AnasayfaBlogGünümüzde Sosyal Medya Kullanımı
Sosyal Medya

Günümüzde Sosyal Medya Kullanımı

04 Eylül 2019
Üzerinde logolar bulunan bir grup renkli top mavi bir arka plan üzerinde durmaktadır ve her topta farklı bir logo bulunmaktadır. Sol üstteki top beyazdır ve üzerinde kırmızı ve sarı bir logo, ortadaki top yeşildir ve üzerinde pembe bir telefon sembolü, sağ üstteki top mor renktedir ve üzerinde bir insan logosu, sağ alttaki top ise mavidir ve üzerinde bir kuş sembolü vardır. Resmin arka planında beyaz bir metin bulunmaktadır.
KonuAçıklamaSonuç
Sosyal Medyanın EtkileriSosyal medya, dünya nüfusunun %56'sı tarafından kullanılıyor ve günlük yaşamın büyük bir parçası haline geldi.Sosyal medyanın hayatın her alanında büyük bir etkisi bulunmaktadır.
Sosyal Medya Kullanımının SebepleriSosyal medya, her türlü bilgiye kolay erişim, istediğiniz kişiyle istediğiniz zaman bağlantı kurma ve duygularınızı paylaşma imkanı sunar.Sosyal medya, kullanıcıları için önemli faydalar sağlar.
Sosyal Medyanın YararlarıSosyal medya aracılığıyla kullanıcılar, haberi hızlı ve takipçileri ile kolayca paylaşabilir, iş bulabilir ve hatta ürünlerini tanıtabilir.Sosyal medya, bazı durumlarda son derece yararlı olabilir.
Sosyal Medyanın ZararlarıSosyal medya bağımlılığı, çocuklarda daha fazla olmak üzere birçok kişi tarafından kullanılır. Fazla kullanım göz sağlığı üzerinde olumsuz etkiler yaratır.Sosyal medyanın kullanımı kontrollü olmalıdır.
Sosyal Medya Eğitimleriİstanbul İşletme Enstitüsü tarafından verilen 'Sosyal Medya Uzmanlığı Eğitimi' ile sosyal medya kullanımının ve etkin yönetiminin temelleri öğretilebilir.Sosyal medya eğitimleri, bireylere sosyal medyanın kullanımının ve yönetiminin nasıl kontrol edileceği konusunda yardımcı olur.
Sosyal Medyanın Kendi Faydamıza KullanımıTelefonlarınızı bırakmalı, kendinize belirli sınırlar koymalı ve sağlığınıza ciddi zararlar vermemeliyiz.Sosyal medya, kontrollü ve bilinçli bir şekilde kullanıldığında faydalıdır.
Sosyal Medya Yönetimi'Her şeyin çoğu da azı da zararlıdır' deyimini kullanarak, sosyal medyanın hem çok yararlı hem de çok zararlı olabileceğini anlamamızdır.Sosyal medya yönetimi, kullanıcıların sağlık, huzur ve genel refahı üzerinde önemli bir etkiye sahip olabilir.
Sosyal Medya Asosyal Olmayı Tetikler Mi?Yanlış kullanıldığında, sosyal medya depresyon, kıskançlık ve asosyal davranışları tetikleyebilir.Sosyal medyayı bilinçli ve dikkatli bir şekilde kullanmak, olumsuz etkilerini azaltabilir.
Sosyal Medya ve TeknolojiSosyal medya, teknoloji trendlerini, haberleri ve yenilikleri takip etmek ve paylaşmak için etkili bir araçtır.Sosyal medya, teknolojik bilgi ve bilinçlendirme için değerli bir platform olabilir.
Çocuklar ve Sosyal MedyaÇocuklar sınırlı sürelerle sosyal medyayı kullanmaya teşvik edilmeli ve bu sürelere uymaları için yönlendirilmelidir.Çocukların sosyal medya kullanımı dikkatlice kontrol edilmeli ve yönetilmelidir.

Teknoloji hayatımızın her yerinde bizle beraber gelişmeye devam ediyor. Her gün yeni bir yenilik ile karşı karşıya kalıyoruz. Bu yeniliklerin en büyüklerinden bir tanesi kesinlikle internet.

