AnasayfaBlogMesajlaşma İçin En İyi Sosyal Medya Platformları
Sosyal Medya

Mesajlaşma İçin En İyi Sosyal Medya Platformları

24 Eylül 2021
Koyu renk saçlı bir kadın beyaz bir gömlek giymiş ve gülümsüyor. Gömleğin üzerinde bir şirketin logosu var, ancak biraz bulanık. Yanında da kırmızı beyaz bir oyun düğmesi var. Uzakta bir şeye bakmaktadır ve burnunun yakın çekimi görünmektedir. Uzun saçları omuzlarına dökülmüştür. Rahatlamış bir halde görünüyor ve gözleri memnun bir ifadeyle kapalı. Beyaz gömleği net görünüyor ve vücuduna tam oturuyor. Kolları hafifçe kıvrılmış ve yakası hafifçe açılmış.
PlatformÖzelliklerKullanım Alanı
SlackHer türlü iş akışlarına entegre olabilme, üçüncü taraf uygulama ekosistine sahip.İş yerinde kullanılabilen bir mesajlaşma platformudur.
Google ChatGörüntülü ve sesli aramalar, toplantı oluşturma, görev atama, takvim etkinlikleri düzenleme özellikleri.İş yerinde kullanılabilen bir sohbet uygulamasıdır.
Facebook MessengerAnlık iletiler, sohbet odaları oluşturma, görüntülü ve sesli arama özellikleri.Kişisel iletişim için kullanılır.
DiscordÇeşitli bot uygulamalarını entegre edebilir.Genellikle oyuncular tarafından tercih edilen bir platform.
TelegramKaybolan mesaj ve yüksek veride dosya paylaşma özelliklerine sahip. Ayrıca gizli sohbet modu ve kendini imha eden zamanlayıcı özelliği bulunuyor.Kişisel iletişim için kullanılır.
WhatsAppKaybolan mesaj özelliği, uçtan uca şifreleme ile mesajlar, görüntülü ve sesli arama hizmetleriEn çok tercih edilen mesajlaşma platformu.
Instagram Direct MessageGörüntülü ve sesli arama ile birlikte kısıtlama özelliği.Kullanıcılar arası mesajlaşma için tercih edilen bir platform.
TwitterKullanıcılar arası birebir mesajlaşma.Birebir iletişim için kullanılır.

Mesajlaşma için tasarlanmış sosyal medya platformları aracılığı ile arkadaşlarımız ve ailemizle iletişim kurmaktayız. Günümüzde hayatımızın bir parçası haline geldi. Kurumsal açısından da iletişim kurma yolları yine bu sosyal medya platformları üzerinden olmaktadır. 

Dünyada WhatsApp kullanmayan kalmadı. Herhangi bir yerden alışveriş yaptığımızda veya bir iş konusunda görüşme sağlayacaksak yine WhatsApp üzerinden iletişimimizi yürütüyoruz.

Ancak o kadar çok sosyal medya platformu var ki hangisinin daha iyi olduğuna karar vermek de bazen zor oluyor. Instagram veya Twitter’dan da iletişim kurmak seçeneklerin arasında yer alıyor. 

Mesajlaşmak için bu kadar çok platform varken akıllara şu soru geliyor:

Mesajlaşma İçin En İyi Sosyal Medya Platformu Hangisi?

Öncelikle bu seçimi yaparken mesajlaşma göz önünde bulundurularak, bunun için oluşturulmuş özel uygulamaları kullanmak daha mantıklıdır.

Bu platformların çoğunda, kullanıcıların belirli bir konuya odaklanarak mesaj alışverişi yapabilecekleri veya sohbet odalarına katılabilecekleri alt toplulukları vardır. Bunun için doğru ağ için doğru uygulamaya ihtiyacınız olacak.

İş yerinde kullanılabilecek en iyi mesajlaşma platformları;

Slack: 

Twitter’dan ve Dropbox'tan, MailChimp’ten ve Google Drive'a kadar her şeyi desteklediği ve çeşitli iş akışlarınızla sorunsuz bir şekilde entegre olduğu için en iyi seçiminiz Slack olacaktır. Ayrıca, düzinelerce bulut depolama hizmetini doğrudan Slack mesajlarınıza entegre edebileceğiniz üçüncü taraf uygulama ekosistemine de sahiptir. 

