını aldığını hissedebilmek için bazen görev tanımınız dışında da isteklerde bulunabilir.

Aman ters gitmeyin derim. Sonuçta en verici burçlardan biridir. Aranızı iyi tuttuğunuz ve mazeretleriniz varsa akla uygun gerekçelere dayandırabildiğiniz sürece bir Koç yöneticisi sizi kolay kolay gözden çıkartmayacaktır.

BOĞA: Boğa burcu yöneticilerin en sevdikleri yanıt "mümkün değil"dir. İlk etapta hemen red yoluna gitseler de, "kâr", "kazanç", "getiri" gibi artışa ve berekete yönelik kelimelerle süsleyebileceğiniz açıklamalarınızla yöneticinizin yanıtını kolaylıkla "peki" ye çevirebilirsiniz.

İKİZLER: İkizler yöneticisi çok çalışıyor gibi görünmeyi sevmez. Sanki başarı kendisinin bir özelliğiymiş ve fazla çaba sarf etmeden, sadece aklını ve kıvrak zekasını kullanarak hedeflerine tereyağından kıl çekercesine ulaşabiliyormuş edalarında olmayı sever. Çıkarttığınız iş sayısı veya kendinizi hırpalarcasına çalışmanız, O’nu aklınızı kullanarak kısa yoldan kazandıran planlar sunmanız kadar asla etkilemez. Bu nedenle, eğer yöneticiniz bir İkizler ise, boş zamanlarınızda şirketi kâra geçirtecek planlar yapmaya kendinizi alıştırsanız iyi olur.



YENGEÇ: Yengeç burcu aslında genetiksel olarak yönetici bir ruha sahiptir. Ancak, iyi niyeti, içsel yalnızlığı ve hırstan uzak yapısı nedeniyle insan ilişkilerine her daim ihtiyaç duyar. Laubaliliği asla tolere etmez, ancak kendine içten ve dürüst gelen bir iki çalışanını her an dert ortağı olarak atayabilir. Bu, bir yandan olumlu, bir yandan da üzerinizde baskı kuracak bir hadisedir. Çalışanlarının hepsinin işini biraz bilir ve bu nedenle mükemmeliyetçidir. Organizasyonda zamanı ve enerjiyi boşa harcayan personeline karşı kalbini kapatıp acımasız olabilir. Tavsiyem, Yengeç yöneticinizin şerrinden kendinizi koruyun.

ASLAN: Bu burçtaki yöneticiniz"Aslan yattığı yerden belli olur" sözünü her fırsatta gözünüze sokar. Dağınık gibi gözükse de, kendine göre bir düzeni ve tertibi mutlaka vardır. Kendi odasına veya alanına temizlik işleri için bile personel sokmayı aslında hiç istemez. Bazen tertip ve düzeninin boyutları obsesiflik sınırına dayanır. Aynı intizamı sizden de bekler. Mesela 2 sene evvelki bir dosyayı odasına istediğinde kronometresine basar ve o dosyaya ulaşabilme sürenizden sizin düzen ve takip yeteneğinizi sınar. Adaletli bir yöneticidir, ancak bir elin parmaklarını geçmeyecek sayıda katı kuralları vardır ve bu konularda da asla taviz vermez.

BAŞAK: Başak burcundaki yöneticinizin olmazsa olmazı zekadır. Sizden potansiyelinizi zorlamanızı ve kendisi leb demeden leblebiyi anlamanızı bekler. İşlerin nasıl yapılacağını size o söyleyecektir ve bu yolda ne denli esneyebileceği de sizin zekanızı kullanarak kendinizi kanıtlamanıza bağlı olacaktır. Paylaşımlarda bulunmayı sevmeyen, burnu yukarıda tavırlarına aldanmayın. İçlerinde neşeli ve espirili bir karakter vardır. Bunu en rahat şirket yemeklerinde veya outdoor organizasyonlarda fark edebilirsiniz. Yalnız dikkat edin, şirkette olan şirkette, dışarıda olan dışarıda kalmalıdır. Bu ikisini birbirine karıştırırsanız vay halinize.

