AnasayfaBlogUzaktan Öğretim Neden Önemlidir?
Uzaktan Eğitim

Uzaktan Öğretim Neden Önemlidir?

05 Aralık 2019
Açık mavi gömlek giyen bir kişi sağ işaret parmağıyla siyah bir kalemi gösteriyor. Kolunu uzatmış ve doğrudan kaleme bakıyor. Kişi sağında siyah beyaz klavyesi olan bir dizüstü bilgisayarın önünde oturmaktadır. Kişinin eline yakından bakıldığında işaret parmağının tamamen uzatılmış olduğu ve kalemi işaret ettiği görülür. Kişinin yüzü görünmüyor ve dizüstü bilgisayar ekranı hafifçe odak dışında kalıyor. Kalem, beyaz tutma yeri olan standart siyah bir tükenmez kalemdir. Arka plan açık gri bir duvardır.
Uzaktan Öğretim KonseptiAçıklamaÖrnekler / Bilgi
Uzaktan Öğretim Nedir?Fiziki bir sınıfta yüz yüze görüşmeden, dersleri uzaktan öğrenmenin bir yoludur.İnternetin gelişmesi ile birlikte uzaktan eğitim büyüme göstermiştir.
Uzaktan Öğretim AvantajlarıEğitim sürecinizi iş ve ev yaşamınıza mükemmel bir şekilde adaptasyon sağlar.İş hayatında çalışan bir birey bile uzaktan öğretim sayesinde derslere erişebilir.
Uzaktan Öğretimin FaydalarıÖzellikle kendi çalışma hızınızı belirleyebilir, planlamalarınızı kendinize göre yapabilirsiniz.İnternetin olduğu her yerde eğitime devam edilebilir.
Uzaktan Öğretim EğitimleriUzaktan eğitim, kişisel gelişim, iş hayatı, pazarlama, yazılım ve daha birçok kategoriyi kapsar.Öne çıkan uzaktan eğitimler arasında iletişim eğitimleri yer alır.
İletişim EğitimleriEtkin iletişim becerileri, başarımızda rol oynayan kilit faktörlerden biridir.İyi ve etkili iletişim, verimliliği arttırır.
İş Hayatı Eğitimleriİş hayatında güçlü kalmak ve başarılı olmanın yolu iş hayatı uzaktan öğretim programlarından geçer.Sertifikalı ve dövizli eğitimler, bireylerin rekabet ortamında öne çıkmasını sağlar.
Uzaktan Öğretim: Küresel EğitimYabancı dil bilgisine sahip öğrenciler, farklı ülkelerin uzaktan eğitimlerinden faydalanabilir.İnternet bağlantısı olan her yerden, dünyanın her yerine eğitime erişim sağlanabilir.
Uzaktan Eğitim: Tam zamanlı eğitimden farkıUzaktan eğitim genellikle daha düşük maliyetli olup hatta bazen ücretsiz eğitimler sunar.Örgün eğitime göre daha ekonomik ve kolay erişilebilir.
Online EğitimlerBilgisayar ve internetin olduğu her yerde, her an erişilebilir.Online eğitimler, zorunlu bir mekân ve zaman sınırlaması getirmez.
Özelleştirilebilir Eğitim PlanlarıUzaktan öğretim programları, bireylerin ihtiyaçlarına ve hedeflerine göre özelleştirilebilir.Öğrenciler, dersleri kendi hızlarında ve uygun zamanlarında tamamlayabilir.

Günümüzde her alanda gelişmeler ve değişimler yaşanmaktadır. Bu değişimler hiç şüphesiz eğitim alanında da yaşanmaktadır. Örgün eğitim sistemine avantaj olarak ortaya çıkan uzaktan öğretim, online eğitim olarak yapılır. Uzaktan öğretim, fiziki bir sınıfta öğretmenle yüz yüze düzenli olarak görüşmeden, dersleri uzaktan öğrenmenin bir yoludur. İnternetin son yıllarda ortaya çıkması ve hızla yayılması ile birlikte bilgisayarın yaygın kullanımı, uzaktan verilen eğitim ve ders çalışmalarında yüksek seviyede bir büyümeye yol açtı.

Uzaktan Öğretim Nedir?

Uzaktan öğretim, lisans düzeyinde uzaktan öğrenme, genellikle evde veya iş yerinde öğrenme materyalleriyle ilgilenen öğrencilerin aldığı eğitimi ifade eder. Bu materyaller genellikle online eğitim veren kurslar tarafından üretilir. Ardından, doğrudan öğrenciye gönderilir veya daha çok günümüzde olduğu gibi internet üzerinden erişilir. 

Uzaktan Öğretim Avantajları Nelerdir?

