AnasayfaBlogOnline Eğitime Katılan Öğrencilerin Sık Yaptığı Hatalar
Online Eğitim

Online Eğitime Katılan Öğrencilerin Sık Yaptığı Hatalar

11 Kasım 2021
Beyaz gömlekli, gözlüklü bir kadın siyah daire fonun önünde oturuyor. Aşağı bakıyor ve elinde bir kitap okuyor gibi görünüyor. Kolye takıyor ve gömleği hafifçe açık, göğsünün bir kısmını ortaya çıkarıyor. Gözlükleri burnunun üzerine hafifçe tünemiş ve saçları yüz hatlarını ortaya çıkaracak şekilde yüzünden geriye doğru toplanmış. Duruşu rahat ve gözleri dikkatle okuduğu şeye odaklanmış. Sahne huzurlu ve dingin, kendisi de halinden memnun görünüyor.
Sık Yapılan HatalarHatanın EtkileriÇözüm Önerileri
Uzaktan Eğitime Uzaktan İlgiBaşarı azalır ve eğitim amacına ulaşılamaz.Kişisel ilgi alanına göre eğitim seçimi yapılmalı ve eğitime gerekli ilgiyi göstermek gerekmektedir.
Eğitimin Temel Materyallerine Göz AtmamaVerimli bir kurs süreci için gerekli bilgileri almak zorlaşır.Ders notları ve video içeriklerine göz atmak, deneme sınavları ve ödevlerle aktif çalışma yapmak gerekmektedir.
Eğitmenle İletişim KurmamaEğitim sürecinde destek alamaz ve yeni adımlar döşeme konusunda sıkıntı yaşanabilir.Aktif forum katılımı yapmak ve derslere katılım sağlayarak eğitmenle iletişim hali olması,
Eğitim İçin Plan OluşturmamaVerimli bir eğitim süreci gerçekleştirilemez ve zamanı etkin kullanma zorlaşır.Ders öncesi ve sonrası çalışma planı yapmak ve eğitim materyallerini düzenli olarak incelemek.
Online Eğitimin Esnekliğini Yanlış YorumlamaEğitime gereken önemi ve ciddiyeti gösterme durumu ortadan kalkar.Online eğitimin de ciddi bir eğitim süreci olduğunu bilmek ve buna göre hareket etmek.
Teknolojiye Hakim OlmamaEğitim materyallerine ve kaynaklara ulaşmakta zorluk yaşanabilir.Basit bilgisayar ve internet kullanımı becerilerini geliştirmek.
Kendine Uygun Çalışma Ortamı OluşturmamaDikkat dağınıklığı yaşanabilir ve eğitime odaklanma güçleşir.Sessiz ve rahatsız edilmeyecek bir çalışma ortamı oluşturmak.
Zamanı Yanlış YönetmeEğitime ayırabilecek zamanı verimli kullanma konusunda sıkıntı yaşanabilir.Eğitime ayrılacak zamanı önceden belirlemek ve buna sadık kalmak.
Öğrenme Stiline Uymayan Eğitimleri SeçmeÖğrenme süreci yavaşlar ve sıkılmaya başlanır.Kendi öğrenme stilinize uygun eğitimleri seçmek.
Eğitim Sürecinde Geri Bildirim Vermeme veya AlmamaEğitim sürecinde neyin eksik veya yanlış olduğu konusunda bilgi sahibi olunamaz.Eğitmen ve akranlardan geri bildirim almak ve kendi geri bildirimlerini paylaşmak.

Kendine ait bir düzeni olan online eğitim, yüz yüze eğitime alışmış ve o eğitimin yansımasını görmek isteyenleri de epey hayal kırıklığına uğrattı. Uzaktan eğitimde sorunlar şeklinde gündeme giren bazı sıkıntılar da öğrencilerin sık yaptığı hatalara önayak olabiliyor. Bugünkü içeriğimizde de pandemi dönemindeki uzaktan eğitim deneyiminin dışında kalan online eğitim meselesine ve Enstitü öğrencilerin online eğitimdeki bazı hatalarına bakacağız. 

