AnasayfaBlogPython Öğrenmek Kolay Mı? 
Video

Python Öğrenmek Kolay Mı? 

12 Mart 2021
Siyah tişört giyen genç bir adam kameranın önünde durmaktadır. Yüzü kameraya dönüktür ve çenesi hafifçe yukarı doğru eğiktir. Gözleri doğrudan objektife bakıyor ve ağzı hafifçe açık. Saçları koyu renk ve kısadır. Gömleğinin üzerinde daire içinde beyaz bir soru işareti vardır. Yakın çekimde göğsü görünüyor ve birkaç tutam koyu renk saçı ortaya çıkıyor. Görüntünün arka planında, yakın çekimde daire şeklinde ve kavisli bir çizgi ile bir sayı görülebiliyor. Siyah gömlekli adam güven ve güç hissi uyandırıyor.
KonuAçıklamaEk Bilgi
PythonPython, çeşitli yazılım dillerinden biridir. Uygulama geliştirmede ve işleri kolaylaştırmada kullanılır.Python dilinin sözdizimi insana yakın olduğundan dolayı öğrenmesi kolaydır.
Python Öğrenme SüreciPython öğrenmek eğitim sürecinde başka yazılımlar öğrenme sürecinden daha hızlıdır.Python, yazılım dili java veya başka bir dil olabilir ancak önemli olan ne yazacağınızı bilmektir.
Python Kullanım AlanlarıPython dili ile cep telefonu uygulamaları geliştirebilir, aklınıza gelen her türlü uygulamayı yapabilirsiniz.Python dilinin çıkış hikayesi 1990 yılına dayanır. Guido van Rossum tarafından oluşturulmuştur.
Hanifi Çetinkaya'nın DeneyimiHanifi Çetinkaya 15 yıldır yazılımcı olarak çalışıyor. Python, HDML, javascript gibi dillerin kullanımında deneyimlidir.Çetinkaya, dil seçiminin önemli olduğunu belirtmiştir. Sevdiğiniz ve iyi bildiğiniz bir dil daha çok para kazandırabilir.
Python ve C# KarşılaştırmasıPython ve C# dili seçiminde amaç önemlidir. İki dilin de farklı kullanım alanları bulunmaktadır.Seçim yaparken, dili sevmeniz ve onu en iyi şekilde kullanabilmeniz önemlidir.
En Zor Yazılım DiliYakın ve düşük seviye diller arasında, makine dili en zor diller arasında yer alıyor.Yüksek seviye diller, insan diline daha yakın dillerdir ve daha kolay öğrenilir.
Eğitim İçinde Telegram Botu YazımıPython eğitim sürecinde, her öğrenci kendine ait bir Telegram botu yazacaktır.Açık kaynak kodlu olan Telegram, çeşitli API'ler sunar ve bu sayede bot geliştirme olanağı sağlar.
Python ve Oyun GeliştirmePython dilinde çeşitli kütüphaneler ile oyun geliştirebilirsiniz.Ancak oyun geliştirme konusunda hangi dilin kullanılacağı, yapılacak oyuna bağlıdır.
Python İleri Seviye EğitimiPython ileri seviye eğitimi, daha fazla bilgi öğrenmek isteyen öğrenciler için planlanmıştır.Öğrencilerin yazılıma bakış açıları genişler ve daha fazla şey öğrenme olanağı bulurlar.
PHP ve Python KarşılaştırmasıWeb uygulamalarında PHP, arka plan işlemlerinde ise Python dilini kullanabilirsiniz.Hangi dilin kullanılacağı, ne yapmak istediğinize bağlıdır.

Gölgesinden Hızlı Kod Yazan Hanifi Çetinkaya ile konuşacağız. "Pyhton nedir, nerelerde kullanılır ve ne işe yarar?" sorularının cevaplarıyla birlikte bize "python"u anlatacak. Hanifi Çetinkaya İstanbul İşletme Enstitüsü’nde Python Eğitimi eğitmenidir.

Hanifi Çetinkaya Kimdir?

Hanifi Çetinkaya 15 yıldır yazılımcı olarak çalışıyorum. Meslek lisesi mezunuyum ve aynı zamanda bilgisayar öğretmenliği bölümü okudum. İnsanların hayatını kolaylaştırmak için kod yazıyorum. Ömür boyu da bu şekilde devam edeceğim.

Python Nedir?

Python bir çok yazılım dilinden bir tanesi. Python ile uygulama geliştiriyoruz. İhtiyacımızı çözen onu kolaylaştıran uygulama geliştiriyoruz. 

Sıfır Yazılım Bilgisiyle Python Öğrenmek İsteyenler Öğrenebilir Mi? Öğrenmesi Kolay Mı?

