AnasayfaBlogKariyer net Platformunu Etkin Kullanmanın Püf Noktaları
Video

Kariyer net Platformunu Etkin Kullanmanın Püf Noktaları

05 Temmuz 2021
Bu görüntüde daire şeklinde duran ve çeşitli kıyafetler giyen bir grup insan görülüyor. Dairenin ortasında pembe bir ceket ve siyah beyaz puantiyeli bir gömlek giyen bir kadın yer alıyor. Solunda, pembe bir gömlek giyen ve kollarını kavuşturmuş başka bir kadın var. Onların yanında, uzun siyah saçlı bir kadın pembe bir ceket giyiyor. Arka planda, siyah harflerle beyaz ve siyah bir tabela ve sarı harflerle siyah ve sarı bir tabela ile bir kadının kolajı var. Görüntü canlı renklerle, neşe ve dostluk duygusuyla doludur.
KonuAçıklamaÖneri
Kariyer.net KullanımıKariyer.net’in algoritmasını doğru kullanmak öz geçmişi ön plana çıkararak daha fazla geri dönüş almayı sağlar.Kariyer.net’te bütün bildirimlere izin verin ve profil görünürlüğünü herkese açık hale getirin.
Özgeçmiş OluşturmaÖzet bilgi alanı vitrin gibidir. İlgili pozisyon için hangi yeteneklere sahip olduğunuz ve bunları nerede kullandığınız belirtilmelidir.Özgeçmişin dolu ve güçlü olması geri dönüş almayı arttırır.
İş BaşvurusuKariyer.net özdeşleşen ilanları önerir ve doğru ilana başvurmak daha çok dönüş almayı sağlar.İlana özgü ön yazılar hazırlayarak başvuruda bulunun.
İlanlarla EşleştirmeKariyer.net özdeşleşen ilanları arar ve önerir.Özgeçmişinle özdeşleşen ilanlar arasından başvurular yapın.
İş Alarmıİstediğiniz pozisyonla ilgili ilanlar geldiğinde bildirim alabilirsiniz.Arama kıstaslarına göre iş alarmı kurun.
Şirketleri Takip EtmeTakipte olduğunuz firmalar ilan açtığında bildirim alabilirsiniz.Hayalinizdeki firmayı takip edin.
E-posta İle İlan ÖnerileriKariyer.net uygun olduğunu düşündüğü ilanları e-posta olarak gönderir.E-postaları kontrol etmeyi unutmayın.
Başvuruların AnaliziSon 1 aydaki başvurularınıza dair analiz e-postaları alabilirsiniz.Bu e-postaları dikkatlice inceleyin.
İşveren Ekranlarıİşverenler açılan ilanlara yapılan başvuruları uygunluğa, başvuru tarihine göre görüntüler.Uygun ilanlara başvurarak ilk sıralarda görünmeyi sağlayın.
Hatalar ve YanılgılarBoş özgeçmişler ve alakasız ilanlara yapılan başvurular yaygın hatalardır.Özgeçmişinizi her zaman güncel ve dolu tutun; ilgi alanınıza ve yeteneklerinize uygun ilanlara başvurun.

Popüler iş bulma sitesi Kariyer.net Kariyer Danışmanı Tuba Karadağ İyiyokur, platformu etkin kullanmanın püf noktalarını anlattı.

Tuba Karadağ İyiyokur kimdir?

1999 yılında İstanbul Üniversitesi İngilizce işletmeden mezun oldum. Hep pazarlama alanında çalıştım. 2013 yılında kariyer.net ile yollarım kesişti. Pazarlama müdürü olarak çalıştım. 2020 sonu itibariyle de kariyer danışmanı pozisyonuna atandım. Türkiye’nin dört bir tarafına öğretici sunumlar, workshoplar ve sunumlar gerçekleştiriyorum.

Kariyer.net’i etkin kullanmanın önemi nedir?

Tek başına öz geçmiş yeterli olmuyor. O harika özgeçmişi karşı tarafa doğru bir şekilde ulaştırmak gerekiyor. Kariyer uygulamasını platformun algoritması ile kullanamıyorsan özgeçmiş ön plana çıkmıyor. Uygulamanın şöyle bir avantajı var. İlana başvurmak dışında gözden kaçırdığın ilanlarda, firma başvurmamış olmana rağmen seni aday platformundan görebiliyor. Adayları filtreleyerek görüntüleyebiliyor. Başvurmadığın firmaların da seni istihdam etmek için araması mümkün. 

Özgeçmişinde nelere dikkat etmelisin?

Uygulamayı indirdiğinizde özgeçmiş alanında son güncellediğiniz tarih güncel özgeçmişler daha sıcak bir aday ve tercih edilir. Açıp tıklamanız güncellemiş olursunuz.

