AnasayfaBlogSık Kullanılan İngilizce Kelimeler
Yabancı Dil Eğitimi

Sık Kullanılan İngilizce Kelimeler

02 Ağustos 2021
Uzun, koyu renk saçlı genç bir kadın canlı pembe bir arka plan üzerinde oturuyor. Saçları sırtından aşağı sarkıyor ve belinin hemen üstüne kadar uzanıyor. Yan tarafa bakıyor, yüzü kısmen görünüyor. Elleri kucağında, ince vücudu parlak pembe fon tarafından aydınlatılmış. Gözleri kapalı, ifadesi huzurlu ve dingin. Derin bir rahatlama halindeymiş gibi görünüyor, uzun saçları canlı pembe fonla keskin bir kontrast oluşturuyor. Arka plan ayrıca siyah metinle süslenmiş ve görüntüye ekstra bir karmaşıklık katmanı eklenmiş.
English Language Usage ScenarioReason of ImportanceSuggested Solution
In business environmentToday's globalized economic world requires English for various business communications and transactions.Enroll in quality English language education and improve communication skills through practice.
In educationMany scientific and academic resources are primarily published in English and university-level courses often require knowledge of English.Participate in English educational programs starting from primary school, or self-study essential English vocabulary and grammar.
In tourism and hospitality sectorEnglish is widely spoken and understood in many tourist destinations, making it indispensable for those working in the tourism industry.Regularly interact with native English speakers or use authentic English resources such as movies and songs to practice listening and speaking skills.
In job applications and interviewsEnglish proficiency is often a requirement in job postings, especially for positions in multinational corporations.Utilize available English certificates and courses as proof of language proficiency level in CVs and interviews.
In daily lifeMusics, movies, worldwide news, technology, and many aspects of daily life involve English.Immersion and usage in daily life will provide context and help in better understanding and remembering the language.
In accessing global digital contentMajority of the webpages and digital materials are written in English, knowledge in it opens up a wealth of information and resources.Use English language input to research, watch, read and interact online.
In international relationsEnglish language is used by United Nations and other international organizations as one of its official languages, crucial for diplomacy and international communications.Consider obtaining internationally recognized English language certification.
In science and researchProfessional and academic journals in various scientific disciplines published mostly in English.Journals, articles, seminars, and courses can provide an environment naturally rich with academic vocabulary and jargon.
In cultural exchangeEnglish's status as a global lingua franca can promote international understanding and cultural exchange.Interact with people through travel, international friends or even online platforms.
In personal developmentLearning English can improve cognitive abilities, cultural understanding and provide opportunities for personal growth.Perseverance and frequent practice in a variety of contexts.

İngilizce, hayatımızın bir bölümünde muhakkak karşımıza çıkmakta. İş hayatında gerekiyor. Eğitim hayatında gerekiyor. Bazen basit bir araştırma yaparken bile gerekiyor. Çünkü konu hakkındaki kaynaklar İngilizce oluyor. Bu ve bunun gibi sebeplerden dolayı da İngilizceyi bilmek gerekiyor. Hatta bence iyi de bilmek gerekiyor. Kendinizi ifade etmeniz şart yani. Zaten İngilizceyi iyi bilmediğinizde bir işe girmeniz çok zor.

özellikle turistik bölgelerde neredeyse imkânsız. ne yaparsanız yapın bir şekilde ingilizce karşınıza çıkıyor. zaten çok önemli olduğunu eğitimden de anlayabiliriz. artık ilkokuldan itibaren ingilizce eğitimi veriliyor. bu eğitim lise dahil zorunlu olarak devam ediyor. üniversitede ise her bölümde yok ancak çoğu bölümde var. artık insanlar daha bilinçli bu konu hakkında. çocuklarına küçük yaşta hem türkçe hem

İngilizce hayatımızda bu kadar önemli olunca da bilmek neredeyse zorunlu oldu. Bu yüzden İngilizce eğitimleri oldukça ilgi çekiyor. İngilizce eğitimi için de çok doğru bir yerdesiniz. Enstitü’nün birbirinden güzel İngilizce eğitimleri var. İsterseniz Türk eğitmenle, isterseniz yabancı eğitmenle çalışabilirsiniz. Canlı dersler ile birlikte çeşitli etkinlikler de var. Bunları tamamladıktan sonra ise sertifika sınavı var.

