AnasayfaBlogHungaroloji Bölümü Nedir?
Bölümler

Hungaroloji Bölümü Nedir?

10 Kasım 2020
Bu resim kubbesi ve kuleleri olan büyük bir binayı tasvir etmektedir. Bina beyaz renklidir ve çok sayıda penceresi vardır. Kulenin tepesine bir bayrak tünemiş ve ön planda bir tekne görülüyor. Tekne biraz bulanık ama ana gövdesi görülebiliyor. Siyah bir arka plana yerleştirilmiş beyaz bir O harfi de mevcut. Bina yakından ve ayrıntılı olarak resmedilmiş, kubbesi ve kulesi açıkça görülebiliyor. Bina mavi gökyüzüne karşı uzun duruyor ve görüntünün kenarları hafifçe bulanık. Bu görüntü kubbesi ve kuleleri olan büyük bir binanın detaylı bir görüntüsünü sunmaktadır.
Bölüm AdıBölüm Hakkında Bilgiİş İmkanları ve Uygulamaları
HungarolojiTürkiye'deki tek Hungaroloji bölümü Ankara Üniversitesi'nde bulunur. Macar dili, edebiyatı, tarihi ve kültürü üzerine yoğunlaşılmaktadır.Çeviri büroları, yayınevleri, devlet arşivleri ve kütüphanelerde istihdam edilebilirler. Ayrıca, Türkiye ve Macaristan üniversitelerinde okutman ve öğretim görevlisi olarak görev yapabilirler.
Hungaroloji Bölümünün TarihçesiHungaroloji Bölümü daha önceden Hungaroloji Enstitüsü olarak kurulmuştur. 1980'den sonra önce bölüm ardından da ana bilim dalına dönüştürülmüştür.Kürsü kurucusu Prof. Dr. László Rásonyi, Türkiye’de Hungaroloji’nin kurumsallaşmasına öncülük etmiştir.
Hungaroloji Bölümü’nün Kuruluş AmacıTürk - Macar ortak tarihsel geçmişin araştırılması ve incelenmesi amaçlanmıştır. Macar dili, kültürü ve edebiyatına dair derin bilgi verilir.Macar dili ve edebiyatı üzerine çeviri ve incelemelerde bulunabilirler.
Hungaroloji Bölümü Eğitiminin Süresi ve İçeriğiHungaroloji bölümünün eğitim süresi 4 yıldır. Macar Dili ve Edebiyatı ağırlıklıdır.Lisans, yüksek lisans ve doktora programları yürütülmektedir.
Hungaroloji Bölümü İş OlanaklarıBu bölüm mezunlarının geneli yurt dışına yönelmektedir. Çünkü kendi alanları adına daha çok iş bulup faaliyet gösterebilecekleri imkanlar yurtdışında daha fazladırMacar Dili ve Edebiyatı konusunda eğitim veren birimlerde, tercüme bürolarında ve yayınevlerinde istihdam fırsatları mevcuttur.
Bölümün Kuruluş SebebiBölüm, Atatürk'ün kendi isteği üzerine kurulmuştur. Türklerin tarih boyunca Macarlar ile yakın ilişkisi ve diller arasındaki benzerlikler önemli rol oynamıştır.Macaristan'daki Türk dili ve edebiyatı bölümü ile yakın iş birlikleri bulunmaktadır.
Hungaroloji Bölümü MezunlarıHungaroloji bölümü mezunları, hungarolog unvanı alır. Macar dili, edebiyatı ve tarihi hakkında donanımlı bilgi gerektiren çeşitli birimlerde çalışmaları beklenir.Bu kurumlar devlet arşivleri ya da kütüphaneler olabilir, çeviri ofisleri ve tercüme bürolarında çalışabilirler.
Hungaroloji Kürsüsünün ÖdülleriHungaroloji Ana Bilim Dalı, Türkiye ve Macaristan arasındaki dostluğun geliştirilmesi nedeniyle 1992 ve 2001 yıllarında toplamda iki kez, Macaristan Cumhuriyeti tarafından onur beratı ödülüne layık görülmüştür.Bu ödüller, bölümün uluslararası alanda tanınırlığını ve prestijini artırmıştır.
Hungaroloji Bölümü ve Ankara ÜniversitesiTürkiye'deki tek Hungaroloji Bölümü Ankara Üniversitesi'nde bulunur.Ankara Üniversitesi'nde bölümün tek olduğu göz önünde bulundurulduğunda mezunlarının; var olan istihdamlara daha kolay ulaşabilmesi sağlanır.
Hungaroloji ve Ural Dil AilesiMacarca, Ural dil ailesine bağlıdır. Bu nedenle Macarca ile Türkçe arasında yapı benzerliği bulunmaktadır.Bu benzerlik, Macar dili ve tarihi üzerine yapılan çalışmaları ve çevirileri kolaylaştırır.