Birçok dile göre çok kolay. Pythonda yazılıma girerken düzgün yazmanız gerekiyor. Bu da kolaylık demek. En başından düzgün yazmaya zorladığı için kolaylık oluyor. Sohbet eder gibi yazıyorsunuz. İnsan diline çok yakın. Hiç yazılım bilmeyen biri bile Türkçeye çevirerek anlayabiliyor. Diğer yazılım dillerine nazaran öğrenmesi kolay. 

Python Öğrenmek Ne Kadar Zaman Alır?

Eğitimimiz phyton ile başlamıyor. Yazılımı ikiye ayırıyorum, ne yazacağını bilmek ve yazmak. Yazılım dili phyton olabilir java olabilir. En baştan ne yazacağını bilmek var, o kısmı önemli. Sonrası çok kolay zaten. Müzikteki notalar gibi; çaldığınız enstrüman yazılım dili, notalar da ne yazacağını bilmek. Yazılım nedir kısmını öğrendikten sonra phyton öğreniyoruz. Ne yapacağını, adımlarını öğrendikten sonra farklı dillerde de yazabiliyor. Öğrenmek kolay önemli ne yapacağını bilmek.

Python İle Neler Yapılabilir?

Birçok yazılım diliyle aklındaki şeyler yapılabilir. Her dilin çıkma hikayesi var arka planda. Phyton ile her şey yapılabilir. Cep telefonu uygulama geliştirebilirsiniz. Aklına gelen her şeyi yapabilirsiniz phyton ile.

Hangi Dilleri Biliyorsunuz? 

Aslında kullandığım dillerden HDML, javascript, phyton kullanıyorum. Bazen acaba hangi dilde yapsak diyoruz. O dili çalışıp o dilde yapıyoruz. Elimizden geldiğince her dilde bir şeyler yazıyoruz. Bir dil yetmiyor.

Python Mu C# Mı Hangisini Önerirsiniz?

Önce amacı belirlemek gerekiyor. Kullanım alanları farklı. Amaç kısmı önemli. 

En Zor Dil Hangisi?

Dilleri yüksek seviye diller ve düşük seviye diller diye ikiye ayırıyoruz. Yüksek seviye diller insan diline yakın diller, bilmeseniz de okuduğunuzda anlayabiliyorsunuz. Düşük seviye diller ise insan diline yakın olmayanlar. Makine dili böyle bir dil, anlaması, öğrenmesi çok zor diller.

Münevver Birol: Birçok hazır sistemin, e-ticaret sistemlerinin ve blog sistemlerinin PHP ile yapıldığını biliyoruz. Örneğin wordpress gibi internet dünyasının büyük çoğunluğu elinde tutan bir yazılım altyapısında da bu dil kullanılıyor. Yazılım öğrenip para kazanmak isteyen birine hangisini öğrenmesini önerirsiniz? 

PHP Mi Öğrenmeli Yoksa Python Mu? Python Öğrenerek Para Kazandıracak İşler Yapılabilir Mi?

PHP web uygulamalarında kullanılıyor. Ne yapmak istediğiniz önemli yine. Web ise PHP ancak arka planı da diyorsanız Phyton. Bir dili çok iyi bilirseniz, çözümler üretiyorsunuz. Kimsenin bilmediği şeyleri çözüp değerli oluyorsunuz. Sevdiğiniz bir dil varsa eğer, şu dil çok hoşuma gitti diyorsanız, en iyi şekilde öğrenin. Hangi dili iyi bilirseniz en çok parayı oradan kazınırsınız.

Python Hikayesi Nedir?

1990 yılında çıktı Guido van Rossum sevdiği bir diziden alıntı. O zamanlar bazı matematik işlemleri daha az yapmak için ortaya çıkmış yeni değil ancak son yıllarda bazı firmaların da desteğiyle ve açık kaynak olmasıyla popüler hale geliyor. 

İlk Yazılım Nasıl Yazıldı? 

İlk yazılım makine diliyle yazıldı. İlk yazılım “merhaba dünya” gibi bir şey. Bir abaküs bile ilk bilgisayar sayılabiliyor. Hesap makinesi bile yazılım olarak geçiyor. 1 ve 0’lar çalışıyordu. En temeli 1 ve 0’lar, makine dili. 

Münevver Birol: Eğitim İçerisinde Herkes Kendine Ait Bir Telegram Botu Yazmış Olacak Diyorsunuz. 

Eğitim 5 gün. Haliyle öğrenci sonunda bir şey yapmak istiyor. En kolay da bot tarzı bir şey. Açık kaynak olduğu için Telegram bazı API'ler veriyor. Onları kullanarak da bot yapabiliyoruz. Ve telefonunuzdaki uygulama ile konuşabiliyorsunuz karşılıklı.

