AnasayfaBlogBilişim Güvenliği Sektöründe Kullanılan İngilizce Kelimeler
Yabancı Dil Eğitimi

Bilişim Güvenliği Sektöründe Kullanılan İngilizce Kelimeler

10 Mart 2023
BT güvenliği, bilgi teknolojisi, siyah ve sarı, ultra gerçekçi, bilişim teknolojileri.
İngilizce KelimeTürkçe KarşılığıTanım ve Kullanım
MalwareKötü Amaçlı YazılımKötü niyetli bir kod olarak tanımlanır. Kullanıcının bilgisayarına sızmak veya kendi kodlarını çalıştırmak için tasarlanmıştır. Virüsler, troyanlar, solucanlar gibi kötü amaçlı yazılımlar örnektir.
FirewallGüvenlik DuvarıVeri trafiğini kontrol etmek ve veri güvenliğini sağlamak için kullanılan bir sistem. Bilgisayarlarınızın dış dünyadan zararlı yazılımların sızmasını engeller. Aynı zamanda kayıt tutma ve veri kayıplarını önlemek için kullanılır.
PhishingSahtekarlıkDoğrudan kullanıcıların bilgilerini çalmaya ve kötü amaçlı yazılımlar yüklemeye çalışan sahtekarlık girişimidir. Kullanıcıların kimlik bilgilerini veya finansal hesaplarını çalmayı amaçlayan e-posta, web sayfası veya mesaj gönderen dolandırıcılar tarafından gerçekleştirilir.
EncryptionŞifrelemeVerinin okunamayacak bir biçime dönüştürülmesini sağlar. Veriyi iletmek için kullanılan özel anahtar veya algoritmalar kullanılır. Bu, veriyi güvenli bir şekilde iletmek ve üçüncü şahıslar tarafından okunmasını önlemek için kullanılır.
Data BreachVeri İhlaliKişisel ve özel bilgilerin yetkilendirilmemiş olarak ele geçirilmesi durumudur. Bu bilgilerin sızdırılması, satılması yada alınmasına neden olur.
AntivirusAntivirüsBilgisayarları ve bilgisayar ağlarındaki virüs, solucan, truva atı ve diğer kötü amaçlı yazılımları tespit etmek, önlemek ve kaldırmak için tasarlanmış yazılımlardır.
HackerHackerBilgisayar sistemlerine izinsiz erişim sağlayarak, veri çalmak, sistemde değişiklik yapmak gibi eylemler gerçekleştiren kişilere denir.
Spamİstenmeyen E-postaGenellikle reklam içerikli ve izinsiz olarak gönderilen e-posta mesajlarıdır. Bu mesajlar sıklıkla zararlı bağlantılar içerebilir.
PatchYamaBir yazılımda bulunan güvenlik açıklarını veya hataları düzeltmek için kullanılan yazılım güncellemesidir.
VPNSanal Özel Ağİnternet üzerinde güvenli bir bağlantı oluşturarak kullanıcının bilgisayarını veya ağı dış dünyadan izole eder. Bu sayede güvenli ve özel bir internet bağlantısı sağlanır.

Günümüzde, bilişim güvenliği sektöründe kullanılan çok sayıda İngilizce kelime bulunmaktadır. Bu kelimelerin anlamlarını öğrenmek, bu sektördeki konuşmalarda kolaylık sağlayacaktır.

Aşağıda, bilişim güvenliği sektöründe kullanılan bazı önemli İngilizce kelimelerin tanımları ve örnekleri verilmiştir.

Bilişim Güvenliği Sektöründe Kullanılan İngilizce Kelimeler ve Anlamları

  • Malware (Kötü Amaçlı Yazılım)

Malware, kötü niyetli bir kod olarak tanımlanır. Kötü amaçlı yazılım, kullanıcının bilgisayarına sızmak veya kendi kodlarını çalıştırmak için tasarlanmış olan türde bir yazılımdır. Örnek olarak, virüsler, troyanlar, solucanlar gibi kötü amaçlı yazılımlar verilebilir.

  • Firewall (Güvenlik Duvarı)

Firewall, veri trafiğini kontrol etmek ve veri güvenliğini sağlamak için kullanılan bir güvenlik duvarıdır. Firewall, bilgisayarlarınızın dış dünyadan zararlı yazılımların sızmasını engellemek için kullanılır. Firewall'lar, aynı zamanda kayıt tutma ve veri kayıplarını önlemek için kullanılabilir.

  • Phishing (Sahtekarlık)

Phishing, doğrudan kullanıcıların bilgilerini çalmaya ve kötü amaçlı yazılımlar yüklemeye çalışan bir sahtekarlık girişimidir. Phishing saldırıları, kullanıcıların kimlik bilgilerini veya finansal hesaplarını çalmayı amaçlayan e-posta, web sayfası veya mesaj gönderen dolandırıcılar tarafından gerçekleştirilir.



