AnasayfaBlogKurum Kültürü ve Tüketici Davranışları
Kurum - Şirket Kültürü

Kurum Kültürü ve Tüketici Davranışları

09 Mart 2018
Bir grup insan, ortasında takım elbiseli bir adamın bulunduğu bir dünya haritasının önünde durmaktadır. Harita mavi ve beyaz renklidir ve sağ üst köşesinde mavi ve beyaz bir işaret vardır. Resmin alt kısmında beyaz zemin üzerine mavi bir metin görülüyor. Arka planda bulanık bir kule ve gökyüzünde bir grup insan görülebiliyor. Resmin sol tarafında da mavi beyaz dikdörtgen bir işaret var. Tüm unsurlar bir araya gelerek dünyayı keşfeden bir grup insanın büyüleyici görüntüsünü oluşturuyor.
KonuAçıklamaÖnem Derecesi
Kurum KültürüBir şirketin alfa ve omegası, şirketin ruhsal gücü gibi işlev görür.Çok Yüksek
Tüketici DavranışlarıMüşterilerin alışveriş tercihleri, kurum kültürü ile etkilenir.Yüksek
Sosyal YansımaTüketicilerin kendi yaşamları ile kurum kültürünün paralel olması durumu, alışverış tercihlerini belirler.Orta
Kriz DönemleriKriz dönemlerinde maaşlara zam yapan, işten çıkarmayan şirketlerin prestij kazandığı görülür.Yüksek
İşe Alım StratejileriBir şirketin işe alım sürecinin kurumsal kültürü yansıtması, tüketiciye pozitif yansır.Yüksek
Kurumsal İtibarİyi bir kurum kültürüne sahip şirketler, tüketiciden yüksek itibar görür.Çok Yüksek
Müşteri YaklaşımıŞirketlerin müşterilerine insana özgü bir yaklaşımı olmasının önemi.Çok Yüksek
Sosyal OtomasyonŞirketlerin toplumun ekonomik durumunu dikkate alması, satışlarda etkili olur.Yüksek
Satış StratejileriKurum kültürünü doğru yansıtan satış stratejilerinin müşteri davranışlarına pozitif etkisi.Yüksek
Kurum Kültürünün Olumsuz EtkileriKötü bir kurum kültürünün, işe alım sürecinden satışlara kadar olumsuz etkileri.Çok Yüksek

İki farklı şirket tarafından satılan aynı özelliklere sahip üründen tek bir tane satın alacak olsanız hangisini tercih ederdiniz? Bir tanesinin harika kurum kültürü itibarı ve çalışanlarına karşı saygısı var, diğerinin de devamlı işten çıkarmalarla ve çalışanlara kötü davranma yanında kötü bir kültür itibarı var. Birçok şey üzerine iddiaya girerim ki seçiminiz benimle aynı olurdu. Yani kurum kültürü iyi olan şirket... İşte bu satış ve pazarlamada en önemli noktalardan birisidir. Birçok girişimcinin veya beyaz yakalının anlayamadığı şey de tam olarak bu dur... Kurum kültürü tam bir sosyal yansımadır. Krizin ortasında olmalarına rağmen insanları işten çıkarmayan şirketlere birçok örnek verebilirim. Aksine kötü dönemlerde ve kriz dönemlerinde maaşlara zam yapan şirketler bile gördüm - duydum. Hepsi tüketicilerden en iyi yorumları alıyor ve gelirlerinin arttığını haberlerde sürekli görüyoruz.

Müşteri davranışlarının kurum kültürü ile ilgisi nedir?

Peki o zaman bunu nasıl açıklayabiliriz? Demek istediğim müşterilerin bu şirketlerle herhangi bağlantısının olmadığı. Bazıları belki rakiplerinden bir şeyler almaya alışkındı. O zaman onların tüketici davranışını enteresan bir şekilde değiştiren bu küçük şey neydi? Bence sosyal yansımalar gibi bir şey. Tüketicilerin birçoğunun çalışanların kendileri olduğunu görüyoruz ve tüketiciler de birçok kez kendilerini diğer çalışanların yerine koymayı severler, bu her durumda geçerli olmasa bile... Toplumda işler iyi gitmediğinde özellikle etki-tepki olduğunu görüyorum.

Örneğin Yunanistan'da toplum ve tüketiciler, ekonomik problemleri var ve aynı toplumda yaşıyorlar. Satış yaparken genellikle çok büyük etkisi olan bir çeşit sosyal otomasyonun farkında olmadan kazanmaya çalışıyorlar. Satışlara geri dönecek olursak söylediğim gibi bu her zaman kolay değildir. Her zaman gözüktüğü gibi değildir. Biraz daha derindir. Bir şey satmaya çalıştığınızda iki şeyi düşünmelisiniz. Birincisi insanoğluna satıyorsunuz, onlar rakam değiller ve ikincisi sattığınız ürünün ismi-marka. Ve sizin markanız- isminiz birçok şey demektir. Bu yüzden bir daha bir şeyler satacak olduğunuzda bu iki şeyi aklınızda bulundurun, müşteriler ve marka ismi. İşte tekrar bu kurum kültürü olayına geri dönüyoruz. Benim için bu bir şirketin alfa ve omegası. Baştan başlar ve şirketin ruhsal gücü gibi işlev görür. Şirketin kendi içi de iyi ve kötü olarak yıllar boyunca rehberlik yapar.