Hungaroloji Bölümü, Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk üniversitesi olan Ankara Üniversitesi bünyesindeki Dil ve Tarih – Coğrafya Fakültesi’nde bulunan bölümlerden biridir. Bu fakültenin kurulmasını Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Mustafa Kemal Atatürk bizzat istediği için onun yüksek uygarlık idealini yansıtması bakımından oldukça özeldir.1935 yılında kuruluşu tamamlanan Dil ve Tarih - Coğrafya Fakültesi, Cumhuriyet Türkiyesi’nin benimsediği misyon ve vizyonun önemli bir parçası olarak görülmektedir.

Hungaroloji Ana Bilim Dalı, 09 Ocak 1936 tarihinde Atatürk'ün isteğiyle kurulan bir alandır. Hungaroloji Kürsüsü, Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi'nin kuruluşuyla birlikte açılan ilk 13 kürsü arasında bulunur. Bu akademik birimin ilk açılışı “Hungaroloji Enstitüsü” adıyla yapılmıştır. Enstitü’nün ilk başkanı ve hocası ise Prof. Dr. László Rásonyi’dir. Bölümün kürsü kurucusu ve başöğretmeni kabul edilen Macar Türkolog Prof. Dr. László Rásonyi, bizzat Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün davetiyle ülkemize gelmiş ve Türkiye’de Hungaroloji’nin kurumsallaşmasına öncülük etmiştir. Bu alanda pek çok öğrenci yetiştirilmesini sağlamıştır.

Hungaroloji Enstitüsü 1980 sonrasında, önce bölüm sonra da ana bilim dalına dönüştürülmüştür. Hungaroloji Ana Bilim Dalı'nın esas amacı Türk - Macar ortak geçmişini araştırmak ve Macar dilini, kültürünü, edebiyatını Türkiye'de tanıtmaktır.  Ayrıca bu alanda lisans programına ek olarak lisansüstü program da yürütülmektedir. Ankara Üniversitesi Hungaroloji Ana Bilim Dalı, Türkiye ve Macaristan arasındaki dostluğun geliştirilmesindeki gayretleri nedeniyle de 1992 ve 2001 yıllarında toplamda iki kez, Macaristan Cumhuriyeti tarafından onur beratı ödülüne layık görülmüştür.

Hungaroloji Bölümü Nedir?

Hungaroloji Bölümü; Ankara Üniversitesi Dil, Tarih ve Coğrafya Fakültesi içinde bulunur. Türkiye'deki tek Hungaroloji Bölümü budur. Bu alan Atatürk'ün kendi isteği ile kurulmuştur. Aynı zamanda Türklerin tarih boyunca Macarlar ile yakın ilişki içinde olması ve Macarca - Türkçe arasındaki söz varlığının benzer olması da bu bölümün kurulmasına zemin hazırlayan unsurların başında gelmektedir. Dünya genelindeki ünlü Türkologların Macar olması da bu savı desteklemektedir.

Dil ve Tarih - Coğrafya Fakültesi Hungaroloji Bölümü kuruluş amacı; öncelikle Türk - Macar ortak tarihsel geçmişi üzerine Macaristan’da yapılan bilimsel çalışmaların değerlendirilmesi, kaynakların tanıtımının ve alan araştırmalarının yapılması ve bunun yanı sıra akademik faaliyetlerinin sürdürülmesi olarak açıklanmıştır. Hungaroloji bölümü için günümüzde lisans çalışmaları ile birlikte yüksek lisans ve doktora programları da yürütülmektedir. Derslerde Macar Dili’nin öğretimi, Macar Edebiyatı, Macar Kültürü ele alınırken bunların dışında ayrıca çeşitli boyutlarıyla Türk-Macar ilişkileri işlenmekte ve de çeviri uygulamaları yapılmaktadır.

