AnasayfaBlogSatış Teknikleri ve 8 İpucu!
Satış - Pazarlama

Satış Teknikleri ve 8 İpucu!

25 Eylül 2019
Üzerinde grafikler ve çizelgeler olan bir kâğıt parçasını işaret eden bir adamın yakın çekimi. Bordo bir gömlek giymektedir ve kısa kahverengi saçları vardır. Sağ eli grafiği gösterirken sol eli kağıdın üzerindedir. Kâğıtta, üzerinde sayılar bulunan birkaç renkli pasta grafik var. Arkasında dizüstü bilgisayar kullanan bir kişinin bulanık bir görüntüsü ve sağında bir kişinin kitap üzerindeki elinin bulanık bir görüntüsü var. Solunda bir fincanın yakın çekimi ve arka planda bir bitkinin bulanık görüntüsü var. Kağıdı incelerken yüzünde odaklanmış bir ifade var.
Satış TeknikleriDetaylarNeden Önemli
Olumlu TutumlarOlumlu tutumlar sergileyen satış temsilcisi, satışlar konusunda belirleyici olur.Olumsuz tavır sergileyen satış temsilcisi beklenen etki ve ilişkiyi kuramaz.
Dürüst ve GüvenilirlikSatıcı, müşterisine karşı her zaman dürüst ve güvenilir olmalıdır.Müşterinin güvenini kazanmak, satışların ve ilişkinin devamlılığı açısından önemlidir.
Dinlemeyi BilmekŞikayetleri çözme ve ihtiyaçları anlamak için müşteriye kulak vermek gerekiyor.İyi bir dinleyici olmak müşteriye değer verdiğinizi hissettirir ve ilişkinizi güçlendirir.
Şikayetleri Çözüme UlaştırmaMüşterilerin en çok hangi durumlardan şikayetçi olduğunu anlamak ve gereken iyileştirmeleri yapmak gereklidir.Yeni müşterilerden aynı eleştirileri duymamak için hizmetlerinizi mükemmelleştirmeniz gerekmektedir.
Kıtlık ve İhtiyaç YaratmaStoklarınızda azalan ürünlerinizi öne çıkartın ve yalnızca sınırlı sayıda olduğunu vurgulayın.Rekabetçi dürtü, müşteriyi harekete geçirir ve satışları artırır.
Takım Çalışmasını ÖnemsemeSatış yapmak, bir ekip işidir. Her çalışanın ortak bir amacı vardır: Satışların artması ve firmanın büyümesi.Pazarlama ekibi, satışçılarına destek olur. Böylece satışlar daha etkin ve başarılı olur.
Veri AnaliziSatışlar hakkında doğru ve net bilgileri veri analizleri verir. Rakamları göz ardı etmemek gerekiyor.Raporlar oluşturarak orta ve uzun vadede yeni hedefler belirlenebilir.
Eğitim AlmaSatış teknikleri konusunda eğitimler sayesinde daha etkili ve verimli bir satışçı olunabilir.Eğitimler, satışçılara yeni bilgiler ve yetenekler kazandırarak onları daha başarılı kılar.
Satış KoçluğuSatış koçluğu eğitimine katılarak satışçılar ve satış ekibi yöneticileri bilgilerini güçlendirebilir.Satış koçluğu, satış ekibinin verimliliğini ve etkinliğini artırarak satışları artırır.
Online EğitimlerOnline eğitimler sayesinde istenilen yerden erişim sağlanabilir ve doğru bilgiye ulaşılır.Online eğitimler, kişinin kendi hızında ve esnek bir şekilde öğrenmesine olanak sağlar.

Bir iş kurmak kadar önemli bir şey varsa o da işimizdeki satışları artırmaktır. Satış teknikleri; iş sahibi, üretici, aracı için son derece hayati öneme sahip. Satış için insanlarla görüşür, etkileşim kurarız. İhtiyaçlarına, taleplerine kulak veririz. Satışta aslolan insandır. Bu yüzden insanlarla ve potansiyel müşterilerimizle olan ilişkilerimizi geliştirmeye özen göstermek gerekir. 

