AnasayfaBlogOkul Öncesi Öğretmenliği Bölümü
Bölümler

Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü

21 Ağustos 2020
Bir grup çocuk yerde oturmuş, gülümsüyor ve kahkahalar atıyor. Pembe tişörtlü küçük bir kız, bir eliyle yüzünü tutup gülerken göze çarpıyor. Pembe tişörtlü bir başka kız çocuğu arka planda bir sandalyede oturuyor ve yeşil tişörtlü bir oğlan çocuğu yakınlarda duruyor. Ön planda, ifadesi okunamayan bir kızın yakın çekimi görülebiliyor. Arka planda da seçilemeyecek kadar küçük beyaz bir nesne var. Çocuklar hep birlikte bir neşe ve memnuniyet duygusu sergiliyorlar.
Okul Öncesi ÖğretmenliğiÇocuk Gelişimi ve PsikolojiEğitim Süreci
Dört yıllık bir lisans programıdır.Çocukların fiziksel özellikleri, sosyal, bilişsel ve duygusal dünyası gelişir.Sürekli güncellenen bilim dalları ve öğretmenlik programlarını takip etmek gerekir.
Öğrencilere çocukluk dönemi özellikleri detaylı olarak öğretilir.3-6 yaş arası çocukların gelişimi hızlı ve çeşitlidir.Çocuk gelişimi konusunda sürekli bir eğitim alma halinde olunmalı.
Mezunları çocuk gelişimi, psikoloji ve rehberlik ve psikolojik danışmanlık gibi branşlarda da ayrıca eğitim almalı.Çocuklar hızlı gelişen varlıklardır.Bilimsel gelişmeler ve yeni bilgilerle yeni ve daha doğru bir eğitim modeli oluşturulabilir.
Çocukları karşılaşma süreci ve sonrasında psikolojik ve sosyal travmalardan koruma yeteneği gerektirir.Yaşıtlarının arasında sağlıklı bir gelişim için çocuklar okul öncesi eğitime ihtiyaç duyar.Öğretmenlerin branşında uzman, donanımlı ve kriz hallerinde nasıl davranacaklarını bilmesi gerekiyor.
Yeni deneyler, araştırmalar ve uygulamalarla sürekli gelişen bir branştır.Çocukların bilişsel ve duygusal ihtiyaçları dengeli bir eğitim programıyla karşılanmalıdır.Okul öncesi öğretmenler, aile eğitiminin yetersiz kaldığı alanlarda destek sağlar.
Aile eğitimi yetersiz kalınca en büyük yardımcı olur.Aile bireyleri çocuğun gelişim hızına ve ihtiyaçlarının fazlalığına ayak uyduramayabilirler.Yeni bilgilerle eğitim programını güncelleyebilir.
Eğitim ve bilim sürekli değişen ve gelişen bir platformdur.Çocuğun iyice gelişmiş, sağlıklı bir duyusal, fiziksel ve psikolojik yapıya sahip olması hedeflenir.Eğitim, yaşam boyu olan bir durumdur.
Okul öncesi öğretmenler çocuklara yaşamları boyunca direk etki eden ilk uzmanlardır.Çocuk psikolojisi ve gelişiminin çocuğun sosyal ve bilişsel gelişimi üzerinde önemli etkileri vardır.Çocuklarla yapılan etkinlikler ve uygulamalar öğrencilerin nitelikli öğretmenler yetiştirmeyi hedefler.
Her çocuğun ayrı birer birey olduğunu ve kendine özgü özelliği olduğunu kabul eder.Çocukların sosyal, duygusal ve bilişsel becerileri okul öncesi dönemde hızla gelişir.Çocukların sosyal, bilişsel ve duygusal yeteneklerini geliştirecek aktiviteler ve eğitimler düzenlenir.
Çocukların hayatlarına dokunarak, onların yaşamlarını şekillendirir.Çocuk gelişimi sürekli bir özelliği olduğundan sürekli takip edilmesi gerekir.Eğitim süreci çocukların bireysel ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde düzenlenmelidir.

