AnasayfaBlogEv Hanımlarına İş Fırsatı: Online İçerik Yazarlığı
Blog Yazmak

Ev Hanımlarına İş Fırsatı: Online İçerik Yazarlığı

23 Ağustos 2019
Bir kadın masada oturuyor, gözleri dikkatle önündeki dizüstü bilgisayara odaklanmış. Uzun parmakları tuşlara ustalık ve konsantrasyonla basarak hızla yazıyor. Oturduğu sandalye ahşap, yüksek arkalıklı ve kolçaklı. Arka planda, hafifçe odak dışında kalan bir saksı var. Uzak köşede de basamakları hafif bulanık bir merdiven var. Dizüstü bilgisayarın yanındaki masada bir kitap var ve kadının kolu ön planda, yazarken bileği elini destekliyor. Gözlük takıyor ve gülümsüyor, çalışırken bakışları kararlı.
KonuAçıklamaFayda
Kadın İşsizlik Oranıİstatistiklere göre kadınların %13.9'u işsizlikten yakınmaktadır.Kadınların ekonomik bağımsızlık kazanmalarını teşvik eder.
Ev Hanımlarının SayısıEv hanımlarının sayısı Türkiye'de 14.7 milyonu geçmektedir.Büyük bir kitlenin işgücü potansiyeli değerlendirilebilir.
İçerik YazarlığıOnline içerik yazarlığı, ev hanımları için esnek, kazançlı bir iş fırsatı sunmaktadır.Ev hanımları için ekonomik özgürlük sağlar.
İçerik Yazarlığının ArtılarıTeknik bilgi gereksinimi düşük, esnek çalışma saatleri ve makul kazançlıdır.Eğitimli ev hanımları için kaçırılmaz bir fırsattır.
Ekonomik ÖzgürlükEvde gelir sağlayabilecek bir iş fırsatı sunarak kadınların ekonomik özgürlüğü sağlanabilir.Kadınların çalışma hayatına katılımını arttırır.
İçerik Yazarlığı Eğitimiİçerik yazarlığı için gerekli teknik bilgi ve terim hakimiyeti gereklidir.Eğitimli kadınların daha kaliteli içerikler üretmelerini sağlar.
İstanbul İşletme Enstitüsüİçerik Editörlüğü eğitimi veren bir kurumdur.İçerik yazarlığına başlamak isteyenlere yol gösterir.
Ev Hanımlarına İş Fırsatıİçerik yazarlığı ev hanımları için mükemmel bir iş fırsatıdır.Atıl kalan iş gücünün değerlendirilmesini sağlar.
Freelance Çalışmaİçerik yazarlığı, kendine ait programda çalışmayı mümkün kılar.Ev hanımlarının ev ve çocuk bakımı gibi görevlerini aksatmadan çalışmalarına olanak sağlar.
Ekonomiye Katkıİçerik yazarlığı ile evde çalışan kadınların iş gücü ekonomiye katkıda bulunur.Toplumun genel ekonomik düzeyinin yükseltilmesi açısından faydalıdır.

İşsizlik ülkemizin en önemli sorunlarından bir tanesi. Kadınlarda bu sorun ne yazık ki daha da belirgin. Kadınlar ve özellikle ev hanımları için evden yapılabilecek mesleklere ihtiyaç artarken online içerik yazarlığı yardıma yetişiyor ve yeni nesil bir iş fırsatı sunuyor.

Kadınların İş Hayatındaki Yeri

İstatistiklerine göre kadınların %13.9‘u işsizlikten yakınıyor. Eğitim seviyesi ve yaş gibi kriterlerin olumlu nitelikte yardımcı birer etken olabilecekleri varsayımı kabul görür. Maalesef bu gerçeklikten çok uzak. Eğitim seviyesi yüksek kesimlere mensup kadınların işgücü katılımının yüksek olması beklenirken, BETAM’a göre erkeklere kıyasla kadınların işe alım oranı başlangıçta dahi %12.1 puan daha düşük. 

Kadınlar iş hayatında neden şikayetçiler?

