AnasayfaBlogEvde Geçen Zamanı Verimli Hale Getirmek
Kişisel Gelişim

Evde Geçen Zamanı Verimli Hale Getirmek

20 Mart 2020
Bu fotoğraf, kırmızı ve siyah ekose desenli beyaz bir arka plana sahip bir yastığın yakın çekimini göstermektedir. Yastığın üzerinde beyaz bir yüzey üzerinde siyah bir harf ve kırmızı bir çizgi var. Ayrıca yastığın alt kısmında siyah beyaz çizgili bir kravat da yakından görülebiliyor. Kumaş, dinlenmek için rahat olabilecek yumuşak, rahat bir malzemeden yapılmış gibi görünüyor. Yastığın kendisi oldukça renkli ve tasarımı göz alıcıdır, bu da onu her ev için harika bir dekoratif öğe haline getirir.
KonuDetayÖneri
CoronavirüsSon dönemlerde dünyadaki ve ülkemizdeki en önemli gündemlerden birisi olan Coronavirüs, sağlık endişesi ve günlük yaşamdan uzak durma zorunluluğu ile panik hali oluşturmaktadır.Resmi kaynakları takip ederek, sağlık önemlerine dikkat etmek.
Okulların Tatil OlmasıVirüsün yayılmasını önlemek amacı ile okullar tatil edilmiştir.Evde online eğitim olanaklarına yönelmek.
İşletmelerin Evden Çalışma Kararı AlmasıÇalışanların sağlığını korumak için birçok işletme evden çalışma kararını benimsemiştir.Verimli bir ev ortamı oluşturmak için zaman yönetimine dikkat etmek.
Günlük Aktivitelerin DurdurulmasıGünlük sosyal aktivitelerin durdurulmasından dolayı birçok kişi psikolojik olarak etkilenmekte.Evin içinde hobiler ve kişisel aktiviteler ile vakit geçirmek.
Ruh ve Beden SağlığıBu süreçte ruh ve beden sağlığı dengede tutma konusu büyük önem taşıyor.Düzenli egzersiz, uyku ve dengeli beslenmeye dikkat etmek.
Verimli Vakit GeçirmeBu durum aslında bir bekleyiş halinden çıkartılıp verimli bir süreç haline getirilebilir.Kişisel gelişim için online kurslara katılmak, kitap okumak gibi aktivitelerle verimli zaman geçirmek.
Sosyal Medya TakibiBirçok kişi sürekli olarak resmi kaynaklar ve sosyal medyayı takip etmektedir.Sosyal medya kullanımını sınırlamak ve güvenilir kaynaklardan bilgi almak.
Mutlu OlmakKarantina sürecinde evde geçen zamanı rahat ve mutlu bir şekilde geçirmek önemlidir.Sevdiklerinizle kaliteli vakit geçirmek, hobi edinmek.
Evin Dışına ÇıkmamakBu süreçte evin dışına çıkmamak en iyi önlemdir.Gereksiz sokağa çıkma eylemlerinden kaçınmak ve önlemlere uyum sağlamak.
Faydalı GeçirmeBu süreçte zamanı faydalı geçirme ihtiyacı ortaya çıkmaktadır.Zaman yönetimi ile ilgili araştırmalar yapmak, planlamalar yapmak.

İnsan doğası gereği sosyal bir varlıktır. Şu an dünyada ve ülkemizde en önemli gündemlerden biri olan Coronavirüs, sosyalleşme ve günlük yaşamdan uzak durma zorunluluğu meydana getirdi. Okullar tatil oldu, işletmelerin büyük bir kısmı evden çalışma kararı aldı. Günlük aktivitelere ara vermek, sosyal yaşamdan kopmak bunun yanı sıra sağlık için endişe duymak tam anlamı ile panik hali oluşturmaya başladı. Tüm yaşananları resmi kaynaklar ve sosyal medyadan takip etmeye çalışırken, bir yandan da ruh ve beden sağlığımızı dengede tutma çabası içinde olmamız gereken bir süreçle karşı karşıyayız. Bu durumu bir bekleyiş halinden çıkartmak ve verimli hale gelmesini sağlamak, aslında bizim elimizde. Kendimiz, sevdiklerimiz ve çevremizin sağlığı için evden çıkmamamız gereken şu günleri, rahat, mutlu ve faydalı geçirmenin farklı yollarını keşfettik. Aşağıda birlikte inceleyelim.

