AnasayfaBlogGoogle Classroom ile Enstitü Arasındaki Farklar
Online Eğitim

Google Classroom ile Enstitü Arasındaki Farklar

26 Mart 2020
Dizüstü bilgisayar kullanan bir kişinin yakın plan görüntüsü. Kişi iki eliyle dizüstü bilgisayarın klavyesinde yazıyor, gözleri dizüstü bilgisayarın ekranına odaklanmış. Sağ elinin parmaklarında altın bir yüzük var. Masanın üzerinde köpüklü bir sıvıyla dolu bir fincan kahve ve kişinin bir eliyle yüzünün üzerinde tuttuğu bir kitap var. Dizüstü bilgisayar gümüş renkli, siyah klavyeli ve büyük bir trackpad'e sahip modern bir cihazdır. Arka plan bulanık ve odak dışıdır. Fotoğraf hafif yüksek bir açıdan çekilmiş, bu da kişinin çerçevede daha belirgin görünmesini sağlıyor.
ÖzellikGoogle ClassroomEnstitü Online Eğitim
TanımGoogle tarafından üretilen bir sanal sınıf uygulamadır.Araştırmaya dayalı bir sistemle çalışan, üniversiteye bağlı ya da bağımsız bir eğitim kurumudur.
Çalışma İlkesiÖğretmenlerin öğrencilere ödev verme ve takip etme imkanı sunar.Belli başlı konular üzerinde araştırma yapma ve öğrencilere bu konuları öğretmeyi hedefler.
Lansman Tarihi6 Mayıs 20142012
Kullanıcı ErişimiGoogle hesabı olan herkes.Üyelik ve kayıt işlemi gerektirir.
Kullanım KolaylıklarıGoogle Drive, Google Dökümanlar, Google E – Tablolar, Google Slaytlar, Gmail bir arada entegre çalışır.Belirli konularda uzmanleşme ve bilgi edinme fırsatı.
GeliştirenGoogleİstanbul İşletme Enstitüsü
Odaklandığı AlanlarGenel e-kitap ve ders içerikleri.İş ve kariyer odaklı eğitimler.
Eğitim BiçimiSanal sınıf ve ödevler üzerinden eğitim.Online dersler ve eğitimler aracılığıyla öğrenme.
PlatformWeb tabanlı ve mobil uygulamalar.Web tabanlı platform.
ÜcretlendirmeÜcretsiz.Ücretli ve ücretsiz eğitim seçenekleri mevcut.

Eğitim, yeni dünya düzeninde farklı yöntemlerle uygulanıyor. Artık gerçek eğitimin yanında sanal ortamda verilen derslikler ön plana çıkıyor. İnternet yayılmadan önce dersler ve kurslar reel ortamlarda veriliyordu. Teknolojinin gelişmesi ve ilerlemesi sayesinde eğitimler dijital ortama taşındı. İnternet üzerinden yapılan eğitimler sayesinde, bireylerin evinden çıkmadan dersler alabilmesine olanak sağlıyor. Online eğitim için birçok girişimcilik örneği bizleri karşılıyor. Google’ın her konuda öncülük ettiği gibi yine eğitime de el atıyor. Google classroom adı altında sanal ortamda derslik imkanı sunuyor.

Elbette sadece Google classroom, eğitim vermiyor. Enstitü gibi farklı online eğitim siteleri de bu sürece destek sağlıyor. Bu uygulamalar sayesinde ulaşılamayan birçok yere erişim gerçekleşiyor. Kullanıcıların daha hızlı ve pratik bilgiler alması sistem sayesinde yerine getiriliyor. Standart eğitimden daha fazlasını kişilere aktabiliyor. Google classroom nedir? Nasıl bir işleyişe sahiptir? Sorularına cevap aramanın vakti geldi.

Google Classroom Nedir?

Kısaca Google classroom, dijital ortamda sanal sınıf imkanı sunan bir uygulamadır. Classroom tamamen Google tarafından üretilmiş ve geliştirilmiştir. Google, classroom uygulamasını bir harmanlanmış eğitim programı olarak görmektedir. Sistem 6 Mayıs 2014 yılında tanıtıldı. Kullanıma ise 12 Ağustos 2014 yılında açtı.

Google classroom, öğretmen ve öğrenciyi bir araya getiren bir platform olarak kendinisini tanıtır. Uygulamada öğretmenlerin görevleri de oldukça önemlidir. Öğrencilerle hızlı erişeme geçmeleri ve düzenli bir eğitimin sağlanması gerekmektedir. Classroom uygulamasının en büyük özelliği ise, öğrencilere ödev verilmesidir. Öğretmenlerin, öğrencilere verdiği ödev ve yaşanılan süreci kolayca takip edilmesini sağlamaktadır.

Google Classroom Nasıl Çalışır?