Online Eğitim ve Öğrencilerinin Sık Uyguladığı Hatalar

Online eğitimin kendi sistemi olduğundan giriş paragrafında bahsettik. Görece daha konforlu bir alanda sürdürebileceğiniz online eğitim, konsantrasyon sorunlarından ötürü bazı sık uygulanan hataların bir nedeni olarak görülüyor. Fakat, online eğitim artık dijitalleşme odaklı bir çağın temel unsurlarından biri ve yüz yüze eğitiminin yarattığı maliyetin de önüne geçecek bir sistem. Bütün bu online eğitim sistem açıklamalarından sonra ise iğneyi sizi batırma vaktini içerecek olan sık uygulanan öğrenci hatalarını derledik. Umarız bütün bu hataların farkına vararak diğer sefere kaliteli bir online eğitim deneyimi yaşayabilirsiniz.  

  • Uzaktan Eğitime Uzaktan İlgi

Uygulanan en sık hataların başında katıldığınız eğitime gösteremediğiniz ilgi yer alıyor. Çoğu zaman yüz yüze eğitimde harcanan para ve zaman için eğitime vaktinde katılım sağlanıyor ve öyle ya da böyle bir başarı elde edilebiliyor. Evet uzaktan eğitim, konfor alanınızda sizin pek ilginize çekmiyor olabilir ama yine vakit ve para harcadığınız bir etkinlik için asgari ilgiye de gösterebilirsiniz. Ayrıca sertfikalı bir eğitime katılıyorsanız başarılı olmanız durumunda edineceğiniz bilgi ve sertifika sizin lehinize olacak. Uzaktan eğitime gerekli ilgiyi göstermek için sizin işinize yarayan ve ilginizi sürdürebileceğiniz eğitimlere yönelmenizi tavsiye ederiz. Yoksa uzaktan gösterdiğiniz ve zaman içinde kaybolacak bir ilgiyi boşa harcamış olursunuz. 

  • Eğitimin Temel Materyallerine Göz Atmama

Enstitü için konuşacak olursak eğitim materyalleri konusunda oldukça şanslısınız. Eğitimin konusuna ve derslerin içeriklerine göre canlı ders dışında, video ders tekrarı, tartışma forumu, alıştırmalar, ödev, ders notları ve çabuk alışabileceğiniz bir arayüz tasarımı ile ilgili eğitime yönelebiliyorsunuz. Eğitimin ders materyallerine Enstitü uzem adresinden bakabilirsiniz Şimdi gelin sık uygulanan bir hata olarak eğitim materyallerine bakmama sorusunun size etkilerine bakalım. 

Her şeyden önce zaman ve belli bir miktar bütçe ayırdığınız eğitimin size verilen ders materyallerine hiç bakmama, öncelikle size zarar getirir. Ücretsiz kullanabileceğiniz kaynaklar, uzman eğitmenin kendi emek ve deneyimlerinden size aktarılıyor. Ayrıca verimli ve başarılı bir kurs süreci için ders materyalleri önemli kaynak bilgileri sunabiliyor. Peki sık yapılan bir hata olarak ders materyallerini kullanmama durumundan nasıl dönebilirsiniz? 

Listede yer verdiğimiz 1. madde aslında soruya asıl cevabı veriyor. Eğer ilginizi ve çabanızı gösteremeyeceğiniz bir dersi alırsanız verimli bir düzen oluşturmak da sizin için zorlaşır. İlginizin olmadığı bir konunun eğitim materyallerini de kullanmak istemeyebilirsiniz. Fakat en azından eğitimin ders notlarına ve bazı video içeriklerine göz atabilirsiniz. Bunu bile uygulamanız sertifika sınavından başarılı olmanızı sağlar. Ancak verimli bir eğitim süreci için deneme sınavları, ödev ve eğitmenin verdiği canlı derslere katılmak gerekir. Yine diğer öğrencilerle de iletişim hâlinde olmak için tartışma forumları ve eğitimin uzem üzerindeki grubuna sorularını yöneltebilirsiniz. 



  • Eğitmenle İletişim Kurmama

İşe yarar bir eğitim için eğitimi veren eğitmenle iletişim hâlinde olmanızı öneririz. Sevdiğiniz veya ihtiyacınız olan bir sertifika programında iletişim kuracağınız eğitmen, her şekilde size yardımcı olmaya hazırdır. Eğitmenin yetkinliklerinden ve bilgilerinden yararlanarak kariyer yolunuza yeni bir adım döşeyebilirsiniz. Ayrıca iletişiminizi güçlü tutmanız ve eğitimden başarıyla ayrılmanız durumunda da eğitmenden referans isteyebilirsiniz. İletişim ve referans için ise tabii ki öncelikli olarak derslere katılım ve forumda aktif olmanız gerekir. 

