AnasayfaBlogOyun Oynayarak Para Kazanma Yolları
Bilişim

Oyun Oynayarak Para Kazanma Yolları

02 Aralık 2019
Görüntünün merkezinde elinde siyah beyaz bir video oyunu kumandası tutan genç bir kişi görülüyor. Kişinin eli, üstünde iki joystick, solunda bir yön tuşu ve sağında birkaç düğme bulunan kumandanın etrafına sarılmış. Kumandanın ortasında siyah bir daire görülüyor ve elin yakın çekimi kişinin kumandayı kavradığını ortaya koyuyor. Kişinin yüz ifadesi sanki bir oyunun ortasındaymış gibi odaklanmıştır. Kişinin solunda beyaz bir yüzey vardır ve görüntünün arka planı açık mavidir. Bu görüntü, bir video oyunundan keyif alan birinin temsilidir.
Para Kazanma YoluNasıl YapılırPotansiyel Kazanç
Satış YapmakOyun içinde kazandığınız paralarla eşya alıp satarak veya kazandığınız eşyaları karaborsa adı verilen sistemde satarak para kazanır.Kazançlar değişken olup, satılan eşyaya ve oyunun popülerliğine bağlıdır.
E-spor Turnuvalarına KatılmakProfesyonel olarak belirli bir oyunu oynayıp, düzenlenen turnuvalara katılarak para kazanılır.Kazançlar çok yüksek olabilir ama herkes profesyonel olup, yüksek meblağlar kazanamaz.
Testçi Olarak Para KazanmakBüyük video oyun şirketleriyle anlaşarak, piyasaya sürülmemiş oyunları test edip, hataları bildirerek para kazanılır.Kazançlar genellikle saat başına ve deneyime bağlı olarak belirlenir.
Bilgi Paylaşarak Para KazanmakBelirli bir oyun hakkında çok fazla bilgi sahibiyseniz, tecrübe ve bilgilerinizi başkalarıyla paylaşıp para kazanabilirsiniz.Kazançlar, bilginin kalitesine, popülerliğe ve izleyici kitlesine bağlıdır.
Reklam Karşılığı Para KazanmakProfesyonel oyuncular dünyaca ünlü markaların sponsorluğunda kullanıcılara oyunla ilgili reklamlar gösterirler.Kazançlar, markanın ününe, oyunun popülerliğine ve izleyici kitlesine bağlıdır.
Twitch YayıncılığıTwitch platformunda canlı yayın yaparak, takipçi ve izleyiciden bağış yoluyla gelir elde edilir.Kazancı, takipçi sayısına, izlenme oranına ve bağış miktarına bağlıdır.
YouTube Oyun YayıncılığıYouTube platformunda oyun videoları oluşturarak ve yayınlayarak, izlenme oranına ve reklam gelirlerine bağlı olarak para kazanılır.Kazancı, video izlenme sayısına, abone sayısına ve reklam gelirlerine bağlıdır.
Oyunlarla İlgili İçerik ÜretmekOyunlar hakkında rehberler, incelemeler veya tüyolar gibi içerikler üreterek para kazanılır.Kazancı, içeriğin kalitesine, popülerliğe ve izleyici kitlesine bağlıdır.
Oyun GeliştirmekKendi oyununuzu geliştirerek veya büyük oyun geliştirme şirketleri için çalışarak para kazanabilirsiniz.Kazancı, oyunun kalitesine, popülerliğe ve satış sayısına bağlıdır.
Oyun EğitmenliğiBelirli bir oyunda yetenekliyseniz, başkalarına oyun dersleri vererek para kazanabilirsiniz.Kazancı, yeteneğe, tecrübeye ve talebe bağlıdır.

Son yıllarda yaşanan değişimlere bir bakın. Teknolojik gelişmelerin yaşamımızın her alanını etkilediğini göreceksiniz. Evlerden arabalara, yaşam biçimlerimizden oyunlara kadar büyük bir değişim içindeyiz. Eskiden sokaklarda top oynayan, ip atlayan çocuklar görebilirdik. Ama günümüzde o görüntülerin yerini tablet, telefon, bilgisayar vb. üzerinden oyun oynayarak vakit geçiren bireyleri görüyoruz.