TERAZİ: Görselliğe ve kaliteye bu kadar önem veren bir başka yönetici bulamazsınız. Çalışanlarının prezantabl olmasına, ofisin çiçek gibi kokmasına, modern ve teknolojiye uyumlu olan her şeye önem verir. Ani kararları sevmez. Fikirleri sindirmek için zamana ihtiyaç duyar. Organizasyon şemasına önem verir ve ast-üst ilişkilerinde tavizi yoktur. Saygı ister, emek ister, plan ister, ister de ister. Hakkıdır da. Tırnaklarıyla sabrederek gelmiştir tepelere ve aynı emeğin veriliyor olduğunu personelinde de hissetmek ister. Bakımlı ve çalışkan olun, başka bir şeye gerek yok.

AKREP: Akrep yöneticiniz, karşı cinsten çalışanına karşı daha ciddi bir tavır sergiler. Personelinin hatasından kaynaklanan kayıplar için kendini aylarca yiyip bitirebilir. Ani çıkışları yoktur, o anda size sinirlenmemiş veya önemsememiş gibi gelebilir. Ancak bu, birkaç ay sonra sizi bir departman toplantısında arkadaşlarınızın içinde eziklemeyeceği ve biriktirdiği zehri zerk etmeyeceği anlamına gelmez. Sözlü iletişimden ziyade, eğer bir hatanız olduysa, uzunca bir süre hata şansınızın olmayacağını bilerek işlerinizi üstün performansla tamamlamayı tercih edin. Belki o zehri bu şekilde bertaraf edebilirsiniz.

YAY: Gezmeyi tozmayı, gezdirip tozdurmayı da seven bir yöneticiye sahipsiniz. Çalıştığınız sektöre göre mesai dahilindeki bazı organizasyonları açık havada veya kırda bayırda yapmak için makul bütçeli bir program yaparsanız, size seve seve eşlik edecektir. Güzelliğinden veya yakışıklı görünüşünden dem vurduğunuzda size ‘’yazdım seni kenara çocuk;)’’ bakışı atarak puan vereceğinden emin olabilirsiniz. Belki de burçlar içerisinde iltifatı hoş karşılayan yegane yönetici Yay yöneticisidir. Abartmamaya özen gösterin yalnız, zira yalakalığı da hiç sevmez.

OĞLAK: Genel hatlarıyla mülayim bir yöneticidir. Bağırıp çağırmalara, cezalandırmalara pek girmek istemez. Ancak, işte iş dışında bir şeylerle vakit kaybetmeyi de sevmez. Mesai saatleri, özlük hakları konularında adil ve hakkaniyetlidir. Ancak çok da eli açık sayılmaz. Ev ekonomisi yapar gibi işyeri ekonomisi yapmayı da sever. Kahveyi çayı çok tüketmeyin, suyu boşa akıtmayın, fotokopileri mümkün mertebe önlü arkalı çekin, kağıt israf etmeyin. Şimdi on numara bir personel oldunuz işte.

KOVA: Kuralların her an yıkılabileceği ve yerine yeni kuralların gelebileceği bir şirkettesiniz. Dışarıdan fikir almaya kapalı görünse de, Kova yöneticisi tüm fikir ve önerileri bir kenara not eder. Zamanı geldiğinde ise altına kendi imzasını atarak sizlerin önüne sunar. Bu konuda hayıflanmayın. Kimse bilmese de o fikrin esas sahibini biliyor ve muhakkak ödüllendirmesini de bilecektir. Kova yöneticisi sır tutan personele bayılır. Dedikoduyu sevmez. Ketumdur. Onu her zaman makamında bulamazsınız. Sabit oturmalar, dört duvarlar ona göre değildir. İşten kaytarmaz, ama işi illa da makamından takip etmez. O anda orada değildir, ama aslında tam ensenizdedir yani. Dikkatli olun.