  • Eğitim İçin Plan Oluşturmama

Listede yer verdiğimiz 2. maddeyi de içene olan eğitim düzenini oluşturmama, yüz yüze eğitimde de ciddi bir hata olarak karşımıza çıkıyor. Yüz yüze ya da uzaktan eğitim fark etmeden zamanınızı harcadığınız şey için emeğinizi de harcamalısınız. Günübirlik eğitim materyallerini inceleyip köşeye çekilmek, verimli bir eğitim sonucuna kapı açmaz. Uygulamanız gereken temel etken, varsa canlı derslere katılıp not almak veya kayıt altına alınan dersin tekrarını dinlemektir.

Ayrıca eğitim kapsamında verilen ders materyallerini de uygulayacağınız plana göre kullanabilirsiniz. Genellikle online eğitim kursları 7 gün ile 15 günlük bir süreye sahip derslerden oluşur. Siz de bu süre içerisinde ders olduğu zaman ön hazırlık yapabilir ve ders sonrasında da eğitim materyallerini kullanarak öğrendiklerinizi destekleyebilirsiniz. Ayrıca öğrendiklerinizi pekiştirmek ve eğitmenden geri dönüş almak için de ödev uygulamasını verilen günün sonuna kadar tamamlayabilirsiniz. Uzun süreli bir eğitim almanız durumunda ise müsait olduğunuz gün ve haftalarda ilgili ders içeriklerine göre program yaratabilirsiniz. 

Verimli ve Başarılı Bir Online Eğitim Deneyimi İçin Tavsiyeler

Sık uygulanan öğrenci hatalarına yer verdiğimiz listeye dikkat ederek oldukça verimli bir kurs süreci yaşayabilirsiniz. Şimdi vereceğimiz tavsiyeleri aklınızda tutarak da kısa veya uzun süreli eğitimlerde başarılı bir süreci başlatabilirsiniz. Öncelikle online eğitim alacağınız kursun eğitim başlıklarına ve ders içeriklerine göz atmanız gerekir. Bazı öğrencilerin yaşadığı sorunların kaynağında, derse ilgisizlik ve eğitim ile beklentinin aynı düzeyde olmaması yatıyor. Enstitü bünyesinde yer alan bir kursa katılmak istiyorsanız ilgili kursun sayfasına dikkatle göz atarak yeterli beklentinizi oluşturun. Daha sonra ise eğitimi verecek eğitmenin güncel özgeçmişine bakabilir ve vereceği eğitimdeki yetkinliğini ölçebilirsiniz. Daha sonra ise aşağıdaki tavsiyeleri uymanızı öneririz:

  • Eğitimin yer aldığı sayfanın altındaki öğrenci deneyimi yorumlarını okuyabilir ve eğitim hakkında ufak bir izlenim yaratabilirsiniz. 

  • Eğer verdiğimiz tavsiyelere uyarak eğitime katıldıysanız hemen uzem üzerindeki derse ve grup duyurularına göz atabilirsiniz. 

  • Eğitime uzem üzerinden girişte bulunacağınızı unutmadan tüm ders materyallerini kontrol edebilirsiniz. 

  • Canlı ders uygulaması olduğunda, mümkün olduğunca derse katılmaya ve öğrenci ile eğitmenle iletişim kurmaya çalışın. 

  • Eğitimin katılımına göre canlı dersler olabilir ya da olmayabilir. Olmadığı durumlarda video ders kaydını izleyebilir ve sertifika sınavına hazırlık için deneme sınavlarıyla kendinizi ölçebilirsiniz. 

  • Eğitim materyallerinden biri olan ders notlarını indirebilirsiniz. 

  • Forum üzerinden diğer öğrencilerle iletişim kurabilir ya da eğitim ile ilgili bir tartışma başlatabilirsiniz. 

  • Eğitim ile ilgili bir sorununuzu ya da sorunuzu eğitmenle paylaşabilirsiniz. 

