AnasayfaBlogİngilizce Geliştirmek İçin Okuyacağınız Kitaplar
Yabancı Dil Eğitimi

İngilizce Geliştirmek İçin Okuyacağınız Kitaplar

21 Nisan 2020
Bir el, kapağı görünen bir kitabı tutmaktadır. Kitap açık ve sayfaları hafifçe kıvrılmış, bu da elin kitabı nazikçe kavradığını gösteriyor. Elin bileğindeki siyah kemer, kitabın beyaz kapağıyla ince bir kontrast oluşturuyor. Arka planda, beyaz bir duvarda yeşil bir tabelanın yanı sıra bir kişinin koluna örtülmüş pembe bir kumaş var. Kitabın kenarlarında, siyah bir yüzey üzerinde beyaz bir nokta ve siyah yazılı kırmızı bir işaret görülüyor. Son olarak, arka planda bir sıra kitabın bulanık bir görüntüsü görülüyor.
SeviyeKitap ismiYazar
ElementaryAfrican Safari AdventuresThomas Walsh
ElementaryPeter PanJ.M Barrie
ElementaryThe Wizard of OzL.Frank Baum
ElementaryThe Three MuskeetersAlexandre Dumas
Pre-Intermediate ve IntermediateDedective DerekKaren Wallece
Pre-Intermediate ve IntermediateFrankensteinMary Shelley
Pre-Intermediate ve IntermediateSilent ScreamAngela Marsons
Pre-Intermediate ve IntermediateOthelloWilliam Shakespeare
Upper IntermediateKitap ismi için bilgi verilmediBilgi verilmedi
Upper IntermediateKitap ismi için bilgi verilmediBilgi verilmedi

Her insanın yaşamı boyunca yapması gereken, kişisel gelişim için büyük katkıları olan ufkunu geliştiren okumak, bambaşka dünyalara ulaşmanın anahtarıdır. İngilizce öğrenme aşamasında kitap okumak ise hem gelişmeyi hem de farklı kültürleri tanımaya olanak sağlar. Yabancı dil öğrenmek için farklı yöntemler uygulanır. Bu yöntemler içinde en önemlisi okumaktır. Dil öğrenirken konuşmak, bol bol okumak, dinlemek, araştırmak ve yazmak tavsiye edilen önemli öğrenme yollarıdır. İngilizce öğrenme yolunda konuşmak, okunanı anlamak, söylenenleri anlamak yeni bir dil biliyorum diyebilmenin sonuçlarıdır.

İngilizce Geliştirmek için Nasıl Kitap Seçmeliyim?

Kitap okuma esnasında daha verimli sonuçlar almak için, yanınızda not almaya yarayan kâğıt ve kalem bulundurmalısınız. Okuma sırasında bilmediğiniz kelimeleri not almak için etkili bir yöntemdir. İngilizce geliştirmek ve aynı zamanda okumaktan keyif duyulacak kitapları tercih etmek yararlı olacaktır. İngilizcenizi geliştirme çalışmaları yaparken yardımcı olacağını düşündüğümüz bazı İngilizce kitap tavsiyelerimiz olacak. Tercihte bulunurken kendi seviyenize uygun olanları seçmelisiniz.

Elementary – Temel Seviye Kitaplar

Ortalama 300 kelimeyi geçmeyen, kısa ve daha az yorulacağınız kitaplar doğru tercih olacaktır. İngilizce geliştirmek için aşağıdaki kitapları inceleyebilirsiniz.

  • African Safari Adventures; Thomas Walsh tarafından kaleme alınan kitap, aksiyonu sevenler için Afrika’da safari maceralarını konu alan bir kitap. Uganda’da bir hastanenin gönüllü çalışanları olan doktor ve hemşire; Ruanda, Kenya ve Tanzanya olmak üzere safari gezisi düzenliyor. Olaylar buradan sonra heyecan dolu maceralarla renkleniyor. Okunması basit ve akıcı olduğu için keyifle okunacak bir seçenek olarak değerlendirebilirsiniz.