Eğitim ailede başlar, evet bu doğru bir fikirdir. Ancak aile eğitiminin maalesef yeterli olmadığını sıklıkla deneyimlemekteyiz. Özellikle, anne baba olmak için bir eğitimin gerekmediğini düşünen insanların çocuk sahibi olduğu bir ortamda, aile eğitimi gerçekten de yetersiz kalıyor. Anne-baba okulu gibi eğitim çalışmalarının yaygın olmadığı toplumumuzda, bu konudaki en büyük yardımcımız okul öncesi eğitim kurumlarıdır.

Çocukların yeterli ve sağlıklı bir gelişebilmeleri için, yaşıtlarıyla birlikte oldukları bir ortamda, dengeli bir eğitim programıyla eğitim görmeleri şarttır. 3-6 yaş aralığındaki çocukların gelişimleri oldukça hızlı olduğu için, ihtiyaçları da çok çeşitlidir. Aile eğitiminin yetersiz kalmasının temel sebeplerinden biri de budur. Aile bireyleri, çocuğun gelişim hızına ve ihtiyaçlarının fazlalığına ayak uyduramayabilirler. Bu gayet normal bir durumdur.

Çocuk gelişimiyle ilgili eğitim alınmadığı sürece, çocuğun gelişimi konusunda detaylı bir fikir sahibi olmamız mümkün değildir. Sadece sevgi vermek, sağlıklı beslemek, fiziksel ihtiyaçlarını karşılamak gibi konular, çocuk gelişimi için yeterli olmayacaktır. Çünkü çocuk geliştikçe fiziksel özellikleri, sosyal, bilişsel ve duygusal dünyası da aynı hızda gelişir. Bu konuda eğitim almış olan uzman kişiler, yani okul öncesi öğretmenleri ve çocuk gelişim uzmanları, bize rehber olacak güvenilir kişilerdir.

Elbette ki diğer bölümler için olduğu gibi, okul öncesi öğretmenliği bölümünü bitirmek tek başına yeterli olmayacaktır. Çünkü bilim sürekli değişen ve gelişen bir platformdur. Çocuk gelişimi ve eğitimiyle ilgili bütün bilim dalları ve öğretmenlik programları da sürekli yeniliklerle tazelenmektedir. Bu nedenle okul öncesi öğretmenliği bölümünü okumak isteyenler ve bu bölümden mezun olanlar da, çocuk gelişimi ve psikoloji gibi bilim dallarında sürekli bir eğitim alma halinde olmalıdırlar. Eski zamanlarda bilinmeyen bazı bilgiler, bilim ve teknoloji geliştikçe değişiyor. Bu nedenle aslında öğrenme ve eğitim dediğimiz şey, yaşamboyu olan bir durumdur. Yenilikleri, araştırmaları takip ettiğimiz ve mesleklerimize uyguladığımız oranda başarılı bir kariyer hayatımız olacaktır.

Çocuk hızlı gelişen bir varlık olduğu için, çocuk gelişimi ve okul öncesi öğretmenliği branşları da sürekli gelişen bir özelliktedir. Gün geçtikçe yapılan yeni deneyler, araştırmalar ve uygulamalar sonucunda, yeni bilgilerle yeni ve daha doğru bir eğitim modeli oluşturabiliriz. Bu sayede çocuklar, her bakımdan daha sağlıklı ve daha iyi koşullarda yetişmiş olacaktır.

Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü Nedir?

Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü, üniversitelerde Eğitim Fakülteleri bünyesinde açılmış olan dört yıllık bir lisans programıdır. Bölüme merkezî yerleştirmeyle ve Sözel puanla öğrenci alınmaktadır. Bu bölüm hem ülkemizde hem de Kıbrıs’da birçok üniversitede açılmış olup, hem devlet hem de vakıf üniversitelerinde burslu seçenekleri bulunmaktadır.

Bu bölümün çok sayıda üniversitede açılmış olması sevindirici ve umut vericidir. Yine de Okul Öncesi Öğretmenliği mezunlarının “çocuk gelişimi”, “psikoloji” hatta “rehberlik ve psikolojik danışmanlık” gibi branşlarda da ayrıca eğitim görmeleri faydalı olacaktır. hatta lisansüstü eğitim yapma imkânlarını da değerlendiren mezunlar, branşlarında iyice uzmanlaşabilirler. lisansüstü eğitim programlarından mezun olduklarında, üniversitelerde akademisyen olarak çalışabilirler.