Google Chat:

Google'ın sunduğu bir chat uygulamasıdır. Adroid ve IOS işlemcili cep telefonlarında desteklenmektedir. Görüntülü ve sesli aramalarla birlikte toplantı oluşturabileceğiniz özellikleri de var. Sohbet odaları oluşturabilir ve görev atamaları, takvim etkinlikleri düzenleyebilirsiniz.

Bire bir sohbetler için en iyisi;

Facebook Messenger: 

Anlık iletiler ve sohbet odaları oluşturabilirsiniz. Görsel ve çeşitli medya dosyaları gönderebilirsiniz. Sesli ve görüntülü arama özellikleri de bulunuyor. 

Discord:

Facebook’a alternatif olarak Discord’u kullanabilrisiniz. Bir Slack klonu gibi görünebilir ancak genelde oyuncular tarafından tercih ediliyor. Aynı şekilde burada da çeşitli bot uygulamalarını entegre edebiliyorsunuz.

Telegram:

Kaybolan mesaj ve yüksek veride dosya paylaşma olanakları ile birlikte yine sohbet odaları oluşturabilirsiniz. Ekstra gizlilik olanakları var. Mesela; gizli sohbet modu. Kendini imha eden zamanlayıcı da bulunuyor.

Telegram’ın en popüler avantajlarından biri de yüksek boyutlu dosyaları çok hızlı bir şekilde iletebiliyor olmanız. 

WhatsApp: 

Geçtiğimiz dönemlerde kullanıcı sözleşmesi ile ilgili gündem oldu. Sözleşmeyi imzalamayanların hesaplarının silineceğine dair birçok söylenti ortaya çıktı. Daha sonra buna alternatif olarak Telegram çok fazla gündeme geldi. Ama buna rağmen WhatsApp yine popüleritesini korumaya devam ediyor. 

Telegram gibi kaybolan mesaj özelliği getirdi. Sürekli kendini yenilemeye devam ediyor. Kolay kolay da vazgeçilebilecek bir uygulama olarak gözükmüyor. Uçtan uca şifreleme ile mesajlaşmaların yapıldığı ve en çok tercih edilen mesajlaşma platformu.

Sohbet odaları, görüntülü ve sesli arama gibi birçok hizmeti de yer alıyor.

Instagram Direct Message:

Instagram yaklaşık 6 milyar kullanıcıya ev sahipliği yapıyor. Oldukça popüler. Görüntülü ve sesli aramanın yanı sıra kısıtlama özelliğiyle de öne çıkıyor. Mesela bir kişinin sizi rahatsız edici yorumları veya mesajları varsa bu kişiyi kısıtlayabilirsiniz. Kısıtladıktan sonra size mesaj gönderir ancak kısıtlananlar olarak ayrı bir yerde olacaktır. Üstelik yorum yapabilecek ancak bunun göründüğünden haberdar olmayacaktır. 

Twitter: 

Twitter çok tercih edilen bir mesajlaşma platformu değildir ancak herkesçe bilinen ve en iyi sosyal medya platformlarından biri. Arkadaşlarınızla veya diğer kullanıcılarla bire bir mesajlaşmak için kullanabilirsiniz.

Sizin de kullandığınız başka mesajlaşma uygulamaları olabilir. Mesajlaşma için en iyi olduğunu düşündüğünüz sosyal medya platformlarını yorumlarda bizlerle paylaşabilirsiniz.

