AnasayfaBlogKişisel Gelişim İçin Kitap Önerileri
Kişisel Gelişim

Kişisel Gelişim İçin Kitap Önerileri

03 Eylül 2018
Bir kadın yüzüne doğru bir kitap tutmakta ve bu sırada başını örtmektedir. Kırmızı bir gömlek giymiş ve kitaba bakıyor gibi görünüyor. Kitabın kendisi kırmızı, sırtı beyaz ve kapağı desenli. Elleri kitabı sıkıca kavramış, sanki yerine sabitlemek ister gibi. Uzun siyah saçları arkasından omuzlarına dökülüyor. Yüzünde ciddi bir ifade var, belki de okuduğu şeye konsantre olmuş. Arka plan bulanık, odaklanma ve konsantrasyon atmosferi yaratıyor.
Kitap AdıYazarKitap Hakkında
Düşün ve Zengin OlNapoleon HillFinansal bağımsızlık ve kişisel gelişim üzerine bir kılavuzdur. Yazar, başarılı ve zengin insanların ortak çizgilerini analiz ederek okuyucularına kazançlı bir yol gösterir.
Yıldız GezginPaulo CoelhoBu roman, kişinin kendi kişisel kaderini bulma yolculuğunu anlatmaktadır. Kitap, hayatın zorluklarına adil bir şekilde yüzleşmeyi ve hayallerimiz peşinde koşmayı teşvik eder.
7 AlışkanlıkStephen R. CoveyKitap, kişisel ve mesleki başarıya giden yedi basamak üzerine odaklanır. Her alışkanlığın etkinlik, karakter, ahlak, dikkat, kurallar ve etik üzerinde nasıl bir etkisi olduğunu gösterir.
Etkili İnsanların 7 AlışkanlığıStephen R. CoveyKişisel ve mesleki başarıya giden yolu tanımlar. İyi bir lider olmak için gereken etkili alışkanlıkları açıklar.
İnanıyorum İçin VarımWayne DyerBu kitap, kişiliği oldukları kişiye dönüştürme, başarı, mutluluk ve hedeflerine ulaşma yeteneklerini keşfetme üzerine yapıcı öneriler sunar.
Daha Derin DüşünJohn C. MaxwellMaxwell, okuyuculara, yaşamlarının her alanında daha derin düşünme ve daha etkili olma becerisi sağlamak için pratik prensipler sunar.
Kişisel Gelişim için Özgürlük Doğruluk BilgelikDeepak ChopraDerin içsel bilgelik düzeylerine ulaşmak için meditasyon ve farkındalık teknikleri sunar. Bu kitap kişisel dönüşümü teşvik eder.
Beyin Temelli ÖğrenmeEric JensenJensen, yeni araştırmaları örneklerle birlikte sunarak öğrenme, motivasyon, bellek ve liderlik becerilerine yepyeni bir bakış açısı getirir.
Eleştirel DüşünmeLinda Elder ve Richard PaulElder ve Paul, yaşamlarının her alanında karar verme, problem çözme ve mükemmel derecede düşünmeyi öğrenmek isteyenler için öneriler sunar.
Gelişim PsikolojisiC. James GoodwinBu kitap, kişilerin yaşam boyunca nasıl büyüdüğünü ve değiştiğini derinlemesine inceleyerek, kişisel gelişim üzerine detaylı bilgiler sunar.

Sizlere bahsedeceğim konu "kişisel gelişim" ile ilgili. Konuya başlamadan önce kişisel gelişim nedir? Neyin nesidir? Öğrenmemiz gerektiğini düşünüyorum. "Kişisel gelişim, Kapitalist modern dünya ekonomilerinin geliştiği toplumlarda bireylerin ekonomik, sosyal veya psikolojik sorunlarına kendi başlarına çözüm üretmelerini sağlamaya dönük ortaya çıkan kültürel hareket ve onun uzantısı ürünlerin tümünü kapsayan bir ifadedir." Kişisel gelişimin bütün özelliklerinden bahsedersek bitmez! Özelliği fazlasıyla olan kişisel gelişimle ilgili size bugün tavsiye vereceğim. Benim okumaktan zevk aldığım kitaplar!

