AnasayfaBlogİşletmeden Müşteriye Pazarlama Nedir?
Satış - Pazarlama

İşletmeden Müşteriye Pazarlama Nedir?

13 Ocak 2021
Bir kişi elleriyle yoğun bir odaklanma içinde klavyede yazı yazıyor. Klavye yakın plandan görülüyor, her tuş belirgin ve net bir şekilde görülebiliyor. Arka planda bir kişinin yüzünün bulanık bir görüntüsü ile bir adamın yüzünün yakın çekim görüntüsü vardır. Görüntünün alt kısmında, yan tarafında bir kalem görünen bir klavyenin yakın çekimi görülüyor. Görüntünün köşesinde, bir kişinin parmağı tuşlardan birine basarken görülebiliyor. Sağda, kırmızı bir arka plan üzerinde bir grafik ve ön planda beyaz bir büyüteç taslağı görülüyor. Görüntünün geneli keskin ve net bir kaliteye sahip.
KonuTanımÖrnekler
İşletmeden Müşteriye Pazarlama (B2C)Bir firmanın ürünlerini/hizmetlerini tüketici kitlesine sunmak için kullandığı tüm strateji, uygulama ve taktiklerMağazada alışveriş yapmak, bir restoranda yemek yemek, online perakende alışverişi
B2C Pazarlama KategorileriB2C şirketlerinin ürünlerini dijital alana taşımak için kullandıkları beş farklı modelDoğrudan satıcılar (Microsoft, Apple), Çevrimiçi aracılar (Ebay, Trendyol), Reklam temelli B2C, Topluluk temelli B2C, Ücret tabanlı B2C (Netflix, Spotify)
B2C E-Ticaretin FaydalarıB2C e-ticaretin sağladığı beş temel faydaKüreselleşme, Nispeten düşük maliyet, Müşteri kişiselleştirme, Doğrudan müşteri deneyimi, Müşteri bilgisi
B2C Pazarlama StratejileriB2C işletmelerin pazarlama amaçlarına ulaşmak için kullandıkları farklı taktik ve stratejilerİçerik pazarlama, seo, sosyal medya pazarlama, programlı reklamcılık, mobile marketing, video reklamcılık
KüreselleşmeReklamlar ve pazarlama kampanyalarının internet ve sosyal medya aracılığıyla büyük hedef kitlesine ulaştırılmasıSosyal medya reklamları, e-mail pazarlama, influencer pazarlama
Müşteri BilgisiDeğerli müşteri verilerinin toplanması ve analiz edilerek pazarlama stratejilerinin geliştirilmesiSatış istatistikleri, müşteri e-posta adresleri, coğrafi bilgiler
Nispeten düşük maliyetB2C modellerinin e-ticaretin avantajlarını kullanarak operasyonel ve fiziksel altyapı maliyetlerini azaltmasıDijital mağaza açma maliyetinin düşüklüğü, envanter yönetiminin kolaylığı
Doğrudan müşteri deneyimiHem çevrimiçi hem de fiziki mekanda faaliyet gösteren işletmelerin, kullanıcı deneyimleri üzerinde kontrol etme özelliğine sahip olmasıKullanıcı deneyiminin kısmen kontrol edilebilir olması, müşteri sadakatine ulaşma avantajı
Müşteri kişiselleştirmeİşletmelerin, doğrudan tüketici segmentlerine ve özel hedef kitlelere pazarlayabilme yeteneğiKişiselleştirilmiş promosyon ve teklifler, özelleştirilmiş içerik ve hedefleme
İçerik Pazarlamaİşletmelerin, müşterileri bilgilendirmek, ilgi çekmek ve marka bilincini artırmak için lojistik ve değerli içerik oluşturmasıBlog gönderileri, infografikler, videolar, e-postalar

Dünya çapında hızla yayılan internet ve onun getirdiği teknolojik kolaylıklarla e -ticaret kavramı oldukça ön planda. E-ticaretin hem işletmeler hem de müşteriler açısından sağladığı yararlar da tercih edilirliğini artıyor.

