AnasayfaBlogSosyal Medya Takipçi Rekoru Cristiano Ronaldo’nun
Haber

Sosyal Medya Takipçi Rekoru Cristiano Ronaldo’nun

22 Haziran 2021
Bir adam ağzında düdükle ayakta durmakta, başını kaldırmış ileriye bakmaktadır. Üzerinde beyaz yakalı koyu mavi bir gömlek var ve boynundaki kurdeleden bir madalya sarkıyor. Gözleri uzaktaki bir şeye odaklanmış ve sağ eli vücuduna yakın siyah bir cep telefonu tutuyor. Adamın yüzünde kararlı bir ifade var ve duruşu güven ve güç ifade ediyor.
İsimPlatformTakipçi Sayısı
Cristiano RonaldoInstagram300 Milyon
Cristiano RonaldoToplam517 Milyon
Dwayne JohnsonInstagram247 Milyon
Justin BieberToplam455 Milyon
Ariana GrandeInstagram244 Milyon
Ariana GrandeToplam429 Milyon
Kylie JennerInstagram241 Milyon
Selena GomezToplam425 Milyon
Barack ObamaTwitterDünya Zirvesi
Taylor SwiftToplam361 Milyon

Futbolun efsane isimlerinden Cristiano Ronaldo hem oynadığı futbolla hem tepkileriyle sıklıkla gündemin ilk sıralarında yer alıyor. Avrupa Şampiyonası basın toplantısında içecek şişelerini kaldırmasıyla bir kere daha tartışmaların odağındaydı. Destek veren de vardı, haksız bulan da. 

Bu tartışmaların ortasında bir rekora daha imza attı Ronaldo. Instagram’da takipçi sayısı 300 milyonu aştı. 300 milyon takipçiyi geçen ilk isim oldu ve dünya rekoru kırdı. Sosyal medyadaki rekorları sadece Instagramla sınırlı değildi. Facebook, Instagram, YouTube, ve Tiktok gibi popüler sosyal medya uygulamalarının tamamında da en çok takip edilen isim oldu. Bu bilgi Visual Capitalist adlı şirketin araştırmasından. 

Ronaldo Instagramda 300 Milyon Takipçiyi Aştı

Cristiano Ronaldo, kariyerinde pek çok rekora imza atıp dünya futbol tarihine geçti. Henüz futbolu bırakmadı ancak futbol efsanesi sıfatını aldı. Futboldaki başarısını başka alanlara da taşıdı. Dünyada ses getiren bazı tavır ve davranışları yüz milyonların ona sempati beslemesinin sebeplerinden. En son yaşanan şişeleri kaldırması ve su için mesajı vermesi de o davranışlardan biriydi. Instagramda takipçi rekoru kırması da çok sevildiğinin bir göstergesi. Şişe tartışmaları sürerken Instagramda 300 milyon takipçiyi geçti. Bu takipçi sayısına ulaşan ilk isim oldu. 

Ronaldo’nun ardından Instagramda çok takip edilen isim oyuncu Dwayne Johnson ve takipçi sayısı 247 milyon. Ronaldo en yakın rakibine 50 milyondan fazla takipçi farkı atmış oldu. Hemen küçük bir not düşelim: Ronaldo, 300 milyon takipçiye ulaşmadan önce de dünyada en çok takip edilen kişi idi.

3 binden fazla paylaşım yapan Cristiano Ronaldo'nun Instagram profili fazlasıyla samimi kabul ediliyor. Paylaşımlarında kariyer hayatı ve ailesi dikkat çekiyor. Hemen her paylaşımı milyonlarca bazen on milyonlarca beğeni alıyor. Ronaldo, dünyanın en büyük sosyal medya fenomeni değerlendirmesini yapmak yanlış olmaz. Bu fenomenlikle milyon dolarlar kazandığı da konuşuluyor. Sosyal medyadan elde ettiği gelirin futbol kazancından çok olduğu da bu iddialar arasında. 2019-2020 yılları arasında sosyal medyadan 50 milyon dolar üzerinde para kazandığı; futboldan ise 33 milyon kazandığı da iddialardan biriydi. 

