AnasayfaBlogİngilizce Öğrenebileceğiniz En İyi Netflix Dizileri
Online Eğitim

İngilizce Öğrenebileceğiniz En İyi Netflix Dizileri

07 Mart 2020
Bir filmin görüntülendiği bir bilgisayar ekranının yakın çekimi gösterilir. Ekranın sol tarafında sakallı ve bıyıklı bir adam görülmektedir. Sağ tarafta ise parmaklarını açmış bir el görülmektedir. Arka planda kulaklık takan bir kişinin yanı sıra kırmızı dudaklı ve kırmızı şapkalı bir kadın da odak dışıdır. Elin yakın çekimi daha fazla ayrıntı ortaya çıkarıyor, parmaklar kıvrılmış ve eklemler görülebiliyor. Görüntü, keskin ve bulanık unsurların bir karışımı olup ilginç bir görsel oluşturuyor.
Dizi AdıKonuÖğretici Boyut
House Of CardsBir politikacının hırslı yükselişi ve günlük politika.Günlük konuşma dili ve politik jargon
Stranger ThingsTelekinetik yeteneklere sahip bir kızın kasaba maceraları.Günlük konuşma dili, argo kelimeler, bilim kurgu ve eğitim terimleri
The Crownİngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in hayat öyküsü.Resmi ve akademik İngilizce, moda ve teknoloji terimleri
Black MirrorTeknolojinin gelecekte olası sonuçları üzerine distopik hikaye.Günlük konuşma dili, teknoloji terimleri ve akıcı İngilizce
Orange Is The New BlackBir kadının hapishane yaşamı ve deneyimleri.Günlük konuşma dili ve Amerikan aksanı
NarcosDünyaca ünlü uyuşturucu baronu Pablo Escobar'ın hayatı.Günlük konuşma dili ve hafif İngilizce diyaloglar
Bojack HorsemanUnutulan bir TV yıldızı atın hikayesi.Hızlı İngilizce diyaloglar ve kelime şakaları
La Casa De PapelBanka soygununun planlanması ve sonuçları.İngilizce alt yazının yanı sıra, İspanyolca dil pratiği
DarkKarmaşık bir zaman yolculuğu hikayesi.İngilizce alt yazı ve Almancaya ait dil pratiği

İngilizce öğrenmek için denediğiniz yollar neler? Belki de çözüm gözünüzün önünde ama farkında değilsiniz. Birçoğumuzun her gün dizi ya da film izlediği, yeni sezonun gelmesini sabırsızlıkla beklediği platform Netflix ile İngilizce öğrenebilirsiniz. Özellikle peş peşe tüm bölümleri izlemeyi seviyorsanız, İngilizce öğrenmeye bir adım daha yaklaştınız demektir.

İngilizce öğrenmek vakit ayırmanız gereken bir süreçtir ve uzun sürer. Grameri öğrenseniz, speaking eksik kalır ve bir şekilde tam olarak öğrendim diyemezsiniz. Vakit ayırma zorunluluğu hissetmenizden dolayı bir süre sonra bunalabilirsiniz. Ancak günlük aktivitelerinize, İngilizce pratiği yapma şeklinde bakarsanız, işkence olmaktan çıkarabilirsiniz.

İngilizce geliştirmek için dizi izlemek sıklıkla uygulanan bir yöntem. Tabii ki hiç İngilizceniz yoksa bu yöntemi uygulamanız biraz sıkıntılı olabilir. Bu durumda online İngilizce Eğitimi alabilirsiniz. Biraz gramer hakimiyeti kurduktan sonra dizilere başlayabilirsiniz. Netflix’in bu konuda sınırsız dizi seçeneği bulunuyor.

İngilizce öğrenme, gözünüzde büyüttüğünüz kadar büyük bir mesele değil. Kitaplara bağlı kalarak pratik yapmanız zor. İhtiyacınız olan İngilizce günlük konuşmalar ile ilgili nasıl olduğunu öğrenmek. Bunun da en kısa yolu da dizilerden geçiyor. Hem sevdiğiniz dizileri takip etmiş hem de İngilizce becerilerinizi artırmış olacaksınız.

En Popüler Netflix Dizileri ile İngilizce Öğrenme

Günlük konuşma dilini öğrenerek, akıcı İngilizce konuşmanızı sağlayacak en popüler dizilere göz atabilirsiniz.