Sosyal Medyanın Etkileri

İnternet hayatımıza girdiğinden beri işlerimizi kolaylıkla halledebiliyoruz veya istediğimiz bir bilgiye rahatlıkla ulaşabiliyoruz. Veriler gösteriyor ki dünya nüfusunun %56’sı interneti kullanıyor ve %45’i de sosyal medya kullanıyor. Bu verilerden de anlaşılacağı gibi sosyal medya ve hayatımıza etkileri oldukça büyük.  Gün geçtikçe internet de farklı yenilikleri beraberinde getiriyor. Bunlardan bir tanesi tabi ki de sosyal medya. Günümüzde neredeyse herkes bu platformları kullanıyor. 

Sosyal medya neden çok kullanılıyor?

İnsanların sosyal medya platformlarını bu kadar kullanmasının arkasında aklımıza gelebilecek her şeyin ulaşılabilirliğini çok kolaya indirgemesi bulunuyor. Herkes istediği kişiyle istediği zaman konuşabiliyor, mesajlaşabiliyor veya bir gönderi ya da fotoğraf paylaşabiliyor. Bu örnekleri daha da çeşitlendirebiliriz. Günümüzde insanlar her şeyin en kolay yolunu araştırırken sosyal medya bu getirileriyle neden tercih edilmesin ki? Peki sosyal medya gerçekten faydalı mı?

Sosyal Medyanın Yararları

Dünyanın her yerinde farklı olaylar meydana geliyor. Sosyal medya kullanıcısı bulunduğu bölgeden çok uzak bir yerdeki bir haberi bütün detaylarıyla kolaylıkla öğrenebiliyor. Bununla ilgili duygu ve düşüncelerini özgürce diğer insanlarla Twitter üzerinden paylaşabiliyor. Bunun yanında çok uzaklarda yaşayan bir akrabasıyla ya da arkadaşıyla bir tıkla Facebook sayesinde iletişime geçebiliyor.

Keyifli vakit geçirdiği arkadaşıyla bir fotoğrafını Instagram üzerinden diğer arkadaşlarına göstermek için paylaşabiliyor. Sosyal medya üzerinden iş bulmak da çok yaygınlaşıyor. Hatta bu amaca yönelik oluşturulan LinkedIn insanların profillerinde kendi online özgeçmişlerini oluşturmasına iş dünyasıyla ilgili haberleri takip etmelerine ve ilgili kişilerle iletişim kurmalarına olanak sağlıyor. Büyük firmalar bile sosyal ağları etkin bir şekilde kullanıyor. Bu sayede ürünlerini bulunduğu platformda kolaylıkla tanıtabiliyor. Bunun gibi örnekleri günümüz dünyasında görüyor ve deneyimliyoruz. Geleneksel medya yerine sosyal medyanın yararlarının çok fazla olduğunu net bir şekilde görebiliyoruz.

Sosyal Medyanın Zararları

Sosyal ağlar akıllı telefonlara sahip insanların çoğu tarafından kullanılıyor. Ama maalesef bu sosyal ağları kullananlar zamanlarının çoğunu da bu platformlarda harcayabiliyorlar. Bu kimilerinde bağımlılık haline dönüşebiliyor. Sabah kalkar kalmaz ilk Instagram, Twitter ve Facebook bildirimlerini kontrol edenlerin sayısı çok fazla. Selfie çekerken hayatlarını kaybedenler bile var. Özellikle bağımlılık durumu çocuklarda biraz daha fazla baş gösteriyor. Büyüklerini ziyaret eden bir çocuk sosyal medya hesabı için daha fazla takipçi kazanma derdinde olabiliyor.

Sosyal medya platformunda sahte hesaplar ile sahte yaşamlar kuran çok fazla insan bulunuyor. Bu bazı insanlarda kıskançlık ve kendi hayatından memnun olmama gibi durumlara sebebiyet veriyor. Ve depresyona girme ihtimalini de beraberinde getiriyor. Adı üzerinde olan sosyal medya belki de insanlara bu duyguları yaşatarak asosyal olmalarına sebep oluyor. Sosyal medya düzgün kullanıldığında iyi yanları da yok değil. Sosyal medya teknolojik konuda gündeme haberlerini, videolarını ve reklamlarını en iyi şekilde sunuyor. Teknolojik açıdan bakacak olursak sosyal medya zaten bir interaktif bir platform ve getirdiği yenilikler saymakla bitmez. 

