AnasayfaBlogSosyal Medya ve Instagram Anneleri
Popüler Yazılar

Sosyal Medya ve Instagram Anneleri

18 Ekim 2019
Genç bir kadın bir çift güneş gözlüğü takmış, boynuna birkaç kolye dolamış. Yüzünde kararlı bir ifadeyle önüne bakıyor. Güneş gözlükleri koyu kırmızı renkte ve yeşil camlı. Güneş gözlüklerinin altında, üzerinde renkli bir kamera logosu bulunan kırmızı bir saç bandı var. Yüzünün sağ tarafında mor zemin üzerine pembe bir daire var. Yüzünün sol tarafında dudaklarının yakın çekimi var. Arka planda bir cep telefonu var ve gözleri beklentiyle geleceğe bakıyor. Kendinden emin ve şık bir görünüm sergilerken, kolyeleri şık bir dokunuş katıyor. Kendinden emin ve dünyayı ele geçirmeye hazır.
Instagram AnneleriSosyal MedyaDijital Annelik
Annelik deneyimlerini ve tecrübelerini paylaşan bireyler.Onları geniş kitlelere ulaştıran platform.Anneliği dijital platformlarda ifade eden yeni bir eğilim.
İyi ya da kötü yaşanmışlıkları diğer annelere sergileyen kullanıcılar.İyi veya kötü deneyimlere sahip olmanın genel kabul gördüğü bir mekan.Çoğunlukla sosyal medya üzerinde kendi yaşam bağlamlarını paylaşma süreci.
Yeni bir annelik değişim sürecinin baş aktörleri.Bu dönüşümü olası kılan ve genişleten araç.Sosyal medya vesilesiyle kendini gösteren annelik değişiklikleri.
Anneliklerini sosyal medya aracılığıyla gösterme çabasında olan bireyler.Annelerin etkileşimde olduğu, fikirlerini ve deneyimlerini paylaştıkları alan.Teknolojinin annelik kavramına getirdiği değişiklikler ve yenilikler.

Instagram anneleri nedir? Teknoloji, bilgisayar ve internet ile birlikte geniş kitleleri etkisi altına alan sosyal medya dünyasında annelikleri ile var olmaya başlayan yeni bir annelik değişim sürecinin en baş aktörleridir. Sanal annelik de diyebileceğimiz Instagram anneleri yaşadıkları deneyimleri ve tecrübeleri bazen iyi bazen kötü yaşanmışlıkları diğer insanlara ama özelde annelere sosyal medyada gösterme çabasındadırlar

Instagram Annesi ile Sosyal Medya İlişkisi

Sosyal medya uçsuz bucaksız bir yer. Milyonlarca ürüne milyonlarca insana ve fotoğrafa ya da videoya anında ulaşabileceğimiz bir platform. İşin hep eğlence ya da bilgi kısmına odaklanılıp tehlike kısmı es geçilmekte. Çünkü Instagram anneleri yaptıkları işin hep olumlu tarafını göstermektedirler. Ama bu noktada paylaşımları oldukça önemli hale geliyor. Instagram anneleri ve onların takipçilerinin bu paylaşımlarda dikkat etmesi gereken birtakım özellikler var. 

Birçok blogger ya da Instagram annesi deneyimledim deyip aslında hiç kullanmadığı bir ürünü deneyim paylaşma adına paylaşıyor. Aslında bu durum bir markayı samimi bir duygunun altına gizleyerek örtülü reklam yapmaktır. Bu da duygu istismarı anlamına gelir. 

Paylaşımlarda Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Uzman kimliğiyle yapılmamış size yol göstermeyen paylaşımların sadece deneyimlere dayandığını ve kişilerin kendi görüşleri olduğunu unutmayın!

  • Sosyal medyada herkesin her görüşü paylaşma özgürlüğü olduğunu ama bunun sorunların çözümünde anahtar olmadığını göz önünde bulundurun.

  • Sosyal medya çok fazla bilgi kirliliği içeriyor. Okuduğunuz bilgi size doğruymuş gibi görünse de alanında uzman insanlardan teyit almadan doğru kabul etmeyin. Özellikle çocukları, sağlığı ve beslenmeyi ilgilendiren paylaşımlara kesin doğru şeklinde yaklaşmayın.

  • Paylaşımın kendisinden çok bir ürün dikkatinizi çekiyorsa o paylaşımdaki önceliğin o ürünün reklamı olduğunu bilgi vermekten daha çok reklam ve tanıtım amacı taşıdığını unutmayın.

  • Sosyal medyada çocukların mahremiyetini ihlal eden özel anları kesinlikle paylaşılmamalı. Bezini değiştirirken mayoyla ya da çıplak halde kendini gösteren fotoğraflar vb.

  • Reklam yapan Instagram anneleri yaptıkları paylaşımın üzerine tıpkı televizyonda ve görsel reklamlarda olduğu gibi “Bu paylaşım reklam içermektedir” yazısı yazmalı. Ancak bu durumda takipçileriyle olan etkileşimleri samimiyet kazanabilir. Böylece onları takip eden kişiler de hangi paylaşımın samimi bir deneyim hangisinin karşılığı alınarak ücretli yapılan bir paylaşım olduğunu anlayabilir. 