Kişisel gelişim alanında okunacak en iyi 5 kitap!

1 - Pembe Fili Düşünme

Konusu: Pembe fili düşünmemem gerekiyor. Tamam, o zaman kocaman, gri bir balina düşünürüm. Pembe fili düşünme. Balinalardı değil mi su püskürten? O kadar zaman nefeslerini mi tutuyorlar, ne yapıyorlar? Pembe fili düşünme. Geçenlerde aldığım kitabı da düşünebilirim. Pembe fili düşünme. Çok heyecanlıyım başlamak için. Pembe fili düşünme. Pembe fili düşünmemem lazım. Acaba kaç defa düşündüm? Pembe fili düşünme. Böyle de düşünmemem lazım galiba. Pembe fili düşünme. Pembe fili düşünme. Mini mini bir kuş donmuştu, pencereme konmuştu. Pembe fili düşünme. Of kaç dakika oldu acaba? Pembe fili düşünme. Dakika tutmayı unuttum galiba. Pembe fili düşünme. Pembe fili düşünme. Acaba telefonum nerede? Kılıfı da pembe! La la la la. Pembe fili düşünme. Pembe fili düşünme."

2 - Aşırı Kişisel

Konusu: "Şu an elinde tuttuğun, 251 adet sorudan oluşan ancak bir sınav olmayan bu kitap; benim derinlere gömülmüş parçalarımı teker teker bulup çıkarmak için, bir ucunu gökyüzüne, diğer ucunu kalbime dayadığım bir merdiven. Ruhuma erişmek için kullandığım bir pusula... Sen de tıpkı benim gibi, zaman zaman bir anlamsızlıklar girdabına kapılıp sormuşsundur: “Neden ben?” ve “Niye bunlar hep benim başıma geliyor?” İşte bu soruları sordukça derinlere indim. Her cevap başka bir soruyu tetiklerken, her soru kayıp bir parçamı bana geri getirdi. Bütün bunları anlayıp kendimi affetmeden önce de “başıma gelen haksızlıklar” olarak nitelendirdiğim olayların bir çeşit kutsama olduğuna emin oldum.

Dilerim ki, yanıtını çok iyi bilip de sana henüz sorulmadığı için cevaplayamadığın o soru, işte bu kitabın içinde olsun."

3 - İyi Hissetmek

Konusu: İşte size iyi bir haber; kendinizi kaygı, suçluluk, kötümserlik, erteleme, düşük benlik saygısı ve depresyonun diğer "dipsiz kuyu" lardan ilaçsız kurtarabilirsiniz! İYİ Hissetmekte, psikiyatrist David Burns duygularınızı harekete geçirecek ve hayata daha olumlu bakmanızı sağlayacak, bilimsel olarak test edilmiş teknikler sunuluyor.

  • Duygu durumunuzdaki dalgalanmaların nedenlerini anlayın

  • Olumsuz fikirleri kafanızdan silip atın

  • Suçluluk duygunuzla başa çıkın

  • Sevgi ve onay bağımlılığınızın üstesinden gelin

  • Özgüveninizi arttırın

  • "Hiçbir şey yapmamak" ile baş edin

  • Depresyonun acı veren girdabından kurtulun"