Özgeçmiş gücü var. Sizin özgeçmişiniz etiketliyoruz. Zayıf, orta ya da güçlü. Güçlü ise doğru yoldasınız demektir. Güçlü olmayan, zayıf ve orta etiket almış özgeçmişlerin görünürlüğü daha az. Özgeçmişi güçlendirmek adına, özet bilgi alanı sizin vitrininiz. Albeni sağlayacak kişiyi diğer alanlara bakmaya motive edeceğiniz kısım. Buraya, seni neden seçeyim sorusunun cevabını yazmanız gerekiyor. İş deneyiminde sadece işin başlığı yazılıyor. Her bir deneyimin ardında oradaki iş tanımınız nedir, hangi yetkinlikler kullandığınızı yazmanız gerekiyor. Aramalar bazı anahtar kelimeler ile yapılıyor. Sahip olduğun donanımları serpiştireceksin ki yapılan anahtar kelime anahtarla özgeçmişin eşleşsin. 

Güçlü özgeçmişte dolması gereken bir başka kısım becerilerimiz. Teknik ve ince beceriler var. Bunlar da yazılmalı. Bu anahtar kelimelerle aram yapıyor İK’cılar. Seminer, kurs, sertifika pandemi döneminde önemli bir durum oldu. Katıldığınız kursları da mutlaka yazın. Sizin kendinizi geliştirmek istediğinizi gösterir. 

Kariyer.netteki bütün bildirimlere de izin verin. Özgeçmişin görüntülendiğini ya da yeni bir ilan açıldığının haberini veriyoruz. Özgeçmiş görünürlüğü için teknik yapılması gereken ayar ise profil kısmında herkes görünürlük ayarlarına da dikkat etmek gerekiyor.

Başvuru yaparken nelere dikkat etmelisin?

Staj ilanına bile binlerce başvuru yapıyor. Doğru başvuru yapacağız ki daha çok dönüş alalım. İlanı okuyorum bana göre diyorum ama firma beni uygun görmüyor. Seni doğru ilanlarla buluşturmak için yapay zeka ile uygulamalar geliştirdik. Kariyer.net özgeçmişi tarıyor ve sana uygun ilanlar öneriyor. Özgeçmişinle özdeşleşen ilanlar arasından öneriyorum. Bu kısım iş ara bölümünde. İş arama alanını özelleştirebiliyorsunuz.

  • İş alarmı kurmak

Bu bölümde aktif olan kullanıcı. Öz geçmişin tamamen dışında da ilan arayabilirsin. Ne istediğini söylüyorsun. İşi hangi ilde istiyorsun. Bir sürü kriterler tanımıyorsun ve talimat veriyorsun uygulamaya. Bu kriterlere de bir arama ismi veriyorsun. Sonrasında da kenara çekilip bekliyorsun. Sonrasında uygun ilan geldiğinde bildirim gönderiyor. Bu yüzden bildirimleri açmak önemli. 

  • Şirketleri takip et

Hayalinizdeki firmayı takip edebilirsin. Oradan ilan açılınca bildirim geliyor. 

  • İlan öneri e-postaları

Uygun gördüğümüz ilanları e posta ile gönderiyorum. Başvurularının analiz maili de gelebilir. Son 1 aydaki başvurularınızın analiz e-postaları gelir. Son kısım da senin rakibin adaylar şöyle örnekler girmiş gibi. Senin özgeçmişinle benzer olanlar şu yetkinlikleri girmiş gibi. Bu mailleri kontrol etmeniz önemli. 

Özelleştirilirmiş ön yazı nasıl olmalı? 

Her başvuruya özel ön yazı ile desteklemek. Kendinle ilgili daha fazla detay vermiş oluyorsunuz. Firmanın hangi pozisyonuna başvurduğumuzu söylüyoruz. İlanı iyice okuyorsun. İlanınızı inceledim. İlanda bahsi geçen şu özellikler bende var çünkü, bu çünkü kısmı mutlaka olmalı. 

Kariyer.net işveren ekranları nasıl?

Başvuru tarihine göre, en yeni başvurular üstte görünüyor. Aktif iş başvurusu olan adayları göster diyor. En çok kullanılan uygunluğa göre sırala. Kariyer.net uygulaması ilandaki kriterlerle başvuru yapan kişileri özdeşleştirildiğinde en uygun başvuruları ön plana çıkarıyor. Uygunluk puanına göre görüyor bu başvuruları. Bu sebeple de uygun ilan öneriler, iş alarmı ve uygun firmaları takip etmeniz uygun başvurular arasında yer almanızı sağlayacaktır. 

En çok boş özgeçmiş yada alakalı alakasız bir sürü ilana başvurmuş gibi hatalarla karşılaşıyoruz. Anahtar kelime ile aradığında girdiği kriterlere uygun adayları görüntülüyor. Daha fazla geri dönüş almak için birini kural özgeçmişin dolu ve güçlü olacak. İkincisi platformun gerektirdiği kısımları. Kullanman gerekiyor. Sık sık özgeçmişi güncellemek gibi. Üçüncüsü de özgeçmişine gerçekten uyan ilanlara başvurmanız gerekiyor. 

Firmalar filtreleme yaparken fotoğraflar da önemli mi?

Toplam 27 milyonluk kariyer.net veri tabanına baktığımızda fotoğraf önden görüntülü ve gülümseyerek verdiğimiz poz olmalı. 