E-ticaret modellerinden birisi olan işletmeden müşteriye pazarlama ise sağladığı faydaların çok olması sebebiyle günümüzde oldukça popüler bir model haline geldi. business to customer (b2c) olarak da adlandırılan işletmeden müşteriye pazarlama modeli, artık dijital çağda başarıyı yakalamak isteyen işletmelerin ilk tercihleri arasında yer alıyor.

Bu tercihin en büyük sebebi de; zaman içinde değişen tüketici beklentilerini geliştirmek ve çağa uyum sağlamak. (Yazımın devamında çoğunlukla işletmeden müşteriye pazarlamayı B2C olarak adlandıracağım.)

İşletmeden Müşteriye Pazarlama 

İşletmeden müşteriye pazarlama modeline bir firmanın ürünlerini/ hizmetlerini tüketici kitlesine sunmak için kullandığı tüm strateji, uygulama ve taktikler bütünü diyebiliriz. İşletmeden müşteriye pazarlama kampanyaları, yalnızca bir ürünün sunduğu fayda veya değere odaklanmaz, aynı zamanda müşterinin duygularına da hitap eden bir modeldir.

İşletmeden müşteriye pazarlamada işletme ile son tüketici arasındaki bir alışverişten bahsedilir. Geleneksel pazarlama kapsamında örneklemek gerekirse işletmeden müşteriye pazarlama; mağazada alışveriş yapmak, bir restoranda yemek yemek gibi ürünleri doğrudan tüketicilerin satın alma sürecini anlatır. Günümüzde ise online ortamdaki perakendeciler ve müşterileri arasındaki işlemleri ifade eder.

E-ticaret, hem işletmeler(satıcılar) hem de tüketiciler(alıcılar) için alışveriş deneyimini en basite indirmeyi amaçlar. E-ticaretin hızla büyümesiyle çevrimiçi alışverişin rahatlığı, sanal ortamda mağaza açmanın kolaylığı ile işletmeden müşteriye pazarlama modeli oldukça popüler hale gelmiştir.

İşletmeden Müşteriye Pazarlama Kategorileri

B2C şirketlerinin ürünlerini dijital alana taşımak için kullandıkları beş farklı model vardır.

  1. Doğrudan satıcılar, en yaygın olan B2C modellerinden biridir ve bu modelde amaç bir ürünü doğrudan tüketicilere satmaktır. Buna küçük çevrimiçi işletmelerin yanı sıra, yalnızca şirket içi ürünler satan Microsoft ve Apple gibi büyük perakendeciler de dahildir.

  2. Çevrimiçi aracılar, sitelerinde satılan ürünler onlara ait değildir, ancak satıcıları alıcılarla doğrudan temasa geçirirler ve genellikle bu hizmetten bir pay alırlar. EBay ve Etsy, Trendyol gibi B2C E-ticaret devleri, çevrimiçi aracılara örnektir.

  3. Reklam temelli B2C, günümüzde çevrimiçi medyanın giderek kullanımının artmasıyla reklam temelli B2C de hızla yaygınlaşmaktadır. Bu modelde işletme YouTube gibi büyük hacimlerde trafik alan platformlara reklam verir. Bu reklamları da gelecek vaat eden müşterilere stratejik olarak öne çıkarmak için internet aramaları, görüntülenen içerik ve demografik kriterler kullanır. 

  4. Topluluk temelli B2C, özellikle medya platformlarında gerçekleşen çevrimiçi, benzer fikirlere sahip topluluklardan yararlanır.Bu toplulukların çoğu ortak bir ilgi alanı veya fiziksel konum etrafında toplandığı için, şirketler gelecek vaat eden potansiyel müşterileri daha kolay belirleyebilir.

  5.  Ücret tabanlı B2C modelleri, bir şirketin içeriğine erişmek için ödeme gerektirir. Netflix, Spotify gibi abonelik hizmetleri bu modelin başlıca örnekleridir.

