AnasayfaBlogMüşteri İlişkileri Yönetimi ile Kazanın
Müşteri İlişkileri Yönetimi

Müşteri İlişkileri Yönetimi ile Kazanın

02 Ekim 2019
Takım elbiseli bir adam, elinde bir pano tutarak bir araba galerisinde durmaktadır. Yakınlarda duran, yirmili yaşlarının sonunda olduğu anlaşılan bir kadınla konuşmaktadır. Adam mavi bir kravat takmaktadır ve kravat yakından görülebilmektedir. Gri takım elbise giymiş başka bir adama bir araba anahtarı uzatıyor. İçinde bir kâğıt olan bir el de yakından görülüyor. Bir adamın yüzüne yakından bakıldığında gözlerinin arabaya doğru baktığı görülür. Arka planda bir kişinin kolunun bulanık görüntüsünün yanı sıra bir odadaki bir kişinin bulanık görüntüsü de görülüyor. Takım elbiseli adam büyük olasılıkla diğer adamla arabayı tartışıyor ve kadın da büyük olasılıkla bir satış görevlisi. Görüntü profesyonel bir atmosfere sahip ve ışıklandırma parlak ve doğal.
KonuDetayÖnem
Müşteri İlişkileri YönetimiMüşteriler ile stratejik ve etkin iletişim kurmayı sağlar.Müşteri memnuniyeti ve şirketin ayakta kalmasında esasadır.
Başarılı İletişimMüşterilerinizle kurulan sağlıklı ve sürekli iletişimdir.Müşteri sadakatinin ve marka değerinin yükseltilmesinde rol oynar.
Müşteriyi Özel HissettirmeMüşterinin önemsendiği ve değer verildiği hissettirilir.Müşteri bağlılığı ve ilgisinin artırılmasında önemlidir.
Sabır ve AnlayışMüşteri karşıtı durumlarla başa çıkmada sabırlı ve anlayışlı olmakMüşteri ilişkilerinde sağlıklı iletişimin korunmasında önemlidir.
Şikayet ve ÖnerilerMüşterilerden gelen eleştirilere ve önerilere açık olmakMüşteri memnuniyetinin artırılmasında ve faktörlerin belirlenmesinde kilit rol oynar.
Beden Dili ve ÜslupKonuşma ve beden dili ile müşteriye değer verildiği hissi verilmeliİyi iletişim ve müşteri ilişkileri için olmazsa olmazdır.
DürüstlükŞeffaf, dürüst ve güvenilir bilgi akışının sağlanmasıFirmanın itibarını ve müşteri güvenini artırır.
Müşteri İlişkileri Yönetimi Eğitimiİstanbul İşletme Enstitüsü tarafından ücretsiz online olarak verilmektedir.Kariyer gelişimi ve kişisel beceri artışı için çok değerlidir.
Yeni Müşteri KazanımıEfektif müşteri ilişkileri yönetimi ile yeni müşteri kazanımı ve mevcut müşteriyi tutmaFirmanın sürekli büyümesi ve düzenli gelir için önemlidir.
Çözüm ÜretmeMüşteri şikayetlerini çözme ve esnek çözümler üreten beceriMüşteri memnuniyetini artırır ve sorun çözme kabiliyetini geliştirir

Müşteri ilişkileri yönetimi, günümüz rekabet koşullarında firmalar için son derece önemlidir. Şirketleri var eden ve şirketlerin varlığını sürdüren en önemli etken müşteridir. Müşteri ile iyi ilişkiler geliştirmek, sağlıklı iletişim kurabilmek müşteri ilişkileri yönetimi ile mümkün. İyi iletişim becerileri sosyal hayatımızda önemli olduğu gibi profesyonel hayatımız için de son derece önemli. Müşteri ilişkileri yönetimi ile müşterileriniz ile stratejik iletişim kurmayı öğrenirsiniz. Bu sayede mükemmel müşteri ilişkileri kurabilir, etkileşimi daha yüksek tutarak rakipleriniz arasından sıyrılabilirsiniz.

Başarılı Bir Müşteri İlişkileri Yönetimi Nasıl Olur?

Müşterileriniz ile nasıl bir iletişim kuracağınızı bilmek, satış yapmanın önemli bir koşulur. İletişim kurmak, müşterileriniz ile selamlaşmaktan ibaret değildir. Müşterilerinizi özel hissettirmeniz ve onlarla başarılı iletişim kurmayı her zaman için bilmeniz gerekir.