Uzaktan öğretim eğitimlerinin sağladığı çok sayıda avantaj vardır. Bu avantajlardan en temel olanı, eğitim sürecinizi iş ve ev yaşamınıza sığdırabilmenize olanak sağlar. Bu ne demek oluyor? Yani, iş hayatında çalışan bir birey olabilir ve eğitim almak istiyor olabilirsiniz. Ancak kurslara gidecek zamana sahip olmayabilirsiniz. Bu durumda yardımınıza uzaktan öğretim sağlayan online eğitimler yetişiyor. İşinizden eve dönerken ya da iş yerinizde mola saatlerinizde uzaktan öğretim online ders videolarını izleyebilirsiniz. Peki uzaktan öğretim, bireye başka ne gibi avantajlar sunuyor?

Uzaktan öğretimin faydaları neler?

  • Uzaktan öğretim sayesinde genellikle kendi çalışma hızınızı belirleyebilir, planlamalarınızı kendinize göre yapabilirsiniz. 

  • Nerede ve nerede çalışacağınız konusundaki karar sizindir. Çünkü uzaktan eğitim esnasında örgün eğitimde olduğu gibi fiziksel bir sınıfta bulunma zorunluluğu yoktur. İnternet bağlantınızın ve bilgisayarınızın olduğu her yer, sizin sınıfınızdır.

  • Nerede yaşadığınız, ikamet ettiğiniz önemli değildir. Uzaktan öğretim online eğitimler, küresel bir hizmettir. Özellikle Yabancı Dil bilginiz varsa, başka ülkelerin uzaktan eğitimlerinden faydalanabilirsiniz. İnternet bağlantınız olduğu sürece dünyanın her yerinden online eğitimlere katılım sağlayabilirsiniz. 

  • Tam zamanlı eğitimlerde de olduğu gibi, öğrenciler planlama ve araştırma gibi faydalı, aktarılabilir beceriler kazanabilirler.

  • Uzaktan öğretim genellikle tam zamanlı örgün bir eğitimden daha düşük maliyetlidir. Hatta ücretsiz eğitimler sunabilmektedir.

Uzaktan Öğretim Eğitimleri Nelerdir?

Uzaktan öğretim eğitimleri kişisel gelişim, iş hayatı eğitimleri, pazarlama eğitimleri, yazılım eğitimleri gibi birçok kategoriye ayrılır. Peki, öne çıkan uzaktan öğretim eğitimleri nelerdir?

İletişim Eğitimleri

İletişim, gerek günlük yaşamımız için gerek iş yaşamımız için önemli yere sahiptir. Etkin iletişim becerileri, başarımızda rol oynayan kilit faktörlerden biridir. İyi ve etkili iletişim, verimliliğin sağlanmasında ve kuruluşun her düzeyinde güçlü, kalıcı çalışma ilişkilerinin sürdürülmesinde önemli bir araçtır. Net ve anlaşılır iletişim olanakları sağlamak için zaman ve enerji harcayan işverenler, çalışanlar arasında hızlı bir şekilde güven oluşturacaktır.

Çalışanlar bunun sonucunda da moral ve motivasyonu yüksek, verimlilik derecesi artmış bir şekilde çalışmalarını sürdürür.

Enstitü tarafından verilen iletişim eğitimlerinde, pek çok farklı program yelpazesi mevcuttur. bunlar arasında diksiyon eğitimi, etkili iletişim stratejileri ve beden dili, doğru ve etkili konuşmanın temelleri başlığı altında iletişim eğitimler bulunmaktadır.  bilindiği üzere insanlar arasındaki iletişimin temeli, konuşmaktır. bu konuşma ne kadar etkileyici olursa, iletişimin başarısı da o denli yüksek olacaktır. i̇nsanlarla konuşmanın, onları ikna etmenin, onlara bazı şeyleri anlatabilmenin yüzlerce metodu bulunmaktadır. bu uzaktan öğretim programlarının temelinde, tüm bu yöntemleri öğrenmek bulunmaktadır.

İş Hayatı Eğitimleri

İş hayatı, rekabetin ön planda olduğu bir alandır. İş dünyasında güçlü kalmak ve başarılı olmanın yolu iş hayatı uzaktan öğretim programlarından geçer. İş hayatında başarılı olmak için yalnızca üniversite okumak ve diploma almak hiçbir zaman yeterli olmayacaktır. İş dünyasında tercih edilirliğin yolu fark yaratmaktan geçer. Fark yaratmak için ise elbette farklı olmak gerekir. Bunun için de üniversite eğitimi dışında kendinizi ekstra eğitimlerle de donatmanız gerekir.

