AnasayfaBlogAmazondan Para Kazanma Yöntemleri
Satış - Pazarlama

Amazondan Para Kazanma Yöntemleri

12 Ekim 2018
Kafasında kare bir kutu olan bir robot görülüyor, kutunun yüzeyi sarı. Kutu bir tabağın üzerinde durmakta ve arka planda bir araba yakından görülmektedir. Bir odada bulanık bir insan görüntüsü ve ön planda bir kamyonun arkasında bir kutu var. Sol üst köşede de bir grup yiyecek kutusu var. Robotun üzerindeki kutu siyah bir yüzey üzerinde sarı bir şeride sahiptir.
Amazon Kazanç YöntemleriYöntem AçıklamasıPotansiyel Kazanç
Amazon Satış Ortaklığı (Amazon Affiliate Marketing)Amazon'da bulunan ürünlerin satışını sağlayarak %4-10 arasında komisyon elde etme yöntemi.Yüksek satış hacmi ve farklı komisyon oranlarına göre kazançlar değişkenlik gösterebilir.
Direkt Satış YapmakAmazon üzerinden kendi ürünlerinizi direkt olarak satmayı sağlayan sistem.Ürün fiyatlandırması ve satış adedine bağlı olarak yüksek kazançlar sağlanabilir.
Amazon FBAAmazon'un ürünlerinizi depolayıp satışını sağlayan bir yöntem. Kira, lojistik vb. giderler dahil.Yüksek adette ürün satışı yapılabilmesi ve Amazon'un global alanda tanınmış bir platform olması nedeniyle kazançlar yüksek olabilir.
İnternet Sitesi İnşasıSatış ortaklığı yapılabilmesi için gerekli olan internet sitesi inşası.Sitenin trafik alması ve satışların artması durumunda kazançlar da artar.
E-Ticaret EğitimiAmazon ve diğer platformlar üzerinden para kazanmayı öğretecek bir eğitim programı.Öğrenilen bilgiler doğrultusunda uygulanabilir ve kazanç elde edilebilir.
Ürün GetirtmekFiyatı yüksek ya da Türkiye’de satışı olmayan ürünleri Amazondan temin etme.Belirli miktarlarda komisyon ile bu işi yapabilir, kar sağlayabilirsiniz.
İndirim Zamanlarını Takip EtmekBelirli zamanlarda, %80'e varan indirimleri takip etmek ve yüksek kar marjı elde etmekÜrünleri düşük fiyatla alıp, piyasa fiyatına satarak kar sağlanabilir.
Aracı Şirket KurmakAmazon'dan ürün getirtme taleplerini karşılayarak aracılık yapma.Talep üzerine belirli miktar komisyon alarak gelir sağlanabilir.
Ücretsiz Kargo İle Satış'Free Shipping to Turkey' ibaresi ile ücretsiz kargo ile satış yapıp kar oranını artırabilir.Kargo ücreti olmadığından yanına ekstra kar ekleyerek satış yapabilir.
Ülke İnsanlarının Tüketim Alışkanlıklarını İzlemekSatış yapacağınız ülkenin insanlarının neler alabileceği konusunda bilgi sahibi olma.Doğru ürünlere yatırım yaptığınızda kar marjı artabilir.

İnternet üzerinden para kazanma yollarından en yaygın olanları ürün satışı ve iş ortaklığı ile para kazanmadır. E-ticaret platformları kişi ya da firmaların ürün satışını sağlamak veya satışına aracılık ederek para kazanımlarını sağlamaktadır. Bu platformların en büyüğü Amazon sitesidir. Amazon, ABD’ de kurulmuş olan, birçok gelişmiş ülkede faaliyet gösteren oldukça ünlü online alışveriş sitesidir. Bu sektörün öncü isimlerinden biri olan amazon her geçen gün büyüyen iş hacmi ile ticaret sitelerinin sayısını artırarak, bu piyasaya hâkim olmayı amaçlamaktadır.

Amazondan para kazanmanın iki yolu vardır.

  • Amazon üzerindeki ürünlerin satışını sağlayıp, komisyon alarak para kazanırsınız

  • Direkt satış yapan olacaksınız.

İkisi de karlı olan bu para kazanma yolunda tercihiniz satış ortaklığı yapmak ise Amazonun olmazsa olmaz şartı bir site sahibi olmanızdır. Bir internet siteniz yok ise işe bir internet sitesi inşası ile başlayabilirsiniz. Amazon üzerinden ürün satma ise biraz karışık gibi dursa da kar oranı oldukça yüksektir.