Evde Geçen Zamanı Verimli Hale Getirmenin 5 Farklı Yolu

Coronavirüs sebebiyle evde geçireceğimiz vakti ilgi alanlarımıza farklı uğraşlarla verimli bir şekilde değerlendirebiliriz. Sizin için evdeki zamanınızı değerlendiebileceğiniz 5 farklı yolu listeledik. Kim bilir belki de bu süreç sonunda yaşamınıza yön verecek yeni bir hobi ya da meslek bile edinebilirsiniz.

1-Blog Yaz

Hayatınızda bir farklılık yaratmak, evde olduğunuz zamanı verimli geçirmek için belki de yapılabilecek en güzel eylemlerden biridir. Belki de içinizde hep var olan yazma duygusunuz harekete geçirmek, araştırmak, öğrenmek size bambaşka bir heyecan katacak. Duygularınız ifade etmek, bildiklerinizi, öğrendiklerinizi başka insanlara aktarmak hayatınızın akışına farklı bir yön verecek. Blog yazmak için blog yazarlığı eğitimi ile işe başlayabilirsin. Kendi bloğunu açmak istersen bunun için de yapabileceklerin çok kolay. Blog açmak başta gözünüzü korkutabilir. Oldukça kolay olan blog açma işlemi için destek alabilir, küçük yönlendirmelerle kendi bloğunuzu açabilirsiniz. Örneğin Wordpress eğitimi ile kendin için bir blog sitesi kurmayı öğrenebilirsi. blog açmakla iş bitmeyeceği için, blog yazmakla ilgili bilgiler de edinmelisiniz. bu konuda bazı tavsiyeler paylaşıyoruz.

  • Öncelikli olarak profesyonel olan blog yazarlarını takip etmeli ve destek almalısınız.

  • Samimi, eğlenceli yazılar üretmek takipçi sayınızı arttıracaktır.

  • Başarılı olduğunuzu düşündüğünüz, hakimiyetiniz tam olduğu ve sevdiğiniz konularda yazmaya özen gösterin.

  • Özgün içerikler üretin asla kopya yapmayın.

  • Acele etmeden sabırla bekleyin. Kaliteli yazılar, doğru seçimler ve yapılan reklamlar zamanla takipçi sayınızı arttıracaktır. Birdenbire olmasını beklemeyin.

  • İçeriklerinizde SEO uyumuna dikkat ederek üretim yapmalısınız.

  • Blog sayfanızın düzeni ve renkleri dikkat çekici olması önemlidir.

2-Online Eğitimler Al

Teknolojinin gelişmesi ile beraber eğitim sektöründe de farklı uygulamalar ortaya çıkmaya başladı. Bu yeniliklerden son dönemde en popüler olanı online eğitimlerdir. Geçmişte çoğumuz kendimizi geliştirmeye devam etmek isterdik fakat zaman sıkıntısı sebebiyle eğitimlere katılamazdık. Online eğitimler bu problemi tamamen ortadan kaldırdı. Online olarak uzaktan eğitimler yaşamımızda büyük kolaylık sağladı. Bulunduğumuz bu süreç içinde online eğitimleri araştırarak ücretli veya ücretsiz olarak ilgimizi çeken konularda eğitim alabilirsiniz. Enstitü online eğitimler içinde zamanımızı verimli geçirmemizi sağlayacak çok sayıda eğitim seçeneği bulunmaktadır.

Bunlardan birkaçına örnek verebiliriz. Kişisel gelişim eğitimleri içinde yer alan içerik editörlüğü eğitimi; okumayı, araştırmayı seven, yazmaktan keyif duyan herkes için doğru bir tercih olacaktır. Yine içinde bulunduğumuz dönemi sıkılmadan etkin olarak değerlendireceğimiz, bir başka kişisel gelişim eğitimi olan fotoğrafçılık eğitimi karşımıza çıkıyor. Fotoğraf çekmek, kişiye birikim katan, bakış açısının değişmesini sağlayan keyifli bir uğraştır. Amatör olarak başladığınız eğitim belki zamanla hayatınızda profesyonel bir yer alacaktır. Hem zamanınız değerlendirmiş olacak hem de yeni bir meslek edinme şansı yakalayacaksınız.