  • House Of Cards: Politika ve siyasete ilgi duyuyorsanız izlemeniz gereken bir dizi olduğunu söylemek mümkün. Dizinin konusuna gelince, ABD Başkanı olabilmek için her türlü yolsuzluğu yapabilen hırslı bir politikacıyı ele alıyor. Günlük konuşma dilini ve politik jargonu öğrenebileceğiniz, sezonları bir solukta bitirebileceğiniz bir dizi. Orta ve üstü bir İngilizceye sahipseniz rahatlıkla anlayabilirsiniz.

  • Stranger Things: Bilim kurgu sevenlere biçilmiş kaftan. Başrolde çocuk ve genç oyuncuların olması sizi yanıltmasın, sürükleyici olması nedeniyle sizi içine çekecek. Telekinetik güçlere sahip olan bir kızın yeni bir kasabaya yerleşmesi ve kaybolan arkadaşlarını bulmak için kasabalı çocuklara yardım etmesiyle gelişir. Hükümetin gizli ve tehlikeli deneyleri ile korkulu anları sizi korkutmaya yetecek güçte. Bilim kurgu ve eğitim ile ilgili kelimeler öğrenmenizin yanı sıra günlük konuşma dilini ve argo kelimeleri de öğrenebilirsiniz. Kısa diyalogları ile anlaşılabilir bir İngilizce sunuyor, intermediate seviyesindeyseniz rahatlıkla anlayabilirsiniz.

  • The Crown: İngiliz kraliyet ailesi ve İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth’in taht öyküsünü merak edenler için harika bir dizi. Dram ve tarih seviyorsanız diziyi soluksuz izleyebilirsiniz. 2. Elizabeth’in evliliği ile başlayan, tahta çıkışını ve aile hayatını konu edinen dizi günümüze kadar uzanıyor. İngiliz aksanı seviyorsanız mutlaka takip etmelisiniz. Resmi ve akademik İngilizce ile beraber dönemin moda ve teknolojisine dair çok şey öğreneceksiniz.

  • Black Mirror: Antoloji diziye örnek gösterebiliriz. Yani her bölüm de farklı bir konu işleniyor ve farklı oyuncular oynuyor. Teknolojinin gelecekte başımıza neler getirebileceğini gözler önüne seren bir distopya örneğidir. Birleşik Krallık ve ABD ortak yapımı olması nedeniyle her iki aksanı da öğrenebilirsiniz. Teknoloji terimleri, günlük konuşma dili ve akıcılığı yakalayacağınız bir dizi olma özelliği taşıyor.

  • Orange Is The New Black: Geçmişte işlediği bir suç yüzünden hapishaneye giren bir kadının başına gelenleri konu alıyor. Amerikan aksanına ilginiz varsa en iyi dizi olduğunu söyleyebiliriz. Biraz eğlenceli zaman geçirmek için tercihinizi Orange Is The New Black’ten yana kullanabilirsiniz. Ancak içerisinde bolca küfür ve argo olduğunu söylemekte fayda var.

  • Narcos: Uyuşturucu ticareti denildiğinde akla ilk gelen isim kim? Tartışmasız Pablo Escobar olduğunu düşünüyorum. Pablo Emilio Escobar Gaviria’nın gerçek hayatını anlatan dizi Advanced ve Intermediate seviyelerinde kolaylıkla anlaşılabilmektedir. Dizide ki diyaloglar çok kısa olmakla beraber oldukça basit ve anlaşılır İngilizce.

  • Bojack Horseman: Animasyon seviyorsanız, yirmi dakikalık bölümleri bir solukta izleyeceksiniz. 90’lar yayınlanan Bojack Horseman isimli dizinin unutulan yıldızının günümüzde kendini bulma macerasını anlatıyor. Kelime şakaları bulunan ve diyalogların hızlı aktığı bu diziyle İngilizcenizi bir adım ileriye taşıyabilirsiniz.

Tabii tüm dizilerin yanı sıra Netflix’in dil seçenekleri ile çok fazla dizi içeriğini İngilizce olarak izleyebilirsiniz. La Casa De Papel, Dark gibi popüler yapımları İngilizce alt yazı imkanı ile size sunuyor.