Oyun sektörü, günümüzde hız kesmeden gelişmektedir. Bu sektör eskisi gibi sadece belirli bir yaş aralığını değil de ufak bir çocuktan yetişkin bireye kadar herkesi içine almaktadır. Bu kadar geniş bir yaş grubunu içine alması teknolojik gelişmeler sayesindedir. Akıllı telefon, bilgisayar ve oyun konsolu hepimizin evine giren teknolojik aletlerdir.

Aynı zamanda her yaş grubundan bireylere hitap eden oyun çeşitliliği olmasının da etkisiyle gittikçe gelişme göstermektedir. Günümüzde ise gelişmenin yanında oyun oynayarak para kazanma yollarını bulan birçok oyuncu da bulunmaktadır. Oynadığınız oyuna bağlı olarak kazanacağınız ücretler de değişiklik göstermektedir. Oyun ile gelir elde etmek artık günümüzün bir realitesidir.

Oyun Oynayarak Para Kazanma İçin Ne Yapmak Gerekir?

Bireylerin yaşamında önemli bir konuma gelmesi ve oyunlar karşısında saatlerini harcaması oyun sektörünü geliştirdi. Bireylerin hastalık denebilecek düzeyde bağlılık göstermeleri eğlenceli işten para kazanmalarını sağladı. Bu yöntem ile gelir elde etmek yurt dışında çok fazla da olsa ülkemizde son yıllarda artış olmuştur. Ama elde edilen bu gelire güvenip okulunu, işini bırakmak mantıksız olur.

Çünkü kazandıkları düzenli bir geliri ifade etmemektedir. Bir ay iyi gelir elde ederken bir sonraki ay çok düşük gelire dönüşebilir. Bir oyun oynayarak para kazanma yöntemi kolay bir yöntem değildir. Oldukça zahmetlidir. Bireyin emek ve zamanını ayırması gerekir. Bireyin oyun içindeki yetenekleri de kazanacağınız geliri belirleyen bir unsurdur. Oyun oynayarak para kazanmak için yapılması gerekenlere göz atalım.

Satış Yapmak

Oyun içinde satış yapmak uzun süredir var olan bir sistemdir. Çoğu birey oynadığı oyuna sıkı bir şekilde bağlılık gösterir. Bunun için ilerleme göstermesi gerekir. İhtiyacı olan sanal bir karaktere, eşyaya veya bir silaha ücret ödemek zorunda kalır. Çoğu oyunda oyuncular arasında alışveriş sistemi vardır. Bu sistem, oyun içinde kazandığınız paralarla bir şeyler satın alma işlemini görür. Aynı zamanda kazandığınız bu sanal paraları gerçeğe çevirebilme avantajını da sağlarsınız. Paypal sistemi sayesinde kazandığınız paraları hesabınıza yatıran oyun siteleri de mevcuttur.

Oyun içinde kazanılan item, altın ve karakterler de satış yapmak için uygundur. Kazanılan değerli eşyalar ve itemler karaborsa adı verilen sistemde satabilirsiniz. Çoğu oyunda karaborsa sistemi mevcuttur. Oyuncular kazandıkları değerli eşyaları karaborsa adı verilen sistemde satarak nakit elde edebilirler.



E-spor Turnuvalarına Katılarak Para Kazanma

Video oyunlarının profesyonel olarak ve belirli bir turnuva çerçevesinde oynanmasına e-spor adı verilir. Düzenlenen bu turnuvalar sayesinde profesyonel oyuncular para kazanır. Pek çok oyun için bu turnuvalar düzenlenmiştir. Bu turnuvalar sayesinde profesyoneller yüksek miktarlarda ücret kazanmışlardır. Ama düzenlenen e-spor turnuvalarından az kişi yüksek miktarlarda gelir elde etmişlerdir. Profesyonel olmak ve yüksek meblağlar elde etmek için kararlı ve yetenekli olmak gerekir.

Profesyonel oyuncular yalnızca bu turnuvalar sayesinde yüksek meblağlar elde etmezler. Dünyaca ünlü markalar bu profesyonellere sponsor olmaktadır. Sponsorluk üzerinden de kendilerine gelir elde etmiş olurlar. Aynı zamanda markalar profesyonellere reklam karşılığında da ücret öderler.

