AnasayfaBlogPopüler Dijital Pazarlama Programları Nelerdir?
Dijital Pazarlama

Popüler Dijital Pazarlama Programları Nelerdir?

05 Aralık 2019
Bu, siyah beyaz gömlek giyen bir kadının görüntüsüdür. Gözlük ve çiçekli bir gömlek giymektedir ve gözleri kapalıdır. Arka planda beyaz bir kare içinde siyah bir 'X' harfi, mor ve beyaz arka planlı siyah bir harf ve beyaz arka planlı siyah bir harf var. Ayrıca içinde beyaz bir 'O' harfi olan siyah bir daire de var. Kadının yüzünde ciddi bir ifade var ve derin düşüncelere dalmış gibi görünüyor. Gömleğin renkleri ve çiçek deseninin beyaz arka planda öne çıkmasıyla görüntü parlak ve havadar bir his uyandırıyor. Gömleğin çiçek ve yapraklardan oluşan narin bir deseni ve karmaşık bir tasarımı var.
Dijital Pazarlama ProgramlarıAmaçKazandırılan Yetkinlikler
Dijital Pazarlama EğitimiÇevrimiçi reklamcılık ve tüketicilerin ilgisini çekmekGoogle reklam modelleri, dijital pazarlama dinamikleri ve kavramları
Google Ads (Adwords) EğitimiMarkanızı ön plana çıkarmak, ürün ve hizmetin insanlara ulaşmasını sağlamakGoogle Adwords kullanmayı öğrenme ve bu araçla efektif pazarlama
SEO EğitimiWeb sitelerinin görünürlüğü, Google sıralamalarında üst sıralarda yer almakOptimizasyon kurma, web sitenizi üst sıralarda gösterme, site trafiğini arttırma
Sosyal Medya Uzmanlığı EğitimiBir ürünün, hizmetin, markanın veya bir şirketin sosyal medyadaki kimliğini yönetmekŞirket için sosyal medya ağlarında marka tanıtımları ve pazarlama kampanyaları oluşturma
Wordpress EğitimiKendi blogunuzu veya web sitenizi kurmak ve yönetmekWordpress altyapısını kullanarak web sitesi oluşturabilme ve yönetebilme
E-mail Pazarlama EğitimiE-mail yoluyla etkili pazarlama stratejileri oluşturmakE-mail listesi oluşturma, e-mail pazarlama platformları kullanabilme
Influencer Pazarlama EğitimiInfluencerlar ile etkili pazarlama stratejileri oluşturmakInfluencer seçimi ve iletişim, influencer pazarlama platformları kullanabilme
Sosyal Medya İçerik Üretme EğitimiSosyal medyada etkili içerikler üretmekİçerik üretme teknikleri, içerik dağıtım stratejileri
Mobil Pazarlama EğitimiMobil platformlarda efektif pazarlama stratejileri oluşturmakMobil reklam kampanyaları oluşturma, mobil kullanıcıları hedefleme teknikleri
Dijital Pazarlama Analitiği EğitimiDijital pazarlama kampanyalarını ve stratejileri analiz etmekDijital reklam analiz araçları kullanımı, performans ölçümleme teknikleri

Dijital pazarlama, teknoloji ve pazarlama dünyasının meyvesidir. Pazarlamanın teknolojik gelişmeler ve dönüşümler ile harmanlanması ile dijital pazarlama kavramı ortaya çıkmıştır. Dijital pazarlama, elektronik cihaz ve internet kullanımı olan tüm pazarlama süreçlerini kapsamaktadır. İşletmeler, mevcut işlerini büyütme amacı ile mevcut ve potansiyel müşterilere ulaşabilmek için sosyal medya, arama motorları, e-mail ve diğer web siteleri gibi dijital ortamlardan faydalanır.

Peki bu ne anlama gelir? diyecek olursanız onu da hemen açıklayalım. Bu durum; video, sosyal medya platformları, e-posta, web sitesi tabanlı pazarlama fırsatları dahil olmak üzere, markalar için sınırsız ve çok sayıda imkan olduğu manasına gelir. Dijital pazarlama programları, bu alanda gerekli olan yetkinliklerin kazandırılmasını amaçlar.

Dijital Pazarlama Programları Nelerdir?