Bu bölümden mezun olan öğrenciler için bir eğitim seçeneği de; ikinci üniversite olarak sınavsız yoldan İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi’nin Çocuk Gelişimi lisans bölümünü tercih etmektir. Lisans programı mezunları, önlisans olarak da Çocuk Gelişimi bölümü okuyabilmektedirler.

Okul Öncesi Öğretmenliği bölümünde, yalnızca ilkokul çağına kadarki çocukluk dönemi özellikleri detaylı olarak öğretilmektedir. Bu bölümde, öğrencilerin yapacakları etkinlik çalışmaları ve çeşitli kurumlarda yapacakları uygulamalı çalışmalarla birlikte, nitelikli ve donanımlı öğretmenler yetiştirilmesi amaçlanmaktadır.

3-6 yaş aralığındaki çocuklar için ilk öğretmeninin yeri çok ayrıdır. Anaokulları ve kreşler bu kadar yaygın olmadığı eski dönemlerde, ilk tanışılan öğretmen ilkokul öğretmeni olurdu. Günümüzde ilkokul öğretmeninin bu ‘ilk’ vasfı, okul öncesi öğretmeni veya anaokulu öğretmeni olan eğitimciler almaktadır. Çocukla yüzyüze karşı karşıya gelen ilk uzman olan ‘okul öncesi öğretmenlerinin çok iyi bir eğitimden geçmeleri önemli bir şarttır. Anne kucağından çıkıp yabancı çocuklarla ve büyüklerle bir araya gelmek durumunda kalan bir çocuk için bu karşılaşma süresi ve devamında gelen süreç de çok önemlidir.

Karşılaşma anlarında veya süreçleri içerisinde psikolojik ve sosyal travmalar yaşayan çok sayıda çocuk olduğu, hepimizin bildiği bir gerçektir. Bu travmaların gerçekleşmemesi ya da etkilerinin en aza indirgenmesi için, öğretmenin branşında uzman olması, donanımlı olması, kriz hallerinde çocuğa nasıl davranması, sınıftaki kriz yönetimini iyi yönetmesi vs. gibi önemli koşullar taşıması hayatî derecede kıymetlidir.

Hayatî derece ifadesi biraz abartı gibi algılanabilir, ancak çocuk gelişiminde yapılan yanlış uygulamaların sonuçlarını çocuklar büyüdüklerinde görebildiğimizi düşündüğümüzde; toplum genelinde görülen suçların her geçen gün attığını da hesaba kattığımızda, bu ifadenin asla abartı olmadığı ortaya çıkacaktır.

Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümünün İş İmkânları Nelerdir?

Okul Öncesi Öğretmenliği bölümünün iş olanakları okul öncesi eğitim kurumları, anaokulu ve kreş gibi kurumlardır. Bu kurumlar Millî Eğitim Bakanlığı bünyesinde olan kamu ve özel eğitim kurumlarıdır.

Akademik kariyer yapmak isteyen bu bölüm mezunlarının, lisansüstü eğitim için ALES gibi merkezî yerleştirme sınavlarına girip yeterli puanlar almaları ve lisansüstü eğitim kurumlarının yaptığı başvuru sınavlarında da başarılı olmaları gerekmektedir. Başarılı olan öğrenciler lisansüstü programlardan mezun olduktan sonra, üniversitelerde akademisyen olarak çalışma olanağı bulabilirler. 

Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü Mezunu Ne İş Yapar?

Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü mezunları “okul öncesi öğretmeni” unvanıyla kamu ve özel eğitim kurum ya da kuruluşlarında çalışabilirler. 

çocuk gelişimi lisans bölümü veya aynı branşlarda lisansüstü eğitim programlarını da bitirmiş olan okul öncesi öğretmenleri; üniversitelerde akademisyenlik, kamu ve özel eğitim kurumlarında idarecilik, uzmanlık, danışmanlık gibi meslekleri de tercih edebilirler.

Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü Dersleri Nelerdir?

Okul Öncesi Öğretmenliği bölümünde hem teorik olarak hem de uygulamalı olarak hazırlanmış ders programlarını görüyoruz. Uygulamalı olan dersler; projeler, alan araştırmaları ve toplum hizmeti şeklinde yapılmaktadır. Bu sayede öğrencilerin mezun olana kadar branşlarında pratik yapma şansları olmaktadır.