3-Yoga Yap

Yoga her yaştan herkesin uygulayabileceği oldukça faydalı bir aktivitedir. Aile üyelerinizle birlikte yoga öğrenmeniz evde birlikte zaman geçirmeniz için güzel bir fırsat olacaktır. Çok sayıda spor sadece vücudun belli bir kısmını çalıştırırken, yoga tüm vücuda ve zihne etki eder. Yoga sayesinde sıklıkla tekrar edilen ve art arda yapılan hareketler ile vücut esner aynı zamanda güçlenir. Eklemler esnekleşir, hormonlar dengelenir. Metabolizmayı hızlandırması ile vücudu yenileyen bir etki ortaya çıkar. Evde kalmak zorunda olduğunuz dönemler için ruhu ve bedeni dengede tutmayı sağlayan verimli bir etkinlik olarak değerlendirebilirsiniz. Yoga öğrenmek için çok sayıda destekleyici bilgiye ulaşmanız mümkündür. İnternet üzerinden erişebileceğiniz videolar adım adım öğrenmenizi sağlayacaktır. Ailece hem eğlenceli hem sağlıklı bir etkileşim içinde olmak için muhakkak denemeniz gereken yollardan biridir.

4-Bitki Yetiştir

Her gün gelişimini izleyeceğiniz bir fidan, bir tohum ekmek hem zamanınızın verimli geçmesini sağlayacak hem de kendinizi iyi hissettirecek bir etkinlik olacaktır. Fidanın veya tohumun ekim zamanını araştırmak eğitici bir çalışma içinde olduğunuzu hissettirecek. Ekim zamanı değişiklik gösteren bitkiler ile ilgili bir sürü değişik bilgiye sahip olursunuz. Cam önünde, balkonunuzda veya bahçenizde yetiştirebileceğiniz, her birinin gelişim süresi farklı olan çok fazla bitki çeşidi vardır. Süs bitkileri, ağaçlar, sebzeler her biri hem zamanın nasıl geçtiğini anlamayacağınız hem de zamanla nelerin değiştiğini göreceğiniz bir süreci size armağan edecektir. Hangi türde bir bitki ve nerede büyütmek istediğinize karar verdikten sonra ekim ve bakım süreci başlayacaktır. Bundan sonraki süreçte bitkinizin günden güne değişmesi, gelişmesi inanılmaz bir keyif almanızı sağlayacaktır.

5-Yapılacaklar Listesi Hazırla

Bulunduğumuz süreç içinde Coronavirüse karşı mücadele bir süre tüm programlarımızı, aktivitelerimizi ertelemeyi gerektiriyor. Öncelikli olarak geçirmek zorunda olduğumuz zamanı nasıl daha verimli hale getireceğimize karar vermeliyiz. Bunun için evden çıkma süremiz geldiğinde neler yapacağımıza, nelere öncelik vermemiz gerektiğine karar vermeliyiz ve kendi yapılacaklar listemizi hazırlamalıyız. Hazırladığımız liste zaman yönetimi konusunda yardımcımız olacaktır. Birçok insan liste hazırladıktan sonra unutup, listeye uymayabilir. Bu durum işlerinin aksamasına, zaman kaybına sebep olacaktır. Yapılacaklar listesinin amacı zamanı verimli kullanıp, işlerin sırasıyla tamamlanmasını sağlamaktır. Yapılacaklar listesini hazırlarken dikkat etmeniz gereken konular hakkında ip uçları verelim.

İlgili eğitim: Zaman Yönetimi Eğitimi

  • Önceliklerinizi özenle sıraya koymalısınız

  • Yapılacak işleri ne amaçla sıraladığınızı unutmamalısınız. İşiniz kolaylaşmalı ve zamanında tamamlanmalıdır.

  • Birden fazla işle uğraşmamanız için önemli bir yol gösterici olacağı için zaman aralıklarını iyi tespit etmelisiniz.

  • Sadece iş planlarınız değil ertelediğiniz tüm aktiviteleri listenize eklemelisiniz.

  • Listeyi her zaman yanınızda taşımanız gerektiğini unutmayarak tamamen kendi anlayacağınız şekilde düzenlemelisiniz.

  • Çevrenize vermeniz gereken birtakım görevler varsa onları da listenize ekleyerek, takip edebilirsiniz.

Evde geçen zamanı verimli hale getirmenin 5 farklı yolu nedir?
Coronavirüs sebebiyle evde kalmamız önemli.Kendimiz, sevdiklerimiz ve çevremizin sağlığı için evden çıkmamamız gereken şu günleri, rahat, mutlu ve faydalı geçirmenin farklı yollarını keşfettik. Bunlar; blog yazmak, online eğitimler almak, yoga yapmak, bitki yetiştirmek ve yapılacaklar listesi hazırlamaktır.

