AnasayfaBlogOnline ve Offline Pazarlamada Etkili Yöntemler
Satış - Pazarlama

Online ve Offline Pazarlamada Etkili Yöntemler

26 Kasım 2019
Bir yığın renkli dergi ahşap bir masanın üzerine dizilmiş. En üstteki dergide yeşil bir gıda maddesi, ikinci dergide ise bir adamın yüzünün yakın çekimi var. Üzerinde yazılar olan bir grup dergi ve siyah yazılar olan beyaz bir daire var. Sağ tarafta, üzerinde iki çocuk resmi olan bir kitap görülüyor. Yığının en altında bir derginin yakın çekimi görülüyor. Arka planda bir buket ayçiçeği var ve sahneye parlak bir renk katıyor.
Etkili Pazarlama YöntemleriAçıklamaÖzel Bilgiler
Basılı Tanıtım MateryalleriBroşürler ve antetli kağıtlar gibi basılı materyaller, işletmenizin tanıtımına yardımcı olabilir ve güvenilirlik sağlar.Bunlar kapalı çevrelere ulaşma ve müşterilerin boş zamanlarında okumak üzere alabileceği materyallerdir.
Broşürlerin KullanımıBroşür e-mail pazarlama, online promosyonlar yöntemlerine destek verir. İyi tasarlanmış, özgün kaliteyi yansıtan bir broşür pazarlama kurgunuzu desteklerBroşür okuyucuyu motive edecek unsurlar içermeli ve okuyucunun bakış açısına göre hazırlanmalıdır
Yaratıcı Basılı FormatlarMüşterilerinizi şaşırtacak, okurken eğlendirecek, yaratıcı formatlar kullanmalısınız.İşinizle özdeşleşen bir broşür akıllarda kalıcı yer etmenizi sağlar.
Kişiselleştirme ve Pozitif DilBroşür metinleri birebir yüz yüze konuşma yöntemine göre hazırlanmalıdır. Bu, karşı tarafa sadece seninle konuşuyorum hissini verir.Kişiselleştirilmiş yönergeler kullanılabilir. Örneğin, “hey bu senin için” veya “buraya bakmalısın” gibi.
Satış YönlendirmeHerkese temel bilgi verin ve satışa yönlendirin. Sadece ürününüzle ilgilenen kişilere ürün detayı ile ilgili bilgiler sağlayın.Ürünle ilgili detayların herkese okutulmasını beklemeyin.
İletişim Kurmaİletişim bilgileriniz mutlaka broşürünüzün sonunda yer almalı. Satış gücünün artması için her sayfada tavsiyeniz bulunmalıdır.Eğer web siteniz üzerinden satış yapıyorsanız, web sitesi bilgilendirmesini unutmayın.
Broşürün SaklanmasıBroşürün içindeki bilgiler, okuyucunun ondan bahsetmesini ve diğer insanlara da vermesini sağlamalıdır. Bu sebeple broşürler kullanışlı olmalıdır.Broşürlerin elinde tutulması ve tekrar kullanılabilir olması için ilgi çekici ve kaliteli olması gerekiyor.

Pazarlama nedir? Pazarlama satıştan önce müşteri kazanmak, satışla birlikte gelir arttırmak ve sonrasında elde edilen müşteriyi elde tutabilmek için yapılan farklı çalışmaların birlikte sunulduğu bir yöntemdir. Günümüzde internet pazarlama alanında en yaygın kullanılan ve geleneksel pazarlamaya göre daha fazla sayıda kitleye ulaşabilen kendine has ucuz bir yöntem olarak karşımıza çıkar. 

İnternetten pazarlamanın doğru bir etki yaratmasını sağlayabilmek için belli birtakım araçlarla birlikte kullanılması gerekmektedir. Online şirketler şirketlerini tanıtmak amaçlı broşür veya farklı tür de tanıtıcı malzemeler verir.

Basılı Tanıtım Materyalleri Online Şirketler İçin Gerekli Midir?

Bu malzemelere 3 sebepten dolayı ihtiyaç vardır.