Özgeçmişin ilgi çekmesi için neler yapabiliriz?

En önemli kısım dolu bir özgeçmiş olması. Seminer, sertifika, yabancı dil, yetkinlik gibi. Tasarım anlamında rahat ve kolay okunan özgeçmiş olmalı. Hiyerarşi kullanabilirsiniz. Rahat okunmalı, gözü yormamalı özgeçmiş. Buna dikkat etmeniz gerekiyor. Başvuruya özel önyazı da hoş olabilir.

Kariyer.net’i etkin kullanmanın önemi nedir?

Tek başına öz geçmiş yeterli olmuyor. O harika özgeçmişi karşı tarafa doğru bir şekilde ulaştırmak gerekiyor. Kariyer uygulamasını platformun algoritması ile kullanamıyorsan özgeçmiş ön plana çıkmıyor.

Özgeçmişinde nelere dikkat etmelisin?

Uygulamayı indirdiğinizde özgeçmiş alanında son güncellediğiniz tarih güncel özgeçmişler daha sıcak bir aday ve tercih edilir. Açıp tıklamanız güncellemiş olursunuz. Özgeçmiş gücü var. Sizin özgeçmişiniz etiketliyoruz. Zayıf, orta ya da güçlü. Güçlü ise doğru yoldasınız demektir.

Özelleştirilirmiş ön yazı nasıl olmalı? 

Her başvuruya özel ön yazı ile desteklemek. Kendinle ilgili daha fazla detay vermiş oluyorsunuz. Firmanın hangi pozisyonuna başvurduğumuzu söylüyoruz. İlanı iyice okuyorsun. İlanınızı inceledim. İlanda bahsi geçen şu özellikler bende var çünkü, bu çünkü kısmı mutlaka olmalı. 

Kariyernet Kullanımı, Kariyernet’in algoritmasını doğru kullanmak öz geçmişi ön plana çıkararak daha fazla geri dönüş almayı sağlar, Kariyernet’te bütün bildirimlere izin verin ve profil görünürlüğünü herkese açık hale getirin, Özgeçmiş Oluşturma, Özet bilgi alanı vitrin gibidir İlgili pozisyon için hangi yeteneklere sahip olduğunuz ve bunları nerede kullandığınız belirtilmelidir, Özgeçmişin dolu ve güçlü olması geri dönüş almayı arttırır, İş Başvurusu, Kariyernet özdeşleşen ilanları önerir ve doğru ilana başvurmak daha çok dönüş almayı sağlar, İlana özgü ön yazılar hazırlayarak başvuruda bulunun, İlanlarla Eşleştirme, Kariyernet özdeşleşen ilanları arar ve önerir, Özgeçmişinle özdeşleşen ilanlar arasından başvurular yapın, İş Alarmı, İstediğiniz pozisyonla ilgili ilanlar geldiğinde bildirim alabilirsiniz, Arama kıstaslarına göre iş alarmı kurun, Şirketleri Takip Etme, Takipte olduğunuz firmalar ilan açtığında bildirim alabilirsiniz, Hayalinizdeki firmayı takip edin, E-posta İle İlan Önerileri, Kariyernet uygun olduğunu düşündüğü ilanları e-posta olarak gönderir, E-postaları kontrol etmeyi unutmayın, Başvuruların Analizi, Son 1 aydaki başvurularınıza dair analiz e-postaları alabilirsiniz, Bu e-postaları dikkatlice inceleyin, İşveren Ekranları, İşverenler açılan ilanlara yapılan başvuruları uygunluğa, başvuru tarihine göre görüntüler, Uygun ilanlara başvurarak ilk sıralarda görünmeyi sağlayın, Hatalar ve Yanılgılar, Boş özgeçmişler ve alakasız ilanlara yapılan başvurular yaygın hatalardır, Özgeçmişinizi her zaman güncel ve dolu tutun; ilgi alanınıza ve yeteneklerinize uygun ilanlara başvurun
kariyer net
Bu resimde ikisi de gözlük takan bir erkek ve kadın görülüyor. Adam mavi bir gömlek ve siyah bir pantolon giyerken, kadın beyaz bir gömlek ve mavi bir kot pantolon giymektedir. Her ikisinin de gözlükleri takılı ve dümdüz ileriye bakıyorlar. Adamın kolu kadının beline dolanmış ve yüzleri birbirine yakın göründüğü için birlikte bir anı paylaşıyor gibi görünüyorlar. Arka plan yumuşak, kirli beyaz bir renktedir. Işık hafif loş, görüntüye yumuşak ve sıcak bir his veriyor. Gözlüklerine rağmen, gözleri hala bir duygu belirtisi gösteriyor. Birbirlerinin varlığından memnun ve mutlu görünüyorlar.
Konuk Yazar
Blog Yazarı

İstanbul İşletme Enstitüsünde yazılarının yayınlanmasını isteyen konuk yazarlarımız için oluşturulan bilgi kartıdır. Birçok alanda ve disiplindeki yazıları bu hesap üzerinde bulabilirsiniz.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.