B2C E-Ticaretin Faydaları

B2C E-ticaretin 5 temel faydası vardır. Bunlar; küreselleşme, nispeten düşük maliyet, kişiselleştirme,doğrudan müşteri deneyimi ve müşteri bilgisidir. 

  • Küreselleşme: Büyük ölçekli B2C işletmelerinin genellikle çok büyük hedef kitleleri vardır. Reklamlar ve pazarlama kampanyaları internet ve sosyal medya aracılığıyla hedeflediği tüketicilere ulaşabilir. 

  • Nispeten düşük maliyet: B2C modelleri e-ticaretin avantajlarını kullanarak operasyonel ve fiziksel altyapı maliyetlerini azaltabilir.

  • Müşteri kişiselleştirme: B2C işletmeleri, doğrudan tüketici segmentlerine ve özel hedef kitlelere pazarlayabilir ve şirketlerin bireysel tüketiciler için pazarlamalarını kişiselleştirmelerine olanak tanır.

  • Doğrudan müşteri deneyimi: Hem çevrimiçi hem de fiziki mekanda faaliyet gösteren işletmeler, kullanıcı deneyimleri üzerinde kontrol etme özelliğine sahiptir. Bu kontrol ile daha iyi müşteri hizmeti ve müşteri sadakati sağlama avantajları vardır.

  • Müşteri bilgisi: Satış dönüşüm istatistikleri, müşteri e-posta adresleri, coğrafi bölgeler ve psikografi gibi değerli müşteri verileri, bir işletmenin pazarlama stratejisini güçlendirmek ve kullanıcılar hakkında iç görüler sağlayabilmek için faydalıdır.

İşletmeden Müşteriye Pazarlama Stratejileri

  • İçerik pazarlama: Her büyük marka içerik pazarlamasına yatırım yapar. Bu strateji, işletmelerin potansiyel müşteriler oluşturmasına, hedef kitlelerini artırmasına, katılımı artırmasına, potansiyel müşterileri beslemesine, marka bilinirliği oluşturmasına, satışları artırmasına ve müşteri sadakatini artırmasına yardımcı olur. Farklı içerik formatları bu hedeflere etkili bir şekilde ulaşmaya yardımcı olur. Hem sitenize trafik çekmek hem de hedef kitlenizi ürünleriniz hakkında eğitmek için blog yazmaya başlayabilirsiniz. 

  • Arama motoru optimizasyonu: Artık içerik pazarlamacılığı işindeyseniz SEO'yu kesinlikle ön planda tutmalısınız. SEO stratejisi site sayfalarınızı arama motoru sonuç sayfasında üst sıralarda yer alacak şekilde optimize etmek anlamına gelir. Kısaca, arama motorunun içeriğinizi görünür hale getirmesini ve insanların onu bulmasına yardımcı olmasını sağlayan bir dizi tekniktir. Arama motoru optimizasyonu, kullanıcıların arama sorguları, sayfalarınızın yüklenme hızı ve web sitenize bağlantılar oluşturmayla çalışmayı ima eden uzun vadeli bir stratejidir.

  • Ücretli reklam: Bu strateji SEO'ya benzer, aralarındaki tek fark bunun için para ödemeniz gerekir. Tüm bu reklamlar, ürününüzle zaten ilgilenen kullanıcıları sitenize çekmeye yardımcı olur. Reklam biçimine bağlı olarak, görüntülemeler veya tıklamalar için ödeme yapabilirsiniz.

  • E-posta pazarlama: İyi düşünülmüş bir e-posta pazarlama stratejisi ile site erişiminizi artırabilir, hedef kitlenizle uzun süreli ilişkiler kurabilir, marka tanınırlığını artırabilir ve satışları da artırabilirsiniz. Bunun için kullanılan bir çok otomatik e-posta gönderme sistemlerinden yararlanabilirsiniz. 