Bölümde eğitimi verilen başlıca zorunlu ve seçmeli dersleri şu şekilde sıralayabiliriz:

  • İnsan Anatomisi ve Fizyolojisi

  • Okul Öncesi Eğitime Giriş

  • Bilgisayar I, II

  • Eğitim Bilimine Giriş

  • Psikoloji

  • Eğitim Felsefesi

  • Eğitim Psikolojisi

  • Anne-Çocuk Sağlığı ve İlkyardım

  • Genel Kültür

  • Çocuk Edebiyatı

  • Erken Çocukluk Döneminde Gelişim I, II

  • Okul Deneyimi

  • Mikro Öğretim

  • Öğretim İlke ve Yöntemleri

  • Alan Eğitimi 

  • Eğitim Sosyolojisi

  • Meslek Bilgisi 

  • Çocukta Oyun Gelişimi

  • Anne ve Çocuk Beslenmesi

  • Çocuk Ruh Sağlığı

  • Drama

  • Beden Eğitimi ve Oyun Öğretimi

  • Müzik Eğitimi I, II

  • Fen Eğitimi

  • Özel Eğitim

  • Okul Öncesi Eğitimde Program

  • Sınıf Yönetimi

  • Görsel Sanatlar Eğitimi

  • Bilimsel Araştırma Yöntemleri

  • Etkili İletişim

  • Matematik Eğitimi

  • Materyal Geliştirme

  • Yaratıcılık ve Geliştirilmesi

  • Okul Öncesi Eğitimde Özel Öğretim Yöntemleri

  • Ölçme ve Değerlendirme

  • Topluma Hizmet Uygulamaları

  • Anne-Baba Eğitimi

  • Araştırma Projesi I, II

  • Öğretmenlik Uygulaması I, II

  • Rehberlik

  • İlköğretime Hazırlık ve İlköğretim Programları

  • Türk Eğitim Sistemi ve Okul Yönetimi

Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü Taban Puanları ve Başarı Sıralamaları

2020 yılında Okul Öncesi Öğretmenliği bölümünün lisans programına ait en yüksek taban Boğaziçi Üniversitesi’nindir ve 443,840 puandır; başarı sıralaması ise 2161’dir. Bu bölümün en düşük tabanı ise 295,920 puanla Okan Üniversitesi’ne aittir ve başarı sıralaması da 290891 olarak açıklanmıştır. Ayrıca belirtmek gerekir ki, bu bölümü açmış olan ancak kontenjanı dolmadığı için taban puanı belli olmayan çok sayıda üniversite bulunmaktadır.

Okul öncesi öğretmenin sahip olması gereken özellikler neler?

  • Çocukların zihinsel yönden gelişmelerini sağlayacak konuları, çocukların anlayacağı şekilde, günlük yaşantılarından örneklerle anlatır (Örneğin, oyun, müzik, hikâye anlatan tartışma, şarkı söyleme ve söyletme, çeşitli yarışma faaliyetleri, çeşitli çizim, resim ve model yapma gibi faaliyetlerle el becerileri geliştirme ve oyuncaklardan yararlanma).

  • Kalem tutma, oyuncaklarını kullanmayı öğrenme ve el becerilerini geliştirme konularında yardımcı olur.

  • Çocukların ilgi ve yönelişlerini anlamaya ve geliştirmeye çalışır, kendilerine güvenmelerini, cesaretli olmalarını ve kendi başlarına hareket edebilmelerini sağlar.

  • Ortak sosyal davranışlarla, çocukların fiziksel gelişmelerini artırmak üzere faaliyetler organize eder.

  • Masal, hikâye, bilmece, şarkı, şiir yoluyla dil gelişimlerini sağlar.

  • Çocuklar için gözlem dosyaları tutar ve velilerine çocuğun dönem içindeki gelişimi hakkında bilgi verir.

  • Çocukların günlük ihtiyaçlarını kendi başlarına karşılamaları için gerekli becerileri kazandırır.

  • Çocuklara okuma yazmaya hazırlık çalışmaları yaptırır.

  • Çocukların davranış özelliklerini, gelişmelerini izler ve kanaatlerini gözlem dosyasına işler. 

Mesleğin Gerektirdiği Özellikler Neler?