  • Peter Pan; J.M Barrie tarafından kaleme alınan kitap, oldukça popüler olduğu için öyküsü hemen hemen herkes tarafından bilinir. Henüz başlangıç seviyesinde olan her yaştan insanın okuması gereken bir kitap. Yalın bir dile sahip olması sebebi ile cümle yapınızın gelişmesine katkı sağlar.

  • The Wizard of Oz “oz büyücüsü”; L.Frank Baum tarafından yazılan kitap, Dorothy ve köpeği Toto fırtınada evlerinin zarar görmesi üzerine Oz diyarında mahsur kalmalarını konu alıyor. Dorothy Oz büyücüsünü aramaya koyulur. Bu sırada teneke adam, korkuluk ve aslan ile arkadaşlık eder. Hep birlikte büyücülük ve tehlike dolu bir maceraya çıkarlar.

  • The Three Muskeeters “Üç silahşörler”; Alexandre Dumas tarafından kaleme alınan kitap, klasik üç silahşörler hikayesini konu alıyor. Temel seviyenin biraz üstü olsa da bu aşamada okumayı denemenizin faydalı olacağı kitap 600 kelime civarı. Kuşe kâğıt ve resim kalitesi ile okumaya teşvik ediyor. 1625 senesinde D’Artagnan, babası tarafından teşvik edilerek krala hizmet verme ve silahşör olma hedefiyle Paris’e gidiyor. Bir tarafta Athos, Porthos, Aramis yanlış anlaşımlar nedeniyle birbiri ile sürekli düello yapıyor. Sonrasında D’Artagnan ile karşılaşıp hep birlikte maceraya başlıyorlar.

Pre-Intermediate ve Intermediate – Orta Seviye Kitaplar

Daha fazla bilmediğiniz kelime ve karışık hikayelerin yer aldığı bir seviyedir.

  • Dedective Derek “dedektif Derek”; Karen Wallece tarafından kaleme alınan kitap, farklılığı olan bir kedinin hikayesini anlatmaktadır. Köpekler bir polis kadar güçlü olabiliyor. Kedilerde bunu başarabilir. Tüm kediler fare yakalamaya çalışırken kedi dedektif Derek ve ortağı Çavuş Norman gizli bir polis görevinde çalışır. Okurken keyif alacağınız, hayal dünyanızın derinliklerine dokunan bir kitap.

  • Frankenstein; Mary Shelley tarafından yazılmıştır. Frankenstein bilinen en korkutucu hikayelerdendir. Kitap, Victor Frankenstein isimli bilim insanının cesetlerden topladığı parçaları bir araya getirip, yarattığı canavarı konu alıyor. Canavar aslında aşkı arayan nazik bir yaratıktır. Sonrasında insanlardan nefreti öğrenecektir. Hayatı bu şekli ile yaşayan Frankenstein elinizden düşüremeyeceğiniz bir kitap olacak.

  • Silent Scream “sessiz çığlık”; Angela Marsons tarafından kaleme alınan kitap orta seviyedeki okuyucular için oldukça uygundur. İngiltereli bir yazara ait olması sebebi ile kullanılan diyaloglar dili tam olarak yansıtmaktadır. Kitap ingilizce geliştirmek için okunması gerekenler arasında yer alır. Kitapta öldürülen çocuklar vardır. Dedektif Kim Stone, kimsenin farkında olmadığı uzun süredir insanları öldüren katilin peşindedir.

  • Othello; Macmillan etiketi ile ulaşabileceğiniz bir kitap. Shakespare dilini revize ederek, seviyeye göre uyarlamışlar. Othello’yu bir de İngilizce okumak, sizi birkaç seviye ileriye taşıyabilir. İntermediate seviyesinde olan kitap sayesinde, düşünme becerisi geliştiren cümleler ile karşılaşacak, deyimleri, farklı kelimeleri ve sanatsal kaygıyı en ince ayrıntısına kadar öğrenebileceksiniz.

Upper Intermediate- İleri Seviye Kitaplar

Bu seviye okuduğunuzu tam olarak anlamaya başladığınız süreçtir. Okumanız hız kazanacak ve anlama sorunları ortadan kalkmaya başlayacaktır. Artık akademik kitapları, makaleleri okumaya başlayacaksınız.