Dijital çağ olarak bilinen 21. yüzyılda, geleneksel pazarlama kavramı gelişerek, işlerinizi geliştirmeye ve büyütmeye yarayacak yeni beceri ile yetenekler elde etmeyi amaçlayan dijital pazarlama kavramı ortaya çıkmıştır. Peki, ortaya çıkan dijital pazarlama programları nelerdir ve neleri içermektedir?

Dijital Pazarlama Eğitimi

Yol kenarındaki reklam panoları veya yayın yapan televizyondaki 30 saniyelik reklamlar gibi eski pazarlama yöntemlerinin etkinliğini yitirdiğine dair bir anlayış ortaya çıktı. Bu, pazarlamanın aslında geleneksel yöntemlerden uzaklaştığı anlamına gelmiyordu. Çevrimiçi reklamcılık ve tüketicilerin ilgisini çekmek için dijital pazarlama eğitimi hayati öneme sahiptir. Geleneksel pazarlama artık işe yaramıyorsa o zaman ne olur? Televizyon, baskı ve radyo gibi “analog medya” hala yaşıyor. Ancak tüketicilerin hayatında hala aynı eski mevcut yerini korumuyor. Bilgisayarlar; ister masaüstü ister dizüstü ister akıllı telefon şeklinde olsun, günlük aktivitelerin merkezi haline geldi. Reklam verenlerin hedef kitlesi, dijital mecralarda yer almaya başladı. Durum böyle olunca da pazarlama, dijital dünyayı merkezi haline getirdi.

Dijital Pazarlama Eğitimi sayesinde Google reklam modellerinden dijital pazarlama dinamiklerine, dijital pazarlamada kullanılan kavramlar ve bunların ne anlama geldiğini öğrenmeye kadar dijital pazarlama dünyasında geniş kapsamlı bilgiler edineceksiniz. 

Google Ads (Adwords) Eğitimi

Google, Google AdWords’ün kullanımıyla ya da Google Görüntülü Reklam Ağı ve Google’ın AdSense programı aracılığıyla diğer web sitelerinde görünen reklamların kullanılmasıyla, google.com.tr’de arama sonuçlarında görünen ücretli reklamlar sunar. Günümüz pazarlama faaliyetleri içerisinde dijital pazarlama ve buna bağlı olarak Google Adwords’ün payı günden güne artıyor.  Diğer adıyla Google Ads, markanızı en iyi biçimde ön plana çıkarabilmenizi sağlar. Sunduğunuz ürün ve hizmetin insanlara ulaşmasını sağlamak istiyorsanız Google Adwords’ü kullanmayı öğrenmeniz ve elbette kullanmanız gerekiyor. Google Adwords Eğitimi sayesinde, Google Adwords’ü kullanmayı en hızlı ve efektif şekilde öğreneceksiniz. 

SEO Eğitimi

Dijital pazarlama demişken SEO’dan bahsetmemek elbette olanaksız. Yalnızca dijital pazarlama için değil, tüm web sitelerinin, e-ticaret sitelerinin, kişisel blogların ve aklına gelebilecek daha pek çok web içeriğinin temelini oluşturan SEO’dur. Web sitelerinin görünürlüğünü, Google sıralamalarında üst sıralarda yer alabilmek için püf nokta SEO bilmektir. Eğer bir web siteniz varsa ya da web sitesi kurmak istiyorsanız, elbette arama motorlarında üst sıralarda olmayı isteyeceksiniz. SEO online eğitimi sayesinde optimizasyon kurarak, web sitenizi üst sıralarda gösterebilirsiniz.

SEO Eğitimi ile bu alanda gerekli olan yetkinliği kazanabilirsiniz. Web sitenizin görünürlüğü ve tık almasında etkili olan SEO ile, site trafiğinizi ciddi oranda arttırabilirsiniz. 

Sosyal Medya Uzmanlığı

Sosyal medya uzmanı, bir ürünün, bir hizmetin, bir markanın, bir şirketin hatta bireyin sosyal medyadaki kimliğini izleme, yönetme, uygulama gibi konularda çalışan güvenilir kişidir. Sosyal medya uzmanları, genellikle "şirketin sesi" olarak anılır. 

Sosyal medya uzmanı neler yapar? Dijital pazarlama alanında markanın sesini duyurabilmek, etkili bir sosyal medya yönetiminden geçer. Bunun için de alanında yetkin bir sosyal medya uzmanına ihtiyaç duyulur.  Sosyal medya uzmanı, şirket için çeşitli sosyal medya ağlarında marka tanıtımları, şirket bilgileri ve pazarlama kampanyaları oluşturur ve sürdürür. 