  • Encryption (Şifreleme)

Encryption, verinin okunamayacak bir biçime dönüştürülmesini sağlayan bir güvenlik yöntemidir. Şifreleme, veriyi iletmek için kullanılan özel anahtar veya algoritmalar kullanılarak yapılır. Bu, veriyi güvenli bir şekilde iletmek ve üçüncü şahıslar tarafından okunmasını önlemek için kullanılır.

Güvenlik sektöründe kullanılan bu İngilizce kelimelerin öğrenilmesi, konuşmalarda kolaylık sağlayacak ve güvenlik uzmanlarının bu alanda daha iyi anlaşılmasını sağlayacaktır.

Bilişim güvenliği sektöründe İngilizce önemli mi?

Bu makalede, bilişim güvenliği sektöründe kullanılan İngilizce kelimelerin özelliklerinden bahsettik. Bu kelimelerin anlamlarını öğrenmek ve bu terimleri daha kolay kullanmak için, İngilizce kurslarımıza katılmanızı tavsiye ediyoruz. Hızlı ve kolay bir şekilde İngilizceyi öğrenmek ve dil becerilerinizi geliştirmek için, bize katılmaya ne dersiniz?

Malware, Kötü Amaçlı Yazılım, Kötü niyetli bir kod olarak tanımlanır Kullanıcının bilgisayarına sızmak veya kendi kodlarını çalıştırmak için tasarlanmıştır Virüsler, troyanlar, solucanlar gibi kötü amaçlı yazılımlar örnektir, Firewall, Güvenlik Duvarı, Veri trafiğini kontrol etmek ve veri güvenliğini sağlamak için kullanılan bir sistem Bilgisayarlarınızın dış dünyadan zararlı yazılımların sızmasını engeller Aynı zamanda kayıt tutma ve veri kayıplarını önlemek için kullanılır, Phishing, Sahtekarlık, Doğrudan kullanıcıların bilgilerini çalmaya ve kötü amaçlı yazılımlar yüklemeye çalışan sahtekarlık girişimidir Kullanıcıların kimlik bilgilerini veya finansal hesaplarını çalmayı amaçlayan e-posta, web sayfası veya mesaj gönderen dolandırıcılar tarafından gerçekleştirilir, Encryption, Şifreleme, Verinin okunamayacak bir biçime dönüştürülmesini sağlar Veriyi iletmek için kullanılan özel anahtar veya algoritmalar kullanılır Bu, veriyi güvenli bir şekilde iletmek ve üçüncü şahıslar tarafından okunmasını önlemek için kullanılır, Data Breach, Veri İhlali, Kişisel ve özel bilgilerin yetkilendirilmemiş olarak ele geçirilmesi durumudur Bu bilgilerin sızdırılması, satılması yada alınmasına neden olur, Antivirus, Antivirüs, Bilgisayarları ve bilgisayar ağlarındaki virüs, solucan, truva atı ve diğer kötü amaçlı yazılımları tespit etmek, önlemek ve kaldırmak için tasarlanmış yazılımlardır, Hacker, Hacker, Bilgisayar sistemlerine izinsiz erişim sağlayarak, veri çalmak, sistemde değişiklik yapmak gibi eylemler gerçekleştiren kişilere denir, Spam, İstenmeyen E-posta, Genellikle reklam içerikli ve izinsiz olarak gönderilen e-posta mesajlarıdır Bu mesajlar sıklıkla zararlı bağlantılar içerebilir, Patch, Yama, Bir yazılımda bulunan güvenlik açıklarını veya hataları düzeltmek için kullanılan yazılım güncellemesidir, VPN, Sanal Özel Ağ, İnternet üzerinde güvenli bir bağlantı oluşturarak kullanıcının bilgisayarını veya ağı dış dünyadan izole eder Bu sayede güvenli ve özel bir internet bağlantısı sağlanır
ingilizce kursu ingilizce kelime ingilizce öğren ingilizce cümleler ingilizce kelimeler sesli ingilizce cümleler sesli ingilizce örnek paragraflar ingilizce öğrenmek ingilizce ifadeler sesli ingilizce ifadeler Bilişim Güvenliği Sektöründe Kullanılan İngilizce Kelimeler bilişim güvenliği sektöründe kullanılan İngilizce terimler bilişim güvenliği
Genç bir kadın yakın plan bir portrede görülüyor. Açık tenli, yüksek elmacık kemikli ve belirgin bir çene hattına sahip. Gözleri parlak ve büyüleyici, uzun kirpikleri ve kapakların etrafındaki hafif gölgesi var. Dudakları dolgun ve açık pembe bir renge boyanmış. Saçları koyu kahverengi ve yüzünün etrafına yumuşak dalgalar halinde dökülüyor. Güzelliği yayan kendinden emin ama nazik bir ifadesi var.
Meryem Winstead
Blog Yazarı

Hacettepe Üniversitesi Aile ve Tüketim Bilimleri Bölümü mezunuyum. Blog yazarlığı ve insan kaynakları yönetimi sertifikalarım var. İngilizce dilinde yüksek lisans derecem var ve 3 yıl ABD'de yaşadım.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.