Amazon Satış Ortaklığı (Amazon Affiliate Marketing) Nedir?

Amazon, online alım satımda zirvede yer almaktadır. Yakın zamanda ülkemize de gelmiş olan sitedeki ürünlerin satışını sağlayarak gelir elde etmek mümkün. Amazon Affiliate Marketing adı verilen Amazon Satış Ortaklığı ile % 4-10 arasında kazanç elde edebilirsiniz. Her üründen bu oranlar arasında değişen kar elde edebilirsiniz. 1 milyondan fazla ürün skalasından dilediğinizi seçerek satışını sağlayabilirsiniz.

Affiliate Marketing sistemi sizden bu iş için hiçbir yatırım ve üretim desteği istemiyor. Harcama yaptırmıyor. Sizin yapmanız gereken ürünlerin daha çok kişiye ulaştırıp ve satılmasını sağlamaktır. Amazon satış ortaklığı sistemi düzenli geliri elde etmek için satış yapacağınız ülkenin insanlarının neler alabileceği konusunda bilgi sahibi olmanız gerekiyor. Bunun için en kolay yol kendi web sitenizi açmak olur.  İnternet ortamında bulunabilir olup, siteniz üzerinden amazona yönlendirme sağlayarak ürün satışını artırabilirsiniz.

Türkiye’de online alışveriş yapanların %40ından fazlası Amazonu tercih ediyor.

Amazonda Kendi Ürünlerini Satmak (Amazon FBA) Nedir?

Amazondan para kazanma yöntemlerinden biri de kendi ürünlerini satmanızı sağlayan Amazon FBA adı verdiği sistemdir. Kendi ürettiğiniz veya topluca aldığınız ürünleri Amazon üzerinden satabilirsiniz.

Amazon FBA demek amazonun sizin ürünlerinizi depolayıp satışını sağlamasıdır. Belirli bir kira bedeli ile amazon ürünlerinizi depolarında saklar ve sisteminde satmanızı sağlar. Bu sistemi daha çok firmasını yurtdışına açmak isteyenler için idealdir. Amazonda kendi ürünlerini satmak için elinizde kira vb giderler için hazır paranın bulunması gerekir. Sizde ürünlerinizi daha büyük mecralara satmak isteyen hedefi gelişmek olan firmalardan biri iseniz Amazon Fba büyümenin en güvenilir yolu.

E-Ticareti Nasıl Öğrenebilirim?

E-ticaret, nitelikli bir eğitim sayesinde öğrenilebilir. Bu konuda İstanbul İşletme Enstitüsü tarafından online verilen E-Ticaret Eğitimi size yardımcı olacaktır.

İlgili Eğitim: E-Ticaret Eğitimi

Amazondan Ürün Getirtmek

Fiyatı yüksek ya da Türkiye’de satışı bulunmayan ürünleri Amazondan aracı şirketler ile temin edebilmek mümkün. Belirli miktarlarda komisyon ile bu işi yapan siteler bulunmaktadır. Bu siteler sizinle amazon arasında bir köprü görevindedir. Sizde böyle bir site açarak oturduğunuz yerden gelir elde edebilirsiniz.

Bazı kişiler belirli zamanlarda %80 e varan indirimleri takip ederek yüklü alışveriş yapıyorlar. İndirim zamanlarını takip eden bu kişiler daha sonra piyasa fiyatına satış yaparak kar sağlıyorlar. Amazondan ürün getirtip satmak isteyenler için Free Shipping to Turkey ibaresi bulunan ürünler ile ücretsiz kargo ile kar oranını artırabilirler.

Online alışverişte zirvede bulunan Amazon birçok kişi ve firmaya iş kapısı ve büyüme olanağı sağlamıştır. Hızla gelişip hedefi dünyada birinci olmak amacı rekabet ağını genişletmektedir. Dünya ekonomisine büyük katkı sağlayan Amazon ile güvenilir para kazanma yolunda hızlı adımlarla ilerleyebilirsiniz.