Instagram Anneleri ile Çocuklarının Dünyası

Instagram anneleri ve çocukları arasında herhangi bir anne-çocuk ilişkisi bulunmaktadır. Annelik sözcüğünün başına Instagram kelimesini getirince annelik daha yüce bir konuma erişmemektedir. Çünkü bu konuda tanınır olmak ve toplumda öncü konumda bulunmak sanki annelik ile ilgili kutsallığı bu alana çekmek istemektedir. Ama toplumdaki herhangi bir anne-çocuk ilişkisi dışında herhangi bir özel anlam yüklenmesi çok yanıltıcı olmaktadır. 

Çünkü bu diğer annelerde olumsuz etkilere sebep olmaktadır. Instagram dünyasında aslında bir “annelik öğretisi” durumu vardır. Ama bilinmelidir ki anneliğin bir ölçütü yoktur. Sevgi, güven ve şefkat gibi zaten her annenin içinde var olan duygular anneliğin vazgeçilmez ölçütleridir. Bunun dışında şu anda yapılmaya çalışılan Instagram reklamları, ticari iş birliklerinin çokluğu veya takipçi sayısının fazlalığı hatta çocukların gittiği okullar veya katıldıkları etkinlikler anneliğin ölçütü değildir.



Instagram Annelerinin Çocuklar Üzerindeki Olumlu Etkileri Neler?

  • Bilimsel annelik öğretilerinin ve çocuk gelişimi süreçlerinin sosyal medya aracılığıyla yayılması.

  • Hem kendilerini bilinçlendirmekte hem de diğer annelerin okumasını ve bilgilenmesini sağlamaktadırlar.

  • Çocuklara gelecekte bir anı arşivi veya albümü bırakılması noktasında sosyal medya son derecede faydalıdır.

  • Instagram anneleri diğer annelerin veya anne adayların çeşitli etkinliklerle bir araya gelmelerini ve sosyalleşmelerini sağlamaktadır.

  • Bu etkinliklere çeşitli bebek markaları da katılarak annelere maddi manevi yarar sağlamaktadırlar.

Instagram Annelerinin Çocuklar Üzerindeki Olumsuz Etkileri Neler?

  • Eğitimli veya eğitimsiz her anne bu tanınır olma hali ile birlikte sahip oldukları yanlış bilgileri diğer annelere aktarabilmektedirler. 

  • Daha geleneksel yöntemlerle çocuk büyüten anneler üzerindeki olumsuz söylemlerde bulunmaktadırlar. 

  • Annelerinin elinde sürekli telefon gören çocuklar sosyal medyayı yararlı sanmaktadırlar.

  • Çocukların her anlarının fotoğraf ve videolarla sergilenmeleri ve bunların çocuklar tarafından bilinmesi mahrem kavramının yok olmasına sebep olmaktadır.

  • Pedofili vakalarının artmasına sebep olmaktadır.

  • Instagram anneleri yaşadıkları ya da öyle gösterdikleri lüks hayatları ile özentiye sebep olmaktadır. Bu da yine tüketici çılgınlığına sebep olmaktadır.

  • Takipçilerin arasında kaos çıkmasına sebep olmaktadır.

Yazar: Derya İşlek Dönmez

Annelik deneyimlerini ve tecrübelerini paylaşan bireyler, Onları geniş kitlelere ulaştıran platform, Anneliği dijital platformlarda ifade eden yeni bir eğilim, İyi ya da kötü yaşanmışlıkları diğer annelere sergileyen kullanıcılar, İyi veya kötü deneyimlere sahip olmanın genel kabul gördüğü bir mekan, Çoğunlukla sosyal medya üzerinde kendi yaşam bağlamlarını paylaşma süreci, Yeni bir annelik değişim sürecinin baş aktörleri, Bu dönüşümü olası kılan ve genişleten araç, Sosyal medya vesilesiyle kendini gösteren annelik değişiklikleri, Anneliklerini sosyal medya aracılığıyla gösterme çabasında olan bireyler, Annelerin etkileşimde olduğu, fikirlerini ve deneyimlerini paylaştıkları alan, Teknolojinin annelik kavramına getirdiği değişiklikler ve yenilikler
ınstagram instagram anneleri Instagram anneleri internet sosyal medya teknoloji
Bu resimde ikisi de gözlük takan bir erkek ve kadın görülüyor. Adam mavi bir gömlek ve siyah bir pantolon giyerken, kadın beyaz bir gömlek ve mavi bir kot pantolon giymektedir. Her ikisinin de gözlükleri takılı ve dümdüz ileriye bakıyorlar. Adamın kolu kadının beline dolanmış ve yüzleri birbirine yakın göründüğü için birlikte bir anı paylaşıyor gibi görünüyorlar. Arka plan yumuşak, kirli beyaz bir renktedir. Işık hafif loş, görüntüye yumuşak ve sıcak bir his veriyor. Gözlüklerine rağmen, gözleri hala bir duygu belirtisi gösteriyor. Birbirlerinin varlığından memnun ve mutlu görünüyorlar.
Konuk Yazar
Blog Yazarı