Google Classroom uygulamasını çalıştırmak için https://classroom.google.com adresine öncelikle Google hesabınızı kullanarak giriş yapın. Classroom kullanmak için muhakkak Google hesabına sahip olmak gerekir. Daha önceden Gmail, Google + gibi hesaplarınız var ise bunlarla giriş yapmak süreci hızlandırır. Google Classroom giriş için bunlar sizlere gerekli olacağını unutmayın.

Google Classroom giriş işlemini gerçekleştirdiğinizde karşınıza çıkan sayfa uygulamanın anasayfası olacaktır. Google classroom öğrenci girişi ve eğitmen girişi aynı olsa da daha sonra farklı şekilde birbirinden ayrılmaktadır. Anasayfada sağ üst köşede bulunan + ikonu sınıf oluşturmak ve sınıfa katılmak içindir. + işaretine tıkladığınızda sınıfa katıl ve sınıf oluştur menüleri karşınıza çıkar. Google Classroom uygulamasında öğrenci olmak istiyorsanız sınıfa katıl yardımı almalı ve sınıf kodunu almanız gereken kısma girerek istediğiniz sınıfa başlangıç yapabilirsiniz.

Yeni bir sınıf oluşturmak için ise, sınıf oluştur butonuna tıklayarak devam edebilirsiniz. Kendinize ait oluşturduğunuz sınıfın adını, bölümünü ve konu bilgisini girerek işleminizi bitirmiş olursunuz. Artık sınıf hazırdır. Sınıfınızın anasayfası ile karşılaştığınızda oluşan bu alanı inceleyin. Sol üst köşede sınıfınızı, orta bölümde paylaşımlarınızı görebilirsiniz. Sınıfınıza katılan öğrencileri kontrol edebilmeniz için öğrenciler başlığı altında bir alan bulunur. Sınıfınızın hakkındaki bilgileri ise sınıfın hakkında kısmına girmelisiniz. Online eğitim ile daha fazla kişiye ulaşma imkanınız vardır. Paylaşım yaptığınız bölümün sağ altında bulunan + işareti ile öğrencilerinize özel paylaşımlar yapabilirsiniz.



Google Classroom Sağladığı Kolaylıklar

Classroom uygulaması herkesin bileceği üzere Google altyapısını kullanmaktadır. Bu sayede birçok avantaj ve kolaylıklardan da yararlanmaktadır. Bunların başında uygulamalar arasında hızlı ve pratik erişim gelmekte. Classroom; Google Drive, Google Dökümanlar, Google E – Tablolar ve Google Slaytlar, Gmail gibi birçok uygulamayı birbirine entegre ederek çalışır. Google ana hedefte her uygulamayı birbirine bağlayarak çalıştırır. Bu şekilde müşterilerine daha verimli kullanım imkanı sağlar.

Ek olarak Google Takvim uygulaması da sonradan dahil edildi. Takvim sayesinde kişilerin olayları ve dersleri takip etmesi daha da basitleşti. Google Classroom uygulamasında ayrıca drive ile entegre çalışması olumlu yansımıştır. Drive sayesinde klasörler oluşturulur. Öğrenciler, öğretmenleri tarafından klasörde görüntülenebilir ve puanlama yapabilir.

Enstitü Online Eğitim Nedir?

Enstitü kelimesi kaynaklarda farklı anlamlar taşımaktadır. Sözlükte geçen kısmını baz alacak olursak, belli konularda araştırma yapan ve öğretime dayalı bir sistemle üniversiteye bağlı ya da bağımsız hareket eden bir eğitim kurumudur. İstanbul İşletme Enstitüsü de bu kavrama uyarak, 2012 yılında hizmet vermeye başladı. Çıktığı günden itibaren kendini sürekli geliştiren eğitim kurumu olmayı başardı. Verdiği özgün eğitimler sayesinde birçok bireye umut kaynağı oldu. Genellikle iş hayatına yoğunlaşan kurum, insanların bilgi ve becerisini daha fazla arttırdı.

Enstitü, online eğitimi herkes için ulaşılabilir bir sistem olarak tasarladı. Bunu başararak bireylere birçok kursu ayağına kadar getirdi ve ücretsiz şekilde yaptı. 2020 yılına gelindiğinde de süreci aynı şekilde sürdürebilmektedir. Enstitüye kayıt olmanız ve ders alabilmeniz için mail adresinizle sisteme kayıt olmanız yeterlidir. Sonrasında ilgi alanınıza göre eğitim seçebilir, derslere başlayabilirsiniz.

Google Classroom ile Enstitü Arasındaki Benzerlikler

  • Google classroom ve Enstitü online eğitim veren birer platformdur.

  • Her iki sistemde ücretsiz eğitimler vermektedir.

  • Hem Google Classroom hem de Enstitü mobil uygulama sahiptir.

  • İnternetin olduğu her yerde eğitim alma imkanı sunmaktadır.