Amazon Satış Ortaklığı (Amazon Affiliate Marketing), Amazon'da bulunan ürünlerin satışını sağlayarak %4-10 arasında komisyon elde etme yöntemi, Yüksek satış hacmi ve farklı komisyon oranlarına göre kazançlar değişkenlik gösterebilir, Direkt Satış Yapmak, Amazon üzerinden kendi ürünlerinizi direkt olarak satmayı sağlayan sistem, Ürün fiyatlandırması ve satış adedine bağlı olarak yüksek kazançlar sağlanabilir, Amazon FBA, Amazon'un ürünlerinizi depolayıp satışını sağlayan bir yöntem Kira, lojistik vb giderler dahil, Yüksek adette ürün satışı yapılabilmesi ve Amazon'un global alanda tanınmış bir platform olması nedeniyle kazançlar yüksek olabilir, İnternet Sitesi İnşası, Satış ortaklığı yapılabilmesi için gerekli olan internet sitesi inşası, Sitenin trafik alması ve satışların artması durumunda kazançlar da artar, E-Ticaret Eğitimi, Amazon ve diğer platformlar üzerinden para kazanmayı öğretecek bir eğitim programı, Öğrenilen bilgiler doğrultusunda uygulanabilir ve kazanç elde edilebilir, Ürün Getirtmek, Fiyatı yüksek ya da Türkiye’de satışı olmayan ürünleri Amazondan temin etme, Belirli miktarlarda komisyon ile bu işi yapabilir, kar sağlayabilirsiniz, İndirim Zamanlarını Takip Etmek, Belirli zamanlarda, %80'e varan indirimleri takip etmek ve yüksek kar marjı elde etmek, Ürünleri düşük fiyatla alıp, piyasa fiyatına satarak kar sağlanabilir, Aracı Şirket Kurmak, Amazon'dan ürün getirtme taleplerini karşılayarak aracılık yapma, Talep üzerine belirli miktar komisyon alarak gelir sağlanabilir, Ücretsiz Kargo İle Satış, 'Free Shipping to Turkey' ibaresi ile ücretsiz kargo ile satış yapıp kar oranını artırabilir, Kargo ücreti olmadığından yanına ekstra kar ekleyerek satış yapabilir, Ülke İnsanlarının Tüketim Alışkanlıklarını İzlemek, Satış yapacağınız ülkenin insanlarının neler alabileceği konusunda bilgi sahibi olma, Doğru ürünlere yatırım yaptığınızda kar marjı artabilir
amazondan para kazanmak amazon satış amazon türkiye
Resimdeki kadın, omuzlarından sarkan ve göğsünü örten beyaz ve mavi desenli bir eşarp takıyor. Kahverengi saçlarını arkaya toplamış ve kendinden emin bir ifadeyle dümdüz karşıya bakıyor. Gözleri kahverengi ve teni açık renk. Beyaz bir üst ve mavi kot pantolon giyiyor. Boynunda tek mavi taşlı bir kolye var. Resmin arka planı açık mavi ve gri karışımı. Kadın, uzakta birkaç ağacın bulunduğu açık bir alanda duruyor.
Tuba Özen
Blog Yazarı

Anadolu Üniversitesi Adalet bölümünden mezundur. Kamu kurumunda görev almakta ve edinmiş olduğu deneyimleri yazılarında okuyuculara aktarmaktadır.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Beyaz bir arka planın önünde duran bir kadın, önünde Kanada bayrağı basılı bir gömlek giyiyor. Bayrak, beyaz bir alanın ortasında kırmızı bir akçaağaç yaprağı ve sol üst köşede siyah bir x işaretinden oluşuyor. Gülümsüyor, uzun kahverengi saçları omuzlarına dökülüyor. Gömlek yakından çekilmiş, böylece bayrağın detayları açıkça görülebiliyor. Gömleğin kumaşı açık mavi renktedir ve alt kısmında siyah ve mavi bir logo basılıdır. Kadının elleri ceplerinde ve arka planda güneş pırıl pırıl parlıyor.
Satış - Pazarlama

En İyi E-Ticaret Siteleri

01 Eylül 2021
Bir kişi sandalyede oturmakta ve kucağında bir dizüstü bilgisayar kullanmaktadır. Beyaz bir önlük giyiyor ve sol elinde bir fare tutuyor. Sağ eli dizüstü bilgisayarın klavyesinin üzerinde durmaktadır. Dizüstü bilgisayar ekranı parlak bir ışıkla aydınlatılmıştır. Arka planda bir kişi cep telefonu tutmaktadır ve görüntü hafif bulanıktır. Görüntüde telefon ve klavyenin yakın çekimi de görülmektedir. Ön planda, kişinin eli dizüstü bilgisayarı kullanırken görülüyor. Genel olarak, bu görüntü ofis benzeri bir ortamda dizüstü bilgisayar kullanan bir kişiyi ve arka planda diğer teknolojik cihazları göstermektedir.
Dijital Pazarlama

