AnasayfaBlogMutlu Olmak İçin Kişisel Gelişim
Kişisel Gelişim

Mutlu Olmak İçin Kişisel Gelişim

20 Kasım 2018
Bir erkek ve kadın yakın çekimde birbirlerine gülümsüyorlar. Kadın gözlük takmış ve eşarp takmıştır. Adamın üzerinde beyaz bir gömlek var. Kadının yüzü odaktadır ve yakın çekimde saçları görünmektedir. Kadının eşarbı boynuna dolanmıştır. Adam kadının yanında duruyor, gülümsemesi geniş ve bulaşıcı. Her ikisi de rahat ve gevşemiş bir pozda, mutlu ve memnun görünüyor. Bu neşeli görüntü, ikisi arasındaki bir arkadaşlık ve yakınlık anını yakalıyor.
Mutluluk KavramıKişisel Gelişim ve Mutluluk İlişkisiMutlu Olmayı Kolaylaştıran Yöntemler
Herkesin mutluluk tanımı farklıdır. Kimileri için para, aile veya kariyer mutluluk kaynağı olabilir.Mutluluğun tek tanımı olmayabilir, ancak mutluluğun yakalanabilmesi kişisel gelişime bağlıdır.Mutluluk, bilinçli bir seçim ve kişisel gelişimle edinilebilecek bir yetenektir. Kendi hakkınızı savunma konusundaki ısrar da mutlu olmanın bir parçasıdır.
Çoğu zaman insanlar, mutlu olup olmadıklarını belirlemekte zorlanır. Çünkü beynimiz, mutlu olmak için daha yapılacak çok iş olduğunu düşünür.Kişisel gelişim, mutluluk ve mutsuzluk deneyimlerini eşit derecede kabul edebilen bir birey olmakla ilgilidir. Kısa süreli mutluluk fırsatları da değerli ve genellenebilir hale getirilebilir.
Mutluluk dışsal koşullardan bağımsız olmalıdır. Esasen zamanın ve durumların algılanmasıyla, seçimlerle ve iç dünyamızda neler olduğuyla ilgilidir.Kişisel gelişim aşamasında, mutluluk ve mutsuzluk birbirinden ayrılamaz ve hepsi deneyimlerin parçasıdır.Mutlu olmak, her ne olursa olsun bir sebebiniz olduğunu bilmeyi içerir.
Mutlu olmak, alınması gereken bir hak gibidir. Bu hakkı talep etme gücünü kişisel gelişimle elde edebiliriz.Kişisel gelişime önem veren bir kişi, sevdiğini, ne hissettiğini ve bu hislerin kendisini nasıl etkilediğini anlamayı öğrenir.Her gün hayatta küçük mutluluklar bulabilir ve eğitimlerle kişisel gelişim yolunda ilerleyebilirsiniz.
Mutluluk; sevdiğiniz kişinin adını bir pencereye yazarak, rüzgarın yüzünüze değmesi için pedal çevirerek veya favori şarkınızla uyanarak yaşanabilir.Kişisel gelişim, bireye, içerisinde bulunduğu durumu nasıl algılayacağını ve hangi seçenekleri tercih edeceğini öğretir.Online eğitimler, kişisel gelişime katkı sağlar ve mutluluğa ulaşmayı kolaylaştırabilir.

Mutluluk nedir diye sorulduğunda herkesin söyleyebileceği birkaç cümle vardır öyle değil mi? Bazıları için para, bazıları için aile, bazıları için kariyer mutluluk kaynağı olabilir. Peki mutlu musunuz diye bir soruyla karşılaştığınızda genellikle ne cevap veriyorsunuz? O an beyninizde hangi mutluluk kriterlerinin taraması yapılıyor?

Mutlu olup olmamak gerektiğine bir türlü karar veremiyorsunuz. Mutluyum da diyemiyorsunuz çünkü hayalinizdeki araba ya da istediğiniz terfi veya evlenmeden almanız gereken beyaz eşya için daha çok çalışmanız gerektiğini yineliyor beyniniz ve mutsuzum kelimesine birkaç bahane daha yakınlaşıyorsunuz. Siz mutlu olmak istiyorsunuz ama koşullarınızın pek de gönlü yok gibi.

Mutluluğa Ulaşmak

Bu satıra mutluluğun somut bir tanımını yaparak başlasam fena olmazdı üzgünüm taze bitti demeyeceğim son kullanma tarihleri epey geçti. Mutluluğun herkes için tek bir tanımı olmayabilir fakat onun nasıl yakalanabileceği konusunda ortak bir nokta vardır ki bu kişisel gelişimdir.