Testçi Olarak Para Kazanmak

Büyük video şirketleri oyun testçileri ile çalışır. Bu testçiler piyasaya sürülmemiş olan oyunları test ederler. Oyunda bulunan hataları raporlayıp bildirimde bulunurlar. Bir oyun, oyunculara sunulmadan önce çeşitli test aşamalarından geçirilir. Ve bu süre zarfında geliştirilir. Geliştirme işlemleri yapıldıktan sonra oyun sektörüne sunulur. Oyun testçileri ise geliştirme aşamasında oyun oynayarak gözlem yaparlar. Hataları gerekli birimlere rapor ederler. Verilen raporlar ışığında video şirketleri tekrar gözden geçirir. Hataları düzeltir ve tekrar testçilere verilip denenmesi istenir. Ardından piyasaya sürülür.

Test yapma işi sanıldığı kadar kolay ve sevilen bir iş olarak görülmemektedir. Çünkü bir testçi haftada 90 saatin üstünde çalışmaktadır. Aynı zamanda test ettikleri işler her zaman severek oynadıkları oyunlar değildir. Önlerine belki çocuklar için uygun olan bir oyun gelse onu incelemek zorunda kalırlar. Testçilik deneyimi yaşayan bireyler çok fazla deneyim yaşadıkları için aralarında oyun oynamayı bırakanlar olmuştur.

Bilgi Paylaşarak Para Kazanmak

Çoğu kişi tarafından takip edilen ve beğenilen bir oyun hakkında çok fazla bilgi sahibi ve deneyiminiz olabilir. Eğer böyle birisiyseniz tecrübe ve bilgilerinizi başka bireylerle paylaşabilirsiniz. Hem de belirli bir ücret karşılığında. Beğenilen oyunları oynamak için sizin bilgi birikiminizden faydalanmak isteyen çok sayıda birey var. Bilgi birikimi ve deneyimlerinizi oyun sektörüne kazandırma fırsatı kulağa çok cazip geliyor.

Açmış olduğunuz blog sayfanızda ya da yazdığınız e-kitap üzerinden bilgi paylaşımı yapabilirsiniz. Blog sayfanız için Enstitü vermiş olduğu ücretsiz blog yazarlığı eğitimi dersine kayıt olabilirsiniz. Profesyonel olarak yazı yazabilirsiniz. Yazmış olduğunuz e-kitapları satarak gelir elde edebilirsiniz. Emin olun yazmış olduğunuz bilgilere oyun oynamak için ihtiyacı olan çok birey vardır.

Videolar Kayıt Ederek Para Kazanma

Çoğu oyun hakkında bilgi sahibi misin? Gerekli tecrübelerin var mı? O zaman oyunlar hakkında video çekmeye ne dersin? Hem de çektiğin videolar sayesinde belirli bir gelire de sahip olacaksın. Bu videolar karşılığında sana bir ücret ödenecek. Çekmiş olduğun videoları YouTube ‘a yükleyebilirsin. Bireylerin videolarını izlemesi karşılığında ücret alabilirsin. Ama bunun birtakım şartları bulunmakta.

Çektiğin video da canlı olarak anlatım yapmalısın. Nasıl oynanacağını adım adım anlatman da diğer bir şartı. Aynı zamanda videonun bilgi içerikli ve eğitici olması ise son derece önemli ir şarttır. Bu yolu deneyerek para kazanabilirsiniz. Ancak verilen şartları da yerine getirmelisiniz. Aynı zamanda videonu izleyenlerin sayını arttırman gerek. Düzenli olarak video yükleyebilirsen düzenli bir gelirin olur.

Oyun Oynayarak Canlı Yayın Yapmak

Gelir elde etmenin farklı yollarından biri oyun oynayarak videolarınızı ya da fotoğraflarınızı yayınlamaktadır. Oyun konsolunun ekranında görüntünüzü paylaştığınızda, çeşitli platformlar tarafından takip edilirsiniz. Bu platformlar size takipçiler kazandırır. Bununla birlikte size verilen reklam ve sponsorluklar sayesinde gelir elde edersiniz.