  • Sosyal medya: İnsanlar sosyal medya kanallarında günde saatler harcıyorlar ve bunları çevrimiçi ürün satın almak için kullanıyorlar. Facebook'ta incelemeler ve müşteri geri bildirimleri arıyorlar ve Instagram'da markalar hakkında daha fazla bilgi arıyorlar. Ayrıca, beğendikleri içeriği arkadaşlarıyla paylaşma yoluna gidip hem satışları hem de kullanıcı katılımını artırabiliyorlar. Takipçilerinizle konuşmak için Facebook ve Instagram'ı kullanabilir, hangi iyileştirmelerin sizi en iyi seçenek haline getireceğini öğrenebilirsiniz.

  • Etkileyici pazarlama: Alanınızdaki en popüler blog yazarlarını bulun. Markanızı geniş kitlelerine uygun şartlarda tanıtmanıza yardımcı olacaklar. Ürününüzü kullanmaktan zevk alırlarsa, uzun vadeli işbirliğinin avantajlarından yararlanacak ve satışları önemli ölçüde artıracaksınız. Doğru etkileyicileri bulmak için sadece araştırma yapmanız gerekir.

  • Üyelik ve ödüllendirme programları: Sadık müşterileriniz markanızın büyümesine katkı sağlarlar. Yeni müşteriler getirir, markanız hakkında iyi şeyler söyler ve gelişmenize yardımcı olabilirler. Onların bu sadakatini ödüllendirmek için programlar oluşturun, bir ürün veya indirim seçenekleri sunabilirsiniz. 

B2C Pazarlama ve Kişiselleştirme 

Geleneksel pazarlama tekniklerinin modası günden güne azalırken dijital pazarlamanın popülerliği hızla yükselmektedir. Reklam panoları, TV reklamları artık tüketiciler için eski çekiciliğine sahip değil. Günümüzdeki tüketiciler, müşteri yolculuğunun kendilerine özel ve kişiselleştirilmiş olmasını tercih ediyor. Duygusal ve bire bir onların hislerine ve kişiliklerine dokunmasını talep ediyor. Kişiselleştirilmiş B2C pazarlama stratejisinde o samimi istekleri yerine getirmek ve müşteriyi etkilemek gerekiyor. Böylelikle kendini size yakın hisseden tüketicinin size bağlı kalmasını garantilemiş oluyorsunuz. 

B2C pazarlaması neden önemlidir?

  • Web sitesi ziyaretlerini artırır.

  • Markaların abone listelerini büyütmelerine yardımcı olur.

  • Müşterilerle daha sağlıklı etkileşimler sunar.

  • İşletmelere arama motorlarında daha iyi sıralamalar verir.

  • Dönüşümü ve marka bilinirliğini artırır.

B2C Pazarlama Kanalları

  • E-posta pazarlama

  • Mobil pazarlama

  • Web push pazarlama

  • Sosyal medya pazarlamacılığı

  • SEO

  • Ücretli Arama Ağı Reklamcılığı

B2C Pazarlama İpuçları ve En İyi Uygulamalar

  • Kara listeye alınmamak için alıcı adreslerini etik bir şekilde toplayın. Bir izne dayalı pazarlama yaklaşımı iyi pazarlamacı seçimdir.

  • Potansiyel müşterilerinizi sınıflandırın ve ayrıntılı alıcı profillerini saklayın.

  • Potansiyel alıcıları çekmek için açılış sayfalarında akılda kalıcı başlıklar oluşturun.

  • Kategorizasyon yardımıyla müşteri deneyimini çekmek ve geliştirmek için kişiselleştirilmiş, etkileşimli ve ilgi çekici içerik oluşturun.

  • Pazarlama mesajlarını ve web sayfalarını mobil cihazlar için optimize edin.