  • Üst düzeyde genel yeteneğe sahip

  • Gelişim psikolojisine ilgili ve bu alanda başarılı

  • Çocukları seven, onlarla beraber olmaktan sıkılmayan

  • İyi bir öğrenme ortamı sağlayabilen, dikkatli, işine özen gösteren

  • İnsanlarla iyi iletişim kurabilen, sevecen, hoşgörülü, sabırlı, kendini geliştirmeye istekli, coşkulu

  • Problem çözme yeteneği gelişmiş

  • Girişimci, yaratıcı kimseler olmaları gerekir

Çalışma Alanları ve İş Bulma İmkanları Nedir?

Meslek elemanları Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı anadolu kız meslek ve kız meslek liseleri, ilköğretim okulları ile resmi ve özel kurumların kreş, yuva, anaokulu, ana sınıfı, çocuk kulübü gibi okul öncesi eğitim kurumlarında çalışabilirler. Hızla gelişen bir alandır. Kadının çalışma hayatına atılması ve okul öncesi eğitimin öneminin giderek daha da anlaşılması kreş, anaokulu gibi kurumlara talebi artırmaktadır. Bu kurumlarda görev alacak nitelikli ve iyi yetişmiş eleman ihtiyacı da gün geçtikçe artmaktadır. Olanakları elverenler kendi işlerini kurabilmektedirler.

Meslek Eğitimin Verildiği Yerler

Mesleğin eğitimi üniversitelere bağlı fakültelerin "Okul Öncesi Öğretmenliği" bölümümde verilmektedir. Daha önceki yıllarda "Çocuk Gelişimi ve Okul Öncesi Eğitimi Öğretmenliği" adı altında da mezun vermiştir. Ayrıca; çocuk gelişimi, çocuk gelişimi ve eğitimi, mezunlarından orta öğretim alan öğretmenliği programını veya MEB ve YÖK işbirliği ile açılan Pedagojik Formasyon Programı'nı başarı ile tamamlayanlar da bu alanda öğretmen olarak atanabilirler.

Meslek Eğitimine Giriş Koşullar

  • Lise veya dengi okul mezunu olmak,

  • ÖSYS (Öğrenci, Seçme ve Yerleştirme Sistemi) kılavuzunda belirtilen şartları taşımak

  • Meslek yüksekokulları ile açık öğretim ön lisans programlarının; Dikey Geçiş Sınavı (DGS) kılavuzunda belirtilen bölümlerinden mezun olanlar, ÖSYM tarafından açılan Dikey Geçiş Sınavı'nda başarılı oldukları takdirde "Okul Öncesi Öğretmenliği" lisans programına dikey geçiş yapabilirler.

Eğitimin İçeriği

  • Mesleğin eğitim süresi 4 yıldır

  • Çocuk gelişimi psikolojisi, anatomisini, biyolojisini öğrenir

  • Plan yapmak ve uygulamak için gerekli bilgileri öğrenir

  • Müzik, drama, oyun konularında bilgi sahibi olur

  • Engelli çocukların sınıfa adaptasyonunun sağlanması

  • İnsan ilişkileri ve psikolojisi

  • Kurum yönetimine ilişkin dersler

  • Çocuk sağlığı, ilkyardım

  • Öğretim teknikleri

Eğitimini başarı ile tamamlayanlara mezun oldukları alanlara göre Lisans diploması verilir.

Burası nasıl bir yer? Acaba kaybolur muyum? Çocuklar bu ve buna benzeri sorulara yanıt arayışı içerisindedir. Çocuğunuzun bundan sonraki okul yaşantısını da derinden etkileyebilecek bu kaygıların doğru biçimde giderilmesi önemlidir. Çocuğun okula adaptasyon sürecinde, okul kadar veli de sorumludur. Bunun bilincinde olarak kararlı bir yol izlenmelidir.