Ayrıca, ücretli veya ücretsiz araçlar kullanarak sosyal medya analizlerini izlerler. Şirket politikalarına göre sorulara ve yorumlara cevap verirler. Sosyal medya uzmanları, şirketleri için yeni içerik üretmek için her gün çalışırlar. Daima yeni fikirler ortaya çıkarmak ve bu fikirlerin ne kadar iyi performans gösterdiğini ölçmek için çalışıyorlar. Sosyal Medya Uzmanlığı Eğitimi sayesinde bu alanda öğrenilmesi gereken nitelikli bilgiler öğrenilir. 

Wordpress Eğitimi

İnternet sitesi kurmanın kolay ve eğlenceli hali: Wordpress. Çok sayıda çeşitli ve renkli tema alternatifleri ile site kurmak isteyenlerin bir numaralı tercihi. Wordpress Eğitimi sayesinde internet sitesi kurmak artık sizin için karmaşık bir yapıdan çıkacak. Kod bilmenize gerek kalmadan alacağınız eğitim ile Wordpress üzerinden istediğiniz sektörde ve alanda web sitesi oluşturabileceksiniz. Dilerseniz kişisel web sitesi kurabilir, blog içeriklerinizi siteye ekleyebilirsiniz. Bunun için nitelikli bir Wordpress eğitiminden faydalanın. 

WordPress ile oluşturabileceğiniz web sitesi çeşitlerinden yalnızca birkaçı:

Laravel ile Web Sitesi Kurma Eğitimi

Laravel, küçük ve büyük projelerden oluşan web uygulaması oluşturmak için dünya genelinde kullanılan en popüler PHP (programlama dili) çerçevelerinden biridir. Laravel, performansı, özellikleri ve ölçeklenebilirliği nedeniyle profesyonel geliştiricilerin tercihi olmaktadır.

Laravel ile site kurulum aracılığıyla kendi web sitenizi kolayca kodlayabileceğiniz bir frameworktur. Laravel ile kodlama yaparak, profesyonel veya hobi amaçlı hızlı ve kolay bir şekilde istediğiniz bir yönetilebilir web sitesi yapabilirsiniz. Laravel ile blog, turizm, haber sitesi, emlak sitesi, e-ticaret sitesi ve daha birçok farklı alandaki kurum veya şahıslar için gerekli olan siteleri hazırlamak kolaylaşacaktır.

Laravel, web uygulaması tasarlarken aşağıdaki avantajları sunar:

  • Web uygulaması, Laravel çerçevesi sayesinde daha ölçeklenebilir hale geliyor.

  • Web uygulamasının tasarlanmasında kayda değer zaman kazandırılmıştır. Çünkü Laravel web uygulamasının geliştirilmesinde bileşenleri başka bir çerçeveden kullanır.

  • Ad alanlarını ve arayüzleri içerir, böylece kaynakları düzenlemeye ve yönetmeye yardımcı olmaktadır.

E-Ticaret Eğitimi

Dijital pazarlama denince e-ticarete değinmemek olmaz. Pazarlamanın, satışın dijital dünyaya en iyi yansımalarından biri olan e-ticaret, ürettiğiniz malların satışı konusunda bir numaralı öneme sahiptir. 

E-ticaret gerek mobil uygulamalar gerekse internet teknolojileri gibi elektronik yollarla ürün ya da mal alma ve satma işlemidir. E-ticaret dünyası, alışveriş yapanın, mal ve ürün elde etmenin en kolay ve popüler yoludur. E-ticaret, son on yıl içerisinde popülerliğini önemli ölçüde arttırdı.

E-ticaret Eğitimi sayesinde bu alanda nitelikli bilgi ve deneyim sahibi olma şansı elde edebilirsiniz. E-ticaret işine girmek isteyen, mevcut işini büyütmek isteyen ya da bilgilerini geliştirmek isteyen herkes e-ticaret eğitiminden faydalanabilir.