Hungaroloji Bölümü; Macar Dili ve Edebiyatı konusunda eğitim veren bir alandır. Türk - Macar ortak kültürünü araştıran bu bölümün eğitim süresi 4 yıldır.  Macar Dili ve Edebiyatı bölümünü bitirmiş kişiler yüksek lisans ve doktora eğitimini tamamlayarak Türk ve Macar üniversitelerinde okutman ve öğretim görevlisi olarak görev yapabilir.

Bu bölüm mezunlarının geneli yurt dışına yönelmektedir. Türkiye'de Hungaroloji alanının ülkemiz üniversitelerinde yaygın olmaması daha doğrusu tek bir üniversitede bulunması mezunlarının yurt dışına gitmesine neden olmaktadır. Çünkü kendi alanları adına daha çok iş bulup faaliyet gösterebilecekleri imkanlar yurtdışında daha fazladır. Macar Dili, Ural dil ailesine bağlıdır. Bu nedenle Macarca ile Türkçe arasında yapı benzerliği bulunmaktadır. Macar dili ve tarihi ve dolaylı olarak Türkiye’de ilgi görmektedir. Türkiye'de Türkoloji Bölümü ile Macaristan'daki Türk Dili ve Edebiyatı bölümü arasında da yakın bir ilişki olduğu da söylenebilir.

Hungaroloji Bölümü Mezunları Ne İş Yapar?

Hungaroloji bölümü mezunu olan kişiler Hungarolog unvanı alırlar. Ve hungarologlar Macar dili, edebiyatı ve tarihi hakkında donanımlı bilgi gerektiren çeşitli birimlerde çalışma imkanı bulabilirler. Bu kurumlar çoğu zaman devlet arşivleri ya da kütüphaneleridir. Macar dili üstünden yapılmış olan incelemelerde ve çevirilerde bu bölümü bitirmiş olan kişilere ihtiyaç duyulmaktadır. Ayrıca Macar dili mezunları çeviri ofislerinde ve tercüme bürolarında da görev alabilir. Macarca-Türkçe ve Türkçe - Macarca yapılmış olan yayınevleri ve çeviri bürolarında hungarologlar çevirmen ve ya editör unvanı ile görev yapabilir.

Hungaroloji Bölümü İş İmkanları Nelerdir?

Hungaroloji bölümünün yaygın bir branş olmaması tercih dönemlerinde adayları düşündürmekte ve tercih edilme oranını etkilemektedir. Ülkemizde sadece bir üniversitede bu bölümün var olması diğer birçok bölüme kıyasla mezun yığılımı yaşanmasını engeller. Bu açıdan tek bir üniversitede bulunmasının, mezunların; var olan istihdamlara daha kolay ulaşabilmesini sağladığını söyleyebiliriz.

Hungarologlar, Macaristan’da ve Türkiye'de bulunan konsolosluk ve büyükelçiliklerde iş imkanı bulabilirler. Bu kadrolarda görev almak isteyen olan kişilerin KPSS'den aldığı puan önemlidir. Ek olarak Dışişleri Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Milli İstihbarat Teşkilatı gibi kurumlarda da Macar Dili ve Edebiyatı alanından mezun olan kişilere zaman zaman ihtiyaç duyulabilmektedir.

Hungaroloji Bölümü Dersleri Nelerdir?

Günümüzde Ankara Üniversitesi Hungaroloji bölümünde  lisans eğitim - öğretim çalışmalarının yanı sıra yüksek lisans ve doktora programları da yürütülmektedir. Derslerde başta Macar Dili’nin öğretimi, Macar Edebiyatı, Macar Kültürü dışında ayrıca çeşitli boyutlarıyla Türk-Macar ilişkileri işlenmekte ve de çeviri uygulamaları gerçekleştirilmektedir. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih - Coğrafya Fakültesi bünyesinde bulunan Hungaroloji lisans bölümü dersleri ise aşağıdaki gibidir. Bu derslere ilaveten ayrıca seçmeli dersler de bulunmaktadır.