Bu sınavı başarı ile geçerseniz sertifika da alabiliyorsunuz. Bu sertifikayı iş görüşmelerinde İngilizce seviyenizi göstermek için kullanabilirsiniz. İş başvurusu yaparken cv'nize de yazabilirsiniz. Üstelik bu zamanda yabancı eğitmenden eğitim almak da kolay bir şey değil.

Hem de bu kadar kolay erişmek. O yüzden sizi direk Enstitünün eğitim sayfasına davet ediyorum. Eğitimler İngilizce Eğitimi (A1-A2), İngilizce Eğitimi (B1-B2), ve İngilizce C1-C2 Eğitimi olmak üzere üç gruba ayrılmış. İstediğiniz seviyedeki eğitime katılabilirsiniz. Hatta isterseniz yabancı eğitmenden English Course - Native Teacher (A1-A2) eğitimi de alabilirsiniz.

Sık Kullanılan İngilizce Kelimeler Listesi

İngilizce sık kullanılan kelimelere gelelim. Aslında bu, basit bir konuşma yaparken ihtiyacınız olacak kelimeler. Yani günlük hayatta en sık kullanılan kelimeler bunlar oluyor. Bu kelimeleri öğrendiğinizde kendinizi ifade edebilirsiniz. Dolayısıyla başlangıç için ilk önce bunları öğrenin. Normal eğitimlerde başta günler, sayılar ve aylar gibi bilgiler öğretiliyor.

Fiiller daha sonraki zamanlarda anlatılıyor. Hal böyle olunca da cümle kurmak zor. Neredeyse 1 ay sonra cümle kurmaya başlıyorsunuz. Bu da sizin motivasyonunuzu azaltıyor. Yani mesela düşünün. 1 ay boyunca eğitim almışsınız. Epey kelime öğrenmişsiniz. Ama cümle kuramıyorsunuz. Çünkü fiilleri öğrenmediniz. Dolayısıyla bu şekilde emek harcadığınız halde karşılığını alamadığınızı hissedebilirsiniz.



Ama eğer bir dilin en çok kullanılan kelimelerini öğrenirseniz öyle olmaz. Burada hem özne hem sıfat hem de fiil var. Yani bir cümle kurmanız için gereken temel elemanlar. Bunları öğrendiğiniz taktirde güzel şekilde cümleler kurabileceksiniz. Tabi ki fiillerin ekleri gibi durumlar da var. Bunlar da işin gramer kısmı. Eğitimde öğrenilmesi gereken alanlar. O yüzden biz şimdilik kelimeler ile ilgilenelim.