4 - Seninle Başlamadı

Konusu: "Seninle Başlamadı" bir misyonun ürünüdür, öyle bir misyon ki beni dünya genelinde dolaştırdı, sonra köklerime geri döndürüp bu yolculuğa başladığımda hiç düşünmediğim ve tasarlamadığım bir profesyonel kariyere yönlendirdi. Yirmi yılı aşkın bir süre boyunca, depresyon, anksiyete, kronik hastalıklar, fobiler, takıntılı düşünceler, travma sonrası stres bozukluğu ve diğer güçten düşürücü koşullarla mücadele eden bireylerle çalıştım. Birçoğu bana geldiklerinde yıllar süren konuşma terapileri, ilaç tedavileri ve diğer müdahalelerin, belirtilerinin kaynağını çözme ve acılarını giderme konusunda başarısızlıkla sonuçlanması nedeniyle cesaretleri kırılmış ve ümitlerini kaybetmiş bir hâldeydiler. Kendi deneyimimden, eğitim ve klinik uygulamalarımdan öğrendiğim şey şu ki, cevap sadece kendi hikâyemizin içinde değil. Ebeveynlerimizin ve hatta onların ebeveynlerinin içinde bile olmayabilir. Son yapılan bilimsel araştırmalar travmaların etkilerinin bir nesilden diğer nesle geçebileceğini aktarmaya başladı. Bu “miras”, bilinen adıyla kalıtsal aile travmalarının konusunu oluşturuyor.

Ortaya çıkan kanıtlar sistemin gerçekliğini doğruluyor. Kalıtımsal zincirde yer alan acı her zaman kendi kendine sona ermeyebilir ya da zamanla azalmayabilir. Asıl travmayı yaşayan kişi ölmüş, hikâyesinin üstü örtülmüş ve yıllar içinde saklı kalmış olsa bile, hayat tecrübesine ilişkin parçalar, anılar ve hisler yaşamaya devam edebilir. Âdeta şu an yaşayan kişilerin zihinlerinde ve bedenlerinde çözüm bulmak için geçmişten günümüze uzanır. "Seninle Başlamadı” geleneksel psikoterapinin, ilaçların ve diğer müdahale yöntemlerinin uzun süredir çözemediği zorlukların ortadan kaldırılmasında dönüştürücü bir yaklaşım sunmaktadır."

5 - Metin Hara

  • İyiliğin Bilim Hali

  • İyiliğin Hareket Hali

Konusu: “Sence iyilik ne zaman kazanacak?” Yaşamın boyunca bu soruyu defalarca kendine sormadın mı? Sordun… Şu anda elinde tuttuğun kitap. İşte bu sorunun cevabı olman için yazıldı. Tarih boyunca, “iyilik” olgusunun karşısında her zaman şu iki muhalif düşünce yapısı vardı:

  • İnsan doğası kötüdür, kabul et. (İyiliğin Bilim Hali)

  • Dünyayı tek başına nasıl değiştirebilirsin ki? (İyiliğin Hareket Hali)

İYİLİĞİN HAREKET HALİ ikinci maddeye yanıt vermek için kaleme alındı.

Bedensel sağlık, zihinsel denge, ilişkiler, ekoloji, verimlilik, içsel yolculuk ve iyilik hareketinden oluşan yedi ana alanda oluşturulmuş 210 adet mikro-eylemle harekete geçmeye hazır mısın?

Bu lidersiz iyilik hareketi kendinden başlayan iyilik halini etrafa yaymaya karar vermenle mümkün…

Dünyayı değiştirmek mi istiyorsun?

  • Önce kendinden başla.

  • İyiliği uzakta arama.

  • Küçük de olsa bir adım at.

Gerçi 5 kitap demiştim ama 6 oldu. Olsun fena mı oldu! İşte sizlere bahsettiğim kitaplar. Bu kitapları okuyun okutturun. Hepsi birbirinden anlamlı, size bir şeyler öğretecektir. Bu kitapları bitirdiğinizde kendinizi sorgulayıp kendiniz bulacaksınız. Mutlu olmak ve kendinizi geliştirmek için hep okuyun! Kitapları okuduktan sonra düşüncelerini mutlaka yorumlara yazın yoksa ben merak ederim! Umarım sizde faydası olmuştur. Sevgiyle kalın:) 

Kişisel Gelişim Nedir?