İşletmeden Müşteriye Pazarlama (B2C), Bir firmanın ürünlerini/hizmetlerini tüketici kitlesine sunmak için kullandığı tüm strateji, uygulama ve taktikler, Mağazada alışveriş yapmak, bir restoranda yemek yemek, online perakende alışverişi, B2C Pazarlama Kategorileri, B2C şirketlerinin ürünlerini dijital alana taşımak için kullandıkları beş farklı model, Doğrudan satıcılar (Microsoft, Apple), Çevrimiçi aracılar (Ebay, Trendyol), Reklam temelli B2C, Topluluk temelli B2C, Ücret tabanlı B2C (Netflix, Spotify), B2C E-Ticaretin Faydaları, B2C e-ticaretin sağladığı beş temel fayda, Küreselleşme, Nispeten düşük maliyet, Müşteri kişiselleştirme, Doğrudan müşteri deneyimi, Müşteri bilgisi, B2C Pazarlama Stratejileri, B2C işletmelerin pazarlama amaçlarına ulaşmak için kullandıkları farklı taktik ve stratejiler, İçerik pazarlama, seo, sosyal medya pazarlama, programlı reklamcılık, mobile marketing, video reklamcılık, Küreselleşme, Reklamlar ve pazarlama kampanyalarının internet ve sosyal medya aracılığıyla büyük hedef kitlesine ulaştırılması, Sosyal medya reklamları, e-mail pazarlama, influencer pazarlama, Müşteri Bilgisi, Değerli müşteri verilerinin toplanması ve analiz edilerek pazarlama stratejilerinin geliştirilmesi, Satış istatistikleri, müşteri e-posta adresleri, coğrafi bilgiler, Nispeten düşük maliyet, B2C modellerinin e-ticaretin avantajlarını kullanarak operasyonel ve fiziksel altyapı maliyetlerini azaltması, Dijital mağaza açma maliyetinin düşüklüğü, envanter yönetiminin kolaylığı, Doğrudan müşteri deneyimi, Hem çevrimiçi hem de fiziki mekanda faaliyet gösteren işletmelerin, kullanıcı deneyimleri üzerinde kontrol etme özelliğine sahip olması, Kullanıcı deneyiminin kısmen kontrol edilebilir olması, müşteri sadakatine ulaşma avantajı, Müşteri kişiselleştirme, İşletmelerin, doğrudan tüketici segmentlerine ve özel hedef kitlelere pazarlayabilme yeteneği, Kişiselleştirilmiş promosyon ve teklifler, özelleştirilmiş içerik ve hedefleme, İçerik Pazarlama, İşletmelerin, müşterileri bilgilendirmek, ilgi çekmek ve marka bilincini artırmak için lojistik ve değerli içerik oluşturması, Blog gönderileri, infografikler, videolar, e-postalar
e-ticaret B2C işletmeden müşteriye pazarlama B2C nedir
Bu, elini çenesine doğru kaldırmış, düşünceli bir ifadeyle uzaklara bakan bir kadının görüntüsüdür. Uzun, koyu renk saçları yüzünden geriye doğru toplanmış. Gözleri odaklanmış ve dudakları derin düşüncelere dalmış gibi hafifçe ayrılmış. Üzerinde beyaz bir bluz, siyah bir hırka ve ince altın bir kolye var. Beden dili rahat ve duruşu kendinden emin. Dikkatli ve düşünceli bir şekilde bir şeyler düşünüyor gibi görünüyor. Bakışları mesafeli ve yüzü sıcak, doğal bir ışıkla aydınlatılmış.
Aysun Şahin Besci
Blog Yazarı