Satışların daha fazla olması için önemli satış teknikleri ve satışçıların sahip olması gereken nitelikler ve izlemeleri gereken yollar vardır. 

Satış Teknikleri ve Satıcının Rolü Nedir?

Tutumlarınıza Dikkat Edin

Her işin temeli burada yatıyor. Olumlu tutumlar sergileyen satış temsilcisi, satışlar konusunda da belirleyici oluyor. Olumsuz tavır sergileyen satış temsilcisi ise beklenen etki ve ilişkiyi kuramaz. Olumlu ve anlayışlı bir iletişim süreci ile, diğer konularda daha etkili olursunuz.

Dürüst ve Güvenilirlik

Satıcı, müşterisine karşı da diğer insanlara karşı da her zaman dürüst ve güvenilir olmalıdır. Müşterinin güvenini kazanmak, satışlarınızın ve ilişkinizin devamlılığı açısından önem arz eder.

Dinlemeyi Bilmek

Büyük bir satış temsilcisi olmanın yolu iyi bir dinleyici olmaktan geçer. İnsanlarla günlük ilişkilerimizde de son derece önemli bir nokta aslında. Müşterinizin isteklerine kulak verirseniz bu, onlara değer verdiğinizi hissettirir ve aranızdaki bağı güçlendirir. İhtiyaçları anlamak için de müşterinize soru sorun ve yanıtlarını iyi dinleyin!

Şikayetleri Çözüme Ulaştırın

Müşterileriniz en çok hangi durumlardan şikayetçi? Hizmetinizde ne gibi eksiklikler görüyorlar? Tüm bunları gözden geçirin. Yeni müşterilerinizden aynı şikayet ve eleştirileri duymamak için ürün ve hizmetinizde gereken iyileştirmeleri bir an önce yapın.

Kıtlık ve İhtiyaç Yaratma

Rekabetçi dürtü, insanı harekete geçirir. Bu dürtüye dokunun. Stoklarınızda azalan ürünlerinizi özellikle öne çıkartın ve yalnızca sınırlı sayıda olduğunu, bu fırsatı kaçırmamaları gerektiğini vurgulayın.

Takım Çalışmasını Önemseyin

Satış yapmak, bir ekip işidir. Özellikle pazarlama ekibi, satışçılarına destek olur. Birbirlerine yardım eder. Her çalışanın ortak bir amacı vardır: Satışların artması ve firmanın büyümesi!

Veri Analizini İhmal Etmeyin

Satışlarınız hakkında en doğru ve net bilgileri veri analizleri verir. Bu nedenle satışlarınızı artırmak ve büyümek için rakamları göz ardı etmeyin deriz. Adım adım giderek raporlar oluşturun. Her raporda amaçlanan şey, farklı şeyleri görebilmektir. Parametreleri inceleyerek orta ve uzun vadede yeni hedefler belirleyebilir, sonuçlarınıza olumlu etkiler yansıtabilirsiniz.

Satış Konusunda Eğitimler Alın

Satış teknikleri konusunda eğitimler alarak alanınızda neden en iyisi olmayasınız ki? Nasıl daha etkili ve verimli bir satışçı olacağınızı alacağınız eğitimler sayesinde öğrenebilirsiniz. Satıştan sorumlu bir yönetici adayı iseniz, Satış Koçluğu Eğitimi size katkı sağlayacaktır.

Satış Koçluğu Eğitimini Kimler Almalıdır?

  • Satış ekibi yöneticileri

  • Satış ekibi yöneticisi olmak isteyenler

  • Bilgilerini tazelemek isteyen satış koçları

  • Satış konusunda bilgi sahibi olmak isteyenler

  • Etkili satış teknikleri için gereken uygulamalar

  • Satış koçluğuna ilgi duyan ve satış koçluğunu öğrenmek isteyenler

Satış Koçluğu Eğitimi Sayesinde Neler Öğreneceksiniz?