BALIK: Balık yöneticiniz sizi mülakatta değerlendirir. Sonrasında çok sıkı takip etmez. Baştan verdiği notla epey uzun bir süre devam edebilirsiniz yani. Sizi ya sever, ya sevmez. İşe alındıysanız, sizde ışık görmüştür. Ruh hali dalgalıdır. Bunu en iyi yüzündeki ifadeden anlarsınız. Gülümserken taleplerinizi dile getirin, ancak yüzü asıksa veya kafası karışıksa en makul isteğinizi bile geri çevirebilir. İdare etmesi kolay, ruhsal haline uyum sağlaması zor bir liderdir. Ama, yaptığı iş her ne ise onu en iyi şekilde yapan, yükselmeyi ve yükseltmeyi de seven bir yöneticidir Balık.

Hangi yöneticilerle daha uyumlu çalışırsınız?

Sizin yöneticiniz: KOÇ

Koç burcu yöneticiler gergin kişilerdir. Ona ters gitmeyen herkesle çalışabilir. Sakin ve uyumlu biri olmanız Koç burcu bir yöneticiyle iyi bir çalışma ortamı sağlayacağınızı gösteriyor.

Sizin yöneticiniz: BOĞA

Boğa burcu yöneticileri mümkün değil kelimesini çok severler. Siz imkansızı başarabilme özelliğine sahipsiniz. Boğa burcu yöneticisini çok kolay ikna edebilirsiniz.

Sizin yöneticiniz: İKİZLER

İkizler burcu yönetici her zaman zeki ve üretken personelle çalışmayı sever. Zekanız ve boş zamanlarınızda bile çalışan biri olarak ikizler burcu yöneticisiyle çalışmanız gerekir.

Sizin yöneticiniz: YENGEÇ

Yengeç burcu yönetici mükemmeliyetçi bir yapıya sahiptir. Siz mükemmel olmayı seven birisiniz.

Sizin yöneticiniz: ASLAN

Aslan burcu yönetici dakik olmayı ve düzeni - tertipi sever. Düzenli ve dakik biri olarak aslan burcu bir yöneticiyle gayet uyumu bir şekilde çalışabilirsiniz.

Sizin yöneticiniz: BAŞAK

Başak burcu yöneticiler zeki çalışanları sever. Zekanızla göz dolduruyorsunuz.

Sizin yöneticiniz: TERAZİ

Terazi yöneticisi çalışkan ve düzenli personellerle iyi çalışır. Bakımlı olmanız ve çalışkanlığınızla göz dolduruyorsunuz.

Sizin yöneticiniz: YAY

Yay yöneticisi iltifattan hoşlanan ve outdoor organizasyonlarına bayılan biridir.

Sizin yöneticiniz: KOVA

Kova yöneticisi sır tutan personele bayılır. Dedikoduyu sevmez ve sizinle çalışmaya bayılacaktır.

Sizin yöneticiniz: BALIK

Balık yöneticisi mükemmeliyetçidir. Sizinle çalışmayı sevecektir.

Aşağıdakilerden hangisi sizi daha iyi tanımlar?

Sakin biriyim. Agresifim. Kompleksliyim. Stresliyim.

Aşağıdakilerden hangisi sizi daha iyi tanımlar?

İmkansızı başarabilmek için uğraşmam. Olursa olur, olmazsa olmaz. Ben imkansızları başarabilmek için doğmuşum. Çalıştığım şirket para kazanamıyorsa beni ilgilendirmez. Çalıştığım şirkete daha fazla kar elde ettirmek benim işim.

Aşağıdakilerden hangisi sizi daha iyi tanımlar*

İkna etmek benim için bir sanattır. Ben ikna sanatçısıyım. İnsanları ikna etmek gibi bir girişimde bulunmam. İnsanları inandırmak çok zor.

Aşağıdakilerden hangisi sizi daha iyi tanımlar?

Çok zeki olduğum söylenemez. Her zaman zeki görünmeye çalışırım. İşyerinde boş zamanlarda arkadaşlarla sohbet etmeye bayılırım. Boş zamanlarda her zaman yapacak yeni bir iş bulurum.