Başarılı bir müşteri ilişkileri yönetimi, firmaların kendi müşterilerini iyi tanıyarak, ihtiyaç ve talepleri doğrultusunda ürün ve hizmet geliştirmeleridir. Bunun için de tahmin edeceğiniz gibi etkileşim ve iletişimde kalmak son derece gereklidir. 

İletişimde kalmak, müşterilerinizi kendinize daha çok bağlamanıza ve size olan sadakatlerini artırmanızda etkin rol oynar. İletişim becerilerinizi geliştirmek, güçlü ve başarılı kılmak, markanızı potansiyel müşterilere tanıtmanız için de etkili bir yoldur. Peki başarılı müşteri ilişkileri yönetimi için önemli kriterler nelerdir? Birlikte bakalım.

Müşterilerinizi Biricik Hissettirin

Evet, doğru duydunuz. Müşterilerinizi ne kadar özel hissettirirseniz size olan ilgi ve bağlılıkları artacaktır. Zaman zaman size olan memnuniyetlerini ölçebileceğiniz mailleşmeler ya da telefon görüşmeleri yapabilir, onları dikkate aldığınızı ve değer verdiğinizi hissettirebilirsiniz.

Sabırlı ve Anlayışlı Olun

Firmanızdan kaynaklanan sorunlar elbette olacaktır. Bunun için muhatap olacakları mercii elbette siz olacaksınız. Bu gibi durumlarda öfke patlamalarına ve yoğun strese maruz kalabilirsiniz. Tüm bunlar için hazırlıklı olmanız, sağlıklı iletişimin kurmanın gereklerini uygulamanız gerekir. Tabii bu gibi durumlar için de başarılı bir müşteri ilişkileri yönetimi geliştirmeniz gerekir. 

Şikayet ve Önerileri Dikkate Alın

İnsanları memnun etmek ya da her şeyi kusursuz yapabilmek kolay değildir. Ancak müşterileriniz ile olan krizlerin üstesinden gelmek ve sorunları gidermek, müşteri ilişkilerini etkin yönetebilmek ile kolaylaşır. Müşterilerinizden gelen şikayetleri önemseyin ve her şeyi yoluna koyarak müşteri memnuniyeti sağlayabilmek için elinizden geleni yapın.

Beden Dili ve Üslubunuz Önemli

Müşterileriniz, sizinle yüzyüze iletişim kurarken kendilerini iyi hissetmelilerdir. Beden diliniz ve konuşma üslubunuz ile onları dinlediğinizi, söyledikleri ile ilgilendiğinizi bilmelilerdir.

Dürüst Olun

Sattığınız bir ürün ya da verdiğiniz bir hizmette aksamalar, çözülmesi gereken sorunlar meydana gelebilir, bu çok doğal. Bu süreçte müşterinize olan tutumunuz çok önemlidir. Konu hakkında net bilgiler verin. Eğer detaylara henüz hakim değilseniz, müşterinize bunu güzel bir dille ifade ederek, konu ile ilgili kesin bilgileri en kısa zamanda öğreneceğinizi belirtin. Emin olmadan söylediğiniz şeyler hem firmanızın imajı hem de markanız açısından olumsuz bir izlenime neden olabilir. 

Müşteri İlişkileri Yönetimi Bilmek Bana Ne Kazandırır?

Müşteri ilişkileri yönetimi sayesinde müşterileriniz ile olan iletişiminizi ve bağlarınızı kuvvetlendirebilirsiniz. Ayrıca müşterilerden gelen şikayetleri tanımlayabilir, esnek çözümler üretmeyi öğrenebilirsiniz.

Müşterilerinizi kaybetmeme ve yeni müşteriler kazanma becerileri edinirsiniz. Böylece alanında uzman ve aranan kişi olursunuz. Bu da kariyeriniz için artı bir değer ifade eder :)

Müşteri İlişkileri Yönetimi Eğitimini Nereden Alabilirim?

Müşteri ilişkileri yönetimi eğitimine, İstanbul İşletme Enstitüsü tarafından ücretsiz verilen online eğitimlerden erişim sağlayabilir, eğitime kaydolabilirsiniz. Üstelik başarılı olarak sertifika almaya hak kazanın!