  • Enstitü ve Google classroom, eğitmeni ve öğrenciyi bir arada buluşturur.

  • Dersler çevrimiçi şeklinde işlenebilmektedir. Ayrıca dersler daha sonrasında yeniden izlenebilmektedir.

  • İki eğitim sisteminde de yer alan eğitmenler tamamen profesyonel ve üst düzey eğitmenlerden oluşmaktadır.

Enstitü'yü Google Classroom’dan Ayıran 6 Fark

Enstitü sıradan eğitimlerden daha farklı bir yapıya sahiptir. Birçok online eğitim sistemlerine benzese de farklı kılan yönleriyle ayrılabilmiştir. Şimdi Google classroom uygulamasından ayrılan 6 önemli detaya bakalım.

  • Enstitü kurumu, Google classroom sisteminden en büyük farkı sertifika vermesidir. Verilen online eğitimler sonrasında yapılan sınav sonrasında birçok yerde geçerli sertifikaya sahip olabiliyorsunuz.  Sertifika ile birlikte başarı belgelenmiş ve adeta tescillenmiş olur.

  • Enstitü, sıradan eğitimler vermez. Verilen ücretsiz ya da düşük bütçeli online eğitimler genellikle günlük yaşama etki eder. Yani iş dünyasına yönelik ve başarı endeksli bir eğitim programı yer almaktadır.

  • Google classroom daha çok okul havasında geçer. Ancak Enstitü üzerinden alınan kurslar, sohbet havasında ve daha samimi ortamlarda yapılır.

  • Enstitü de iş hayatının ve mesleki eğitimlerin yanı sıra kişisel gelişim eğitimleri de bulunur. Kullanıcıların hayatlarında etki edecek ve dönüm noktaları oluşturabilecek şekilde eğitim süreci işler.

  • Enstitü de iş hayatına yönelik eğitimlere önem verilir. İş dünyası odaklı verilen kursalarla birlikte iş imkanı oluşabilir. Bazı eğitimlerin sonunda başarılı kişiler için referans imkanı da doğabilir.

  • Enstitü kurumunda yetişkinler başta olmak üzere, her kesime hitap etmektedir. Lise çağında veya üniversitede okuyanlar da sıklıkla eğitim alabilir. Ancak Google classroom, daha çok lise ve ilkokul odaklı sistemdir.

Tanım, Google tarafından üretilen bir sanal sınıf uygulamadır, Araştırmaya dayalı bir sistemle çalışan, üniversiteye bağlı ya da bağımsız bir eğitim kurumudur, Çalışma İlkesi, Öğretmenlerin öğrencilere ödev verme ve takip etme imkanı sunar, Belli başlı konular üzerinde araştırma yapma ve öğrencilere bu konuları öğretmeyi hedefler, Lansman Tarihi, 6 Mayıs 2014, 2012, Kullanıcı Erişimi, Google hesabı olan herkes, Üyelik ve kayıt işlemi gerektirir, Kullanım Kolaylıkları, Google Drive, Google Dökümanlar, Google E – Tablolar, Google Slaytlar, Gmail bir arada entegre çalışır, Belirli konularda uzmanleşme ve bilgi edinme fırsatı, Geliştiren, Google, İstanbul İşletme Enstitüsü, Odaklandığı Alanlar, Genel e-kitap ve ders içerikleri, İş ve kariyer odaklı eğitimler, Eğitim Biçimi, Sanal sınıf ve ödevler üzerinden eğitim, Online dersler ve eğitimler aracılığıyla öğrenme, Platform, Web tabanlı ve mobil uygulamalar, Web tabanlı platform, Ücretlendirme, Ücretsiz, Ücretli ve ücretsiz eğitim seçenekleri mevcut
google classroom google classroom nedir enstitü online eğitim online sertifika ücretsiz online eğitimler
Bu resimde ikisi de gözlük takan bir erkek ve kadın görülüyor. Adam mavi bir gömlek ve siyah bir pantolon giyerken, kadın beyaz bir gömlek ve mavi bir kot pantolon giymektedir. Her ikisinin de gözlükleri takılı ve dümdüz ileriye bakıyorlar. Adamın kolu kadının beline dolanmış ve yüzleri birbirine yakın göründüğü için birlikte bir anı paylaşıyor gibi görünüyorlar. Arka plan yumuşak, kirli beyaz bir renktedir. Işık hafif loş, görüntüye yumuşak ve sıcak bir his veriyor. Gözlüklerine rağmen, gözleri hala bir duygu belirtisi gösteriyor. Birbirlerinin varlığından memnun ve mutlu görünüyorlar.
Konuk Yazar
Blog Yazarı

İstanbul İşletme Enstitüsünde yazılarının yayınlanmasını isteyen konuk yazarlarımız için oluşturulan bilgi kartıdır. Birçok alanda ve disiplindeki yazıları bu hesap üzerinde bulabilirsiniz.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.