Zemini kişisel gelişimle inşa edilmeyen insan dediğimiz bir oluşumun geçici ve niteliksiz mutluluklar yaşaması kaçınılmazdır. İnsan doğasında yatan her duygu onu destekleyen bir farkındalıkla muhafaza edilir. Yani neyi niye hissettiğimizi, hislerimizin bizi nasıl etkilediğini, onları nasıl kontrol altına almamız gerektiğini ancak ve ancak kişisel gelişimimize yatırım yaparak öğrenebiliriz.

Kişisel gelişim sürecini benimsemiş biri için mutluluk ve mutsuzluk deneyimlenmesi farksız iki duygu halidir. Mutluysanız mutlu, mutsuzsanız bu olağan bir durumdur. Mutluluk sürdürülmesi gereken uzun bir his de değildir, kısa bir 10 saniye de mutlu olmak için eşsiz bir fırsattır. Hoş 10 saniye bazı durumlar için hiç de azımsanamayacak bir süredir. Mutluluk bizim koşullarımıza bağlı değildir. Zamanı nasıl yorumladığımızla, durumları nasıl algıladığımızla, görmeyi, duymayı, konuşmayı tercih ettiklerimizle alakalıdır. Dışarıda olanlarda değil içeride sahip olduklarımızda saklıdır.

Mutlu olmak kader değil, bir seçimdir. Bu seçimi yapabilecek kudreti kişisel gelişimle elde edebilirsiniz. Mutlu olmak hakkınızın peşinde koşmak gibidir. Hak size gelmez, siz alırsınız. Mutluluk da böyle, gelmesini beklemeyin, siz ona gidin.

Nasıl mı? Bazen buğulanmış bir pencereye sevdiğinizin ismini yazıp çocukça gülümserken, bazen 3 saniye de olsa rüzgar yüzünüze değip geçsin diye pedal çevirirken, bazen uyuyakaldığınız bir yerde ne zamandır dinlemediğiniz bir şarkıyla usul usul uyandırılırken yüreğinizde hissettiğiniz şeydir mutluluk. Onu yakalamak bu kadar zor mudur sizce?

Kişisel gelişim içinde olan bir kişinin mutlu olmak için kafadan bir sebebi vardır bir kere. Kendini seven ve kendine özgüveni olan birinin yaşayacağı mutsuzluklar anlık tecrübelerden fazlası olamaz. Günlük hayatınızda ufak noktalarda yakalayacağınız mutluluklar dışında alacağınız eğitimler ile de mutluluğu yakalayabilirsiniz. Eğitimin size sunduğu farklı bilgiler, farklı alanlar, birçok bakış açısı ile kendinizi geliştirme yolunda ilerleyebilir ve mutlu olabilirsiniz. Online eğitimler ile özel hayatınızı kısıtlamadan, herhangi bir planınızdan vazgeçmenize gerek kalmadan eğitimler alabilir, bu bitmek bilmeyen kişisel gelişim yolunda ilerleme kaydedebilirsiniz.