  • Yabancı Dil – İngilizce

  • Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi

  • Türk Dili

  • Antik Edebiyat

  • Sözcük Türleri

  • Fonetik

  • Macar Kültür Tarihi

  • Edebiyat Bilimine Giriş

  • Bilim Tarihine Giriş

  • Felsefeye Giriş

  • Romen Kültürü

  • Sözcük Bilgisi

  • Macar Dili Tarihine Giriş

  • Mitoloji

  • Bilgi ve İletişim Teknolojileri

  • Gramer 1 –2

  • Metin İnceleme

  • Macarca Türkçe Çeviriye Giriş

  • Türkçe Macarca Çeviriye Giriş

  • Macar – Türk Dili ilişkileri

  • Uygulamalı Macarca Dilbilgisi

  • Türkolojiye Giriş

  • İtalyan Edebiyat Tarihi

  • Konuşma Anlama

  • Macar Edebiyatına Giriş

  • Macarca – Türkçe Çeviri Teknikleri

  • Uygulamalı Macarca Dilbilgisi

  • Türk Dilbilgisinde Temel Kavramlar

  • Türkiye Türkçesi Biçim Bilgisi

  • Macarca Türkçe Güncel Çeviri Metinleri

  • Klasik Macar Edebiyatı

  • Macaristan Tarihi

  • Macarca Tümce Türleri

  • Osmanlı – Macar İlişkileri

  • Türkiye Türkçesi Grameri

  • Eleştiri Kuram ve Yöntemleri

  • Macarca Yazılı Anlatım

  • Bilimsel Çalışma Yöntemleri

  • Türkiye Türkçesi Sözcük Bilgisi

  • Anlambilim

  • Macar Dil Bilimi

  • Modern Macar Edebiyatı

  • Macaristan Kültürü

  • Macaristan Tarihi

  • Polonya kültür Tarihi

  • Polonya Tarihi

  • Ermeni Dili ve Grameri

  • Macarca  - Türkçe ileri Çeviri

  • Mezuniyet Tezi

Hungaroloji Bölümü Taban Puan Ve Sıralama

Hungaroloji bölümü Dil bazında puanla öğrenci alan 4 yıllık bir üniversite programıdır. Birçok bölümde verilen kontenjanlar dolmayıp taban puan oluşmazken tek bir üniversitede bulunmasına rağmen verilen kontenjanın  tamamının dolduğu görülmüştür. Ülkemizde Hungaroloji alanında tek üniversite olan Ankara Üniversitesi’nin 30 kişilik kontenjan açtığı, Hungaroloji lisans bölümü taban puanı 227 ve sıralaması 71831'dir.