Bu yöntemi kullanıp gelir elde etmek isteyen birinin çok fazla takipçisi olması gerekir. Reklam ve sponsorluk gelebilmesi için bu şart. Hiç kimse takipçisi az olan birine reklam vermek ya da sponsor olmak istemez. Kendinize özgü farklı anlatım tarzınızla rakiplerinize fark atıp takipçi arttırabilirsiniz. Zor oyunları oynayıp dikkatleri üzerinize çekebilirsiniz. Bu sayede takipçilerinizi de arttırma imkânına kavuşursunuz. Aynı zamanda gelirinizi de yükseltirsiniz.

Kimler Oyun Oynayarak Para Kazanma Şansını Yakalar?

Bu renkli dünyanın içerisinde olan herkes bu oyun sektöründen gelir elde edemez. Çünkü gelir elde etmek ve oyun oynamak farklı alanlardır. Bir birey oyunlarda çok başarılı olabilir. Ama iş gelir elde etmeye gelince o birey çakılabilir. Peki, gelir elde etme şansını nasıl yakalar? Gelir elde etmek için; oynadığı oyun hakkında profesyonel olması en önemli özelliktir. Hiç kimse bilmediği bir alan hakkında gelirini sağlayamaz. Diğer özellik ise ticari zekâya sahip olmaktır. Bireyin yaptığı işi pazarlama yetisine sahip olması ise başka bir özelliktir. Her sektörde olduğu gibi oyun sektöründe de araştırma yapmak ve stratejilerinizi doğru belirlemek gelir elde etmenizi sağlayacaktır.

Oyun Oynayarak Ne Kadar Para Kazanılır?

Gelir elde etme yollarından sonra “ne kadar kazanabilirim” sorusu akla gelmektedir. Yukarıda yazılan başlıkları yerine getirdikten sonra maddi boyutuna geldi. Ne kadar kazanabileceğiniz sizin ne kadar iyi oyuncu olduğunuza bağlıdır. Bu iş için ne kadar vaktinizi harcadığınıza ve emek gösterdiğinize göre değişmektedir. Örnek verecek olursak bazı oyunlarda kazanılan sanal paranın gerçek para olarak verildiği görülür. Bu sanal dünyada kazandığınız her sanal para aslında sizin gerçek hesabınıza para olarak görebilirsiniz. Popüler oyunlardan birinde yüksek seviyeye ulaştığınızda sizin seviyenizi satın almak isteyenler olacaktır. Seviyenizi satmak istediğiniz zaman mutlaka seviyenizi satın almak isteyen olacaktır. Yani kısacası kazancınızı belirleyecek olan sizsiniz. Zekânız. Ayda 100 TL, 1000 TL hatta binlerce lira kazanmak sizin elinizde.