Dizi İzleyerek İngilizce Öğrenme Yolları



Aklınızdaki soru, “Bu dizileri izledikten sonra İngilizce konuşacak mıyım?” olmuş olabilir. Diziler size öğrendiğiniz kelimelerin nasıl kullanıldığını öğretir. Günlük konuşmalara hakimiyetiniz artar. Aynı zamanda ilginiz olan konu ile ilgili seçtiğiniz dizilerde teknik terimleri öğrenebilirsiniz.

Dublajı ve Alt Yazıyı Mazide Bırakın: İngilizce öğrenmek için atacağınız en büyük adım Türkçe dublaj ve alt yazı seçeneklerini bırakmak olacaktır. Alt yazıyı İngilizce yaparak, okuma ve anlamayı daha çok geliştirirsiniz. Telaffuz konusunda da becerileriniz artar. Eğer İngilizce öğrenmeye yeni başlıyorsanız, ilk olarak Türkçe alt yazı seçeneğinden başlayabilirsiniz ancak en kısa sürede İngilizce seçmeniz öğrenmenize hız kazandırır.

Aynı Bölümü Tekrar İzleyin: Çok zor bir şeyden bahsettiğimin farkındayım. Ancak önce İngilizce alt yazılı izleyip daha sonra alt yazısız izleyerek kendinizdeki gelişmeyi fark edebilirsiniz.

Anlamını Bilmediğiniz Kelimeleri Not Alın: Ne kadar çok kelime o kadar çok konuşma demektir. Kelime bildikçe kendinizi daha rahat ifade edersiniz. Bunun için yanınızda sözlük ile dizi izlemek iyi olabilir.

Tabii ki molalarınızı kendiniz oluşturabildiğiniz sıkılmadan devam edebilirsiniz. Duyduklarınızı tekrar ediyor olmanız Netflix dizileri izleyerek İngilizce öğrenmenizi kolaylaştırır. Hoşlandığınız tarzda dizileri tercih etmeniz eğlenmenize de fırsat verir. Bilim kurgu, aksiyon, dram, romantik komedi ya da belgesel seçeneklerinden mutlaka size uyan birini yakalayabilirsiniz.

Dizi İzleyerek İngilizce Öğrenilmesinin 3 Nedeni

  • Ders kitaplarından farklı olması ve eğlenceli bir aktivite olması insanlara cazip gelmektedir. Dizilerde gerçek İngilizceyi öğrenirsiniz. İnsanlar duygularını tam olarak yansıtırlar, mesleki konuşmalar yaparlar ve günlük dil kullanırlar. Sizin ihtiyacınız olan da tam olarak budur.

  • Kelimeleri sözlükteki hallerinin dışında, ilgili konu üzerinde öğrenirsiniz. Örneğin polisiye bir dizi izliyorsanız, burada sıkça geçen kelimeler ve sık kullanılan İngilizce cümleler artık kulağınızda yer eder. Kullanma ihtimaliniz artar. Oysa ders kitaplarında okuyup geçersiniz ve bir daha kullanmazsınız.

  • İletişimde beden dili çok önemlidir. Sahneleri hatırlayarak, kelimeleri de hatırlamış olursunuz. Sözcüklere beden dili ile anlam katıldığında akılda kalma oranı da artar.