Kapalı çevre

Ağızdan ağıza iletişim dediğimiz kavrama bir el broşürü inandırıcılık katar. Çevrede ulaşmak istenilen fakat işletmeyi tanımayan bir kitleye bu yöntem dahilinde ulaşılabilir. Çünkü insanlar sözden çok kendilerine sunulan bir metni yazılı görmek ve inanmak ister.

Güvenilirlik

Kartvizit, iyi yapılmış bir ambalaj, antetli kağıt da bir yazı ciddi bir kuruluş olarak görünmenizi sağlar.

Zaman

İnsanlar boş zamanlarında okumak için ücretsiz basılı materyal almak isterler. Online bir işletmeyseniz web sitenizde bulunduracağınız kaliteli pdf formatında bir broşür işletmenize kalite katar ve potansiyel müşterilerinize zaman kazandırır. Bilgisayarlarına yükleyebildikleri bu broşürler üzerinden de ürün veya hizmetinizin ne olduğunu ve neler yaptığınızı, neden satın almaları gerektiğini söyleyebilirsiniz.  

Broşür ne işe yarar?

Broşür e-mail pazarlama, online promosyonlar yöntemlerine destek verir. Etkili bir satış aracıdır. İyi tasarlanmış, özgün kaliteyi yansıtan bir broşür pazarlama kurgunuzu destekler, ürün veya hizmetinizi sattırır. Haftanın 7 günü uygulanabilecek pazarlama broşürlerinizin satışları destekleyici notları.

Okuyucu motive et Onun broşüründe ne aradığını bil.

Okuyucunun broşürü eline almasını sağlayan en önemli şey ön kapaktır. Okuyucuyu o an motive edecek yararları veya onu uzaklaştırabilecek olan ifadeleri düşünün ve onlara yer verin. İlk sayfada ürün ve hizmetlerinde var olabilecek teknik terimler ile tanıtım yapmayın. Bunun yerine onun ilgisini çekecek çarpıcı bir ifade özel indirim teklifi, satışla ilgili ön bilgilendirme notları eklenebilir. Sadece şirketin logosu veya ürün ismi de broşürün alınmasını teşvik etmeyecektir. 

Broşürünüzü okuyucunun bakış açısına uygun hazırlamalısınız. Okuyucu broşürü eline aldığında hakkınızda ne bilmek ister? Yaptıklarınızla eşleşen ve okuyucuların düşünce sırasını takip eden soru dizini oluşturabilirsiniz. Ürün veya hizmetiniz ile ilgili önemli noktaları yanıtlayıp sunduğunuz da okuyucu sormak istediği soruya en yakın soru ve cevabı bularak sizi merak etme, daha fazla tanıma isteği ve kendine yakın hissetme deneyimi yaşayacaktır.

İçerikleriniz için liste başlıkları oluştur

Eğer broşürünüz birden çok sayfadan oluşuyorsa içerik listesi kullanabilirsiniz. Bu listeleme kısmını koyu renkte ve diğer metinden ayrı bir şekilde yapabilirsiniz. Broşürü okutmak için içerik kısmında ürün tanıtımına yardımcı olacak ürün özelliklerinin önemli notları belirlenebilir.  “Giriş”, “İçindekiler” gibi başlıklardan farklı size uygun bir içerik başlığı kullanabilirsiniz.

Broşürü fark ettirecek yaratıcı basılı formatlar kullan

Müşterilerinizi şaşırtan, okurken eğlendiren, yaratıcı formatlar kullanabilirsiniz. Bir pizza satıyorsanız pizza şeklinde bir tanıtım formatı hazırlayabilirsiniz. Bir piano konserine bilet satacaksanız biletleri piano resmi şekliyle tasarlayabilirsiniz. İşinizle özdeşleşen bir broşür akıllarda kalıcı yer etmenizi sağlayacaktır.