İstanbul İşletme Enstitüsünde yazılarının yayınlanmasını isteyen konuk yazarlarımız için oluşturulan bilgi kartıdır. Birçok alanda ve disiplindeki yazıları bu hesap üzerinde bulabilirsiniz.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Kızıl saçlı, sakallı ve beyaz gömlekli bir adam başparmağını kaldırıyor. Yüzü görüntünün odak noktasıdır, arka planda bulanık bir bilezik vardır. Sağında beyaz zemin üzerinde siyah bir yazı ve üstünde içinde beyaz bir tik olan yeşil bir daire var. Adamın geniş bir gülümsemesi var ve yaptığı işten çok memnun görünüyor. Sanki neşesini vurgulamak istercesine etrafı güneşli bir atmosferle çevrili. Gözleri kapalı ve başparmağıyla onay ve pozitiflik ifade eden bir işaret yapıyor. Coşkusu bulaşıcı ve bu resme bakarken iyimserlik hissetmemek mümkün değil.
Resimdeki adam ışıl ışıl gülümsüyor, gözleri neşe ve sevinçle kırışıyor. Dişleri tamamen düzgün ve beyaz, yanakları mutlulukla parlıyor. Açık mavi bir gömlek giymiş ve koyu renk saçları düzgünce taranmış. Ellerini önünde kavuşturmuş, yüzünde memnuniyet ve tatmin ifadesi var. Rahat bir duruşu var, rahatlık ve konfor hissi veriyor. Resmin arka planı açık gri, bu da onun parlak gülümsemesini daha da öne çıkarıyor. Görüntü mükemmel bir şekilde yakalanmış, neşe ve memnuniyet hissi yayıyor.Sedat Ateş
1008464
Bu görsel dijital pazarlama alanında bir online kursu tasvir etmektedir. Sakallı ve bıyıklı bir adam çerçevenin ortasında parmağıyla işaret ediyor. Beyaz gömleği ve sarı arka planı parlak ve canlı bir kontrast oluşturuyor. Arka planda ayrıca bir bileziğin ve bir adamın yüzünün yakın çekimini görebiliyoruz. Bu görsel, dijital pazarlama kursunun ideal bir temsili olup, ön planda materyalin önemini gösteren bir erkek yer almaktadır. Renklerin, nesnelerin ve yüz ifadelerinin birleşimi, görsele dijital pazarlama için bir coşku ve heyecan hissi veriyor. Bu görsel, dijital pazarlamanın getirebileceği bilgi ve heyecanın mükemmel bir temsili.
4.9
(331)

Dijital Pazarlama Eğitimi

15 Konu5 Saat
Resimdeki adam ışıl ışıl gülümsüyor, gözleri neşe ve sevinçle kırışıyor. Dişleri tamamen düzgün ve beyaz, yanakları mutlulukla parlıyor. Açık mavi bir gömlek giymiş ve koyu renk saçları düzgünce taranmış. Ellerini önünde kavuşturmuş, yüzünde memnuniyet ve tatmin ifadesi var. Rahat bir duruşu var, rahatlık ve konfor hissi veriyor. Resmin arka planı açık gri, bu da onun parlak gülümsemesini daha da öne çıkarıyor. Görüntü mükemmel bir şekilde yakalanmış, neşe ve memnuniyet hissi yayıyor.Sedat Ateş
775519
Bu görüntü kırmızı ve siyah ekose pazen gömlekli bir adamı gösteriyor. Tam sakallı ve saçları yüzünün yanlarından görünüyor. Gömlek yakasına kadar düğmeli ve kırmızı renk gömleğe hakim. Gömleğin kumaşı dokulu ve küçük siyah ve beyaz karelerle dokunmuş. Adam düz beyaz bir arka plan üzerinde durmaktadır. Hafifçe sola bakıyor ve ifadesi nötr. Kolları yanında dik durmaktadır ve elleri görüntüde görünmemektedir.
4.7
(26)

Ads (Adwords) Eğitimi

27 Konu5 Saat
Genç bir adam, parlak kırmızı ve siyah ekose bir gömlek giymiş, düz bir arka planın önünde duruyor. Kısa siyah saçları var ve kollarını kavuşturmuş hafifçe gülümsüyor. Siyah kot pantolon ve siyah ayakkabı giyiyor. Duruşu kendinden emin ve rahat. Yirmili yaşlarının sonunda ya da otuzlu yaşlarının başında, genç ve sağlıklı bir ten rengine sahip gibi görünüyor. Dörtte üçlük bir pozda duruyor ve doğrudan kameraya bakıyor. Yüzünde dostça bir ifadeyle anın tadını çıkarıyor gibi görünüyor.Oğuzhan Yılmaz
1138411