Slack, Her türlü iş akışlarına entegre olabilme, üçüncü taraf uygulama ekosistine sahip, İş yerinde kullanılabilen bir mesajlaşma platformudur, Google Chat, Görüntülü ve sesli aramalar, toplantı oluşturma, görev atama, takvim etkinlikleri düzenleme özellikleri, İş yerinde kullanılabilen bir sohbet uygulamasıdır, Facebook Messenger, Anlık iletiler, sohbet odaları oluşturma, görüntülü ve sesli arama özellikleri, Kişisel iletişim için kullanılır, Discord, Çeşitli bot uygulamalarını entegre edebilir, Genellikle oyuncular tarafından tercih edilen bir platform, Telegram, Kaybolan mesaj ve yüksek veride dosya paylaşma özelliklerine sahip Ayrıca gizli sohbet modu ve kendini imha eden zamanlayıcı özelliği bulunuyor, Kişisel iletişim için kullanılır, WhatsApp, Kaybolan mesaj özelliği, uçtan uca şifreleme ile mesajlar, görüntülü ve sesli arama hizmetleri, En çok tercih edilen mesajlaşma platformu, Instagram Direct Message, Görüntülü ve sesli arama ile birlikte kısıtlama özelliği, Kullanıcılar arası mesajlaşma için tercih edilen bir platform, Twitter, Kullanıcılar arası birebir mesajlaşma, Birebir iletişim için kullanılır
mesajlaşmak için en iyi sosyal medya platformları sosyal medya uzmanlığı chat uygulamaları
Resimdeki kadının omuzlarına dökülen uzun, siyah saçları var. Kısa kollu, bol kesim siyah bir gömlek giyiyor. Yüzü hafifçe sola dönük ve kendinden emin bir ifadesi var. Gözleri badem şeklindedir ve yüksek elmacık kemiklerine sahiptir. Dudakları hafifçe ayrık ve kaşları kavisli. Küçük bir burnu vardır ve çene çizgisi görülebilir. Arka planında beyaz bir duvar olan ışık dolu bir odada durmaktadır. Duruşu rahattır ve kolları iki yanındadır. Meraklı bir ifadeyle doğrudan kameraya bakıyor.
Sezin Gök
Blog Yazarı

Akdeniz Üniversitesi İşletme bölümü mezunudur. Üniversiteden fakülte derecesi ile mezun olmuştur. Gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projesi ile çevresine katkıda bulunmuştur. Gönüllü olarak sosyal sorumluluk projesini devam ettirmektedir. İşletme ve alanları ile ilgili yazılar yazmaktadır.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Mavi arka planlı bir cep telefonu ekranında bir grup insan resmedilmiştir. Elleri sırasıyla göğüslerinde ve çenelerinde olan bir erkek ve bir kadın görülüyor. Erkek hafif bulanık görünürken, kadın selfie çekiyor gibi görünüyor. Ayrıca, görüntünün sağ alt köşesinde kameraya poz veren insanlardan oluşan bir kolaj görülüyor. Son olarak, sol üst köşede beyaz bir daire ve noktalı bir çizgi ile mavi bir kare görülüyor.
Nedir?

Signal Uygulaması Nedir?

10 Ocak 2021
Bu fotoğrafta yeşil ve pembe dairelerden oluşan bir yığının yanında duran bir cep telefonu görülüyor. Telefonun siyah kenarlıklı beyaz bir ekranı var ve dairelerin hepsi farklı boyutlarda. Daireler rastgele bir şekilde dizilmiş ve bazı yeşil daireler pembe olanlarla üst üste binmiş. Telefon yığının biraz üzerinde konumlandırılarak görüntüye derinlik hissi kazandırılmıştır. Dairelerin parlak renkleri ve telefon ile daireler arasındaki kontrast gözü içeri çekerek göz alıcı bir görüntü oluşturuyor.
Sosyal Medya

WhatsApp ve Google Sosyal Medya Mıdır?

07 Haziran 2021
Cep telefonu tutan bir elin yakın çekimi. Telefon el tarafından sıkı bir şekilde tutulmakta ve işaret parmağı ekranı göstermektedir. Ekran aydınlatılmış ve üzerinde kişinin işaret ettiği bir mesaj ya da görüntü var. Arka plan hafifçe bulanıktır ve birkaç işaret görülebilmektedir. Sağda, yakın planda, mor zemin üzerine beyaz harflerle yazılmış bir işaret vardır. Daha uzakta, solda, koyu mavi zemin üzerine sarı harflerle yazılmış bir başka işaret daha var. Kişi dikkatle ekrana bakıyor gibi görünüyor, muhtemelen bir şeyler okuyor ya da çalışıyor.
Dijital Pazarlama

Telegram Pazarlaması Yapıyor Musunuz?

07 Ocak 2020