Özellikle iş hayatı alanında alınacak sertifikalar ve dersler sizi bir adım öne taşıyacaktır. Böylesine önemli, geniş bir alana sahip ve kritik konularda ne kadar bilgi ve donanıma sahip olduğunuzu göstermek sizin için büyük bir avantaj olacaktır. Bu bilgiler doğrusunda yeni, sağlam adımlar atabilir ve daha doğru kararlar verebilirsiniz. İş yerinde dikkat edilmesi gereken görgü kurallarından tutun da yazışma tekniklerine kadar geniş kapsamlı eğitimler alabilirsiniz. Öte yandan, kendi alanınızda-sektörünüzde profesyonel olabilmek ve kariyerinizi ileriye dönük başarılar ile taçlandırmak istiyorsanız, ekstra eğitimler almanız gerekir. Bu eğitimler kendi alanınızla ilgili olabileceği gibi yan dallarla da ilişkili olabilir.

Örneğin dış ticaret ile ilgilenen bir bireyseniz satış eğitimlerinden faydalanabilir, kendinizi bu alanda en iyi şekilde donatabilirsiniz.

Satış ve Pazarlama Eğitimleri

İş hayatında gelişen rekabetçi ortam bireylerde sürekli bir şeyleri kanıtlama gereksinimine yol açıyor. Bundan dolayı da bireyler eğitimlerine daha çok önem vermeye, olabildiğince donanımlı olmaya çalışıyorlar. Eğitim ve öğrenme isteğine olanak sağlamak isteyen Enstitü, ücretsiz ve uzaktan öğretim imkanı sağlıyor. Özellikle satış ve pazarlama hakkında alınacak sertifikalar ve dersler iş hayatınızda sizi bir adım öne taşıyacaktır. Böyle önemli, geniş bir alana sahip ve kritik konularda ne kadar bilgi ve donanıma sahip olduğunuzu göstermek sizin için büyük bir avantaj olacaktır.

Günümüz dünyasında artan rekabet, hiç şüphesiz en çok satış ve pazarlama alanında kendini gösteriyor. Giyim sektöründen tutun da telefon kapları satışına kadar pek çok alanda gerekli olan, iyi satış yapabilme becerileridir. Peki, bu beceriler nasıl kazanılır? Satış ve pazarlama becerilerinizi geliştirmek, bu alanda işlerinizi büyütmek ya da sıfırdan iş kurmak istiyor olabilirsiniz. Bunun için kendinizi nitelikli eğitimlerle geliştirmeniz ve eğitmeniz gerekir. Satış ve pazarlama dünyasında önemli çıkış yapan e-ticaret eğitimi, kendinizi geliştirebileceğiniz en iyi alanlardan biri olabilir. Öte yandan satış koçluğu eğitimi ile ekibinize en iyi satışlar yaptıran bir lider olabilir ya da dijital pazarda başarılı olabilirsiniz.

Yabancı Dil Eğitimleri

  • Uzaktan öğretim konusunda en çok tercih edilen eğitimlerden biri de hiç şüphesiz yabancı dil eğitimleridir. Yabancı dil eğitimleri gerek sosyal hayatınızda gerekse iş yaşamınızda inanılmaz katkılar sağlar. 

  • Sosyal açıdan, dünya üzerinde dilediğiniz ülkelere özgürce seyahat edebilir, yeni insanlar ve kültürlerle tanışabilirsiniz. Hayata bakışınızı ve vizyonunuzun geliştirebilirsiniz.

  • İş yaşamında yabancı dil ise, işverenlerin sizi tercih etmesinde önemli bir kriterdir. Özellikle İngilizce seviyenizin iyi olması, diğer adaylar arasından öne çıkmanızda etkili olacaktır.

  • Uluslararası şirketlerde çalışmak isterseniz de yabancı dil bilgisi en önemli kriter olarak öne çıkar. Hatta, yapılan İngilizce mülakatlarda da büyük avantaj sağlar.

