AnasayfaBlogEvde Online Eğitim Keyfi
Online Eğitim

Evde Online Eğitim Keyfi

29 Ekim 2019
Kulaklık takmış bir adam masada oturmuş, dizüstü bilgisayarına bakıyor. Önünde açık bir tablet var ve siyah bir nesne, muhtemelen bir telefon, arka planda bulanık. Gözleri kapalı ve başını tutarken başı hafifçe aşağı eğik. Masanın sağ tarafında beyaz bir işaret ve sağ üst köşede siyah kenarlıklı siyah bir arka plan var. Adam düşüncelerine dalmış, kulaklıklarından çalan müziğin içinde kaybolmuştur.
Online Eğitim BölümleriOnline Eğitimin FaydalarıOnline Eğitimde Dikkat Edilmesi Gerekenler
Bilgisayar, cep telefonu veya tablet ile erişimZaman ve mekan sınırlaması olmamasıGüçlü internet bağlantısı
Uzman eğitmenler tarafından verilen eğitimlerEğitim materyallerine istediğiniz zaman ulaşma imkanıKaliteli ve sağlam alt yapı
Canlı dersler veya ders videolarıEvde konforlu bir ortamda öğrenmeÖğretmenlerin dikkati canlı tutma bilincinde olması
Diploma ya da sertifika programlarıKendini geliştirme ve farklılık yaratma fırsatıKullanıcı destek hizmetlerinin hızlı ve çözüm odaklı olması
İstanbul İşletme EnstitüsüÜcretsiz sertifika programlarıUzman eğitmen seçimi ve kaliteli eğitim içeriği
Çok sayıda ders seçeneğiKendini geliştirirken esneklikİyi bir online eğitim platformu seçimi
Kişisel gelişim ve farklı eğitimlerKariyerde öne çıkma imkanıEğitim sürecini düzenli olarak takip etmek
Bilgi Teknolojisi yüksek lisans eğitimiKariyerde yükselme ve daha fazla iş imkanıEğitim süreci boyunca motivasyonun korunması
Ücretsiz Sertifika ProgramlarıBilgi ve beceri geliştirmeEğitim materyallerinin güncel ve kaliteli olması
Ücretli derslerDaha fazla bölüm ve eğitim alanıEğitim süresince düzenli bir çalışma programı

Yüksek lisans eğitimine başlayana kadar online eğitim ile ilgili pek bir bilgim yoktu. O zamanlar yaptığım iş gereği sürekli seyahate çıkıyor geç saatlere kadar çalışıyordum. Bir yandan da yüksek lisans eğitimi almak istiyordum. 

Online Eğitim Keşfi

Online eğitim bana çalışırken yüksek lisans eğitimi alma fırsatı verdi. Başlarda online eğitimle ilgili kafamda soru işaretleri vardı. Evet teknoloji epey gelişti. Yine de örgün öğretim kadar sağlıklı bir eğitim olabilir mi eğitmenlere istediğim zaman ulaşabilir miyim diye düşünüyordum. 

İstanbul İşletme Enstitüsü’nde uzman eğitmenlere ulaşmakta hiçbir sıkıntı yaşamadım. Sorduğum her soruya cevap aldım. Mesajlarıma, maillerime en kısa sürede dönüş aldım ve örgün öğretimden daha verimli bir eğitim süreci geçirdim. 

Online Eğitim Nedir? 

Online eğitim internet üzerinden gerçekleştirilen eğitimdir. Bilgisayar, cep telefonu, tablet kullanarak sisteme giriş yaparak istediğiniz eğitimi alabileceğiniz bir sistem. Eğitimler, alanında uzman eğitmenler tarafından verilir. Canlı derslerde derslere katılabilir, eğitmene sorular sorabilirsiniz. 

Online eğitimde derse yetişmek zorunda kalmadan plan yapabilirsiniz. Kaçırdığınız dersin videolarını dilediğiniz zaman izleyebilirsiniz. Üstelik online eğitimi evinizin konforunda, pijamanızla ve elinizde bir fincan çay ya da kahve ile yapabilirsiniz. Eğitimin sonunda başarılı olduğunuz takdirde de diploma ya da sertifika alabilirsiniz.

Online Eğitimin Faydası Nedir?

Online eğitimin önemi büyüktür. Bu online sistem sayesinde daha fazla insan eğitim alma şansına sahip oluyor. İşi nedeniyle eğitimini tamamlayamayan ya da kendini geliştirmek isteyen her insan için online eğitim çok büyük bir fırsat. Özellikle dilediğiniz her alanda kendinizi geliştirebilirsiniz. 



Ben işletme mezunuyum. Türkiye’de benim gibi işletme mezunu çok insan var. Benim iyi bir kariyere sahip olabilmem için diğer işletme mezunlarından farklı olmam gerek. Bunu da kişisel gelişimle veya farklı eğitimlerle sağlayabilirim. Bilişim alanında yüksek lisans yapmış olmam benim için bir artı oldu. Yani online eğitim sayesinde aldığım ya da alacağım her eğitim benim diğer işletme mezunlarından farklı olmamı sağlayacak.

Kaliteli Online Eğitim Kurumu

Online eğitimin hayatımıza katkısı çok büyük olsa da önümüze bazı sıkıntılar çıkabilir. Böyle bir eğitim biçimi için öncelikle alt yapının çok sağlam olması ve eğitimcilerin özenle seçilmesi gereklidir. Eğitimciler öğrencilerin dikkatini canlı tutmalıdır. Online eğitim veren kurumun destek masası ise kullanıcılardan gelen sorunlara en kısa sürede çözüm bulmalı ve kullanıcıya dönüş yapmalıdır. 

En iyi online eğitim hangi kurumdan alınır?