Müşteri İlişkileri Yönetimi, Müşteriler ile stratejik ve etkin iletişim kurmayı sağlar, Müşteri memnuniyeti ve şirketin ayakta kalmasında esasadır, Başarılı İletişim, Müşterilerinizle kurulan sağlıklı ve sürekli iletişimdir, Müşteri sadakatinin ve marka değerinin yükseltilmesinde rol oynar, Müşteriyi Özel Hissettirme, Müşterinin önemsendiği ve değer verildiği hissettirilir, Müşteri bağlılığı ve ilgisinin artırılmasında önemlidir, Sabır ve Anlayış, Müşteri karşıtı durumlarla başa çıkmada sabırlı ve anlayışlı olmak, Müşteri ilişkilerinde sağlıklı iletişimin korunmasında önemlidir, Şikayet ve Öneriler, Müşterilerden gelen eleştirilere ve önerilere açık olmak, Müşteri memnuniyetinin artırılmasında ve faktörlerin belirlenmesinde kilit rol oynar, Beden Dili ve Üslup, Konuşma ve beden dili ile müşteriye değer verildiği hissi verilmeli, İyi iletişim ve müşteri ilişkileri için olmazsa olmazdır, Dürüstlük, Şeffaf, dürüst ve güvenilir bilgi akışının sağlanması, Firmanın itibarını ve müşteri güvenini artırır, Müşteri İlişkileri Yönetimi Eğitimi, İstanbul İşletme Enstitüsü tarafından ücretsiz online olarak verilmektedir, Kariyer gelişimi ve kişisel beceri artışı için çok değerlidir, Yeni Müşteri Kazanımı, Efektif müşteri ilişkileri yönetimi ile yeni müşteri kazanımı ve mevcut müşteriyi tutma, Firmanın sürekli büyümesi ve düzenli gelir için önemlidir, Çözüm Üretme, Müşteri şikayetlerini çözme ve esnek çözümler üreten beceri, Müşteri memnuniyetini artırır ve sorun çözme kabiliyetini geliştirir
müşteri ilişkileri yönetimi eğitimi müşteri ilişkileri yönetimi crm online eğitim sertifika
Koyu kıvırcık saçlı, olgun bir kadın aydınlık bir odada duruyor. Karmaşık beyaz işlemeleri olan kırmızı bir başörtüsü takıyor. Başörtüsü başının etrafına sarılmış ve çenesinin altına sıkıştırılarak yüzünü çerçeveliyor. Hafif bir gülümsemeyle önüne bakıyor, ifadesi nazik ve düşünceli. Elleri önünde kenetlenmiş, krem rengi bir üst ve uzun, desenli bir etek giyiyor. Otuzlu yaşlarının sonunda ya da kırklı yaşlarının başında gibi görünüyor.
Merve Nur Cengiz
İçerik Editörü

Kişisel gelişimle ilgili blog içerikleri ve tanıtım yazıları yazıyor.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Uzun kıvırcık kahverengi saçlı bir kadın siyah bir gömlek giyiyor. Kolyesinde siyah zemin üzerine beyaz bir harf vardır ve ağzı yakından görülebilmektedir. Saçları dalgalı bir şekilde şekillendirilmiş ve doğrudan kameraya bakıyor. Gözleri uzun kirpiklerle çerçevelenmiş ve dudakları hafifçe ayrılmış. Kolyesi karmaşık detaylarla süslü ve ışıkta parlıyor. Yüz ifadesindeki gizemle, düşünceli bir halde kaybolmuş gibi görünüyor. Gömleğinin ince bir deseni var ve kumaş yumuşak bir doku oluşturuyor. Arka planın nötr olması kıyafetindeki detayların ve yüz hatlarının öne çıkmasını sağlıyor.
Müşteri İlişkileri Yönetimi

CRM Nedir? İşletmelere Faydaları Nelerdir?

23 Ocak 2019
Bu, gözlüklü ve beyaz gömlekli, büyük ve mutlu bir gülümsemeye sahip genç bir kadının yakın plan görüntüsüdür. Gözlüklerinin vurguladığı parlak gözleriyle doğrudan kameraya bakıyor. Saçları uzun ve koyu renk, yüzünü çerçeveliyor. Dudakları hafifçe ayrılmış ve dişleri görülebiliyor. Yanaklarında sağlıklı bir parıltı var ve gözleri neşe dolu. Kıyafetine şıklık katan bir kolye takıyor. Gözlükler klasik bir şekle sahip, siyah çerçeveli ve şeffaf camlı. Arka plan bulanıklaştırılarak odak noktasının kadın üzerinde kalması sağlanmış.
Müşteri İlişkileri Yönetimi

Müşteri İlişkileri Nedir?

27 Ekim 2021