Kişisel gelişim, Kapitalist modern dünya ekonomilerinin geliştiği toplumlarda bireylerin ekonomik, sosyal veya psikolojik sorunlarına kendi başlarına çözüm üretmelerini sağlamaya dönük ortaya çıkan kültürel hareket ve onun uzantısı ürünlerin tümünü kapsayan bir ifadedir.

Kişisel Gelişim alanında Okunacak En İyi Kitaplar Hangileridir?

Kişisel gelişim alanında okunacak en iyi kitaplar şunlardır: Pembe Fili Düşünme, Aşırı Kişisel, İyi Hissetmek, Seninle Başlamadı, İyiliğin Bilim Hali ve İyiliğin Hareket Hali.

İyi Hissetmek Kitabının Konusu Nedir?

İyi Hissetmek kitabıyla psikiyatrist David Burns duygularınızı harekete geçirecek ve hayata daha olumlu bakmanızı sağlayacak, bilimsel olarak test edilmiş teknikler sunuluyor.

Kitapların konusu kitabından arkasından bizzat alınmıştır. Kişisel gelişimin tanımı Wikipedia' dan alıntı yapıldı

Kişisel gelişim konusuyla ilgileniyorsanız Neden Kişisel Gelişim Kitapları Okumalıyım? başlıklı yazımıza da göz atmalısınız.

Yazar: Pınar Özdemir

Bu yazımızı beğendiyseniz 12 Adımda Kendinizi Geliştirin başlıklı yazımıza da göz atabilirsiniz.

Düşün ve Zengin Ol, Napoleon Hill, Finansal bağımsızlık ve kişisel gelişim üzerine bir kılavuzdur Yazar, başarılı ve zengin insanların ortak çizgilerini analiz ederek okuyucularına kazançlı bir yol gösterir, Yıldız Gezgin, Paulo Coelho, Bu roman, kişinin kendi kişisel kaderini bulma yolculuğunu anlatmaktadır Kitap, hayatın zorluklarına adil bir şekilde yüzleşmeyi ve hayallerimiz peşinde koşmayı teşvik eder, 7 Alışkanlık, Stephen R Covey, Kitap, kişisel ve mesleki başarıya giden yedi basamak üzerine odaklanır Her alışkanlığın etkinlik, karakter, ahlak, dikkat, kurallar ve etik üzerinde nasıl bir etkisi olduğunu gösterir, Etkili İnsanların 7 Alışkanlığı, Stephen R Covey, Kişisel ve mesleki başarıya giden yolu tanımlar İyi bir lider olmak için gereken etkili alışkanlıkları açıklar, İnanıyorum İçin Varım, Wayne Dyer, Bu kitap, kişiliği oldukları kişiye dönüştürme, başarı, mutluluk ve hedeflerine ulaşma yeteneklerini keşfetme üzerine yapıcı öneriler sunar, Daha Derin Düşün, John C Maxwell, Maxwell, okuyuculara, yaşamlarının her alanında daha derin düşünme ve daha etkili olma becerisi sağlamak için pratik prensipler sunar, Kişisel Gelişim için Özgürlük Doğruluk Bilgelik, Deepak Chopra, Derin içsel bilgelik düzeylerine ulaşmak için meditasyon ve farkındalık teknikleri sunar Bu kitap kişisel dönüşümü teşvik eder, Beyin Temelli Öğrenme, Eric Jensen, Jensen, yeni araştırmaları örneklerle birlikte sunarak öğrenme, motivasyon, bellek ve liderlik becerilerine yepyeni bir bakış açısı getirir, Eleştirel Düşünme, Linda Elder ve Richard Paul, Elder ve Paul, yaşamlarının her alanında karar verme, problem çözme ve mükemmel derecede düşünmeyi öğrenmek isteyenler için öneriler sunar, Gelişim Psikolojisi, C James Goodwin, Bu kitap, kişilerin yaşam boyunca nasıl büyüdüğünü ve değiştiğini derinlemesine inceleyerek, kişisel gelişim üzerine detaylı bilgiler sunar
kişisel gelişim kitap kitap önerileri kişisel gelişim kitapları
Bu resimde ikisi de gözlük takan bir erkek ve kadın görülüyor. Adam mavi bir gömlek ve siyah bir pantolon giyerken, kadın beyaz bir gömlek ve mavi bir kot pantolon giymektedir. Her ikisinin de gözlükleri takılı ve dümdüz ileriye bakıyorlar. Adamın kolu kadının beline dolanmış ve yüzleri birbirine yakın göründüğü için birlikte bir anı paylaşıyor gibi görünüyorlar. Arka plan yumuşak, kirli beyaz bir renktedir. Işık hafif loş, görüntüye yumuşak ve sıcak bir his veriyor. Gözlüklerine rağmen, gözleri hala bir duygu belirtisi gösteriyor. Birbirlerinin varlığından memnun ve mutlu görünüyorlar.
Konuk Yazar
Blog Yazarı