Bu konuda en iyi yardım alabileceğiniz yer İstanbul İşletme Enstitüsü. Uzman eğitmenler ile verilen iienstitu ücretsiz sertifika programları sayesinde canlı ders daha keyifli hale geliyor. Çok sayıda ücretsiz eğitimler mevcut. Ücretli olan uzun dersler de çok makul fiyatlarda.

İlgili eğitim: Ücretsiz Sertifika Programları

Bu arada kullanıcının internet bağlantısı güçlü değil ve bağlantıda kopmalar yaşıyorsa kullanıcı canlı derse devam edemeyecektir. Ama siz gereken ekipmanlara sahipseniz, internet bağlantınız da yeterliyse kendinizi geliştirmek istediğiniz alanı seçip online eğitimin keyfini çıkarmaya başlayabilirsiniz. 

Bilgisayar, cep telefonu veya tablet ile erişim, Zaman ve mekan sınırlaması olmaması, Güçlü internet bağlantısı, Uzman eğitmenler tarafından verilen eğitimler, Eğitim materyallerine istediğiniz zaman ulaşma imkanı, Kaliteli ve sağlam alt yapı, Canlı dersler veya ders videoları, Evde konforlu bir ortamda öğrenme, Öğretmenlerin dikkati canlı tutma bilincinde olması, Diploma ya da sertifika programları, Kendini geliştirme ve farklılık yaratma fırsatı, Kullanıcı destek hizmetlerinin hızlı ve çözüm odaklı olması, İstanbul İşletme Enstitüsü, Ücretsiz sertifika programları, Uzman eğitmen seçimi ve kaliteli eğitim içeriği, Çok sayıda ders seçeneği, Kendini geliştirirken esneklik, İyi bir online eğitim platformu seçimi, Kişisel gelişim ve farklı eğitimler, Kariyerde öne çıkma imkanı, Eğitim sürecini düzenli olarak takip etmek, Bilgi Teknolojisi yüksek lisans eğitimi, Kariyerde yükselme ve daha fazla iş imkanı, Eğitim süreci boyunca motivasyonun korunması, Ücretsiz Sertifika Programları, Bilgi ve beceri geliştirme, Eğitim materyallerinin güncel ve kaliteli olması, Ücretli dersler, Daha fazla bölüm ve eğitim alanı, Eğitim süresince düzenli bir çalışma programı
canlı ders iienstitukişisel gelişim online eğitim sertifika ücretsiz sertifika programları
Bu resimde ikisi de gözlük takan bir erkek ve kadın görülüyor. Adam mavi bir gömlek ve siyah bir pantolon giyerken, kadın beyaz bir gömlek ve mavi bir kot pantolon giymektedir. Her ikisinin de gözlükleri takılı ve dümdüz ileriye bakıyorlar. Adamın kolu kadının beline dolanmış ve yüzleri birbirine yakın göründüğü için birlikte bir anı paylaşıyor gibi görünüyorlar. Arka plan yumuşak, kirli beyaz bir renktedir. Işık hafif loş, görüntüye yumuşak ve sıcak bir his veriyor. Gözlüklerine rağmen, gözleri hala bir duygu belirtisi gösteriyor. Birbirlerinin varlığından memnun ve mutlu görünüyorlar.
Konuk Yazar
Blog Yazarı

İstanbul İşletme Enstitüsünde yazılarının yayınlanmasını isteyen konuk yazarlarımız için oluşturulan bilgi kartıdır. Birçok alanda ve disiplindeki yazıları bu hesap üzerinde bulabilirsiniz.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Bir adam mavi ve beyaz desenli bir sandalyede oturmuş, ellerini kalçalarına dayamış. Üzerinde desenli bir cebi olan açık mavi bir gömlek ve koyu renk bir kot pantolon var. Bakışları dosdoğru ileriye odaklanmış, ifadesi soğukkanlı. Arka planda bir adamın kolunun yakın çekimi ve içinde bulanık bir bitki görüntüsü olan bir saksı var. Genel olarak, sandalyede oturmuş, derin düşüncelere dalmış gibi görünen bir adamın resmi bu.
Online Eğitim

Online Eğitim Nedir?

16 Mart 2018
Bir kadın masada oturmuş, ellerini önündeki dizüstü bilgisayar ve kitabın üzerine koymuş. Beyaz bir bluz ve gözlük takmış, siyah saçlarını arkaya toplamış. Başını hafifçe eğmiş, dizüstü bilgisayarda bir şeyler yazıyor ya da daktilo ediyor gibi görünüyor. Yanındaki masada kahverengi kapaklı siyah bir kitap ve üzerinde siyah bir daire olan beyaz bir kulaklık vardır. Sol elinde, ucu dizüstü bilgisayarın kenarına dayalı bir kalem var. Fotoğrafın odağında kadın, dizüstü bilgisayarı ve yazdığı kitap var.
Online Eğitim

Türkiye'de Online Eğitim

07 Ağustos 2018
Bir kadın dizüstü bilgisayarına bakıyor, yüzü ekran tarafından aydınlatılmış. Elindeki işe konsantre olurken ağzı hafifçe açık. Sağ elinde kırmızı bir kahve fincanı tutmaktadır. Yüzü yakından çekildiğinde burnu ve ağzı ortaya çıkıyor, gözleri dikkatle dizüstü bilgisayara bakıyor. Yüzünü çerçeveleyen kısa saçları görünür. Elinin yakın çekiminde kahve fincanını tutan narin parmakları görülüyor. Eli dizüstü bilgisayara yakın, ekranın yanında konumlanmış. Genel olarak, kadın dizüstü bilgisayara odaklanmış ve onunla ilgileniyor.
Online Eğitim

Gitmedim Görmedim Online Eğitim Aldım

29 Ağustos 2018