  • Eğer derse katılım sürecinde bir sorun yaşarsanız abonelik süreniz boyunca bir sonraki hafta da derslere katılabilirsiniz. 

  • Sertifika sınavı öncesinde son bir tekrar yapabilirsiniz. Ödevin de ek puan kazandırdığını unutmayın. 

  • En önemlisi eğitimi yalnızca sertifika almak için değil, gerekli bilgileri öğrenerek başarınızı belgelemek olarak da görün.

Online eğitime katılan öğrencilerin sık yaptığı hataları listeledik ve bu hataların önüne geçecek bazı tavsiyelerde bulunduk. Sizin için verimli ve kaliteli bir kurs süreci tanımı varsa bizimle yorum kısmı aracılığıyla paylaşabilirsiniz. Eğitimde teknik altyapı ile ilgili bir sorun olduğunda ise Enstitü yetkilileri ile durumunuzu konuşabilirsiniz. Umarız online eğitim deneyimininiz size işe yarar bir sonuç kazandırır.

Uzaktan Eğitime Uzaktan İlgi, Başarı azalır ve eğitim amacına ulaşılamaz, Kişisel ilgi alanına göre eğitim seçimi yapılmalı ve eğitime gerekli ilgiyi göstermek gerekmektedir, Eğitimin Temel Materyallerine Göz Atmama, Verimli bir kurs süreci için gerekli bilgileri almak zorlaşır, Ders notları ve video içeriklerine göz atmak, deneme sınavları ve ödevlerle aktif çalışma yapmak gerekmektedir, Eğitmenle İletişim Kurmama, Eğitim sürecinde destek alamaz ve yeni adımlar döşeme konusunda sıkıntı yaşanabilir, Aktif forum katılımı yapmak ve derslere katılım sağlayarak eğitmenle iletişim hali olması,, Eğitim İçin Plan Oluşturmama, Verimli bir eğitim süreci gerçekleştirilemez ve zamanı etkin kullanma zorlaşır, Ders öncesi ve sonrası çalışma planı yapmak ve eğitim materyallerini düzenli olarak incelemek, Online Eğitimin Esnekliğini Yanlış Yorumlama, Eğitime gereken önemi ve ciddiyeti gösterme durumu ortadan kalkar, Online eğitimin de ciddi bir eğitim süreci olduğunu bilmek ve buna göre hareket etmek, Teknolojiye Hakim Olmama, Eğitim materyallerine ve kaynaklara ulaşmakta zorluk yaşanabilir, Basit bilgisayar ve internet kullanımı becerilerini geliştirmek, Kendine Uygun Çalışma Ortamı Oluşturmama, Dikkat dağınıklığı yaşanabilir ve eğitime odaklanma güçleşir, Sessiz ve rahatsız edilmeyecek bir çalışma ortamı oluşturmak, Zamanı Yanlış Yönetme, Eğitime ayırabilecek zamanı verimli kullanma konusunda sıkıntı yaşanabilir, Eğitime ayrılacak zamanı önceden belirlemek ve buna sadık kalmak, Öğrenme Stiline Uymayan Eğitimleri Seçme, Öğrenme süreci yavaşlar ve sıkılmaya başlanır, Kendi öğrenme stilinize uygun eğitimleri seçmek, Eğitim Sürecinde Geri Bildirim Vermeme veya Almama, Eğitim sürecinde neyin eksik veya yanlış olduğu konusunda bilgi sahibi olunamaz, Eğitmen ve akranlardan geri bildirim almak ve kendi geri bildirimlerini paylaşmak
online eğitim online eğitim deneyimi uzaktan eğitim uzaktan eğitimde sorunlar online eğitimde öğrencilerin yaptığı hatalar Online Eğitime Katılan Öğrencilerin Sık Yaptığı Hatalar
Resimde uzun, siyah saçlı, gözleri kapalı ve yüzünde geniş, içten bir gülümseme olan bir kadın görülüyor. Sırtını dik tutmuş, kolları iki yanında, saçları omuzlarından ve sırtından aşağı dökülüyor. Yirmili yaşlarında görünüyor ve ten rengini tamamlayan beyaz bir bluz giyiyor. Memnun ve neşeli görünüyor, bir güven ve duruş havası yayıyor. İfadesi ve duruşu huzur ve dinginlik hissi veriyor. Uzun saçları güzelliğine ve kadınsılığına katkıda bulunarak mutlu ve kaygısız bir kadın resmini tamamlıyor.
Emine Büşra Kanat
Blog Yazarı