The Hunchback of Notre Dame “Notre Dame’ın kamburu”; Victor Hugo tarafından kaleme alınan, klasikler arasında yer alan bir Fransız romanıdır. Esmeralda’nın aşk hikayelerini konu alan kitapta, toplumsal sorunlara da ışık tutulması sebebi ile sürükleyici etkiler yaratmaktadır. Bitirdiğinizde bile hala yorumlamaya devam edeceğiniz unutulmaz bir eser. Kurgunun çok iyi olması, İngilizce metin içi bağlılığı bakımından kazanımları yüksek olacaktır. Tüm bunların yanı sıra Fransa kültürüne ait önemli bilgileri öğrenmiş olacaksınız.

Brave New World “cesur yeni dünya”; Aldous Huxley tarafından kaleme alınmıştır. Genetik mühendisliği çalışmaları neticesinde ortaya çıkarılan, gelecekte beyin yıkama teknikleri kullanılarak ve ilaçların sistemli olarak kullanılması ile ortaya çıkacak mutlu tüketicileri konu alıyor. Hikayedeki ana karakter Bernard Marx, eskiye özlem duyması ve tek başına olması ile dikkat çekiyor. Eskiden var olan kusurlu hayatı devam ettiren az miktardaki kişilerden birini ziyaret edip, sıkıntılarına son vereceğine inanıyor. Olayların karmaşaya dayandığı distopik hikaye, yaşamı sorgulamaya yönlendiriyor.

Outliers “çizginin dışındakiler” Malcolm Gladwell tarafından yazılan kitap, psikoloji hakkında terimler öğrenmek isteyen ileri seviye öğrencileri için ideal bir tercihtir. Gladwell, insanın başarılı olmasının zeka ve kişilikle alakalı olmasının yanında içinde bulunulan çevrenin başarı üzerindeki rolüne dikkat çekiyor.

Great Expectation “büyük umutlar”; Charles Dickens tarafından yazılan kitap, aşk temasını işliyor. British İngilizcesi ve güçlü kalemi ile bilinen Dickens ingilizce geliştirmek için gözünüz kapalı tercih edeceğiniz bir kitap ile sizi karşılıyor. Güzel kalpli Estella ile Pip’in tanışması ve aşk hikayesi anlatılıyor. Aynı zamanda 19.yüzyılda ingiltere’ de maden köylerinde yaşanan zorlu yaşamı gözler önüne seriyor.

Elementary, African Safari Adventures, Thomas Walsh, Elementary, Peter Pan, JM Barrie, Elementary, The Wizard of Oz, LFrank Baum, Elementary, The Three Muskeeters, Alexandre Dumas, Pre-Intermediate ve Intermediate, Dedective Derek, Karen Wallece, Pre-Intermediate ve Intermediate, Frankenstein, Mary Shelley, Pre-Intermediate ve Intermediate, Silent Scream, Angela Marsons, Pre-Intermediate ve Intermediate, Othello, William Shakespeare, Upper Intermediate, Kitap ismi için bilgi verilmedi, Bilgi verilmedi, Upper Intermediate, Kitap ismi için bilgi verilmedi, Bilgi verilmedi
ingilizce geliştirmek ingilizce kitap ingilizce kitap okumak yabancı dil ingilizce öğrenme
Bu, canlı mavi gömlek giymiş bir kadının görüntüsüdür. Yüzünü çerçeveleyen uzun, koyu renk saçları var. Ten rengi açık ve yüz ifadesi kararlı. Beyaz duvarlı ve aydınlık pencereli bir odada duruyor. Gömleğinin mavisi beyaza karşı öne çıkıyor ve güçlü bir kontrast hissi veriyor. Kadın kollarını vücudunun önünde kavuşturmuş, kendinden emin bir havaya sahip. Gözleri ileriye odaklanmış ve kararlılığını gösteriyor. Önüne ne çıkarsa çıksın üstesinden gelmeye hazır görünüyor.
Esra Girgin

İşletme Eğitimimi tamamladıktan sonra uzun yıllar eğitim sektöründe hizmet verdim. Eğitim alanında çalışmalara devam ederek, her alanda içerik üreterek, kendimi geliştirmeye devam ediyorum.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.