Kişiselleştirin ve pozitif bir dil konuşun

Broşür metinlerinin bir kitleye konuşur gibi değil birebir yüz yüze konuşma yöntemine yoğunlaşarak hazırlanmış olması gerekir. Bu karşı tarafa sadece seninle konuşuyorum hissini verecektir. Sayfalarda kolayca gezinebilmek kişiselleştirilmiş yönergeler sunmak “hey bu senin için”,” buraya bakmalısın” gibi yönergeler tüm sayfaların okunması için merak uyandıracaktır

Satış yapın

Broşürünüzü eline alan herkes sizin müşteriniz olmayabilir. Potansiyel müşteri adaylarınızın eline geçen broşür de ürününüzün her detayı okunmak istenmeyebilir. Bu nedenle herkese temel bilgi verin ve satışa yönlendirin. Sadece ürününüzle ilgilenen kişilere ürün detayı ile ilgili bilgiler sağlayın. Okuyucuya o an fayda sağlamayacak şeyleri onlara okutarak zaman kaybetmeyin.

İletişim kurun

İletişim bilgileriniz mutlaka broşürünüzün sonunda yer almalıdır. Satış gücünün artması için her sayfada tavsiyeniz bulunmalıdır. Web sitesi üzerinden ürün satışı gerçekleştiriyorsanız mutlaka web sitesi bilgilendirmesini unutmamalısınız.

Broşürün saklanmasını sağlayın

Broşür içinde yer alan bilgiler okuyucunun onu okumasından ziyade ondan bahsetmesini, diğer insanlara da vermesini sağlayacak şekilde kurgulanmalıdır.  Bu sebeple broşürler kullanışlı, saklanmaya uygun olarak hazırlanmalıdır.

Basılı Tanıtım Materyalleri, Broşürler ve antetli kağıtlar gibi basılı materyaller, işletmenizin tanıtımına yardımcı olabilir ve güvenilirlik sağlar, Bunlar kapalı çevrelere ulaşma ve müşterilerin boş zamanlarında okumak üzere alabileceği materyallerdir, Broşürlerin Kullanımı, Broşür e-mail pazarlama, online promosyonlar yöntemlerine destek verir İyi tasarlanmış, özgün kaliteyi yansıtan bir broşür pazarlama kurgunuzu destekler, Broşür okuyucuyu motive edecek unsurlar içermeli ve okuyucunun bakış açısına göre hazırlanmalıdır, Yaratıcı Basılı Formatlar, Müşterilerinizi şaşırtacak, okurken eğlendirecek, yaratıcı formatlar kullanmalısınız, İşinizle özdeşleşen bir broşür akıllarda kalıcı yer etmenizi sağlar, Kişiselleştirme ve Pozitif Dil, Broşür metinleri birebir yüz yüze konuşma yöntemine göre hazırlanmalıdır Bu, karşı tarafa sadece seninle konuşuyorum hissini verir, Kişiselleştirilmiş yönergeler kullanılabilir Örneğin, “hey bu senin için” veya “buraya bakmalısın” gibi, Satış Yönlendirme, Herkese temel bilgi verin ve satışa yönlendirin Sadece ürününüzle ilgilenen kişilere ürün detayı ile ilgili bilgiler sağlayın, Ürünle ilgili detayların herkese okutulmasını beklemeyin, İletişim Kurma, İletişim bilgileriniz mutlaka broşürünüzün sonunda yer almalı Satış gücünün artması için her sayfada tavsiyeniz bulunmalıdır, Eğer web siteniz üzerinden satış yapıyorsanız, web sitesi bilgilendirmesini unutmayın, Broşürün Saklanması, Broşürün içindeki bilgiler, okuyucunun ondan bahsetmesini ve diğer insanlara da vermesini sağlamalıdır Bu sebeple broşürler kullanışlı olmalıdır, Broşürlerin elinde tutulması ve tekrar kullanılabilir olması için ilgi çekici ve kaliteli olması gerekiyor
online pazarlama offline pazarlama Online ve Offline Pazarlamada Etkili Yöntemler
Bu, yüzünde canlı bir gülümseme olan bir kadının yakın çekim portresidir. Sarı saçları yana ayrılmış ve gevşek dalgalarla şekillendirilmiş. Yumuşak, mavi gözleri parlak ve büyüleyici. Parlayan cildi neredeyse ışıl ışıl ve yanakları gülümsemenin verdiği keyifle hafifçe kızarmış. Üzerinde yüksek yakalı beyaz bir gömlek ve boynunda zarif bir kolye var. Duruşu rahat ve kendinden emin, neşeli bakışları memnuniyet ve huzur yayıyor. Güzelliğin ve neşenin vücut bulmuş hali olan gülümsemesi onu gören herkese ışık ve sıcaklık getiriyor.
Bahar Beşer
Blog Yazarı

Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezundur. Muğla Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği bölümünde eğitim görmüştür. İstanbul İşletme Enstitü blog bölümünde içerik üretmektedir. Online eğitim, markalaşma, kişisel gelişim alanlarında yazılar yazmaktadır.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Beyaz klavyeli bir bilgisayar kullanan bir adamın yakın çekimi. Bileğinde bir saat vardır ve kolunu masaya dayamıştır. Sol eli klavyenin üzerinde hızla hareket ederken, gözleri bilgisayar ekranına odaklanmıştır. Ekranda bir adam görülmektedir. Klavyenin sağında siyah bir yüzey üzerinde dikdörtgen şeklinde beyaz bir nesne vardır.
Dijital Pazarlama

Dijital Pazarlama Yöntemleri

23 Ekim 2019
Bir tuğla duvar üzerine bir televizyon çizilmiştir. Kavisli bir tepesi ve dairesel bir ekranı olan bir televizyon setinin siyah beyaz bir taslağıdır. Ekranın ortasında bir hedef ve onu işaret eden bir ok bulunmaktadır. Televizyonun yanındaki tuğla duvarda beyaz bir daire var. Arka planda kırmızımsı-turuncu bir yüzey var ve yakından kırmızı bir kutu görülebiliyor. Kırmızı yüzeyin üzerine çizilmiş beyaz bir ok da var. Görüntünün alt kısmında yeşil çizgileri ve beyaz işaretleri olan bir tenis kortunun yakın çekimi yer almaktadır.
Satış - Pazarlama

Reklamcılıkta Sübliminal Pazarlama Yöntemleri

13 Mayıs 2019
Bu görsel, beyaz bir armatürün içinde renkli bir ampul ve ortasında renkli bir elmas bulunan bir ampulü göstermektedir. Ampulün üzerinde beyaz bir yazı var ve etrafı parlak ve canlı turuncu ve kırmızı tonlarla çevrili. Merkezdeki elmas ise çeşitli maviler, yeşiller ve sarılarla parlak bir şekilde renklendirilmiştir. Ampul ve elmasın renkleri, armatürün beyazıyla güzel bir kontrast oluşturarak güzel ve benzersiz bir sahne yaratır. Ampul ve elmas yoğun bir parlaklıkla ışıldıyor ve ampul ile elmasın dokusu fotoğrafın karmaşıklığına katkıda bulunuyor. Genel olarak, benzersiz renkler, dokular ve parlaklığın birleşimi göz alıcı bir görüntü oluşturuyor.
Satış - Pazarlama

Geleneksel Pazarlama Nedir? Yöntemleri Nelerdir?

26 Aralık 2019
Bir dizüstü bilgisayar beyaz bir masanın üzerinde durmakta ve ekranında mavi ve beyaz bir zarf görüntülenmektedir. Dizüstü bilgisayarın beyaz tuşları olan siyah bir klavyesi vardır ve dizüstü bilgisayarın sağ tarafına beyaz bir fincan yerleştirilmiştir. Ön planda, tuşları hafifçe kaldırılmış klavyenin yakın çekimi görülüyor. Dizüstü bilgisayarın sol tarafında küçük mavi ve beyaz bir zarf görülüyor. Daha arka planda, içinde birkaç eşya bulunan bir kasenin yakın çekimi görülebiliyor. Kase beyaz bir yüzeyle çevrilidir ve arka planda bir pencere hafifçe açıktır.
Dijital Pazarlama

E-Mail Marketing Nedir? Nasıl Yapılır?

28 Aralık 2020