İş hayatında kadınlar kendilerine farklı iş fırsatı sunulmamasından şikayetçi. İş başvurularında erkek katılımcıların işveren tarafından daha sık tercih edilmesine sunulan açıklamalardan biri kadınların annelik süreci ve bunun işyerindeki performansı etkileme potansiyeli. Ülkemizin sosyokültürel profilinin getirdiği ev düzeni ve çocuk yetiştirme gibi çok zaman ve emek gerektiren görevler kadınlara neredeyse tamamen yüklenmiş durumda. 

Bunun sonucunda Türkiye’nin ev hanımları sayısı 14.7 milyonu geçerek dünyanın geneline kıyasla oldukça yüksek rakamlara yerleşmiş durumda.  Bu durum ev hanımları gibi büyük bir kitlenin çalışma gücünü değerlendirmek adına atılması gereken bir adım olarak yeni nesil bir iş fırsatı sunabilmeyi de zorunlu kılıyor. Online içerik yazarlığı da bu bağlamda eğitimli ev hanımları için kaçırılmaz bir iş fırsatı olarak karşımıza çıkıyor.

Kadınların Ekonomik Özgürlüğü 

Kadınların evdeki sorumlulukları ve zaman ve efor paylaşımlarının öncelikleri arasında ev düzeni ve çocuk yetiştirme gibi önemli başlıklar yer alıyor. Hal böyle olunca kadınların yüksek rekabet ortamı olan erkek egemen iş yerlerinde çalışması, ulaşım için efor ve zaman harcaması ve çocukların bakımı için yardım talep edebilecekleri yakınları veya çalışanları bulması ve meşgul etmesi, fazlasıyla efor ve para gerektirerek, duygusal ve psikolojik baskı yaratıyor. Bu durum, kadınları iş hayatından uzaklaştırıp tamamen ekonomik özgürlüklerini ellerinden alıyor. 

Bu konuda eğitimli kesimden ev hanımları için yapılabileceklerden biri de ev ortamında gelir sağlayabilecek birer iş fırsatı sunmak. İçerik yazarlığı mesleğinin esnek doğası gereği dilenen ortamda ve zaman çerçevesinde yapılabilmesi, ev hanımları için mükemmele yakın bir iş fırsatı olarak değerlendirilebilir. 

Kadınlar için online içerik yazarlığının artıları neler?

Freelance ve online olması tamamlanan işler baz alınarak ödeme yapılması ve patron baskısı olmadan rahatça icra edilebilmesi, düşük veya orta seviye sayılabilecek teknik bilgi gerektirmesi ve yüksek kaliteli bir iş olması ile online içerik yazarlığı büyük artılara sahip olmasıyla nitelikli meslekler kategorisine girmekte.

Online İçerik Yazarlığı 

Kadınların başarı için mücadelesi asla bitmez. Bu başarı yolunca online içerik yazarlığı eğitim seviyesi müsait olan herkesin özellikle de ev hanımlarının icra edebileceği bir meslek. Yalnız bu alanda başarılı olabilmek için gerekli teknik ve terimler üzerinde hakimiyet gerekiyor.

Ayrıca kullanılması gereken dilin kavranabilmesi ve bu türden bir iş fırsatı değerlendirmesi yaparken dikkate alınması gereken püf noktaların bilinmesi açısından son derece gerekli olan eğitim aşaması atlanmamalı. Henüz yeni bir sektör olmasının getirdiği güvenilir kaynak ve doğru bilgi eksikliği kişisel araştırmalarda bir engel olarak karşınıza çıkacaktır.

İçerik yazarlığı için eğitim var mı?

İçerik yazarı olmak için değerlendirmek isteyeceğiniz bir iş fırsatı ise, İstanbul İşletme Enstitüsü’nün İçerik Editörlüğü eğitimi için ücretsiz online eğitimler programına katılmanız mümkün. Bu eğitim meslekle ve sektörle ilgili başka yerlerden edinemeyeceğiniz değerli bilgi ve vizyonu katmakta size yardımcı olacak.