Dört yıllık bir lisans programıdır, Çocukların fiziksel özellikleri, sosyal, bilişsel ve duygusal dünyası gelişir, Sürekli güncellenen bilim dalları ve öğretmenlik programlarını takip etmek gerekir, Öğrencilere çocukluk dönemi özellikleri detaylı olarak öğretilir, 3-6 yaş arası çocukların gelişimi hızlı ve çeşitlidir, Çocuk gelişimi konusunda sürekli bir eğitim alma halinde olunmalı, Mezunları çocuk gelişimi, psikoloji ve rehberlik ve psikolojik danışmanlık gibi branşlarda da ayrıca eğitim almalı, Çocuklar hızlı gelişen varlıklardır, Bilimsel gelişmeler ve yeni bilgilerle yeni ve daha doğru bir eğitim modeli oluşturulabilir, Çocukları karşılaşma süreci ve sonrasında psikolojik ve sosyal travmalardan koruma yeteneği gerektirir, Yaşıtlarının arasında sağlıklı bir gelişim için çocuklar okul öncesi eğitime ihtiyaç duyar, Öğretmenlerin branşında uzman, donanımlı ve kriz hallerinde nasıl davranacaklarını bilmesi gerekiyor, Yeni deneyler, araştırmalar ve uygulamalarla sürekli gelişen bir branştır, Çocukların bilişsel ve duygusal ihtiyaçları dengeli bir eğitim programıyla karşılanmalıdır, Okul öncesi öğretmenler, aile eğitiminin yetersiz kaldığı alanlarda destek sağlar, Aile eğitimi yetersiz kalınca en büyük yardımcı olur, Aile bireyleri çocuğun gelişim hızına ve ihtiyaçlarının fazlalığına ayak uyduramayabilirler, Yeni bilgilerle eğitim programını güncelleyebilir, Eğitim ve bilim sürekli değişen ve gelişen bir platformdur, Çocuğun iyice gelişmiş, sağlıklı bir duyusal, fiziksel ve psikolojik yapıya sahip olması hedeflenir, Eğitim, yaşam boyu olan bir durumdur, Okul öncesi öğretmenler çocuklara yaşamları boyunca direk etki eden ilk uzmanlardır, Çocuk psikolojisi ve gelişiminin çocuğun sosyal ve bilişsel gelişimi üzerinde önemli etkileri vardır, Çocuklarla yapılan etkinlikler ve uygulamalar öğrencilerin nitelikli öğretmenler yetiştirmeyi hedefler, Her çocuğun ayrı birer birey olduğunu ve kendine özgü özelliği olduğunu kabul eder, Çocukların sosyal, duygusal ve bilişsel becerileri okul öncesi dönemde hızla gelişir, Çocukların sosyal, bilişsel ve duygusal yeteneklerini geliştirecek aktiviteler ve eğitimler düzenlenir, Çocukların hayatlarına dokunarak, onların yaşamlarını şekillendirir, Çocuk gelişimi sürekli bir özelliği olduğundan sürekli takip edilmesi gerekir, Eğitim süreci çocukların bireysel ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde düzenlenmelidir
okul öncesi okul öncesi eğitimi okul öncesi öğretmenliği çocuk çocuk gelişimi oyun oyun terapisi
Bu, uzun siyah saçlı genç bir kadının görüntüsüdür. Üzerinde hafif bol parlak kırmızı bir gömlek var. Gözleri kapalı ve dudakları hafifçe ayrık, sanki rahatlamak için bir an ayırıyormuş gibi. Başı hafifçe eğik ve kollarını göğsünün üzerinde kavuşturmuş. Kendinden emin ve rahat bir duruşu var. Saçları omuzlarına dökülen yumuşak, doğal dalgalarla şekillendirilmiş. Yirmili yaşlarında olduğu anlaşılıyor ve yüzünde sıcak ve davetkâr bir ifade var. Bu anda dingin ve mutlu görünüyor.
Emel Keskin
Blog Yazarı

1998-1999 yılları arasında, Yalova'da bulunan bir reklam ajansının Koleksiyon adlı dergisinde; reklam koordinatörü ve köşe yazarı olarak çalıştı. 2003’te Mimar Sinan Üniversitesi, Sanat Tarihi Bölümü'nden mezun oldu. Halen İstanbul Üniversitesi, Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencisi.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Bir adam önünde satranç tahtası olan bir masada oturmaktadır. Gömlek ve pantolon giymiştir ve yüzü görünmektedir. Önündeki satranç taşlarına dikkatle konsantre olmuş, bakışları satranç tahtasına odaklanmıştır. Masanın üzerinde, üzerinde ağaç resmi olan beyaz bir kupa ve bir yığın bilgisayar klavyesi vardır. Sağında, biri beyaz diğeri metal olmak üzere birkaç satranç taşı var, ikisi de yakından bakıyor. Arkasındaki duvarda üzerinde yazı olan bir tabela var. Odaklanmış ve kararlı görünüyor, hamle yapmaya hazır.
5
(44)