Münevver Birol: Yazılım dünyasına yeni adım atan gençler oyun geliştirmek amacıyla yazılıma ilgi duyuyorlar. Ve bu süreçte C# ve C++ ön plana çıktı. Bu yarışta python bu iki dille nasıl mücadele edebilir?

Oyun Geliştirme Dünyasında Python Bilmek Avantaj Sağlar Mı?

Phyton da bir kütüphane var. Onunla çok güzel oyun yapabiliyorsunuz. Ama oyuna göre değişiyor. Ne olursa olsun yazılım bilmeniz lazım. Yazılıma başlanacak en güzel dil de phyton. Phyton öğrenip bu bana yetmiyor deyip amaçla ilgili dile geçmek gerekir. 

Phyton İleri Seviye Eğitiminde Neler Anlatıyorsunuz?

Kısa eğitimin amacı hiç yazılım bilmeyenler geliyorlar. Evet ben yazılımcı olabilirim dedikten sonra daha fazlasını öğrenmek için ileri seviye eğitime katılıyorlar. Amacımız daha fazla şey öğretmek. Phyton’un çok fazla özellikleri var. Bu kısımları da Phyton Eğitimi (İleri Seviye) eğitiminde anlatmaya çalışıyoruz. 

Münevver Birol: Dünyada en çok kazandıran yazılım dili javascript. javascript'i kullanmayı iyi bilen biri yılda ortalama 20 bin dolar kazanıyor. Tabi bu yapılan projeye göre farklılık gösterir ama bu şekilde bir skala belirlersek:

Python Bilen Biri Ülkemizde Ne Kadar Kazanabilir? Bir Yazılım Şirketinde İş Bulabilir Mi? Şirketler Python Bilen İnsanlar İşe Alıyorlar Mı?

Phyton yeni yeni gelişen bir dil. Pazarı var ama yurtdışında daha çok var. İşi buradan yapıp yurtdışında para kazanma imkanı var. Phyton bilmek hem Türkiye’de hem dünyada pazarı olan bir dil. Türkiye’de iyi phyton bilen biri 10 bin TL 12 bin TL maaşla başlayabilir. Yurt dışında dolarla alınca çok daha fazla oluyor. 

Eklemek İstediğiniz ve İzleyicilerimize Vermek İstediğiniz Tavsiyeler Var Mı? 

Yazılım düşünüldüğü kadar zor değil, önemli kısmı nasıl yapılacağını bilmek. Yazılım ne yapacağını düşünmek aslında. Düşünebilen yazılımı çok iyi yapar. Başlangıç seviyesinde phyton kursuna katılın. Farkındalık kazanmış olursunuz. Hayata bakışınızı değişecek. 

Pandemiden sonra uygulama workshop gibi bir eğitim olacak: Python İle Uygulamalı Algoritma Çözme. Sorun var deyip ona çözüm üreteceğiz. Hangi soruya nasıl çözüm üretilir kısmını öğreneceksiniz. Türkiye’de de ilk olacak. 