Uzaktan Öğretim Nedir?, Fiziki bir sınıfta yüz yüze görüşmeden, dersleri uzaktan öğrenmenin bir yoludur, İnternetin gelişmesi ile birlikte uzaktan eğitim büyüme göstermiştir, Uzaktan Öğretim Avantajları, Eğitim sürecinizi iş ve ev yaşamınıza mükemmel bir şekilde adaptasyon sağlar, İş hayatında çalışan bir birey bile uzaktan öğretim sayesinde derslere erişebilir, Uzaktan Öğretimin Faydaları, Özellikle kendi çalışma hızınızı belirleyebilir, planlamalarınızı kendinize göre yapabilirsiniz, İnternetin olduğu her yerde eğitime devam edilebilir, Uzaktan Öğretim Eğitimleri, Uzaktan eğitim, kişisel gelişim, iş hayatı, pazarlama, yazılım ve daha birçok kategoriyi kapsar, Öne çıkan uzaktan eğitimler arasında iletişim eğitimleri yer alır, İletişim Eğitimleri, Etkin iletişim becerileri, başarımızda rol oynayan kilit faktörlerden biridir, İyi ve etkili iletişim, verimliliği arttırır, İş Hayatı Eğitimleri, İş hayatında güçlü kalmak ve başarılı olmanın yolu iş hayatı uzaktan öğretim programlarından geçer, Sertifikalı ve dövizli eğitimler, bireylerin rekabet ortamında öne çıkmasını sağlar, Uzaktan Öğretim: Küresel Eğitim, Yabancı dil bilgisine sahip öğrenciler, farklı ülkelerin uzaktan eğitimlerinden faydalanabilir, İnternet bağlantısı olan her yerden, dünyanın her yerine eğitime erişim sağlanabilir, Uzaktan Eğitim: Tam zamanlı eğitimden farkı, Uzaktan eğitim genellikle daha düşük maliyetli olup hatta bazen ücretsiz eğitimler sunar, Örgün eğitime göre daha ekonomik ve kolay erişilebilir, Online Eğitimler, Bilgisayar ve internetin olduğu her yerde, her an erişilebilir, Online eğitimler, zorunlu bir mekân ve zaman sınırlaması getirmez, Özelleştirilebilir Eğitim Planları, Uzaktan öğretim programları, bireylerin ihtiyaçlarına ve hedeflerine göre özelleştirilebilir, Öğrenciler, dersleri kendi hızlarında ve uygun zamanlarında tamamlayabilir
uzaktan eğitimin önemi uzaktan eğitim online eğitimin önemi online eğitim
Koyu kıvırcık saçlı, olgun bir kadın aydınlık bir odada duruyor. Karmaşık beyaz işlemeleri olan kırmızı bir başörtüsü takıyor. Başörtüsü başının etrafına sarılmış ve çenesinin altına sıkıştırılarak yüzünü çerçeveliyor. Hafif bir gülümsemeyle önüne bakıyor, ifadesi nazik ve düşünceli. Elleri önünde kenetlenmiş, krem rengi bir üst ve uzun, desenli bir etek giyiyor. Otuzlu yaşlarının sonunda ya da kırklı yaşlarının başında gibi görünüyor.
Merve Nur Cengiz
İçerik Editörü

Kişisel gelişimle ilgili blog içerikleri ve tanıtım yazıları yazıyor.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Bir kişi dizüstü bilgisayarın önündeki sandalyede oturmuş, elleriyle klavyede hızlıca bir şeyler yazmaktadır. Dizüstü bilgisayar ekranı aydınlatılmış ve parlak, renkli bir görüntü sergiliyor. Sandalyenin üzerine serilmiş yeşil ve siyah bir battaniye ortama rahatlık katıyor. Kişinin ayakları bir su kütlesine bakan bir çıkıntının üzerinde durmakta ve görüntüye gece vakti bir şehir silüetinin fonunu vermektedir. Kişinin klavyedeki ellerinin yakın çekimi ve bilgisayar ekranının yakın çekimi görüntüye ayrıntı katıyor. Kişi, dizüstü bilgisayarda yazarak elindeki işe yoğun bir şekilde konsantre olmuş gibi görünüyor.
Uzaktan Eğitim

Uzaktan Öğretim Nedir?

12 Ekim 2018
Açık mavi gömlek giyen bir kişi sağ işaret parmağıyla siyah bir kalemi gösteriyor. Kolunu uzatmış ve doğrudan kaleme bakıyor. Kişi sağında siyah beyaz klavyesi olan bir dizüstü bilgisayarın önünde oturmaktadır. Kişinin eline yakından bakıldığında işaret parmağının tamamen uzatılmış olduğu ve kalemi işaret ettiği görülür. Kişinin yüzü görünmüyor ve dizüstü bilgisayar ekranı hafifçe odak dışında kalıyor. Kalem, beyaz tutma yeri olan standart siyah bir tükenmez kalemdir. Arka plan açık gri bir duvardır.
Uzaktan Eğitim

Uzaktan Öğretim Neden Önemlidir?

05 Aralık 2019
Üzerine farklı renklerde işaretler, afişler ve kutular iliştirilmiş bir kürenin detaylı yakın çekimi. Ortada beyaz metinli kırmızı bir işaret, sağda kalpli ve metinli pembe bir işaret yer alıyor. Sol tarafta beyaz metinli kırmızı bir afiş ve üzerinde müzik notası olan kırmızı bir kutu var. En altta ise beyaz metinli mavi bir işaret ve siyah metinli bir işaretin yakın çekimi yer alıyor. Tüm işaretlerin üzerinde yıldız ve kalp gibi çeşitli semboller ve resimler var. Kürenin kendisi, üstte mavi ve yeşil tonları, altta ise sarı ve kahverengi tonları olmak üzere çeşitli renklerle doludur.
Bölümler

Medya ve İletişim Bölümü

08 Eylül 2020