  • Satış koçluğuna neden ihtiyaç duyulur?

  • Koçluk ve yönlendirme durumları nelerdir?

  • Durumsal liderlik modeli nedir?

  • Satış koçlarının kilit nitelikleri neler olmalıdır?

  • Satışta koçluk durumunun yönetimi nedir?

  • Satışçılarda bilinen güdülenme unsurları hangileridir?

  • Satış koçunun sorumlulukları nelerdir?

  • Satış koçunun bilgi edinmesi

  • İkili saha çalışması öncesi koçluk davranışları

  • Satış koçluğu hareket adımları 

İlgili eğitim: Liderlik Sertifikası

Satış Koçluğu Eğitimini Nereden Alabilirim?

İstanbul İşletme Enstitüsü tarafından verilen satış koçluğu eğitimine katılarak en iyi satışçılar arasına girebilirsiniz. Verilen online eğitimler sayesinde dilediğiniz yerden erişim sağlamanız mümkün. Ayrıca eğitim sonrası başarı elde ederek sertifika almaya hak kazanırsınız.

Olumlu Tutumlar, Olumlu tutumlar sergileyen satış temsilcisi, satışlar konusunda belirleyici olur, Olumsuz tavır sergileyen satış temsilcisi beklenen etki ve ilişkiyi kuramaz, Dürüst ve Güvenilirlik, Satıcı, müşterisine karşı her zaman dürüst ve güvenilir olmalıdır, Müşterinin güvenini kazanmak, satışların ve ilişkinin devamlılığı açısından önemlidir, Dinlemeyi Bilmek, Şikayetleri çözme ve ihtiyaçları anlamak için müşteriye kulak vermek gerekiyor, İyi bir dinleyici olmak müşteriye değer verdiğinizi hissettirir ve ilişkinizi güçlendirir, Şikayetleri Çözüme Ulaştırma, Müşterilerin en çok hangi durumlardan şikayetçi olduğunu anlamak ve gereken iyileştirmeleri yapmak gereklidir, Yeni müşterilerden aynı eleştirileri duymamak için hizmetlerinizi mükemmelleştirmeniz gerekmektedir, Kıtlık ve İhtiyaç Yaratma, Stoklarınızda azalan ürünlerinizi öne çıkartın ve yalnızca sınırlı sayıda olduğunu vurgulayın, Rekabetçi dürtü, müşteriyi harekete geçirir ve satışları artırır, Takım Çalışmasını Önemseme, Satış yapmak, bir ekip işidir Her çalışanın ortak bir amacı vardır: Satışların artması ve firmanın büyümesi, Pazarlama ekibi, satışçılarına destek olur Böylece satışlar daha etkin ve başarılı olur, Veri Analizi, Satışlar hakkında doğru ve net bilgileri veri analizleri verir Rakamları göz ardı etmemek gerekiyor, Raporlar oluşturarak orta ve uzun vadede yeni hedefler belirlenebilir, Eğitim Alma, Satış teknikleri konusunda eğitimler sayesinde daha etkili ve verimli bir satışçı olunabilir, Eğitimler, satışçılara yeni bilgiler ve yetenekler kazandırarak onları daha başarılı kılar, Satış Koçluğu, Satış koçluğu eğitimine katılarak satışçılar ve satış ekibi yöneticileri bilgilerini güçlendirebilir, Satış koçluğu, satış ekibinin verimliliğini ve etkinliğini artırarak satışları artırır, Online Eğitimler, Online eğitimler sayesinde istenilen yerden erişim sağlanabilir ve doğru bilgiye ulaşılır, Online eğitimler, kişinin kendi hızında ve esnek bir şekilde öğrenmesine olanak sağlar
satış koçluğu satış eğitimi satış satış teknikleri
Koyu kıvırcık saçlı, olgun bir kadın aydınlık bir odada duruyor. Karmaşık beyaz işlemeleri olan kırmızı bir başörtüsü takıyor. Başörtüsü başının etrafına sarılmış ve çenesinin altına sıkıştırılarak yüzünü çerçeveliyor. Hafif bir gülümsemeyle önüne bakıyor, ifadesi nazik ve düşünceli. Elleri önünde kenetlenmiş, krem rengi bir üst ve uzun, desenli bir etek giyiyor. Otuzlu yaşlarının sonunda ya da kırklı yaşlarının başında gibi görünüyor.
Merve Nur Cengiz
İçerik Editörü