Sık kullanılan İngilizce kelimeler aşağıdaki gibidir

KelimeAnlamı
abir
abouthakkında
aboveüstünde
acrosskarşısında
addeklemek
aftersonra
againyeniden, yine
agoönce
aheadönünde
allhepsi
alwaysher zaman
amgece 12 ile gündüz 12 arası saat dilimi
andve
anotherdiğer
answercevap
anythinghiçbir şey
areolmak fiili
asgibi
asksormak
awayuzak
backarka
badkötü
beolmak
beatyenmek
beautifulgüzel
becauseçünkü
becomeolmak
beforeönce
beginbaşlamak
behindarka
believeinanmak
belongait olmak
belowaltında
besideyanında
besten iyi
betweenarasında
bigbüyük
birdskuşlar
blacksiyah
bluemavi
bodyvücut
bookkitap
borndoğmuş
boyerkek çocuk
breakkırmak
brothererkek kardeş
busotobüs
butfakat
buysatın almak
callaramak
canyapabilmek, edebilmek
can’tyapamamak
cararaba
changedeğiştirmek
childçocuk
childrençocuklar
cityşehir
coldoğuk
comegelmek
completetamamlamak
couldyapabilmek (can fiilinin geçmiş zamanı)
couldn’tyapamamak (can’t fiilinin geçmiş zamanı, could fiilinin olumsuz hali)
cutkesmek
dadbaba
darkkaranlık
daygün
deadölü
deathölüm
decidekarar vermek
describeaçıklamak
developegeliştirmek
difficultzor
dobir eylemi yapmak
dogköpek
don’tyapmamak (do fiilinin olumsuz hali)
drykuru
easykolay
eatyemek
eightsekiz
endson
everyoneherkes
everythingher şey
feelhissetmek
findbulmak
firstilk
fivebeş
foriçin
fourdört
freebedava
friendsarkadaşlar
gameoyun
getedinmek, elde etmek
girlkız
givevermek
gogitmek
Godtanrı
goodgüzel
gotsahip olmak
growbüyümek
guesstahmin etmek
hadsahip olmak (geçmiş)
happenolmak
happymutlu
hardzor
havesahip olmak
heerkek
herOnun, ona (kadın)
hereburada
highyüksek
hisOnun, ona (erkek)
houseev
Iben
ifeğer
importantönemli
iniçeri
informationbilgi
ito (hayvan veya cansız)
job
joinkatılmak
justhenüz
kindkibar
knowbilmek
learnöğrenmek
lieyalan söylemek
lifehayat
likebeğenmek, gibi
listendinlemek
littleküçük
liveyaşamak
look: bakmak
lovesevmek
makeyapmak
manerkek
maybebelki
meben
meananlam
meettanışmak
missözlemek
motheranne
mustzorunda olmak
mybenim
nearyanında
necessarygerekli
needihtiyaç duymak
neverasla
newyeni
nextsonraki
nightgece
ninedokuz
nohayır
notolumsuzluk eki
nothinghiçbir şey
nowşimdi
offkapalı
onaçık
onebir
openaçık
orveya
otherdiğer
ourbizim
outdışarı
pastgeçmiş
playoynamak
pleaselütfen
pmgündüz 12 ile gece 12 arası saat dilimi (saatlerin önüne gelir)
problemsorun
redkırmızı
rememberhatırlamak
repeattekrar etmek
ridebinmek
rightsağ
runkoşmak
safegüvenli
saysöylemek
seegörmek
sellsatmak
sendgöndermek
sevenyedi
sheO (kadın)
simplebasit
since
sirefendi
sisterkız kardeş
sitoturmak
sixaltı
smallküçük
speakkonuşmak
startbaşlamak
stopdurmak
stronggüçlü
studentöğrenci
studyçalışmak
takealmak
talkkonuşmak
talluzun
tellsöylemek
tenon
theo, belirlilik takısı
thensonra
theyonlar (insan)
thickkalın
thinince
thingşey
thinkdüşünmek
thiso
threeüç
timezaman
todaybugün
travelyolculuk
trueDOĞRU
trydenemek
twoiki
understandanlamak
upyukarı
usbiz
usekullanmak
veryçok
visitziyaret
waitbeklemek
walkyürümek
wantistemek
warmsıcak
washyıkamak
watchizlemek
wayyol
webiz
weargiymek
welliyi
whatne?
whenne zaman?
wherenerede?
whichhangisi?
whitebeyaz
whokim?
wholebütün
whosekimin?
whyneden?
widegeniş
wifeeş (kadın)
willistek
winkazanmak
winterkış
wishdilemek
withbirlikte
womankadın
wouldistemek
writeyazmak
wrongYANLIŞ
yardbahçe
yearyıl
yellowsarı
yesevet
yethenüz
yousen
younggenç
yourselfkendin
In business environment, Today's globalized economic world requires English for various business communications and transactions, Enroll in quality English language education and improve communication skills through practice, In education, Many scientific and academic resources are primarily published in English and university-level courses often require knowledge of English, Participate in English educational programs starting from primary school, or self-study essential English vocabulary and grammar, In tourism and hospitality sector, English is widely spoken and understood in many tourist destinations, making it indispensable for those working in the tourism industry, Regularly interact with native English speakers or use authentic English resources such as movies and songs to practice listening and speaking skills, In job applications and interviews, English proficiency is often a requirement in job postings, especially for positions in multinational corporations, Utilize available English certificates and courses as proof of language proficiency level in CVs and interviews, In daily life, Musics, movies, worldwide news, technology, and many aspects of daily life involve English, Immersion and usage in daily life will provide context and help in better understanding and remembering the language, In accessing global digital content, Majority of the webpages and digital materials are written in English, knowledge in it opens up a wealth of information and resources, Use English language input to research, watch, read and interact online, In international relations, English language is used by United Nations and other international organizations as one of its official languages, crucial for diplomacy and international communications, Consider obtaining internationally recognized English language certification, In science and research, Professional and academic journals in various scientific disciplines published mostly in English, Journals, articles, seminars, and courses can provide an environment naturally rich with academic vocabulary and jargon, In cultural exchange, English's status as a global lingua franca can promote international understanding and cultural exchange, Interact with people through travel, international friends or even online platforms, In personal development, Learning English can improve cognitive abilities, cultural understanding and provide opportunities for personal growth, Perseverance and frequent practice in a variety of contexts
Sık Kullanılan İngilizce Kelimeler Sık Kullanılan İngilizce Kelimeler nelerdir Sık Kullanılan İngilizce Kelimeler listesi Sık Kullanılan İngilizce Kelimeler neden önemli
Gül Yücel
Gül Yücel
Blog Yazarı