Yazar: Tais Ahmedova

Kadın İşsizlik Oranı, İstatistiklere göre kadınların %139'u işsizlikten yakınmaktadır, Kadınların ekonomik bağımsızlık kazanmalarını teşvik eder, Ev Hanımlarının Sayısı, Ev hanımlarının sayısı Türkiye'de 147 milyonu geçmektedir, Büyük bir kitlenin işgücü potansiyeli değerlendirilebilir, İçerik Yazarlığı, Online içerik yazarlığı, ev hanımları için esnek, kazançlı bir iş fırsatı sunmaktadır, Ev hanımları için ekonomik özgürlük sağlar, İçerik Yazarlığının Artıları, Teknik bilgi gereksinimi düşük, esnek çalışma saatleri ve makul kazançlıdır, Eğitimli ev hanımları için kaçırılmaz bir fırsattır, Ekonomik Özgürlük, Evde gelir sağlayabilecek bir iş fırsatı sunarak kadınların ekonomik özgürlüğü sağlanabilir, Kadınların çalışma hayatına katılımını arttırır, İçerik Yazarlığı Eğitimi, İçerik yazarlığı için gerekli teknik bilgi ve terim hakimiyeti gereklidir, Eğitimli kadınların daha kaliteli içerikler üretmelerini sağlar, İstanbul İşletme Enstitüsü, İçerik Editörlüğü eğitimi veren bir kurumdur, İçerik yazarlığına başlamak isteyenlere yol gösterir, Ev Hanımlarına İş Fırsatı, İçerik yazarlığı ev hanımları için mükemmel bir iş fırsatıdır, Atıl kalan iş gücünün değerlendirilmesini sağlar, Freelance Çalışma, İçerik yazarlığı, kendine ait programda çalışmayı mümkün kılar, Ev hanımlarının ev ve çocuk bakımı gibi görevlerini aksatmadan çalışmalarına olanak sağlar, Ekonomiye Katkı, İçerik yazarlığı ile evde çalışan kadınların iş gücü ekonomiye katkıda bulunur, Toplumun genel ekonomik düzeyinin yükseltilmesi açısından faydalıdır
içerik yazarlığı iş fırsatı ev hanımları kadınlar online içerik yazarlığı içerik editörlüğü
Bu resimde ikisi de gözlük takan bir erkek ve kadın görülüyor. Adam mavi bir gömlek ve siyah bir pantolon giyerken, kadın beyaz bir gömlek ve mavi bir kot pantolon giymektedir. Her ikisinin de gözlükleri takılı ve dümdüz ileriye bakıyorlar. Adamın kolu kadının beline dolanmış ve yüzleri birbirine yakın göründüğü için birlikte bir anı paylaşıyor gibi görünüyorlar. Arka plan yumuşak, kirli beyaz bir renktedir. Işık hafif loş, görüntüye yumuşak ve sıcak bir his veriyor. Gözlüklerine rağmen, gözleri hala bir duygu belirtisi gösteriyor. Birbirlerinin varlığından memnun ve mutlu görünüyorlar.
Konuk Yazar
Blog Yazarı

İstanbul İşletme Enstitüsünde yazılarının yayınlanmasını isteyen konuk yazarlarımız için oluşturulan bilgi kartıdır. Birçok alanda ve disiplindeki yazıları bu hesap üzerinde bulabilirsiniz.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Mavi atletli bir kadın sağ kolunu uzatmış bir şeyi işaret ediyor. Yüzünde neşeli bir ifade vardır ve doğrudan kameraya bakmaktadır. Arka planda beyaz zemin üzerinde siyah bir 'E' harfi, siyah ve mavi bir logo ve siyah ve mor karelerden oluşan bir desen var. Ayrıca, kelimelerin yakın çekimi ve bir kadının göğsünün yakın çekimi var. Kadının eli bir el hareketi yapıyor. Kadın parlak ve canlı bir ortamda görünüyor.
İçerik Yazarlığı

Online İçerik Yazarlığı Nedir?

11 Kasım 2019
Mavi elbiseli bir kadın ayakta duruyor ve kameraya gülümsüyor. Arkasında siyah metinli ilginç gri dikdörtgen bir tabela var. Görüntünün odak noktası, beyaz bir atletle kaplı olan göğsünün yakın çekimi gibi görünüyor. Görüntünün köşesinde beyaz bir kare içinde siyah bir x ve beyaz ve gri bir sembol var. Ayrıca kadının altında simgelerle dolu beyaz bir ızgara var. Kadın gülümsüyor ve görüntünün alt kısmına yakın bir yerde siyah bir kare ile beyaz dikdörtgen bir nesne var gibi görünüyor.
İçerik Editörlüğü

İçerik Yazarı Nasıl Olunur?

07 Eylül 2021