Ankara Üniversitesi Halkla ilişkiler ve tanıtım bölümünden mezun oldu. Lisans öğreniminde sosyal farkındalık kampanyalarında görev aldı. İstanbul İşletme Enstitüsü’nde fotoğrafçılık, iletişim, kişisel gelişim ve diğer farklı konularında yazmaya başladı.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Bir adam masa başında oturmuş dizüstü bilgisayar kullanıyor. Elleri klavyenin üzerinde, dikkatle ekrana bakıyor. Yanında köpüklü bir içecek olan beyaz bir kupa ve masanın üzerinde bir cep telefonu var. Arka planda bir kadın beyaz tahtaya bir şeyler yazmaktadır. Klavyenin üzerindeki ellerinin yakın çekimi, yazarken odaklandığını ortaya koyar. Köşede bir telefonun yakın çekimi de görülüyor. Kadın kameraya gülümsüyor. Sahne doğal ışıkla aydınlatılmıştır. Adam siyah bir gömlek ve beyaz bir pantolon giymiştir. Masa koyu renkli ahşaptan yapılmıştır. Dizüstü bilgisayar gümüş rengindedir.
Uzaktan Eğitim

Uzaktan Eğitim Veren Okullar Nelerdir?

06 Aralık 2019
Açık mavi gömlek giyen bir kişi sağ işaret parmağıyla siyah bir kalemi gösteriyor. Kolunu uzatmış ve doğrudan kaleme bakıyor. Kişi sağında siyah beyaz klavyesi olan bir dizüstü bilgisayarın önünde oturmaktadır. Kişinin eline yakından bakıldığında işaret parmağının tamamen uzatılmış olduğu ve kalemi işaret ettiği görülür. Kişinin yüzü görünmüyor ve dizüstü bilgisayar ekranı hafifçe odak dışında kalıyor. Kalem, beyaz tutma yeri olan standart siyah bir tükenmez kalemdir. Arka plan açık gri bir duvardır.
Uzaktan Eğitim

Uzaktan Öğretim Neden Önemlidir?

05 Aralık 2019
Genç bir kız masada oturmuş, kalemi bir kâğıda yazmaya hazırlanıyor. Odaklanmış ve niyetli görünüyor, gözleri kısılmış ve dudakları konsantrasyonla birbirine bastırılmış. Kâğıdı göğsüne yakın tutuyor ve yanında açık duran bir dizüstü bilgisayar var. Görüntünün arka planı bulanık, ancak masanın üzerinde bir bardak su ve bir alet görülebiliyor. Arka planda ahşap bir kapı ve bir kutu da görülüyor. Kız beyaz bir tişört giyiyor ve eli kalemi tutarken görülebiliyor. Görüntü yakın çekimdir ve kızın yüz hatlarının detaylı bir şekilde görülmesini sağlar. Kız kararlı ve görevini üstlenmeye hazır görünüyor.
Haber

2020'de Eğitimde Neler Oldu?

22 Aralık 2020
Sarı saçlı bir kadın kollarını kavuşturmuş sarı bir arka planın önünde duruyor. Yüzü sıcak bir gülümsemeyle aydınlanıyor ve kolyesinden sarkan bir kolye takıyor. Kadının yüzünü çerçeveleyen omuz hizasında saçları var ve kıyafetleri şık ve modaya uygun. Kameraya bakarken yüzünde memnuniyet ve güven ifadesi var. Gözleri parlak ve hayat dolu ve iyi bir ruh hali içinde görünüyor. Sol elinde, bir web sitesinin ekran görüntüsünü gösteren bir akıllı telefon tutuyor.
5
(4)