Instagramda En Çok Takip Edilen 10 İsim

  1. Cristiano Ronaldo: 303 Milyon

  2. The Rock: 247 Milyon

  3. Ariana Grande: 244 Milyon

  4. Kylie Jenner: 241 Milyon

  5. Selena Gomez: 238 Milyon

  6. Kim Kardashian: 229 Milyon

  7. Lionel Messi: 218 Milyon

  8. Beyonce: 186 Milyon

  9. Justin Bieber: 178 Milyon

  10. Kendall Jenner: 170 Milyon

Sosyal Medyada En Çok Ronaldo Takip Ediliyor

Cristiano Ronaldo, sadece Instagramda takip edilmiyor. Facebook, Instagram, YouTube ve Twitter gibi en çok kullanılan sosyal medya platformlarının da zirve ismi. Visual Capitalist şirketi sosyal medyanın en çok takip edilen isimleriyle ilgili bir araştırma yaptı. Araştırmada Facebook, Instagram, YouTube, Twitter ve Tiktoktaki toplam takipçi sayısı dikkate alındı. Bu araştırmaya göre Ronaldo yarım milyarın üstündeki toplam takipçi sayısıyla sosyal medyanın en etkili ismi oldu. Ufak bir not düşelim Ronaldo’nun TikTok hesabı yok ve yine de zirvede.

Visual Capitalist sosyal medyanın en etkili ismini araştırdı. Listede; futbolcu, oyuncu, eski devlet başkanı, sanatçı ve sosyal medya fenomenleri yer aldı. Cristiano Ronaldo’nun zirvede yer aldığı listede ikinci sırada Justin Bieber; üçüncü sırada ise Ariana Grande yer aldı. Eski ABD Başkanı Barack Obama, YouTuber PewDiePie, dünyaca ünlü oyuncu Salman Khan ve komedyen Kevin Hart listede dikkat çeken diğer isimlerdi. Barack Obama, Twitter'da takipçi sayısı olarak dünyanın zirvesinde.

Sosyal Medyanın En Etkili 20 İsmi

Sosyal medyanın en etkili 50 ismini belirlerken Visual Capitalist şirketi dünyada en çok kullanılan platformları göz önünde bulundurduğu bir kere daha söylemek isterim. Bu platformlar Facebook, Instagram, YouTube, Twitter ve Tiktok. Değerlendirme de toplam takipçiler üzerinden.

  1. Cristiano Ronaldo (517 Milyon) 

  2. Justin Bieber (455 Milyon) 

  3. Ariana Grande (429 Milyon) 

  4. Selena Gomez (425 Milyon)

  5. Taylor Swift (361 Milyon)

  6. Dwayne Johnson (342 Milyon)

  7. Katy Perry (338 Milyon)

  8. Kylie Jenner (333 Milyon)

  9. Rihanna (332 Milyon)

  10. Kim Kardashian (319 Milyon)

  11. Lionel Messi (298 Milyon)

  12. Neymar (283 Milyon)

  13. Shakira (282 Milyon)

  14. Jennifer Lopez (277 Milyon)

  15. Beyonce (267 Milyon)

  16. Ellen DeGeneres (260 Milyon)

  17. Miley Cyrus (235 Milyon)

  18. Nicki Minaj (232 Milyon)

  19. Barack Obama (221 Milyon)

  20. Will Smith (217 Milyon)

Sosyal medyada takipçi sayılarının sürekli değiştiğini de unutmamak gerekiyor. Yazının yazıldığı an ile sizin okuduğunuz an ya da 3 gün sonra rakamlar muhakkak değişecek. İsimlerin başarıları, davranışları ve gündemde yer almaları da bu durumu etkiliyor. Ronaldo’nun basın toplantısında şişeleri kaldırmasının ardından yaşananlar gibi.

Türkiye’de En Çok Kimler Takip Ediliyor?