Hungaroloji, Türkiye'deki tek Hungaroloji bölümü Ankara Üniversitesi'nde bulunur Macar dili, edebiyatı, tarihi ve kültürü üzerine yoğunlaşılmaktadır, Çeviri büroları, yayınevleri, devlet arşivleri ve kütüphanelerde istihdam edilebilirler Ayrıca, Türkiye ve Macaristan üniversitelerinde okutman ve öğretim görevlisi olarak görev yapabilirler, Hungaroloji Bölümünün Tarihçesi, Hungaroloji Bölümü daha önceden Hungaroloji Enstitüsü olarak kurulmuştur 1980'den sonra önce bölüm ardından da ana bilim dalına dönüştürülmüştür, Kürsü kurucusu Prof Dr László Rásonyi, Türkiye’de Hungaroloji’nin kurumsallaşmasına öncülük etmiştir, Hungaroloji Bölümü’nün Kuruluş Amacı, Türk - Macar ortak tarihsel geçmişin araştırılması ve incelenmesi amaçlanmıştır Macar dili, kültürü ve edebiyatına dair derin bilgi verilir, Macar dili ve edebiyatı üzerine çeviri ve incelemelerde bulunabilirler, Hungaroloji Bölümü Eğitiminin Süresi ve İçeriği, Hungaroloji bölümünün eğitim süresi 4 yıldır Macar Dili ve Edebiyatı ağırlıklıdır, Lisans, yüksek lisans ve doktora programları yürütülmektedir, Hungaroloji Bölümü İş Olanakları, Bu bölüm mezunlarının geneli yurt dışına yönelmektedir Çünkü kendi alanları adına daha çok iş bulup faaliyet gösterebilecekleri imkanlar yurtdışında daha fazladır, Macar Dili ve Edebiyatı konusunda eğitim veren birimlerde, tercüme bürolarında ve yayınevlerinde istihdam fırsatları mevcuttur, Bölümün Kuruluş Sebebi, Bölüm, Atatürk'ün kendi isteği üzerine kurulmuştur Türklerin tarih boyunca Macarlar ile yakın ilişkisi ve diller arasındaki benzerlikler önemli rol oynamıştır, Macaristan'daki Türk dili ve edebiyatı bölümü ile yakın iş birlikleri bulunmaktadır, Hungaroloji Bölümü Mezunları, Hungaroloji bölümü mezunları, hungarolog unvanı alır Macar dili, edebiyatı ve tarihi hakkında donanımlı bilgi gerektiren çeşitli birimlerde çalışmaları beklenir, Bu kurumlar devlet arşivleri ya da kütüphaneler olabilir, çeviri ofisleri ve tercüme bürolarında çalışabilirler, Hungaroloji Kürsüsünün Ödülleri, Hungaroloji Ana Bilim Dalı, Türkiye ve Macaristan arasındaki dostluğun geliştirilmesi nedeniyle 1992 ve 2001 yıllarında toplamda iki kez, Macaristan Cumhuriyeti tarafından onur beratı ödülüne layık görülmüştür, Bu ödüller, bölümün uluslararası alanda tanınırlığını ve prestijini artırmıştır, Hungaroloji Bölümü ve Ankara Üniversitesi, Türkiye'deki tek Hungaroloji Bölümü Ankara Üniversitesi'nde bulunur, Ankara Üniversitesi'nde bölümün tek olduğu göz önünde bulundurulduğunda mezunlarının; var olan istihdamlara daha kolay ulaşabilmesi sağlanır, Hungaroloji ve Ural Dil Ailesi, Macarca, Ural dil ailesine bağlıdır Bu nedenle Macarca ile Türkçe arasında yapı benzerliği bulunmaktadır, Bu benzerlik, Macar dili ve tarihi üzerine yapılan çalışmaları ve çevirileri kolaylaştırır
hungaroloji bölümü taban puan ve sıralaması hungaroloji bölümü nedir hungaroloji bölümü dersleri hungaroloji bölümü kaç yıllık hungaroloji bölümü hangi üniversite hungaroloji bölümü
Sağ elini başının üzerine koymuş mutlu bir kadın. Yüzünde parlak, içten bir gülümseme var ve gözleri kapalı, bu da rahatlamış olduğunu gösteriyor. Açık kahverengi saçları alnından geriye doğru taranmış ve beyaz bir bluz giymiş. Başı hafifçe sola eğik ve duruşu kendinden emin. Anın tadını çıkarıyor gibi görünüyor, yüzünden neşe yayılıyor. İfadesi memnuniyet ve mutluluktan ibaret.
Tuba Uyar
Blog Yazarı

1989 Aralık doğumdur. İskenderun/ Hataylıdır. Konya Necmettin Erbakan üniversitesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Öğretmenliği (BÖTE) bölümünden mezun olmuştur. 2019 yılında Anadolu Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümüne başlamıştır, halen devam etmektedir. Yüz yüze İş güvenliği, online olarak içerik editörlüğü eğitimleri almıştır. Dijital İllüstratör çizimleri yapmakta ve yazar olarak çalışmaktadır.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Bu görüntü, yüzeyine karmaşık yazılar kazınmış büyük bir taş sütunu göstermektedir. Bu bir yakın çekimdir ve taş orta gri renktedir. Yazı beyazdır ve bir tür logo gibi görünmektedir. Karmaşık tasarımlarla çevrili ve kelimeler düzgün, tek tip bir yazı tipiyle yazılmış. Taş oldukça eski görünmektedir ve yazı hafifçe solmuştur. Yazının anlaşılması zor, ancak bazı harfler tek tek görülebiliyor. Resmin bir tarih ve gizem duygusu var.
Bölümler

Türkoloji Bölümü Nedir?

17 Eylül 2020
Coğrafya Bölümü Nedir?
Bölümler

Coğrafya Bölümü Nedir?