Python, Python, çeşitli yazılım dillerinden biridir Uygulama geliştirmede ve işleri kolaylaştırmada kullanılır, Python dilinin sözdizimi insana yakın olduğundan dolayı öğrenmesi kolaydır, Python Öğrenme Süreci, Python öğrenmek eğitim sürecinde başka yazılımlar öğrenme sürecinden daha hızlıdır, Python, yazılım dili java veya başka bir dil olabilir ancak önemli olan ne yazacağınızı bilmektir, Python Kullanım Alanları, Python dili ile cep telefonu uygulamaları geliştirebilir, aklınıza gelen her türlü uygulamayı yapabilirsiniz, Python dilinin çıkış hikayesi 1990 yılına dayanır Guido van Rossum tarafından oluşturulmuştur, Hanifi Çetinkaya'nın Deneyimi, Hanifi Çetinkaya 15 yıldır yazılımcı olarak çalışıyor Python, HDML, javascript gibi dillerin kullanımında deneyimlidir, Çetinkaya, dil seçiminin önemli olduğunu belirtmiştir Sevdiğiniz ve iyi bildiğiniz bir dil daha çok para kazandırabilir, Python ve C# Karşılaştırması, Python ve C# dili seçiminde amaç önemlidir İki dilin de farklı kullanım alanları bulunmaktadır, Seçim yaparken, dili sevmeniz ve onu en iyi şekilde kullanabilmeniz önemlidir, En Zor Yazılım Dili, Yakın ve düşük seviye diller arasında, makine dili en zor diller arasında yer alıyor, Yüksek seviye diller, insan diline daha yakın dillerdir ve daha kolay öğrenilir, Eğitim İçinde Telegram Botu Yazımı, Python eğitim sürecinde, her öğrenci kendine ait bir Telegram botu yazacaktır, Açık kaynak kodlu olan Telegram, çeşitli API'ler sunar ve bu sayede bot geliştirme olanağı sağlar, Python ve Oyun Geliştirme, Python dilinde çeşitli kütüphaneler ile oyun geliştirebilirsiniz, Ancak oyun geliştirme konusunda hangi dilin kullanılacağı, yapılacak oyuna bağlıdır, Python İleri Seviye Eğitimi, Python ileri seviye eğitimi, daha fazla bilgi öğrenmek isteyen öğrenciler için planlanmıştır, Öğrencilerin yazılıma bakış açıları genişler ve daha fazla şey öğrenme olanağı bulurlar, PHP ve Python Karşılaştırması, Web uygulamalarında PHP, arka plan işlemlerinde ise Python dilini kullanabilirsiniz, Hangi dilin kullanılacağı, ne yapmak istediğinize bağlıdır
python
Bu resimde ikisi de gözlük takan bir erkek ve kadın görülüyor. Adam mavi bir gömlek ve siyah bir pantolon giyerken, kadın beyaz bir gömlek ve mavi bir kot pantolon giymektedir. Her ikisinin de gözlükleri takılı ve dümdüz ileriye bakıyorlar. Adamın kolu kadının beline dolanmış ve yüzleri birbirine yakın göründüğü için birlikte bir anı paylaşıyor gibi görünüyorlar. Arka plan yumuşak, kirli beyaz bir renktedir. Işık hafif loş, görüntüye yumuşak ve sıcak bir his veriyor. Gözlüklerine rağmen, gözleri hala bir duygu belirtisi gösteriyor. Birbirlerinin varlığından memnun ve mutlu görünüyorlar.
Konuk Yazar
Blog Yazarı

İstanbul İşletme Enstitüsünde yazılarının yayınlanmasını isteyen konuk yazarlarımız için oluşturulan bilgi kartıdır. Birçok alanda ve disiplindeki yazıları bu hesap üzerinde bulabilirsiniz.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Bir bilgisayar ekranının yakın çekiminde siyah metinli beyaz bir arka plan görülmektedir. Metin ekranın ortasında vurgulanmış ve ince bir kenarlıkla çevrelenmiştir. Metin tek bir sütunda hizalanmıştır ve birkaç satır metin görülebilmektedir. Metin harfler, sayılar ve sembollerin bir karışımı gibi görünmektedir. Metnin genel görünümü net ve açıktır. Metnin kenarları keskin ve iyi tanımlanmış, bu da yüksek kaliteli bir ekran çözünürlüğüne işaret ediyor. Siyah metin ile beyaz arka plan arasındaki kontrast güçlüdür ve kolayca görülebilir.
Yazılımlar

Python Örnek Projeler

04 Ekim 2021
Gözlüklü ve turuncu gömlekli bir kadın bilgisayar ekranının önünde oturmaktadır. Kadın dikkatle ekrana bakıyor, gözleri odaklanmış ve ağzı hafifçe açık. Arkasında beyaz metinli yeşil ve siyah bir tabela var. Ön planda kadının yüzü yakından çekilmiş, gözlükleri ışığı yansıtıyor. Görüntüde ayrıca siyah zemin üzerinde beyaz bir 'E' harfi ve siyah zemin üzerinde beyaz bir 'E' harfi görülüyor. Kadının yüzü bilgisayar ekranının parlak beyazı ve arka planın koyu tonları tarafından aydınlatılıyor. Kadın derinden meşgul ve ekrandakine odaklanmış görünüyor, ifadesi bir ilgi ve düşünceyi yansıtıyor.
Teknoloji

Python Programlama Nedir?

29 Ocak 2021
Bu, yüzünde hoş bir ifade olan bir kadının yakın çekim görüntüsüdür. Açık kahverengi saçları gevşek bir at kuyruğu şeklinde toplanmış. Üzerinde koyu gri bir atlet var ve göğsünde siyah dikdörtgen bir nesne görülüyor. Doğrudan kameraya bakıyor, gözleri hafifçe kapalı ve dudakları nazik bir gülümseme şeklinde kıvrılmış. Kolları yanında gevşemiş ve ellerini hafifçe kavuşturmuş. Arka planda, üzerinde simgeler bulunan beyaz bir ızgara ve siyah metinli gri dikdörtgen bir işaret var. Ayrıca beyaz zeminli siyah bir daire ve siyah dikdörtgenli beyaz bir dikdörtgen nesne var. Bu görüntü bir memnuniyet ve neşe hissi uyandırıyor.
Bilişim

Python İle Neler Yapılabilir?

20 Eylül 2021