Satış Yapmak, Oyun içinde kazandığınız paralarla eşya alıp satarak veya kazandığınız eşyaları karaborsa adı verilen sistemde satarak para kazanır, Kazançlar değişken olup, satılan eşyaya ve oyunun popülerliğine bağlıdır, E-spor Turnuvalarına Katılmak, Profesyonel olarak belirli bir oyunu oynayıp, düzenlenen turnuvalara katılarak para kazanılır, Kazançlar çok yüksek olabilir ama herkes profesyonel olup, yüksek meblağlar kazanamaz, Testçi Olarak Para Kazanmak, Büyük video oyun şirketleriyle anlaşarak, piyasaya sürülmemiş oyunları test edip, hataları bildirerek para kazanılır, Kazançlar genellikle saat başına ve deneyime bağlı olarak belirlenir, Bilgi Paylaşarak Para Kazanmak, Belirli bir oyun hakkında çok fazla bilgi sahibiyseniz, tecrübe ve bilgilerinizi başkalarıyla paylaşıp para kazanabilirsiniz, Kazançlar, bilginin kalitesine, popülerliğe ve izleyici kitlesine bağlıdır, Reklam Karşılığı Para Kazanmak, Profesyonel oyuncular dünyaca ünlü markaların sponsorluğunda kullanıcılara oyunla ilgili reklamlar gösterirler, Kazançlar, markanın ününe, oyunun popülerliğine ve izleyici kitlesine bağlıdır, Twitch Yayıncılığı, Twitch platformunda canlı yayın yaparak, takipçi ve izleyiciden bağış yoluyla gelir elde edilir, Kazancı, takipçi sayısına, izlenme oranına ve bağış miktarına bağlıdır, YouTube Oyun Yayıncılığı, YouTube platformunda oyun videoları oluşturarak ve yayınlayarak, izlenme oranına ve reklam gelirlerine bağlı olarak para kazanılır, Kazancı, video izlenme sayısına, abone sayısına ve reklam gelirlerine bağlıdır, Oyunlarla İlgili İçerik Üretmek, Oyunlar hakkında rehberler, incelemeler veya tüyolar gibi içerikler üreterek para kazanılır, Kazancı, içeriğin kalitesine, popülerliğe ve izleyici kitlesine bağlıdır, Oyun Geliştirmek, Kendi oyununuzu geliştirerek veya büyük oyun geliştirme şirketleri için çalışarak para kazanabilirsiniz, Kazancı, oyunun kalitesine, popülerliğe ve satış sayısına bağlıdır, Oyun Eğitmenliği, Belirli bir oyunda yetenekliyseniz, başkalarına oyun dersleri vererek para kazanabilirsiniz, Kazancı, yeteneğe, tecrübeye ve talebe bağlıdır
gelir elde etmekoyun oynama oyun oynayarak para kazanma oyun sektörü para kazanma
Kalın, koyu renk sakallı bir adam beyaz bir duvara yaslanmış duruyor. Otuzlu yaşlarında görünüyor ve yüzünde ciddi bir ifade var. Sakalları dolgun ve gür, yüzünün ve boynunun büyük bir kısmını kaplıyor. Üzerinde açık gri desenli siyah bir tişört ve mavi bir kot pantolon var. Adamın kısa, koyu renk saçları var ve gözleri koyu kahverengi. Sert bir ifadeyle dosdoğru karşıya bakıyor. Arka plan beyaz bir duvar ve ışık görüntünün sol tarafından geliyor.
Sezer Açiler
Blog Yazarı

Sezer AÇİLER, 19 Haziran 1995 tarihinde Sakarya’da dünyaya geldi. 2018 yılında Sakarya Üniversitesi Sosyoloji bölümünü bitirdi. Gayrimenkul danışmanı, stajyer sosyolog ve Felsefe Grubu öğretmeni olarak çalıştı. Sertifika programlarına katıldı. 2019 yılında İstanbul İşletme Enstitüsünde blog yazarı olarak çalışmaya başladı.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Görüntüde beyaz bir satranç taşı tutan bir kişinin elinin yakın çekimi görülüyor. El bir hamle yapıyor ve tahtanın etrafına dağılmış birkaç satranç taşı daha görülebiliyor. Görüntü biraz bulanık ve satranç taşlarının detayları tam olarak görünmüyor. Tahta siyah beyaz dama desenli açık kahverengi renktedir ve taşlar siyah detaylı beyazdır. Arka plan karanlıktır ve net bir şekilde tanımlanmamıştır.
Online Eğitim

Satrançta Açılışlar Nasıl Yapılır?

19 Aralık 2019
Resimde bir çift beyaz video oyun kumandası görülüyor. Kumandalar dikdörtgen şeklinde siyah beyaz bir tasarıma ve üstte iki düğmeye sahip. Kumandalardan biri bütünüyle görülebilirken, diğeri bulanık bir kedi görüntüsüyle kısmen gizlenmiş durumda. Görüntünün arka planında, uzakta bir çift beyaz ve siyah video oyun kumandası görülebiliyor. Görüntünün sağ tarafında, bir masanın üzerinde bir grup seramik figürün yanı sıra mavi rakamlı dijital bir saat görülüyor. Görüntünün sol tarafında ise beyaz bir yüzey üzerinde altın bir haçın yanı sıra bir çanın yakın çekimi ve ahşap bir yüzeyin yakın çekimi görülüyor. Resim bütünüyle modern bir oyun düzenini yansıtıyor.
Teknoloji

Online Oyunlar Nelerdir?

07 Ocak 2020