10 Haziran 2020
Tuşlarını farklı bayrakların süslediği bir bilgisayar klavyesinin yakından görünümü. Bayraklar çeşitli renk ve tasarımlarda olup, sarı ve kırmızı bir bayrağın alt kısmında kırmızı ve beyaz bir arma bulunmaktadır. Tuşlar düzenli bir şekilde dizilmiş ve ortalarında mavi zemin üzerinde ızgaralar bulunan beyaz bir daire yer alıyor. Klavyenin sol tarafında üzerinde bir küre bulunan mavi bir kare yer almaktadır. Tuşlar hiçbir aşınma ya da yıpranma belirtisi olmadan bozulmamış durumdadır. Klavyenin sağ tarafında, bayrağın renkleri ve tasarımı açıkça görülebilen bir bayrağın yakın çekimi görülmektedir.
Bölümler

Dil Bölümleri Nelerdir?

09 Kasım 2020
Bu online kurs, IELTS sınavına hazırlanmak isteyenler için idealdir. Öğrencilerin IELTS sınavında başarılı olmak için gerekli bilgi ve becerileri kazanmalarına yardımcı olacak kapsamlı dersler ve materyaller içerir. Kurs, dört dil ve iletişim becerisinin tümünü kapsayan modüllere ayrılmıştır: okuma, yazma, dinleme ve konuşma. Sınav konuları, stratejileri ve ipuçları hakkında ayrıntılı açıklamalar sağlar. Öğrenciler ayrıca çeşitli uygulama etkinlikleri ve alıştırmalarla becerilerini pratik edebilirler. Bu tam kurs, öğrencilerin istedikleri IELTS puanına eğlenceli ve etkileşimli bir şekilde ulaşmalarına yardımcı olmak için tasarlanmıştır.
5
(4)

IELTS Kursu

5 Konu20 Saat
Kısa, siyah saçlı ve sıcak bir gülümsemeye sahip güzel bir kadın kameranın önünde duruyor. Üzerinde pembe çiçek desenli beyaz, bol bir gömlek ve bir çift açık renk kot pantolon var. Dudakları yanaklarına kadar uzanan geniş bir gülümsemeye dönüşürken gözleri sevinçle kapalıdır. Kolları dirseklerinden hafifçe bükülmüş ve elleri gevşek bir şekilde kot pantolonunun ceplerine sokulmuş. Güneş yakındaki bir pencereden parlıyor ve yüzünü yumuşak, doğal bir ışıkla aydınlatıyor. Neşenin resmidir, sıcaklık ve memnuniyet yayar.Magdalini Timou
40002117
Bu görüntü, masa başında oturan ve beyaz tahtaya doğru bakan bir kadını yakalıyor. Kulaklık takıyor, bu da odaklandığını ve işinden keyif aldığını gösteriyor. Ayrıca içinde bitki olan bir saksı, bir dizüstü bilgisayar, tripod üzerinde bir telefon, içinde kalemler olan bir file bardak, bir kitap ve masanın üzerinde kitap tutan bir el görülüyor. Bu sahne muhtemelen İngilizce dil derslerine odaklanan çevrimiçi bir kursun parçası. Resimdeki kadın, öğrencisine yararlı ipuçları ve tavsiyeler veren özel bir öğretmen gibi görünüyor. Beyaz tahta, öğrencisine farklı dilbilgisi kuralları ya da dille ilgili konular öğretiyor olabileceğini düşündürüyor. Havada bir coşku ve bilgi hissi var, öğrenci öğreniyor ve öğretmen faaliyete katılıyor. Öğrenci not alırken öğretmen kendinden emin bir şekilde beyaz tahtayı işaret ettiği için görüntü profesyonel bir rehberlik hissi uyandırıyor. Genel olarak, bu görüntü olumlu bir öğrenme ve eğitim atmosferi yansıtmaktadır.
Yüzünde parlak bir gülümseme olan genç bir kadın doğrudan kameraya bakıyor. Uzun siyah saçları, koyu kahverengi gözleri ve açık bir teni var. Mavi-gri bir kazak, beyaz kot pantolon ve siyah botlar giyiyor. Dudakları hafifçe ayrılmış ve gözleri neşe ve mutluluk dolu. Başı hafifçe yana eğik, bu da gülümsemesinin daha da sıcak görünmesini sağlıyor. Bu anda kendinden emin ve memnun görünüyor, parlak gözleri ve gülümsemesi neşe saçıyor.İlayda Özkul
32002000