Dijital Pazarlama Ve Ticaret Yöntemleri

30 Eylül 2019
Bu, blog yazmayla ilgili bir çevrimiçi kursun görüntüsüdür. Takım elbiseli bir adam kara tahtanın önünde oturuyor, gözlüklü ve sakallı, bilgi ve otorite izlenimi veriyor. Konuşmacıyı dikkatle dinliyor gibi görünüyor. Tahtanın üzerinde siyah beyaz bir 'B' harfi var, muhtemelen blog yazmaya atıfta bulunuyor. Adamın üzerinde düğmesi yakından çekilmiş bir gömlek ve kolunda bir saat vardır. Gözleri de görülebiliyor, bu da dikkatle dinlediğini gösteriyor. Tüm bu ayrıntılar adamın bir blog kursuna katıldığına işaret ediyor. Bu görüntü sayesinde dijital çağda blog yazmanın önemini görebiliyoruz.
4.5
(87)

Blog Yazarlığı Eğitimi

9 Konu5 Saat
Bu görsel, Amazon Dropshipping'e odaklanan bir çevrimiçi kursu tasvir ediyor. Muhtemelen eğitmen olan bir kişi onaylamak veya teşvik etmek için baş parmağını kaldırıyor. Arka planda, kursun belirli bir marka veya kuruluşla ilişkili olabileceğini düşündüren siyah ve turuncu bir logo var. Ayrıca, görselde ilginç bir kompozisyon oluşturmak için her biri farklı renklere sahip birkaç turuncu kare var. Genel olarak bu görsel, bir Amazon Dropshipping kursunun mükemmel bir görsel temsilidir. Potansiyel öğrencilere kesinlikle hitap edecek bir onay, teşvik ve güvenilirlik mesajı iletiyor. Eğitmenin onaylayan başparmak işareti ile siyah ve turuncu logonun birleşiminden oluşan bu kursun, Amazon Dropshipping hakkında daha fazla bilgi edinmek isteyen herkes için başarılı olacağı kesin.
5
(11)

Amazon Eğitimi

6 Konu15 Saat
Resimdeki adam ışıl ışıl gülümsüyor, gözleri neşe ve sevinçle kırışıyor. Dişleri tamamen düzgün ve beyaz, yanakları mutlulukla parlıyor. Açık mavi bir gömlek giymiş ve koyu renk saçları düzgünce taranmış. Ellerini önünde kavuşturmuş, yüzünde memnuniyet ve tatmin ifadesi var. Rahat bir duruşu var, rahatlık ve konfor hissi veriyor. Resmin arka planı açık gri, bu da onun parlak gülümsemesini daha da öne çıkarıyor. Görüntü mükemmel bir şekilde yakalanmış, neşe ve memnuniyet hissi yayıyor.Sedat Ateş
2573901
Açık mavi gömlek giyen bir adam başparmağıyla onaylıyor. Yüzünde kocaman bir gülümsemeyle sevinçli bir ifade var. Gözleri kapalı ve sakalları düzgünce kesilmiş. Ağzı hafifçe açık ve beyaz dişleri görünüyor. Sağ elini kaldırmış, başparmağını ve işaret parmağını uzatarak başparmak işareti yapıyor. Sol eli yanında, rahat bir şekilde duruyor. Duruşu rahat ve kendinden emin. Arka planda beyaz bir duvarın olduğu aydınlık bir odada duruyor. Odanın ışığı yüzünden yansıyarak sıcak bir parıltı veriyor.
5
(29)

E-Ticaret Eğitimi

25 Konu15 Saat
Resimdeki adam ışıl ışıl gülümsüyor, gözleri neşe ve sevinçle kırışıyor. Dişleri tamamen düzgün ve beyaz, yanakları mutlulukla parlıyor. Açık mavi bir gömlek giymiş ve koyu renk saçları düzgünce taranmış. Ellerini önünde kavuşturmuş, yüzünde memnuniyet ve tatmin ifadesi var. Rahat bir duruşu var, rahatlık ve konfor hissi veriyor. Resmin arka planı açık gri, bu da onun parlak gülümsemesini daha da öne çıkarıyor. Görüntü mükemmel bir şekilde yakalanmış, neşe ve memnuniyet hissi yayıyor.Sedat Ateş
22771322