House Of Cards, Bir politikacının hırslı yükselişi ve günlük politika, Günlük konuşma dili ve politik jargon, Stranger Things, Telekinetik yeteneklere sahip bir kızın kasaba maceraları, Günlük konuşma dili, argo kelimeler, bilim kurgu ve eğitim terimleri, The Crown, İngiltere Kraliçesi 2 Elizabeth'in hayat öyküsü, Resmi ve akademik İngilizce, moda ve teknoloji terimleri, Black Mirror, Teknolojinin gelecekte olası sonuçları üzerine distopik hikaye, Günlük konuşma dili, teknoloji terimleri ve akıcı İngilizce, Orange Is The New Black, Bir kadının hapishane yaşamı ve deneyimleri, Günlük konuşma dili ve Amerikan aksanı, Narcos, Dünyaca ünlü uyuşturucu baronu Pablo Escobar'ın hayatı, Günlük konuşma dili ve hafif İngilizce diyaloglar, Bojack Horseman, Unutulan bir TV yıldızı atın hikayesi, Hızlı İngilizce diyaloglar ve kelime şakaları, La Casa De Papel, Banka soygununun planlanması ve sonuçları, İngilizce alt yazının yanı sıra, İspanyolca dil pratiği, Dark, Karmaşık bir zaman yolculuğu hikayesi, İngilizce alt yazı ve Almancaya ait dil pratiği
ingilizce öğrenme ingilizce öğrenebileceğiniz diziler netflix dizileri netflix ile ingilizce öğrenme netflix dizileri ile ingilizce öğrenme
Genç bir kadın beyaz dişlerini göstererek kameraya doğru gülümsüyor. Parlak kahverengi gözleri ve yüzünden geriye doğru toplanmış uzun, siyah saçları var. Beyaz yakalı ve manşetli mavi bir gömlek ve beyaz bir etek giyiyor. Kollarını göğsünün önünde kavuşturmuş ve kendinden emin bir duruşu var. Yüzü yandan gelen ışıkla aydınlanmakta, sıcak ve davetkâr bir atmosfer yaratmaktadır. Rahatlamış ve mutlu bir halde görünüyor.
Tuba Kamaşoğlu Çağlar
Blog Yazarı

İnsan kaynakları, mülakat tavsiyeleri ve cv hazırlama konularında içerik üretiyor.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Bu görüntü, üzerine beyaz yazılar yazılmış bir kara tahtayı gösteriyor. Yakın çekim bir fotoğraf gibi görünmektedir ve tahta çerçevenin büyük bir kısmını kaplamaktadır. Beyaz metin kalın, net bir yazı tipiyle yazılmış ve tahtaya yayılmış. Tahtanın alt kısmına yakın bir yerde kırmızı bir metin de var ve genel görüntüye biraz kontrast katıyor. Tahta tipik bir okul kara tahtası gibi görünüyor, arka planda biraz toz ve tebeşir kalıntısı görülüyor. Sağ üst köşede bir çeşit eğitim amacını ima eden bir soru işareti var. Tahta, birkaç küçük detayın görülebildiği siyah bir çerçeve ile çerçevelenmiş. Resmin aydınlatması doğal, tahtayı ve içindekileri eşit şekilde aydınlatıyor. Genel olarak bu görüntü, bilgi dolu bir panonun bulunduğu bir eğitim ortamını tasvir ediyor.
Bölümler

İngilizce Öğretmenliği Bölümü

27 Temmuz 2020
Kulaklık takmış bir adam dikkatle bir bilgisayar ekranına bakıyor. Gözleri dikkatle ekrana odaklanmış, konsantre olmuş gibi görünüyor. Kulağında mavi bir kulaklık var ve saçları alnından geriye doğru taranmış. Bilgisayar ekranı parlak beyaz bir ışıkla aydınlatılmış ve görüntü bulanık ve odak dışı. Görüntünün arka planı karanlık ve tanımsızdır. Adamın boynu görülebiliyor ve kulaklık kablosu başının yanından aşağıya doğru uzanıyor. Görüntü adamın yüzünün ve kulaklığın yakın çekimidir ve bilgisayar ekranı sadece kısmen görünmektedir. Yüz ifadesi ciddi ve odaklanmış, sanki derin düşüncelere dalmış gibi.
Yabancı Dil Eğitimi

Kolay ve Hızlı Nasıl İngilizce Öğrenebilirim?

13 Aralık 2019
Bir kişi iki eliyle bir tableti yakından tutuyor. Güneş gözlüğü takıyor ve niyetli bir ifadeyle ekrana bakıyor. Görüntü çok keskin ve nettir ve cihaz siyah arka plana sahip dikdörtgen bir şekil gibi görünmektedir. Kişinin parmakları ekranın yanlarında ve üst kısmında hafifçe görülebiliyor. Ayrıca sol alt köşede küçük bir işaret bulunmaktadır. Arka planda kişinin cep telefonlu kulağı ve kulağının yanı sıra telefonu havada olan bacağı da görülebiliyor. Sağ üst köşede kişinin yüzünün bulanık bir görüntüsü ve ortada cihazın ekran görüntüsü görülebiliyor.
Kişisel Gelişim

2020'nin En İyi Netflix Dizileri

12 Ağustos 2020