Çocukluk hayallerini gerçekleştirmek adına Endüstri Ürünleri Tasarımı ve Marka İletişimi bölümlerini bitirdikten sonra tasarım bilgisiyle yeteneklerini buluşturduğu Noipaper Art&Craft'ı kurdu. 2009'dan bu yana çeşitli ürün tasarımı projelerine danışmanlık yapmakta bir yandan da Noipaper ile el yapımı ürünlerin değerini artırmak adına yetişkin ve çocuklara özel kağıt atölyeleri düzenlemektedir.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Koyu renk takım elbise giyen ve açık renk kravat takan bir adam lüks bir arabadan iniyor. Araba koyu renk, muhtemelen siyah. Beyaz bir gömlek ve koyu renk bir pantolon giymektedir. Araçtan inerken yüzü kısmen görünmektedir. Onun sağında, arabanın yanında duran, her ikisi de resmi kıyafetli iki adam daha vardır. Arka planda kırmızı bir nesnenin hafif bulanık bir görüntüsü var. Nesnenin ne olduğu belli değil ama muhtemelen araçla ilgili.
Meslekler

Pazarlamacı Ne İş Yapar?

28 Kasım 2019
Bir kişi kollarını iki yana açmış, elinde büyük bir küre tutmaktadır. Küre mor renktedir ve ellerin yakın çekimi yüzeyinin karmaşık ayrıntılarını ortaya çıkarır. Küre hafifçe eğilmiş, kişi uzaklara bakarken başparmakları onu yerinde tutuyor. Arka planda parlak, açık mavi bir gökyüzü var ve hoş bir atmosfer yaratıyor. Kişinin ifadesi huzurludur, sanki derin düşüncelere dalmış, elindeki dünyanın güzelliğini ve gizemini tefekkür etmektedir.
Satış - Pazarlama

Uluslararası Pazarlama Nedir?

14 Mayıs 2021
Yüzü sıcak bir ışıltıyla aydınlanmış bir kadın kameraya gülümsüyor. Bir masada oturmaktadır ve yanındaki gazete yığınının üzerinde siyah beyaz bir logo basılıdır. Sağ elinde bir kalem tutuyor ve solundaki masanın üzerinde duran kağıt yığınına doğru tutuyor. Yüzü yakın plandadır, sırıtışı geniş ve davetkârdır. O anda mutlu ve memnun görünüyor, gözleri sevinçle parıldıyor. Arkasında, bir eli gazete yığınının üzerinde duruyor ve rahat atmosferi daha da belirginleştiriyor. Bu, memnuniyet ve neşe dolu, sıcak ve mutlu bir görüntü.
Satış - Pazarlama

B2B Pazarlama Nedir?

15 Ocak 2019
Bu görüntü, elleri bir dizüstü bilgisayarın üzerinde olan bir kişiye aittir. Kişi arka planda bir kitap bulunan bir masada oturmaktadır. Kişi siyah bir gömlek giyiyor ve dizüstü bilgisayar ekranına odaklanmış görünüyor. Dizüstü bilgisayarın gümüş rengi bir dış yüzeyi vardır ve kişinin elleri bir kalem tutmaktadır. El dizüstü bilgisayarın klavyesinin üzerinde durmaktadır ve dizüstü bilgisayarın kendisi açıktır. Kişinin sağ eli hafif bulanıktır ve görüntü kişinin ellerinin ve dizüstü bilgisayarının yakın çekimidir. Arka plandaki bir direğin ışığı sahneye zayıf bir ışık veriyor. Dizüstü bilgisayar ekranı görüntüde görünmüyor, ancak kişinin elleri tarafından aydınlatılıyor.
Dijital Pazarlama

Dijital Pazarlama Neden Bu Kadar Önemli?

21 Mayıs 2019
Bu görsel dijital pazarlama alanında bir online kursu tasvir etmektedir. Sakallı ve bıyıklı bir adam çerçevenin ortasında parmağıyla işaret ediyor. Beyaz gömleği ve sarı arka planı parlak ve canlı bir kontrast oluşturuyor. Arka planda ayrıca bir bileziğin ve bir adamın yüzünün yakın çekimini görebiliyoruz. Bu görsel, dijital pazarlama kursunun ideal bir temsili olup, ön planda materyalin önemini gösteren bir erkek yer almaktadır. Renklerin, nesnelerin ve yüz ifadelerinin birleşimi, görsele dijital pazarlama için bir coşku ve heyecan hissi veriyor. Bu görsel, dijital pazarlamanın getirebileceği bilgi ve heyecanın mükemmel bir temsili.
4.9
(331)