Sosyal medya ile ilgili bir eğitim var mı?

Konu ile ilgili İstanbul İşletme Enstitüsü tarafından verilen ücretsiz online eğitimler kapsamında Sosyal Medya Uzmanlığı Eğitimi de almak mümkün.

Ne Yapmalıyız?

Sosyal ağların yararlı ya da zararlı olmasıyla ilgili kimse tam bir şey söyleyemiyor. Nedeni de belki de iki yönden de çok fazla yönünün olması. Bireyler sosyal medya hesaplarını kendi kendilerine yararlı ya da zararlı yapabiliyorlar. 

Sosyal ağları kendimize nasıl yararlı kılabiliriz?

Çözüm tamamen sosyal ağların yönetimiyle ilgili. Bunun için hesaplarınızı kapatmanıza gerek yok. Sadece kendinize bazı sınırlar koymalısınız. Belli bir saati aştığınızda telefonu elinizden bırakmalısınız. Sağlığımız her şeyden daha değerli. Telefonlara çok fazla bakmak özellikle göz sağlığımızı kötü etkiliyor. Bunu hatırlayarak bırakmanızı daha da  kolaylaştırabilirsiniz. Çocuklara da aynı şekilde telefonlarını kısıtlı bir süre için vermelisiniz.

Yönetim Bizde Olmalı

Sosyal medya yönetimi çok önemli. “Her şeyin çoğu da azı da zararlıdır.’’ deyimi gerçekten bu konuda ön planda oluyor. Sosyal medya hem çok yararlı hem de çok zararlı. Bunu kendi ruhsal ve fiziksel sağlığımızı bozmadan ve gerçek hayattan uzaklaşmadan kullanmak bizim elimizde. Eğer bunu uygulayamazsak verimsiz insanlar oluruz. Sosyal medya ana sayfasını tamamlamak için uğraşmayın. Bu o platformların size kurduğu bir tuzaktır. Bu tuzağa düşmemek gerekiyor. Belirlediğiniz saat kadar gönderi paylaşın ya da beğenin. Sonrasında telefonu bırakmayı ve gerçek hayatta sevdiklerinizle beraber vakit geçirmeyi unutmayın.