Dijital Pazarlama Eğitimi, Çevrimiçi reklamcılık ve tüketicilerin ilgisini çekmek, Google reklam modelleri, dijital pazarlama dinamikleri ve kavramları, Google Ads (Adwords) Eğitimi, Markanızı ön plana çıkarmak, ürün ve hizmetin insanlara ulaşmasını sağlamak, Google Adwords kullanmayı öğrenme ve bu araçla efektif pazarlama, SEO Eğitimi, Web sitelerinin görünürlüğü, Google sıralamalarında üst sıralarda yer almak, Optimizasyon kurma, web sitenizi üst sıralarda gösterme, site trafiğini arttırma, Sosyal Medya Uzmanlığı Eğitimi, Bir ürünün, hizmetin, markanın veya bir şirketin sosyal medyadaki kimliğini yönetmek, Şirket için sosyal medya ağlarında marka tanıtımları ve pazarlama kampanyaları oluşturma, Wordpress Eğitimi, Kendi blogunuzu veya web sitenizi kurmak ve yönetmek, Wordpress altyapısını kullanarak web sitesi oluşturabilme ve yönetebilme, E-mail Pazarlama Eğitimi, E-mail yoluyla etkili pazarlama stratejileri oluşturmak, E-mail listesi oluşturma, e-mail pazarlama platformları kullanabilme, Influencer Pazarlama Eğitimi, Influencerlar ile etkili pazarlama stratejileri oluşturmak, Influencer seçimi ve iletişim, influencer pazarlama platformları kullanabilme, Sosyal Medya İçerik Üretme Eğitimi, Sosyal medyada etkili içerikler üretmek, İçerik üretme teknikleri, içerik dağıtım stratejileri, Mobil Pazarlama Eğitimi, Mobil platformlarda efektif pazarlama stratejileri oluşturmak, Mobil reklam kampanyaları oluşturma, mobil kullanıcıları hedefleme teknikleri, Dijital Pazarlama Analitiği Eğitimi, Dijital pazarlama kampanyalarını ve stratejileri analiz etmek, Dijital reklam analiz araçları kullanımı, performans ölçümleme teknikleri
dijital pazarlama dijital pazarlama eğitimi Google Ads
Resimdeki kadının omuzlarına dökülen uzun, siyah saçları var. Kısa kollu, bol kesim siyah bir gömlek giyiyor. Yüzü hafifçe sola dönük ve kendinden emin bir ifadesi var. Gözleri badem şeklindedir ve yüksek elmacık kemiklerine sahiptir. Dudakları hafifçe ayrık ve kaşları kavisli. Küçük bir burnu vardır ve çene çizgisi görülebilir. Arka planında beyaz bir duvar olan ışık dolu bir odada durmaktadır. Duruşu rahattır ve kolları iki yanındadır. Meraklı bir ifadeyle doğrudan kameraya bakıyor.
Sezin Gök
Blog Yazarı

Akdeniz Üniversitesi İşletme bölümü mezunudur. Üniversiteden fakülte derecesi ile mezun olmuştur. Gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projesi ile çevresine katkıda bulunmuştur. Gönüllü olarak sosyal sorumluluk projesini devam ettirmektedir. İşletme ve alanları ile ilgili yazılar yazmaktadır.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Bir kişi dizüstü bilgisayarının önünde oturmuş, odaklanmış bir ifadeyle klavyede bir şeyler yazıyor. Sağ eli bir kalem tutarken, sol eli yakınında durmaktadır. Solunda bir fincan kahve ve fincanın içinde bir kaşık var. Dizüstü bilgisayarın ekranı açık ve klavye aydınlatılmış. Arka plan düz bir duvardır. Kişi mavi bir gömlek ve siyah bir pantolon giymektedir. Dizüstü bilgisayarın gövdesi gümüş rengindedir. Kişinin yüzü kısmen görünmekte ve bir gülümseme ipucu ortaya çıkmaktadır. Işık parlaktır ve görüntüye canlı bir his verir.
Dijital Pazarlama

Dijital Pazarlamada İlk Adımlar

20 Ağustos 2019
Bu görüntüde beyaz gömlek giymiş, gülümseyen ve doğrudan kameraya bakan bir kadın yer alıyor. Kadın kapalı bir ortamda durmakta ve ön planda göğsü görünmektedir. Görüntünün arka planında siyah ve mor bir logo gösteren bir bilgisayar ekranının yanı sıra beyaz bir kare ve siyah bir sembol içeren bir cep telefonu ekranı yer alıyor. Kadın aynı zamanda mavi bir elbise giyiyor ve yüz ifadesi neşeli. Kolları yanında ve saçları uzun ve koyu renk. Görüntüdeki ışık parlaktır ve kadının kıyafetinin rengini ve gülümsemesini vurgulamaktadır.
Dijital Pazarlama

Popüler Dijital Pazarlama Örnekleri

13 Aralık 2019