Herkesin mutluluk tanımı farklıdır Kimileri için para, aile veya kariyer mutluluk kaynağı olabilir, Mutluluğun tek tanımı olmayabilir, ancak mutluluğun yakalanabilmesi kişisel gelişime bağlıdır, Mutluluk, bilinçli bir seçim ve kişisel gelişimle edinilebilecek bir yetenektir Kendi hakkınızı savunma konusundaki ısrar da mutlu olmanın bir parçasıdır, Çoğu zaman insanlar, mutlu olup olmadıklarını belirlemekte zorlanır Çünkü beynimiz, mutlu olmak için daha yapılacak çok iş olduğunu düşünür, Kişisel gelişim, mutluluk ve mutsuzluk deneyimlerini eşit derecede kabul edebilen bir birey olmakla ilgilidir , Kısa süreli mutluluk fırsatları da değerli ve genellenebilir hale getirilebilir, Mutluluk dışsal koşullardan bağımsız olmalıdır Esasen zamanın ve durumların algılanmasıyla, seçimlerle ve iç dünyamızda neler olduğuyla ilgilidir, Kişisel gelişim aşamasında, mutluluk ve mutsuzluk birbirinden ayrılamaz ve hepsi deneyimlerin parçasıdır, Mutlu olmak, her ne olursa olsun bir sebebiniz olduğunu bilmeyi içerir, Mutlu olmak, alınması gereken bir hak gibidir Bu hakkı talep etme gücünü kişisel gelişimle elde edebiliriz, Kişisel gelişime önem veren bir kişi, sevdiğini, ne hissettiğini ve bu hislerin kendisini nasıl etkilediğini anlamayı öğrenir, Her gün hayatta küçük mutluluklar bulabilir ve eğitimlerle kişisel gelişim yolunda ilerleyebilirsiniz, Mutluluk; sevdiğiniz kişinin adını bir pencereye yazarak, rüzgarın yüzünüze değmesi için pedal çevirerek veya favori şarkınızla uyanarak yaşanabilir, Kişisel gelişim, bireye, içerisinde bulunduğu durumu nasıl algılayacağını ve hangi seçenekleri tercih edeceğini öğretir, Online eğitimler, kişisel gelişime katkı sağlar ve mutluluğa ulaşmayı kolaylaştırabilir
Mutlu Olmak İçin Kişisel Gelişimmutlumutlu olmak mutluluk mutlu olmak için ne yapılabilir kişisel gelişim
Açık kahverengi saçlı genç bir kadın yüzünde neşeli bir ifadeyle kameraya bakıyor. Üzerinde beyaz yakalı açık mavi bir gömlek ve siyah bir pantolon var. Dudakları sanki gülmek üzereymiş gibi hafifçe ayrılmış. Gözleri parlak ve yüzünde doğal bir ışıltı var. Neşe ve mutluluk hissi yayan hoş ve memnun bir görünümü var. Elleri önünde birbirine kenetlenmiş, duruşu rahat ve kendinden emin. Anın tadını çıkarıyor ve pozitif enerji yayıyor gibi görünüyor. Yüzü hayat dolu ve gözleri sanki kendisine komik bir şaka yapılmış gibi muzip bir parıltıyla parıldıyor. Neşe ve memnuniyetin vücut bulmuş halidir ve gülümsemesi bulaşıcıdır.
Damla Özgür
Blog Yazarı

Adnan Menderes Üniversitesi Fransız Dili ve Edebiyatı bölümünden mezundur. Birçok alanda sertifika programına katılarak sürekli kendini geliştirme yolunda devam etmektedir.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Gri gömlekli bir kadın sağ kolunu uzatmış, parmağıyla gökyüzünü işaret ediyor. Sırtından aşağı dökülen uzun siyah saçları var ve gözleri yukarı bakıyor. Yüzünde ciddi bir ifade var ve ağzı hafifçe açık. Üstündeki göklerden süzülen parlak güneş ışığıyla aydınlanıyor. Sol kolu bükülmüş ve eli dinlenme pozunda kalçasına dayanmış. Kıyafeti rahat, duruşu güçlü ve kendinden emin.
Kişisel Gelişim

Kişisel Gelişim Neleri Kapsar?

23 Ekim 2018
Görüntünün ortasında duran ahşap bir tabela, okuyla yan tarafı işaret ediyor. Tabela açık kahverengi renkte ve ok parlak kırmızıya boyanmış. Ön planda, üzerinde kırmızı bir 'E' harfi bulunan beyaz bir yüzey var. Bunun sağında bulanık bir yol görüntüsü, solunda ise bir insan yüzünün yakın çekimi yer alıyor. Arka planda bir tabelanın yakın çekimi, ön planda ise ortasında bir ağaç kütüğü bulunan bir ağaç gövdesinin yakın çekimi yer alıyor. Ağaç gövdesi koyu kahverengi, ağaç kütüğü ise açık kahverengidir. Sağ üst köşede beyaz bir yüzey üzerinde tek bir 'E' harfinin yakın çekimi yer alıyor.
Kişisel Gelişim

Kişisel mi Gelişmeliyiz?

07 Eylül 2018
Parlak sarı kazaklı bir kadın yumrukları havada duruyor. Yüzü kameraya dönük, doğrudan kameraya bakıyor. Kolları dirseklerinden bükülmüş, yumrukları kararlı bir duruşla sıkılmış. Yüz ifadesi sert ve duruşu kendinden emin. Saçları kısa ve koyu renktir ve siyah pantolon giymektedir. Beton bir zemin üzerinde, loş bir alanda duruyor gibi görünüyor. Sarı kazağı karanlık arka planla keskin bir kontrast oluşturuyor ve varlığı hükmedici ve güçlü. Güçlü ve kararlı görünüyor, önündeki her türlü zorluğun üstesinden gelmeye hazır.
Kişisel Gelişim

Kişisel Gelişim ve Blog

01 Mayıs 2018