Yazar: Esra Şahin

Sosyal Medyanın Etkileri, Sosyal medya, dünya nüfusunun %56'sı tarafından kullanılıyor ve günlük yaşamın büyük bir parçası haline geldi, Sosyal medyanın hayatın her alanında büyük bir etkisi bulunmaktadır, Sosyal Medya Kullanımının Sebepleri, Sosyal medya, her türlü bilgiye kolay erişim, istediğiniz kişiyle istediğiniz zaman bağlantı kurma ve duygularınızı paylaşma imkanı sunar, Sosyal medya, kullanıcıları için önemli faydalar sağlar, Sosyal Medyanın Yararları, Sosyal medya aracılığıyla kullanıcılar, haberi hızlı ve takipçileri ile kolayca paylaşabilir, iş bulabilir ve hatta ürünlerini tanıtabilir, Sosyal medya, bazı durumlarda son derece yararlı olabilir, Sosyal Medyanın Zararları, Sosyal medya bağımlılığı, çocuklarda daha fazla olmak üzere birçok kişi tarafından kullanılır Fazla kullanım göz sağlığı üzerinde olumsuz etkiler yaratır, Sosyal medyanın kullanımı kontrollü olmalıdır, Sosyal Medya Eğitimleri, İstanbul İşletme Enstitüsü tarafından verilen 'Sosyal Medya Uzmanlığı Eğitimi' ile sosyal medya kullanımının ve etkin yönetiminin temelleri öğretilebilir, Sosyal medya eğitimleri, bireylere sosyal medyanın kullanımının ve yönetiminin nasıl kontrol edileceği konusunda yardımcı olur, Sosyal Medyanın Kendi Faydamıza Kullanımı, Telefonlarınızı bırakmalı, kendinize belirli sınırlar koymalı ve sağlığınıza ciddi zararlar vermemeliyiz, Sosyal medya, kontrollü ve bilinçli bir şekilde kullanıldığında faydalıdır, Sosyal Medya Yönetimi, 'Her şeyin çoğu da azı da zararlıdır' deyimini kullanarak, sosyal medyanın hem çok yararlı hem de çok zararlı olabileceğini anlamamızdır, Sosyal medya yönetimi, kullanıcıların sağlık, huzur ve genel refahı üzerinde önemli bir etkiye sahip olabilir, Sosyal Medya Asosyal Olmayı Tetikler Mi?, Yanlış kullanıldığında, sosyal medya depresyon, kıskançlık ve asosyal davranışları tetikleyebilir, Sosyal medyayı bilinçli ve dikkatli bir şekilde kullanmak, olumsuz etkilerini azaltabilir, Sosyal Medya ve Teknoloji, Sosyal medya, teknoloji trendlerini, haberleri ve yenilikleri takip etmek ve paylaşmak için etkili bir araçtır, Sosyal medya, teknolojik bilgi ve bilinçlendirme için değerli bir platform olabilir, Çocuklar ve Sosyal Medya, Çocuklar sınırlı sürelerle sosyal medyayı kullanmaya teşvik edilmeli ve bu sürelere uymaları için yönlendirilmelidir, Çocukların sosyal medya kullanımı dikkatlice kontrol edilmeli ve yönetilmelidir
sosyal medya geleneksel medya yönetim telefon sosyal ağ sosyal medya yönetimi
Bu resimde ikisi de gözlük takan bir erkek ve kadın görülüyor. Adam mavi bir gömlek ve siyah bir pantolon giyerken, kadın beyaz bir gömlek ve mavi bir kot pantolon giymektedir. Her ikisinin de gözlükleri takılı ve dümdüz ileriye bakıyorlar. Adamın kolu kadının beline dolanmış ve yüzleri birbirine yakın göründüğü için birlikte bir anı paylaşıyor gibi görünüyorlar. Arka plan yumuşak, kirli beyaz bir renktedir. Işık hafif loş, görüntüye yumuşak ve sıcak bir his veriyor. Gözlüklerine rağmen, gözleri hala bir duygu belirtisi gösteriyor. Birbirlerinin varlığından memnun ve mutlu görünüyorlar.
Konuk Yazar
Blog Yazarı

İstanbul İşletme Enstitüsünde yazılarının yayınlanmasını isteyen konuk yazarlarımız için oluşturulan bilgi kartıdır. Birçok alanda ve disiplindeki yazıları bu hesap üzerinde bulabilirsiniz.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Kızıl saçlı, sakallı ve beyaz gömlekli bir adam başparmağını kaldırıyor. Yüzü görüntünün odak noktasıdır, arka planda bulanık bir bilezik vardır. Sağında beyaz zemin üzerinde siyah bir yazı ve üstünde içinde beyaz bir tik olan yeşil bir daire var. Adamın geniş bir gülümsemesi var ve yaptığı işten çok memnun görünüyor. Sanki neşesini vurgulamak istercesine etrafı güneşli bir atmosferle çevrili. Gözleri kapalı ve başparmağıyla onay ve pozitiflik ifade eden bir işaret yapıyor. Coşkusu bulaşıcı ve bu resme bakarken iyimserlik hissetmemek mümkün değil.
Resimdeki adam ışıl ışıl gülümsüyor, gözleri neşe ve sevinçle kırışıyor. Dişleri tamamen düzgün ve beyaz, yanakları mutlulukla parlıyor. Açık mavi bir gömlek giymiş ve koyu renk saçları düzgünce taranmış. Ellerini önünde kavuşturmuş, yüzünde memnuniyet ve tatmin ifadesi var. Rahat bir duruşu var, rahatlık ve konfor hissi veriyor. Resmin arka planı açık gri, bu da onun parlak gülümsemesini daha da öne çıkarıyor. Görüntü mükemmel bir şekilde yakalanmış, neşe ve memnuniyet hissi yayıyor.Sedat Ateş
1287524
Bu görsel dijital pazarlama alanında bir online kursu tasvir etmektedir. Sakallı ve bıyıklı bir adam çerçevenin ortasında parmağıyla işaret ediyor. Beyaz gömleği ve sarı arka planı parlak ve canlı bir kontrast oluşturuyor. Arka planda ayrıca bir bileziğin ve bir adamın yüzünün yakın çekimini görebiliyoruz. Bu görsel, dijital pazarlama kursunun ideal bir temsili olup, ön planda materyalin önemini gösteren bir erkek yer almaktadır. Renklerin, nesnelerin ve yüz ifadelerinin birleşimi, görsele dijital pazarlama için bir coşku ve heyecan hissi veriyor. Bu görsel, dijital pazarlamanın getirebileceği bilgi ve heyecanın mükemmel bir temsili.
4.9
(331)