Motivasyon 3.0 Eğitimi

8 Konu4 Saat
Uzun sarı saçlı genç bir kadın siyah bir tişört giymiş, beyaz bir duvarın önünde duruyor. Yüzünde kendinden emin bir ifade var ve kollarını kavuşturmuş. Sarı saçları at kuyruğu şeklinde geriye doğru toplanmış ve yüzünü çerçeveliyor. Makyajı minimal düzeyde, doğal güzelliğinin parlamasına izin veriyor. Gözleri yumuşak mavi ve biraz da yeşil. Dudakları koyu pembe. Siyah tişörtü sade ama şık ve açık tenini tamamlıyor. Kendinden emin tavrını ve doğal güzelliğini göstererek uzun ve gururlu duruyor.Sultan Cüneyit
8080
Bu resimde mutlu bir şekilde gülümseyen bir adam görülüyor. Kendinden emin ve gururlu görünüyor, sanki bu İngilizce kursuna katılmaktan gurur duyuyor gibi. Kıyafeti iyi giyimli olduğunu ve kursu ciddiye aldığını gösteriyor. Yeni bir dil öğrenmenin zorluğuna hazır gibi görünüyor ve gülümsemesi başlamak için heyecanlı olduğunu gösteriyor. Ağzının, gözlerinin ve boynunun yakın çekimleri kendinden emin ve güvende hissettiğini gösteriyor. Bu görüntü, İngilizce kursu alan herkes için ilham verici olabilecek bir başarı ve kazanım duygusu aktarıyor.
4.9
(261)

İngilizce Eğitimi (B1-B2)

6 Konu5 Saat
Sakallı ve bıyıklı orta yaşlı bir adam mavi yakalı bir gömlek giyiyor. Dümdüz karşıya bakıyor, yüzü hafifçe yana dönük. Saçları koyu kahverengi ve dalgalı, gözleri koyu kahverengidir. Sakalı ve bıyığı düzgünce kesilmiş ve yüzünde soğukkanlı bir ifade var. Gömleği mavinin açık bir tonu, siyah bir kemer ve koyu renk bir kot pantolon giyiyor. Ellerini önünde kavuşturmuştur ve duruşu kendinden emin ve diktir.Dr. Mustafa Ceylan
735524
İş hayatında ve eğitim sürecinde sık karşılaşılan konsantrasyon problemini ortadan kaldırın. Konsantrasyon eğitimi odak seviyenizi arttırmaya yardımcı olur.
5
(82)

Konsantrasyon Eğitimi

6 Konu5 Saat
Bu görüntü, içinde bir insan olan siyah bir daireden oluşuyor. Kişi kollarını iki yana açmış, kameraya dönük bir şekilde durmaktadır. Kişi beyaz bir gömlek ve mavi bir kot pantolon giymektedir. Arka plan gri tonda. Kişinin açık kahverengi gözleri ve kısa siyah saçları var. Daire pürüzsüz, kavisli bir dokuya ve parlak bir yüzeye sahip. Kişi kendinden emin ve güçlü görünüyor. Çemberin ortasında dururken kararlı bir ifadesi var. Resmin atmosferi davetkâr ve sıcak.Ders Eğitmeni
1245721
Bu görüntü 3D Studio Max Eğitimi üzerine çevrimiçi bir kursu tasvir etmektedir. Siyah bir arka plan üzerinde kahverengi saçlı bir kadın yüzü ve bir tabelanın yakın çekimi görülmektedir. Diğer ayrıntılar arasında siyah bir yüzeyin yakın çekimi, siyah arka plan üzerinde beyaz bir harf, metal bir nesnenin yakın çekimi, karbon fiber yüzey üzerinde metal bir köşe ve beyaz metinli siyah ve mavi altıgenler bulunmaktadır. Bu unsurlar birlikte 3D Studio Max Eğitiminin karmaşıklığını ve çevrimiçi kursların gücünü göstermektedir. Bu kurs sayesinde kullanıcılar etkileyici 3D modeller, animasyonlar ve görseller oluşturmayı öğrenebilirler. Bilgilerini genişletmek veya 3D tasarım alanında kariyerine hızlı bir başlangıç yapmak isteyen herkes için harika bir kaynaktır.
5
(7)

3D Studio Max Eğitimi

26 Konu16 Saat
Bu, bronz tenli ve omuz hizasında dalgalı kahverengi saçlı genç yetişkin bir kadının yakın plan çekimi. Hafif bir gülümsemeyle sol tarafa bakıyor, gözleri hafifçe kapalı. Kaşları hafifçe çatılmış ve ona düşünceli bir ifade veriyor. Çenesi ve çene hattı güçlü ve yanaklarına dağılmış birkaç çili var. Beyaz yakalı açık pembe bir gömlek giyiyor.Şerife Demir
1287464