Satranç Eğitimi

15 Konu5 Saat
Beyaz bir duvarın önünde siyah pamuklu bir gömlek giymiş bir adam duruyor. Yüzünde ciddi bir ifade var ve kollarını kavuşturmuş. Koyu renk saçları alnına dökülmüş ve bakışlarını hafifçe kaçırmış. Soluk bir teni ve ışığı yansıtıyor gibi görünen gözlükleri var. Gömleği hafifçe kırışmış ve ince bedeninin üzerine dökülüyor. Kendinden emin ve kararlı görünüyor.Erdem Turan
1028464
Bu görüntüde elini uzatmış, siyah gömlekli ve kolyeli bir kadın tasvir edilmiştir. Boynunun, kulağının ve elinin yakın çekimi de görülebiliyor. Arka planda, muhtemelen çevrimiçi bir kursun parçası olan siyah harfli yeşil bir dikdörtgen var. Bu, sosyal becerilerden teknik bilgiye kadar çeşitli konularda bir atölye eğitimi olabilir. Görüntüdeki kadın kursun öğretmeni, eğitmeni ya da kolaylaştırıcısı olabilir. Atölye çalışması sayesinde katılımcılar becerilerini nasıl geliştireceklerini, araçları nasıl kullanacaklarını ve nasıl çözüm üreteceklerini öğrenebilirler. Öğrencilerin soru sorabildiği, geri bildirim alabildiği ve başkalarıyla birlikte çalışabildiği interaktif bir deneyim olabilir. Atölye, eğitimden en iyi şekilde yararlanmalarını sağlamak için izleyicilerin ihtiyaçlarına göre uyarlanabilir.
Genç bir kadın ışıl ışıl gülümsüyor ve doğrudan kameraya bakıyor. Kısmen kulaklarının arkasında toplanmış uzun, koyu kahverengi saçları var. Gözleri hayat dolu ve dudakları yumuşak, içten bir gülümseme şeklinde kıvrılmış. Beyaz bir tişört, açık mavi kot pantolon ve siyah ayakkabılar giyiyor. Yüz ifadesi neşeli ve duruşu rahat. Güven ve neşe saçıyor, bu da onu güzel ve canlandırıcı bir manzara haline getiriyor. Parlak, güneşli bir ortamda duruyor ve sıcak ışıltısı güneş ışınlarıyla vurgulanıyor.Sibel Curciali
1328608
Bu resim bir Oryantasyon Hazırlık Kursunu tasvir etmektedir. Yeşil gömlek giyen bir kadını gösteriyor ve bunun ciddi bir öğrenme ortamı olduğunu gösteriyor. Arka planda, öğrenmenin karmaşıklığını ve rehberlik ihtiyacını gösteren noktalı ve çizgili siyah bir ağaç bulunmaktadır. Bu görsel, her zaman öğrenilecek bir şeyler olduğunu ve hazırlık kursunun sürecin ilk adımı olduğunu hatırlatmaktadır. Yeşil gömlek kurs sırasında edinilecek bilgi ve becerileri sembolize ederken, siyah ağaç öğrencilerin ihtiyaç duydukları becerileri kazanmalarına yardımcı olmak için destekleyici bir ortamın ve deneyimli eğitmenlerin hazır bulunmasının önemini vurgulamaktadır. Oryantasyon Hazırlık Kursu, belirli bir konuda bilgi ve anlayışlarını geliştirmek isteyenler için harika bir fırsattır. Kişinin uzman olma yolculuğuna başlaması için mükemmel bir yerdir.
Bu, profesyonel iş kıyafeti giyen genç bir kadının fotoğrafı. Mavi duvarlı ve kahverengi halılı iyi aydınlatılmış bir odada duruyor. Kadının elleri cebinde ve duruşu kendinden emin ve dengeli. Koyu renk saçları düzgün bir şekilde toplanmış ve yüzü hafifçe makyajlanmış. Lacivert bir takım elbise ceketi, altında beyaz bir bluz ve lacivert bir pantolon giyiyor. Siyah ayakkabıları cilalı ve ona sofistike bir görünüm veriyor. Gururlu ve kendinden emin görünüyor ve ifadesi sakin ve odaklanmış.Selin Tezel
4640