Dijital Pazarlama Eğitimi

15 Konu5 Saat
Resimdeki adam ışıl ışıl gülümsüyor, gözleri neşe ve sevinçle kırışıyor. Dişleri tamamen düzgün ve beyaz, yanakları mutlulukla parlıyor. Açık mavi bir gömlek giymiş ve koyu renk saçları düzgünce taranmış. Ellerini önünde kavuşturmuş, yüzünde memnuniyet ve tatmin ifadesi var. Rahat bir duruşu var, rahatlık ve konfor hissi veriyor. Resmin arka planı açık gri, bu da onun parlak gülümsemesini daha da öne çıkarıyor. Görüntü mükemmel bir şekilde yakalanmış, neşe ve memnuniyet hissi yayıyor.Sedat Ateş
775519
Bu görüntü kırmızı ve siyah ekose pazen gömlekli bir adamı gösteriyor. Tam sakallı ve saçları yüzünün yanlarından görünüyor. Gömlek yakasına kadar düğmeli ve kırmızı renk gömleğe hakim. Gömleğin kumaşı dokulu ve küçük siyah ve beyaz karelerle dokunmuş. Adam düz beyaz bir arka plan üzerinde durmaktadır. Hafifçe sola bakıyor ve ifadesi nötr. Kolları yanında dik durmaktadır ve elleri görüntüde görünmemektedir.
4.7
(26)

Ads (Adwords) Eğitimi

27 Konu5 Saat
Genç bir adam, parlak kırmızı ve siyah ekose bir gömlek giymiş, düz bir arka planın önünde duruyor. Kısa siyah saçları var ve kollarını kavuşturmuş hafifçe gülümsüyor. Siyah kot pantolon ve siyah ayakkabı giyiyor. Duruşu kendinden emin ve rahat. Yirmili yaşlarının sonunda ya da otuzlu yaşlarının başında, genç ve sağlıklı bir ten rengine sahip gibi görünüyor. Dörtte üçlük bir pozda duruyor ve doğrudan kameraya bakıyor. Yüzünde dostça bir ifadeyle anın tadını çıkarıyor gibi görünüyor.Oğuzhan Yılmaz
1286464
Bu görüntü, Facebook ve Instagram Reklamcılığının temellerini öğreten çevrimiçi bir kursa aittir. Etkili reklamlar ve hedefli kampanyalar oluşturma hakkında ayrıntılı bilgiler içeren slaytlar içeren bir bilgisayar ekranının yakın çekimidir. Kurs, kullanıcıların platformların nüanslarını anlamalarına ve erişimlerini en üst düzeye çıkarmak için stratejiler oluşturmalarına yardımcı olmak üzere tasarlanmıştır. Reklam hesaplarının oluşturulması, kampanyaların oluşturulması ve sonuçların ölçülmesi gibi konular da ele alınıyor. Bu bilgilerle kullanıcılar daha etkili kampanyalar oluşturabilir ve istedikleri hedeflere ulaşabilirler. Eğitim, kullanıcıların sosyal medya reklamcılığı dünyasında başarılı olmalarına yardımcı olacak araçları ve bilgileri sağlamaktadır.
Kalın, koyu renk sakallı, orta yaşlı bir adam krem rengi bir duvarın önünde duruyor. Yüzünde ciddi bir ifade var ve siyah bir gömlek giyiyor. Sakalları düzgünce kesilmiş ve göğsüne doğru uzanıyor. Gözleri doğrudan kameraya bakıyor ve yüzünde hafif bir gülümseme var. Başı hafifçe yana eğiktir ve saçları düzgünce taranmıştır. Ellerini iki yanına koymuş bir şekilde ayakta durmaktadır.Burak Ertan
1245464