Aşağıdakilerden hangi kip'i daha sık kullanırısınız?

Gereklilik kipi. Şart kipi. İstek kipi. Emir kipi.

Aşağıdakilerden hangisi sizi daha iyi tanımlar?

Satın aldığım elektronik cihazların faturasını hiçbir zaman bulamam. Kalemler kalemliğe, anahtarlar anahtarlığa konmalıdır. Randevuya geç kaldığımı hiçbir zaman hatırlamam. İşe erken gittiğimi hiç hatırlamıyorum. İş kıyafetleri konusunda oldukça özenliyimdir.

Aşağıdakilerden hangisi sizi daha iyi tanımlar?

İşyeri piknikleri organize etmeye bayılırım. İltifat etmeyi pek sevmem. Terfi almak için yağ çekmek gerekir. Sır tutamam. Dedikoduyu sevmem ama yaparım.

Koç, Ani sinir atakları geçirir, pohpohlanmayı sever, sağ kolu bulduğunda bırakmaz, Ters gitmemeli, aranızı iyi tutmalı, makul gerekçelerle mazeret sunmalısınız, Boğa, Ilk etapta 'mümkün değil' der, kâra ve kazanca önem verir, Kâr, kazanç gibi kelimelerle açıklama yapmalısınız, İkizler, Çok çalışıyor gibi görünmez, aklını ve zekasını kullanmayı sever, Şirketi kâra geçirecek planlar yapmalısınız, Yengeç, İnsan ilişkilerine ihtiyaç duyar, mükemmeliyetçidir, Laubalilikten kaçınmalı, işinizi iyi yapmalısınız, Aslan, Dağınık gibi gözükür ama kendi düzenine önem verir, katı kuralları vardır, Düzenli ve disiplinli olmalısınız, kurallara uymalısınız, Başak, Zekaya önem verir, çalışanının zekasını ister, esprilidir, Zekanızı ve hızınızı kullanmalısınız, neşeli ve espirili olmalısınız, Terazi, Görselliğe ve kaliteye önem verir, organizasyon şemasına önem verir, Prezantabl olmalı, kaliteli işler çıkarmalı, saygı göstermeli ve planlı çalışmalısınız, Akrep, Tek bir muhatap ister, kontrolcü ve düşündürücidir, İyi bir dinleyici olmalı ve kontrolünü anlamalısınız, Yay, Optimisttir, her şeyin olumlu tarafını görür, Problemleri olumlu bir şekilde yaklaşmalı ve çözüm odaklı olmalısınız, Oğlak, Hırslıdır ve başarı odaklıdır, Hedeflerinize yönlendirilmeli ve hırsınızı göstermelisiniz
Burçlara Göre Yöneticilerburçlar ve özellikleri yönetici burçyöneticilerin burçlarıyöneticilerin burçları ve özellikleri
Bu fotoğrafta yüzü doğrudan kameraya bakacak şekilde selfie çeken bir kadın görülüyor. Mavi beyaz çizgili bir tişört ve mavi kot pantolon ile gündelik kıyafetler giyiyor. Saçları koyu kahverengi ve gözlük takıyor. Sol eli ileriye dönük olan akıllı telefonu tutuyor ve sağ eliyle barış işareti yapıyor. Arka plan açık renkli bir duvar ve çerçevede saksı ve raf gibi birkaç başka nesne var. Yüzünde hafif bir gülümsemeyle rahat ve neşeli bir ruh hali içinde görünüyor. Kendinden emin ve selfie çektiği için mutlu görünüyor.
Gaye Candan
Dijital Pazarlama Uzmanı, Blog Yazarı

Yıldız Teknik Üniversitesi'nde Jeodezi ve Fotogramerti Mühendisliği bölümünden mezun olmuştur. Sonrasında Akademi İstanbul'da İşletme İletişimi ve Halkla İlişkiler eğitimi almıştır.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.