Dünyada en çok takip edilen ünlü isimlerden sonra bir de Türkiye’ye göz atalım. Konuyla ilgili detaylı bir inceleme gerektiği notunu düşerek Türkiye’de 100 milyon sınırını geçen kimsenin olmadığını hatırlatalım. 

  • Instagram'da en çok takip edilen isimler Nusret, Mesut Özil ve Burak Özdemir. 

  • Twitter'da ise en çok siyasetçiler takip ediliyor. 

  • YouTube'da müzik kanalları ve youtuberlar zirvede. 

Sosyal medya öncesinde, geleneksel medyanın popüler olduğu dönemlerde; ünlü isimlerle iletişim kurmak çok da kolay değildi. Filmlerde, dizilerde, galalarda giydikleri kıyafetler moda olurdu. Spor, sanat ve siyasetin ünlü simalarıyla ilgili bilgiler haber bültenlerinde, televizyon programlarında ya da magazin programlarında yer aldığı kadardı. Sosyal medya ile birlikte ünlü isimlerin günlük yaşantıları dahi görünür hale geldi. Evini, okuduğu kitabı ya da yediği yemeği paylaşıyor ve takipçileri de görebiliyor.

Takipçi rekoru kıran ünlü isimler sosyal medyanın da en etkili isimleri haliyle. Hepsi birer Influencer, sosyal medya fenomenleri. Zaman zaman sosyal medya gelirleriyle ilgili bilgiler, haberler ve tahminler de yer alıyor. Bu gelirlerde takipçi sayılarıyla ve etkileriyle doğru orantılı. 

Cristiano Ronaldo, sosyal medyanın en etkili ve en büyük sosyal medya fenomeni. Uzun zaman da böyle devam edecek gibi görünüyor diyelim ve gelelim yazıyı özetleyen soru cevaplarımıza. 

Cristiano Ronaldo, Instagram, 300 Milyon, Cristiano Ronaldo, Toplam, 517 Milyon, Dwayne Johnson, Instagram, 247 Milyon, Justin Bieber, Toplam, 455 Milyon, Ariana Grande, Instagram, 244 Milyon, Ariana Grande, Toplam, 429 Milyon, Kylie Jenner, Instagram, 241 Milyon, Selena Gomez, Toplam, 425 Milyon, Barack Obama, Twitter, Dünya Zirvesi, Taylor Swift, Toplam, 361 Milyon
Sosyal Medya Takipçi Rekoru Ronaldo’nun Ronaldo Instagramda 300 Milyon Takipçiyi aştı Sosyal Medyada En Çok Ronaldo Takip Ediliyor Sosyal Medya Takipçi Rekoru Cristiano Ronaldo’nun
Boynuna parlak kırmızı bir başörtüsü bağlamış bir kadın kameraya bakıyor. Koyu renk gözleri uzun siyah kirpikleriyle çerçevelenmiş ve yüzünde ciddi bir ifade var. Hafif bir kumaştan yapılmış olan eşarp omuzlarından ve göğsünden aşağıya yumuşak bir şekilde düşüyor. Saçları yüzünden geriye doğru toplanmış ve kollarını önünde kavuşturmuş bir şekilde duruyor. Kendinden emin ve kararlı görünüyor, karşısına ne çıkarsa çıksın üstesinden gelmeye hazır.
Neşe Polat
Blog Yazarı