Kişisel gelişimle ilgili blog içerikleri ve tanıtım yazıları yazıyor.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Bu çizimde, resmin ortasında, yan tarafında metin yazılı bir çanta tasvir edilmiştir. Çanta açık kahverengi renkte, beyaz saplı ve siyah mürekkeple yazılmış. Çanta beyaz bir zemin üzerine oturtulmuş ve yüzeyden hafifçe yükseltilmiştir. Metinde Bir çanta ve metin yazmaktadır. Çantanın sol tarafında, kapağı ve sırtı olan bir kitabın siyah-beyaz bir taslağı gibi görünen bir kitap çizimi yer almaktadır. Kitap açık ve sayfaları görülebiliyor, ancak metin okunaklı değil. Resmin sağ üst köşesinde açık yeşil bir yaprağın küçük bir bölümü var. Yaprak çanta tarafından kısmen gizlenmiş gibi görünüyor. Genel olarak bu görselde metin içeren bir çanta ve arka planda yapraklı bir kitap çizimi görülmektedir.
Satış - Pazarlama

Etkili Satış Teknikleri

01 Mayıs 2017
Bir el, sesi yükseltmek ve yansıtmak için kullanılan bir cihaz olan megafonu tutmaktadır. Megafon kırmızı renkte ve üzerinde beyaz yazılar var. Elin arkasında üzerinde dolar işareti olan yeşil bir nesne, sağında ise üzerinde daireler ve noktalar olan beyaz bir nesne bulunmaktadır. Resmin sağ alt köşesinde kırmızı bir fiyat etiketi görülüyor. El bir eliyle megafonu tutarken diğer eliyle de bir deste parayı kavramaktadır. Sahnenin geneli, dikkat çekmek ve para kazanmak amacıyla dünyaya bir mesaj haykıran biri hissi uyandırıyor.
Satış - Pazarlama

Satış Teknikleri Nelerdir?

14 Ocak 2020
Resimde, üzerinde bir alışveriş arabası bulunan bir grup kutu görülüyor. El arabası kutuların ortasına yerleştirilmiş ve dört tekerleği var. El arabası, bazıları açık kahverengi, bazıları ise koyu kahverengi olan farklı kutularla doludur. Açık kahverengi kutular sol tarafta, koyu kahverengi kutular ise sağ taraftadır. Arka plan bulanık, ancak grimsi bir renk gibi görünüyor. Alışveriş arabası siyahtır ve üst kısmında bir tutma yeri vardır. Arabanın altında küçük siyah bir etiket var.
Satış - Pazarlama

10 Adımda Satış Teknikleri

19 Haziran 2020
Üzerinde grafikler ve çizelgeler olan bir kâğıt parçasını işaret eden bir adamın yakın çekimi. Bordo bir gömlek giymektedir ve kısa kahverengi saçları vardır. Sağ eli grafiği gösterirken sol eli kağıdın üzerindedir. Kâğıtta, üzerinde sayılar bulunan birkaç renkli pasta grafik var. Arkasında dizüstü bilgisayar kullanan bir kişinin bulanık bir görüntüsü ve sağında bir kişinin kitap üzerindeki elinin bulanık bir görüntüsü var. Solunda bir fincanın yakın çekimi ve arka planda bir bitkinin bulanık görüntüsü var. Kağıdı incelerken yüzünde odaklanmış bir ifade var.
Satış - Pazarlama

Satış Teknikleri ve 8 İpucu!

25 Eylül 2019