Evde geçen zamanı verimli hale getirmek için blog yazarken nelere dikkat etmeliyiz?
Özgün içerikler üretin asla kopya yapmayın. İçeriklerinizde SEO uyumuna dikkat ederek üretim yapmalısınız. Blog sayfanızın düzeni ve renkleri dikkat çekici olması önemlidir.

Evde geçen zamanı verimli hale getirmek için hazırlanan yapılacaklar listesinde nelere dikkat etmek gerekir?
Önceliklerinizi özenle sıraya koymalısınız. Birden fazla işle uğraşmamanız için önemli bir yol gösterici olacağı için zaman aralıklarını iyi tespit etmelisiniz.  Sadece iş planlarınız değil ertelediğiniz tüm aktiviteleri listenize eklemelisiniz.

Coronavirüs, Son dönemlerde dünyadaki ve ülkemizdeki en önemli gündemlerden birisi olan Coronavirüs, sağlık endişesi ve günlük yaşamdan uzak durma zorunluluğu ile panik hali oluşturmaktadır, Resmi kaynakları takip ederek, sağlık önemlerine dikkat etmek, Okulların Tatil Olması, Virüsün yayılmasını önlemek amacı ile okullar tatil edilmiştir, Evde online eğitim olanaklarına yönelmek, İşletmelerin Evden Çalışma Kararı Alması, Çalışanların sağlığını korumak için birçok işletme evden çalışma kararını benimsemiştir, Verimli bir ev ortamı oluşturmak için zaman yönetimine dikkat etmek, Günlük Aktivitelerin Durdurulması, Günlük sosyal aktivitelerin durdurulmasından dolayı birçok kişi psikolojik olarak etkilenmekte, Evin içinde hobiler ve kişisel aktiviteler ile vakit geçirmek, Ruh ve Beden Sağlığı, Bu süreçte ruh ve beden sağlığı dengede tutma konusu büyük önem taşıyor, Düzenli egzersiz, uyku ve dengeli beslenmeye dikkat etmek, Verimli Vakit Geçirme, Bu durum aslında bir bekleyiş halinden çıkartılıp verimli bir süreç haline getirilebilir, Kişisel gelişim için online kurslara katılmak, kitap okumak gibi aktivitelerle verimli zaman geçirmek, Sosyal Medya Takibi, Birçok kişi sürekli olarak resmi kaynaklar ve sosyal medyayı takip etmektedir, Sosyal medya kullanımını sınırlamak ve güvenilir kaynaklardan bilgi almak, Mutlu Olmak, Karantina sürecinde evde geçen zamanı rahat ve mutlu bir şekilde geçirmek önemlidir, Sevdiklerinizle kaliteli vakit geçirmek, hobi edinmek, Evin Dışına Çıkmamak, Bu süreçte evin dışına çıkmamak en iyi önlemdir, Gereksiz sokağa çıkma eylemlerinden kaçınmak ve önlemlere uyum sağlamak, Faydalı Geçirme, Bu süreçte zamanı faydalı geçirme ihtiyacı ortaya çıkmaktadır, Zaman yönetimi ile ilgili araştırmalar yapmak, planlamalar yapmak
evde geçen zaman coronavirüs blog yoga online eğitim
Bu, canlı mavi gömlek giymiş bir kadının görüntüsüdür. Yüzünü çerçeveleyen uzun, koyu renk saçları var. Ten rengi açık ve yüz ifadesi kararlı. Beyaz duvarlı ve aydınlık pencereli bir odada duruyor. Gömleğinin mavisi beyaza karşı öne çıkıyor ve güçlü bir kontrast hissi veriyor. Kadın kollarını vücudunun önünde kavuşturmuş, kendinden emin bir havaya sahip. Gözleri ileriye odaklanmış ve kararlılığını gösteriyor. Önüne ne çıkarsa çıksın üstesinden gelmeye hazır görünüyor.
Esra Girgin

İşletme Eğitimimi tamamladıktan sonra uzun yıllar eğitim sektöründe hizmet verdim. Eğitim alanında çalışmalara devam ederek, her alanda içerik üreterek, kendimi geliştirmeye devam ediyorum.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.