İstanbul İşletme Enstitüsünde yazılarının yayınlanmasını isteyen konuk yazarlarımız için oluşturulan bilgi kartıdır. Birçok alanda ve disiplindeki yazıları bu hesap üzerinde bulabilirsiniz.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Bu, bilgisayar ekranının önünde gülümseyen bir kadının görüntüsüdür. Muhtemelen C# programlama ile ilgili bir çevrimiçi kursa katılıyor gibi görünüyor. Siyah arka plan üzerindeki beyaz yazılar muhtemelen kurs materyalinin bir parçasıdır ve ekrandaki bulanık metin görüntüsü de kursla ilgili olabilir. Kadının yüzü yakın plandadır, bu da materyale çok dikkat ettiğini göstermektedir. Ayrıca, burnunun yakın çekimi de materyali dikkatle incelediğini göstermektedir. Görüntüden, kadının çevrimiçi bir C# eğitim kursuna katıldığı anlaşılmaktadır.
5
(51)

C# Eğitimi

10 Konu5 Saat
Açık sarı saçlı güzel bir kadın kameraya gülümsüyor. Gözleri mutlulukla parıldıyor ve dudakları davetkâr bir şekilde kıvrılmış. Beyaz yakalı mavi bir üst ve beyaz bir etek giyiyor. Cildi parlıyor ve yanakları hafifçe kızarmış. Elleri önünde kenetlenmiş ve bir çift beyaz küpe takıyor. Bakışları doğrudan ve dostça. Neşe, çekicilik ve güven yayıyor.Özlem Anı
913464
Bu resimde bir kadın kırmızı bir kazak giyerken kameraya gülümsüyor. Arka planda siyah metinli mavi beyaz bir işaret var, bu da kadının A1 seviyesinde bir Fransızca dil kursuna katıldığını gösteriyor. Buna ek olarak, beyaz metinli siyah ve kırmızı bir dikdörtgen var ki bu bir logo ya da kursla ilgili bir mesaj olabilir. Genel olarak bu görüntü, yeni bir dil öğrenmek için harika bir motivasyon olan neşe ve başarı duygusunu yansıtıyor.
5
(12)

Fransızca Kursu (A1)

14 Konu5 Saat
Omuz hizasında, siyah saçlı genç bir kadın kameraya genişçe gülümsüyor. Gözleri parlak ve ağzı geniş bir gülümseme şeklinde kıvrılmış. Yüzünde arkadaş canlısı ve davetkâr bir ifade var. Siyah, uzun kollu bir gömlek ve bir kot pantolon giyiyor. Rahat ve mutlu görünüyor. Arka plan bulanık ve odak dışı, bu da ona ilgi odağı olduğu hissini veriyor. Genel tavrı sıcaklık ve neşe dolu. Hayattan keyif alan ve anı yaşayan birinin mükemmel bir örneği.Jenya İçliyürek
1175464