Dijital Pazarlama Eğitimi

15 Konu5 Saat
Resimdeki adam ışıl ışıl gülümsüyor, gözleri neşe ve sevinçle kırışıyor. Dişleri tamamen düzgün ve beyaz, yanakları mutlulukla parlıyor. Açık mavi bir gömlek giymiş ve koyu renk saçları düzgünce taranmış. Ellerini önünde kavuşturmuş, yüzünde memnuniyet ve tatmin ifadesi var. Rahat bir duruşu var, rahatlık ve konfor hissi veriyor. Resmin arka planı açık gri, bu da onun parlak gülümsemesini daha da öne çıkarıyor. Görüntü mükemmel bir şekilde yakalanmış, neşe ve memnuniyet hissi yayıyor.Sedat Ateş
775519
Görselde bir Pepsi tabelasının önünde gülümseyen bir kadın görülüyor ve bu da etkili bir pazarlama iletişimi olduğunu gösteriyor. Görüntünün odak noktası olan kadının yüz ifadesi, marka ile deneyimini paylaştığı için mutlu ve heyecanlı olduğunu gösteriyor. Tabelanın parlak renkli olması ve göze çarpması potansiyel müşterilerin dikkatini çekmeye yardımcı oluyor. Logonun ve kadının boynunun yakından çekilmiş olması görsele ekstra bir ayrıntı katmanı ekleyerek onu görsel açıdan çekici kılıyor ve marka mesajını güçlendiriyor. Genel olarak bu görsel etkili bir pazarlama iletişimi kursu sunuyor.
Uzun, düz, sarı saçlı genç bir kadın mavi ve beyaz çizgili bir gömlek giyiyor. Kollarını iki yana açmış ayakta duruyor ve yüzünde hafif bir gülümseme var. Taze ve doğal bir görünümü var ve gözleri uzaktaki bir şeye odaklanmış durumda. Gömleğinin bel kısmı hafifçe bol ve çizgiler ince ve eşit. Saçları düzgünce ayrılmış ve kaküllerinde birkaç röfle var. Cildi hafifçe bronzlaşmış ve sağlıklı, genç bir ışıltıya sahip. Duruşu rahat ve kendinden emin, dengeli ve kendinden emin görünüyor.Ezgi Dağdaş
831464
Bir kadın, aydınlık bir odada dikkatle bilgisayar ekranına bakmaktadır. Pembe bir bluz giymiş ve koyu kahverengi saçlarını arkadan bağlamış. Gözleri ekrana odaklanmıştır ve elleri masanın üzerinde hafifçe durmaktadır. Arka plandaki duvarlar beyaz ve üzerlerinde birkaç poster ve resim var. Masa ahşap ve pembe bir yastık da dahil olmak üzere çeşitli eşyalarla dolu. Derin düşüncelere dalmış gibi görünüyor, sanki bilgisayarda bir sorunu çözmeye çalışıyor. Odadaki aydınlatma sıcak ve davetkâr, atmosfer ise konsantrasyon ve odaklanma havasında.
5
(36)

Nöropazarlama Eğitimi

19 Konu5 Saat
Bu görüntü, içinde bir insan olan siyah bir daireden oluşuyor. Kişi kollarını iki yana açmış, kameraya dönük bir şekilde durmaktadır. Kişi beyaz bir gömlek ve mavi bir kot pantolon giymektedir. Arka plan gri tonda. Kişinin açık kahverengi gözleri ve kısa siyah saçları var. Daire pürüzsüz, kavisli bir dokuya ve parlak bir yüzeye sahip. Kişi kendinden emin ve güçlü görünüyor. Çemberin ortasında dururken kararlı bir ifadesi var. Resmin atmosferi davetkâr ve sıcak.Ders Eğitmeni
17631193