Bayburt'ta doğdu. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo-Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. Medya sektöründe çalıştı. Yayınevlerinde editörlük yaptı.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Kızıl saçlı, sakallı ve beyaz gömlekli bir adam başparmağını kaldırıyor. Yüzü görüntünün odak noktasıdır, arka planda bulanık bir bilezik vardır. Sağında beyaz zemin üzerinde siyah bir yazı ve üstünde içinde beyaz bir tik olan yeşil bir daire var. Adamın geniş bir gülümsemesi var ve yaptığı işten çok memnun görünüyor. Sanki neşesini vurgulamak istercesine etrafı güneşli bir atmosferle çevrili. Gözleri kapalı ve başparmağıyla onay ve pozitiflik ifade eden bir işaret yapıyor. Coşkusu bulaşıcı ve bu resme bakarken iyimserlik hissetmemek mümkün değil.
Resimdeki adam ışıl ışıl gülümsüyor, gözleri neşe ve sevinçle kırışıyor. Dişleri tamamen düzgün ve beyaz, yanakları mutlulukla parlıyor. Açık mavi bir gömlek giymiş ve koyu renk saçları düzgünce taranmış. Ellerini önünde kavuşturmuş, yüzünde memnuniyet ve tatmin ifadesi var. Rahat bir duruşu var, rahatlık ve konfor hissi veriyor. Resmin arka planı açık gri, bu da onun parlak gülümsemesini daha da öne çıkarıyor. Görüntü mükemmel bir şekilde yakalanmış, neşe ve memnuniyet hissi yayıyor.Sedat Ateş
1287524
Bu görsel dijital pazarlama alanında bir online kursu tasvir etmektedir. Sakallı ve bıyıklı bir adam çerçevenin ortasında parmağıyla işaret ediyor. Beyaz gömleği ve sarı arka planı parlak ve canlı bir kontrast oluşturuyor. Arka planda ayrıca bir bileziğin ve bir adamın yüzünün yakın çekimini görebiliyoruz. Bu görsel, dijital pazarlama kursunun ideal bir temsili olup, ön planda materyalin önemini gösteren bir erkek yer almaktadır. Renklerin, nesnelerin ve yüz ifadelerinin birleşimi, görsele dijital pazarlama için bir coşku ve heyecan hissi veriyor. Bu görsel, dijital pazarlamanın getirebileceği bilgi ve heyecanın mükemmel bir temsili.
4.9
(331)

Dijital Pazarlama Eğitimi

15 Konu5 Saat
Resimdeki adam ışıl ışıl gülümsüyor, gözleri neşe ve sevinçle kırışıyor. Dişleri tamamen düzgün ve beyaz, yanakları mutlulukla parlıyor. Açık mavi bir gömlek giymiş ve koyu renk saçları düzgünce taranmış. Ellerini önünde kavuşturmuş, yüzünde memnuniyet ve tatmin ifadesi var. Rahat bir duruşu var, rahatlık ve konfor hissi veriyor. Resmin arka planı açık gri, bu da onun parlak gülümsemesini daha da öne çıkarıyor. Görüntü mükemmel bir şekilde yakalanmış, neşe ve memnuniyet hissi yayıyor.Sedat Ateş
775519
Bu görüntü kırmızı ve siyah ekose pazen gömlekli bir adamı gösteriyor. Tam sakallı ve saçları yüzünün yanlarından görünüyor. Gömlek yakasına kadar düğmeli ve kırmızı renk gömleğe hakim. Gömleğin kumaşı dokulu ve küçük siyah ve beyaz karelerle dokunmuş. Adam düz beyaz bir arka plan üzerinde durmaktadır. Hafifçe sola bakıyor ve ifadesi nötr. Kolları yanında dik durmaktadır ve elleri görüntüde görünmemektedir.
4.7
(26)

Ads (Adwords) Eğitimi

27 Konu5 Saat
Genç bir adam, parlak kırmızı ve siyah ekose bir gömlek giymiş, düz bir arka planın önünde duruyor. Kısa siyah saçları var ve kollarını kavuşturmuş hafifçe gülümsüyor. Siyah kot pantolon ve siyah ayakkabı giyiyor. Duruşu kendinden emin ve rahat. Yirmili yaşlarının sonunda ya da otuzlu yaşlarının başında, genç ve sağlıklı bir ten rengine sahip gibi görünüyor. Dörtte üçlük bir pozda duruyor ve doğrudan kameraya bakıyor. Yüzünde dostça bir ifadeyle anın tadını çıkarıyor gibi görünüyor.Oğuzhan Yılmaz
12860