Eğer buna sahip değilseniz büyüyemezsiniz. Bir gün iş ararken bir söz buldum "bize kopya bir özgeçmiş göndermekle uğraşmayın ve bize sürücü ehliyetinizin fotoğrafını da yollamayın. Bizim size doğal bir şekilde ihtiyacımız var, iyi espri zevki bir artıdır." Kendime dedim ki bu şirket fark yaratmaya çalışıyor. Şirket işe alımda farkı yaratacak olan insanları işe almaktan gelen rekabetçi avantajı sağlayan bir farklılık örneği uygulamaya çalışıyor. İşte kültür tamamen bununla alakalı. Birçok büyük hatta dev şirketler kurum kültürü ile gurur duyarlar ve bu da müşterilerin satın alma davranışlarına yansır.

Bu kadar basittir. Farkı yaratan kültürdür ve kültür "şirketin ne kadar dayanacağı" sorusuna cevap verecek olan karar alıcı örnektir. Sanki domino etkisi gibi: kötü kültür -> işe alınan kötü çalışanlar -> kötü sonuçlar -> kötü satışlar -> kötü gelirler.

Bu konu ilginizi çektiyse B2B pazarlama nedir? yazımıza da göz atabilirsiniz.

Kurum Kültürü, Bir şirketin alfa ve omegası, şirketin ruhsal gücü gibi işlev görür, Çok Yüksek, Tüketici Davranışları, Müşterilerin alışveriş tercihleri, kurum kültürü ile etkilenir, Yüksek, Sosyal Yansıma, Tüketicilerin kendi yaşamları ile kurum kültürünün paralel olması durumu, alışverış tercihlerini belirler, Orta, Kriz Dönemleri, Kriz dönemlerinde maaşlara zam yapan, işten çıkarmayan şirketlerin prestij kazandığı görülür, Yüksek, İşe Alım Stratejileri, Bir şirketin işe alım sürecinin kurumsal kültürü yansıtması, tüketiciye pozitif yansır, Yüksek, Kurumsal İtibar, İyi bir kurum kültürüne sahip şirketler, tüketiciden yüksek itibar görür, Çok Yüksek, Müşteri Yaklaşımı, Şirketlerin müşterilerine insana özgü bir yaklaşımı olmasının önemi, Çok Yüksek, Sosyal Otomasyon, Şirketlerin toplumun ekonomik durumunu dikkate alması, satışlarda etkili olur, Yüksek, Satış Stratejileri, Kurum kültürünü doğru yansıtan satış stratejilerinin müşteri davranışlarına pozitif etkisi, Yüksek, Kurum Kültürünün Olumsuz Etkileri, Kötü bir kurum kültürünün, işe alım sürecinden satışlara kadar olumsuz etkileri, Çok Yüksek
Kurum Kültürü ve Tüketici Davranışları kurum kültürü nedir şirket kültürü şirket kültürü nedir
Bu görüntüde siyah beyaz bir elbise giyen bir kadın görülüyor. Kadın iyi aydınlatılmış bir alanda ayakta durmakta ve vücudu kameraya doğru bakmaktadır. Elleri belinin önünde hafifçe kavuşturulmuş. Yüzünde nazik bir gülümsemeyle yana bakıyor gibi görünüyor. Siyah elbisesinin üst yarısı beyaz desenli, alt yarısı ise düz siyahtır. Elbisenin V yakası ve bileklerine kadar uzanan uzun kolları vardır. Saçları düzgün bir topuzla geriye doğru toplanmış ve bir çift küçük siyah küpe takıyor. Kıyafetinin içinde zarif ve kendinden emin görünüyor.
Sinem Eralkan
Blog Yazarı

İstanbul İşletme Enstitü blog bölümünde içerik üretmektedir. İş hayatı, liderlik, mülakat bilgileri, cv oluşturma gibi birçok konuda yazılar yazmaktadır.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Bir grup insan, bir dizi renkli çizgi ve şekil gösteren bir grafiğin üzerinde hep birlikte zıplıyor. Güneş arka plandaki yüksek binaların arasından ışıl ışıl parlıyor. Ön planda, bir adam silueti havada zıplıyor, kollarını muzaffer bir pozda kaldırmış. Bir kadın da kollarını iki yana açmış havada zıplıyor. Hem erkek hem de kadın aynı senkronize atlayışta yer alıyor gibi görünüyor. Sahne enerji ve neşe doludur.
Kurum - Şirket Kültürü

Şirket Kültürü Neden Önemlidir?

17 Mayıs 2019
Bu resim çeşitli pozisyonlardaki farklı insanlardan oluşan bir kolaj içermektedir. Sol üstte ayakta duran bir kadın silueti, sağ altta ise zıplayan bir erkek silueti yer almaktadır. Sağ tarafta sunum yapan takım elbiseli bir adam ve ortada takım elbiseli bir adam silueti yer alıyor. Sağ üstte elma logolu bir adam silueti ve sağ ortada kahverengi kenarlıklı bir saat var. Kolajdaki tüm insanlar yüz hatları görünmeyen siluetlerdir. Görüntü sıcak bir tona sahip ve renklerin hepsi uyum içinde birbirine karışmış gibi görünüyor.
İşletme Yönetimi

Kurum Kültürü Nasıl Geliştirilir?

30 Ocak 2020