2000 yılında Almanya’da doğdu. Gazi Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama bölümü öğrencisi. Aynı zamanda Anadolu Üniversitesi AÖF Radyo ve Televizyon Programcılığı bitirdi. Daha 17’yim adında bir kitap yazdı ve kitabı 2019 yılında basıldı. Şimdi de İstanbul İşletme Enstitüsü’nde yazılar yazıyor.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Arkasında kırmızı ve sarı bir bayrak bulunan oyuncak bir uçak, siyah ve kırmızı kumaş bir yüzey üzerinde durmaktadır. Oyuncak uçak beyazdır, kanatlarında ve kuyruğunda kırmızı bir şerit vardır ve gövdenin ortasında bir logo bulunmaktadır. Ön planda, sol üst köşede bir numara görülüyor. Güneş parlak bir şekilde parlıyor, sahneyi aydınlatıyor ve uçağa canlı bir parlaklık veriyor. Uçağın arkasında, üzerinde beyaz yazılar bulunan parlak sarı ve kırmızı bir bayrak vardır. Sahne arka planda mavi bir gökyüzü ile çerçevelenmiş ve tüm görüntü neşe ve macera duygusu ile doludur.
4.8
(189)

Almanca Kursu (A1-A2)

4 Konu5 Saat
Bu görüntü, içinde bir insan olan siyah bir daireden oluşuyor. Kişi kollarını iki yana açmış, kameraya dönük bir şekilde durmaktadır. Kişi beyaz bir gömlek ve mavi bir kot pantolon giymektedir. Arka plan gri tonda. Kişinin açık kahverengi gözleri ve kısa siyah saçları var. Daire pürüzsüz, kavisli bir dokuya ve parlak bir yüzeye sahip. Kişi kendinden emin ve güçlü görünüyor. Çemberin ortasında dururken kararlı bir ifadesi var. Resmin atmosferi davetkâr ve sıcak.Ders Eğitmeni
1102606